Oλοκληρωμένος που δεν σκουριάζει . . . άλλο

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.744
Έχει ευχαριστηθεί κανείς ηχείο τοποθετημένο μακριά απο τοίχους; Πως θα βγάλουν μπασάκι τα καλώδια και οι λάμπες; Κρίμα είναι.
Παρών!
Τα τεχνικά δεδομένα που επιβεβαιώνονται στην πράξη υπαγορεύουν ως τυπική μέθοδο τοποθέτηση κύριων ηχείων-δορυφόρων μακρινά από τοιχωματικά όρια και ανεξάρτητα sub κοντινά στα δεύτερα.Γι αυτό ακριβώς κι επιμένουν αρκετοί συμβουλάτορες ότι δεν ΄΄σωζεται΄΄ η παρτίδα - ιδίως υπό τυπικές οικιακές χωροταξίες - ούτε και με τεράστια ηχεία έστω και με στιβαρούς τελικούς άνευ sub.

Reaction score
459

καλημερα ...
οταν ακουω την λεξη επιπεδο, μου 'ρχεται να πιασω το βιολεντζελο μου ..
Πιάσε και γιουκαλίλι φίλε μου. Μόνο όταν αρχίσεις και πάιζεις ξεκίνα και μέτρα τα db να δούμε αν πιάνεις σωστό "επίπεδο" στάθμης. Η αλλιώς πάρε ενεργό γιουκαλίλι.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.949
Ειλικρινά, ώρες ώρες είναι να απορεί κανείς μαζί σου!
Είμαι πεπεισμένος, ότι το μισό σινάφι που σ ακολουθεί στις απόψεις σου, πραγματικά θα κλάψει αν συγκρίνει τον ήχο του δικού του σπιτιού(δεν αναφέρομαι σε dedicated το τονίζω) σε σχέση με τον ήχο στο σπίτι μου!
Και ναι, δε μου λείπουν μπάσα σε σχέση με το μπάσο που αποδίδουν τα φυσικά όργανα στη πραγματικότητα!!
Αυτά τα συμπεράσματα όμως είναι λογικό να εξάγονται από reviewer εξ αποστάσεως!!
Λεανδρε, αληθεια τωρα ρε φιλε? πραγματικα δηλαδη??

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.122
Μα, να κάνουμε διάλογο με ποιον; Αυτόν που του λένε ότι οι χαμηλές συχνότητες διαπερνούν τη δισκοθήκη του κι επιρεάζονται μόνο από τα τοιχοματικά όρια (κοινώς τον τοίχο!) κι απαντάει ότι αυτά συμβαίνουν μόνο στη φυσική αυτού που του τα λέει; Ο οποίος τα έχει γράψει και τα έχει εξηγήσει χ^ν φορές παραθέτωντας την κατάλληλη επιστημονική/ερευνητική βιβλιογραφία/αρθρογραφία; Δηλαδή, τι, να καταργήσουμε τους νόμους της φυσικής επειδή έτσι γουστάρει ο καθένας εδώ μέσα;

Και μετά μιλάς για το επίπεδο που διατηρεί ο @leandros και για το επίπεδο που δεν διατηρούν όλοι οι υπόλοιποι. Ε, ΟΚ, fuck logic.
το πείραμα είναι εύκολο να γίνει πάντως, να ακούσουμε τον ήχο όπως είναι τοποθετημένη η δισκοθήκη, και χωρίς τη δισκοθήκη πίσω!
Ξέρω ότι είσαι Κύπρο και δε μπορεί να έρθεις, όμως όποιος θέλει ας έρθει, ας ακούσει κι ας γράψει τι άκουσε!!
τόσο απλά!!

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.744
Αυτο που δεν φανταστηκε και δεν προβλεψε ο Αντυ Γουορχωλ.
Εκτος απο τις διασημοτητες των δεκα λεπτων, χαρις στο ιντερνετ
εχουμε και τους ειδικους των δεκα λεπτων.
Μακαρι να ειχαμε και την κοινη λογικη, εστω των δεκα λεπτων.
Παρέλειψες όσους πετάνε...πυροτεχνήματα των δέκα...δευτερολέπτων. ;)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.122
το πείραμα είναι εύκολο να γίνει πάντως, να ακούσουμε τον ήχο όπως είναι τοποθετημένη η δισκοθήκη, και χωρίς τη δισκοθήκη πίσω!
Ξέρω ότι είσαι Κύπρο και δε μπορεί να έρθεις, όμως όποιος θέλει ας έρθει, ας ακούσει κι ας γράψει τι άκουσε!!
τόσο απλά!!
φυσικά, για άλλη μια φορά δε θα έρθει κανείς, γιατί είναι ωραία η πλακίτσα με το..τρελό πειραιώτη όσο δεν έχουμε ακούσει.
Αν όμως ακούσουμε κι εντέλει έχει δίκιο???
απαπαπαπα...
άστο καλύτερα!
να μας χαλάσει τη πιάτσα θες???
..και κάπως έτσι η ζωή στο φόρουμ συνεχίζεται! :wink: :wink:

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.294
Αδερφέ δε συμφωνώ με όλα όσα λέει ο Λέανδρος και ο κάθε Λέανδρος. Αλλά σίγουρα βλέπω οτι αμέσως μόλις ξεκινήσει κουβέντα για λάμπες, βινύλια όλοι πέφτετε πάνω σαν τα κοράκια και αραδιάζετε 5 10 pdf και κάνετε μεγαλεπήβολες δηλώσεις όπως δε ξέρεις να ακούς και γελάκια και κοροιδευτικά σχόλια και πες μου εσύ ποιόν ενισχυτή θεωρείς καλό για να τσιμπήσει ο άλλος και να πει ένα όνομα και μετά από κάτω πάλι γελάκια και ο καραγκιοζάκος δε ξέρει τι του γίνεται.

Ο τρόπος με ενοχλεί και η κλίκα που έχετε κάνει. Ειλικρινά χέστηκα γιατί δε γράφω συχνά, αλλά ο λόγος είναι αυτός. Χεστήκατε και σεις, το ξέρω.

Αλλά έχει καταντήσει εκνευριστικό, τόσο απλά.
Ε, ΟΚ, όταν με ρωτάει εάν έχω ακούσει σοβαρό ενισχυτή (άκου, τώρα, χαρακτηρισμό για ενισχυτή...), του απαντάω κι όταν του κάνω την ίδια ερώτηση "δεν τσιμπάει"; Σοβαρά τώρα; Άρα, τι, εγώ που απάντησα στην ίδια ερώτηση, "τσίμπησα"; Αλλά δεν με κοροϊδεύει κανένας επειδή είμαι όμορφος κι ακούω Slayer; :lol: Έλα, συγκεντρώσου. Πριν να τσουβαλιάσεις όλους όσους αντιτίθενται στον @leandros, διάβαζε πιο προσεκτικά τι γράφουμε.

τόσο απλά!!
Προσωπικά, δεν χρειάζεται να κάνω ή/και να παραστώ σε κάποιο τέτοιο πείραμα. Γιατί; Διότι έχω δισκοθήκη τοποθετημένη στο χώρο μου, σε μόνιμη βάση, η οποία συμβάλλει στην απορρόφηση και στη διάχυση του ήχου, σε ένα συγκεκριμένο εύρος συχνοτήτων (μετρημένων, ε!) και δεν κάνει τίποτα στις χαμηλές συχνότητες. Απλό και μετρημένο.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.188
Πάρε ενα μικρόφωνο με 100€ και σώνε.

Για τα βινύλια δεν χρειάζεται καν να το ψάξω.
Σε απάντησε ο @pankrok αλλά δεν το κατάλαβες.
για να θεωρηθει τοιχος πρεπει να τα βουτηξεις στο τσιμεντο η καποια ρυτινη η να τα λιωσεις ολα μαζι . αν οχι δεν προσφερουν τιποτα απο τις μεσοχαμηλες και κατω.

Reaction score
25.171
Ο συντελεστής απόσβεσης του βινυλίου στα 32 εκ είναι υπερπολλαπλάσιος σε σχέση με μια 10πόντη τοιχοποιία!
ο τοιχος βυνιλιου μπορει
αυτο που εχεις ΔΕΝ ειναι τοιχος βινυλιου , ειναι δισκοι μεγιστου βαρους 180 γρ σε χαρτινη θηκη , πανω σε ραφι.
δεν υπαρχει καμια πακτωση μεταξυ των υλικων για να πεις οτι προκειται για μια μεγαλη σε μαζα και ογκο κατασκευη που θα μπορουσε να απορροφησει/σκεδασει χαμηλες συχνοτητες (κατω απο 150hz ας πουμε).
το οτι μπορει να μειωσει/απορροφησει περιεχομενο στην περιοχη πχ 400-1000hz μπορει μεν να εχει ευεργετικο αποτελεσμα στο χαμηλο (γιατι πιθανοτατα κοβει περιεχομενο σε αυτην την περιοχη το οποιο απο ανακλασεις θα ερχοταν να "φουσκωσει" τις μεσαιες "κρυβοντας το χαμηλο) αλλα οχι για τον λογω που αναφερεις και δεν ειναι απαραιτητα ο καλυτερο τροπος να το πετυχεις.

μπορει εσενα να σου ακουγεται ευχαριστο και μεχρι εκει αποδεκτο αλλα δεν γινεται να διαστρεβλωνουμε τους φυσικους νομους, ουτε να τους χρησιμοποιουμε αποσπασμαστικα για να το δικαιολογησουμε.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.744
1) ταχύτητα εννοούμε , το πόσο ακαριαία ο ενισχυτής θα ακολουθήσει τα δυναμικά μιας ηχογράφησης και πόσο πιστά θα τα αποδώσει, και πόσο έλεγχο θα έχει στα μεγάφωνα κατά την αναπαραγωγή σε έντονα δυναμικά.
2)είναι στηρικτικά καλωδίων (κάντραπλακέ 20μμ κομμένο με ποτηροτρύπανο)για μη μεταφορά κραδασμών από το πάτωμα στα καλώδια των ηχείων.
1)Υπάρχει μετρήσιμο μέγεθος γι αυτό. Ονομάζεται ΄΄Ρυθμός Ανόδου΄΄

(και για τους ενισχυτές ειδικώς,Slew Rate) :

2)Τα συνδεδεμένα στις μπόρνες ηχεία δεν μεταφέρουν στα καλώδια μεγαλύτερο βαθμό κραδασμών κατά τη λειτουργία τους σε σύγκριση με το πάτωμα; ;)

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.122
ο τοιχος βυνιλιου μπορει
αυτο που εχεις ΔΕΝ ειναι τοιχος βινυλιου , ειναι δισκοι μεγιστου βαρους 180 γρ σε χαρτινη θηκη , πανω σε ραφι.
δεν υπαρχει καμια πακτωση μεταξυ των υλικων για να πεις οτι προκειται για μια μεγαλη σε μαζα και ογκο κατασκευη που θα μπορουσε να απορροφησει/σκεδασει χαμηλες συχνοτητες (κατω απο 150hz ας πουμε).
το οτι μπορει να μειωσει/απορροφησει περιεχομενο στην περιοχη πχ 400-1000hz μπορει μεν να εχει ευεργετικο αποτελεσμα στο χαμηλο (γιατι πιθανοτατα κοβει περιεχομενο σε αυτην την περιοχη το οποιο απο ανακλασεις θα ερχοταν να "φουσκωσει" τις μεσαιες "κρυβοντας το χαμηλο) αλλα οχι για τον λογω που αναφερεις και δεν ειναι απαραιτητα ο καλυτερο τροπος να το πετυχεις.

μπορει εσενα να σου ακουγεται ευχαριστο και μεχρι εκει αποδεκτο αλλα δεν γινεται να διαστρεβλωνουμε τους φυσικους νομους, ουτε να τους χρησιμοποιουμε αποσπασμαστικα για να το δικαιολογησουμε.
όπως ήδη έχω αναφέρει, η τοποθέτηση του συστήματος έγινε σε ήδη κατασκευασμένο σαλόνι κι όχι το αντίθετο.
Για το συγκεκριμένο χώρο λοιπόν, και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να ...χτίσω τοίχο, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!.
Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, μιλάμε για το συγκεκριμένο χώρο κι όχι γενικότερα!
Post automatically merged:

2)Τα συνδεδεμένα στις μπόρνες ηχεία δεν μεταφέρουν στα καλώδια μεγαλύτερο βαθμό κραδασμών κατά τη λειτουργία τους σε σύγκριση με το πάτωμα; ;)
εγώ είπα να μη μετσφέρεται κραδασμός στο καλώδιο από το πάτωμα αγαπητέ, κι όχι στο ηχείο!!

Last edited:

Reaction score
459
Ε, ΟΚ, όταν με ρωτάει εάν έχω ακούσει σοβαρό ενισχυτή (άκου, τώρα, χαρακτηρισμό για ενισχυτή...), του απαντάω κι όταν του κάνω την ίδια ερώτηση "δεν τσιμπάει"; Σοβαρά τώρα; Άρα, τι, εγώ που απάντησα στην ίδια ερώτηση, "τσίμπησα"; Αλλά δεν με κοροϊδεύει κανένας επειδή είμαι όμορφος κι ακούω Slayer; :lol: Έλα, συγκεντρώσου. Πριν να τσουβαλιάσεις όλους όσους αντιτίθενται στον @leandros, διάβαζε πιο προσεκτικά τι γράφουμε.
Ρε αδερφέ συνμεταλλερ (αν όντως ακούς slayer ακούμε τα ίδια) ξέχνα τον Λεανδρο. Επικεντρώσου στο ύφος μερικών εδώ μέσα. Ειλικρινά αν δε το δέχεσαι αυτό που λέω τι νόημα έχει να συζητάμε... Και ναι ούτε ο δικός σου τρόπος μου άρεσε. Επιμένεις να σου αναφέρει ένα όνομα. Εν προκειμενω αποφάνθηκε για τον λαμπάτο που μιλάμε από την αρχή οτι του αρέσει και τον θεωρεί καλό, οπότε προς τι η επιμονή σου;

Δεν τσουβαλιάζω τίποτε, μόνοι σας τσουβαλιάζετε εδώ μέσα.

Πιστεψε με το μέλος Λεανδρος δε τον ξέρω προσωπικά, αλλά είναι Πειραιώτης και αυτό μου κάνει, χαχαχα! Πλάκα κάνω αλλά και γω Πειραιώτης είμαι και έχω αδυναμία.
Και αυτός είχε ύφος και εγώ έχω ύφος για να μιλήσω απλά στο ίδιο μήκος κύματος με εσάς, αλλά μετά από αλλεπάληλες επιθέσεις των μελών, τουλάχιστον εδώ σε αυτό το thread.

Και πραγματικά, εγώ πιστεύω οτι θα ακούει καλά σπίτι του ο άνθρωπος με όλες τις υποχωρήσεις. Τώρα ναι δε θα πιάνει τις απίστευτες στάθμες που θέλετε να επιμένετε μερικοί αλλά θα το ευχαριστιέται. Τώρα κουφός αν είναι μπορείτε να το διαπιστώσετε πηγαίνοντας σπίτι του. Τόσες φορές το είπε και μπράβο του.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.294
όπως ήδη έχω αναφέρει, η τοποθέτηση του συστήματος έγινε σε ήδη κατασκευασμένο σαλόνι κι όχι το αντίθετο.
Για το συγλεκριμένο χώρο λοιπόν, και χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να ...χτίσω τοίχο, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό!.
Επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά, μιλάμε για το συγκεκριμένο χώρο κι όχι γενικότερα!
Το ότι το αποτέλεσμα ακούγεται εξεραιτικό στα αυτιά σου ή/και στα αυτιά όλων όσων άκουσαν μουσική στο χώρο σου, δεν αναιρεί αυτά που σου εξήγησε ο @pankrok. Κι όχι, η Φυσική στην οποία στηρίζονται δεν είναι η "δική του" (όπως έγραψες πιο πάνω στον @costas EAR), αλλά είναι η Φυσική κι οι νόμοι της, ίδια κι απαράλλαχτη για όλους.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
142.981
αααααααααααα δεν πινω ..το εκοψα,,διαβαζω τα pdf απο τα τσιπουρα και γινομαι ντιρλας,,δεν τα εμαθες:thumbsdown: αααχ καλε ποσο πισω εισαι κριμα:cool::lol::lol::lol:
Το θετικό είναι ότι σε χτυπάει το αλκοόλ και με το διάβασμα! :lol: :lol: :lol:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.610
Members
38.473
Νεότερο μέλος
Shawsounds