Να παρουσιάσω και γω ρε παιδιά τον χώρο μου και τα μηχανήματά μου

I

iason

Guest
Μια χαρά είναι το φαντασματάκι του που το έχω ακούσει. Όπως και το μπάσο του. Γενικά ο ήχος γεμίζει τον ( μεγάλο ) χώρο του χωρίς να δυσκολεύεται ή να παραμορφώνει. Τώρα, το πως θα λειτουργούσε αν είχε και subs, είναι κάτι το ενδιαφέρον, δε λέω... Αλλά μια χαρά μουσική ακούει.

Nope!! Με τα ίδια μηχανήματα, τα ίδια καλώδια ( είπαμε, σταμάτησα τους πειραματισμούς ).
Έκανα ταλιμπανιά και έφερα τα ηχεία στα 80 εκατοστά απο τον μπροστινό τοίχο ( μετρώντας απο τη πλάτη των ηχείων, άρα 106 εκ απο τη μπάφλα ), στα 67 εκατοστά απο τους πλάγιους τοίχους ( αν θυμάμαι καλά, αλλά κάπου εκεί ) και έπαιξα λίγο με το ξεπερασμένο μέσο ( xlo cd, αφού με βοηθά αρκετά στη παρούσα φάση ). Έκανα το συμβιβασμό να καθίσω στα 50 εκατοστά απο τον πίσω τοίχο, αυτό θα λέω να το αντιμετωπίσω με διάχυση πια. Η απόσταση ανάμεσα στα ηχεία είναι στα 2 μέτρα και κάτι. Συγνώμη που δεν δίνω ακριβείς μετρήσεις, τα έχω στο σχεδιαστικό μου. Πάντως, έχω φροντίσει να έχω ισόπλευρο τρίγωνο.
Τόσο καιρό δεν το έκανα γιατί δεν είναι και ό,τι καλύτερο να βρίσκονται τα ηχεία μες στη μέση του σαλονιού. Αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα αν βρεθεί η ιδανική θέση, σημειωθεί και τα ηχεία μπαίνουν σε αυτή όποτε θέλω πιο "απαιτητική" ακρόαση.
Το αποτέλεσμα: Έντονα κεντραρισμένο φαντασματάκι ( με χρήση mono ηχογραφήσεων ), χωρίς να πηγαινοέρχονται οι υψίσυχνες πληροφορίες. Το μπάσο πήρε όγκο, έγινε πιο περιγραφικό. Σε γενικές γραμμές γίνεται της αρμονικής το κάγκελο. Ακόμα περισσότερες πληροφορίες που δεν γνώριζα ότι υπήρχαν. Το ενδιαφέρον είναι ότι σε αυτή την απόσταση απο τον μπροστινό τοίχο η στερεοφωνική εικόνα έχει "γκρεμίσει τον πίσω τοίχο" που λέγαμε παλιά, με εστιασμό στα δρώμενα. Σε όλες τις διαστάσεις, η εικόνα γεμίζει τον χώρο.
Στο thread του Γιάνννη, πόσταρα το Paint it black απο War & Eric Burdon. Πάνω σε αυτό το τραγούδι μπορώ να τεκμηριώσω ακόμα περισσότερο τη θέση μου, αλλά τότε είναι που θα μπω σφήνα στο θέμα του Χρήστου για τα καλά.
Ενδιαφέρον είχε η τοποθέτηση των ηχείων στο ένα μέτρο και κάτι, προκειμένου να μειωθεί η μεταξύ των απόσταση και να τηρηθεί η απαίτηση της Monitor Audio για ελάχιστη απόσταση απου τους πλάγιους τοίχους της τάξης των 90cm. Εκεί διέκρινα ότι έχασα αρκετή πληροφορία στα χαμηλά ( δεν είναι δηλαδή ότι έφυγε θολούρα, υποθέτω ότι οι ακυρώσεις έγιναν πιο αισθητές ). Οπότε, παραμένω στα 80 εκατοστά και θα συνεχίσω σήμερα τη "μικρορύθμιση" της θέσης.

Bhutia μ' ( που λέει και ο Λέανδρος ), αν βάλω subs εδώ μέσα, θα γίνει ο κακός χαμός. Δεν βρίσκεις πιο φρόνιμο να αγοράσω πάνελ διάχυσης καλύτερα και να βελτιώσω τη τρέχουσα κατάσταση και μελλοντικά ( στο νέο χώρο ) να δω τί θα κάνω με το κάτω άκρο? Γιατί εγώ, κάπως έτσι το σκέφτομαι. Τα πάνελς δεν θα πάνε χαμένα, θα χρειάζονται και στο νέο χώρο.

Αντιστοίχως όμως, ο δόκτωρ συχνά πυκνά κάνει κυνήγι χαϊεντιστών ( κατά το κυνήγι μαγισσών ). Κάτι στη μέση, δεν μπορούμε να έχουμε;
Post automatically merged:

Πιστεύω ότι έχει ξεκαθαριστεί η θέση μου περί των επεξεργαστών. Αν είναι να πάρω, θα πάρω μια φορά, ένα καλό ( δεν το βλέπω για τρινόβ παιδιά, σόρι. Στα χρήματά του περιποιούμαι τον χώρο, αλλά το σημαντικότερο, δεν θεωρώ ισάξιό του το υπόλοιπο σύστημά μου. Δεν αιθεροβατώ. ;) )
Ποιά ηχεία έχεις?

Nick Arvanitakis

Audio Pro
Reaction score
23.746
Κάποιος κατηγόρησε τα quad.....
Ντροπή!
Δεν ξέρει να ακούει..
:lolsign:
Κι εσύ που το ξέρεις, ότι δεν ξέρει?

Τα μεγάφωνα μετά από χρόνια πειραματισμού Τέλος.
Μεμβράνη και μάλιστα ηλεκτροστατική όχι μαγνητοστατική.
Άστο βρε RINGO .
Ξέρεις πόσοι πειραματίστηκαν πριν 30 και χρόνια με dual stacked Quad και έκαναν μια τρύπα στην μεμβράνη και στο νερό?
Μετά κατάλαβαν τι παίζει και πάλεψαν να βάλουν subs , με τα πενιχρά μέσα της εποχής.

Reaction score
5.682
Εν αρχή είναι η ποιότητα ηχογράφησης. Αν είναι χάλια μαύρα, τότε χάλια θα παίξει.

Μετά έρχεται η ακουστική του χώρου, ένα σύστημα θα παίξει τόσο καλά όσο του το επιτρέπει ο χώρος.
Μετά έρχεται η τοποθέτηση των ηχείων και η απόσταση ακρόασης, έπειτα τα ηχεία και κατόπιν οι ενισχυτες.
Και πως θα καταλάβεις ότι είναι χάλια η ηχογράφηση ;;;
Θες τον σωστό χώρο μπας και ψιλοακουγετε η χάλια ηχογράφηση
Ανάποδα τα λες για σκέψου το λίγο ...

Reaction score
4.587
Και πως θα καταλάβεις ότι είναι χάλια η ηχογράφηση ;;;
Θες τον σωστό χώρο μπας και ψιλοακουγετε η χάλια ηχογράφηση
Ανάποδα τα λες για σκέψου το λίγο ...
Έχει την εξής λογική: αν οι ηχογραφήσεις που ακούς δεν είναι καλές δε χρειάζεσαι το σούπερ hifi αναλυτικό σύστημα.
Είναι πολλοί αυτοί που ακούν μουσικές με κακές ηχογραφήσεις.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
44.447
Έχει την εξής λογική: αν οι ηχογραφήσεις που ακούς δεν είναι καλές δε χρειάζεσαι το σούπερ hifi αναλυτικό σύστημα.
Είναι πολλοί αυτοί που ακούν μουσικές με κακές ηχογραφήσεις.
cramps και gun club <3
βεβαια βεβαια...αλλα δεν ειμαστε παραδειγμα προς μιμηση... :D
και ειμαστε η συντρημενη πλειοψηφια.
και ειμαστε η εξαιρεση στον κανονα.
-και ειμαστε ανωμαλαρες μεγαλες ανωμαλαρες, λαθος συστημα με λαθος μουσικη σε λαθος φορματ, σε λαθος χωρο και ειμαστε εντελως λαθος και ολο αυτο γινεται σαφεστατα με πληρη επιγνωση , και ειναι τοσο (αυτο)σαδιστικα ομορφο -

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
μα σοβαρά τώρα?
χρειάζεσαι μέτρημα για να καταλάβεις στα 78 εκ αν ακούς σωστά ή λάθος???
η απόσταση ακρόασης είναι τραγικά μικρή για να μη καταλαβαίνεις απευθείας αν ακούς σωστά ή λάθος!
χρειάζεται μέτρημα για να καταλάβεις ότι δεν ενσωματώνεται σωστά ο ήχος του sub με τους δορυφόρους σε αποστάσεις...ακουστικών???
άλλωστε,όπως έχει πει κι ο ντοκ, κι ο dimifoot, δεν έχει ιδιαίτερο νόημα σε nearfield τοποθετήσεις και μάλιστα στα..78 εκ ο χώρος και οι μετρήσεις.
Έχει τεράστια σημασία,εφόσον δεν θα βρισκόταν εντός...ανηχοϊκού θαλάμου.

Καταρχάς υπάρχει το τοιχωματικόν όριο πίσω από τα κύρια ηχεία και οι αποστάσεις των πρώτων αλλά και θέσης ακρόασης από εκείνα.Επίσης οι διαστάσεις του δωματίου.
Για την ακρίβεια,οι εν λόγω αποστάσεις καθορίζουν αποφασιστικά το ύψος των ακυρώσεων και το ενδεχόμενο σύμπτωσης με κόμβους ή κοιλίες ιδιορρυθμών.

Έτερο στοιχείο η ανάγκη να εισπράξει τη βέλτιστη δυνατή απόκριση,στάθμη κι ευθυγράμμιση του μονού sub με τα κύρια ηχεία.Δεν γίνεται να παραλληλιστούν τα δεύτερα με ακουστικά,εφόσον κάθε αυτί θα εισπράττει ήχο και από τα δύο κύρια ηχεία.

Σε τόσο κοντινές αποστάσεις κιόλας θα παίζουν μεγάλο ρόλο έστω και μικρές μετατοπίσεις της κεφαλής κατά την ακρόαση.

Η θέση εγγύς πεδίου δεν αναιρεί τις γενικότερες επιδράσεις από χώρο και πεδίο αντήχησης,απλώς τα μετριάζει.
Και υπάρχει επιπλέον ζήτημα με τις πρώτες ανακλάσεις από γειτονικές επιφάνειες όπως εκείνες από την έδρα του γραφείου και αντικείμενα που θα βρίσκονταν πάνω σε αυτό.Τέτοιες συνιστώσες θα εμφανίζονταν ως ανεπιθύμητες κορυφές σε μια καμπύλη Ενέργειας σε συνάρτηση με το Χρόνο (Energy Time Curve - ETC) κατά την κρουστική απόκριση.

Reaction score
4.587
cramps και gun club <3
βεβαια βεβαια...αλλα δεν ειμαστε παραδειγμα προς μιμηση... :D
Velvet underground & Nico, Fresh fruit for rotting vegetables, Mask μερικά άλμπουμ που μου έρχονται άμεσα στο μυαλό. Τρομερές μουσικές αλλά τι να το κάνεις το "immersive"?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Velvet underground & Nico, Fresh fruit for rotting vegetables, Mask μερικά άλμπουμ που μου έρχονται άμεσα στο μυαλό. Τρομερές μουσικές αλλά τι να το κάνεις το "immersive"?
Χρειάζεσαι κι εκεί πάντως την υψηλή πιστότητα για να διαπιστώσεις τον ακριβή χαρακτήρα της παραγωγής αντί μιαν ωραιοποίηση αυτού.Αν και τα δύο πρώτα των Velvets διέθεταν πολύ ενδιαφέρουσες οργανικές και παραμορφωτικές αποχρώσεις.Να μην πιάσουμε και Dead ή Jefferson που ακούγονταν σαν παρατεταμένο τριπάρισμα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.388
Τέτοιες συνιστώσες θα εμφανίζονταν ως ανεπιθύμητες κορυφές σε μια καμπύλη Ενέργειας σε συνάρτηση με το Χρόνο (Energy Time Curve - ETC) κατά την κρουστική απόκριση.
Λέανδρε για σένα τα λέει.
Κατάλαβες, έτσι; :tongue:

Ωραία. Τεστ:
Κλείσε τα μάτια και πες δυνατά τι έγραψε ο μπουτχιας.:lol:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
Έχει τεράστια σημασία,εφόσον δεν θα βρισκόταν εντός...ανηχοϊκού θαλάμου.

Καταρχάς υπάρχει το τοιχωματικόν όριο πίσω από τα κύρια ηχεία και οι αποστάσεις των πρώτων αλλά και θέσης ακρόασης από εκείνα.Επίσης οι διαστάσεις του δωματίου.
Για την ακρίβεια,οι εν λόγω αποστάσεις καθορίζουν αποφασιστικά το ύψος των ακυρώσεων και το ενδεχόμενο σύμπτωσης με κόμβους ή κοιλίες ιδιορρυθμών.

Έτερο στοιχείο η ανάγκη να εισπράξει τη βέλτιστη δυνατή απόκριση,στάθμη κι ευθυγράμμιση του μονού sub με τα κύρια ηχεία.Δεν γίνεται να παραλληλιστούν τα δεύτερα με ακουστικά,εφόσον κάθε αυτί θα εισπράττει ήχο και από τα δύο κύρια ηχεία.

Σε τόσο κοντινές αποστάσεις κιόλας θα παίζουν μεγάλο ρόλο έστω και μικρές μετατοπίσεις της κεφαλής κατά την ακρόαση.

Η θέση εγγύς πεδίου δεν αναιρεί τις γενικότερες επιδράσεις από χώρο και πεδίο αντήχησης,απλώς τα μετριάζει.
Και υπάρχει επιπλέον ζήτημα με τις πρώτες ανακλάσεις από γειτονικές επιφάνειες όπως εκείνες από την έδρα του γραφείου και αντικείμενα που θα βρίσκονταν πάνω σε αυτό.Τέτοιες συνιστώσες θα εμφανίζονταν ως ανεπιθύμητες κορυφές σε μια καμπύλη Ενέργειας σε συνάρτηση με το Χρόνο (Energy Time Curve - ETC) κατά την κρουστική απόκριση.
Bhutia μ στα 78 εκ... μόνο κουφός χρειάζεται μέτρηση!!.. και μύγα να κλ@σει την ακούς... αρκεί να ακούς!!:whistling:
Στα 78 εκ λοιπόν, ακόμη και το ακουογραμμα το λες.. περιττό!
Υ.Σ.1) για το τραπέζι ας βάλει ένα σεμεδακι πια!:tongue::tongue:
Υ.Σ.2)για τις μετακινήσεις του κεφαλιού, μπορεί να περιοριστούν με τη χρήση ορθοπεδικού κολλάρου, κρατώντας αναλείωτο τον ήχο! :biggrin: :biggrin:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.388
Bhutia μ στα 78 εκ... μόνο κουφός χρειάζεται μέτρηση!!.. και μύγα να κλ@σει την ακούς... αρκεί να ακούς!!
Στα 78 εκ λοιπόν, ακόμη και το ακουογραμμα το λες.. περιττό!
Υ.Σ. για το τραπέζι ας βάλει ένα σεμεδακι πια!
Μετάφραση για τον μπούτχια:

Τσιν Τσαν τσον, φλιπ, μπόϊνγκ.

Μπουτχια κατάλαβες; :tongue:

Ωραία.
Τεστ:
Κλείσε τα μάτια και πες δυνατά τι σου έγραψε ο Λέανδρος. :lol:

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.126
Λέανδρε για σένα τα λέει.
Κατάλαβες, έτσι; :tongue:

Ωραία. Τεστ:
Κλείσε τα μάτια και πες δυνατά τι έγραψε ο μπουτχιας.:lol:
ποιά κρουστική ενέργεια κι απόκριση με τα κλ@στηράκια ρε ντοκ?
ποιά??
να σαι καλά ντοκ!
πάλι γέλασα σήμερα!

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.647
Βοηθάει εάν έχει κάνει κανείς εύζωνας

έξω οι ώμοι, βλέμμα μπροστά. Η φούντα βοηθάει σε ασυμμετρίες στα πλάγια τοιχωματικά όρια

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas