Παρουσίαση συστήματος... PMC



Μηνύματα
4.466
Reaction score
7.741
Καλά Κώσταυτια εσύ έκλεισες 100.000 ώρες σποτιφαι, ποιο ρουν? :biggrin:

Εγώ βασικά μιλάω για σποτιφαι, που ακούω κάθε μέρα όπως ο πολύς ο κόσμος.
Ψάχνω τώρα στους δίσκους στο πατάρι να βρω τον παραγωγό :biggrin:
China-Crisis-front-cd-cover.jpeg


China-Crisis_Uncle-Frank.jpg
 


A

AKARL

Guest
Γιατρέ μου σπεύσε να απολαύσουμε αγνό απόσταγμα σοφίας... :biggrin:

Για να ακούς μουσική φτάνει ένα τρανζιστορακι η ένα κινητό τηλέφωνο .( λένε κάποιοι....γραφικοί εδώ μέσα.... )

Όμως ....
Ο κάθε καλλιτέχνης ,παραγωγός,τραγουδιστής, και γενικά όλοι αυτοι που έχουν δουλέψει ,που είναι παρά πολλοί ,ώστε να βγάλουν ένα σοβαρό αποτέλεσμα το κάνουν για να μπορούμε εμείς να ευχαριστηθούμε την δουλειά τους. Για να εκτιμήσουμε την διαφορετικότητα τους .
Το σεβόμαστε αυτό όταν ακούμε από τρανζιστορακι?

Ακούω κάποιους γραφικούς να λένε ότι ακούνε Pink Floyd ( των οποίων οι παραγωγές ούτε από κορυφαία συστήματά δεν ακούγονται σωστά ) με αυτόν τον τρόπο και ότι τους είναι αρκετό.....

Είμαι σίγουρος ότι οι Pink Floyd δεν θα ήταν καθολου ευχαριστημένοι αν απολαμβάνεις την δουλειά τους από ένα τρανζιστορακι ....έχουν δουλέψει πολλές ώρες και κάτω από δύσκολες συνθήκες για να ετοιμάςουν ένα προϊόν που σίγουρα είναι ντροπή να λες ότι μπορεί να παίξει από ένα τρανζιστορακι . Και αυτό ισχύει για όλους τους σοβαρούς καλλιτέχνες.
Είναι ντροπή και δεν δείχνει σεβασμό στην δουλειά του καλλιτέχνη η ακρόαση από περιορισμένων δυνατοτήτων μέσα παραγωγής.

Οφείλουμε να σεβόμαστε την μουσική και τους ανθρώπους της ,που κουράζονται να βγάλουν ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα .
Πως δείχνουμε την εκτυμηση μας αν ακούμε την δουλειά τους από ντενεκεδες?
Πως μπορούμε να λέμε ότι αγαπάμε την μουσική όταν αυτό που ακούμε δεν έχει καμία σχέση με αυτό που έχει στο μυαλό του ο καλλιτέχνης ?
Όταν ακούς από κινητό η Ηχεια υπολογιστή τι ακριβως νομίζεις ότι ακούς?

Αναφέρομαι σε αυτούς που υπερηφανεύονται ότι ακούνε μουσική από τρανζιστορακι και τους είναι και αρκετό.

Το τρανζιστορακι ξέρετε Τι είναι ?
Ε....είναι κάποιοι που μας λένε κατά καιρούς ότι τους είναι αρκετό !

Την τυφλά τους την μαύρη.......
:roflmao::cry::roflmao:

Είναι θεούλης ο τιτανοτεράστιος ... λάτρης της μουσικής. Βασικά, σύμφωνα με το ... εχμ... "σκεπτικό" του θα πρέπει να αγαπάει και να γνωρίζει περί της μουσικής περισσότερο απ' οποιονδήποτε άλλον στο αβουσάιτ. Το απέδειξε εμπράκτως χώνοντας έναν σκαζμό λ7 προκειμένου να αποδίδει τον προσήκοντα σεβασμό στους δημιουργούς και το έργο τους.

Γιατρέ μου έχεις κάτι να σχολιάσεις; Παράκληση θερμή όπως το κάνεις με εύληπτο τρόπο. Ευχαριστώ.

Ας συνεισφέρω λίγο lateral thinking: τις σοβαρότερες και ουσιαστικότερες γνώμες που έχω ακούσει για τη μουσική, τις έχω ακούσει από έναν φίλο μου που έχει ένα πλαστικό σύστημα Sony με ηχεία σε ράφια βιβλιοθήκης. Από hi-endaδες έχω ακούσει πολλά και σωστά για μπάσσα, πρίμα, δυναμικά και εικόνες, αλλά για την ουσία της μουσικής ποτέ τίποτα. Your mileage may have varied 8)
Λοιπόν, καταρχάς ο ασχετίδης φίλος σου προσβάλλει βάναυσα τους δημιουργούς και το έργο τους με το κατάπτυστο πλαστικό σύστημα Sony με ηχεία σε ράφια βιβλιοθήκης. Θα έπρεπε να ντρέπεται! Πως δείχνει την εκτυμηση του αν ακούει την δουλειά τους από ντενεκεδες? Τι καταλαβαίνει από το έργο τους; Ένας γραφικός είναι κι αυτός όπως και άλλοι εδώ μέσα οι οποίοι, επειδή ζμπραγματικότητα ζηλεύουν τους Τζιοβάgνιδες του αβουσάιτ, λένε ότι ακούνε Pink Floyd ( των οποίων οι παραγωγές ούτε από κορυφαία συστήματά δεν ακούγονται σωστά ) με αυτόν τον τρόπο και ότι τους είναι αρκετό..... Δεν έχουν τα φράγκα για να αποδείξουν πόσο αγαπάνε τη μουσική, όπως οι Τζιοβάgνιδες, και επειδή ζηλεύουν γράφουν όλα αυτά τα γραφικά...

Αντιλαμβάνεσαι, γιατρέ μου, τον μεγαλειώδη συλλογισμό;

Δεν έχω ζηλέψει ποτέ ούτε μηχανήματα ούτε δισκοθήκες. Γνώσεις και άποψη για τη μουσική έχω ζηλέψει.
Ακριβώς το αυτό ισχύει και δι εμέ. Προφανώς αυτό το γεγονός είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει αντιληπτό από τους πραγματικούς... λάτρεις της μουσικής. :roflmao:

Μήπως θεωρείς ότι οι, κατά Τζιοβάgνι, γραφικότητες τις οποίες καταθέτω στο αβουσάιτ εκτός της λογικής αδυνατούν να αγγίξουν και το συναίσθημα των πραγματικών εραστών της μουσικής; Είναι,άλλωστε, γνωστό τοις πάσι ότι το συναίσθημα για σεβασμό της μουσικής και των δημιουργών της οδηγεί την επιδεικτική καταναλωτική μανία τους... :sneaky:

Δυστυχώς εμείς οι άνθρωποι, ως λογικά όντα, επικοινωνούμε εξ ανάγκης με μία γλώσσα. Και η γλώσσα αυτή οφείλει να είναι κατανοητή και επαληθεύσιμη/διαψεύσιμη. Αν υπήρχε τρόπος να γίνει μετάγγιση συναισθήματος, τότε η φράση "ο τρόπος που ο Symphonic Bombastic 888 deluxe απέδωσε τα όμποε στο 9ο κοντσέρτο για κατσαρόλες του Φον Μπέρδεφτον με έκανε να υγράνω το εσώρουχό μου" θα είχε νόημα. Συνήθως όμως παρόμοιες εκφράσεις ΔΕΝ έχουν νόημα και αποκαλύπτουν ή παραφροσύνη ή ανικανότητα. :lol:
Ας κρατήσουμε ο καθείς τα συμπεράσματά του. Εγώ θα εξακολουθώ να ακούω τη μουσική που αγαπώ με όποιον γραφικό τρόπο μου προκύπτει και οι Τζιοβάgνιδες ας εξακολουθούν να ακούν της πσwλής τους τον χαβά. :roflmao::roflmao::roflmao:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.411
Reaction score
125.599
Γιατρέ μου σπεύσε να απολαύσουμε αγνό απόσταγμα σοφίας... :biggrin:
Συμφωνώ. 8-)

Διαφωνώ κάθετα με την άποψη του Τζιοβάνι επί της σχέσης πιστότητας αναπαραγωγής και μουσικοφιλίας.

Η υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, είναι ένα τεχνολογικό, ψυχρό και ξεκάθαρα επιστημονικό θέμα, χωρίς περιθώρια για προσωπικές απόψεις και ιδεοληψίες.

Μπορεί κάποιος να έχει χόμπι την υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, χωρίς να ακούει καθόλου μουσική.

Και για να σας τη σκάσω, μπορεί να βλέπει μόνο ..ταινίες. Υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής ήχου, στις ταινίες. Άντε γεια, καθόλου μουσική, μηδέν.

Η μουσική από την άλλη, (όπως και ο κινηματογράφος), είναι μια τέχνη.

Ο μουσικόφιλος, είναι φίλος της τέχνης αυτής, και το πόσο "φίλος" της είναι, δεν μετριέται καταρχήν ούτε με τις γνώσεις του πάνω στη μουσική, ούτε με τις γνώσεις του πάνω στα στέρεα, πόσο μάλλον με την αξία πώλησης αυτών, ή με την μετρήσιμη υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής στο σπίτι του.

Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου άποψη.

Σε τέτοια θέματα, ολίγον τι "γενικής φύσεως", νομίζω πως μπορεί ο καθένας να διατηρεί την όποια άποψή του. Έτσι το αισθάνεται, έτσι του βγαίνει ένας "σεβασμός" στη μουσική που ακούει, έτσι το λέει. Νομίζω, δικαίωμά του.

Αντιθέτως, πάνω σε αμιγώς τεχνολογικά θέματα, όπως η υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, δεν δέχομαι κανενός την άποψη, της δικής μου συμπεριλαμβανομένης.

Εντάξει άκαρδέ μου; ;)
 

A

AKARL

Guest
Αντιθέτως, πάνω σε αμιγώς τεχνολογικά θέματα, όπως η υψηλή πιστότητα αναπαραγωγής, δεν δέχομαι κανενός την άποψη, της δικής μου συμπεριλαμβανομένης.
Συμφωνώ με όλα 100% και ιδιαίτερα το παραπάνω.

Toole RULEZ! :biggrin:

Με μ@λ@κίες του τύπου "bad sound kills good music" είναι που αδυνατώ να συμφωνήσω. :sneaky:
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.411
Reaction score
125.599
Με μ@λ@κίες του τύπου "bad sound kills good music" είναι που αδυνατώ να συμφωνήσω. :sneaky:
Αυτό είναι δικαίωμά σου.

Ωστόσο, χάριν διαλόγου και μόνον, χωρίς να επιθυμώ να ανατρέψω την άποψή σου, μπορώ να σου αναφέρω πως επί σειράς ετών, δυσανασχετούσαν τα αυτιά μου σχεδόν σε κάθε προσπάθεια ακρόασης κλασσικής μουσικής, διότι πάρα πολλές ηχογραφήσεις που διέθετα, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, ακούγονταν ενοχλητικά. Ναι μεν δεν είμαι κι ούτε ήμουνα ποτέ ιδιαίτερα φίλος της κλασικής μουσικής, αλλά εκτιμώ πως στο πέρασμα των χρόνων αυτών, η ενόχληση που μου προκαλούσαν αυτές οι ακροάσεις, ήταν ακόμα ένας ανασταλτικός παράγων για να ασχοληθώ περαιτέρω με το μουσικό αυτό είδος. Αντιθέτως, θεωρώ πως αν ήταν θελκτικές στο αυτί μου αυτές οι μουσικές, θα είχα ασχοληθεί περισσότερο με αυτές, και προς απόδειξη αυτού, χθες, όλως τυχαίως, άκουγα αυτό, κι έπαιζε υπέροχα:


Νομίζω, πως αν δεν έπαιζε υπέροχα, αν δεν ακούγονταν ευχάριστα και αν με ενοχλούσε στα αυτιά μου, δε θα το άκουγα.
Κατάλαβες τι λέω;

Δηλαδή όντως μπορεί να μην ισχύει το "bad sound kills good music", αλλά μπορεί να ισχύει το αντίθετο "good sound saves good (or even bad) music", και δε ξέρω αν είμαι αρμόδιος να κατονομάσω ως καλή ή ως κακή οποιαδήποτε μουσική, οποιοδήποτε μουσικό είδος ας πούμε..
 
Last edited:

A

AKARL

Guest
Ωστόσο, χάριν διαλόγου και μόνον, χωρίς να επιθυμώ να ανατρέψω την άποψή σου, μπορώ να σου αναφέρω πως επί σειράς ετών, δυσανασχετούσαν τα αυτιά μου σχεδόν σε κάθε προσπάθεια ακρόασης κλασσικής μουσικής, διότι πάρα πολλές ηχογραφήσεις που διέθετα, για τον ένα ή τον άλλο λόγο, ακούγονταν ενοχλητικά. Ναι μεν δεν είμαι κι ούτε ήμουνα ποτέ ιδιαίτερα φίλος της κλασικής μουσικής, αλλά εκτιμώ πως στο πέρασμα των χρόνων αυτών, η ενόχληση που μου προκαλούσαν αυτές οι ακροάσεις, ήταν ακόμα ένας ανασταλτικός παράγων για να ασχοληθώ περαιτέρω με το μουσικό αυτό είδος. Αντιθέτως, θεωρώ πως αν ήταν θελκτικές στο αυτί μου αυτές οι μουσικές, θα είχα ασχοληθεί περισσότερο με αυτές, και προς απόδειξη αυτού, χθες άκουγα αυτό, κι έπαιζε υπέροχα:
Αυτό που λες και το αντιλαμβάνομαι και το σέβομαι διότι προσπαθώ να μη κρίνω εξ ιδίων τ' αλλότρια . :wink:

Προσωπικά μιλώντας η μουσική αγαπώ κου προκαλεί ευχαρίστηση ασχέτως των συνθηκών ακρόασης. Αντίστοιχα, μουσική που απεχθάνομαι δε θα μου προκαλέσει ευχαρίστηση ούτε στο τσαρδί σου. Αν με εννοείς... :wink:

Θα ήθελα, πάντως, να ακούσω τα παρακάτω άζματα σε σύστημα σα του Τζιοβάgνι, σε ιμμέρσιβ απμίξ, ώστε να δείξω το σεβαζμό μου στους δημιουργούς τόνε και να τα καταλάβω και να τα νιώσω βαθχιά...:biggrin:




 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.411
Reaction score
125.599
Την δική μου αίσθηση σεβασμού προς κάποιον μουσικό, ή για την μουσική του ανθρώπου που εκτιμώ ιδιαίτερα, την έχω με διαφορετικό τρόπο.

Δηλαδή, επειδή εκτιμώ απεριόριστα τον Φίλιπ Γκλας, θα κάτσω σχεδόν με το ζόρι να υποφέρω ξανά και ξανά ολόκληρα άλμπουμ του, που δε μου αρέσουν με τίποτα με την πρώτη ή με τη δεύτερη, διότι καταρχήν τον εκτιμώ, και αφετέρου έχει τύχει κατ'επαναληψιν να μου αρέσει πολύ στην τρίτη ή τέταρτη ή πεμπτη φορά που θα το ακούσω, αφού δηλαδή το "καταλάβω" πες, ή το συνηθίσω, όπως θες πες το.

Ταυτόχρονα, θέλω να δώσω 500€ για ένα εισιτήριο, για να πάω να ακούσω λάιβ τον φίλο μου τον Έρικ Κλάπτον.
Με τη γυναίκα μου μαζί.
Σεβασμός; Εκτίμηση; Δε ξέρω, πες το όπως θες.
 



P

PMC

Guest
Γιατρέ μου σπεύσε να απολαύσουμε αγνό απόσταγμα σοφίας... :biggrin:









:roflmao::cry::roflmao:

Είναι θεούλης ο τιτανοτεράστιος ... λάτρης της μουσικής. Βασικά, σύμφωνα με το ... εχμ... "σκεπτικό" του θα πρέπει να αγαπάει και να γνωρίζει περί της μουσικής περισσότερο απ' οποιονδήποτε άλλον στο αβουσάιτ. Το απέδειξε εμπράκτως χώνοντας έναν σκαζμό λ7 προκειμένου να αποδίδει τον προσήκοντα σεβασμό στους δημιουργούς και το έργο τους.

Γιατρέ μου
Μου μυρίζει γόμα...

Είναι πολύ κρίμα να χαλάει ένα όμορφο θέμα από το γνωστό τρολ του avsite.....
 

A

AKARL

Guest
Την δική μου αίσθηση σεβασμού προς κάποιον μουσικό, ή για την μουσική του ανθρώπου που εκτιμώ ιδιαίτερα, την έχω με διαφορετικό τρόπο.

Δηλαδή, επειδή εκτιμώ απεριόριστα τον Φίλιπ Γκλας, θα κάτσω σχεδόν με το ζόρι να υποφέρω ξανά και ξανά ολόκληρα άλμπουμ του, που δε μου αρέσουν με τίποτα με την πρώτη ή με τη δεύτερη, διότι καταρχήν τον εκτιμώ, και αφετέρου έχει τύχει κατ'επαναληψιν να μου αρέσει πολύ στην τρίτη ή τέταρτη ή πεμπτη φορά που θα το ακούσω, αφού δηλαδή το "καταλάβω" πες, ή το συνηθίσω, όπως θες πες το.

Ταυτόχρονα, θέλω να δώσω 500€ για ένα εισιτήριο, για να πάω να ακούσω λάιβ τον φίλο μου τον Έρικ Κλάπτον.
Με τη γυναίκα μου μαζί.
Σεβασμός; Εκτίμηση; Δε ξέρω, πες το όπως θες.

Έτσι ακριβώς! :hi:

Όσο μ@λ@κι@ θεωρώ το να δώσω λ7 για "καλά καλώδια" ή άλλα ακριβά μηχανήματα τόσο φυσιολογικό μου φάνηκε να δώσω περίπου ενα χιλιάρικο για να δω όλες τις συναυλίες του The Wall στην Αθήνα (3 στο κλειστό και 1 στο γήπεδο του ΟΑΚΑ).

Τον Ερίκο τον έχω δει πρώτο τραπέζι πίστα στο RAH... :king:
Post automatically merged:

Μου μυρίζει γόμα...
Στους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς "γραφικοί" του Τζιοβάgνι αναφέρεσαι; :whistling:

Καθώς και σε αυτό:

"Είναι πολύ κρίμα να χαλάει ένα όμορφο θέμα από το γνωστό τρολ του avsite....."




Είναι πολύ κρίμα να χαλάει ένα όμορφο θέμα από το γνωστό τρολ του avsite.....
:biggrin:

 
Last edited by a moderator:

A

amoustakas

Guest
Είπα στον Αλέξη ότι είναι υπερβολή να δώσει 6000 για να παρει το καλειδοσκόπιο και φτάσαμε στον Ear να ακούει με το ζόρι philip glass και το ακαρδο (με avatar Κοτσίδη) να θελει να ακούσει ο jio εύη θώδη immersive.

Για όνομα... Μερικές ώρες χωρίς Λέανδρο και δες που φτάσαμε!
 

P

PMC

Guest
Έτσι ακριβώς! :hi:

Όσο μ@λ@κι@ θεωρώ το να δώσω λ7 για "καλά καλώδια" ή άλλα ακριβά μηχανήματα τόσο φυσιολογικό μου φάνηκε να δώσω περίπου ενα χιλιάρικο για να δω όλες τις συναυλίες του The Wall στην Αθήνα (3 στο κλειστό και 1 στο γήπεδο του ΟΑΚΑ).

Τον Ερίκο τον έχω δει πρώτο τραπέζι πίστα στο RAH... :king:
Post automatically merged:



Στους υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς "γραφικοί" του Τζιοβάgνι αναφέρεσαι; :whistling:






:biggrin:

Όλα αυτά τα όμορφα βιντεάκια που βαζεις γιατί είναι απαραίτητο να τα ακούμε και να τα βλέπουμε και εμείς ?
Βαλτα στο σύστημα σου να τα χαρείς ( μονοσ Σου ) όπως τους αξίζει :roflmao:

Στα σκουπίδια είσαι ειδικός ....το έχουμε καταλάβει .

Σε παρακαλώ όμως μη χεζεις όπου να ναι....

Ευχαριστώ.
 


A

AKARL

Guest
Σε σένα αναφέρομαι, και το ξέρεις καλά. Στο -και καλά έξυπνο- "Τζιοβάgνι", ας πούμε.
Αν προσυπογράφεις όλες τις χυδαιότητες του Τζιοβάgνι τότε όχι μόνο warning αλλά να διαγράψεις , δια παντός, το λογαριασμό μου και όλα τα μηνύματά μου ΤΩΡΑ!
 
Last edited by a moderator:

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.324
Reaction score
93.901
Αν προσυπογράφεις όλες τις χυδαιότητες του Τζιοβάgνι τότε όχι μόνο warning αλλά να διαγράψεις , δια παντός, το λογαριασμό μου και όλα τα μηνύματά μου ΤΩΡΑ!
Δεν είδα πουθενά προσωπικούς χαρακτηρισμούς από τον @jiovani75 , σε αντίθεση με σένα.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά, θα μεταφέρω το αίτημά σου σ' αυτούς που έχουν την δυνατότητα να το πραγματοποιήσουν.
 

A

AKARL

Guest
Δεν είδα πουθενά προσωπικούς χαρακτηρισμούς από τον @jiovani75 , σε αντίθεση με σένα.

Αν δεν μπορείς να καταλάβεις την διαφορά, θα μεταφέρω το αίτημά σου σ' αυτούς που έχουν την δυνατότητα να το πραγματοποιήσουν.
Αφού δεν είδες τίποτε επιλήψιμο απ' την πλευρά του Τζιοβάgνι και προσυπογράφεις τις χυδαιότητές του προχώρησε σε διαγραφή του λογαριασμού μου και όλων των μηνυμάτων μου.

Δεν ανοίγω διάλογο ούτε και επιθυμώ απάντηση.

Να τον χαίρεστε.
 


Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • rose.athens
    Not in the mood Mod

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.621
Μηνύματα
2.868.329
Members
37.940
Νεότερο μέλος
geo kok
Top