ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ HTPC

Reaction score
7.891
Στα scaling algorithms το script το έχεις γράψει εσύ; Βλέπω ότι είναι c based αλλά που μπορώ να βρω παραπάνω πληροφοριες για το πώς να το σεταρω για τον δικό μου προβολέα;
παντού βασικές εντολές δείχνει να δέχεται. if -else if - and

πχ

if (srcHeight < 289) and (deintFps < 31) "Flash 288"
elseif (srcHeight < 361) and (deintFps < 31) "Flash"
elseif (srcHeight < 405) and (deintFps < 31) "400p 30fps"
elseif (srcHeight < 714) and (srcWidth > 1279) "720p24 (cropped)"
elseif (srcHeight < 541) and (deintFps < 26) "1/2 HD"
elseif (srcHeight < 541) and (deintFps < 31) "1/2 HD 30fps"
elseif (srcHeight < 541) and (deintFps > 59) "1/2 HD 60fps"
elseif (srcHeight < 577) and (deintFps < 26) "Flash 576 25fps"
elseif (srcHeight < 577) and (deintFps > 49) "Flash 576 50fps"
elseif (srcHeight < 433) and (deintFps < 31) "<SD 30fps"
elseif (srcHeight < 481) and (deintFps < 31) "SD 30fps"
elseif (srcHeight < 714) and (deintFps > 59) "720p60 (cropped)"
elseif (srcHeight < 721) and (deintFps < 26) "720p24"
elseif (srcHeight < 721) and (deintFps < 31) "720p30"
elseif (srcHeight < 721) and (deintFps < 51) "720p50"
elseif (srcHeight < 721) and (deintFps > 51) "720p60"
elseif (srcHeight < 1040) and (srcWidth > 1919) "1080p24 (cropped)"
elseif (deintFps < 26) "1080p24"
else "1080i30"

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.762
Εγώ που δεν έχω hdr να μην φτιάξω τίποτα εκεί;
Φυσικά κι έχεις hdr! Απλά δεν το ξέρεις!!!! :roflmao:
Ας το διαχωρίσουμε λίγο. Υπάρχει το πρωτογενές υλικό κι η ανάλυση/ ποιότητα που θα το στείλεις στο προβολικό. Μέσω madvr κι όποιου player επιλέξεις, μπορείς να αναπαράγεις ένα hdr αρχείο. Έπειτα ενεργοποιώντας το "tone map using pixel shaders" λες στο madvr να κάνει τη δουλειά του καλύτερου hdr προβολικού στον κόσμο και να στείλει το αποτέλεσμα καμουφλαρισμένο ως sdr στον προβολέα σου.
Αν ο προβολέας σου δεν μπορεί να δεχτεί 4k σήμα, απλά λες στον madvr να βγάζει το αναπαραγόμενο σήμα σε 1080p κι αφήνεις απενεργοποιημένο το "report bt.2020 to display".
Θα εξακολουθήσεις να έχεις τα περισσότερα απ' τα πλεονεκτήματα που βλέπω κι εγώ.
Επίσης, αν προσπαθείς να στείλεις 4k downscaled σε 1080p θα δώσεις έμφαση στον αλγόριθμο "image downscale"
κάτω απ' το 4k.
Εν ολίγοις, ο διαχωρισμός των scaling algoriths γίνεται με βάση τα attributes του αρχείου αναπαραγωγής.

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.762
προτασεις.png

Αναφορικά με τις ρυθμίσεις tone mapping. Προσπαθώ να καταλάβω κι εγώ τη λειτουργία των περισσότερων επιλογών, αλλά κάποια πρώτα δικά μου συμπεράσματα είναι:

1. Βάζουμε τα πραγματικά nits του προβολικού μας.
  2. Οι ρυθμίσεις που δείχνω μου εξασφάλισαν το λιγότερο κλιπάρισμα και την καλύτερη χρωματική ισορροπία στις δύσκολες σκηνές
  3. Αυτή η λειτουργία (no compression limit) όπως τα αντιλαμβάνομαι θέτει το όριο φωτεινότητας υλικού κάτω απ' το οποίο δεν το συμπιέζει και δεν το κάνει remap.
  4. Το dynamic target nits θα περίμενα να είναι το σημείο που αρχίζει το roll off. Δεν έβγαλα αυτό το συμπέρασμα κατά τις δοκιμές μου. Περισσότερο με picture tone μοιάζει που ανεβάζει ή κατεβάζει τη συνολική φωτεινότητα της εικόνας.
  5. Εδώ ενεργοποιείται το ιστόγραμμα και το δυναμικό tone mapping μέσω αυτού
  6. Διάφοροι users έχουν δώσει αρκετές ρυθμίσεις. Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι η καλύτερη που δοκίμασα. Οι άλλες 2 απο κάτω είναι καλές εναλλακτικές.

Reaction score
6.238
παντού βασικές εντολές δείχνει να δέχεται. if -else if - and

πχ

if (srcHeight < 289) and (deintFps < 31) "Flash 288"
elseif (srcHeight < 361) and (deintFps < 31) "Flash"
elseif (srcHeight < 405) and (deintFps < 31) "400p 30fps"
elseif (srcHeight < 714) and (srcWidth > 1279) "720p24 (cropped)"
elseif (srcHeight < 541) and (deintFps < 26) "1/2 HD"
elseif (srcHeight < 541) and (deintFps < 31) "1/2 HD 30fps"
elseif (srcHeight < 541) and (deintFps > 59) "1/2 HD 60fps"
elseif (srcHeight < 577) and (deintFps < 26) "Flash 576 25fps"
elseif (srcHeight < 577) and (deintFps > 49) "Flash 576 50fps"
elseif (srcHeight < 433) and (deintFps < 31) "<SD 30fps"
elseif (srcHeight < 481) and (deintFps < 31) "SD 30fps"
elseif (srcHeight < 714) and (deintFps > 59) "720p60 (cropped)"
elseif (srcHeight < 721) and (deintFps < 26) "720p24"
elseif (srcHeight < 721) and (deintFps < 31) "720p30"
elseif (srcHeight < 721) and (deintFps < 51) "720p50"
elseif (srcHeight < 721) and (deintFps > 51) "720p60"
elseif (srcHeight < 1040) and (srcWidth > 1919) "1080p24 (cropped)"
elseif (deintFps < 26) "1080p24"
else "1080i30"
Ναι ρε απλά όλα τα c based scripts είναι πολύ αυστηρά για αυτό ρώτησα αν υπάρχει κάπου κάποιο guide

Reaction score
6.629
View attachment 149044

Αναφορικά με τις ρυθμίσεις tone mapping. Προσπαθώ να καταλάβω κι εγώ τη λειτουργία των περισσότερων επιλογών, αλλά κάποια πρώτα δικά μου συμπεράσματα είναι:

1. Βάζουμε τα πραγματικά nits του προβολικού μας.
  2. Οι ρυθμίσεις που δείχνω μου εξασφάλισαν το λιγότερο κλιπάρισμα και την καλύτερη χρωματική ισορροπία στις δύσκολες σκηνές
  3. Αυτή η λειτουργία (no compression limit) όπως τα αντιλαμβάνομαι θέτει το όριο φωτεινότητας υλικού κάτω απ' το οποίο δεν το συμπιέζει και δεν το κάνει remap.
  4. Το dynamic target nits θα περίμενα να είναι το σημείο που αρχίζει το roll off. Δεν έβγαλα αυτό το συμπέρασμα κατά τις δοκιμές μου. Περισσότερο με picture tone μοιάζει που ανεβάζει ή κατεβάζει τη συνολική φωτεινότητα της εικόνας.
  5. Εδώ ενεργοποιείται το ιστόγραμμα και το δυναμικό tone mapping μέσω αυτού
  6. Διάφοροι users έχουν δώσει αρκετές ρυθμίσεις. Η συγκεκριμένη ρύθμιση είναι η καλύτερη που δοκίμασα. Οι άλλες 2 απο κάτω είναι καλές εναλλακτικές.
Αποριες.
1.Oι ρυθμισεις αυτες ειναι για τον δικο σου προτζεκτορα στο δικο σου χωρο μονο αλλαγη στα νιτς αρκουν για αλλον:;
2.στις ρυθμισεις κατω στο ν6 των users η δευτερη παρατηρω εχει ακολουθησει μοτιβο χ1000 πολαπλασσιο...
3.πεφτοντας η φωτεινοτητα της λαμπας θελει αλλαγη στα νιτς μονο;
4. η ουσιαστικη χρησιμοποτητα εχει καπποιο περιορισμο ως κατωτατο οριο των νιτς;
5. το αυτο σημαινει κατι και για τους 1080 με μεταροπη και την sdr προβολη;

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.762
Αποριες.
1.Oι ρυθμισεις αυτες ειναι για τον δικο σου προτζεκτορα στο δικο σου χωρο μονο αλλαγη στα νιτς αρκουν για αλλον:;
2.στις ρυθμισεις κατω στο ν6 των users η δευτερη παρατηρω εχει ακολουθησει μοτιβο χ1000 πολαπλασσιο...
3.πεφτοντας η φωτεινοτητα της λαμπας θελει αλλαγη στα νιτς μονο;
4. η ουσιαστικη χρησιμοποτητα εχει καπποιο περιορισμο ως κατωτατο οριο των νιτς;
5. το αυτο σημαινει κατι και για τους 1080 με μεταροπη και την sdr προβολη;
  1. Εννοείται πως είναι για τον δικό μου projector και χώρο. Βάζοντας τα πραγματικά nits και παίζοντας λίγο με το dynamic target nits θα πάρεις ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.
  2. Ναι. Για να καταλήξουν σ' αυτές τις προτάσεις έχουν φάει άφθονες ώρες δοκιμάζοντας σκηνές σε διάφορες φωτεινότητες. Ας πούμε ότι αυτές είναι οι 3 προτιμητέες, με την πρώτη (Neoxp high) να είναι μάλλον η καλύτερη.
  3. Θεωρώ πως ναι.
  4. Δεν καταλαβαίνω απόλυτα την ερώτηση. Εννοείς κάτω από ποια πραγματικά nits δεν έχει νόημα να κάνουμε tone mapping και να ασχοληθούμε; Είδα άτομα να εκθειάζουν τ ο αλγόριθμο ακόμα και με 50-60 nits. Είναι κάτι ανάλογο με το lumagen κι έχεις δει πως δουλεύει στα περίπου 60-70 nits.
  5. Η μετατροπή σε 1080p δεν είναι τροχοπέδη.

Reaction score
6.629
Aπολυτα σαφης ,γιαυτο εγραψα το αυτο για τους 1080 επειδη τα ansi lumens τους μπορει να ειναι ....
οποτε βλεπουμε εαν αξιζει να φερουμε τα απαραιτητα νιτς ...παλι ομως εαν δεν εχεις καβα φως και εισαι οριακα ,στις 300 ωρες θα εισαι εκτος παιχνιδιου....ή θα παιζεις σε μικροτερες ιντσες εαν θες :o

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Tελικα βρε λεβεντες μου για εναν που παιζει 1080 οπως εγω με τον δικο μου EPSON 9100 χρειαζεσαι μια καρτα ακομα καλλιτερη ΑΠΟ μια 1050 ΤΙ πχ η οχι?μηπως τα σημαντικα μεγαλυτερα μοντελα τα χρειαζομαστε μονο σε 4Κ ?Δηλαδη αν εβαζα μια νεα 1060 plus με MPC ,mad VR ,Lv filters θα επαιζα καλλιτερα η οχι θεωρειτε?
Υπαρχει καποιο link για σωστες ρυθμησεις που θελω να κανω στον MPC για 1080 αρχεια με τον mad-VR ?για βοηθατε βρεεε.....
Επισης βρε παιδια επειδη στο HTPC που εχω για τις ταινιες μου παιζω με Windows 7 ...αν επαιζα με Windows 10 πιστευει καποιος οτι θα ειναι καλλιτερα για 1080 υλικο? ετσι για να μαθαινουμε βρε παιδια...

Last edited:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.762
Tελικα βρε λεβεντες μου για εναν που παιζει 1080 οπως εγω με τον δικο μου EPSON 9100 χρειαζεσαι μια καρτα ακομα καλλιτερη ΑΠΟ μια 1050 ΤΙ πχ η οχι?μηπως τα σημαντικα μεγαλυτερα μοντελα τα χρειαζομαστε μονο σε 4Κ ?Δηλαδη αν εβαζα μια νεα 1060 plus με MPC ,mad VR ,Lv filters θα επαιζα καλλιτερα η οχι θεωρειτε?
Υπαρχει καποιο link για σωστες ρυθμησεις που θελω να κανω στον MPC για 1080 αρχεια με τον mad-VR ?για βοηθατε βρεεε.....
Επισης βρε παιδια επειδη στο HTPC που εχω για τις ταινιες μου παιζω με Windows 7 ...αν επαιζα με Windows 10 πιστευει καποιος οτι θα ειναι καλλιτερα για 1080 υλικο? ετσι για να μαθαινουμε βρε παιδια...
Δοκιμάζεις και βλέπεις. Είναι τόσο απλό. Έχεις περασμένο madvr τώρα; Θα παίξεις uhd αρχεία; Δεν παίζει ρόλο το ότι έχεις 1080p προβολέα. Ιδιαίτερο όφελος θα είχες αν ήθελες να να κάνεις upscale το 1080p υλικό σου σε 4k προβολικό.
Αν δεν σκοπεύεις να παίξεις hdr αρχεία καλύτερα θα ήταν να πάρεις ένα media player.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
αγορι καλησπερες ομορφες και σε ευχαριστω πολυ ....1080 αρχεια παιζω για την ωρα με το HTPC μου -Nvidia 1050 TI.-8 giga ram -Mpc hc -Madvr ....αυτο που μου στελνεις ειναι διαφορετικο γιατι εχω εγκατεστημενη την τελευταια εκδοση του Madvr....σε αυτο που στελνειθς πρεπει να κινηθω διαφορετικα ?υπαρχουν καπου τα settings ρε φιλος?
αυτη την εκδοση εχω και εγω την τελευταια φιλε....ειναι κατι διαφορετικο αυτο που μου εδωσες?

Last edited:

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.762
Η τελευταία επίσημη έκδοση είναι η 0.92.17, την οποία φαντάζομαι έχεις. Το link που σου έδωσα είναι beta και κάθεται πάνω απ' την official. Δε θα δεις κάπου να γράφει άλλη version, αλλά θα καταλάβεις ότι την εγκατέστησες απ' τα menu κάτω απ' το hdr.
1578416039544.png

Βάλε να δεις μια uhd ταινία με hdr και στο πεδίο 1 βάλε τα πραγματικά nits που προβάλεις. Πως θα τα βρεις;
Χρησιμοποίησε ένα φωτόμετρο (αν έχεις) ή κατέβασε app στο κινητό σου (Lux Light Meter). Βάλε το φωτόμετρο στο κέντρο της οθόνης και μέτρησε σε καρτέλα λευκού τα lux. Μετά τα μετατρέπεις σε nits lux/3,14159.
Αν ας πούμε μετρήσεις 180 lux θα έχεις 180/3,1459=57 nits.
Βάλε το στο 1 και για αρχή αντίγραψε όλα τ' άλλα. Για να τα βγάλεις όλα σε 1080p και να μπορεί να τα δει ο προβολέας σου πήγαινε στο παρακάτω παράθυρο.
1578417030400.png

Όπου γράφω 2160p εσύ θα το αντικαταστήσεις με 1080p. Ιδανικά βάλε τον προβολέα σου στη μέγιστη φωτεινότητα που μπορείς (λάμπα στο high- ανοιχτή ίριδα).
Όταν (κι αν το δοκιμάσεις) πες μας εντυπώσεις!
Το επόμενο που θέλεις να τσεκάρεις είναι ο αλγόριθμος downscale, ο οποίος αναλαμβάνει να σου μετατρέψει το 2160p σε 1080p. Ξεκινάς απ' εδώ (φώτο) κι ανάλογα με το αν αντέχει η κάρτα σου παίζεις με το SSIM.
Capture.JPG

Reaction score
577
Ολον αυτον το μπελα το madVR πραγματικα το αξιζει βρε παιδια?
Ποσο ΄καλυτερο' αποτελεσμα εχετε σε σχεση με ενα πχ 'απλο' nvidia shield PRO 2019 ή z9s?Πραγματικα υπαρχει διαφορα ή ειναι για να ταλαιπωρουμαστε μονο?

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.762
Τον αξίζει κυρίως λόγω tone mapping του hdr σε προβολέα. Δυστυχώς καλά είναι τα λόγια, αλλά αν δεν δείτε δε θα πιστέψετε.
Δευτερεύον λόγος το εξαιρετικό upscale από 1080p σε 2160p.

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821
Πολλες καλημερες κυρ μοντερατορα.....προσαρτησα την beta εκδοση του Madvr στον φακελλο με την τετευταια που εχω,εφαρμοσα οσα ειδα στις φωτογραφιες που ανεβασες και εχουμε τα κατωθι αποτελεσματα ....για αρχη σιγουρα παιζει καλλιτερα ειδικα σε χρωματα και περιγραφη (μου εντυπωση ειλικρινα),συμβαινει ομως το εξης περιεργο....με το που πατησω play για λιγα δευτερολεπτα οσες φορες και να το εκανα μαυριζει η εικονα καιμετα ξεκιναει χωρις επισης να εχω υποτιτλους !Σιγουρα καπου δημιουργειται καποιο lag με το προγραμμα φιλος.....παιζω με MPC hc .Μετα απο ωρα τα ξηλωσα γιατι δεν πηγαινε αλλο και εκανα ξανα εγκατασταση και των δυο και ειναι ολα οκ....ομως θελω να το λυσω το θεμα γιατι δεν εχω ρε γαμωτο την εικονα που ειχα μολις εκανα τα κολπα σου...κατι μου ξεφευγει ...
Μαλλον η καρτα μου δεν σηκωνει να παιξω με το SSIM φιλος....

stampol

Οι θυσίες...
Reaction score
5.420
Γιωργο εχεις κατι νεοτερο να μας πεις για το htpc? τελικα ολα οκ με το madvr? αποδιδει?

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.762
Γιωργο εχεις κατι νεοτερο να μας πεις για το htpc? τελικα ολα οκ με το madvr? αποδιδει?
Το σύστημα τρέχει σταθερά, η εικόνα είναι όντως μαγική. Με υλικό στα 60hz υπάρχει ένα θέμα, καθώς η κάρτα γονατίζει. Προφανώς κι αυτό αντιμετωπίζεται (χαλάρωση των ρυθμίσεων), αλλά με 2 ταινίες όλες κι όλες σιγά μην ασχοληθώ. Ο madshi το έχει αφήσει λίγο το θέμα, καθώς ασχολείται με την προετοιμασία του Madvr Envy.
Τελευταία έκδοση, εδώ και καιρό, η 113, η οποία πλέον δίνει έτοιμα hdr presets για να επιλέξει ο user.
Κάπου εδώ νομίζω πως θα τελειώσει και το τζάμπα.
Σε θέμα caiibration δουλεύει εξαιρετικά, υπάρχει ο madtpg που δουλεύει ως pattern generator. Έχω φτιάξει διάφορα lut χιλιάδων μετρήσεων, χωρίς προβλήματα.
Συγκρίνοντας τον Madvr με Lumagen θα έλεγα ότι σε hdr ο πρώτος δίνει αρκετά πιο δυναμική εικόνα όσο ανεβαίνουν τα nits.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.302
Το σύστημα τρέχει σταθερά, η εικόνα είναι όντως μαγική. Με υλικό στα 60hz υπάρχει ένα θέμα, καθώς η κάρτα γονατίζει. Προφανώς κι αυτό αντιμετωπίζεται (χαλάρωση των ρυθμίσεων), αλλά με 2 ταινίες όλες κι όλες σιγά μην ασχοληθώ. Ο madshi το έχει αφήσει λίγο το θέμα, καθώς ασχολείται με την προετοιμασία του Madvr Envy.
Τελευταία έκδοση, εδώ και καιρό, η 113, η οποία πλέον δίνει έτοιμα hdr presets για να επιλέξει ο user.
Κάπου εδώ νομίζω πως θα τελειώσει και το τζάμπα.
Σε θέμα caiibration δουλεύει εξαιρετικά, υπάρχει ο madtpg που δουλεύει ως pattern generator. Έχω φτιάξει διάφορα lut χιλιάδων μετρήσεων, χωρίς προβλήματα.
Συγκρίνοντας τον Madvr με Lumagen θα έλεγα ότι σε hdr ο πρώτος δίνει αρκετά πιο δυναμική εικόνα όσο ανεβαίνουν τα nits.
σου δουλεύει καλά η 113?
είχε θεματάκια είχα διαβάσει

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.635
Members
38.584
Νεότερο μέλος
sofia_4