Αγορά κατάλληλων ηχείων

Reaction score
690
Το κούνημα εχει μονάδα μέτρησης.
Το δικό σου πχ είναι διαφορετικό από αυτό του @TERMATOGAZI .

Define Richter

:gamer:
Πολύ σωστά...!!!!
Αλλά πώς να το γράψεις αυτό χωρίς να παρερμηνευτεί!!! :p
Εδώ εγώ μια καμπίνα sub συνδεσα στον ενισχυτή μου που έβγαλα από το αυτοκίνητο και τρόμαξα...:o άρχισαν να τρέμουν τα ντουλάπια στο σπίτι........Ε δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ένα ή δύο καλύτερα 10" αυτού καθ'αυτού sub!!! Φαντάζομαι μόνο :biggrin:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Αγαπητέ Bhutia !
Επιλέγεις προτάσεις από τα λεγόμενα μου απλά και μόνο για να μου την πεις.....??
Κάνεις μοντάζ σαν δημοσιογράφος ...
Εάν διαβαζες καλύτερα το σύνολο και ερχόσουν λίγο στη θέση μου θα βοηθουσες πιθανόν περισσότερο γιατί απο ότι καταλαβαίνω έχεις και εσύ γνώση του αντικειμένου και προφανώς και ψηλά στάνταρ όπως ο φίλος πιο πάνω!!!

Τι σχέση έχει πόσα χρήματα έχει δώσει ο ear και ο κάθε ένας από εσάς που έχει τις γνώσεις,την αγάπη και ψάχνει την κάθε λεπτομέρεια για το χόμπυ του που είναι απολύτως σεβαστό.
Έχω ακούσει όπως προείπα ενεργά ηχεία και εντυπωσιάστηκα,
επίσης από τα λεγόμενα του andon που δεν έδωσε παραπάνω λεφτά απο αυτά που σκοπεύω να δώσω και εγώ,

καταλαβαίνω ότι δεν υπάρχει περίπτωση να παίξουν χειρότερα από οποιαδήποτε παθητικά ηχεία εφαρμόσω στον χώρο μου

Αυτό ισχύει που λέω..??? ΝΑΙ Η ΌΧΙ?
Μπορώ να στην πω ανέτως και χωρίς να επέλεγα προτάσεις; από τα δικά σου γραπτά,αλλά τηρώ κάποιους κανόνες δια λόγους...ηθικής τάξης.Καθότι πρέπει να διακρίνονται τα αξιώματα από τα...θεωρήματα.

Και άνευ δικών σου προτάσεων τώρα,θα ήταν ωφέλιμο να μας γνωστοποιούσες δύο στοιχεία : πρώτον,ποια θα είναι η μέγιστη μέση συνεχόμενη στάθμη που σκοπεύεις να ισχύει κατά την ακρόαση στο sweet spot.Δεύτερον,ποιος είναι ο όγκος του ολικού διαθέσιμου χώρου που θα φορτίζεται από τα sub.

Λογαριάζω δε ότι έχεις ήδη εμπεδώσει πως ενεργοί δορυφόροι με οχτάϊντσα mid/woofer δεν νοείται να στήνονταν καθένας σε ακτίνα ανώτερη των 2,3 μέτρων από την κύρια θέση ακρόασης.
Πολύ σωστά...!!!!
Αλλά πώς να το γράψεις αυτό χωρίς να παρερμηνευτεί!!! :p
Εδώ εγώ μια καμπίνα sub συνδεσα στον ενισχυτή μου που έβγαλα από το αυτοκίνητο και τρόμαξα...:o άρχισαν να τρέμουν τα ντουλάπια στο σπίτι........Ε δεν ξέρω τι μπορεί να κάνει ένα ή δύο καλύτερα 10" αυτού καθ'αυτού sub!!! Φαντάζομαι μόνο :biggrin:
Οι τριγμοί δεν φανερώνουν κάτι αξιοσημείωτο άμα δεν συνοδεύονταν από χαμηλές παραμορφώσεις και έλεγχο των ιδιορρυθμών δωματίου στις εκπεμπόμενες χαμηλές οκτάβες.Ιδίως άμα συνυπάρχουν και τίποτα...σκρίνια με ΄΄κρυστάλλινο ήχο΄΄.

Reaction score
690
Μπορώ να στην πω ανέτως και χωρίς να επέλεγα προτάσεις; από τα δικά σου γραπτά,αλλά τηρώ κάποιους κανόνες δια λόγους...ηθικής τάξης.Καθότι πρέπει να διακρίνονται τα αξιώματα από τα...θεωρήματα.
Ζήτω συγνώμη αν είπα κάτι παραπάνω και το σταματάω εδώ!

θα ήταν ωφέλιμο να μας γνωστοποιούσες δύο στοιχεία : πρώτον,ποια θα είναι η μέγιστη μέση συνεχόμενη στάθμη που σκοπεύεις να ισχύει κατά την ακρόαση στο sweet spot.Δεύτερον,ποιος είναι ο όγκος του ολικού διαθέσιμου χώρου που θα φορτίζεται από τα sub.
Στο πρώτο δεν κατάλαβα τι εννοείς....:oops:
για τον όγκο του χώρου φαντάζομαι αρκούν οι διαστάσεις που είναι 11μ. Μαζί με την κουζίνα Χ 3μ. Πλάτος. Χ 3μ. Περίπου ύψος !
Με ότι μπορεί να περιλαμβάνει μέσα μια σαλοκουζινα!
Βέβαια αν είδες την πρόχειρη κάτοψη Screenshot_20200103-152606_Samsung Notes.jpg
Τα ηχεία θα κοιτάνε προς το σαλόνι!
Συγχώρεσε με αν δεν κατάλαβα καλά τι με ρώτησες....:(
Οι τριγμοί δεν φανερώνουν κάτι αξιοσημείωτο άμα δεν συνοδεύονταν από χαμηλές παραμορφώσεις και έλεγχο των ιδιορρυθμών δωματίου στις εκπεμπόμενες χαμηλές οκτάβες.Ιδίως άμα συνυπάρχουν και τίποτα...σκρίνια με ΄΄κρυστάλλινο ήχο΄΄.
Επειδή ακριβώς δεν μπορώ να το δω τόσο επιστημονικά και με τέτοια λεπτομέρεια για αυτό και είμαι σίγουρος ότι οτιδήποτε παραπάνω πάρω από αυτό που έχω θα είμαι ευχαριστημένος βέβαια στα πλαίσια χρημάτων που μπορώ να δώσω!

• Like
Reactions: PMC

Reaction score
6.599
Τα λεφτα στα max spl παιζονται η αληθεια ειναι αυτη...αλλο αυτο και αλλο ...
Αντε να δουμε τι ενεργα θα προταθουν για σαραουντ και που θα τοποθετηθουν...*σε ολους τους χωρους το επισης σημαντικο ειναι η ακτινοβολια και ειδικα στους δυσκολους ...
*ψαχτε καλα ομως... :sneaky:

Reaction score
690
Εν τω μεταξύ έριξα μια ματιά στο τι μπορώ να κάνω στο χώρο για acoustic treatment home studio και έχω πάθει ζημνιά......:o
Δε ήξερα ότι γίνονται αυτά και ότι μπορούν να βελτιώσουν την ακουστική ενός σπιτιού..
Θα γίνει σίγουρα βελτίωση....βρήκα υλικά πανέμορφα μοντέρνα που ταιριάζουν στο χώρο μου ακόμα και ιδιοκατασκευές που μπορώ να κάνω ο ίδιος!!!
Άρα μετά την αγορά των πρώτων ηχείων θα φροντίσω να επενδύσω στην περιποίηση του χώρου μου!!!
Η βοήθεια σας ήταν πολύτιμη!

Auditory

Επαγγελματίας
Reaction score
714
Καλή χρονιά!!
Ευχαριστώ
Είναι πολύ ωραία και προσιτά αυτά που μου προτείνεις και σίγουρα θα τελειώσω μια ώρα νωρίτερα και πιο οικονομικά!
Κατά την γνώμη σου όμως πάντα ,άσχετα με τα περισσότερα χρήματα που θα δώσω σταδιακά,πιό σύνολο πιστεύεις θα είναι πιο ποιοτικό κυρίως στον χώρο μου?
Συνήθως οι προτάσεις μου είναι για την εκμετάλλευση των συσκευών που έχουμε. Δεν είναι τα χρήματα δικά μου, δε γνωρίζω το βαλάντιο και τις διαθέσεις του ανθρώπου που ζητά μία βοήθεια.
Το τι μπορεί να έχω στο μυαλό μου για το "ιδανικό" σύστημα σε κάθε χώρο που αναρτάται στο φόρουμ και ζητά βοήθεια ο ιδιοκτήτης του, δεν τον αφορά άμεσα γιατί άλλες οι απαιτήσεις του σε σχέση με τις δικές μου, δεν έχει σημασία αν είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες. Αυτό που τον αφορά και ορίζει αποκλειστικά ο ίδιος είναι οι οικονομικές του δυνατότητες και το ΤΙ υπάρχει, τι έχει ήδη.
Εύκολα ο καθένας από εμάς μπορεί να προτείνει συστήματα, συσκευές, ηχεία, που αποτελούν "όνειρό" του, να κρίνει συστήματα, συσκευές, ηχεία άλλων, έτσι και αλλιώς δεν έχει κοπιάσει ο ίδιος για την κτήση τους ή για την υλοποίησή τους, δεν έχει ξοδέψει χρόνο, χρήμα και μεράκι, δεν έχει την ίδια οικονομική δυνατότητα (μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη).
Το δύσκολο είναι να ψάξει, να σκεφτεί, να προτείνει μέσα από την έρευνα -έστω και διαδικτυακά, δε νομίζω ότι όλοι τα έχουμε ακούσει όλα, σε όλους τους συνδυασμούς και να εκμεταλλευτεί τις συσκευές που υπάρχουν.
Εκεί, προσωπικά, θα του "βγάλω το καπέλο"...
Αν όμως η συζήτηση κινείται σε επίπεδα "πέτα αυτό και πάρε αυτά γιατί έτσι είναι το σωστό" ή για πρόσθεση ενεργών ηχείων (έστω και μετά από ερώτηση του ενδιαφερόμενου) σε ενισχυτή χωρίς εξόδους προενίσχυσης και μεταφέρεται στην απόσταση ακρόασης για κτήση ενεργών και σε ξεχωριστούς προενισχυτές (εκεί πηγαίνει το "πέτα"), λυπάμαι αλλά υποδεικνύει μία συμπεριφορά που δεν ανταποκρίνεται στις αρχικές ανάγκες των ατόμων που ρωτούν.
Για κάποιους τα 220 ευρώ μπορεί να είναι "τίποτα", για κάποιους είναι το 40% του μηνιάτικού τους... Αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να προσπαθήσουν για ένα ικανοποιητικό ήχο, όταν μας ζητούν τη βοήθεια;..

Reaction score
690
Συνήθως οι προτάσεις μου είναι για την εκμετάλλευση των συσκευών που έχουμε. Δεν είναι τα χρήματα δικά μου, δε γνωρίζω το βαλάντιο και τις διαθέσεις του ανθρώπου που ζητά μία βοήθεια.
Το τι μπορεί να έχω στο μυαλό μου για το "ιδανικό" σύστημα σε κάθε χώρο που αναρτάται στο φόρουμ και ζητά βοήθεια ο ιδιοκτήτης του, δεν τον αφορά άμεσα γιατί άλλες οι απαιτήσεις του σε σχέση με τις δικές μου, δεν έχει σημασία αν είναι υψηλότερες ή χαμηλότερες. Αυτό που τον αφορά και ορίζει αποκλειστικά ο ίδιος είναι οι οικονομικές του δυνατότητες και το ΤΙ υπάρχει, τι έχει ήδη.
Εύκολα ο καθένας από εμάς μπορεί να προτείνει συστήματα, συσκευές, ηχεία, που αποτελούν "όνειρό" του, να κρίνει συστήματα, συσκευές, ηχεία άλλων, έτσι και αλλιώς δεν έχει κοπιάσει ο ίδιος για την κτήση τους ή για την υλοποίησή τους, δεν έχει ξοδέψει χρόνο, χρήμα και μεράκι, δεν έχει την ίδια οικονομική δυνατότητα (μπορεί να είναι μεγαλύτερη ή μικρότερη).
Το δύσκολο είναι να ψάξει, να σκεφτεί, να προτείνει μέσα από την έρευνα -έστω και διαδικτυακά, δε νομίζω ότι όλοι τα έχουμε ακούσει όλα, σε όλους τους συνδυασμούς και να εκμεταλλευτεί τις συσκευές που υπάρχουν.
Αν όμως η συζήτηση κινείται σε επίπεδα "πέτα αυτό και πάρε αυτά γιατί έτσι είναι το σωστό" ή για πρόσθεση ενεργών ηχείων (έστω και μετά από ερώτηση του ενδιαφερόμενου) σε ενισχυτή χωρίς εξόδους προενίσχυσης και μεταφέρεται στην απόσταση ακρόασης για κτήση ενεργών και σε ξεχωριστούς προενισχυτές (εκεί πηγαίνει το "πέτα"), λυπάμαι αλλά υποδεικνύει μία συμπεριφορά που δεν ανταποκρίνεται στις αρχικές ανάγκες των ατόμων που ρωτούν.
Για κάποιους τα 220 ευρώ μπορεί να είναι "τίποτα", για κάποιους είναι το 40% του μηνιάτικού τους... Αυτοί δεν έχουν δικαίωμα να προσπαθήσουν για ένα ικανοποιητικό ήχο, όταν μας ζητούν τη βοήθεια;..
Α να γειά σου......!!!
Είναι σα να έρχεται ένας με ένα φιατ πουντο
να σε ρωτάει πως μπορεί να το κάνει πιο γρήγορο από ότι είναι και να του λες "αααα δε γίνεται, πρέπει να το πετάξεις και να δώσεις 200000€ να πάρεις μια Φεράρι!!!

Περίπου......;):roflmao:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Σε συμμερίζομαι,μόνο που όσοι προσπαθούν να ωθήσουν τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο σε κατάλληλους τρόπους σκέψης και σειρές προτεραιότητας ώστε να ικανοποιούσε από μόνος ανάγκες υπό τον ιδιαίτερο για τον ίδιο χρηματικό προϋπολογισμό,ενδέχεται να παρεξηγούνταν ως...γριφώδεις.Σκοπός δεν είναι να δίνεται έτοιμο γεύμα σε καθέναν,αλλά να τον μαθαίναμε πώς να διαλέγει κατάλληλα υλικά και στη συνέχεια να τα μαγειρεύει ο ίδιος.

Και για να εξηγούμαστε,ο νηματοθέτης οφείλει να υπολογίσει το συνολικό όγκο σε ολόκληρο τον ενοποιημένο χώρο που θα ακούει.Και αυτό διότι η εκπεμπόμενη ενέργεια στις χαμηλές οκτάβες θα διασκορπίζεται σε κάθε γωνιά του.Και αυτό με τη σειρά του θα καθορίσει τις προβλεπόμενες στάθμες από δεδομένα sub συνδυασμένα με δορυφόρους στις τέσσαρες πρώτες οκτάβες.

Κι εφόσον δεν έχει διαμορφώσει σαφή ιδέα για στάθμες,μια στοιχειώδης αφετηρία θα ήταν τιμή 80 dB συν 6 dB δυναμικού περιθωρίου για την ανώτερη μέση συνεχόμενη στάθμη που θα χρησιμοποιούσε,μετρούμενη πάντα στη θέση ακρόασης και όχι στο ένα μέτρο από τα ηχεία.Αυτές οι τιμές ανταποκρίνονται σε όριο γι ατέρμονες ακροάσεις που δεν θα προκαλούσαν ακουστικές βλάβες.

Κάτι τέτοιο όμως σημαίνει στιγμιαίες κορυφώσεις πάνω στη θέση ακρόασης κατά 20 dB ανώτερες κι επάρκεια οδήγησης ώστε να μην συνέβαιναν φαινόμενα ψαλιδισμού που χαλάνε όλη την απόδοση.Και με δεδομένες τις καμπύλες Ισοδύναμης ακουστότητας,θα χρειαζόταν επίσης ικανότητα (από τα sub κανονικώς) για στιγμιαίες απαραμόρφωτες κορυφώσεις ίσαμε 116 dB,πάνω στις δυόμισυ πρώτες οκτάβες χονδρικώς.

Και κατόπιν αρχίζουμε να εξετάζουμε τη διαρρύθμιση,αποστάσεις ηχείων σε συνάρτηση με το μέγεθος και ακουστική συμπεριφορά δεδομένου χώρου όπως και μεθόδους που θα διορθωνόταν εκείνη ώστε να μη χάλαγε το αποτέλεσμα.

Οπότε λοιπόν οι στοιχειώδεις απαιτήσεις για μια ακροαματική ικανοποίηση υπερβαίνουν εκείνο που αρχικώς νομίζουμε ότι θα έφτανε.Το δικαίωμα στην ακροαματική ικανοποίηση δεν είναι αυτονόητο όταν υπάρχουν τόσοι αστάθμητοι παράγοντες που αν δεν συνυπολογίζονταν θα το ανέτρεπαν.

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.037
Α να γειά σου......!!!
Είναι σα να έρχεται ένας με ένα φιατ πουντο
να σε ρωτάει πως μπορεί να το κάνει πιο γρήγορο από ότι είναι και να του λες "αααα δε γίνεται, πρέπει να το πετάξεις και να δώσεις 200000€ να πάρεις μια Φεράρι!!!

Περίπου......;):roflmao:
Είστε σε τρίστρατο και πρέπει να αποφασίσετε. Εσείς. Κανένας άλλος.

Ο ένας δρόμος είναι να κρατήσετε τον ενισχυτή που ήδη έχετε και να αγοράσετε παθητικά ηχεία, (αυτά που σας προέτεινε ο κ. Αρβανιτάκης είναι μια χαρά, όπως επίσης κι αυτά που σας προέτεινε ο auditory).

Ο άλλος δρόμος είναι να πουλήσετε αυτόν τον ενισχυτή και να επιλέξετε κάποιον άλλο του είδους, αλλά με εξόδους pre-out τουλάχιστον των κυρίως καναλιών (αρ-δε-κέντρο), στις οποίες μπορείτε να συνδέσετε τρία presonus, αυτά που γράφετε στο αρχικό σας ποστ, συν δύο υπογούφερ. Δύο, όμως. Έτσι θα έχετε ένα υγιέστατο τρικάναλο σύστημα, (άλλωστε, για χωροτακτικούς λόγους, δεν μπορείτε να έχετε πίσω κανάλια).

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Επειδη εισαι...αντρας, δηλαδη με κατασκευαστικες ανωμαλιες απ' το εργοστασιο :D , ακου μια φορα και μια γυναικα:
Παρε με τον ενισχυτη που εχεις 2 παθητικα ΤΕΡΑΤΑ της MAGNAT(κατω φωτο
maxresdefault.jpg
) με 1 χιλιαρικο ή 3 δαπεδου με 8αρια γουφερ, βαλε το 3ο κεντρικο, φτιαξε ενα σωστο τριγωνο πανοραματος, καθησε στην κορφη και απολαυσε τη μουσικη σου. Αν μετα απο λιγο καιρο, εχεις αποριες, ξαναπέρνα για...διαχυση.:):)

Reaction score
690
Σε συμμερίζομαι,μόνο που όσοι προσπαθούν να ωθήσουν τον εκάστοτε ενδιαφερόμενο σε κατάλληλους τρόπους σκέψης και σειρές προτεραιότητας ώστε να ικανοποιούσε από μόνος ανάγκες υπό τον ιδιαίτερο για τον ίδιο χρηματικό προϋπολογισμό,ενδέχεται να παρεξηγούνταν ως...γριφώδεις.Σκοπός δεν είναι να δίνεται έτοιμο γεύμα σε καθέναν,αλλά να τον μαθαίναμε πώς να διαλέγει κατάλληλα υλικά και στη συνέχεια να τα μαγειρεύει ο ίδιος.

Και για να εξηγούμαστε,ο νηματοθέτης οφείλει να υπολογίσει το συνολικό όγκο σε ολόκληρο τον ενοποιημένο χώρο που θα ακούει.Και αυτό διότι η εκπεμπόμενη ενέργεια στις χαμηλές οκτάβες θα διασκορπίζεται σε κάθε γωνιά του.Και αυτό με τη σειρά του θα καθορίσει τις προβλεπόμενες στάθμες από δεδομένα sub συνδυασμένα με δορυφόρους στις τέσσαρες πρώτες οκτάβες.

Κι εφόσον δεν έχει διαμορφώσει σαφή ιδέα για στάθμες,μια στοιχειώδης αφετηρία θα ήταν τιμή 80 dB συν 6 dB δυναμικού περιθωρίου για την ανώτερη μέση συνεχόμενη στάθμη που θα χρησιμοποιούσε,μετρούμενη πάντα στη θέση ακρόασης και όχι στο ένα μέτρο από τα ηχεία.Αυτές οι τιμές ανταποκρίνονται σε όριο γι ατέρμονες ακροάσεις που δεν θα προκαλούσαν ακουστικές βλάβες.

Κάτι τέτοιο όμως σημαίνει στιγμιαίες κορυφώσεις πάνω στη θέση ακρόασης κατά 20 dB ανώτερες κι επάρκεια οδήγησης ώστε να μην συνέβαιναν φαινόμενα ψαλιδισμού που χαλάνε όλη την απόδοση.Και με δεδομένες τις καμπύλες Ισοδύναμης ακουστότητας,θα χρειαζόταν επίσης ικανότητα (από τα sub κανονικώς) για στιγμιαίες απαραμόρφωτες κορυφώσεις ίσαμε 116 dB,πάνω στις δυόμισυ πρώτες οκτάβες χονδρικώς.

Και κατόπιν αρχίζουμε να εξετάζουμε τη διαρρύθμιση,αποστάσεις ηχείων σε συνάρτηση με το μέγεθος και ακουστική συμπεριφορά δεδομένου χώρου όπως και μεθόδους που θα διορθωνόταν εκείνη ώστε να μη χάλαγε το αποτέλεσμα.

Οπότε λοιπόν οι στοιχειώδεις απαιτήσεις για μια ακροαματική ικανοποίηση υπερβαίνουν εκείνο που αρχικώς νομίζουμε ότι θα έφτανε.Το δικαίωμα στην ακροαματική ικανοποίηση δεν είναι αυτονόητο όταν υπάρχουν τόσοι αστάθμητοι παράγοντες που αν δεν συνυπολογίζονταν θα το ανέτρεπαν.
Να ξέρεις εγώ νιώθω λίγο άσχημα τώρα που έγραψες τόσα πράγματα στο thread μου και εγώ δε κατάλαβα Χριστό.....
Αυτό που κατάλαβα είναι ότι θα κάνω αυτό που ήθελα από την αρχή και με την βοήθεια όλων σας θα το διορθώσω με παρεμβάσεις στο χώρο ( που όπως είπα πιο πάνω δεν ήξερα καν τι υπήρχε σε αυτό τον τομέα) και έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό....!
Ο άλλος δρόμος είναι να πουλήσετε αυτόν τον ενισχυτή και να επιλέξετε κάποιον άλλο του είδους, αλλά με εξόδους pre-out τουλάχιστον των κυρίως καναλιών (αρ-δε-κέντρο), στις οποίες μπορείτε να συνδέσετε τρία presonus, αυτά που γράφετε στο αρχικό σας ποστ, συν δύο υπογούφερ. Δύο, όμως. Έτσι θα έχετε ένα υγιέστατο τρικάναλο σύστημα, (άλλωστε, για χωροτακτικούς λόγους, δεν μπορείτε να έχετε πίσω κανάλια).
Με τον ενισχυτή μου δεν ξέρω ακόμα τι θα κάνω πάντως σίγουρα δε θα επενδύσω τίποτα πάνω σε αυτόν! Για αρχή όπως τα είπες!
Επειδη εισαι...αντρας, δηλαδη με κατασκευαστικες ανωμαλιες απ' το εργοστασιο :D , ακου μια φορα και μια γυναικα:
Παρε με τον ενισχυτη που εχεις 2 παθητικα ΤΕΡΑΤΑ της MAGNAT(κατω φωτο View attachment 149533 ) με 1 χιλιαρικο ή 3 δαπεδου με 8αρια γουφερ, βαλε το 3ο κεντρικο, φτιαξε ενα σωστο τριγωνο πανοραματος, καθησε στην κορφη και απολαυσε τη μουσικη σου. Αν μετα απο λιγο καιρο, εχεις αποριες, ξαναπέρνα για...διαχυση.:):)
Αν είχα ένα χώρο δικό μου για να κάνω την κ@υλ@ μου πίστεψε με κάπου εκεί θα πήγαινα και μπορεί και χειρότερα... αλλά όταν μιλάμε για σαλόνι σπιτιού με γυναίκα και παιδί λίγο χοντρό κομμένα μου έρχονται!!!;)

• Like
Reactions: PMC

Rosinante

Dark Nιάου
Reaction score
5.609
Αν είχα ένα χώρο δικό μου για να κάνω την κ@υλ@ μου πίστεψε με κάπου εκεί θα πήγαινα και μπορεί και χειρότερα... αλλά όταν μιλάμε για σαλόνι σπιτιού με γυναίκα και παιδί λίγο χοντρό κομμένα μου έρχονται!!!;)
Τοτε κανε το 2ο σεναριο...3 δαπεδου με 6αρακια.
Διοτι, ως γνωστόν, η...παντοφλα δεν εχει σωστο ηχο...σχεδον ποτέ. :D

Reaction score
690
Τοτε κανε το 2ο σεναριο...3 δαπεδου με 6αρακια.
Διοτι, ως γνωστόν, η...παντοφλα δεν εχει σωστο ηχο...σχεδον ποτέ. :D
Το δεύτερο είναι το πιο απλό σενάριο και δεδομένου ότι μπορώ να διαθέσω κάποια παραπάνω χρήματα ευελπιστώ ότι με την επιλογή των ενεργών θα πάρω κάτι παραπάνω από ποιότητα και ένταση και αυτός ήταν και ο αρχικός μου σκοπός..!!!
Σε ευχαριστώ για την γνώμη σου!

Υ.Γ. Τι ήχο άραγε βγάζει η παντόφλα...?? :idk: ;)

Reaction score
15.469
Παρε με τον ενισχυτη που εχεις 2 παθητικα ΤΕΡΑΤΑ της MAGNAT(κατω φωτο View attachment 149533 ) με 1 χιλιαρικο ή 3 δαπεδου με 8αρια γουφερ, βαλε το 3ο κεντρικο, φτιαξε ενα σωστο τριγωνο πανοραματος, καθησε στην κορφη και απολαυσε τη μουσικη σου. Αν μετα απο λιγο καιρο, εχεις αποριες, ξαναπέρνα για...διαχυση.:):)
Η ροζι σε μεγαλα κεφια - φυλαχτητε
giphy.gif

:lolsign:

A

amoustakas

Guest
Το 1000€ έχει να κάνει με την αγορά 2 μπροστινών ηχείων και ενός sub για αρχή....
Πούλα τον ενισχυτή. Πάρε έναν crown και αυτά τα ηχεία. Ούτε πεντακάναλο, ούτε σαμπ, ούτε τίποτε.

Αν είχα 1000 ΕΥΡΩ, αυτό θα έκανα για να ακούω σαν άνθρωπος από τον καναπέ μου στα 3 μέτρα.

Reaction score
7.890
Όπως ξαναείπα κράτα τον ενισχυτή σου και βρές στις αγγελίες klispch με 8αρια woofer. Αυτά θα τα κρατήσεις και αργλοτερα να τους δώσεις πολλλλλά watt και να παίξουν τραγικά καλύτερα.

Reaction score
690
Νόμιζα ότι το είχαμε ξεκαθαρίσει αυτό....
Οπότε θα ξανα κάνω την ερώτηση πιο ξεκάθαρα προς όλους σας γιατί άρχισα να μπερδευομαι πάλι...:oops:

"Υπάρχει περίπτωση με 2 παθητικά ηχεία (οποιαδήποτε) ή με κάποιο σετ 5.1 παθητικών ηχείων αξίας 1000€ με τον δικό μου ενισχυτή να παίξω καλύτερα (ποιοτικά, ένταση ,καθαρότητα ,μπάσο) από αυτό που θέλω εγώ να στήσω με τα ενεργά ηχεία???

ΠΡΟΣΟΧΉ
*Ας βγάλουμε έξω τον παράγοντα χώρου για να μην μπερδέψουμε πάλι τα πράγματα και ας υποθέσουμε ότι είναι και τα δύο συστήματα σε έναν ανάλογο χώρο που θα μπορούσαν να αποδώσουν τα βέλτιστα!

Reaction score
690
Στον δικό σου ενισχυτή δεν μπορούν να συνδεθούν ενεργά.
Τελικά είσαι διατεθειμένος να αλλάξεις και ενισχυτή;
Σε μία κάρτα ήχου ίσως?
Μέχρι να δω τι θα κάνω με ενισχυτή)

Staff online

• rose.athens
    Not in the mood Mod
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads