Μετατροπή παθητικού ηχείου σε ενεργό - αξίζει το κόπο;

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125
Χειρότερο το έκανες, καλύτερο δε το έκανες.

Παίζει, βέβαια.
πρόσεχε ντοκ μη δαγκώσεις τη γλώσσα σου και πάθεις τίποτα!! :lol: :lol:
..κρίμα είναι!!!

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.579
10 χρονια πρέπει να γραφουμε
Το ίδιο θα λες 10 χρόνια μετά.

Οι αλλαγές που γίνονται από τον μέσο τυπικό χρήστη με την έννοια της "αναβάθμισης", οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε χειρότερο αποτέλεσμα, σίγουρα μετρήσιμο.

Βεβαίως, οδηγούν σε μια "αλλαγή" στον ήχο, η οποία, λόγω κάλου στον εγκέφαλο, θεωρείται ντεφακτο ως θετική.

Αυτά....

Reaction score
1.772
Γιατί το λές αυτό ? πως είσαι τόσο σίγουρος?
Πόθεν προκύπτει αυτό?
η φάση μετατοπίζεται από τα φίλτρα του κρος αλλα αλλάζει και ανάλογα με την απόσταση.
ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα τριγωνο μεταξύ ακροατή-τουιτερ και γουφερ,

εφόσον του τουιτερ είναι στο υψος των αυτιών καταλαβαίνεις βεβαια ότι η απόσταση μεταξύ τουιτερ αυτιών είναι μικρότερη από αυτή των αυτιών με το/τα γουφερ.

μεγαλωντας - μικραίνοντας την απόσταση από το ηχείο αλλάζουν και οι αποστασεις
μεταξύ των μονάδων σε σχέση με τα αυτιά του ακροατή

λόγω του μικρου μήκους κύματος στις συχνότητες κρος συνήθως 2-3khz μερικά εκατοστά μπορούν να αλλάξουν τη φάση ακόμα και κατά 180 μοιρες.

αυτά σε ένα σωστό ηχείο είναι υπολογισμένα στο παθητικό κρος.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.125

Οι αλλαγές που γίνονται από τον μέσο τυπικό χρήστη με την έννοια της "αναβάθμισης", οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε χειρότερο αποτέλεσμα, σίγουρα μετρήσιμο.

Βεβαίως, οδηγούν σε μια "αλλαγή" στον ήχο, η οποία, λόγω κάλου στον εγκέφαλο, θεωρείται ντεφακτο ως θετική.

Αυτά....
όοοοτι πεις ντοκ...

Reaction score
1.772

Αυτά....
καπου σε έχασα εκτος αν χρησιμποιησες το δικό μου quote να απαντήσεις στο Leandro

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.579
καπου σε έχασα εκτος αν χρησιμποιησες το δικό μου quote να απαντήσεις στο Leandro
Όχι, σε σένα τα λέω.

Τζάμπα πάει το σάλιο σου.

Δεν καταλαβαίνουν τι λες, κι ούτε πρόκειται. Αυτό λέω... ;)

Σιγά που θα μάθουν τι εστί υπολογισμένη απόσταση ακρόασης από το κρος.

Reaction score
12.536
αν θες ντε και καλά να χεριάσεις το ηχείο σου, φρεσκάρισε όλα τα υλικά του κρος με νέα ποιοτικότερα υλικά ιδίων τιμών, μιας κι αυτά που φοράει μέσα είναι..από τη εποχή της περεστρόϊκας, άλλαξε και την εσωτερική καλωδίωση με ένα καλωδιάκι της αρεσκείας σου και θα ανακάμψει ο μακαρίτης! ;)
Θα ξαναζωντανέψει σου λέω!!
Εγγυημένα πράματα!
Αλλιώς πούλα τα όπως είναι και πάρε ενεργά να ησυχάσουμε για κανένα δίμηνο!!!....:smile::smile:
.....μετά θ'αρχίσεις το κλάμα για το τι κουταμάρα έκανες και τα'δωσες κτλ..:p:p
...γνωστά πράγματα άλλωστε!!
Αυτό που λες, είναι ένας απο τους λόγους για τους οποίους ήρθα πιο κοντά τόσο στα ενεργά, όσο και σε αυτό το νήμα. Αν μπορώ να "βελτιώσω" τον ήχο μου με αλλαγή των υλικών του κρος, γιατί να μη κροσάρω χωρίς καν να χρησιμοποιήσω αυτά τα υλικά...? ΟΚ, θα έχω ένα πυκνωτή στα τουίτερ για τη προστασία τους. Άσε δε που αν το χεριάσω, το αυθεντικό κροσόβερ θα είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμο για να επανατοποθετηθεί, χωρίς ( εύχομαι ) να έχει πάθει τίποτα το ηχείο. Δηλαδή, σκέφτομαι. Μήπως το κροσόβερ αποτελεί bottleneck του ηχείου ( αν αυτό μπορεί να κροσαριστεί επιτυχώς με άλλη μέθοδο )?

Αυτά....
Μήπως τότε είναι για εμένα το σχόλιο δόκτωρ;

Reaction score
1.772
Όχι, σε σένα τα λέω.

Τζάμπα πάει το σάλιο σου.

Δεν καταλαβαίνουν τι λες, κι ούτε πρόκειται. Αυτό λέω... ;)

Σιγά που θα μάθουν τι εστί υπολογισμένη απόσταση ακρόασης από το κρος.
a όσο για αυτό είναι τόσα πολλά που δε γίνεται μέσω ανταλλαγής μυνηματων.

πρέπει να κάτσουν να διαβάσουν.

πολύ!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.579
Ρε τι πάθατε όλοι;

Όχι, για σένα έγραψα να τα πουλήσεις και να πάρεις ενεργά.

Αυτή είναι η άποψή μου, χωρίς περαιτέρω συζήτηση.

Και στο είπαν το ίδιο ακριβώς, κι άλλοι άνθρωποι, που τα έχουν κάνει όλα αυτά που λες.

Άμα θες να ακολουθήσεις άλλη οδό, φιλ φρι. Αλλά δε συμφωνώ. Ούτε για πλάκα.

Reaction score
6.234
Νίκο πόσα λεφτά πιάνουν λογικά τα πράγματα που έχεις αν τα πουλήσεις όλα; Χωρίς συναισθηματισμούς και μ........ες.

Reaction score
12.536
Έχετε φάει σκάλωμα με τα ενεργά βρε μπαγάσηδες. Δεν θέλω να αλλάξω ηχεία, δεν θέλω να μπλέξω με ενεργά, άντε, όχι προς το παρόν. Αυτά τα ηχεία έχω, μαζί και αυτόν τον τελικό ( συν τους άλλους δυό που κάθονται, χμ, σχεδόν ). Προτίθεμαι να προσθέσω όταν πάω στον νέο χώρο τα subs, άρα και τον προσέσορα.
Κατανοώ ότι είναι πολύ δύσκολο το εγχείρημα. Χωρίς επιπλέον κόστος όμως και χωρίς να πουλήσω τίποτα ( παρά μόνο τον προενισχυτή και τα περιττά καλώδια ), με τα ίδια προϋπολογιζόμενα μηχανήματα, βλέπω ότι μπορώ να κάνω παραπάνω απο τη βελτίωση στα μπάσα που θα προσφέρουν τα σαμπ, μπορώ να παρέμβω στη λειτουργία των ηχείων. Αυτό με απασχολεί. Δύσκολο μεν, αλλά πως μπορώ να κάνω τα ηχεία να παίξουν χωρίς τις παθογένειες του παθητικού κροσόβερ. Εννοείται ότι είμαι διατεθειμένος να διαβάσω και έχω ένα pdf που εξηγεί τη λειτουργία των κροσόβερ, για να μπω στο κλίμα δηλαδή. Με πιαν'τε?
Αν δεν είναι εφικτό αυτό που έχω στο μυαλό μου, το αφήνω ως έχει το ηχειάκι και συνεχίζω όπως έχω προδιαγράψει. Προσέσορα και subs με αυτή τη σειρά που τα γράφω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.579
Έχετε φάει σκάλωμα με τα ενεργά βρε μπαγάσηδες. Δεν θέλω να αλλάξω ηχεία, δεν θέλω να μπλέξω με ενεργά, άντε, όχι προς το παρόν. Αυτά τα ηχεία έχω, μαζί και αυτόν τον τελικό ( συν τους άλλους δυό που κάθονται, χμ, σχεδόν ). Προτίθεμαι να προσθέσω όταν πάω στον νέο χώρο τα subs, άρα και τον προσέσορα.
Κατανοώ ότι είναι πολύ δύσκολο το εγχείρημα. Χωρίς επιπλέον κόστος όμως και χωρίς να πουλήσω τίποτα ( παρά μόνο τον προενισχυτή και τα περιττά καλώδια ), με τα ίδια προϋπολογιζόμενα μηχανήματα, βλέπω ότι μπορώ να κάνω παραπάνω απο τη βελτίωση στα μπάσα που θα προσφέρουν τα σαμπ, μπορώ να παρέμβω στη λειτουργία των ηχείων. Αυτό με απασχολεί. Δύσκολο μεν, αλλά πως μπορώ να κάνω τα ηχεία να παίξουν χωρίς τις παθογένειες του παθητικού κροσόβερ. Εννοείται ότι είμαι διατεθειμένος να διαβάσω και έχω ένα pdf που εξηγεί τη λειτουργία των κροσόβερ, για να μπω στο κλίμα δηλαδή. Με πιαν'τε?
Αν δεν είναι εφικτό αυτό που έχω στο μυαλό μου, το αφήνω ως έχει το ηχειάκι και συνεχίζω όπως έχω προδιαγράψει. Προσέσορα και subs με αυτή τη σειρά που τα γράφω.
Δεν απάντησες στην ερώτηση που σου έκανε ο Άλεξ.

Μια απάντηση παρακαλώ.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.229
Μόλις διάβασα την πρώτη ανάρτηση.
Χρειάζονται 2 ίδιοι τελικοί ή ένας 4κάναλος.
Τα υπόλοιπα δεν τα διάβασα γιατί μόλις έπεσες σε τοίχο.

Reaction score
1.772
Νίκο δεν θέλω να σε αποθαρρύνω αλλα έχει δίκιο ο ντοκ.
όταν πριν πολλά χρονια ξεκίνησα αυτή την ιστορία ρώταγα το τζωρτζακη.

και εκείνος αντί για απάντηση μου έλεγε διάβασε για αυτό διάβασε για εκείνο.

εγώ τα διάβαζα αλλα ειδικά ήταν τόσο δυσνόητα που τα διάβαζα ξανά και ξανά μέχρι να κατανοήσω πως λειτουργεί το όλα πράγμα.

τελικά τα κατάλαβα αλλα να ξέρεις αν το κανεις για να μάθεις έχει καλώς.

αν όμως περιμένεις να πετύχεις την απόδοση των ετοιμων θα σου πάρει χρονια και

πρέπει να ξοδεψεις και χρήματα σε πειραματισμούς που δεν συμφέρει σε καμια περίπτωση.

Reaction score
12.536
Νίκο πόσα λεφτά πιάνουν λογικά τα πράγματα που έχεις αν τα πουλήσεις όλα; Χωρίς συναισθηματισμούς και μ........ες.
Γύρω στα 3.5Κ και ίσως λέω πολλά. Αλλά δεν με απασχολεί η αλλαγή του συστήματος. Θεωρώ ότι δεν έχω εξαντλήσει τα περιθώριά του για να ασχοληθώ με την αναβάθμιση υπο μορφή αλλαγής του σετάπ.

Μόλις διάβασα την πρώτη ανάρτηση.
Χρειάζονται 2 ίδιοι τελικοί ή ένας 4κάναλος.
Τα υπόλοιπα δεν τα διάβασα γιατί μόλις έπεσες σε τοίχο.
Γιατί, τα ενεργά έχουν ίδιους ενισχυτές μέσα; Δεν το κατάλαβα, τι μου διαφεύγει;
Νίκο δεν θέλω να σε αποθαρρύνω αλλα έχει δίκιο ο ντοκ.
όταν πριν πολλά χρονια ξεκίνησα αυτή την ιστορία ρώταγα το τζωρτζακη.

και εκείνος αντί για απάντηση μου έλεγε διάβασε για αυτό διάβασε για εκείνο.

εγώ τα διάβαζα αλλα ειδικά ήταν τόσο δυσνόητα που τα διάβαζα ξανά και ξανά μέχρι να κατανοήσω πως λειτουργεί το όλα πράγμα.

τελικά τα κατάλαβα αλλα να ξέρεις αν το κανεις για να μάθεις έχει καλώς.

αν όμως περιμένεις να πετύχεις την απόδοση των ετοιμων θα σου πάρει χρονια και

πρέπει να ξοδεψεις και χρήματα σε πειραματισμούς που δεν συμφέρει σε καμια περίπτωση.
Δεν με ενδιαφέρει η απόδοση των έτοιμων, αλλά το να δω μέχρι που φτάνουν τα δικά μου. Και βέβαια, να μάθω.

Reaction score
2.803
Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι είναι τυχεροί όσοι ακούνε τη μουσική τους με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο και δεν τους πιάνουν οι λόξες. :geek:
Η κράτησε τα ηχεία που έχεις και να ακούς με αυτά ή πάρε ενεργά καινούργια (η μεταχειρισμένα), αυτής της γνώμης είμαι... :)

wnet

Nearfield
Reaction score
18.322
Στη η θέση σου θα έπαιρνα τον SHD που απ' ότι φαίνεται είναι καιρό στη λίστα των ονείρων σου, θα προχωρούσα με subs και ...αυτά...

Δεδομένου όμως πως:
1) Την παλεύεις με το DIY, το software & τους υπολογισμούς
2) Έχεις όρεξη να καθίσεις να κάνεις όλα αυτά
3) Δεν θα ξοδέψεις ουσιαστικά χρήματα (το dsp υποτίθεται θα το πάρεις έτσι κι αλλιώς)
4) Αν τα πράγματα πάνε στραβά μπορείς εύκολα να ξαναγυρίσεις όπως ήσουν
5) Αν τα πράγματα πάνε στραβά και ξαναγυρίσεις όπως ήσουν, θα γυρίσεις με 10 γνώσεις παραπάνω

εεεε, προχώρα και περιμένουμε!!

Staff online

• spylab
    TrumpoMusk
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.743
Members