Το συστημα μου παιζει πολυ ασχημα...

Reaction score
30
On topic: Δλδ για να καταλάβω τα ηχεία που εδωσαν στον topic starter είναι ηχεία για surround καναλια, δλδ με μικρότερη απόκριση απο ότι τα μπροστινά ή οκ θα μπορούσαν να είναι και μπροστινά αλλά σε μικρότερο χώρο; Το ρωτάω επειδή με πολυ κανάλι έχω να ασχοληθω απο εποχες ...Dolby surround και κάτι τέτοιο θυμάμαι για τα πίσω ηχεία (μικρότερο μήκος φάσματος ή κάτι τέτοιο; )

Έτσι ναι αλλά και εκεί δεν ήταν δηλωμένος στην αρχή . Άσε τα δίπλα account
Στο insomnia το παίζει απλώς χομπίστας βλέπε photo
Off topic (& sorry):
Χαχα τώρα εξηγούνται οι ακατανόητες απαντήσεις αυτού του τυπά, το λέω επειδή τον είχα πετύχει στο ινσομνια και πράγματι το έπαιζε guru κάθε τι ψηφιακού με την διαφορα ότι έκανε οργισμένες επιθέσεις σε κάθε χρήστη που είχε διαφορετική άποψη. Ευτυχως παρασυρόταν και έδινε απαντήσεις απόλυτης γελοιότητας πχ «το βυνίλιο είναι χάλια μεσο, καμία πιστότητα και χρωματίζει τον ήχο» απάντηση: «ναι μα το βυνίλιο προσφέρει μια απόλαυση που δεν μετριέται με νούμερα» ή «δλδ λες πως τα μόνιτορ ηχεία -που δεν χρωματίζουν- είναι πάντα τα καλύτερα; »
απάντηση πλεο: «αν είσαι άσχετος, μη μιλάς, googlaρε και δες ότι και η απόλαυση ακρόασης είναι μετρήσιμη και συγκρίσιμη» ή «το αν είναι καλύτερα τα μόνιτορ ή όχι, εξαρτάται απο την θέση ακρόασης» απαντηση: «στείλε σοβαρό λινκ που συνάδει με αυτό που λες» ή «εξαφανίζεις κάθε εταιρία ηχείων με το επιχείρημα πως πάντα η ακρίβεια στον ήχο είναι ότι καλύτερο για το αυτί» απάντηση πλεο: «χυδαίες βρισιές». ..
Wtf, σοβαρά δεν είχα ιδέα ότι παίζει τέτοιο σκηνικό απο καταστήματα. Το τι θάψιμο είχε ρίξει ο τυπάς σε διαφορες μάρκες ηχείων/ενισχυτών/dac, δεν λέγεται! Θα μου πείτε, τώρα μπήκα στο Ίντερνετ πρώτη φορά; Εμ και εγω απορώ με τον εαυτό μου...

Ευτυχώς τηρώ πάντα την ενστικτώδη απόφαση μου: Καλες οι κουβέντες αλλά δεν αγοράζω τίποτα αν δεν το ακούσω με τα αυτιά μου...

Last edited:

Reaction score
12.540
Off topic (& sorry):
Χαχα τώρα εξηγούνται οι ακατανόητες απαντήσεις αυτού του τυπά, το λέω επειδή τον είχα πετύχει στο ινσομνια και πράγματι το έπαιζε guru κάθε τι ψηφιακού με την διαφορα ότι έκανε οργισμένες επιθέσεις σε κάθε χρήστη που είχε διαφορετική άποψη. Ευτυχως παρασυρόταν και έδινε απαντήσεις απόλυτης γελοιότητας πχ «το βυνίλιο είναι χάλια μεσο, καμία πιστότητα και χρωματίζει τον ήχο» απάντηση: «ναι μα το βυνίλιο προσφέρει μια απόλαυση που δεν μετριέται με νούμερα» ή «δλδ λες πως τα μόνιτορ ηχεία -που δεν χρωματίζουν- είναι πάντα τα καλύτερα; »
απάντηση πλεο: «αν είσαι άσχετος, μη μιλάς, googlaρε και δες ότι και η απόλαυση ακρόασης είναι μετρήσιμη και συγκρίσιμη» ή «το αν είναι καλύτερα τα μόνιτορ ή όχι, εξαρτάται απο την θέση ακρόασης» απαντηση: «στείλε σοβαρό λινκ που συνάδει με αυτό που λες» ή «εξαφανίζεις κάθε εταιρία ηχείων με το επιχείρημα πως πάντα η ακρίβεια στον ήχο είναι ότι καλύτερο για το αυτί» απάντηση πλεο: «χυδαίες βρισιές». ..
Wtf, σοβαρά δεν είχα ιδέα ότι παίζει τέτοιο σκηνικό απο καταστήματα. Το τι θάψιμο είχε ρίξει ο τυπάς σε διαφορες μάρκες ηχείων/ενισχυτών/dac, δεν λέγεται! Θα μου πείτε, τώρα μπήκα στο Ίντερνετ πρώτη φορά; Εμ και εγω απορώ με τον εαυτό μου...

Ευτυχώς τηρώ πάντα την ενστικτώδη απόφαση μου: Καλες οι κουβέντες αλλά δεν αγοράζω τίποτα αν δεν το ακούσω με τα αυτιά μου...

On topic: Δλδ για να καταλάβω τα ηχεία που εδωσαν στον topic starter είναι ηχεία για surround καναλια, δλδ με μικρότερη απόκριση απο ότι τα μπροστινά ή οκ θα μπορούσαν να είναι και μπροστινά αλλά σε μικρότερο χώρο; Το ρωτάω επειδή με πολυ κανάλι έχω να ασχοληθω απο εποχες ...Dolby surround και κάτι τέτοιο θυμάμαι για τα πίσω ηχεία (μικρότερο μήκος φάσματος ή κάτι τέτοιο; )
Τα ίδια μέσες άκρες λέει και ο Κώστας εδώ. Τηρουμένων των αναλογιών, στέκουν. Απο το να πάρει κάποιος ένα μέτριο σύστημα ενισχυτή και παθητικών ηχείων, που ο ενισχυτής δεν θα μπορεί να τα οδηγήσει επαρκώς και που θα έχουν ένα γουφεράκι μια σταλιά, είναι καλύτερη λύση το πολυενισχυόμενο ενεργό ηχείο. Απο το να πάρει κάποιος ένα πικάπ entry level, είναι σαφώς καλύτερη κίνηση να πάρει ένα αντίστοιχο dac. Και δεν είναι κακό να ξεκαθαρίζει το τοπίο απέναντι στους νέους αγοραστές που παρασύρονται απο τη βιντατζολατρεία των φίλων του πικάπ. Άλλο πράγμα ο καλός ήχος και εντελώς διαφορετικό πράγμα ο ζεστός ήχος. Ειδικά όταν οι περισσότεροι που πίνουν νερό στο όνομα του αναλογικού βινυλιακού ήχου ακούνε μηχανικές παρεμβολές και το χαρακτηρίζουν ως όγκο, πέραν των δυνατοτήτων και κατ'επέκταση των περιορισμών του βινυλίου, κάτι που αποδεικνύεται απο τις μετρήσεις. Και φυσικά το τί θα ακούσεις, εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό ( αν όχι στον μέγιστο ) απο τον τρόπο που θα στήσεις τα ηχεία μέσα στον χώρο.
Δεν βλέπω κάτι κακό σε όλα όσα ανέφερες. Το κακό είναι όταν κάποιος ωθεί σε συγκεκριμένα προϊόντα ενώ είναι σε συνεννόηση με τον έμπορο, το να γίνεται ο κράχτης του.

Στο ontopic: Ο χώρος του συμφορουμίτη, ενώ είναι αρκετά μεγάλος, είναι πολύ δύσκολος. Είναι πολύ δύσκολο να στήσει σωστά ένα σύστημα καθώς δεν μπορεί να τηρήσει τα στοιχειώδη. Δεν μπορεί να στήσει στο πολυπόθητο τρίγωνο ακρόασης ( αφού όλοι οι τοίχοι έχουν είτε πόρτα είτε μπαλκονόπορτα, περάσματα δηλαδή ) και δεν υπάρχει συμμετρία ( αναγκάζεται να έχει το αριστερό ηχείο κολλητά στον τοίχο, ενώ το δεξί είναι σχεδόν ελεύθερο ).

Reaction score
30
Δεν βλέπω κάτι κακό σε όλα όσα ανέφερες.
Ναι δεν έχω θέμα με τα όσα ειπώθηκαν. Να διευκρινήσω ότι πάντα μου αρέσει μια καλή συζήτηση εφοσων αυτη βέβαια γίνεται με αντικειμενικούς σκοπούς και όχι για αλλους λόγους. Το θέμα μου ήταν η έλλειψη επιχειρημάτων (τύπου έχω και άλλες δουλειες πρέπει να κλεισω την κουβέντα αλλά πρέπει παράλληλα να περάσει η γνώμη μου) και οι οργισμένες επιθέσεις επι προσωπικού σε οποίους διαφωνούσαν, σε πολλά και διαφορετικα θέματα και σε διαφορετικούς χρήστες. Αν έβλεπες το thread, είμαι σίγουρος ότι θα εβλεπες πολλά «κακά» και όχι σχετικά με το πιο μηχανημα εχει καλύτερη πιστότητα (που ισχύει βεβαια περί ψηφιακού vs βινυλίου) αλλά κυριως με την συμπεριφορά... μου είχε κάνει εντύπωση τέτοιο «πάθος» σε συνδυασμό με τη βιασύνη. τελικα διάβασα τα παραπανω τυχαία και μου λύθηκε η απορία.

Στο ον τοπικ:
Καταλαβαίνω το θέμα με την τοποθέτηση αλλά τόσο έντονα χάλια τύπου «με πονάει το κέφαλο μου», δικαιολογειταί; Με εκεινα τα surround ηχεία θα έλεγα ναι επειδή έλειπε το μισό φάσμα Είναι τέτοια περίπτωση αυτά;

Last edited:

Reaction score
12.540
Ναι δεν έχω θέμα με τα όσα ειπώθηκαν. Να διευκρινήσω ότι πάντα μου αρέσει μια καλή συζήτηση εφοσων αυτη βέβαια γίνεται με αντικειμενικούς σκοπούς και όχι για αλλους λόγους. Το θέμα μου ήταν η έλλειψη επιχειρημάτων (τύπου έχω και άλλες δουλειες πρέπει να κλεισω την κουβέντα αλλά πρέπει παράλληλα να περάσει η γνώμη μου) και οι οργισμένες επιθέσεις επι προσωπικού σε οποίους διαφωνούσαν, σε πολλά και διαφορετικα θέματα και σε διαφορετικούς χρήστες. Αν έβλεπες το thread, είμαι σίγουρος ότι θα εβλεπες πολλά «κακά» και όχι σχετικά με το πιο μηχανημα εχει καλύτερη πιστότητα (που ισχύει βεβαια περί ψηφιακού vs βινυλίου) αλλά κυριως με την συμπεριφορά... μου είχε κάνει εντύπωση τέτοιο «πάθος» σε συνδυασμό με τη βιασύνη. τελικα διάβασα τα παραπανω τυχαία και μου λύθηκε η απορία.
Γι'αυτό και έθεσα την εξαίρεση για τους κράχτες των καταστημάτων. Αυτά είναι ξεφτίλα, δεν το συζητώ.

Reaction score
4.207
Έχετε καταλάβει ότι κατηγορείτε εναν άνθρωπο ΧΩΡΙΣ να ξέρετε αν ήταν αυτός?

Δεν κατηγορείτε τον nemesi54 που δεν ξέρετε τα στοιχεία του όλοι!

Ξέρετε εσείς ότι είναι αυτός στα pm ??
Βάζετε το χερι σας στην φωτιά?

Αν είστε τόσο φοβεροι ντετεκτιβ μην χαραμίζεστε εδώ!

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.946
Έχασα τέτοιο πανηγύρι; Αχ, δε με ειδοποιάτε. Γιατί δε με ειδοποιάτε;

Reaction score
17
Εμενα θα με βολευε να υποθεσω οτι ειναι ο ιδιο ανθρωπος με αυτον που εσεις λετε. Δεν φαινεται να ειναι ομως. Επειδη εζησα την ιστορια κανα μηνα σχεδον με pm με τον συγκεκριμενο θα ελεγα κατα 95%, οχι, χωρις να το αποκλυω. Εχετε πεσει εξω δηλαδη στην συνδεση που κανετε.
Τωρα πως συμπεσανε 2 ατομα ή ενας (για εσας) να στηριζουν με τρελα το συγκεκριμενο καταστημα, αυτο επιβαρυνει το καταστημα και κατα δευτερον αυτους.

Θα σας ανεβασω τις προσφορες ακομα και για τους ποιο δυσπιστους αλλα και για να δειτε και τι πληρωσα.
Η πρωτη ειναι η αρχικη για home cinema 3.1 με ηχεια βιβλιοθηκης. Αλλαξε λιγο αργοτερα και εγινε οριστικη.

Η δευτερη παρακατω ειναι οριστικη και αγοραστηκε. Πατηστε στο πρωτο ποστ φαινονται ολα αυτα για καποιον που εχει αμφιβολιες, Να και το sub. Την εχω ξανανεβασει. Ειπα επισης κανω δοκιμες. Δεν θα μεινουν ετσι αυτα τα βιβλια ουτε ακουω ετσι.

https://ibb.co/T0ZZM48 αυτη ειναι η δευτερη.

παμε στην πρωτη προσφορα. πατηστε και βαλτε οτι θελετε για συστημα 3.1. Φτανουμε το χιλιαρικο. και τι ακριβως παιρνουμε; Τι ακριβως κανει αυτο το πραγμα που βγαινει;

παμε στην δευτερη. Ειναι συστημα αυτο για 1700€ ; Μονο για μουσικη ειναι για 2 μετρα αποσταση και πολλα λεω. το ακουστικο αποτελεσμα ειναι τελειως ασυνδετο χωρις σταθμες. το δεξι και αριστερο ηχειο λαθος, αρα παει ακυρη ολη η τριαδα.

ΥΓ ολη την ωρα με ρωτατε πραγματα που τα εχω γραψει στο πρωτο ποστ ειτε τα απανταω αργοτερα. Διαβαστε καλα τις 8 σελιδες πριν ρωτησετε κατι σε αυτα που γραφω εγω Ή κανω like
ΥΓ2. καποιος μπορει να υποθεσει οτι εγω ζητησα αυτα τα ηχεια και δεν εγινε προταση απο το καταστημα. Παρτε το με την λογικη. Πως ειναι δυνατον εγω ο ασχετος να εχω ζητησει αυτα τα παντελως αγνωστα ηχεια που review τους βρισκεις μονο σε Γερμανικα site? Παρτε το με την λογικη.

Last edited:

Reaction score
4.207
Φίλε μου ερώτηση χωρίς μα και μου.

Πήγες στο κατάστημα και μίλησες μαζι τους?
Τους εξήγησες πως είναι ο χώρος?

Η απλά έκανες ενα τηλέφωνο ζητώντας μια προσφορά για Home Cinema?
Η όλα έγιναν μεσω τρίτου με pm??

Reaction score
17
Η απλά έκανες ενα τηλέφωνο ζητώντας μια προσφορά για Home Cinema?
Τηλεφωνο.
Τους εξήγησες πως είναι ο χώρος?
δεν πουλαω εγω τα home cinema. Αυτοι ειναι οι ειδικοι. Την αποσταση ακροασης ρωτησαν μονο. τα εχω ξαναπει παλι αυτα.

Last edited:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.946
παμε στην δευτερη. Ειναι συστημα αυτο για 1700€ ; Μονο για μουσικη ειναι για 2 μετρα αποσταση και πολλα λεω. το ακουστικο αποτελεσμα ειναι τελειως ασυνδετο χωρις σταθμες. το δεξι και αριστερο ηχειο λαθος, αρα παει ακυρη ολη η τριαδα.
Στα χαρτιά, δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Φυσικά μπορούν να παίξουν τα ηχεία και σε απόσταση άνω των 2m, αφού συνοδεύονται από υπογούφερ. Το συγκεκριμένο δεν μπορεί να κάνει τα πάντα, αλλά δεν μπορεί να είναι και απόν.
Ανεξαρτήτως αυτών, και ανεξαρτήτως των αδειανών, δηλαδή πολύ ανακλαστικών τοίχων του δωματίου, είναι σίγουρο πως όλα είναι συνδεδεμένα και ρυθμισμένα σωστά;

Reaction score
1.600
Το SVS wireless adapter που βλέπω στη δεύτερη προσφορά το αγοράσατε και τι ακριβώς κάνει;

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Το phase στο μηδεν. Το crossover τερμα στο 150. Το equalizer στο 0
Aν παίζεις σε μεγάλες εντάσεις υπό αυτές τις συνθήκες (μικρά ηχεία, κακός χώρος, πιθανόν λάθος ρυθμίσεις) είναι φυσικό να σε ενοχλεί το αποτέλεσμα. Ίσως ζητάς πάρα πολλά από τόσο μικρό ηχείο... (εντάσεις και τελικά παραμόρφωση).
Έχω την εντύπωση όμως πως αυτό που σε ενοχλεί κυρίως είναι το μπουμάρισμα από το sub λόγο κακής ρύθμισης και χώρου. Δοκίμασες να το κροσάρεις στα 90-100 hz και να το χαμηλώσεις λίγο? Το sub στα 150hz και τέρμα θα δίνει πόνο και θα καλύπτει και τα ηχεία λογικά, εκτός αν δεν έχω καταλάβει καλά.

Reaction score
9.829
δεν πουλαω εγω τα home cinema. Αυτοι ειναι οι ειδικοι. Την αποσταση ακροασης ρωτησαν μονο. τα εχω ξαναπει παλι αυτα.
Τα ίδια έπαθα και εγώ σε παπουτσαδικο, με ρώτησαν μόνο τι νούμερο παπούτσι φοραω.

Τεσπα η πλάκα είναι ότι παλιά μιλουσαν όλοι απαξιωτικά για καταστήματα τύπου κωτσοβολου,

Reaction score
17
Φυσικά μπορούν να παίξουν τα ηχεία και σε απόσταση άνω των 2m, αφού συνοδεύονται από υπογούφερ.
Αμα τα τερματισεις ναι. Και θελει και πανελ. οι παντες ειπαν οτι δεν φτανουν στα 3m. Τους τοιχους μπορω να τους γεμισω. Αντε να το κανω τσαντιρι μπας και παρουν μπρος τα ηχεια που ειναι για surround κανονικα

Aν παίζεις σε μεγάλες εντάσεις υπό αυτές τις συνθήκες (μικρά ηχεία, κακός χώρος, πιθανόν λάθος ρυθμίσεις) είναι φυσικό να σε ενοχλεί το αποτέλεσμα. Ίσως ζητάς πάρα πολλά από τόσο μικρό ηχείο... (εντάσεις και τελικά παραμόρφωση).
Έχω την εντύπωση όμως πως αυτό που σε ενοχλεί κυρίως είναι το μπουμάρισμα από το sub λόγο κακής ρύθμισης και χώρου. Δοκίμασες να το κροσάρεις στα 90-100 hz και να το χαμηλώσεις λίγο? Το sub στα 150hz και τέρμα θα δίνει πόνο και θα καλύπτει και τα ηχεία λογικά, εκτός αν δεν έχω καταλάβει καλά.
Την ρυθμιση του audyssey στα ηχεια λες; 110 τα εβαλα. Μου το ειπε καποιος εδω. Οντως το subwoofer ενοχλει. Θες να κλεισω το audyssey να κανω manual οτι μου πεις;

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.874
Δεν έχω πολυκάναλο και δεν ξέρω αυτά τα προγράμματα του διαβόλου :biggrin: :biggrin: .
Σε γενικές γραμμές κατέβασε λίγο τη στάθμη στο sub, πειραματίσου, μήπως το φέρεις σε ανεκτά επίπεδα και ακούς τη μουσικούλα σου μέχρι να δεις τι άλλο γίνεται...
Οι 98 στους 100 εδώ μέσα είναι πιο έμπειροι από εμένα... :oops:
Όλο και κάτι θα σκαρφιστούν να σου πουν..

Last edited:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos