Έχει μέλλον το 4K UHD στη Ελλάδα;...μάλλον ξεχάστε το

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.761
Φίλε alexis εγώ δεν εχω πρόβλημα να δω ταινία με χωρίς καν υπότιτλους. Και proficiency έχω αλλά και λόγω έτερου ήμισυ βλέπουμε ταινίες με υπότιτλους στα ρώσσικα οπότε εγώ αναγκαστικά μόνο ακούω. Αλλά όταν θα δω μόνος μου μία ταινία γουστάρω να έχω και τους ελληνικούς υπότιτλους. Πέσμε κολλημένο, πες ότι έτσι μεγάλωσα και έμαθα και έτσι μου αρέσει, πες ότι θέλεις. Νομίζω ότι ούτε κακό είναι αυτό που ζητάω ούτε παράλογο.

Αλλά αυτό που αντιλαμβάνομαι από τις απαντησεις πολλών στο νήμα οι περισσότεροι είτε είναι ικανοποιημένοι με το streaming και να πληρώνουν μία συνδρομή νοικιάζοντας χωρίς ουσιαστικά πλέον να τους ανοίκει τίποτα και να έχουν ποιότητα ανάλογα με τις ορέξεις της σύνδεσης τους είτε να το ρίχνουν στα torrents οπότε μιλάμε για παράνομο κατέβασμα καθώς και όλη την διαδικασία που έχει το κατέβασμα, sync υποτίτλων κλπ κλπ.

Αφού σαν Έλληνες είμαστε ευχαριστημένοι με αυτό τότε εγώ δεν έχω να πω τίποτα άλλο. Νομίζω ότι οι περισσότεροι που έγραψαν εδώ ήταν ξεκάθαροι ως προς τις προτιμήσεις τους. Απλά λυπάμαι για όλο αυτό...
Οπότε δεν έχεις θέμα και αυτό που ζητάς είναι θέμα συνήθειας και όχι ανάγκης.
Για το έτερο ήμιση ξέρω θα είναι κάπως οι υπότιτλοι στη γλώσσα της γιατί πάνω όλα είναι με μεταγλώττιση, ακόμα και στο cinema. Η δικιά μου ακόμα μου λέει "όταν βλέπετε μία ταινία, βλέπετε ή διαβάζετε;". 😂

Δεν χρειάζεται να μας ανοίκει κάτι. Η χρήση πρέπει να μας ενδιαφέρει και όχι κτήση.
Δες το και αλλιώς. Η μανία της ιδιοκτησίας δεν έχει κανένα νόημα όταν υπάρχει δυνατότητα μίσθωσης. Οικονομικά δεν υπάρχει λογική. Το κάνουμε καθαρά για ψυχολογικούς λόγους.

Διάβασε και αυτό.
Φεύγουν οι πρεμιέρες από τις αίθουσες και έρχονται οι οnline. Όχι μόνο για την περίοδο της πανδημίας αλλά και αργότερα.

Καλημέρες..

Reaction score
2.803
Κι εγώ έχω Proficiency και παρόλο που τα μιλάω σχεδόν καθημερινά δυσκολεύομαι σε αρκετές ταινίες να συλλάβω το νόημα και αναγκάζομαι συχνά να πάω λίγο πίσω το σημείο ώστε να ξανακούσω το διάλογο, κακά τα ψέματα αν δεν είναι η μητρική σου γλώσσα δεν μπορείς να καταλαβαίνεις 100% ειδικά αν υπάρχουν και αρκετοί ιδιωματισμοί και μιλάνε σε συνθηματική γλώσσα π.χ. η αργκό που μιλούν οι μαύροι Αμερικάνοι κ.λ.π. τότε τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά, God bless o......... & s........! :p

Last edited by a moderator:

alexis

Reaction score
32.761
Κι εγώ έχω Proficiency και παρόλο που τα μιλάω σχεδόν καθημερινά δυσκολεύομαι σε αρκετές ταινίες να συλλάβω το νόημα και αναγκάζομαι συχνά να πάω λίγο πίσω το σημείο ώστε να ξανακούσω το διάλογο, κακά τα ψέματα αν δεν είναι η μητρική σου γλώσσα δεν μπορείς να καταλαβαίνεις 100% ειδικά αν υπάρχουν και αρκετοί ιδιωματισμοί και μιλάνε σε συνθηματική γλώσσα π.χ. η αργκό που μιλούν οι μαύροι Αμερικάνοι κ.λ.π. τότε τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά, God bless opensubtitles & subs4free! :p
Πεθαίνω για ταινίες με Black argo.
Μου φτιάχνουν απίστευτα τη διάθεση. :biggrin:
Μπορώ να βλέπω μόνο τέτοια.

Reaction score
935
Δεν χρειάζεται να μας ανοίκει κάτι. Η χρήση πρέπει να μας ενδιαφέρει και όχι κτήση.
Δες το και αλλιώς. Η μανία της ιδιοκτησίας δεν έχει κανένα νόημα όταν υπάρχει δυνατότητα μίσθωσης. Οικονομικά δεν υπάρχει λογική. Το κάνουμε καθαρά για ψυχολογικούς λόγους.

Καλημέρες..
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με αυτό. Ενδεχομένως στις ταινίες να ισχύει και ίσως περισσότερο στις σειρές που είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια. Οι κάθε είδους μανίες είναι κακές εξ ορισμού. Από κει και πέρα όμως, η ιδιοκτησία βάλλεται υπερβολικά τα τελευταία χρόνια έναντι της μίσθωσης και αυτό μ' ανησυχεί. Ναι μπορεί να είναι οικονομικότερη τις περισσότερες φορές, τουλάχιστον στην αρχή, αλλά η ιδιοκτησία σου δίνει παραπάνω δικαιώματα και σε εξασφαλίζει σαφώς περισσότερο.

Παράδειγμα άσχετο από τον χώρο μας, αλλά επίκαιρο: Είσαι ιδιοκτήτης οικίας και μένεις άνεργος. Πολύ καλά, το κόστος συντήρησης είναι ούτως ή άλλως μικρό και πολλές δαπάνες μπορούν είτε να αναβληθούν είτε καλύτερα να αντικατασταθούν από προσωπική εργσία. Θα διατηρήσεις την οικία σου, ακόμη και αν μείνεις 2 ή 3 χρόνια άνεργος. Αν όμως την μισθώνεις, λίγοι ιδιοκτήτες θα δεχθούν τόσο μακρές καθυστερήσεις, οπότε το παγκάκι σε περιμένει (ή στην καλύτερη περίπτωση το ξεβόλεμα της μετακόμισης).

Παράδειγμα σχετικό από τον χώρο μας: Τα cd που έχω ριπάρει και αποθηκεύσει δεν θα μου τα πάρει κανείς. Δεν χρειάζεται να πληρώνω συνδρομή για να τα ακούω, ούτε να ανέχομαι διαφημίσεις. Το spotify για μένα έχει νόημα μόνο σαν υπηρεσία ανεύρεσης νέας μουσικής και σαν υπηρεσία στρήμινγκ σε φορητές συσκευές. Αυτή τη στιγμή είναι λογικά κοστολογημένο ακόμη κι αν το δει κανείς ως τέτοια υπηρεσία και μόνο. Αν αύριο μεθαύριο καταργείτο η φυσική διανομή διανομή δίσκων και γινόταν εξαιρετικά δύσκολη η πειρατεία, θα παρέμενε στην ίδια τιμή; Αν ανέβει πολύ, θα σεταρω το NAS μου ώστε να στρημάρω όλη μου την μουσική στο κινητό από το σπίτι. Προς το παρόν βαριέμαι.

Πιστεύω ότι όλη αυτή η τάση υπερπροβολής της μίσθωσης έναντι της αγοράς προκύπτει από την συνειδητοποίηση των αδυναμιών του συστήματος για τους πολλούς ακόμη και στις ανεπτυγμένες χώρες, ακόμη και σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν. Επειδή οι τιμές αγοράς ακινήτων στις μεγαλουπόλεις ανέβηκαν τρομακτικά, οι τιμές των ειδών πολυτελείας, των ποιοτικών επίπλων κι ενδυμάτων, των ιατρικών υπηρεσιών κοκ, ενώ παράλληλα τα σύγχρονα μμε υπερπροβάλλουν ένα πολυτελές lifestyle μάλλον άπιαστο για το μέσο κοινό και ταυτόχρονα αυξάνεται τρομακτικά το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, προβάλλεται ως λύση στην αδυναμία ιδιοκτησίας αγαθών η μίσθωσή τους.

Reaction score
4.237
Προτείνω αντί να ασχολούμαστε με πράγματα που δεν μπορούμε να ελέγξουμε, να ασχοληθούμε με αυτά που μπορούμε.

Δηλαδή αντί να κλεγόμαστε για τους Ελληνικούς υπότιτλους, να βελτιώσουμε τα Αγγλικά μας που έτσι κι αλλιώς θα είναι χρήσιμα σε πολύ σημαντικότερα πράγματα από τις ταινίες.

Μεγαλύτερο χάσιμο χρόνου από την ενασχόληση με πράγματα που δεν μπορούμε να αλλάξουμε ίσως να μην υπάρχει
Με ολο τον σεβασμο αλλα η απαντηση σου προσβαλει ολους τους Ελληνες, για αυτο εχουμε καταντησει μπαστουνοβλαχοι με το να θελουμε να πεταξουμε τα ελληνικα , παρε παραδειγμα αλλες χωρες οπως Γαλλια,Ισπανια,Γερμανια, Ιταλια που πανω απο ολα πρωτα σεβονται την μητρικη τους γλωσσα και να μην βαζουν πανω απο ολα την Αγγλικη παρα μονο οπου υπαρχει αναγκη και οχι συνηθεια!

alexis

Reaction score
32.761
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με αυτό. Ενδεχομένως στις ταινίες να ισχύει και ίσως περισσότερο στις σειρές που είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια. Οι κάθε είδους μανίες είναι κακές εξ ορισμού. Από κει και πέρα όμως, η ιδιοκτησία βάλλεται υπερβολικά τα τελευταία χρόνια έναντι της μίσθωσης και αυτό μ' ανησυχεί. Ναι μπορεί να είναι οικονομικότερη τις περισσότερες φορές, τουλάχιστον στην αρχή, αλλά η ιδιοκτησία σου δίνει παραπάνω δικαιώματα και σε εξασφαλίζει σαφώς περισσότερο.

Παράδειγμα άσχετο από τον χώρο μας, αλλά επίκαιρο: Είσαι ιδιοκτήτης οικίας και μένεις άνεργος. Πολύ καλά, το κόστος συντήρησης είναι ούτως ή άλλως μικρό και πολλές δαπάνες μπορούν είτε να αναβληθούν είτε καλύτερα να αντικατασταθούν από προσωπική εργσία. Θα διατηρήσεις την οικία σου, ακόμη και αν μείνεις 2 ή 3 χρόνια άνεργος. Αν όμως την μισθώνεις, λίγοι ιδιοκτήτες θα δεχθούν τόσο μακρές καθυστερήσεις, οπότε το παγκάκι σε περιμένει (ή στην καλύτερη περίπτωση το ξεβόλεμα της μετακόμισης).

Παράδειγμα σχετικό από τον χώρο μας: Τα cd που έχω ριπάρει και αποθηκεύσει δεν θα μου τα πάρει κανείς. Δεν χρειάζεται να πληρώνω συνδρομή για να τα ακούω, ούτε να ανέχομαι διαφημίσεις. Το spotify για μένα έχει νόημα μόνο σαν υπηρεσία ανεύρεσης νέας μουσικής και σαν υπηρεσία στρήμινγκ σε φορητές συσκευές. Αυτή τη στιγμή είναι λογικά κοστολογημένο ακόμη κι αν το δει κανείς ως τέτοια υπηρεσία και μόνο. Αν αύριο μεθαύριο καταργείτο η φυσική διανομή διανομή δίσκων και γινόταν εξαιρετικά δύσκολη η πειρατεία, θα παρέμενε στην ίδια τιμή; Αν ανέβει πολύ, θα σεταρω το NAS μου ώστε να στρημάρω όλη μου την μουσική στο κινητό από το σπίτι. Προς το παρόν βαριέμαι.

Πιστεύω ότι όλη αυτή η τάση υπερπροβολής της μίσθωσης έναντι της αγοράς προκύπτει από την συνειδητοποίηση των αδυναμιών του συστήματος για τους πολλούς ακόμη και στις ανεπτυγμένες χώρες, ακόμη και σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν. Επειδή οι τιμές αγοράς ακινήτων στις μεγαλουπόλεις ανέβηκαν τρομακτικά, οι τιμές των ειδών πολυτελείας, των ποιοτικών επίπλων κι ενδυμάτων, των ιατρικών υπηρεσιών κοκ, ενώ παράλληλα τα σύγχρονα μμε υπερπροβάλλουν ένα πολυτελές lifestyle μάλλον άπιαστο για το μέσο κοινό και ταυτόχρονα αυξάνεται τρομακτικά το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών, προβάλλεται ως λύση στην αδυναμία ιδιοκτησίας αγαθών η μίσθωσή τους.
Ειναι τεράστια συζήτηση αυτή και θέλει δικό της νήμα.
Όλα ξεκινούν από το σπίτι, το σχολείο και την εκπαίδευση που ΔΕΝ παρέχεται σε σχέση με το χρήμα.
Η λάθος εκπαίδευση οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα και η διάρκεια στο χρόνο σε λάθος πεποιθήσεις.
Πρέπει να πάω πίσω στις αρχές του 1900 για να έχει νόημα το κείμενο που θα ήθελα να γράψω.

Θα βάλω μόνο αυτά.

- - - -

Με ολο τον σεβασμο αλλα η απαντηση σου προσβαλει ολους τους Ελληνες, για αυτο εχουμε καταντησει μπαστουνοβλαχοι με το να θελουμε να πεταξουμε τα ελληνικα , παρε παραδειγμα αλλες χωρες οπως Γαλλια,Ισπανια,Γερμανια, Ιταλια που πανω απο ολα πρωτα σεβονται την μητρικη τους γλωσσα και να μην βαζουν πανω απο ολα την Αγγλικη παρα μονο οπου υπαρχει αναγκη και οχι συνηθεια!
Δεν προσβάλω κανέναν.

Λάθος εκτίμηση.

Αν θες διάβασε ξανά τη έγραψα.

Last edited:

Reaction score
4.237
Ειναι τεράστια συζήτηση αυτή και θέλει δικό της νήμα.
Όλα ξεκινούν από το σπίτι, το σχολείο και την εκπαίδευση που ΔΕΝ παρέχεται σε σχέση με το χρήμα.
Η λάθος εκπαίδευση οδηγεί σε λάθος συμπεράσματα και η διάρκεια στο χρόνο σε λάθος πεποιθήσεις.
Πρέπει να πάω πίσω στις αρχές του 1900 για να έχει νόημα το κείμενο που θα ήθελα να γράψω.

Θα βάλω μόνο αυτά.

- - - -

Δεν προσβάλω κανέναν.

Λάθος εκτίμηση.

Αν θες διάβασε ξανά τη έγραψα.
Το ποιο πιθανων ειναι εσυ να ηθελες να πεις κατι αλλο απο αυτο που εγραψες το οποιο βγαζει λαθος εκτιμηση. Μπορεις να μας το εξηγησεις καλυτερα?

alexis

Reaction score
32.761
Το ποιο πιθανων ειναι εσυ να ηθελες να πεις κατι αλλο απο αυτο που εγραψες το οποιο βγαζει λαθος εκτιμηση. Μπορεις να μας το εξηγησεις καλυτερα?
Πόσο ποιό απλά να το πω;

Δεν ασχολούμαι με πράγματα που δεν ελέγχονται από εμένα, δεν μπορώ να κάνω κάτι, δεν μπορώ να αλλάξω κάτι. Είναι χάσιμο χρόνου και μου κάνει κακό γιατί αυτός ο χρόνος θα μπει σε άλλα πράγματα που ελέγχω απόλυτα οπότε από εμένα εξαρτάται και το αποτέλεσμα.

Με βάση το παραπάνω και πάνω στο παράδειγμα των υποτίτλων, για λόγους που δεν μας ενδιαφέρουν - δεν μας αφορούν γιατί είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και όχι δημόσιοι οργανισμοί, έχουν κρίνει ότι δεν συμφέρει οικονομικά αυτό που λέει η αρχική ανάρτηση του νήματος.

Οπότε προτείνω αντί να χάνουμε χρόνο στη γκρίνια να επενδύσουμε αυτό το χρόνο και να ανοίξουμε κανένα βιβλίο αγγλικής λογοτεχνίας κ. α.

Αυτά.

Reaction score
3.524
Πόσο ποιό απλά να το πω;

Δεν ασχολούμαι με πράγματα που δεν ελέγχονται από εμένα, δεν μπορώ να κάνω κάτι, δεν μπορώ να αλλάξω κάτι. Είναι χάσιμο χρόνου και μου κάνει κακό γιατί αυτός ο χρόνος θα μπει σε άλλα πράγματα που ελέγχω απόλυτα οπότε από εμένα εξαρτάται και το αποτέλεσμα.

Με βάση το παραπάνω και πάνω στο παράδειγμα των υποτίτλων, για λόγους που δεν μας ενδιαφέρουν - δεν μας αφορούν γιατί είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και όχι δημόσιοι οργανισμοί, έχουν κρίνει ότι δεν συμφέρει οικονομικά αυτό που λέει η αρχική ανάρτηση του νήματος.

Οπότε προτείνω αντί να χάνουμε χρόνο στη γκρίνια να επενδύσουμε αυτό το χρόνο και να ανοίξουμε κανένα βιβλίο αγγλικής λογοτεχνίας κ. α.

Αυτά.
Θα συμφωνήσω με τον φίλο Alexis ακόμα και αν δεν μου αρέσει. Εδώ έχει καταστρατηγηθεί η γλώσσα μας στην εκπαίδευση και περιμένουμε θαύματα σε μια καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία αν θα έχουμε Ελληνικούς υπότιτλους. Ας ασχοληθούμε με πράγματα που ελέγχουμε, συμφωνώ απολύτως και ας πάνε να κουρεφτουν όλοι οι διανομείς και παραγωγοί στην Ελλάδα που για μένα δεν τους φταίει η πειρατεία μόνο αλλά και η λογική του περιπτέρου και της μονοπώλησης.

Φιλικά Κωνσταντίνος

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.192
Εξελίχθηκε σε φιλοσοφικό/κοινωνικό ένα τεχνικό ερώτημα.

Τα βασικά στοιχεία της κουβέντας:

1 Οι εταιρείες διανομής και γενικότερα η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.
2 Η ύπαρξη ιδιόκτητης συλλογής
3 Οι υψηλές τιμές απόκτησης
4 Οι υπότιτλοι

Συμφωνώ απόλυτα με τον Αλέξη:

Δεν μπορώ την γκρίνια και τις υποθέσεις πουθενά. Σχεδιάζω τη ζωή μου με βάση τα ήδη υπάρχοντα δεδομένα, καλά και κακά. Στη σπάνια περίπτωση που θα στραβώσω με κάτι που δεν εξαρτάται από μένα, αυτό το κάτι θα είναι σημαντικό. Το 4K δισκάκι δεν είναι ούτε στο τοπ 200 προτεραιοτήτων μου.

Δεν χρειάζεται να αντιδικούμε εδώ μέσα για διαφορετικές απόψεις που πιθανόν έχουμε. Όλες οι αλλαγές στο χόμπι μας θα γίνουν με γνώμονα το τι βολεύει τους πολλούς. Οι "ψαγμένοι" δεν απασχολούν τις εταιρείες που παίρνουν αποφάσεις για την πιο κερδοφόρα οδό, ειδικά σε εποχές που το χρήμα δεν περισσεύει.

Ένας βασικός κανόνας που ισχύει σε όλα τα χόμπι είναι ότι αν θες το κάτι παραπάνω, πρέπει να είσαι διατεθειμένος να το πληρώσεις πολλαπλάσια απ' όσο προσφέρει. Επειδή έχω φίλους σε διαφορετικούς χώρους ενδιαφερόντων, έχω βαρεθεί την γκρίνια της "ακρίβειας". Η ασχολία με ένα χόμπι προϋποθέτει τη γνώση του πού πας να μπλέξεις. Αν δεν σε παίρνει οικονομικά μην ασχολείσαι εξαρχής ή μην έχεις απαιτήσεις που δεν μπορείς να καλύψεις.

Η ύπαρξη συλλογής (μουσικής, ταινιών κλπ) είναι ασύμφορη. Είμαι κι εγώ πρώην συλλέκτης βινυλίου, έχω πολλές χιλιάδες δίσκους που πιάνουν πλέον χώρο στην αποθήκη μου και έχουν μόνο συναισθηματική αξία. Ακούω μόνο streaming, με συνδρομή στο Spotify, το Deezer και το Tidal. Το έξοδο είναι μηδαμινό σε σχέση με τα ποσά που ξόδευα για να αγοράσω δίσκους. Δεν με νοιάζει αν μου "ανήκουν". Τι θα αλλάξει; Αν δεν έχω 10€ τον μήνα για τη συνδρομή, το τελευταίο που θα με απασχολεί είναι να ακούσω μουσική.

Η ποιότητα εικόνας/ήχου του streaming είναι κατά πολύ ανώτερη από αυτήν που υπήρχε πριν λίγα χρόνια μέσω υλικού μέσου. Οι μικρές διαφορές που ακόμα υπάρχουν με το τρέχον υλικό μέσο, δεν γίνονται αντιληπτές στο μέσο setup του μέσου χρήστη. Ο ψαγμένος, όπως είπαμε, θα πρέπει να πληρώσει για να πλησιάσει το 100%.

Για τους υπότιτλους δεν έχω άποψη γιατί αν βάλω είναι μόνο αγγλικοί.

Reaction score
134
Σχεδιάζω τη ζωή μου με βάση τα ήδη υπάρχοντα δεδομένα, καλά και κακά. Στη σπάνια περίπτωση που θα στραβώσω με κάτι που δεν εξαρτάται από μένα, αυτό το κάτι θα είναι σημαντικό. Το 4K δισκάκι δεν είναι ούτε στο τοπ 200 προτεραιοτήτων μου.
Και εδώ φίλε μου είναι όοοολο το ζουμί της λάθος αντίληψης σου. Επειδή για σένα δεν είναι σημαντικό και με κριτικάρεις που γκρινιάζω τόσο δεν σημαίνει ότι και για τον άλλον είναι το ίδιο. Αν υπήρχε κάτι στραβό που για σένα θα ήταν πολύ σημαντικό θα σου άρεσε εγώ να σου έλεγα ότι μου λες εσύ τώρα? Η αντιληψή σου βασίζεται στις προτεραιότητες που έχεις θέσει εσύ. Δυστηχώς δεν έχουμε όλοι τις ίδιες προτεραιότητες και συνήθειες. Γι αυτό είναι τελείως λάθος.

Reaction score
935
Επίσης, η λογική του "σχεδιάζω τη ζωή μου με τα υπάρχοντα δεδομένα, καλά ή κακά" έχει ένα, μακροχρόνιο είναι η αλήθεια και συλλογικό, μειονέκτημα. Μπορείς πάντοτε να συμβιβαστείς με κάτι χειρότερο. Όσο δεν αντιδράς, δεν διαμαρτύρεσαι και δεν ζητάς, αφενός μεν ούτε η αγορά λαμβάνει feedback για να αναπροσαρμόσει τα προϊόντα - υπηρεσίες που προσφέρει, αφετέρου πάντοτε μπορείς να συμβιβάζεσαι και με λιγότερα. Εν ολίγοις ο κατήφορος δεν έχει τέλος.
Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για το χώρο ήχου και εικόνας, ο οποίος είναι μάλλον ολιγοπωλιακός και το κόστος εισόδου νέων παικτών στην αγορά ακριβό.

Οκ, το καταλαβαίνω αυτό που λες. Κι εγώ δεν θα πάρω τα βουνά για το στρήμινγκ, ούτε μπορώ άμεσα να επηρεάσω τις αποφάσεις των εταιρειών. Αλλά μπορώ να γκρινιάζω λελογισμένα και να ζητώ κάποια πράγματα.

Reaction score
134
Επίσης, η λογική του "σχεδιάζω τη ζωή μου με τα υπάρχοντα δεδομένα, καλά ή κακά" έχει ένα, μακροχρόνιο είναι η αλήθεια και συλλογικό, μειονέκτημα. Μπορείς πάντοτε να συμβιβαστείς με κάτι χειρότερο. Όσο δεν αντιδράς, δεν διαμαρτύρεσαι και δεν ζητάς, αφενός μεν ούτε η αγορά λαμβάνει feedback για να αναπροσαρμόσει τα προϊόντα - υπηρεσίες που προσφέρει, αφετέρου πάντοτε μπορείς να συμβιβάζεσαι και με λιγότερα. Εν ολίγοις ο κατήφορος δεν έχει τέλος.
Πολύ περισσότερο όταν μιλάμε για το χώρο ήχου και εικόνας, ο οποίος είναι μάλλον ολιγοπωλιακός και το κόστος εισόδου νέων παικτών στην αγορά ακριβό.

Οκ, το καταλαβαίνω αυτό που λες. Κι εγώ δεν θα πάρω τα βουνά για το στρήμινγκ, ούτε μπορώ άμεσα να επηρεάσω τις αποφάσεις των εταιρειών. Αλλά μπορώ να γκρινιάζω λελογισμένα και να ζητώ κάποια πράγματα.

Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν και εγώ με τα λεγόμενα του. Δηλαδή αν αύριο βγει το Netflix και πει διπλασιάζω όλες τις τιμές των συνδρομών τότε ο φίλος πάλι θα πει ότι σχεδιάζει με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα??? Δηλαδή δεν πρέπει να υπάρχει αντίδραση για τίποτα που φαίνεται στραβό ή ανάποδο? Με ποιό τρόπο τότε θα βελτιώσουμε πράγματα και καταστάσεις αν δεχόμαστε πάντα το χειρότερο?

Δεν έχει καμία λογική αυτή η νοοτροπία.

alexis

Reaction score
32.761
Για κάποιον είναι "χειρότερα" και για κάποιον άλλο "ευκαιρία".

Και δεν μιλάω για το Netflix σαν ευκαιρία. Μιλάω για συνδρομητές. Για κάποιον θα είναι χειρότερο και για άλλον ευκαιρία.

Και ναι αυτό είναι σχεδίαση σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα. Αν θες καλύτερα "ανάλυση των δεδομένων και σχεδίαση των επόμενων κινήσεων".

Δεν έχει λογική η αντίδραση προς το κάθε Netflix.

Το λάθος είναι ότι βλέπεις την αύξηση ως "χειρότερα".

My point of view

Reaction score
935
Για κάποιον είναι "χειρότερα" και για κάποιον άλλο "ευκαιρία".

Και δεν μιλάω για το Netflix σαν ευκαιρία. Μιλάω για συνδρομητές. Για κάποιον θα είναι χειρότερο και για άλλον ευκαιρία.

Και ναι αυτό είναι σχεδίαση σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα. Αν θες καλύτερα "ανάλυση των δεδομένων και σχεδίαση των επόμενων κινήσεων".

Δεν έχει λογική η αντίδραση προς το κάθε Netflix.

Το λάθος είναι ότι βλέπεις την αύξηση ως "χειρότερα".
Αύξηση τιμής χωρίς αύξηση ποιότητας ή ποσότητας προϊόντος = Χειρότερα για τον καταναλωτή

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.192
Και εδώ φίλε μου είναι όοοολο το ζουμί της λάθος αντίληψης σου. Επειδή για σένα δεν είναι σημαντικό και με κριτικάρεις που γκρινιάζω τόσο δεν σημαίνει ότι και για τον άλλον είναι το ίδιο. Αν υπήρχε κάτι στραβό που για σένα θα ήταν πολύ σημαντικό θα σου άρεσε εγώ να σου έλεγα ότι μου λες εσύ τώρα? Η αντιληψή σου βασίζεται στις προτεραιότητες που έχεις θέσει εσύ. Δυστηχώς δεν έχουμε όλοι τις ίδιες προτεραιότητες και συνήθειες. Γι αυτό είναι τελείως λάθος.
Κάπου έχεις μπερδέψει τη χρήση του σωστού/λάθους.

Μιλάμε για υποκειμενικές απόψεις γύρω από ένα χόμπι. Αυτό που προσπαθώ να σου εξηγήσω είναι ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις δικές μου ή τις δικές σου προτεραιότητες μεμονωμένα, αλλά για το σύνολο των προτεραιοτήτων των πολλών που μπορούν να προσφέρουν κέρδος σε αυτόν που θα καταφέρει να τις καλύψει.

Δεν μιλάμε για είδη πρώτης ανάγκης αλλά για είδη πολυτελείας που δεν αφορούν όλους.

Είμαι από αυτούς που δεν συμβιβάζονται. Αν δεν ικανοποιούμαι από κάτι σταματάω να ασχολούμαι.

Με την αντίδραση και τις διαμαρτυρίες γενικότερα, δεν τα πάω καλά, γιατί δεν κολλάω πουθενά με τους ανθρώπους που τις εκφράζουν ακόμα κι αν έχω κάποιο κοινό αίτημα.

Και τέλος το πολύ σημαντικό: Το χόμπι είναι για ευχαρίστηση και ξεγνοιασιά. Αν αρχίσουν κι εκεί οι αρνητικές κουβέντες, τα παράπονα και οι συγκρίσεις με ιδανικές καταστάσεις, δεν μιλάμε πλέον για χόμπι αλλά για άλλο ένα πεδίο γκρίνιας.

Last edited:

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.029
Ακόμα θυμάμαι επική μετάφραση που είχε κάνει ένα από τα στούντιο εδώ σε ταινία που είχε προβληθεί στα κανάλια το 2000-2002.

Λέει ο ηθοποιός στην ταινία:

"they are setting up booby traps"

Μετάφραση του κορυφαίου επίσημου Έλληνα μεταφραστή:

"προσοχή, στήνουν βυζο-παγίδες".

...

Αυτοί, θέλουν τα λεφτά μας :D

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.470
Είναι τρέλλα να αγοράζει κανείς απο εδώ αν γνωρίζει αγγλικά. Ήδη απο τη δεκαετία του '90 ψώνιζα τα μισά απ' έξω και τα τελευταία 15 χρόνια σχεδόν όλα γιατί η διαφορά τιμής είναι συνήθως τεράστια.
Ο μόνος συμβιβασμός που δεν μπορώ να κάνω είναι να ψωνίσω απο χώρες με μεταγλωτισμένα εξώφυλλα. 🤮

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.785
Members
38.494
Νεότερο μέλος
mpalo