Οι μετρήσεις μας. Βασιζόμαστε μόνο σε αυτές?

Reaction score
7.033
δεν νομίζω να διαφωνήσει κανένας.....
έχουμε δει μετρήσεις...και ανάλυση για τις δυνατότητες του....

ο crown έχει watt αλλά προτιμότερη χρήση είναι για sub ;)
Δεν διαφωνώ με αυτή την άποψη η οποία είναι και σωστή. Αλλά τόσα χρόνια έχω διαβάσει εκατοντάδες ποστ για crown και ξερό ψωμί. Δεν χρειάζεται ούτε να τα αναλύσουμε αφού συμφωνούμε ;)

Reaction score
7.889
Οι καμπύλες που έχεις βάλει δεν υποστηρίζουν αυτό που λες, είναι ταυτόσημες μέχρι τα 5Κ περίπου και μετά πάνε παράλληλα με ένα μικρό shift μέχρι τέλους.
Εκτός αν συγκρίνεις το mik 1 με cal 90 με το mik2 με cal 0 που είναι εξ ορισμού λάθος αυτή η σύγκριση.
Ξαναδιάβασε τα διαγράμματα και προσπάθησε να τα καταλάβεις.

Ο καλιμπράτορας αν χρησιμοποιήσει όργανα μερικών χιλιάδων ευρώ είναι πιθανό και λόγω καλύτερων οργάνων και λόγω εμπειρίας να έχει άλλες μετρήσεις από σένα και το umik των 100 ευρώ και του free REW. Αυτό μόνο αν το πληρώσεις θα το μάθεις. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν έχω γνωρίσει καλιμπράτορες που να χρησιμοποιούν άλλο μικρόφωνο από το Umik.

Οι μετρήσεις γενικά δεν είναι κάτι απλό. Υπάρχει πολύ γνώση που έχει καταγραφεί πίσω από αυτές και αφορά ποσοτικά μεγέθη που έχουν να κάνουν με το όργανο μέτρησης καθεαυτό και την τεχνολογία του, το φυσικό μέγεθος της μέτρησης και πως επηρεάζεται από άλλες παραμέτρους, η συμβολή του χρήστη. Για παράδειγμα στα 10Κ το σφάλμα μέτρησης από μικρόφωνο σε μικρόφωνο (με το μάτι) υπολογίζεται στο 1,5%. Τέτοιο σφάλμα μέτρησης για το παράδειγμα σου με το μέτρο σημαίνει ο τοίχος να είναι 3,000 μέτρα με το ένα μέτρο (ας πούμε το σωστό) και με το άλλο (ίδιο) να το μετράς 3,045μ. Για να στο πω χοντρικά αυτή είναι η ακρίβεια με τα λεφτά που πληρώνεις, αν θέλεις μεγαλύτερη ακρίβεια πας σε ακριβότερα όργανα και σε καλύτερη εκπαίδευση του μετρητή.
Οπότε το ερώτημα που έχει να κάνει και με τον τίτλο διαμορφώνεται ως εξής, μπορούμε να στηριχτούμε στις μετρήσεις μας που με τα όργανα που διαθέτουμε μπορεί να δείχνουν και 5% (λέω εγώ) λάθος;
Εγώ λέω ναι.

ΥΓ για να το καταλάβεις κι αλλιώς το παράδειγμα που έβαλες με το 0,9 και το 0,5 db πρόκειται για σφάλμα 80% !!!!
δλδ αυτή η διαφορά δεν είναι ακουστή ή είναι αμελητέα?

για τα αυτιά μου είναι το χάος.

στα 10κ το ένα 60.2db το άλλο 57.2db

3db.jpg

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.197
Δεν διαφωνώ με αυτή την άποψη η οποία είναι και σωστή. Αλλά τόσα χρόνια έχω διαβάσει εκατοντάδες ποστ για crown και ξερό ψωμί. Δεν χρειάζεται ούτε να τα αναλύσουμε αφού συμφωνούμε ;)
το Crown και ξερό ψωμί που λες ισχύει στο ακέραιο...

και όσες φορές έχει αναφερθεί αφορούσε άτομα που έψαχναν οδήγηση στα ηχεία τους
συγκριτικά με ενισχυτές hifi με 80 και 100 watt με το ζόρι....
κατηγορίας 500ευρώ
εννοείται θα πας σε crown

Reaction score
7.033
το Crown και ξερό ψωμί που λες ισχύει στο ακέραιο...

και όσες φορές έχει αναφερθεί αφορούσε άτομα που έψαχναν οδήγηση στα ηχεία τους
συγκριτικά με ενισχυτές hifi με 80 και 100 watt με το ζόρι....
κατηγορίας 500ευρώ
εννοείται θα πας σε crown
Εγώ Χάρη επέτρεψε μου να διαφωνώ για τον "φονέα των γιγάντων " . Το μόνο που σκοτώνει είναι τα αυτιά του κατόχου. Όπως είπες και πριν για κάνα σαμπάκι παθητικό μια χαρά είναι και μέχρι εκεί και αυτό αν δεν σε ενοχλούν οι ανεμιστήρες όταν δεν βαράει το σαμπ και ακούς αυτούς :p
Μία οικονομική λύση αν είσαι σε ζόρια για να κάνεις την δουλειά σου, ναι συμφωνώ. Όλα τα άλλα είναι μπέρδεμα βούρτσας με τριαντάφυλλο φίλε.:drinks:

daharis666

Moderator
Reaction score
83.197
από αυτό κ μόνο
και αυτό αν δεν σε ενοχλούν οι ανεμιστήρες όταν δεν βαράει το σαμπ και ακούς αυτούς :p

φαίνεται ότι δεν έχεις ακούσει ποτέ...αλλά έχεις άποψη...χμμμ ;)

κανένας θόρυβος...0...τίποτα...σε διαβεβαιώ,,,πιο ήσυχος και από νεκρό...η ανάσα σου ακούγεται...αυτός όχι

είναι μια οικονομική λύση όταν θέλεις ισχύ,έλεγχο και στάθμες

λες ο Τερματογκαζι να είναι είναι λιγότερο χαιενδάς από κάποιους...... για να χρησιμοποιεί crown στο σεταπ του....τον ίδιο σχεδόν...xls 1500 εδώ και χρόνια....
και να τόλμησε να τον κοτσάρει και στα M2 και να έγραψε και κριτική?:laugh:

σε αυτά κάτι χάνεις κάτι κερδίζεις...πάντα

Reaction score
1.000
Εγώ Χάρη επέτρεψε μου να διαφωνώ για τον "φονέα των γιγάντων " . Το μόνο που σκοτώνει είναι τα αυτιά του κατόχου. Όπως είπες και πριν για κάνα σαμπάκι παθητικό μια χαρά είναι και μέχρι εκεί και αυτό αν δεν σε ενοχλούν οι ανεμιστήρες όταν δεν βαράει το σαμπ και ακούς αυτούς :p
Μία οικονομική λύση αν είσαι σε ζόρια για να κάνεις την δουλειά σου, ναι συμφωνώ. Όλα τα άλλα είναι μπέρδεμα βούρτσας με τριαντάφυλλο φίλε.:drinks:
Γενικα συμφωνω με τις θεσεις σου, αλλα εισαι πολυ λαθος εδω και υπερβολικος.

Reaction score
7.033
Έχω ακούσει 2 και έχω διαβάσει πολλά ποστ με κατόχους που είχαν θέματα με τον θόρυβο.
Άσε τον Μιχάλη τώρα, αυτός είναι μια άλλη κατηγορία. Μια κατηγορία μόνος του που λένε !!

Reaction score
7.889
δεν σε ενοχλούν οι ανεμιστήρες όταν δεν βαράει το σαμπ και ακούς αυτούς :p
δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, η αλήθεια να λέγετε, αν δεν έψαχνα το κάτι παραπάνω μια χαρά κάνουν την δουλειά τους, και τους πετάς όπου θες χωρίς να ακούγονται και να ζεσταίνονται.
ναι ναι ναι δοκίμασε! :p
και πώς θα βλέπω ρε παιδιά? έχει βγει κεντρικό σε διάφανο?

daharis666

Moderator
Reaction score
83.197
έχω διαβάσει πολλά ποστ με κατόχους που είχαν θέματα με τον θόρυβο.
για τον ίδιο μιλάμε?
που το διάβασες αυτό?

μόνο ελαττωματικό φανάκι....αποκλείω οτιδήποτε άλλο

Άσε τον Μιχάλη τώρα, αυτός είναι μια άλλη κατηγορία. Μια κατηγορία μόνος του που λένε !!
δεν τον αφήνω καθόλου

Reaction score
7.033
Γενικα συμφωνω με τις θεσεις σου, αλλα εισαι πολυ λαθος εδω και υπερβολικος.
δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, η αλήθεια να λέγετε, αν δεν έψαχνα το κάτι παραπάνω μια χαρά κάνουν την δουλειά τους, και τους πετάς όπου θες χωρίς να ακούγονται και να ζεσταίνονται.

Συμφωνώ και με τους δύο και ναι είμαι (λίγο) υπερβολικός γιατί έχω διαβάσει πάρα πολλά υπερβολικά να γράφονται κατά καιρούς. Τέλος πάντων ο κάθε ένας ότι νομίζει και ότι αγαπάει.
Και εγώ στο μαγαζί αν δεν είχα άλλες λύσεις μπορεί να έβαζα και κράουν. :)

daharis666

Moderator
Reaction score
83.197
εγώ θέλω να δω απλά την πτώση...τα άλλα ρώτα τα στον Κεφάλα :laugh::lol::p

Reaction score
7.033
για τον ίδιο μιλάμε?
που το διάβασες αυτό?

μόνο ελαττωματικό φανάκι....αποκλείω οτιδήποτε άλλο

δεν τον αφήνω καθόλου
Τώρα καταλαβαίνω γιατί δεν σταματάτε ποτέ εσύ και ο Λέανδρος.
Εγώ σταματάω φίλε:offtopic:

wnet

Nearfield
Reaction score
18.321
Η αλήθεια είναι πως είναι λίγο ενοχλητικό να ξέρεις πως το μικρόφωνο στο οποίο στηρίζεσαι δεν είναι τόσο ακριβείας (ή δεν έχει καλιμπραριστεί με την ανάλογη σχολαστικότητα), από την άλλη δεν είναι πολύ σοβαρό θέμα αν δεν προσπαθείς να σιδερώσεις την καμπύλη αλλά απλά να διορθώσεις χοντράδες ή ακόμη περισσότερο αν επεμβαίνεις μόνο μέχρι τη συχνότητα Schroeder...

Θα συνεχίσω να στηρίζομαι στο Umik για τις όποιες παρεμβάσεις μου :p

daharis666

Moderator
Reaction score
83.197
Η αλήθεια είναι πως είναι λίγο ενοχλητικό να ξέρεις πως το μικρόφωνο στο οποίο στηρίζεσαι δεν είναι τόσο ακριβείας (ή δεν έχει καλιμπραριστεί με την ανάλογη σχολαστικότητα), από την άλλη δεν είναι πολύ σοβαρό θέμα αν δεν προσπαθείς να σιδερώσεις την καμπύλη αλλά απλά να διορθώσεις χοντράδες ή ακόμη περισσότερο αν επεμβαίνεις μόνο μέχρι τη συχνότητα Schroeder...

Θα συνεχίσω να στηρίζομαι στο Umik για τις όποιες παρεμβάσεις μου :p
ότι δίνεις...παίρνεις...
αυτά που πρέπει να σου δείξει...στα δείχνει και με το παραπάνω....
η αποκάλυψη του Νάσου είναι πολύ χρήσιμη αλλά και καθησυχαστική:thumbsup:
ξέρουμε τι να προσέξουμε και σε ποιες συχνότητες...και πάλι αυτό ΑΝ μας ενδιαφέρει και τόσο ;)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.742
Members
38.490
Νεότερο μέλος
Nikos88