Οι μετρήσεις μας. Βασιζόμαστε μόνο σε αυτές?

Reaction score
7.889
γιατί δεν δοκίμασες να τις χαμηλώσεις από το app?
γιατί να παιδεύομαι? αλλάζω μικ και μετράω 3db κάτω. :p :p :p

χωρίς πλακά από αυτό και μόνο πείστηκα σε κάποιο βαθμό ότι υπάρχει χαρακτήρας και ότι ''ίσως κάποιο κουρδισμένο καλώδιο'' μετά και από ερώτηση σε ιδικό να κάνει την διαφορά.

Reaction score
7.036
Για μένα όλα ξεκίνησαν αλλάζοντας τελικό ο οποίος μου δημιούργησε ένα θέμα το οποίο μπορεί να υπήρχε αλλά όχι σε βαθμό ώστε να με κάνει να το παρατηρήσω.

Το λεγόμενο sibilance.

Δλδ να μου ακούγονται πιο τονισμένα τα σσσ τσσσ.

Διαβάζοντας και χρησιμοποιώντας rta έμαθα ότι μιλάμε για συχνότητες από 6 έως 10κ.

Αυτές είναι και οι συχνότητες που το ένα με το άλλο μικ αγγίζουν έως 3db διαφορά.

Από εκει άρχισε το ψάξιμο......
Μήπως με τον τελικό έχεις καλύτερη διαύγεια στον ήχο και είναι καθαρά θέμα των ηχείων πλέον;
Τι ηχεία έχεις ;
Πάντως όπως και να έχει σίγουρα με κάποιο καλώδιο θα το φέρεις εύκολα. Το θέμα είναι με ποιο.
Λέανδρος ακούει ; οβερ !

Reaction score
7.889
γιατί δεν δοκίμασες να τις χαμηλώσεις από το app?
φυσικά και το έκανα. άρχισα να κόβω .... τελικά το έκανα ένα μουντό πράγμα, ε το σσσ ήταν εκεί.
Μήπως με τον τελικό έχεις καλύτερη διαύγεια στον ήχο και είναι καθαρά θέμα των ηχείων πλέον;
Τι ηχεία έχεις ;
Πάντως όπως και να έχει σίγουρα με κάποιο καλώδιο θα το φέρεις εύκολα. Το θέμα είναι με ποιο.
Λέανδρος ακούει ; οβερ !
σίγουρα παίζει ρόλο η ανάλυση σε συνδυασμό με την κόρνα των rp klipsh.
απλά όταν τα οδηγούσα με τελικούς του κιλού με πολλά watt βλέπε crown δεν το είχα παρατηρήσει.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.199
φυσικά και το έκανα. άρχισα να κόβω .... τελικά το έκανα ένα μουντό πράγμα, ε το σσσ ήταν εκεί.

απλά όταν τα οδηγούσα με τελικούς του κιλού με πολλά watt βλέπε crown δεν το είχα παρατηρήσει.
έπρεπε να αλλάξεις καλώδια τότες :p

Reaction score
7.889
και για να προλάβω, το rt μου είναι μεταξύ 0.5 - 0.6 τυπικό σαλόνι, ναι αλλά το ίδιο ήταν ανέκαθεν. ;)
Δεν έχει αλλάξει ούτε έπιπλο ούτε διαρρύθμιση στο χώρο.

Reaction score
7.889
Ήρθε η ώρα να πάρεις κανένα JBLακι!:whistling::lolsign:
φίλε μου τα jbl είναι για χώρους σαν τον δικό σου. εκεί μάλιστα. !!! όταν φέρω τέτοιο jbl στο σαλόνι, θα φύγω από το παράθυρο. και είναι και 3ος όροφος.

Μιας και είμαι ευχαριστημένος από τα sub και την ποιότητα και απόδοσή τους να πάω σε arendal ηχεία.
ή ήρθε η ώρα να δακτυλώσει τα κλιπς σε γνωστό επανακάμψασα μέλος:whistling:
οοοοχι, χέρι σε μηχάνημα - ηχείο ΔΕΝ μπαίνει. ίσως βγουν σε αγγελία να πάμε σε άλλα

daharis666

Moderator
Reaction score
83.199
οοοοχι, χέρι σε μηχάνημα - ηχείο ΔΕΝ μπαίνει. ίσως βγουν σε αγγελία να πάμε σε άλλα
υπάρχουν κριτικές πάνω σε αυτό...ψάξε λίγο να δεις....
το έχει γεννήσει το ηχείο ο @argi ;)

Reaction score
7.036

Σςςςς μην γράφεις τέτοια και τα δει η ανάλογη αστυνομία :p :p
:lolsign::lolsign::lolsign:

Reaction score
3.628

Πολυ πιθανον να φταινε τα ηχεια.Ποια εχεις;Εχεις μετρησεις ανηχοικου να δουμε;

Ο Crown φημιζεται εδω στο φορουμ σαν κορυφαιος ενισχυτης.Ο λογος που τον αλλαξες;

Reaction score
7.889
η να παρεις παλι του
ΟΧΙ.

καλός η κακός το αδύναμο κομμάτι στο σύστημα τιμολογιακά είναι τα ηχεία.

Pro είμαι super, μόνο αν βγει κάποιο super πρότυπο που δεν το υποστηρίζει θα αλλαχθεί.

τελικός θηρίο ήρθε για να μείνει.

από χαμηλό τα sub είναι άψογα

daharis666

Moderator
Reaction score
83.199
Σςςςς μην γράφεις τέτοια και τα δει η ανάλογη αστυνομία :p :p
:lolsign::lolsign::lolsign:
δεν νομίζω να διαφωνήσει κανένας.....
έχουμε δει μετρήσεις...και ανάλυση για τις δυνατότητες του....

ο crown έχει watt αλλά προτιμότερη χρήση είναι για sub ;)

Reaction score
7.889

Ο Crown φημιζεται εδω στο φορουμ σαν κορυφαιος ενισχυτης.Ο λογος που τον αλλαξες;
Για τα λεφτά του (300 ευρώ) ναι είναι κορυφαίος, απλά ήθελα να πάω σε κάτι σοβαρό - ποιοτικό.

MARANTZ AV7705 - Sherbourn 7/200 - KLIPSCH RP280F - 450C - 250S - 160M - 2 x Arendal sub 2 - cables mogami, supra, pangea, audioquest

melina

Cargo 200
Reaction score
45.000
Δεν αναφέρομαι σε χώρο και απόλυτες μετρήσεις.

Καθαρά να δούμε πόση διαφορά μπορεί να υπάρξει απο μικ σε ίδιο μίκ.

Οταν μετράμε μήκος με ένα μέτρο δεν μπορούμε να λέμε με αυτό το όργανο είναι 3 μέτρα ένας τοίχος ενώ με το άλλο 3.3.

Τότε όσοι χρησιμοποιούν μέτρο θα έπρεπε να στηρίζονται μόνο σε ένα.

Το ίδιο και εδώ.

Φτιάχνω ένα α target curve και θεωρώ ότι πέφτω πχ 0.9db ανά οκτάβα.

Έρχεται ο καλυμπρατορας με το δικό του mic και μου λέει, τι λες βρε καραμήτρο, εγώ μετράω 0.5 db.

Οπότε στο σύνολο αυτά τα 2-3 db μπορούν να αλλοιώσουν πολύ το αποτέλεσμα.
Οι καμπύλες που έχεις βάλει δεν υποστηρίζουν αυτό που λες, είναι ταυτόσημες μέχρι τα 5Κ περίπου και μετά πάνε παράλληλα με ένα μικρό shift μέχρι τέλους.
Εκτός αν συγκρίνεις το mik 1 με cal 90 με το mik2 με cal 0 που είναι εξ ορισμού λάθος αυτή η σύγκριση.
Ξαναδιάβασε τα διαγράμματα και προσπάθησε να τα καταλάβεις.

Ο καλιμπράτορας αν χρησιμοποιήσει όργανα μερικών χιλιάδων ευρώ είναι πιθανό και λόγω καλύτερων οργάνων και λόγω εμπειρίας να έχει άλλες μετρήσεις από σένα και το umik των 100 ευρώ και του free REW. Αυτό μόνο αν το πληρώσεις θα το μάθεις. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν έχω γνωρίσει καλιμπράτορες που να χρησιμοποιούν άλλο μικρόφωνο από το Umik.

Οι μετρήσεις γενικά δεν είναι κάτι απλό. Υπάρχει πολύ γνώση που έχει καταγραφεί πίσω από αυτές και αφορά ποσοτικά μεγέθη που έχουν να κάνουν με το όργανο μέτρησης καθεαυτό και την τεχνολογία του, το φυσικό μέγεθος της μέτρησης και πως επηρεάζεται από άλλες παραμέτρους, η συμβολή του χρήστη. Για παράδειγμα στα 10Κ το σφάλμα μέτρησης από μικρόφωνο σε μικρόφωνο (με το μάτι) υπολογίζεται στο 1,5%. Τέτοιο σφάλμα μέτρησης για το παράδειγμα σου με το μέτρο σημαίνει ο τοίχος να είναι 3,000 μέτρα με το ένα μέτρο (ας πούμε το σωστό) και με το άλλο (ίδιο) να το μετράς 3,045μ. Για να στο πω χοντρικά αυτή είναι η ακρίβεια με τα λεφτά που πληρώνεις, αν θέλεις μεγαλύτερη ακρίβεια πας σε ακριβότερα όργανα και σε καλύτερη εκπαίδευση του μετρητή.
Οπότε το ερώτημα που έχει να κάνει και με τον τίτλο διαμορφώνεται ως εξής, μπορούμε να στηριχτούμε στις μετρήσεις μας που με τα όργανα που διαθέτουμε μπορεί να δείχνουν και 5% (λέω εγώ) λάθος;
Εγώ λέω ναι.

ΥΓ για να το καταλάβεις κι αλλιώς το παράδειγμα που έβαλες με το 0,9 και το 0,5 db πρόκειται για σφάλμα 80% !!!!

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • spylab
    TrumpoMusk

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.750
Members
38.489