Ποδήλατο

Reaction score
572
Αυτό που ξέρω είναι πως στο χώμα για να πας γρήγορα με σωστό grip χρειάζεσαι ένα σύνολο με ανάρτηση για τις καταπόνησεις.
Ένα σύνολο που θα σε τοποθετεί με γωνίες στα χέρια για καλύτερο έλεγχο και ασφάλεια.
Για εμένα τα gravel είναι μια ανάγκη που επινόησαν κάποιοι για καταναλωτισμό.
Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι αντικαθιστά ένα ποδήλατο βουνου (δεν το διαφημίζουν και έτσι κιόλας). Αλλά για τους χρήστες που είναι ας πούμε 70-30% δρόμος-βουνό.. Που θες να πας μια βόλτα κάπου πολύ μακριά αλλά βρήκες και ένα μονοπάτι και σου γυάλισε βρε αδερφέ! Να πάει να τσουλισει όχι με τα χίλια... Αλλά να υπάρχει η δυνατότητα..!
Νιώθω ότι ανοίκω στο παραπάνω σκεπτικό γι αυτό ήθελα να δω από κάποιον κουρσά πως κινούνται στον δρόμο σε μεγάλες αποστάσεις
(από βουνό έχω χορτάσει, θέλω και λίγο ταξίδι τώρα 😋)

Reaction score
572
αυτος δεν ειναι ο χαρακτηρας του trekking;
Δεν ξέρω κατά πόσο κάποιος θα μπορούσε να καλύψει πολλά χιλιόμετρα με ένα trekking ποδήλατο. Αν κρίνω από την γκάμα των εταιρειών απευθύνεται σε πιο casual χρήση. Με αυτήν την στάση οδήγησης δεν είναι πολύ πιο πρακτικό ένα Gravel /cyclo-cross?

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.464
Τα gravel έχουν endurance σκελετό με άνοιγμα σε πιρούνι και στο ψαλίδι ώστε να χωράνε χωμάτινα ελαστικά, συνήθως έχουν μονό δίσκο μπροστά (μικρό) και μια τεράστια κασέτα πίσω για σκαρφάλωμα.
Φωνάζει λοιπόν πως κατασκευαζονται για cyclocross αγώνες.
Ως τόσο για το χώμα έχουν επιθετική θέση οδήγησης και χωρίς αναρτήσεις περιμένεις τη διαρκή καταπόνηση να τη αποσβεσουν τα χωμάτινα ελαστικά με το μεγάλο προφίλ.
Ο μόνος λόγος απόκτησης ενός τέτοιου ποδηλάτου είναι για να βελτιώσεις τη road τεχνική μιας και η οδήγηση στο χώμα είναι πολύ τεχνική.
Στο δρόμο τσουλάει όπως ένα mtb, δλδ θα βαράς κάργα watt μήπως και φτάσεις σπίτι... :roflmao:
Όσο το ποδήλατο παραμένει μόδα οι κατασκευαστές θα ανακαλύπτουν νέες κατηγορίες να μας τα παίρνουν χοντρά.

Κούρσα μάλλον θες και ψάχνεσαι με πιο άνετα ημίμετρα για τα οποία κιόλας πρέπει να σκάσεις και ένα τσουβάλι λεφτά!!
Επειδή στο εξωτερικό κάνει θραύση η συγκεκριμένη κατηγορία άρχισαν όλοι οι κατασκευαστές να βγάζουν πανάκριβα περιφερειακά, όπως η shimano με τη GRX Di2 σειρά... Αντί να βγάλει τη 105 di2 όπου θα ρίξει το κόστος στη ηλεκτρονική για όλους.

ΥΓ.
Το τρεκινκ δεν κάνει για τίποτα, είναι ποδήλατο αναψυχής, για Ψώνια στη λαϊκή και για να καλύψεις μικρές αποστάσεις.

Last edited:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.464
για σωστή θέση δεν παίρνω όρκο αλλά ελαφρά λυγισμένα τα έχω.

απλά προψες, συναντήθηκα με τον γείτονα και είχε κάτι πολύ όμορφες λαβές στο mtb του , λες και μπαίνανε μόνες τους στα χέρια σου.
Κάτι τέτοιο λες?
76018-00-d-122101.jpg

Reaction score
572
Τα gravel έχουν endurance σκελετό με άνοιγμα σε πιρούνι και στο ψαλίδι ώστε να χωράνε χωμάτινα ελαστικά, συνήθως έχουν μονό δίσκο μπροστά (μικρό) και μια τεράστια κασέτα πίσω για σκαρφάλωμα.
Φωνάζει λοιπόν πως κατασκευαζονται για cyclocross αγώνες.
Ως τόσο για το χώμα έχουν επιθετική θέση οδήγησης και χωρίς αναρτήσεις περιμένεις τη διαρκή καταπόνηση να τη αποσβεσουν τα χωμάτινα ελαστικά με το μεγάλο προφίλ.
Ο μόνος λόγος απόκτησης ενός τέτοιου ποδηλάτου είναι για να βελτιώσεις τη road τεχνική μιας και η οδήγηση στο χώμα είναι πολύ τεχνική.
Στο δρόμο τσουλάει όπως ένα mtb, δλδ θα βαράς κάργα watt μήπως και φτάσεις σπίτι... :roflmao:
Όσο το ποδήλατο παραμένει μόδα οι κατασκευαστές θα ανακαλύπτουν νέες κατηγορίες να μας τα παίρνουν χοντρά.

Κούρσα μάλλον θες και ψάχνεσαι με πιο άνετα ημίμετρα για τα οποία κιόλας πρέπει να σκάσεις και ένα τσουβάλι λεφτά!!
Επειδή στο εξωτερικό κάνει θραύση η συγκεκριμένη κατηγορία άρχισαν όλοι οι κατασκευαστές να βγάζουν πανάκριβα περιφερειακά, όπως η shimano με τη GRX Di2 σειρά... Αντί να βγάλει τη 105 di2 όπου θα ρίξει το κόστος στη ηλεκτρονική για όλους.

ΥΓ.
Το τρεκινκ δεν κάνει για τίποτα, είναι ποδήλατο αναψυχής, για Ψώνια στη λαϊκή και για να καλύψεις μικρές αποστάσεις.

Σε ευχαριστώ πολύ! Πρέπει να κάνω κάνα τεστ για να βγάλω πόρισμα καλυτερα αλλα συμφωνώ με την λογική σου.
Κυρίως θέλω να δω με τα μάτια μου (πόδια μου) πως τσουλαει στον δρόμο έναντι ενός καθαροαιμου Road. Προφανώς χειρότερα, αλλά θέλω να ελπίζω (και πιστεύω λόγω γεωμετρίας και πάχους ελαστικών), όχι σαν ένα Cross Country.
Πρέπει να καβαλησω κάτι τέτοιο!

Ευχαριστώ πάντως!

Reaction score
5.502
Εδώ πάντως με αυτό το Γαλλάκι του 72 που πήρα πριν κάμποσα χρόνια από ebay καμία εξηνταρια ευρώ και με ότι υπήρχε στην αποθήκη, έχω στήσει ένα εργαλείο που με πάει όπου βαστάνε τα πόδια μου....
20200428_170310.jpg
20200428_170300.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.464
ναι πιο παλιό μοντελάκι αλλά εντυπωσιάστηκα με την αίσθηση
Βγαίνουν και με ακροτιμονα, αυτά έχω σε ένα άλλο ποδήλατο.
Έιναι λίγο ακριβά αλλά αξίζουν ως ποιότητα και εργονομία.
75815-00-d-121750.jpg

Reaction score
25.261
που τα βρίσκουμε;
(ψήνομαι να φτιάξω και τροχούς λίγο πιο πρόστυχους και να βάλω τους δικούς μου στου κοριτσιού να έχει ωραία λαστιχάκια - υπερβολή λες για το nergetic μου;)

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.464
Εδώ πάντως με αυτό το Γαλλάκι του 72 που πήρα πριν κάμποσα χρόνια από ebay καμία εξηνταρια ευρώ και με ότι υπήρχε στην αποθήκη, έχω στήσει ένα εργαλείο που με πάει όπου βαστάνε τα πόδια μου....
View attachment 163747 View attachment 163748
Το ξέρεις ότι συνεχίζει να βγάζει ποδήλατα?

B436-Xelius-SL-700-Disc_WEB.jpg

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.464
που τα βρίσκουμε;
(ψήνομαι να φτιάξω και τροχούς λίγο πιο πρόστυχους και να βάλω τους δικούς μου στου κοριτσιού να έχει ωραία λαστιχάκια - υπερβολή λες για το nergetic μου;)
Οι τροχοι δεν ήταν ποτέ υπερβολή σε ότι ποδήλατο και αν αποφασίσεις να τους βάλεις, απλά σε αυτή τη περίπτωση ισχύει το '' κατά το γομάρι και το σαμάρι''
Για εμένα μη φτιάξεις τροχούς για πολλούς λόγους, καλύτερα πάρε ένα σετ καινούριους ανάλογα το μπάτζετ.
Ergon grip βρίσκεις παντού, σίγουρα θα βρεις στο wiggle ή στο bike 24

Reaction score
5.863
Ποδηλαταδες....μια βοηθεια.

Πριν 2-3 χρονια μου εδωσε ενας φιλος ενα ποδηλατο,παρατημενο. Μου ειπε οτι ειναι μαλλον Leader κατα 95%
Πως μπορω να βρω τι ρολο βαραει,αν αξιζει να το αναστησω.Ειναι χρονια παρατημενο,και θελει αρκετα μαζεματα.

PHOTO_20200429_151523[1].jpg

Reaction score
5.502
Τι εξωγήινο πράμα είναι τούτο.....
Αρχικά πρέπει να δεις ότι σου ταιριάζει σαν μέγεθος.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.368
Ποδηλαταδες....μια βοηθεια.

Πριν 2-3 χρονια μου εδωσε ενας φιλος ενα ποδηλατο,παρατημενο. Μου ειπε οτι ειναι μαλλον Leader κατα 95%
Πως μπορω να βρω τι ρολο βαραει,αν αξιζει να το αναστησω.Ειναι χρονια παρατημενο,και θελει αρκετα μαζεματα.

View attachment 163918
Εντελώς λάθος στημένο ποδήλατο, στη βάση του. Η μεσαία τριβή θα έπρεπε να παραμένει σε σταθερή απόσταση από τη σέλα. Σε αυτό ανεβοκατεβαίνει με την ανάρτηση, αφού είναι ένα με το πίσω ψαλίδι. Σου τσακίζει το γόνατο αυτό.

Reaction score
5.863
Σου τσακίζει το γόνατο αυτό
Ωχ....και εχω θεμα με τα γονατα....αστο. Θα βρω κανα πιτσιρικι να το χαρισω.
Eιμαι 1.80 και 95 κιλα. Τι ποδηλατο να ψαξω στα μεταχειρα,για ασφαλτο περισσοτερο.

Last edited:

Reaction score
38
Καλησπέρα
είμαι άσχετος με τα είδη ποδηλάτων του υπάρχουν μιας και όταν ήμουν μικρός υπήρχαν τα bmx τα σπαστά τα βελαμος και αργόπερα τα mountain bikes.
Σκέφτομαι να πάρω ένα ποδήλατο για την πόλη και αν τύχει και λίγο χώμα.
Δεν θέλω κούρσα γιατί δεν θέλω να είμαι πολύ σκυφτός.
Κοιτάζω στα site διαφόρων κατασκευαστών και νομίζω ότι ο σωστός τύπος γι αυτό που ζητάω είναι ο trekking.
Εχω ένα φίλο όμως που επιμένει ότι καλύτερα είναι να πάρω ένα cross country και για λόγο του βάρους μου 110 κιλά και 195 ύψος είναι προτιμότερος ένας μεγαλύτερος τροχός, ο σκελετός είναι πιο ανθεκτικός για ανέβα κατέβα από τα πεζοδρόμια και τα λάστιχα είναι πιο χοντρά για να αντέχουν στις καταπονήσεις.
Ποια η γνώμη σας;
Έχετε κάποια πρόταση μέχρι 1000€ άντε 1100€;
canyon pathlite sl 7.0

Reaction score
11.733
View attachment 163747 View attachment 163748
60 ευρώ μόνο; Φαίνεται αξιοπρεπής κούρσα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.744
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88