Να παρουσιάσω και γω ρε παιδιά τον χώρο μου και τα μηχανήματά μου

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.612
Εκανα νεα μετρηση πηγα τους δορυφορους 1 μετρο πισω απο τα υποβαθυφωνα
Γινεται κολαση με τα μπασσα ανοιξε βεβαια μια τεραστια STEREO Εικονα
γιατι οι δορυφοροι ακτινοβολουν απ ευθειας στους διαχυτες
με τα χαμηλα γινεται poten ειναι αφυσικα δυνατα
Θα την αναρτησω οταν ερθει ο γυος εγω εχω μεσανυχτα μαλλον βαθεια

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.415
Άλλαξε το σημείο κρος, πήγαινέ το 80-90.

Μη πας πίσω τους δορυφόρους, τα σαμπ πήγαινε πίσω, κόλλησέ τα στον τοίχο πίσω τους. (Είναι λάθος η φάση έτσι, αλλά θα το δούμε σε δεύτερο χρόνο).

Στρέψε προς τα έξω ή προς τα μέσα τους δορυφόρους, να μη σε κοιτάζουν στα μούτρα.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.612
Κωστα δεν μπορω νατο κανω αυτο να κροσαρω 80-90 τα υποβαθυφωνα εχουν 2 σπικον εισοδος εξοδος τιποτα αλλο 40-160 παθητικα ειναι
το 40χερζ ειναι σχετικο κατεβαινουν πιο κατω τα 30 τα πεζνε αυξανοντας την ενταση
δεν ξερω ποσα μειον ντιμπια κατω απ τα σαραντα

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.008
Σε πολλά διαφέρουμε. Πάλι απο την αρχή. Σου έθεσα ένα ερώτημα (περί μέτρησης) και απαντάς όχι επι της ουσίας αλλά δια των ερωτήσεων. Αυτά και όχι άλλα.
Αναδημοσιεύω αυτούσιες τις ανταποκρίσεις μου πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα,ούτως ώστε να πιστοποιηθεί το γεγονός ότι ουδέποτε υπεβλήθη στον ενδιαφερόμενο ερώτημα εν είδει απάντησης.
Δεν έχει μεσολαβήσει κάποιο equalizer.Είναι setup με παραδοσιακή σύνθεση.Το μικρόφωνο συνδέθηκε στον υπολογιστή με την έξοδο σήματος να οδεύει μέσω USB στο DAC που έπαιζε προφανώς ρόλο εξωτερικής κάρτας ήχου.
Επαναλαμβάνω ότι στο συγκεκριμένο setup το σήμα δεν περνούσε από ψηφιακούς αναπαραγωγούς.Η δε απόκριση πλάτους ελήφθη με τη μέθοδο κουνιστού μικροφώνου,ενώ για την κατηφόρα στις ανώτερες οκτάβες χρησιμοποιήθηκαν κυρίως απορροφητικές διατάξεις όπως και διαμόρφωση στην κλίση των ηχείων ως προς τη θέση ακρόασης.
Κατά τη λήψη των μετρήσεων κρίνω ότι δεν είναι σκόπιμο να παρακαμφθεί ο ενσωματωμένος μίκτης από το λειτουργικό σύστημα,δηλαδή τα Windows.Τα ληφθέντα αποτελέσματα έχουν ανάλυση 16/48.Το χρησιμοποιούμενο laptop έχει απενεργοποιημένες κάποιες από τις εγγενείς δυνατότητες και λειτουργίες των Windows ούτως ώστε το σύστημά του να ήταν καλύτερα προσαρμοσμένο σε audio εφαρμογές.Εάν πάλι δεν καλύπτεσαι,πρέπει πλέον να εξηγήσεις ο ίδιος τί πρωτόκολλο προτείνεις και γιατί θα έδινε εκείνο πιστότερα μετρητικά αποτελέσματα.
Μόνο που έχω αναφερθεί και στην εμπλοκή του ASIO4ALL κατά την παρουσάιση του mathaudio σε άλλο σχετικό νήμα.

Η δε τονισμένη τοποθέτηση οφείλει να συνοδευθεί με τα ανάλογα τεκμήρια.

Και κάτι συμπληρωματικό.Όποιος έχει αμφιβολίες πάνω στην αξιοπιστία των μετρήσεων από το REW,θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το συνδεδεμένο του μικρόφωνο μέσω mathaudio/foobar.H πορεία του σήματος θ'ακολουθεί ακριβώς την οδό που θα έχουμε ήδη διαμορφώσει για τον ψηφιακό αναπαραγωγό.Απλώς δεν θα έχει την ευχέρεια επεξεργασίας που παρέχουν προγράμματα όπως το REW.

Επίσης κατά την τεχνική του κουνιστού μικροφώνου δεν παρέλειψα να κραδαίνω το μικρόφωνο έχοντας το σώμα στην κατάλληλη πλευρά ως προς το ηχείο που μετριόταν κάθε φορά όπως μας έχει πρόσφατα περιγράψει ο φίλτατος DF.
Είναι θέμα προσωπικής επιλογής να κρίνονται αμελητέες οι θεωρητικές αποκλίσεις σε σχέση με υποτιθέμενα...bit perfect μετρητικά σήματα,όπως ευρυζωινκός ροζ θόρυβος και κρουστικοί παλμοί..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.415
κατεβαινουν πιο κατω τα 30 τα πεζνε αυξανοντας την ενταση
δεν ξερω ποσα μειον ντιμπια κατω απ τα σαραντα
Αυτό σημαίνει ότι δεν τα ακούς.

Για να τα ακούς, όταν παίζει μουσική, πρέπει να είναι πιο ψηλά από τους 100 κύκλους. Αν είναι πιο χαμηλά, μπορεί να παίζουν, αλλά δε τα ακούς. Είναι σα να μη παίζουν.

Το ότι παίζουν και 30 αν τα δώσεις γκάζια, δε λέει τίποτα. Τίποτα απολύτως.

Η χρήσιμη απόκριση, είναι αυτή που έχει κλίση στο φάσμα, όπως σου έχω δείξει.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.612
ΜΡΕ συ πολυ μπασσο Κωστα καλυτερα απο προηγουμενα αλλα δονειται το κατα iec δωματιο μου :) :wink: εχω κανει μετρηση. περιμενω τον γυο μου ειναι καλο παιδι το καλυτερο το μπασσο ακουγεται στην αυλη 15 μετρα αποσταση
κολαση λιγοτερο απο πριν αλλα εγω ειδα τον βεελζεβουλ προσωπικος και μου ειπε βαλε αλλο ενα μουσικον τεμαχιον να ακουσεο ο κωστας που ξερω οτι του αρεσει

Last edited:

Reaction score
15.548
Εκανα νεα μετρηση πηγα τους δορυφορους 1 μετρο πισω απο τα υποβαθυφωνα
Γινεται κολαση με τα μπασσα ανοιξε βεβαια μια τεραστια STEREO Εικονα
γιατι οι δορυφοροι ακτινοβολουν απ ευθειας στους διαχυτες
με τα χαμηλα γινεται poten ειναι αφυσικα δυνατα
Θα την αναρτησω οταν ερθει ο γυος εγω εχω μεσανυχτα μαλλον βαθεια
μπορεις να κανεις μετρηση και χωρις sub να δουμε ?

Reaction score
15.548
η φρεσκια μετρηση που εκανες ειναι με sub
.....να κανεις μετρηση και χωρις sub, εννοω

Reaction score
1.566
Ta proel αν είναι αυτά που φαντάζομαι θέλουν 1000W ενισχυτή. Αν τα έχεις ρίξεις πάνω στον crown κάτι γίνεται.
Επίσης δεν ρίχνεις μια φώτο από την πλάτη τους λογικά έχουν φίλτρο αποκοπής. Στα υπόλοιπα ότι λέει ο Χερ Ντοκτορ costas EAR. Στείλε τα sub στις γωνίες και πάμε ξανα μανα μετρήσεις.

Reaction score
15.548
ναι εχω κανει μετρηση χωρις σαβ την εχει ο dimis
kostas δεν ξερω να ανεβαζω μετρησεις στο αβουσαιτ γκαμοτο
ειναι πολυ απλο βρε συ ...

...... τις βλεπεις σωστα στο pc σου ?

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.612
ASILVER ΜΟΥ εχω τον yamaha p 5000s 520 w sta 8 750 sta 4Ω
Για αυτο λεω οτι γινεται κολαση
Επίσης δεν ρίχνεις μια φώτο από την πλάτη τους λογικά έχουν φίλτρο αποκοπής. Στα υπόλοιπα ότι λέει ο Χερ Ντοκτορ costas EAR. Στείλε τα sub στις γωνίες και πάμε ξανα μανα μετρήσεις.
αυτη τη στιγμη ετσι τα εχω τα σαβ στης γωνιες μπροστα τους δορυφορους
τα proel ειναι τα smtv 15 sp 8 rated maximum SPL 125db
ειναι πολυ απλο βρε συ ...
kostas εχω TEAMVIEWER αν μπορεις εγω ειμαι ετοιμος

Last edited:

Reaction score
1.566
Μια στιγμή μπορείς να βάλεις μια πλήρη αναφορά της αλυσίδας των μηχανημάτων ή αν το έχεις κάνει ήδη σε ποιο post είναι σε παρακαλώ γιατί 64 σελίδες θα χαοθώ.... μη γράφω και βλακείες.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.975
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas