Να παρουσιάσω και γω ρε παιδιά τον χώρο μου και τα μηχανήματά μου

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Παρέλαβα umik και να η πρώτη μου (παρθενική) μέτρηση!!!
Γιατρέ πως με βλέπεις;;

View attachment 165081

View attachment 165079
View attachment 165079
View attachment 165082
View attachment 165083
Με δεδομένο την αντιπαραβολή απόκρισης και RT,συμπεραίνεται ότι κατά τραγική ειρωνεία στη συγκεκριμένη περίπτωση φταίνε πρωτίστως το ίδιο το setup κατόπιν η διαρρύθμισή του και όχι η ακουστική συμπεριφορά από τον ίδιο τον χώρο...
Χαρακτηρίζεται δε ως τραγική ειρωνεία επειδή συνήθως η ακουστική συμπεριφορά σε δεδομένο χώρο είναι ο κύριος φταίχτης με τους χρήστες να σκίζουν τα ρούχα τους για τη μεγαλειώδη απόδοση του setup... :sneaky:
Ε, θα μπλέξεις, εκτώς αν ακολουθήσεις τη μέθοδο του mathlab που μου φαίνεται σχετικά εύκολη. Χρησιμοποιείς υπολογιστή σαν πηγή και εφαρμόζεις σε αυτόν την ισοστάθμιση ( ό,τι μπορείς να σώσεις δηλαδή ), αλλά αυτή θα ισχύει μόνο σε ό,τι παίζει ο υπολογιστής. Αν π.χ. βάλεις να παίξει ένα cd, δεν θα εφαρμόζεται ισοστάθμιση.
Helloooo...mathaudio...άλλο πρόγραμμα είναι το matlab.

Last edited:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Εκε στο πρωτο πλανο αριστερα ειναι του πιλαφα το καφενειο, στον απλατανο αποκατω ντελογο - εκια δα ν ειναι η μανα ντου γιατι αφτος δα ν ειναι στα οζα - στο μεϊντανι λεμε=ανωγεια ... εκια να πας και οτι γενει ή στη κορακοπετρα για εντεχνες καταστασεις (λουδοβικος) ... μα οϊ για εδα γιατι εκατασκωτωθηκανε δυο οπροχθες και ειναι τα πραματα μιαολια παραξενα ... σημερο ε ανεβηκα στ' αορι και δεν εσιμωσα ποθες μονο ηκατσα σε μια μπαντα και ηπια τη ρακη μου ...
View attachment 165457

:drinks:
Πολύ ξεραΐλα βρε κοπέλι.

Ευτυχώς που έχετε τα σπαρτά σας εκιά (γουινκ γουινκ), αλλιώς δε θ'άξιζε πράμα. :biggrin:
Helloooo...mathaudio...άλλο πρόγραμμα είναι το matlab
Methlab? είπε κανείς methlab?

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Πολύ ξεραΐλα βρε κοπέλι.

Ευτυχώς που έχετε τα σπαρτά σας εκιά (γουινκ γουινκ), αλλιώς δε θ'άξιζε πράμα. :biggrin:

Methlab? είπε κανείς methlab?
Εφέτος και αν είναι που σε άλλη...ΜΕΘ αντί της κρυσταλλικής πηγαίνει συνειρμικά ο νους...

Reaction score
15.469
μια ρακι
η ρακη (θυλην)
μια ρακή
σωστα
Ρακή και μετρήσεις είναι έννοιες εκ διαμέτρου αντίθετες
λαθος
μαζί με τις ρακές να τσιμπήσετε και μια-δυο σοκολατίτσες
η ρακη δεν ειναι φουμαρο - θελει φαϊ
Πολύ ξεραΐλα βρε κοπέλι.
εφαγαντα ολα οι αιγες - επειδη εισαντε ομως καλα κοπελια δα σας ε βαλω μια φωτο σημερνη σα και ντη ν αλλη - να δειτε πως ζουνε οι ερμες
IMG_20200510_093856a.jpg

αλλιώς δε θ'άξιζε πράμα
4 -5 ΧΙΛΙΑΔΕΣ χρονια τηνε βγανωμε - αμα ξιζει ειναι αλλη δουλεια ...

:drinks:

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
η ρακη δεν ειναι φουμαρο - θελει φαϊ
Το κατέω από πρώτο χέρι ο άζουδος. Κοιλοπονούσα από αντικρυστό γουρνόπουλο κάποιο Πάσχα στα Χανιά (Πανόραμα) κι η ρακή ήντονε το μόνο γιατρικό που βοήθησε.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
34.075
...
Σταυρο εδω εισαι αυτο ειναι το μαγικο μηχανημα
Μόλις τώρα (ξανα)είδα το νήμα, τόσα σχόλια έχουν μεσολαβήσει και δεν μού ήρθε η παραμικρή ειδοποίηση :eek:
Και είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, κάτι δυσλειτουργία του σάιτ παίζει.
Δεν ξέρω γιατί θα ήθελε σήμερα κάποιος ισοσταθμιστή με λάμπες. Από τη μια κοιτάμε τη δεκαδική τάξη της παραμόρφωσης κι από την άλλη λάμπες στον ισοσταθμιστή?

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.612
Σταυρο δεν εχεις αδικο, ο μανλευ ειναι για ακροαματοφιλους που ξερουν τι να πειραξουν και γιατι
δεν κανει για ολους
σε οτι αφορα την ηλεκτρονικη ισοσταθμιση δεν τη γνωριζω ουτε εχω ακουσει κατι τετοιο
δεν ξερω πως ακουγεται ενα σεταπιον που εχει προηγηθει ηλεκτρονικη ισοσταθμιση
αμα παω στο μεγαλο αυτι θα ακουσω επιτελους τι στα διαλα κανει το ντιρακ το ντι εσ πι κλπ κλπ
θα γραψω και ριβιου :party: :smile::drinks:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Μη με παρεξηγείς, κόλλησε το software απο τη πολλή χρήση! χαχαχαχα!!!
Χωρίς αστεία τώρα,το mathaudio είναι σοβαρό στην απόδοση λογισμικό.Όποιος δεν το έχει δοκιμάσει...χάνει.

Διότι μπορεί να επιλύσει βασικά ζητήματα με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις από πλευράς χρήστη.

Η πιο εύχρηστη εφαρμογή του είναι ως component στο foobar 2000.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
View attachment 165477
Χωρίς ..λόγια.
και μια μετρηση χωρίς τα subs

View attachment 165476
Και ως συμπληρωματική αναφορά,οι αποκρίσεις αριστερού (πράσινο) και δεξιού (κόκκινο) καναλιού σε setup χωρίς sub,στημένο σχολαστικά με το αυτί με γνώμονα τη γνωστή καμπύλη της Bruel & Kjaer και χωρίς την παραμικρή διόρθωση μέσω DSP ή φροντίδα ειδικά στις πρώτες οκτάβες,μονάχα παθητικές επεμβάσεις (απορρόφηση/διάχυση) με ωφέλιμο εύρος πάνω από τη ζώνη Schroeder.

1589183799632.png

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
@Bhutia Δεν καταλαβα τιποτα δεν εχει σημασια
Σημασια εχει οτι ασχοληθηκατε με το θεμα ευχαριστω εσας το αγριο αυτι τον δημητρη και ζηση
Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι η καμπύλη χρειάζεται κανονικά να είναι κατηφορική καθώς ανέρχεται η συχνότητα.
Εάν κιόλας το setup δεν έχει ωφέλιμη απόκριση στην πρώτη οκτάβα,τότε πρέπει να είναι και πιο απότομη η κατηφόρα με ΄΄γκρεμό΄΄ πάνω από 12-13 KHz.

Και τονίζεται ότι οι ανωτέρω αποκρίσεις ανταποκρίνονταν σε άκουσμα που μου φαινόταν εξαιρετικά ΄΄γλυκόηχο΄΄ και ισορροπημένο για τη συγκεκριμένη ενιαία οντότητα.

Last edited:

P

panag 505

Guest
Και ως συμπληρωματική αναφορά,οι αποκρίσεις αριστερού (πράσινο) και δεξιού (κόκκινο) καναλιού σε setup χωρίς sub,στημένο σχολαστικά με το αυτί με γνώμονα τη γνωστή καμπύλη της Bruel & Kjaer και χωρίς την παραμικρή διόρθωση μέσω DSP ή φροντίδα ειδικά στις πρώτες οκτάβες,μονάχα παθητικές επεμβάσεις (απορρόφηση/διάχυση) με ωφέλιμο εύρος πάνω από τη ζώνη Schroeder.

View attachment 165490
Με τι πρόγραμμα οδήγησης έχει πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη μέτρηση;

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.612
Αυτό που πρέπει να καταλάβεις είναι ότι η καμπύλη πρέπει να είναι κατηφορική καθώς ανέρχεται η συχνότητα.
Αυτο το εχω καταλαβει μου εχει τρυπησει το αυτι, το Μεγαλο αυτι -θεωρητικα-:)
Το θεμα ειναι πως επιτυγχανεται αυτο ,🎷

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
60.009
Με τι πρόγραμμα οδήγησης έχει πραγματοποιηθεί η συγκεκριμένη μέτρηση;
Δεν έχει μεσολαβήσει κάποιο equalizer.Είναι setup με παραδοσιακή σύνθεση.Το μικρόφωνο συνδέθηκε στον υπολογιστή με την έξοδο σήματος να οδεύει μέσω USB στο DAC που έπαιζε προφανώς ρόλο εξωτερικής κάρτας ήχου.

P

panag 505

Guest
Δεν έχει μεσολαβήσει κάποιο equalizer.Είναι setup με παραδοσιακή σύνθεση.Το μικρόφωνο συνδέθηκε στον υπολογιστή με την έξοδο σήματος να οδεύει μέσω USB στο DAC που έπαιζε προφανώς ρόλο εξωτερικής κάρτας ήχου.
Αδύνατον. έχεις μόνο δύο επιλογές για το πρόγραμμα οδήγησης εάν δεν έχει ρυθμιστεί τότε δεν συγχρονίζεται με το foobar και σου βγάζει multichannel μέτρηση.
Όσο για το equalizer δεν τίθεται θέμα αφού στην παρούσα δεν μας χρησιμεύει σε κάτι.

Last edited by a moderator:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.979
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas