Diylover
Φτιάχτε ενεργά!!!
- Reaction score
- 1.992
Ok, έχετε και οι 2 good points. Αυτό που δεν ήξερα αν κατάλαβα καλά, είναι ότι μια μικρή άνεση κίνησης στο χώμα επιφέρει μεγάλες απώλειες στο θέμα άσφαλτος, σωστα? Αν είναι έτσι, thanx for the tips.
Σαν μια ιδέα υποθέτω βρίσκομαι κάπου ανάμεσα εδώ και σε αυτή τη κατηγορία?
www.tsirikosbikes.gr
www.tsirikosbikes.gr
www.tsirikosbikes.gr
Επειδή τα λέει σαν Gravel Bikes το πρώτο και το τρίτο, με μπέρδεψε μάλλον, γιατί δεν θέλω τιμόνι ευθεία αλλά ούτε και τα πολύ μικρά που έχω δει σε κάποιες κούρσες.
Ίσως ακουστεί ιδιαίτερο, στα 18-20 μου είχα πάρει μια κούρσα Peugeot, δυνατή κούρσα, αλλά είχα βαρεθεί να ισιώνω και να αλλάζω ζάντες από τους ελληνικούς δρόμους, ενώ το μικρό λαστιχάκι που είχε ήταν αστα να πάνε. Long story short κάποια στιγμή στραβώνει και ο σκελετός, δεν το χαρικα καθόλου, μα καθόλου.
Δεν ήξερα, δεν υπήρχε Ίντερνετ τότες, τσάμπα το πήρα. Ε, από τότε έχω μια ενστικτώδη φοβία ποσό σκληροπυρηνική μπορεί να είναι μια κούρσα. Ήθελα να το πω, ίσως βοηθήσει να μου εξηγήσετε κάτι καλύτερα.

Και ακριβής, παπούτσι κουμπωτό και γαρύφαλο στο αυτί!
Σαν μια ιδέα υποθέτω βρίσκομαι κάπου ανάμεσα εδώ και σε αυτή τη κατηγορία?

SCOTT SPEEDSTER GRAVEL 30 2020
Ενα ελαφρύ και γρήγορο ποδήλατο κατηγορίας Gravel με γεωμετρία Endurance. Με αλουμίνιο σκελετό, πιρούνι carbon, 20 ταχύτητες Shimano GRX, υδραυλικά δισκόφρενα, ρόδες και πιλοτήριο της Syncros. Ενα πολύ καλό σύνολο που υπόσχεται ταχύτητα και αποτελεσματικό

SCOTT CR1 20
Ένα ελαφρύ και γρήγορο ποδήλατο γεωμετρίας Road Comfort. Με σκελετό και πιρούνι απο ανθρακόνηματα, με τεχνολογία IMP για μερική απορρόφηση κραδασμού και πιο ξεκούραστο πετάλι. Διαθέτει 22 ταχύτητες Shimano 105 και carbon ντίζα σέλας. Ιδανικό για αναβάτες

CANNONDALE SYNAPSE CARBON DISC 105 2020
Ενα εκπληκτικό Endurance ποδήλατο με αγωνιστική διάθεση απο την Cannondale. Με πολύ ελαφρύ και ανθεκτικό σκελετό και πιρούνι απο Carbon, 22 ταχύτητες full Shimano 105, υδραυλικά δισκόφρενα Shimano 105 και πολύ καλές ρόδες. Ενα εντυπωσιακό σύνολο για τους
Επειδή τα λέει σαν Gravel Bikes το πρώτο και το τρίτο, με μπέρδεψε μάλλον, γιατί δεν θέλω τιμόνι ευθεία αλλά ούτε και τα πολύ μικρά που έχω δει σε κάποιες κούρσες.
Ίσως ακουστεί ιδιαίτερο, στα 18-20 μου είχα πάρει μια κούρσα Peugeot, δυνατή κούρσα, αλλά είχα βαρεθεί να ισιώνω και να αλλάζω ζάντες από τους ελληνικούς δρόμους, ενώ το μικρό λαστιχάκι που είχε ήταν αστα να πάνε. Long story short κάποια στιγμή στραβώνει και ο σκελετός, δεν το χαρικα καθόλου, μα καθόλου.
Δεν ήξερα, δεν υπήρχε Ίντερνετ τότες, τσάμπα το πήρα. Ε, από τότε έχω μια ενστικτώδη φοβία ποσό σκληροπυρηνική μπορεί να είναι μια κούρσα. Ήθελα να το πω, ίσως βοηθήσει να μου εξηγήσετε κάτι καλύτερα.
Ήσουν περιγραφικότατος!!νομίζω το gravel δεν θα βολέψει σε δρόμο λόγω κλιμάκωσης και στάσης
στο δρόμο για αυτές τις αποστάσεις δύσκολα θα βολευτείς με κάτι χωρίς κλασσικό τιμόνι δρόμου.
ένα απο τα πολλά που είδα σαν διαφορά με το trekking (που ας πούμε μπαίνει και χώμα χωρίς να πάθει κάτι) είναι ο τρόπος που κάθεσαι στο εργαλείο.
επιπλέον με λάστιχα που μπαίνουν και χώμα θα δυσκολευτείς να βγάλεις χλμ σε δρόμο.
ο ενδοιασμός που έχεις μη μου πάθει κάτι γιατί είναι ευαίσθητο και εγώ ανεβαίνω πεζοδρόμια και πέφτω σε λακούβες , είναι κάτι που εξαφανίζεται στα πρώτα 200χλμ
απλά ξέρεις οτι όταν ανέβεις στο δρομίσιο είναι για να πας βόλτα σε άσφαλτο , δεν πας να πάρεις ψάρια και καφέ πακέτο (που να τα βάλεις θα γελάει ο κόσμος) ενώ δνε το καβαλάς με τίποτα άλλο από παπούτσι κουμπωτό.
και πες ναι θα πάρω spd να είναι και άνετο σε περπάτημα.
παπάρια , σε λίγο καιρό θα πάρεις spd sl .
άντε πες εναλλακτική τα fitness με φαρδύτερο στεφάνι και ενδιάμεσο λάστιχο αλλά και πάλι στον δρόμο μάλλον θα σου λείπει κάτι.

Και ακριβής, παπούτσι κουμπωτό και γαρύφαλο στο αυτί!

Last edited: