Ποδήλατο

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.992
Ok, έχετε και οι 2 good points. Αυτό που δεν ήξερα αν κατάλαβα καλά, είναι ότι μια μικρή άνεση κίνησης στο χώμα επιφέρει μεγάλες απώλειες στο θέμα άσφαλτος, σωστα? Αν είναι έτσι, thanx for the tips.

Σαν μια ιδέα υποθέτω βρίσκομαι κάπου ανάμεσα εδώ και σε αυτή τη κατηγορία?

Επειδή τα λέει σαν Gravel Bikes το πρώτο και το τρίτο, με μπέρδεψε μάλλον, γιατί δεν θέλω τιμόνι ευθεία αλλά ούτε και τα πολύ μικρά που έχω δει σε κάποιες κούρσες.

Ίσως ακουστεί ιδιαίτερο, στα 18-20 μου είχα πάρει μια κούρσα Peugeot, δυνατή κούρσα, αλλά είχα βαρεθεί να ισιώνω και να αλλάζω ζάντες από τους ελληνικούς δρόμους, ενώ το μικρό λαστιχάκι που είχε ήταν αστα να πάνε. Long story short κάποια στιγμή στραβώνει και ο σκελετός, δεν το χαρικα καθόλου, μα καθόλου.

Δεν ήξερα, δεν υπήρχε Ίντερνετ τότες, τσάμπα το πήρα. Ε, από τότε έχω μια ενστικτώδη φοβία ποσό σκληροπυρηνική μπορεί να είναι μια κούρσα. Ήθελα να το πω, ίσως βοηθήσει να μου εξηγήσετε κάτι καλύτερα.

νομίζω το gravel δεν θα βολέψει σε δρόμο λόγω κλιμάκωσης και στάσης
στο δρόμο για αυτές τις αποστάσεις δύσκολα θα βολευτείς με κάτι χωρίς κλασσικό τιμόνι δρόμου.
ένα απο τα πολλά που είδα σαν διαφορά με το trekking (που ας πούμε μπαίνει και χώμα χωρίς να πάθει κάτι) είναι ο τρόπος που κάθεσαι στο εργαλείο.

επιπλέον με λάστιχα που μπαίνουν και χώμα θα δυσκολευτείς να βγάλεις χλμ σε δρόμο.
ο ενδοιασμός που έχεις μη μου πάθει κάτι γιατί είναι ευαίσθητο και εγώ ανεβαίνω πεζοδρόμια και πέφτω σε λακούβες , είναι κάτι που εξαφανίζεται στα πρώτα 200χλμ
απλά ξέρεις οτι όταν ανέβεις στο δρομίσιο είναι για να πας βόλτα σε άσφαλτο , δεν πας να πάρεις ψάρια και καφέ πακέτο (που να τα βάλεις θα γελάει ο κόσμος) ενώ δνε το καβαλάς με τίποτα άλλο από παπούτσι κουμπωτό.

και πες ναι θα πάρω spd να είναι και άνετο σε περπάτημα.
παπάρια , σε λίγο καιρό θα πάρεις spd sl .

άντε πες εναλλακτική τα fitness με φαρδύτερο στεφάνι και ενδιάμεσο λάστιχο αλλά και πάλι στον δρόμο μάλλον θα σου λείπει κάτι.
Ήσουν περιγραφικότατος!! :hi:
Και ακριβής, παπούτσι κουμπωτό και γαρύφαλο στο αυτί! :roflmao:

Last edited:

Reaction score
25.536
το cr1 το είχα μπανίσει και εγώ (άμα ψάξεις πιο πίσω) αλλά η 105 σειρά είναι η παλιότερη 5800 που λένε (και ο μπρέτσος αλλά και άλλοι) οτι έχει τα θέματα της.

αντ αυτού στα ίδια λεφτά , πάρε και εσύ ένα canyon να τελειώνεις αμα λάχει ναουμ...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.223
Συμφωνώ, πολύ καλό deal το canyon που πήραν τα παιδιά.
Όσο για το θέμα με τις ζάντες που αντιμετωπισες πλέον δεν υπάρχουν προβλήματα με τις νέες τεχνολογίες.
Οι ευρυτεροι τροχοι με προφίλ, με τη νέα διάταξη πλεξης ακτίνων, με πιο σκληρό κράμα μετάλλου είναι πολύ ανθεκτικοί.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.062
Εντωμεταξύ στις ΗΠΑ, ο άλλος πήρε φόρα κι έφαγε πέντε... :frown::eek:

Ο δρόμος αυτός δεν είναι για ποδήλατο. Συνδυασμός αέρα και πολλών φορτηγών. Έχω κάνει προπόνηση με φίλους εκεί και όταν επιστρέψαμε αποφάσισα να μην το επαναλάβω.

Reaction score
20.883
Το θέμα είναι ότι ήταν καμιά 20αριά ποδήλατα, όχι μόνα τους, αλλά με συνοδεία αυτοκινήτου που μετέφερε ανταλλακτικά (αυτό το διάβασα σε άλλο άρθρο, είχε και γραφική απεικόνιση, αλλά κάπου πρέπει να το ξαναβρώ), κι τροφοδοσία. Και πήρε φόρα ο φορτηγατζής και κόλλησε τους ποδηλάτες που ήταν πίσω από το αυτοκίνητο αυτό πάνω του. Δε νομίζω ότι έχει κάτι να κάνει με τον συγκεκριμένο δρόμο δηλαδή, τη ίδια μλκ θα μπορούσε να την κάνει οποιοσδήποτε σε όποιονδήποτε άλλο δρόμο...

14563096_web1_webBICYCLE-NHP-FATAL-DEC11-4.jpg

Last edited:

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.062
Το θέμα είναι ότι ήταν καμιά 20αριά ποδήλατα, όχι μόνα τους, αλλά με συνοδεία αυτοκινήτου που μετέφερε ανταλλακτικά (αυτό το διάβασα σε άλλο άρθρο, είχε και γραφική απεικόνιση, αλλά κάπου πρέπει να το ξαναβρώ), κι τροφοδοσία. Και πήρε φόρα ο φορτηγατζής και κόλλησε τους ποδηλάτες που ήταν πίσω από το αυτοκίνητο αυτό πάνω του. Δε νομίζω ότι έχει κάτι να κάνει με τον συγκεκριμένο δρόμο δηλαδή, τη ίδια μλκ θα μπορούσε να την κάνει οποιοσδήποτε σε όποιονδήποτε άλλο δρόμο...
Είναι πάρα πολλά τα φορτηγά και ατέλειωτες οι ευθείες που σίγουρα κάποιος οδηγός θα κοιμηθεί, αφαιρεθεί, μεθύσει κτλ. Πάντα φοβόμουν τις νταλίκες στις "βαρετές" διαδρομές.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
98.062
Ένας από τους αγαπημένους μου Ιταλούς ποδηλάτες είχε σκοτωθεί με παρόμοιο τρόπο το 2017.

Reaction score
25.536
για τα 86,71 :p
σας παρακαλώ κύριε τι μας περάσατε; σε κανα μήνα αυτές οι αποστάσεις θα είναι για μένα , όχι για τον χρήστο
(ρε γκέυ μου σε τι βούρκο μας έχει χώσει...)
Πήγα κάτι σελίδες πίσω ψάχνοντας και έπεσα εδώ.
Το πα και το κάνα ο κιορατάς τελικά...

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.992

Ύστερα λένε ότι φταίει ο φονιάς.. Κουκλί το εργαλείο, παράδοση καλό Ιούνιο:lolsign: . Ψάχνοντας για κανα δίωρακι, εκεί κόλλησε το ματάκι. Έχουμε χρόνο ακόμα, πολλά να αλλάξουν. Εσύ βρε Πανό ποιο έχεις, έχω φάει το μισό θέμα να βρω ποιο μοντέλο πήρες, ούτε στο Strava το αναφέρεις για να μας παιδεύεις! Παλιοχαρακτήρας είσαι! :vinsent:

(Endurance CF7?)

Reaction score
25.536
Το 7
Οι ημερομηνίες είναι λίγο κλαινμαιν

Δηλαδή αν μπαίνεις κάθε μέρα μπορεί από Ιούνιο να βρεθείς σε 4 μέρες . Έτσι το πήρα και εγω και ο Κώστας .

Reaction score
5.505

Ύστερα λένε ότι φταίει ο φονιάς.. Κουκλί το εργαλείο, παράδοση καλό Ιούνιο:lolsign: . Ψάχνοντας για κανα δίωρακι, εκεί κόλλησε το ματάκι. Έχουμε χρόνο ακόμα, πολλά να αλλάξουν. Εσύ βρε Πανό ποιο έχεις, έχω φάει το μισό θέμα να βρω ποιο μοντέλο πήρες, ούτε στο Strava το αναφέρεις για να μας παιδεύεις! Παλιοχαρακτήρας είσαι! :vinsent:

(Endurance CF7?)
Να πώ καλοτάξιδο;;;

Reaction score
2.324

(Endurance CF7?)
Δες και την δική μου την περίπτωση:
https://www.merlincycles.com/wilier-gtr-team-centaur-road-bike-205370.html

Επίσης μην παίρνεις με ultegra διότι σε ηλεκτρονική θα καταλήξεις κάποια στιγμή οπότε δώσε τα παραπάνω λεφτά αρχικά για ζάντες.

Diylover

Φτιάχτε ενεργά!!!
Reaction score
1.992
Όχι βρε ακόμα, είπαμε μέσα στο 21 η τελική απόφαση :focus:

Καλοβλεπω και το CF7, πολύ καλοδουλεμένη εταιρία η canyon.

Ερώτησεις:
Στο δικό μου επίπεδο θα καταλάβω διαφορά μεταξύ του 7 και 8?
Με τα φρένα τροχού είμαι εντάξει η με τους δίσκους θα έχω όντως κάτι καλύτερο?

Ακομα και το σκούτερ μου το πήρα επειδή είχε τετραπιστονες δαγκάνες, για να καταλάβετε ποσό θέλω να έχω πλήρη αίσθηση στο σταμάτημα, πάντα.

Τα στοιχεία μου προς το παρόν είναι 180 ύψος, 99 κιλά και 44 ετών η αφεντιά μου. Ναι, ξέρω τρώω όλο το φαγάκι μου, είμαι καλός μάγειρας :laugh:

Reaction score
2.324
Τα στοιχεία μου προς το παρόν είναι 180 ύψος, 99 κιλά και 44 ετών η αφεντιά μου. Ναι, ξέρω τρώω όλο το φαγάκι μου, είμαι καλός μάγειρας :laugh:
Στο tour de Karpenisi που θα διοργανώσουμε μετά τον κορωναιό θα χρειαστούμε οπωσδήποτε καλό μάγειρα...

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.223
Μάριε, CF 7 είναι πολύ ολοκληρωμένο πακέτο, το 7000 group set είναι η καλύτερη 105 που εσιαξε ποτέ η σχιμάνο.
Το υδραυλικό σύστημα φρένων με δίσκους πάνω στη κούρσα το βρίσκω περιττό, δαπανηρό με πολύ συχνή συντήρηση και με μικρή διαφορά σε απόδοση σε σχέση με τα rim brakes.
Αν η τσέπη σου σηκώνει CF 8 εννοείται πως πας σε ultegra, στα σημεία ολου του group είναι καλύτερη.
Στο tour de Karpenisi που θα διοργανώσουμε μετά τον κορωναιό θα χρειαστούμε οπωσδήποτε καλό μάγειρα...
Μαγειρεύω και εγώ καλά, το θέμα είναι πως αυτά που μαγειρεύω δεν τα τρώνε οι άλλοι... 🤣

Reaction score
20.883
Αυτό με την πολύ συχνή συντήρηση, δεν μπορώ να καταλάβω από ποια φημολογία προέρχεται... τακάκια μόνο αλλαγή, όποτε χρειαστεί ανάλογα με τα χιλιόμετρα (πχ σε μένα γύρω στο εξάμηνο), μία υπόθεση 15 λεπτών... Μία φορά έχω κάνει και εξαέρωση... σε δύο χρόνια.

ΥΓ. Σε βλέπω να γυρνάς και σε υδραυλικά κάποια στιγμή, μετά το Garmin, και να λες: "τι καλά που είναι βρε αυτά!" :rolleyes: :roflmao: :geek:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
54.223
Αυτό με την πολύ συχνή συντήρηση, δεν μπορώ να καταλάβω από ποια φημολογία προέρχεται... τακάκια μόνο αλλαγή, όποτε χρειαστεί ανάλογα με τα χιλιόμετρα (πχ σε μένα γύρω στο εξάμηνο), μία υπόθεση 15 λεπτών... Μία φορά έχω κάνει και εξαέρωση... σε δύο χρόνια.

ΥΓ. Σε βλέπω να γυρνάς και σε υδραυλικά κάποια στιγμή, μετά το Garmin, και να λες: "τι καλά που είναι βρε αυτά!" :rolleyes: :roflmao: :geek:
Σώτο σε αναβάτες που κατεβαίνουν σφαίρα τη πάρνηθα και τσακώνουν γενναία τις μανέτες αυτό έχει αποδειχθεί.
Ανάβουν τα υγρά αρχικά και χάνεις σε απόδοση, όσο επιμένεις αλλάζει η βαφή στα μέταλλα από υψηλές θερμοκρασίες και χάνεις και εκεί σε απόδοση.
Μετά από μια δυνατή κατάβαση δλδ και ανάλογα τις καιρικές συνθήκες μπορεί να χρειαστεί να βάλεις πολύ βαθιά το χέρι στη τσέπα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.967
Members
38.524
Νεότερο μέλος
opanamas