- Μηνύματα
- 849
- Reaction score
- 2.576
Να υποθεσω οτι δεν εχεις δοκιμασει αυθεντικη carbonaraΘα ξεράσω... Αυγό και μακαρόνια?
Να υποθεσω οτι δεν εχεις δοκιμασει αυθεντικη carbonaraΘα ξεράσω... Αυγό και μακαρόνια?
καλα ηκαμε ο μαστορας και την ηφερε στην εφημεριδα , βανεις φωθια στο φυλο τσι εφημεριδας και την ετσουδιζεις και αυτο ητανε ! αμα τηνε ζεστανεις παραπανω πολυαλμυριζει - θελει λεμονι και Μιαολια λαδι - εμεις τηνε τρωμε το χειμωνα οντε καιμε τα λιοκλαδα - εσεις ξα σαςΆστα να πάνε.
Έχει πολύ περιγραφή, είναι όλα πολύπλοκα πιάτα, μεγάλη ποικιλία συστατικών και δύσκολες παρασκευές που δεν φαίνονται με τίποτα.
Λόγου χάριν, για αυτό το πιάτο:
View attachment 220043
Σου έρχεται ένας σεφ να σου εξηγήσει πριν φέρει το πιάτο, ότι έγινε προσπάθεια να αναδειχθούν παραδοσιακές γεύσεις, με βάση αυτό:
View attachment 220042
Δηλαδή σου φέρνει μια ρέγγα με εφημερίδα, και λέει την ιστορία της ρεγγας και πως την έτρωγαν στην Ελλάδα με μπομποτα, καλαμποκισιο ψωμί, και χόρτα για σαλάτα.
Αφού μιλάει κάνα 5-λεπτο, μετά φέρνει το πιάτο, το οποίο είναι ας πούμε παγωτό που έχει όμως αυθεντική γεύση καπνιστής ρεγγας, πράγμα αδιανόητο. Είναι και λευκό... Έχει και ένα διάφανο αφρό που είναι κάπως καυτερός. Από κάτω από το παγωτό, έχει χόρτα, με λάδι από τον δόκτωρ, και το τριμμένο είναι φρυγανιά από καλαμπόκι.
Ε, να. Ένα πιάτο ήταν αυτό, και σχετικά απλό, πεντανοστιμο, ειλικρινά.
Μπορείς αν θες να μελετήσεις το μενού του εστιατορίου, λέει αρκετά.
Συγκρίνεις αυτό το αριστουργημα με τη λαλακια του μπάμια? Αυτό είναι έργο τέχνης!Να υποθεσω οτι δεν εχεις δοκιμασει αυθεντικη carbonara
Τι θα φάμε?Αφου η εθνικη θα ειναι κλειστη μαλλον και αυριο, να ξερετε το μαγαζακι (μου) θα παραμεινει ανοιχτο. Αν η ΔΕΗ μας το επιτρεψει φυσικα υπαρχει a/c και αν η ΕΥΔΑΠ δεν εχει διακοπες υπαρχουν βρυσες με λαστιχα περιμετρικα του κηπου (4) καθως και στις βεραντες - μπαλκονια (4)
Εχω φάει άπειρες στην εφημερίδα, κλασσικά, όταν ήμουν πιτσιρίκι.καλα ηκαμε ο μαστορας και την ηφερε στην εφημεριδα , βανεις φωθια στο φυλο τσι εφημεριδας και την ετσουδιζεις και αυτο ητανε ! αμα τηνε ζεστανεις παραπανω πολυαλμυριζει - θελει λεμονι και Μιαολια λαδι - εμεις τηνε τρωμε το χειμωνα οντε καιμε τα λιοκλαδα - εσεις ξα σας
Μην μου μιλάς για κότσι....Όπως είπα χθες, σήμερα έφτιαξα ένα κότσι στην γάστρα.
Ψήθηκε 4 ώρες συνολικά, μία σε δυνατή φωτιά και τρεις σε σιγανή.
Έλιωνε, τέλειο.
Συνοδεία με μαρούλι, τυράκι, ελίτσες, πιπεριά φλωρίνης και καυτερούλες.
View attachment 220131
Είχα πάει δυο συνεχόμενα χρόνια Λήμνο πριν 5-6 χρόνια και πήγα αρκετές φορές και έμεινα πολύ ευχαριστημενος.Μην μου μιλάς για κότσι....
Πήγα σε πολυδιαφημισμένη ταβέρνα στην Λήμνο, στη μέση του πουθενά, ονόματι "Μαν-τέλλα" . Μετά από ακριβώς μία ώρα ( και περιμένοντας το κότσι) μας είχαν σερβίρει μία χωριάτικη και μια πατατοσαλάτα. Μεσημέρι με λίγο κόσμο.
Τους τα βρόντηξα κι έφυγα.
Δεν με χάλασε τόσο αυτό, όσο η απίστευτη αγένεια με την οποία απάντησαν, όταν ρωτήσαμε για την παραγγελία μας.Είχα πάει δυο συνεχόμενα χρόνια Λήμνο πριν 5-6 χρόνια και πήγα αρκετές φορές και έμεινα πολύ ευχαριστημενος.
Αλλά τότε ζούσε η μάνα του και είχε την ευθύνη όλης της κουζίνας.
Πάνε κει:Δεν με χάλασε τόσο αυτό, όσο η απίστευτη αγένεια με την οποία απάντησαν, όταν ρωτήσαμε για την παραγγελία μας.
Τεράστιο Χ.
Σε ταβέρνα - ψησταριά, κότσι της προκοπής δεν έχω φάει ακόμη.Μην μου μιλάς για κότσι....
Πήγα σε πολυδιαφημισμένη ταβέρνα στην Λήμνο, στη μέση του πουθενά, ονόματι "Μαν-τέλλα" . Μετά από ακριβώς μία ώρα ( και περιμένοντας το κότσι) μας είχαν σερβίρει μία χωριάτικη και μια πατατοσαλάτα. Μεσημέρι με λίγο κόσμο.
Τους τα βρόντηξα κι έφυγα.
φαγια που θενε ωρα να ψηθουνε μη παραγγελνετε ρε παιδια - γραφετε και σε σοβαρο νημαΣε ταβέρνα - ψησταριά, κότσι της προκοπής δεν έχω φάει ακόμη.
Το ψήνουν για καναδυό ώρες και νομίζουν ότι ψήθηκε.
Θέλει τουλάχιστον 3 με 3,5 ώρες.
Με 4 δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει τέλειο.
Ε μην τα μηδενίζουμε, εάν έχει κίνηση το μαγαζί τα βάζει και ψήνονται από πριν.φαγια που θενε ωρα να ψηθουνε μη παραγγελνετε ρε παιδια - γραφετε και σε σοβαρο νημα
"αντικρυστο" απου κατεχω οι πιο πολοι δεν εχουνε φαει - στο πετα με το που παραγγελνεις στο φουρνο και σε 40 λεπτα μεχρι να πιεις το κρασι και να φας κιανα ντολμα ν' ακουσεις κιαμια μαλατσια στο χει στο πιατο.
μιρακολο !