Ανασχεδιασμός στέγης σε σοφίτα

Reaction score
183
σιδερα Η και δεν θελεις κολονες πουθενα.κατα προτιμηση βαρεου τυπου με χοντρο προφιλ και 200χιλ υψος για ανοιγματα 6-8 μετρα.αν ειναι μαγκας ο μαστορας θα κολησει και λαμες 4-5 χιλιοστα εξτρα μεσα στο Η δεξια κι αριστερα.το μονο αρνητικο ειναι το βαρος μεχρι να ανεβουν πανω τα σιδερα.τα εχω κανει πολλες φορες σε στεγες και σκεπαστες πισινες και ξερω το λουκι.εκτος κι αν υπαρχει προσβαση για γερανοφορο.εννοειτε τα σιδερα βαφονται και μετα μορουν να ντυθουν με ξυλο.και το πιο δυσκολο ειναι να βρεις μαστορα να ξερει τι κανει και πως να το κανει.πολλες φορες εχω σηκωσει ολοκληρες στεγες 80-120τμ με υδραυλικους γρυλους χωρις να πειραξω καθολου απο πανω ειτε για να υψωθει παραπανω ειτε για να αλαχτει καποιο ξυλο η να προστεθουν σιδερα.για να γινει ολο αυτο χρειαζεται πολυ προεργασια να ελευθερωθει η στεγη απο δεσιματα σκαλωματα .και φυσικα να ειναι οσο το δυνατον ενιαια και να εχει πατηματα για την στηριξη απο κατω γρυλους κτλπ.

Reaction score
11.652
η πρώτη κόλλησε σαράκι ....κατέβασαν τα κεραμίδια και ξαναέβαλαν καινούρια ξύλα
Δε κόλλησε σαράκι, ….. το είχε ….τουλάχιστον από την αποθήκη του εμπόρου που την πούλησε. Απλα μετά πολλαπλασιάστηκαν, γιαυτο την Ξυλεια αφενός την παίρνουμε φουρνισμένη και πάντα την «φαρμακώνουμε» με διαφορά χημικά πριν την χρωματίσουμε ή την βάψουμε. Και αν δεν λυθεί ριζικά το θέμα, θα χαλάσουν και τα νέα ξυλα.
παρατητησε προσεκτικά , αν υπάρχουν τρυπούλες και αν υπάρχει ψιλή σκόνη πριονιδιού κάτω από αυτήν. (Θέλω Φωτό)

Και ναι , η βάση που πατάει δεν συνηθίζεται σαυτη την περίπτωση.
Αυτη μπαίνει σε εξωτερικό χώρο για καλύτερη αποστράγγιση, εκεί ήθελε λαπατσα με τετράγωνο ποτήρι. (Θέλω Φωτό)
Τεσπα.

Επιπλέον , όταν πας δες κάτι που θέλω. Εκεί που εφάπτεται ο τουβλινος τοίχος με τη στέγη, έχει τσιμέντο ή αφρό πολυουρεθάνης ; Θέλω Φωτό.

τραβά και καμιά εξωτερική φωτό.

Last edited:

Reaction score
1.238
Βρε Χάρη, ξανακοίταξα τις φώτο αλλά δεν είναι ευδιάκριτες. Είπες για σαράκι. Τα ψαλίδια της σκεπής είναι απλό σουηδικό ξύλο ή σύνθετη ξυλεία;

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.828
Κατέβασε τα όλα και φτου και από την αρχή.
Δεν είναι τίποτα. Ούτε ~150€ το m2 δεν θα σου πάει. :biggrin:

Έχω φτιάξει την δικιά μου 140 m2 δίρριχτη από την αρχή. Δεν είναι τίποτα. Σε μια μέρα είσαι ΟΚ.

Last edited:

Reaction score
1.238
Για αυτές τις κρυαδες λέω... :p
Το καλοκαίρι άλλαξα τα κεραμίδια στο χωριό. Σκεπή σχήματος Γ που σκεπάζει σπίτι 80 τμ κόστισε 7.000.
Με πεντάρι Dow.
Τιμές Αυγούστου...

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.828
Καινούργια δίρριχτη ξύλινη κεραμοσκεπή 140m2 με Dow, 15000€ το 2005.

Reaction score
23.062
Καινούργια δίρριχτη ξύλινη κεραμοσκεπή 140m2 με Dow, 15000€ το 2005.
Για αυτές τις κρυαδες λέω... :p
Το καλοκαίρι άλλαξα τα κεραμίδια στο χωριό. Σκεπή σχήματος Γ που σκεπάζει σπίτι 80 τμ κόστισε 7.000.
Με πεντάρι Dow.
Τιμές Αυγούστου...
Υπερβολές κυριοί μου, τρομάζετε τον κόσμο. :D

Reaction score
23.062
Κάτσε να ξυπνήσει, θέλω να δω την αντίδραση του.:focus:
Καλά εσυ δεν έχεις δικαίωμα του να ομιλείς. Πήγες εκεί και έδωσες 7.000 ευρώ σε βλακείες και κεραμίδια, αντί με αυτά τα χρήματα να αναβαθμίσεις το σύστημα σου ? :D

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.113
κατ αρχην αν θες στη συμμαζευω ευκολα την κολωνα στο κεντρο σε περιπου 10 δευτερολεπτα και ουτε γατα ουτε ζημια.

επισης, οσο το βλεπω εκει το κολπο, φανταζομαι στα γρηγορα τι ωραια εργα μπορουν να γινουν, να γυριστουν...

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
83.284
Δε κόλλησε σαράκι, ….. το είχε ….τουλάχιστον από την αποθήκη του εμπόρου που την πούλησε.
ε ναι βρε...απλά είπα την λαική έκφραση....από τεχνολογία ξύλου κατέω :biggrin:

daharis666

Moderator
Reaction score
83.284
Βρε Χάρη, ξανακοίταξα τις φώτο αλλά δεν είναι ευδιάκριτες. Είπες για σαράκι. Τα ψαλίδια της σκεπής είναι απλό σουηδικό ξύλο ή σύνθετη ξυλεία;
οι φωτό ήταν ενδεικτικές για να δείξω τα ξύλα της βάσης καλέ....καμία σχέση

daharis666

Moderator
Reaction score
83.284
Κάτσε βρε αμέσως "και βάλε".
Θα πάρει τις κρυάδες και μετά θα την φτιάξει ο "τοπικός" μάστορας από γειτονική χώρα.
πίστεψε Αλεξ...δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση...να μιλούσσαμε για κανέναν κτιστό φούρνο ...ναι....
αλλά για τέτοια θέλω να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο....και μια υπογραφή που θα έχει αναλάβει κάποιος την ευθύνη;)

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.837