Ο διάδοχος του nCore

Reaction score
29.579
Ψύκτρες καλά θα κάνατε να βάζατε γιατί τα class D όταν ζοριστούν καίνε.
εντάξει όμως μάγκες μου, απο πλευράς προδιαγραφών, τον bryston μου τον κάνει ρόμπα. Αλλά είναι αρκετά ακριβά τα ρημάδια!
Για σπάστα και ξαναρίχτα , όλα από την αρχή.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.592
Αδεια κουτιά πουλάνε ρε οι απατεώνες.
Αφού υπάρχουν κορόϊδα που τα πληρώνουν καλά κάνουν.

Αφού ο κόσμος θέλει να βλέπει κουτιά και εξαρτήματα.

Για σύγκριση ή (πλάτη) fusion fa503 σε πολύ πιο κομπακτ διαστάσεις και μολις 2.200 βαρος χωράει δυο ncore 500ρηδες (οκ, η λιγότερο χαιεντια NC500mp που σιγα μην καταλάβεις διαφορά) συν εναν ncore 100ρη για τουιτερ, συν adc, συν τσιπ dsp, συν 3 dac AKM, συν ενεργητική ψύξη.

Reaction score
29.579
Για σύγκριση ή (πλάτη) fusion fa503 σε πολύ πιο κομπακτ διαστάσεις και μολις 2.200 βαρος χωράει δυο ncore 500ρηδες (οκ, η λιγότερο χαιεντια NC500mp που σιγα μην καταλάβεις διαφορά) συν εναν ncore 100ρη για τουιτερ, συν adc, συν τσιπ dsp, συν 3 dac AKM, συν ενεργητική ψύξη.
Καφέ ψήνει?
Τόστ κάνει?
Χυμό χτυπάει στο μπλέντερ?

Και όλα αυτά στα 2200 βάρος , με 500 watts , στα 0 ohms , και , και , και και 100watts για τα tweeters , και και και .
Εντάξει Τάσσο με έψησες , αλλά δεν θα πάρω.

wnet

Nearfield
Reaction score
18.400
Καφέ ψήνει?
Τόστ κάνει?

Και όλα αυτά στα 2200 βάρος , με 500 watts , στα 0 ohms , και , και , και και 100watts για τα tweeters , και και και .

σε όλα τα πράγματα υπάρχει εξέλιξη εκτός απ' το hi fi!
ότι φτιάχτηκε μέχρι το 80 :biggrin:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.187
Καφέ ψήνει?
Τόστ κάνει?

να παρεις ,ναπαρεις με το ζορι δηλαδη, θελουν τα λεφτα σου!!
8-)

wnet

Nearfield
Reaction score
18.400
Αστην αυτή την καραμέλα πιά ! δε βαρέθηκες ?
Είναι η "αλήθεια" που υποστηρίζεις μόνιμος "αντιρρηξίας" πως υπάρχει εξέλιξη!
Εγώ να βαρεθώ; Εγώ απλά περιγράφω αυτήν την "αλήθεια" με άλλα λόγια!

Reaction score
25.503
Καφέ ψήνει?
Τόστ κάνει?

2χ500 στα 4Ω συν 100 για Τουίτι
Εγώ πήρα δγιο να ξες

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.592
Καφέ ψήνει?
Τόστ κάνει?

100 για τις υψηλές λόγω απουσίας ψύξης εκεί. Στα άλλα, μια χαρά τα έχει. Θέλω να πω, εάν σε τόσο χώρο μπαίνουν όλα αυτά, λογικό να μας φαίνονται άδεια τα κουτιά των πιο χαιενδ υλοποιήσεων (που δεν εχουν καν τα συνοδα ηλεκτρονικα, μονο ενισχυτική πλακέτα και τροφοδοσία)
2χ500 στα 4Ω συν 100 για Τουίτι
Εγώ πήρα δγιο να ξες
Ή 2x350 στα 8. Εγώ τα έχω αντί τελικών, ενα σε καθε κανάλι. Ο ενας δρομος δίνει στο γουφερ και ο άλλος στις μεσαιες/υψηλές.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.052
Να σκάσει καμιά μπασιά που να κρατήσει πάνω απο κανά νανοσεκόντ, να γονατίσει ο D. :D
Ε ναι, κάθε μέρα αυτό συμβαίνει σε πολύ μεγάλα subs που οδηγούνται από πλάτες με Class D :D

Reaction score
23.202
Ε ναι, κάθε μέρα αυτό συμβαίνει σε πολύ μεγάλα subs που οδηγούνται από πλάτες με Class D :D
Δεν ξέρω εγώ, δεν κάνω υποκειμενικές ακροάσεις, είμαι της αντικειμενικής σχολής. :D
Όλοι οι class D δεν είναι ίδιοι. Ο σχεδιασμός τους ανάλογα τις συνθήκες, προοριζόμενη χρήση και η ανάγκη για να κρατηθούν εντός συγκεκριμένων παραμέτρων που έχουν τεθεί απο κανονισμούς ασφαλείας, θερμοκρασίας, EMI εκπομπών, ύπαρξης full ή hαlf φίλτρων μέχρι και κυρίως βαθμό αποδοτικότητας αημαίνει ότι παρέχουν μεν ρεύμα, δεν είναι εγγενές το πρόβλημα, αλλά δεν έχουν συνήθως π.χ. ικανό αριθμό πυκνωτών που σημαίνει και φροντίδα αποβολής ενέργειας ώστε να μπορούν να διατηρήσουν αποθέματα ενέργειας όπως π.χ συνήθως οι ΑΒ που έχουν linear p.s.. ¨Αρα κάποιος πρέπει να κοιτάει και άλλα πράγματα ανάλογα τον κατασκευαστή και τους σκοπούς του και για που προρίζεται ο ενισχυτής του και που έχει δώσει βάση ή τι ανάγκες εξυπηρετεί ως προτεραιότητα ο σxεδιασμός του ενισχυτικού του σταδίου.

Last edited:

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.592
Αυτά που λέτε έχουν μεν κάποια βάση, καθώς εάν δεν κάνω λάθος οι προδιαγραφές του nc500 μιλούν για 100w continuous ως έχει η πλακέτα, με στοιχειώδη ψύξη. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα 500 είναι στιγμιαία, απλά για πιο παρατεταμένη παροχή υψηλής ισχύος, θέλει και κάποια λύση ψύξης.

Reaction score
23.202
Εγω γενικά μίλησα, δεν ξέρω την συγκεκριμένη πλάκετα, αλλά έτσι όπως λες λογικά ακούγονται. Εξαρτάται πάντα απο το implementation μετά, Μέρκελ :D

Reaction score
25.503
σε οικιακό μουσικό πρόγραμμα το να μείνεις απο ψύξη σε ncore είναι εξαιρετικά απίθανο.
σε επαγγελματική εφαρμογή προφανώς δεν επιλέγεις την έτοιμη λύση του FA αλλά φτιάχνεις δική σου.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
40.592
σε οικιακό μουσικό πρόγραμμα το να μείνεις απο ψύξη σε ncore είναι εξαιρετικά απίθανο.
σε επαγγελματική εφαρμογή προφανώς δεν επιλέγεις την έτοιμη λύση του FA αλλά φτιάχνεις δική σου.

Μιά φορά μόνο άκουσα τα ανεμιστήρια. Βέβαια στο τέλος όσο και εάν φαίνεται απίθανο μπήκε προστασία. Τραβούν τόσο ρεύμα τα άτιμα τα 801;

Reaction score
25.503
ε ναι για
με 80 κιλα ενισχυτές τα συνοδεύουν και δεν τους φτάνουν , στα ncore θα κολλήσουν;

Reaction score
23.202
Μιά φορά μόνο άκουσα τα ανεμιστήρια. Βέβαια στο τέλος όσο και εάν φαίνεται απίθανο μπήκε προστασία. Τραβούν τόσο ρεύμα τα άτιμα τα 801;
Τι είδους μουσική άκουγες όταν συνέβη αυτό ; :D

Reaction score
6.236
Το soft clip limiter το έχεις κλειστό;
Device settings for measurments.PNG

Επίσης ακόμα και κλειστό να το έχεις στην αριστερή πλευρά κάτω πρέπει να έχεις βάλει τις τιμές στο μέγιστο του ενισχυτή γιατί κολλάει κάτι φορές και μπαινει σε protection.
Βέβαια και σωστά να τα έχεις αυτά με τα 801 σε full range δεν είναι απίθανο να τον καταπιουν τον ενισχυτή.

Τελευταια Μηνυματα

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.898
Members
38.517
Νεότερο μέλος
DimAster