Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;




costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
51.113
Reaction score
124.683
Καλέ το τελευταίο σα ζωντανό να ΄ναι, το ξέχασαν στο σφαγείο;

Βελάζει το καψερό! 🐑🐑🐑
Το μπαβετ ήταν αυτό το τελευταίο, το δικό μου, προς το ρέιρ.
Το ψήσιμο ήταν σωστό. Έτσι πρέπει.
Έτσι βγάζει όλη τη γεύση του.
Για τα γούστα μου, το πιο νόστιμο κρέας.

Και το χανγκερ στέικ ήταν ίδιο ακριβώς ψήσιμο, δε φαίνεται καλά στην φωτογραφία.
 

Μηνύματα
908
Reaction score
2.560
Το μπαβετ ήταν αυτό το τελευταίο, το δικό μου, προς το ρέιρ.
Το ψήσιμο ήταν σωστό. Έτσι πρέπει.
Έτσι βγάζει όλη τη γεύση του.
Για τα γούστα μου, το πιο νόστιμο κρέας.
Δε μπορώ το αίμα, λιποθυμάω... o_O🌠
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
35.632
Reaction score
83.117
Δε μπορώ το αίμα, λιποθυμάω... o_O🌠

Όσο κι αν οπτικά το κόκκινο ζουμί στα ημι-ψημένα κρέατα θυμίζει αίμα, στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Μέρος της διαδικασίας της σφαγής είναι η αφαίμαξη οπότε το κρέας του χασάπη είναι blood free (κατά 99%) πριν καν το αγοράσουμε.

Αυτό που βλέπουμε σαν αίμα είναι η μυοσφαιρίνη (πρωτεΐνη) που υπάρχει στους μυς και απελευθερώνεται μαζί με το νερό, το βασικό συστατικό των μυών. Ο σίδηρος που περιέχει δεσμεύει οξυγόνο και δίνει το κόκκινο χρώμα, όπως και στην αιμοσφαιρίνη που υπάρχει στο αίμα (κοινό συστατικό: αίμη).

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει γίνονται πολύπλοκες χημικές διεργασίες με αποτέλεσμα την παραγωγή νέων ενώσεων με πιο καφέ-γκρι χρώμα.

Δεν το γράφω για παρηγοριά. :roflmao:
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
13.039
Reaction score
41.322
Ρέστ προς το ωμό τρώω μαναχά το σιτεμένο μουσκάρι. Σύμφωνα με τα γούσταμ αυτό σε χρόνο μεταφράζεται σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά ψησίματος σε κάθε πλευρά.
 

Μηνύματα
20.074
Reaction score
14.378
Όσο κι αν οπτικά το κόκκινο ζουμί στα ημι-ψημένα κρέατα θυμίζει αίμα, στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Μέρος της διαδικασίας της σφαγής είναι η αφαίμαξη οπότε το κρέας του χασάπη είναι blood free (κατά 99%) πριν καν το αγοράσουμε.

Αυτό που βλέπουμε σαν αίμα είναι η μυοσφαιρίνη (πρωτεΐνη) που υπάρχει στους μυς και απελευθερώνεται μαζί με το νερό, το βασικό συστατικό των μυών. Ο σίδηρος που περιέχει δεσμεύει οξυγόνο και δίνει το κόκκινο χρώμα, όπως και στην αιμοσφαιρίνη που υπάρχει στο αίμα (κοινό συστατικό: αίμη).

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει γίνονται πολύπλοκες χημικές διεργασίες με αποτέλεσμα την παραγωγή νέων ενώσεων με πιο καφέ-γκρι χρώμα.

Δεν το γράφω για παρηγοριά. :roflmao:

Δικαιa είσαι Ο Administrator.:biggrin:


1679651173686.jpeg
 













Staff online

  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Chauncey Gardiner * tl;dr *
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
171.318
Μηνύματα
2.858.420
Members
37.894
Νεότερο μέλος
Nika
Top