Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;




costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.220
Reaction score
143.824
Καλέ το τελευταίο σα ζωντανό να ΄ναι, το ξέχασαν στο σφαγείο;

Βελάζει το καψερό! 🐑🐑🐑
Το μπαβετ ήταν αυτό το τελευταίο, το δικό μου, προς το ρέιρ.
Το ψήσιμο ήταν σωστό. Έτσι πρέπει.
Έτσι βγάζει όλη τη γεύση του.
Για τα γούστα μου, το πιο νόστιμο κρέας.

Και το χανγκερ στέικ ήταν ίδιο ακριβώς ψήσιμο, δε φαίνεται καλά στην φωτογραφία.
 

Μηνύματα
1.050
Reaction score
2.961
Το μπαβετ ήταν αυτό το τελευταίο, το δικό μου, προς το ρέιρ.
Το ψήσιμο ήταν σωστό. Έτσι πρέπει.
Έτσι βγάζει όλη τη γεύση του.
Για τα γούστα μου, το πιο νόστιμο κρέας.
Δε μπορώ το αίμα, λιποθυμάω... o_O🌠
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
39.721
Reaction score
97.412
Δε μπορώ το αίμα, λιποθυμάω... o_O🌠

Όσο κι αν οπτικά το κόκκινο ζουμί στα ημι-ψημένα κρέατα θυμίζει αίμα, στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Μέρος της διαδικασίας της σφαγής είναι η αφαίμαξη οπότε το κρέας του χασάπη είναι blood free (κατά 99%) πριν καν το αγοράσουμε.

Αυτό που βλέπουμε σαν αίμα είναι η μυοσφαιρίνη (πρωτεΐνη) που υπάρχει στους μυς και απελευθερώνεται μαζί με το νερό, το βασικό συστατικό των μυών. Ο σίδηρος που περιέχει δεσμεύει οξυγόνο και δίνει το κόκκινο χρώμα, όπως και στην αιμοσφαιρίνη που υπάρχει στο αίμα (κοινό συστατικό: αίμη).

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει γίνονται πολύπλοκες χημικές διεργασίες με αποτέλεσμα την παραγωγή νέων ενώσεων με πιο καφέ-γκρι χρώμα.

Δεν το γράφω για παρηγοριά. :roflmao:
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.089
Reaction score
53.676
Ρέστ προς το ωμό τρώω μαναχά το σιτεμένο μουσκάρι. Σύμφωνα με τα γούσταμ αυτό σε χρόνο μεταφράζεται σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά ψησίματος σε κάθε πλευρά.
 

Μηνύματα
21.297
Reaction score
17.373
Όσο κι αν οπτικά το κόκκινο ζουμί στα ημι-ψημένα κρέατα θυμίζει αίμα, στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Μέρος της διαδικασίας της σφαγής είναι η αφαίμαξη οπότε το κρέας του χασάπη είναι blood free (κατά 99%) πριν καν το αγοράσουμε.

Αυτό που βλέπουμε σαν αίμα είναι η μυοσφαιρίνη (πρωτεΐνη) που υπάρχει στους μυς και απελευθερώνεται μαζί με το νερό, το βασικό συστατικό των μυών. Ο σίδηρος που περιέχει δεσμεύει οξυγόνο και δίνει το κόκκινο χρώμα, όπως και στην αιμοσφαιρίνη που υπάρχει στο αίμα (κοινό συστατικό: αίμη).

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει γίνονται πολύπλοκες χημικές διεργασίες με αποτέλεσμα την παραγωγή νέων ενώσεων με πιο καφέ-γκρι χρώμα.

Δεν το γράφω για παρηγοριά. :roflmao:

Δικαιa είσαι Ο Administrator.:biggrin:


1679651173686.jpeg
 













Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Μηνύματα
3.030.612
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss
Top