Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;




costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
58.919
Reaction score
144.974
Καλέ το τελευταίο σα ζωντανό να ΄ναι, το ξέχασαν στο σφαγείο;

Βελάζει το καψερό! 🐑🐑🐑
Το μπαβετ ήταν αυτό το τελευταίο, το δικό μου, προς το ρέιρ.
Το ψήσιμο ήταν σωστό. Έτσι πρέπει.
Έτσι βγάζει όλη τη γεύση του.
Για τα γούστα μου, το πιο νόστιμο κρέας.

Και το χανγκερ στέικ ήταν ίδιο ακριβώς ψήσιμο, δε φαίνεται καλά στην φωτογραφία.
 

Μηνύματα
1.070
Reaction score
3.034
Το μπαβετ ήταν αυτό το τελευταίο, το δικό μου, προς το ρέιρ.
Το ψήσιμο ήταν σωστό. Έτσι πρέπει.
Έτσι βγάζει όλη τη γεύση του.
Για τα γούστα μου, το πιο νόστιμο κρέας.
Δε μπορώ το αίμα, λιποθυμάω... o_O🌠
 


xfader

Segregation supporter
Administrator
Μηνύματα
40.101
Reaction score
98.770
Δε μπορώ το αίμα, λιποθυμάω... o_O🌠

Όσο κι αν οπτικά το κόκκινο ζουμί στα ημι-ψημένα κρέατα θυμίζει αίμα, στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Μέρος της διαδικασίας της σφαγής είναι η αφαίμαξη οπότε το κρέας του χασάπη είναι blood free (κατά 99%) πριν καν το αγοράσουμε.

Αυτό που βλέπουμε σαν αίμα είναι η μυοσφαιρίνη (πρωτεΐνη) που υπάρχει στους μυς και απελευθερώνεται μαζί με το νερό, το βασικό συστατικό των μυών. Ο σίδηρος που περιέχει δεσμεύει οξυγόνο και δίνει το κόκκινο χρώμα, όπως και στην αιμοσφαιρίνη που υπάρχει στο αίμα (κοινό συστατικό: αίμη).

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει γίνονται πολύπλοκες χημικές διεργασίες με αποτέλεσμα την παραγωγή νέων ενώσεων με πιο καφέ-γκρι χρώμα.

Δεν το γράφω για παρηγοριά. :roflmao:
 

bretsos

Μπάμιας
Μηνύματα
18.526
Reaction score
54.660
Ρέστ προς το ωμό τρώω μαναχά το σιτεμένο μουσκάρι. Σύμφωνα με τα γούσταμ αυτό σε χρόνο μεταφράζεται σε μέτρια φωτιά 2-3 λεπτά ψησίματος σε κάθε πλευρά.
 

Μηνύματα
21.426
Reaction score
17.738
Όσο κι αν οπτικά το κόκκινο ζουμί στα ημι-ψημένα κρέατα θυμίζει αίμα, στην πραγματικότητα δεν ισχύει κάτι τέτοιο.
Μέρος της διαδικασίας της σφαγής είναι η αφαίμαξη οπότε το κρέας του χασάπη είναι blood free (κατά 99%) πριν καν το αγοράσουμε.

Αυτό που βλέπουμε σαν αίμα είναι η μυοσφαιρίνη (πρωτεΐνη) που υπάρχει στους μυς και απελευθερώνεται μαζί με το νερό, το βασικό συστατικό των μυών. Ο σίδηρος που περιέχει δεσμεύει οξυγόνο και δίνει το κόκκινο χρώμα, όπως και στην αιμοσφαιρίνη που υπάρχει στο αίμα (κοινό συστατικό: αίμη).

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει γίνονται πολύπλοκες χημικές διεργασίες με αποτέλεσμα την παραγωγή νέων ενώσεων με πιο καφέ-γκρι χρώμα.

Δεν το γράφω για παρηγοριά. :roflmao:

Δικαιa είσαι Ο Administrator.:biggrin:


1679651173686.jpeg
 













Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.153
Μηνύματα
3.043.834
Members
38.538
Νεότερο μέλος
Evasound
Top