Σκάγια για γέμισμα σε βάσεις ηχείων.

Reaction score
73
πολυ progressive ακουγετε ...
αλλα καθολου πρακτικο αλλα και οικονομικο

Reaction score
5.635
πολυ progressive ακουγετε ...
αλλα καθολου πρακτικο αλλα και οικονομικο
Αυτο που θελεις ειναι να μην κουδουνιζει η βαση και να παρει και καποιο βαρος για ασφαλεια,αν σου δινει μαζι καποια σακουλα βαλε αμμο θαλασσης αν δεν σου δινει μπορεις να χρησιμοποιησεις σακουλα για μπαζα για να μην διαλυθει μετα απο λιγους μηνες.Γεμισε την μια βαση στα 3/4 περιπου του υψους της και εισαι ετοιμος,μετα κανε μια συγκριση χτυπωντας την ελαφρα με το χερι σου σαν να χτυπας την πορτα σε ενα σπιτι(μην περιμενεις να σου ανοιξει καποιος γιατι θα ειναι ματαιο :biggrin:)και αν κανεις το ιδιο και στην αδεια θα καταλαβεις την διαφορα.

Reaction score
73
ΟΚ . Οποτε το μονο που κανει διαφορα μια βαση ειναι αφενος αισθητικα και αφετερου να μην κουδουνιζει ?
Ρωταω γιατι μεχρι την περασμενη εβδομαδα χρησημοποιουσα σαν βαση τα ηχεια δαπεδου της acoustic energy Ae120 mk1
που ηταν γυρω στα 25κιλα το καθενα και ο ηχος ειχε περισσοτερο εκτος απο ελεγχο αλλα και μπασο ...

Reaction score
1.276
καλησπερα
ειμαι και εγω στην αναζητηση υλικου γεμισματος βασεως ηχειων .
Συγκεκριμενα εχω τις βασεις triangle s04 40th anniversary .
Μπορεις να μου πεις απο που πηρες το γεμισμα ή οπου και να googlarω το ιδιο περιπου κοστιζει ?
Επισης εχει διαφορα "ειδη απο αυτη την αμμο , ποιο ακριβως επελεξες ?
ευχαριστω
1686511892087.png

Last edited:

Reaction score
5.635
ΟΚ . Οποτε το μονο που κανει διαφορα μια βαση ειναι αφενος αισθητικα και αφετερου να μην κουδουνιζει ?
Ρωταω γιατι μεχρι την περασμενη εβδομαδα χρησημοποιουσα σαν βαση τα ηχεια δαπεδου της acoustic energy Ae120 mk1
που ηταν γυρω στα 25κιλα το καθενα και ο ηχος ειχε περισσοτερο εκτος απο ελεγχο αλλα και μπασο ...
Αυτο συμβαινει γιατι ακουγες και κατι απο την αλλη καμπινα απο κατω.

Reaction score
1.816
Τις δοκιμαζεις ολες και ακους ποια ειναι η καλητερη.
Αλήθεια δεν καταλαβαίνεις Θες να σου απαντήσω αναλυτικά;
Ναι δεν καταλαβαίνω…μη μου πεις οικονομικό γιατί το να δώσει κάποιος 2500 για ηχεία αλλα 350 για βάσεις και να κολλήσει στα 100 ευρώ για να βελτιώσει το αποτέλεσμα δεν είναι λογικο. Εκτός αν υπάρχει άλλος λόγος που αγνοώ…

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.720
Ναι δεν καταλαβαίνω…μη μου πεις οικονομικό γιατί το να δώσει κάποιος 2500 για ηχεία αλλα 350 για βάσεις και να κολλήσει στα 100 ευρώ για να βελτιώσει το αποτέλεσμα δεν είναι λογικο. Εκτός αν υπάρχει άλλος λόγος που αγνοώ…
Να στον πω εγώ τον λόγο αφού τον αγνοείς.

Το πρόβλημα δεν έγκειται στο "να κολλήσει στα 100 ευρώ" που λες, αλλά στο "για να βελτιώσει το αποτέλεσμα".

Κι εγώ έδωσα, όχι 2500 για ηχεία, αλλά πολλαπλάσια και όχι 350 για βάσεις, αλλά παραπάνω. Και τι έβαλα μέσα στις βάσεις; Χαλαζιακή άμμο. Για να γλιτώσω τα 100 ευρώ; Προφανώς και όχι. Αλλά γιατί δεν με έχει πείσει κανείς πως τα 100€ που θα έδινα θα είχαν καλύτερο αποτέλεσμα από τη χαλαζιακή άμμο.

Για τον ίδιο λόγο τα XLR καλώδια που αγόρασα για το ως άνω σύστημα κόστιζαν 20€ και όχι 200 ή 2000.

Προσοχή: Δεν λέω απαραίτητα πως έχω δίκιο (στο ότι δεν θα έπαιρνα καλύτερο αποτέλεσμα), μπορεί να κάνω και λάθος. Λέω όμως πως εκεί έγκειται το θέμα και όχι στο κόστος.

Reaction score
1.816

Το πρόβλημα δεν έγκειται στο "να κολλήσει στα 100 ευρώ" που λες, αλλά στο "για να βελτιώσει το αποτέλεσμα".

Κι εγώ έδωσα, όχι 2500 για ηχεία, αλλά πολλαπλάσια και όχι 350 για βάσεις, αλλά παραπάνω. Και τι έβαλα μέσα στις βάσεις; Χαλαζιακή άμμο. Για να γλιτώσω τα 100 ευρώ; Προφανώς και όχι. Αλλά γιατί δεν με έχει πείσει κανείς πως τα 100€ που θα έδινα θα είχαν καλύτερο αποτέλεσμα από τη χαλαζιακή άμμο.

Για τον ίδιο λόγο τα XLR καλώδια που αγόρασα για το ως άνω σύστημα κόστιζαν 20€ και όχι 200 ή 2000.

Προσοχή: Δεν λέω απαραίτητα πως έχω δίκιο (στο ότι δεν θα έπαιρνα καλύτερο αποτέλεσμα), μπορεί να κάνω και λάθος. Λέω όμως πως εκεί έγκειται το θέμα και όχι στο κόστος.
ΟΚ, δεν δοκιμασες ομως το ετοιμο προιον....πηγες κατευθειαν σε αμμο επειδη το συνεστησαν σε ενα φορουμ? Γιατι θα πρεπει να βρισκουμε παντα τις φθηνοτερες λυσεις σε ολα ?Λεει καπου οτι οποιος ζηταει μια απαντηση θα πρεπει να του βρισκουμε την φθηνοτερη?

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.720
ΟΚ, δοκιμασες ομως το ετοιμο προιον η πηγες κατευθειαν σε αμμο επειδη το συνεστησαν σε ενα φορουμ?
Πήγα σε άμμο επειδή:

- Αυτό μου συνέστησε ο επαγγελματίας που προσέλαβα για να με συμβουλεύσει στο στήσιμο του συστήματος (για την ακρίβεια την άμμο μου την έφερε ο ίδιος δώρο, τον ευχαριστώ!)

- Αυτό έλεγε και η δική μου λογική, ότι δηλαδή οι διαφορές που θα μπορούσα να ακούσω γεμίζοντας τις βάσεις των ηχείων με χαλαζιακή άμμο σε σχέση με ένα άλλο, εξειδικευμένο και "καλύτερο" προϊόν, θα ήταν είτε ανύπαρκτες, είτε εντελώς αμελητέες.

Ξαναλέω, δεν υποστηρίζω (στα πλαίσια αυτής της συζήτησης τουλάχιστον) ότι ισχύει το παραπάνω. Λέω απλά ποιοί ήταν οι λόγοι που κινήθηκα έτσι.

Γιατι θα πρεπει να βρισκουμε παντα τις φθηνοτερες λυσεις σε ολα ?Λεει καπου οτι οποιος ζηταει μια απαντηση θα πρεπει να του βρισκουμε την φθηνοτερη?
Κανείς δεν το είπε αυτό. Αντίθετα με το υλικό γεμίσματος βάσης ηχείων, στα ίδια τα ηχεία μου πρότεινε 3 επιλογές βάσει κόστους και τελικά καταλήξαμε σε μια τέταρτη, ακόμα ακριβότερη και από τις 3 προηγούμενες. Δεν είναι θέμα κόστους, αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω.

Last edited:

Reaction score
1.816
Πήγα σε άμμο επειδή:

- Αυτό μου συνέστησε ο επαγγελματίας που προσέλαβα για να με συμβουλεύσει στο στήσιμο του συστήματος (για την ακρίβεια την άμμο μου την έφερε ο ίδιος δώρο, τον ευχαριστώ!)

- Αυτό έλεγε και η δική μου λογική, ότι δηλαδή οι διαφορές που θα μπορούσα να ακούσω γεμίζοντας τις βάσεις των ηχείων με χαλαζιακή άμμο σε σχέση με ένα άλλο, εξειδικευμένο και "καλύτερο" προϊόν, θα ήταν είτε ανύπαρκτες, είτε εντελώς αμελητέες.

Ξαναλέω, δεν υποστηρίζω (στα πλαίσια αυτής της συζήτησης τουλάχιστον) ότι ισχύει το παραπάνω. Λέω απλά ποιοί ήταν οι λόγοι που κινήθηκα έτσι.

Κανείς δεν το είπε αυτό. Αντίθετα με το υλικό γεμίσματος βάσης ηχείων, στα ίδια τα ηχεία μου πρότεινε 3 επιλογές βάσει κόστους και τελικά καταλήξαμε σε μια τέταρτη, ακόμα ακριβότερη και από τις 3 προηγούμενες. Δεν είναι θέμα κόστους, αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω.
Δεν θα διαφωνησω στο χειρισμο σου, απλα δεν μου καθεται πολυ χρησιμο οι οικονομικες προτασεις σε πολυ φθηνα προιοντα. Καταπινουμε την καμηλο και διυλιζουμε τον κωνωπα αν καταλαβαινεις τι εννοω. Δωσμου οικονομικες προτασεις για εξαιρετικο streaming να γλυτωσω τα 2-3000 ευρω να σου πω ναι αυτο ειναι χρησιμο. Αλλα να πληρωσω 25 ευρω αντι 100 δεν μου λεει τιποτε... ελπιζω να καταλαβαινεις το σκεπτικο μου.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.720
ελπιζω να καταλαβαινεις το σκεπτικο μου.
Πλήρως. Αλλά αν εγώ είμαι πεπεισμένος (σωστά ή λανθασμένα, άλλο καπέλο) ότι τα XLR των 20€ είναι ίδια με αυτά των 100€, γιατί να δώσω 80€ παραπάνω; Για πέταμα τα έχω; Ας τα δώσω σε φιλανθρωπία.

Άρα η δουλειά όσων υποστηρίζουν το κάτι καλύτερο, είναι να μας πείσουν ότι είναι καλύτερο και γιατί. Όχι να μας λένε "έλα μωρέ στα 100€ θα κολλήσεις τώρα;".

Reaction score
177
@symos θα μπορούσες κάποια στιγμή να βασιστείς (σε ότι έχει να κάνει με τις επιλογές σου) στις δικές σου δυνάμεις και ίσως αρχίσεις να ευχαριστιέσαι πραγματικά το hi fi
… σε γενικές γραμμές μην δίνεις και πολύ σημασία σ αυτά που γράφονται στα φόρουμς.
φιλικα.

Last edited:

Reaction score
12.082
Οικονομικό ήταν. Ευρώ ανά κιλό έρματος.

Αυτό ακριβώς.
Δεν θα διαφωνησω στο χειρισμο σου, απλα δεν μου καθεται πολυ χρησιμο οι οικονομικες προτασεις σε πολυ φθηνα προιοντα. Καταπινουμε την καμηλο και διυλιζουμε τον κωνωπα αν καταλαβαινεις τι εννοω. Δωσμου οικονομικες προτασεις για εξαιρετικο streaming να γλυτωσω τα 2-3000 ευρω να σου πω ναι αυτο ειναι χρησιμο. Αλλα να πληρωσω 25 ευρω αντι 100 δεν μου λεει τιποτε... ελπιζω να καταλαβαινεις το σκεπτικο μου.
Όπως εμένα δε χωράει το μυαλό μου γιατί να πληρώσω 100 για κάτι που κάνει ίδια ακριβώς δουλειά με 25. Να πετάξω 75 γιατί;

Last edited:

Reaction score
73
Αυτο συμβαινει γιατι ακουγες και κατι απο την αλλη καμπινα απο κατω.
σιγουρα και το αποτελεσμα ηχητικα ηταν αρκετα πιο ικανοποιητικο ...
View attachment 295122
Την εχεις δοκιμασει τη συγκεκριμενη ?
γιατι βλεπω πολλα ειδη χαλαζιακης αμμου

Reaction score
7.266
Δηλαδή μπορείτε και ακούτε διαφορές, σε ηχεία χιλιάδων ευρώ,σε βάσεις εκατοντάδων ευρώ,όταν το γέμισμα είναι από χαλαζιακή άμμο και όταν είναι από κάποιο επώνυμο προιόν (σαν αυτό της Atacama) ? Μπορεί το επώνυμο να κάνει καλύτερη δουλειά,αλλά......μπορείτε και το ακούτε αυτό? Δηλαδή ακούτε την άμμο και δεν ακούτε τον χώρο ακρόασης (με τα ελαττώματα του)?

Reaction score
5.635
σιγουρα και το αποτελεσμα ηχητικα ηταν αρκετα πιο ικανοποιητικο ...

Την εχεις δοκιμασει τη συγκεκριμενη ?
γιατι βλεπω πολλα ειδη χαλαζιακης αμμου
Μπορει να ηταν ποιο εντυπωσιακο αλλα το ηχειο σου δεν παιζει ετσι κανονικα

Για χαλαζιακη αμμο καλυτερα απο εδω σε καλυτερη τιμη.

Reaction score
12.082
Μπορει να ηταν ποιο εντυπωσιακο αλλα το ηχειο σου δεν παιζει ετσι κανονικα

Για χαλαζιακη αμμο καλυτερα απο εδω η διαφορα τιμης ειναι τεραστια και χωρις κανεναν λογο.
Έχει και πετρώματα λάβας που ήθελα και μου είπαν ότι δεν υπάρχουν πια! 👍

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.004
Members
38.633
Νεότερο μέλος