Τι νόστιμο θα φάτε σήμερα;

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
13.101
Αν είναι γλυκά πάω πάσο, αν και μου τη δίνουν τα σπόρια.

Ομολογώ πως με δαύτα έχω άχτι. Όταν ήμανε μικρός, άκουγα κάθε τόσο το μοτέρ του αποχυμωτή και ήξερα ότι κάποια μαλακία ετοιμάζεται... Μετά από λίγο ερχόταν ένα πηκτό πρασινωπό πράγμα στο ποτήρι που έμοιαζε με εμετό...

"Τι έχεις βάλει μέσα πάλι?"
"Αυτά που σου αρέσουν, μπανάνα, μήλο, πορτοκάλι..."
"Και γιατί είναι πράσινο?"
"..."

Μέρος, λέει, της ορθής διαπαιδαγώγησης είναι, λέει, να μη λες ψέματα στα παιδιά... Ναι σκατά! :(

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.904
Έμα πες έτσι, είναι παιδικά τα τραύματα που έχς στη ψυχούλα βρε ψυχούλα!! :roflmao:
Γενικά δεν είμαι πολύ του φρούτου, το παλεύω όμως πολύ μέσαμ, συνήθως τα καταναλώνω μετά τη προπόνηση και πριν το γεύμα

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.904
Τώρα που το λες, ναι!!
Εγώ όμως έχω κάτσει αρκετές φορές στη καρέκλα του γιατρού και νομίζω πως έχω μια ισορροπία, βασικά οι άλλοι με το λένε και όταν χρειάζονται έναν ψύχραιμο βγάζουν εμένα μπροστά...

Reaction score
17.435
Αν είναι γλυκά πάω πάσο, αν και μου τη δίνουν τα σπόρια.

Ομολογώ πως με δαύτα έχω άχτι. Όταν ήμανε μικρός, άκουγα κάθε τόσο το μοτέρ του αποχυμωτή και ήξερα ότι κάποια μαλακία ετοιμάζεται... Μετά από λίγο ερχόταν ένα πηκτό πρασινωπό πράγμα στο ποτήρι που έμοιαζε με εμετό...

"Τι έχεις βάλει μέσα πάλι?"
"Αυτά που σου αρέσουν, μπανάνα, μήλο, πορτοκάλι..."
"Και γιατί είναι πράσινο?"
"..."
Εύγε σ αυτήν που χρησιμοποιούσε τον αποχυμωτή.

Τώρα τον παραμερίσαμε και τρώμε τα φρούτα μαζί με τις ινες τους και προσθέτουμε οπωσδήποτε και σέλερι ….αναμεσα σ αλλά…

Σμουθις τα λέμε….
IMG_5095.jpeg

Μόλις βγήκε από το φουρνο.Το δεύτερο.

Και συνεχίζουμε ….εσωκλειστοι στην κουζίνα. ;)

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.712
Ρε τι έχω πάθει με αυτό το παιδί... :biggrin:
Τι θες αρέ χρονιάρες μέρες, το ένα σε βρωμάει, το ακτινίδιο σε ξινίζει... :lolsign:

Σε πληροφορώ ότι είναι από φίλο παραγωγό, τα σιάχνει για το σπίτι, όχι για πώληση.
Είναι εξαιρετικά, μαλακά, γλυκά, τι να σε λέω τώρα. Αυτά από τα μανάβικα της Αθήνας δεν με αρέσουν ούτε μένα
Τα τσακίζω τα ακτινίδια. :)

Επίσης μπορώ να χορτάσω μόνο με σιροπιαστά, τα original τα ανατολίτικα όχι τα ελληνοποιημένα. :p

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.904
Γεμίζω κότα χωριάτισα. Την είχα 36 ώρες στη μαρινάδα.
Θα ψηθεί σε γάστρα στον φούρνο όλη νύχτα στους 110.

Εμείς εδώ οι βλάχοι έχουμε παράδοση να τρώμε κότα σούπα με το που ανοίγουμε το μάτι, βασικά πάμε εκκλησία και κατά της 11 το πρωί τη τρώμε μόλις επιστρέψουμε σπίτι.
Στο καπάκι καίμε φούρνο, ξυλοφουρνο όξω στη αυλή και πετάμε μέσα ένα κατσίκι, κατά της 15:00 το τρώμε και ξεκινάνε οι σκέψεις για το βραδινό :biggrin:
Γενικώς τρώμε όλη μέρα, λόγο παράδοσης,!!

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.712
Με τίποτα!!
Καλά Χριστούγεννα Αλεξ!!
Χρόνια σου πολλά, Χρήστο!

Το ταρτάρ θα σου άρεσε πολύ αν είχες τη διάθεση να το δοκιμάσεις. Εδώ τρως μπάμιες, στο καλό κρεατάκι κόλλησες; :biggrin:

Reaction score
2.699
Το μεσημεράκι...

IMG_20231224_131509717.jpg

Το αυριανό, τούρτα κοτόπουλο, κιμάς κότας με τυριά και κομμάτια μπέικον και το άσπρο είναι Φιλαδέλφεια, 50' στον φούρνο λέει, είδωμεν...

IMG_20231224_110358263.jpg

εννοείται από μαγαζί φίλου καθώς κιμά μπιφτέκια και παράγωγα κότας τα αποφεύγω, ενώ το ατόφιο κοτόπουλο το προτιμώ από τα περισσότερα κρέατα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.904
Χρήστο αν μου πεις ότι τρως και αγκινάρες θα τριτώσει το κακό!
Όχι μόνο τις τρώω, τις εχω ως μεζέ με το τσίπρο, ωμές φυσικά!!
Δεν υπάρχει καλύτερος μεζές, χλωρά κουκιά με καρδιά αγκινάρας. :drinks:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.904
Το ταρτάρ θα σου άρεσε πολύ αν είχες τη διάθεση να το δοκιμάσεις. Εδώ τρως μπάμιες, στο καλό κρεατάκι κόλλησες; :biggrin:
Τι να δοκιμάσω καλέ, ωμό κρέας με ωμό αυγό, σε μια άλλη ζωή άμα γεννηθώ λιοντάρι, ίσως!! :lolsign:

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
53.904
Θεέ μου, τι εν σοφία εποίησες.
Αυτά είναι Κρητικές επιρροές, εκεί σακάτ 6 χρόνια έμαθα να τρώω ;)
Βασικά έχουν τη καλύτερη κουζίνα, κάποιες συνταγές τις έχω κρατήσει, όπως το κρητικό μπουρέκι.

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.892
Members
38.516
Νεότερο μέλος
Θάνος Γαλάνης