Featured Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

Reaction score
2.400
Επισης ας ξανασκεφτουμε ποσο σημαντικη ειναι η υποκειμενικοτητα σημερα και ιδιαιτερα πιο πολυ στο μελλον...

Σημερα οχι μονο βρισκουμε απλετη πληροφορια ελευθερα αλλα μπορει να αναλυθει σε μας απο τις μηχανες ανεξαντλητα και σε οσο βαθος χρειαστει μεχρι να γινει η περισσοτερη κατανοητη.Ορεξη και χρονο να εχουμε...

Η αξια του ανθρωπου ειναι η υποκειμενικοτητα , οχι αν αυτος μπορει να ειναι μια πηγη πληροφοριων...

Το hi fi ειναι κατα βαση υποκειμενικο σπορ, χωρις να σημαινει οτι δεν εχει βασικες αρχες που πρεπει να ακολουθουνται. Αν δεν ηταν, τοτε δεν θα ειχε ενα μικρο υποσυνολο των ανθρωπων αναγκη και τρελα να επενδυσει πορους για αυτο το χομπυ... Θα ακουγε οπως οι περισσοτεροι, ανεξαρτητα της κοινωνικοοικονομικης τους καταστασης, δηλαδη με ακουστικα και μπαρες.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
84.419
Να ναι καλά το τσατζιπιτι κ το γιουτιουμπ…

Reaction score
3.840
Ρε σεις πήγε η γυναίκα και έβγαλε τους φρονιμίτες και είναι ζαμπόν.

Ξέρει κανείς καλή συνταγή για γιουβαρλάκια αυγολέμονο;

Υλικά
Μερίδες: 4
Για τα γιουβαρλάκια
  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
  • 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας ρύζι Καρολίνα ή γλασέ
  • 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1/4 μάτσο σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • λίγο αλεύρι για το πασπάλισμα
Για τη σούπα
  • 1 λίτρο σπιτικός ζωμός κρέατος, ανάλατος
  • 1 καρότο, καθαρισμένο, σε κυβάκια
  • 1 πατάτα, καθαρισμένη, σε κυβάκια
  • 1 κουτ. σούπας ρύζι Καρολίνα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο αγελάδος
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το αυγολέμονο
  • χυμός από 1 λεμόνι
  • 2 αυγά
Διαδικασία
  1. Για να φτιάξουμε σμυρναίικα γιουβαρλάκια αυγολέμονο ξεκινάμε βάζοντας σε μπολ όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια μαζί με 2 κουτ. σούπας νερό και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια (περίπου 23-25 τμχ.). Ρίχνουμε μπόλικο αλεύρι σε ένα πιάτο και ρολάρουμε τα μπαλάκια, να καλυφθούν καλά. Τινάζουμε να φύγει το περιττό.
Σούπα
  1. Σε μια βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το καρότο, την πατάτα και το ρύζι. Προσθέτουμε τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για περίπου 6-8 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια σταδιακά. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 20-25 λεπτά.
Αυγολέμονο
  1. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να γίνουν αφράτα. Ρίχνουμε σταδιακά τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε για να ενωθούν καλά τα υλικά. Με μια κουτάλα της σούπας ρίχνουμε αργά και προσεκτικά στο αυγολέμονο ζουμί από την κατσαρόλα, ανακατεύοντας.
  2. Όταν το αυγολέμονο ζεσταθεί πολύ, το αδειάζουμε στο φαγητό και σείουμε την κατσαρόλα (δεν ανακατεύουμε). Σερβίρουμε τα σμυρναίικα γιουβαρλάκια αυγολέμονο ζεστά.

Καλή σας όρεξη

Υ.Γ. Περάστε από τον οδοντίατρο γιατί μεσα σε ένα φρονιμίτη βρέθηκε έμβρυο 15 ημερών :o

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
22.889
Δεν σου είπα να αγοράσεις, να πάρεις να δοκιμάσεις σου είπα.
Αλλωστε εσύ έχεις απορίες και κάνεις ερωτήσεις.
Μα, γιατί να δοκιμάσω κάτι; Για να βασιστώ στο "αυτί"; Όχι, ευχαριστώ. :)
Γιατι δεν εχεις ηδη σχηματισμενη αποψη; Αν εχεις ποια ειναι και γιατι;
Έχω άποψη, γνώση αναζητώ. :)

Στην ερώτηση που έθεσα στον @jpaudio, ούτε ο ίδιος απάντησε ούτε κάποιος άλλος. Εάν η απάντηση στην ερώτησή μου είναι "πάρε να δοκιμάσεις", τότε ΟΚ, να το κλείσουμε το forum, δεν έχει νόημα να συζητάμε μεταξύ μας.:)

Reaction score
2.400

Στην ερώτηση που έθεσα στον @jpaudio, ούτε ο ίδιος απάντησε ούτε κάποιος άλλος. Εάν η απάντηση στην ερώτησή μου είναι "πάρε να δοκιμάσεις", τότε ΟΚ, να το κλείσουμε το forum, δεν έχει νόημα να συζητάμε μεταξύ μας.:)
Καθε μερα παιρνεις αποφασεις και με βαση τις αισθησεις σου. Πχ... Αν ακουσεις πυροβολισμους θα τρομαξεις και θα αρχισεις να τρεχεις. Οι αισθησεις μας υπαρχουν για καποιο σκοπο.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.399
Το hi fi ειναι κατα βαση υποκειμενικο σπορ, χωρις να σημαινει οτι δεν εχει βασικες αρχες που πρεπει να ακολουθουνται.
Ποιες είναι αυτές οι βασικές αρχές;

Var

Reaction score
90

Να με συγχωρείς, αλλά αυτά τα περί γνώσης, προσωπικά τα ακούω βερεσέ. Εχω την εντύπωση ότι φοβάστε να εκφέρετε άποψη, για την ακρίβεια σας έχουν εμμέσως απαγορεύσει κάποιοι να έχετε άποψη.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.399
Ποιες είναι αυτές οι βασικές αρχές;
Και επίσης, μιας που η υποκειμενικοτητα ειναι σημαντικη σημερα και ιδιαιτερα πιο πολυ στο μελλον, όπως λες, γιατί να μην είναι υποκειμενικές κι αυτές οι βασικές αρχές; Εγώ, ας πούμε, θέλω να καταστήσω γενικά παραδεκτή την αρχή της χρήσης τουήτερ στα μπάσα, από 16-128kg. Και ναι, σωστά διάβασες, θέλω να μετράω τη συχνότητα σε κιλά. Έτσι θέλω εγώ. Ζήτω ο υποκειμενισμός.

Reaction score
11.950
για την ακρίβεια σας έχουν εμμέσως απαγορεύσει κάποιοι να έχετε άποψη.
Μη γράφεις τέτοια, γιατί κάποιοι θα σου ζητήσουν αποδείξεις και ονόματα, λες και είναι ο Δάντης.

Reaction score
2.400
Και επίσης, μιας που η υποκειμενικοτητα ειναι σημαντικη σημερα και ιδιαιτερα πιο πολυ στο μελλον, όπως λες, γιατί να μην είναι υποκειμενικές κι αυτές οι βασικές αρχές; Εγώ, ας πούμε, θέλω να καταστήσω γενικά παραδεκτή την αρχή της χρήσης τουήτερ στα μπάσα, από 16-128kg. Και ναι, σωστά διάβασες, θέλω να μετράω τη συχνότητα σε κιλά. Έτσι θέλω εγώ. Ζήτω ο υποκειμενισμός.
Αυτο ειναι δικο σου λογικο αλμα και δεν συνδεεται με το πλαισιο της υποκειμενικης εμπειριας που αναφερθηκα. Ειπα εγω οτι ολα ειναι υποκειμενικα;

wizzy

Reaction score
22.889
Καθε μερα παιρνεις αποφασεις και με βαση τις αισθησεις σου. Πχ... Αν ακουσεις πυροβολισμους θα τρομαξεις και θα αρχισεις να τρεχεις. Οι αισθησεις μας υπαρχουν για καποιο σκοπο.
Ναι, συμφωνώ. Καλές είναι οι αισθήσεις, για τη δουλειά που δημιουργήθηκαν να κάνουν. Η διαφορά που εντόπισε ο @jpaudio δεν βασίζεται στις αισθήσεις. Μίλησε για ποιότητα χαλκού, κάνοντας σύγκριση μεταξύ καθαρότητας και προσμίξεων. Αυτά είναι πράγματα που μετρούνται - δεν τα αντιλαμβάνεσαι με τις αισθήσεις. Η ερώτησή μου αφορούσε την επίδραση τους στο αποτέλεσμα που λαμβάνει ο ακροατής. Προσωπικά, δεν θέλω να βασιστώ στην αίσθηση της ακοής για να κρίνω εάν υπάρχουν διαφορές ή όχι. Το αυτί λέει ψέματα, οι μετρήσεις όχι.

Να με συγχωρείς, αλλά αυτά τα περί γνώσης, προσωπικά τα ακούω βερεσέ. Εχω την εντύπωση ότι φοβάστε να εκφέρετε άποψη, για την ακρίβεια σας έχουν εμμέσως απαγορεύσει κάποιοι να έχετε άποψη.
Εσύ μπορείς να κάνεις ό,τι νομίζεις. Την άποψή μου για τα καλώδια ηχείων μου, την έχω διαμορφώσει και την έχω καταγράψει στο thread μου. Οπότε αυτό το "εμμέσως μου απαγόρευσαν κάποιοι να έχω άποψη" το ακούω βερεσέ. Όπως είπα και πριν, αναζητώ γνώση.

Αλήθεια, εσείς γνωρίζετε την απάντηση στην ερώτησή μου ή όχι; Γιατί, καλά είναι να ρωτάτε εμένα "περιφερειακές" ερωτήσεις, αλλά εάν δεν γνωρίζετε την απάντηση στην ερώτησή μου, καλό θα ήταν περιμένουμε κάποιον να απαντήσει. Εάν γνωρίζετε την απάντηση, μοιραστείτε την μαζί μου.

Υ.Γ.: Το thread που υπέδειξε ο Κώστας είναι μια καλή αρχή.

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.399
Αυτο ειναι δικο σου λογικο αλμα και δεν συνδεεται με το πλαισιο της υποκειμενικης εμπειριας που αναφερθηκα. Ειπα εγω οτι ολα ειναι υποκειμενικα;
Η αξια του ανθρωπου ειναι η υποκειμενικοτητα , οχι αν αυτος μπορει να ειναι μια πηγη πληροφοριων...
.

Reaction score
804
Αυτά είναι πράγματα που μετρούνται - δεν τα αντιλαμβάνεσαι με τις αισθήσεις.

Προσωπικά, δεν θέλω να βασιστώ στην αίσθηση της ακοής για να κρίνω εάν υπάρχουν διαφορές ή όχι.

Το αυτί λέει ψέματα, οι μετρήσεις όχι.
1. Θα μπορούσα να σου απαντήσω, όπως και αρκετοί άλλοι από εδώ μέσα. Προσωπικά δεν θα απαντήσω, δεν έχει κανένα νόημα με βάση την παραπάνω φιλοσοφία / τρόπο σκέψης.

2. Όταν τελειώνουν οι μετρήσεις, τελειώνουν και σύντομα μάλιστα γιατί είναι πολύύύύύ λίγες, αρχίζει το αυτί να κρίνει και να ξεσκαρτάρει!!! Τότε πραγματικά τελειώνουν ΟΛΑ!!! Έτσι πορεύονται όλες οι σοβαρές εταιρείες, τις τελευταίες δεκαετίες.

3. Πραγματικά λυπάμαι (με βάση το σκεπτικό σου) όλους τους επισκέπτες / ακροατές της έκθεσης, που δεν κατάφεραν να μετρήσουν τίποτα, αλλά """""δυστυχώς""""" έκριναν με βάση την αίσθηση της ακοής τους!!!

Last edited:

wizzy

Reaction score
22.889
3. Πραγματικά λυπάμαι (με βάση το σκεπτικό σου) όλους τους επισκέπτες / ακροατές της έκθεσης, που δεν κατάφεραν να μετρήσουν τίποτα, αλλά """""δυστυχώς""""" έκριναν με βάση την αίσθηση της ακοής τους!!!
Εάν κάποιος επισκέπτης της έκθεσης πήγε, άκουσε κι είπε "αγοράζω τώρα αυτό το ηχείο/αυτόν τον ενισχυτή/αυτό το καλώδιο", τότε τον λυπάμαι κι εγώ.

Reaction score
23.761
Ναι, συμφωνώ. Καλές είναι οι αισθήσεις, για τη δουλειά που δημιουργήθηκαν να κάνουν. Η διαφορά που εντόπισε ο @jpaudio δεν βασίζεται στις αισθήσεις. Μίλησε για ποιότητα χαλκού, κάνοντας σύγκριση μεταξύ καθαρότητας και προσμίξεων. Αυτά είναι πράγματα που μετρούνται - δεν τα αντιλαμβάνεσαι με τις αισθήσεις. Η ερώτησή μου αφορούσε την επίδραση τους στο αποτέλεσμα που λαμβάνει ο ακροατής. Προσωπικά, δεν θέλω να βασιστώ στην αίσθηση της ακοής για να κρίνω εάν υπάρχουν διαφορές ή όχι. Το αυτί λέει ψέματα, οι μετρήσεις όχι.

Εσύ μπορείς να κάνεις ό,τι νομίζεις. Την άποψή μου για τα καλώδια ηχείων μου, την έχω διαμορφώσει και την έχω καταγράψει στο thread μου. Οπότε αυτό το "εμμέσως μου απαγόρευσαν κάποιοι να έχω άποψη" το ακούω βερεσέ. Όπως είπα και πριν, αναζητώ γνώση.

Αλήθεια, εσείς γνωρίζετε την απάντηση στην ερώτησή μου ή όχι; Γιατί, καλά είναι να ρωτάτε εμένα "περιφερειακές" ερωτήσεις, αλλά εάν δεν γνωρίζετε την απάντηση στην ερώτησή μου, καλό θα ήταν περιμένουμε κάποιον να απαντήσει. Εάν γνωρίζετε την απάντηση, μοιραστείτε την μαζί μου.

Υ.Γ.: Το thread που υπέδειξε ο Κώστας είναι μια καλή αρχή.
Βρε σωστά ρωτάς και σωστά έχεις την απαίτηση να πάρεις μια απάντηση. Αλλά να σου επισημάνω κάποια λάθη στην λογικη σου αλλά και τους συσχετισμούς σου με το αυτί, αυτά που λέει ο Κόγιας αλλά και γενικά :

- Ο Κόγιας δε ξέρω απο που τα ξεσήκωσε όλα αυτά κια μάλιστα το 2009 και δεν τα είχα διαβάσει αλλά είναι σωστά. Και πολύ ψαγμένα. Τόσο που μου κάνει εντύπωση (καλή).

Όμως δεν είπε στο πόστ του ότι δεν ακούς διαφορές ή ότι η καθαρότητα δεν παιζει ρόλο. Παίζει και εξάλλου εκει οφείλονται και αντικατοτπριζεται και μέρος των καλών χαρακτηριστικών ενος καλωδίου σε L, C , R .

Απλώς μας λέει ότι ήδη τα ηλεκτρολογικά καλώδια έχουν υψηλή καθαρότητα και να μην τρώμε παραμύθι ότι τα audio μόνο καλώδια την έχουν όπως αρέσκονται να διαφημίζουν. (ή μάλλον να αφήνουν να υπονοήσει κάποιος που δεν ξέρει μηstating παράλληλα ότι κύριοι όλα την έχουν).

- Ότι δεν ξέρει ,υπάρχε ή βρίσκεται κανένας ΕΔΩ να σου απαντήσει ή δεν θέλει να σου απαντήσει ή δεν ασχολείται να σου απαντήσει δεν σημαίνει ότι μπορεί να μην ισχύει το Α ή το Β που γράφεται ή δεν γράφεται. Εγω για παράδειγμα έκαν ένα πόστ εδω μικρό και περιεκτικό (μην μου πείς να το βρώ τώρα στος 80 σελίδες χα χα) δίνοντας δυο παραδείγματα μετρήσεων (περα απο αυτές που λέγονται εδω αλλά και αλλου ) που υπάρχουν ενδείξεις και πιθανολογείται συσχετισμός με την ακουστικό αποτέλεσμα. Κανενας δεν έδωσε σημασία. Τι θες να κάνω ; Να το επαναλάμβανω συνέχεια κάθε φορά που αναρωτιεται κάποιος ;

- Το αυτί είναι που χρησιμοποιείς (υποκειμενικό) δεν μπορεί να το υποτιμάς. Αυτό θα κρίνει εάν κάτι επιστημονικά και αντικειμενικά σωστό και αποδεδειγμένο έχει ηχητικό αποτέλεσμα. Εάν δεν έχει δεν έχει σημασία και γιατί να το πληρώσει κάποιος ; Θα πληρώσουμε εμείς μια αντικειμενικά και αποδεδειγμένη βελτίωση που όμως δεν translate σε ηχητική διαφορά ; Να τους κάνουμε και καμιά δωρέα στις εταιρίες για ερευνα ;

Εξάλλου το αυτί χρησιμοποιείς για να πεις ότι τα καλώδια δεν ακουγονται οι διαφορές. Εάν πεις (αυτό που ισχυρίζεστε όλοι οι αντικειμενικοί) ότι πας μονο με την αντικειμενικότητα τότε κανονικά έπρεπε να είσαι υπερ των καλωδίων και στην όλο και μεγαλύτερη προσπαθεια των εταιριών αυτών για απολυτη καθαρότητα στον χαλκό. Καθως αντικειμενικά και αποδεδειγμένα όντως παιζει κάποιο ρόλο (μικρό , απειροελάχιστο, δεν έχει σημασία. Αφού είναι αντικειμενικό εσύ έπρεπε να εισαι υπέρ). Υποκειμενικά είναι που δεν παιζει ρόλο. Δηλαδη χρησιμοποιείς την υποκειμενικότητα για να απορρίψεις κάτι αντικειμενικό (εάν δεν το έχεις συνειδητοποιήσει). Εναλλάσσεσαι μεταξυ τους και δεν το καταλαβαινεις ότι το κάνεις.

Ελπίζω να ήταν κατανοητό τι προσπαθώ να σου μεταφέρω.

Last edited:

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.690
Members
38.598
Νεότερο μέλος
OCAMI