wizzy
Music is our (Supernatural) friend!
- Reaction score
- 23.046
Τι εννοείς "δεν πρόλαβες"; Αύριο λήγει η προσφορά.
Πρέπει να βρουν κάτι να πουν για τον λόγο που πέφτουν κατακόρυφα οι πωλήσεις ενώ των ανταγωνιστών ανεβαίνουν. Λένε πως δεν τους νοιάζει. Αυτό.Και η εταιρεία που φτιάχνει ΑΥΤΟ ισχυρίζεται ότι δεν είναι αυτοκινητοβιομηχανία...

συνολικό κόστος μετακίνησης 0.75€. Με το θερμικό που έχω 10€.
Πολλά. Πάρα πολλά. Αλλά αυτά αφορούν εμένα, και με ένα ηλεκτρικό με τα ελάχιστα δυνατά κοστολόγια συντήρησης.
ΥΓ. Υπολόγισε πόσα λεφτά μαζεύεις σε 5 χρόνια.![]()
Αυτό ειλικρινά δε ξέρω γιατί το λένε.αλλά τόσα σε ελαστικά,
Μεγαλύτερη απάτη δεν υπάρχει.Προσωπικά, 600άρια και 800άρια για service ηλεκτρικού κάθε 40.000χλμ δεν πληρώνω.
τι εννοείς; έχουν αναφερθεί κινέζικα με μεγαλύτερο κόστος.Εγώ σας τα έχω πει για τον όμιλο βαγκ, τα σέρβις τους στα BEV είναι μια ξεκάθαρη απάτη.
Αυτό μου το είπαν χθες και στην Tesla. Πως πελάτες τους λένε πως αλλάζουν ελαστικά στα 60.000χλμ - 80.000χλμ. Αν κάνεις αλλαγή χειμερινά- καλοκαιρινά θα φτάσεις και παραπάνω. Δεν ξέρω που ωφεληθείτε αυτό. Να έχει σχέση η τετρακίνηση ίσως; Ή να συμβαίνει και στα RWD; Δεν έχω ιδέα. Θα παίξει και αυτό το ρόλο του προφανώς. Τα τυπικά service στην Tesla πάνε κανένα 100αρικο το απλό και κανένα 150άρι το μεγάλο μου είπε. Δεν έχει κάτι άλλο.Αυτό ειλικρινά δε ξέρω γιατί το λένε.
Στο Τέσλα Y LR έχω ξεπεράσει τα 50.000 χλμ με τα μαμά ελαστικά, και έχουν ακόμα πολύ ψωμί.
Και κλείνω 25.000 χλμ με τα 4-seasons ελαστικά, που είναι σα καινούρια.
Με 2 σετ ζαντολάστιχα που έχω και τα αλλάζω ανά σαιζόν, παίζει να φτάσω συνολικά κοντά στα 100.000 χλμ για να αλλάξω τα πρώτα 4 λάστιχα, και τα "χειμερινά" θα έχουν ακόμα πολύ ψωμί..
Δεν ξέρω τι συμβαίνει με την VAG. Δεν έχω ψάξει ούτε πρόκειται. Για άλλους λέω.Μεγαλύτερη απάτη δεν υπάρχει.
Εγώ σας τα έχω πει για τον όμιλο βαγκ, τα σέρβις τους στα BEV είναι μια ξεκάθαρη απάτη.
Τα περισσότερα τα έχω γράψει. Κοστολογια δεν θυμάμαι απ'έξω, πρέπει να τα ψάξω και βαριέμαι.τι εννοείς;
Τα καλοκαιρινά ελαστικά, φθείρονται σημαντικά όταν τα χρησιμοποιείς το χειμώνα, σε χαμηλές θερμοκρασίες. Σκληραίνουν οι γόμες και έρχονται οι ρηγματώσεις. Το ιδανικό εύρος λειτουργίας τους, δεν συμπεριλαμβάνει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, κάτω από 10°C τα ζορίζεις.Αν κάνεις αλλαγή χειμερινά- καλοκαιρινά θα φτάσεις και παραπάνω. Δεν ξέρω που ωφεληθείτε αυτό.
ok, μπορεί να έπεσες σε λεμόνι, τι να πω,Τα περισσότερα τα έχω γράψει. Κοστολογια δεν θυμάμαι απ'έξω, πρέπει να τα ψάξω και βαριέμαι.
Ενδεικτικά:
1. Είχα εξ'αρχης ένα θέμα με το φρένο, που έκανε μικροκινήσεις στο τιμόνι. Ήταν βέβαιο ότι προέρχονταν από κάποιο μπροστινό δισκόφρενο. Το πήγα 3 φορές για να το διορθώσουν, τη μια δε βρήκαν τίποτα, την άλλη βάλανε ξερωγω κάνα λάδι, την τρίτη φορά που συμπληρώθηκαν 6 μήνες (και μόλις βγήκαν εκτός εγγύησης τα φρένα) ανακάλυψαν επιτέλους (όπως τυχαίως) ότι είναι στραβός ο δίσκος και έπρεπε να αλλαχτούν τα εμπρός δισκόφρενα, με δικιά μου επιβάρυνση. Γιατί εγώ στραβωσα το δίσκο (δήθεν) με πολύ απότομο φρενάρισμα μέσα σε βροχή, και τέτοια χαζά.
2. Στο έτος ζήτησαν αλλαγή στα υγρά του κλιματιστικού. Στο έτος! Αλλαγή, όχι συμπλήρωμα. 2,5 κατοσταρικα, είπα οκ, αφού αναφέρεται υποχρεωτική αλλαγή, αλλά διαμαρτυρήθηκα γιατί αυτό δεν έχει κανένα νόημα. Τελικά τότε δεν έγινε διότι δεν βρήκαν μηχάνημα να τα αλλάξουν (έχει ειδικό μηχάνημα, πολύ ακριβό, που τότε είχαν μόνο ένα στην Αθήνα).
3. Πέρσι τα άλλαξαν τα υγρά του κλιματιστικού. Βρήκαν μηχάνημα, σε εξωτερικό συνεργάτη. Το κλιματιστικό εν τω μεταξύ, έκανε τα τελευταία χρόνια μερικές διακοπές λειτουργίας, τραγικές σε ένα ταξίδι μέσα στον καύσωνα του καλοκαιριού, που το είχαν αποδώσει στο σοφτγουερ. 2,5 ώρες στο δρόμο, σάουνα..
4. Τριγμοί από την ηλιοροφή, από τον πρώτο μήνα χρήσης. 3-4 φορές το πήγα, δεν το έφτιαξαν. Τελικά το έφτιαξα μόνος μου, με οδηγίες που βρήκα σε φορουμς χρηστών.
5. Υγρά φρένων αλλάζουν αέρα Πατέρα. Χωρίς νόημα, και βεβαίως τα φρένα του αυτοκινήτου δεν είναι το "ατού" του. Με τις αλλαγές υγρών, δεν γίνονται "καλά" τα φρένα.
6. Διακοπές σύνδεσης του κινητού τηλεφώνου στο Android auto. 2-3 φορές το πήγε η σύζυγος, πλέον ούτε εγγύηση ούτε τίποτα, όλο κάτι κάνουν δήθεν, "καθαρίζουν" το σοφτγουερ, δεν με έχουν πείσει ότι γνωρίζουν το σπορ.
Γενικώς είμαι πολύ ικανοποιημένος από το αυτοκίνητο, δεν έχει βγάλει τίποτα τρομερό.
Εξαιρετικό προϊόν είναι.
Και συγκριτικά με θερμικά, δεν το συζητάμε, το κόστος συντήρησης είναι αστείο. Στα 95.000 χλμ είναι, το νιώθω σα καινούριο.
95 το ένα, 75 το άλλο. Σύνολο 170.000 ηλεκτρικά χιλιόμετρα.
Το "άλλο", ξέρεις τι κόστος συντήρησης έχει ως τώρα; Ένα φίλτρο αέρα..
Και το σοφτγουερ "πετάει" στο "άλλο".
Δεν υπάρχει σύγκριση.
Μπα, δεν θεωρώ σημαντικό ένα κατασκευαστικό πρόβλημα που το ανακαλύπτω, και αντικαθίσταται.ok, μπορεί να έπεσες σε λεμόνι, τι να πω,
θυμάμαι και για το τέσλα υπήρχε κάποιο θέμα και είχε χρειαστεί να κατέβεις Αθήνα
Σε κάποια φάση μου τόνισαν από το επίσημο σέρβις της φολγκζβάγκεν ότι η υποχρέωση για σέρβις είναι ετήσια.αλλά για τα σέρβις που είπες, είναι ανά διετία και δεν κοστίζουν ιδιαίτερα,