- Reaction score
- 0
Δεν πρόκειται μόνο για "έρευνες" και "τάσεις" αλλά και για πραγματικά νούμερα πωλήσεων από επίσημες πηγές όπως το NPD (για hardware) και η Nielsen Videoscan (για software).Έχω εκφράσει βεβαίως και την δυσπιστία μου απέναντι σε όλες τις έρευνες και τις "τάσεις" της αγοράς...
Ειδικότερα με την διαμάχη αυτή σε όλα τα forums οι χρήστες που έχουν άποψη είναι σε αναλογία 10 προς 1 κάτοχοι hd dvd..
Γι ΄ αυτό με κάνουν να είμαι επιφυλακτικός κάτι τέτοια "νέα"...
Βλέπουν τις ταινίες τους. :beer: Ενώ στο HD-DVD έχει πέσει ξηρασία το τελευταίο δίμηνο :sleeping: (I've spoken like a true fanboyΔηλαδή όλοι αυτοί που έχουν αγοράσει ταινίες bd που είναι?
Γιατί δεν συμμετέχουν στις συζητήσεις...
Μιλάνε πάρα πολλά άτομα θετικά για το bd (ειδικά στην αμερική!!) αλλά κανείς τους δεν έχει δει...

Πέρα από την πλάκα, το avsforum είναι άντρο των HD-DVD owners (τουλάχιστον ήταν γιατί έχω καιρό να μπω), κατά τα άλλα υπάρχει ισορροπία νομίζω.
Καθόλου ισορροπημένο δεν είναι. Η New Line είναι θυγατρική της Warner και είναι επίσης ουδέτερη, δηλαδή βγάζει και τα δύο ή μάλλον το Total HD ή όπως λέγεται εκείνο το πράγμα. Και δεν θα την έλεγα ακριβώς γίγαντα, έχει τα LOTR βέβαια αλλά νομίζω ότι αυτά τα event releases (Star Wars, Spielberg, LoTR κλπ.) θα καθυστερήσουν μέχρι να βελτιωθούν τα formats και hopefully να λυθεί ο "πόλεμος".Κάτι επίσης πολύ σημαντικό που αγνοούσα είναι ότι η Paramount και η Warner βγάζουν και στα δύο format...Οπότε το κάθε format έχει απο δύο "γίγαντες"
αποκλειστικούς..
FOX / DISNEY το blu ray UNIVERSAL/NEW LINE το hd dvd..
Πολύ ισορροπημένο το βλέπω για να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστοριάς...
Το HD-DVD έχει την Weinstein αλλά είναι πολύ μικρή εταιρεία και ολοκαίνουρια, χωρίς back catalog (την έχουν οι πρώην ιδιοκτήτες της Miramax που έχει πουληθεί στη Disney και είναι BD exclusive).
Επίσης απο την πλευρά του BD ξεχνάς τη Sony Pictures και τις θυγατρικές της, Columbia-Tristar & MGM, καθώς και τη Lionsgate.
Μόνο με τη Dreamworks δεν ξέρω τι παίζει, και πολύ θα ήθελα τα Saving Private Ryan & Shrek σε HD.