ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Reaction score
0
Έχω εκφράσει βεβαίως και την δυσπιστία μου απέναντι σε όλες τις έρευνες και τις "τάσεις" της αγοράς...
Ειδικότερα με την διαμάχη αυτή σε όλα τα forums οι χρήστες που έχουν άποψη είναι σε αναλογία 10 προς 1 κάτοχοι hd dvd..
Γι ΄ αυτό με κάνουν να είμαι επιφυλακτικός κάτι τέτοια "νέα"...
Δεν πρόκειται μόνο για "έρευνες" και "τάσεις" αλλά και για πραγματικά νούμερα πωλήσεων από επίσημες πηγές όπως το NPD (για hardware) και η Nielsen Videoscan (για software).

Δηλαδή όλοι αυτοί που έχουν αγοράσει ταινίες bd που είναι?
Γιατί δεν συμμετέχουν στις συζητήσεις...
Μιλάνε πάρα πολλά άτομα θετικά για το bd (ειδικά στην αμερική!!) αλλά κανείς τους δεν έχει δει...
Βλέπουν τις ταινίες τους. :beer: Ενώ στο HD-DVD έχει πέσει ξηρασία το τελευταίο δίμηνο :sleeping: (I've spoken like a true fanboy :lol: )

Πέρα από την πλάκα, το avsforum είναι άντρο των HD-DVD owners (τουλάχιστον ήταν γιατί έχω καιρό να μπω), κατά τα άλλα υπάρχει ισορροπία νομίζω.

Κάτι επίσης πολύ σημαντικό που αγνοούσα είναι ότι η Paramount και η Warner βγάζουν και στα δύο format...Οπότε το κάθε format έχει απο δύο "γίγαντες"
αποκλειστικούς..
FOX / DISNEY το blu ray UNIVERSAL/NEW LINE το hd dvd..
Πολύ ισορροπημένο το βλέπω για να παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστοριάς...
Καθόλου ισορροπημένο δεν είναι. Η New Line είναι θυγατρική της Warner και είναι επίσης ουδέτερη, δηλαδή βγάζει και τα δύο ή μάλλον το Total HD ή όπως λέγεται εκείνο το πράγμα. Και δεν θα την έλεγα ακριβώς γίγαντα, έχει τα LOTR βέβαια αλλά νομίζω ότι αυτά τα event releases (Star Wars, Spielberg, LoTR κλπ.) θα καθυστερήσουν μέχρι να βελτιωθούν τα formats και hopefully να λυθεί ο "πόλεμος".
Το HD-DVD έχει την Weinstein αλλά είναι πολύ μικρή εταιρεία και ολοκαίνουρια, χωρίς back catalog (την έχουν οι πρώην ιδιοκτήτες της Miramax που έχει πουληθεί στη Disney και είναι BD exclusive).
Επίσης απο την πλευρά του BD ξεχνάς τη Sony Pictures και τις θυγατρικές της, Columbia-Tristar & MGM, καθώς και τη Lionsgate.

Μόνο με τη Dreamworks δεν ξέρω τι παίζει, και πολύ θα ήθελα τα Saving Private Ryan & Shrek σε HD.

Reaction score
14
Παιδιά ο αριθμός των τίτλων είναι πάνω-κάτω ο ίδιος οπότε δεν έχει διαφορά για εμένα...
Έχω την λογική να μη περιμένω για κάτι..(όταν μπορώ βέβαια...)..
Και τελικά σε καλό βγαίνει γιατί όποιο σύστημα και να επικρατήσει εγώ θα έχω την ταινιοθήκη μου σε κορυφαίο επίπεδο..
Δεν πρόκειται να πάει χαμένος κάποιος δίσκος ( αυτό εννοώ...)..
Με περίπου χιλιάρικο παίρνεις hd-dvd + ps3 και καθάρισες...
Ενώ αν αγοράσεις bd player με 1300 "ton ipies" αν δεν επικρατήσει το format..
Νομίζω ότι όποια και να είναι η τάση της αγοράς , κανένα σύστημα δεν θα το παραδεχθεί για τον επόμενο χρόνο..Θα βγάζουν ταινίες συνέχεια...
Γι 'αυτό λοιπόν ΝΑΙ και στα δύο...

Reaction score
0
Συμφωνω κι εγω μαζι σου. Νομιζω πως η αγορα ps3 και e1 ειναι
ο φτηνοτερος και καλητερος συνδιασμος για καποιον που θελει με λιγα
χρηματα να ειναι ψιλο...καλυμενος.

Reaction score
14
Συμφωνω κι εγω μαζι σου. Νομιζω πως η αγορα ps3 και e1 ειναι
ο φτηνοτερος και καλητερος συνδιασμος για καποιον που θελει με λιγα
χρηματα να ειναι ψιλο...καλυμενος.
Σίγουρα...γιατί στην χειρότερη μένεις με μία πολύ καλή κονσόλα παιχνιδιών και ένα καταπληκτικό dvd player + upscale..
Ότι και να γίνει δεν πάει τίποτα χαμένο...

Reaction score
62
Ξεχνάτε όμως και το γεγονός ότι το HDDVD το έχει εγκρίνει το DVD Forum. Αυτό δεν είναι ένα σημαντικό υπέρ του? Επιπλέον, αν η Sony έχει απορίψει τις "τσόντες", οι οποίες, όσο αστείο κι αν ακούγεται, επιφέρει εκατομμύρια δολάρια
στην βιομηχανία της θέασης, τότε.... και μήν ξεχνάμε και ποιό σπάει και πιό εύκολα... Γιατί αυτό θα προτιμήσει ο απλός λαός...Και το Mini Disc είχε φάει τρελή διαφήμιση, είχε τρομερές δυνατότητες (είχα ένα και με βόλεψε πάρα πολύ) αλλά.....:happy_4:

Reaction score
0
Ξεχνάτε όμως και το γεγονός ότι το HDDVD το έχει εγκρίνει το DVD Forum. Αυτό δεν είναι ένα σημαντικό υπέρ του? Επιπλέον, αν η Sony έχει απορίψει τις "τσόντες", οι οποίες, όσο αστείο κι αν ακούγεται, επιφέρει εκατομμύρια δολάρια
στην βιομηχανία της θέασης, τότε.... και μήν ξεχνάμε και ποιό σπάει και πιό εύκολα... Γιατί αυτό θα προτιμήσει ο απλός λαός...Και το Mini Disc είχε φάει τρελή διαφήμιση, είχε τρομερές δυνατότητες (είχα ένα και με βόλεψε πάρα πολύ) αλλά.....:happy_4:

Μα κι εγω νομιζω οτι τελικα θα επικρατησει το HD DVD, αλλα περα απο αυτο
για καποιον που δεν μπορει να περιμενει μεχρι να ξεκαθαρισουν τα πραγματα, η πιο οικονομικη και συμφερουσα λυση ειναι ps3 και E1.
αυτο ειπα....:cool_4:

Reaction score
6
Απάντηση: Re: ΒLU-RAY VS HD-DVD! Ο πόλεμος ξεκίνησε!!!

Μόνο με τη Dreamworks δεν ξέρω τι παίζει, και πολύ θα ήθελα τα Saving Private Ryan & Shrek σε HD.
Η Dreamworks ανηκει πλεον στην Viacom Paramount και θα φυσικά θα ακολουθήσει την ιδια ουδέτερη τακτική με την μαμά εταιρεία.

Reaction score
0
Ξεχνάτε όμως και το γεγονός ότι το HDDVD το έχει εγκρίνει το DVD Forum.
Το οποίο τί σημαίνει ακριβώς; Το στάνταρντ DVD δημιουργήθηκε/εγκρίθηκε από το ανάλογο "CD Forum" μήπως; Ή αν επικρατήσει ας πούμε το Blu-ray σημαίνει ότι το επόμενο format, αν υπάρξει, θα πρέπει να εγκριθεί από την BD Association? Προφανώς όχι. Όλα τα ιδρυτικά μέλη του DVD Forum πλήν Toshiba υποστηρίζουν το BD άλλωστε. Όλες αυτές οι συμμαχίες είναι προσωρινές και συγκεκριμένες, ad hoc που έλεγαν οι Λατίνοι.

Αυτό δεν είναι ένα σημαντικό υπέρ του? Επιπλέον, αν η Sony έχει απορίψει τις "τσόντες", οι οποίες, όσο αστείο κι αν ακούγεται, επιφέρει εκατομμύρια δολάρια
στην βιομηχανία της θέασης, τότε....
Η Sony έχει αρνηθεί να "τυπώσει" η ίδια τσόντες στα εργοστάσιά της, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος που θέλει να βγάλει τσόντα σε BD δεν μπορεί να απευθυνθεί αλλού. Ήδη κυκλοφορούν για όποιον ενδιαφέρεται :happy_6: Και το επιχείρημα για την επιρροή του πορνό έχει ξεχειλώσει μέχρι εκεί που δεν πάει πια, λες και ο αριθμός όσων αγοράζουν τσόντες σε DVD έχει καμία σχέση με αυτούς που "βολεύονται" μέσω web.

@ Cinemusic-Andreas: Thanks, μου είχε ξεφύγει αυτή η είδηση απ' ό,τι φαίνεται.

Reaction score
2
Τα τελευταία δεδομένα απο τις πωλήσεις δίσκων...

πηγή: thedigitalbits

In other news today, the latest Nielsen VideoScan numbers for Blu-ray and HD-DVD are in. For the week ending 1/28, the data indicates that Blu-ray is continuing to widen its software sales margin over HD-DVD, both for 2007 and format(s) to date. Here's the latest chart scanned from the new issue of Home Media Retailing (available here online):

Reaction score
2
Τα τελευταία δεδομένα απο τις πωλήσεις δίσκων...

πηγή: thedigitalbits

In other news today, the latest Nielsen VideoScan numbers for Blu-ray and HD-DVD are in. For the week ending 1/28, the data indicates that Blu-ray is continuing to widen its software sales margin over HD-DVD, both for 2007 and format(s) to date. Here's the latest chart scanned from the new issue of Home Media Retailing (available here online):

Βάζω και το προηγούμενο διάγραμμα για σύγκριση:

Reaction score
0
Υπάρχει στασιμότητα απ' ότι βλέπω.

Πάντως πέρα από τα συγκριτικά διαγράμματα καλό θα ήταν η Nielsen να έδινε και απτά νούμερα να καταλάβουμε για τι ακριβώς μιλάμε. Αν τα νούμερα είναι τόσο μικρά όσο υποψιάζομαι οι συγκρίσεις των μεριδίων αγοράς είναι μάλλον χωρίς νόημα.

Reaction score
2
Δεν υπάρχει στασιμότητα. Το Blu-ray συνεχίζει να ανεβαίνει και να καλύπτει το κενό. Τα νούμερα απο την εισαγωγή του HD-DVD μέχρι τις 28 Ιανουαρίου λένε οτι για κάθε 100 ταινίες HD-DVD που πουλήθηκαν έχουν πουληθεί 87.76 ταινίες Blu-ray. Μια εβδομάδα πριν (21 Ιαν) το νούμερο αυτό ήταν 82.3. Μεγάλη αύξηση για μια εβδομάδα θα έλεγα. Τα μερίδια αγοράς προφανώς και δεν έχουν νοήμα τόσο νωρίς. Αυτό που έχει σημασία είναι η τάση ανόδου του Blu-ray που αν συνεχίστει θα φέρει το HD-DVD σε δύσκολή θέση.

Reaction score
0
Δεν υπάρχει στασιμότητα. Το Blu-ray συνεχίζει να ανεβαίνει και να καλύπτει το κενό. Τα νούμερα απο την εισαγωγή του HD-DVD μέχρι τις 28 Ιανουαρίου λένε οτι για κάθε 100 ταινίες HD-DVD που πουλήθηκαν έχουν πουληθεί 87.76 ταινίες Blu-ray. Μια εβδομάδα πριν (21 Ιαν) το νούμερο αυτό ήταν 82.3. Μεγάλη αύξηση για μια εβδομάδα θα έλεγα. Τα μερίδια αγοράς προφανώς και δεν έχουν νοήμα τόσο νωρίς. Αυτό που έχει σημασία είναι η τάση ανόδου του Blu-ray που αν συνεχίστει θα φέρει το HD-DVD σε δύσκολή θέση.
Στασιμότητα εννοούσα το 100/49.21 αυτής της εβδομάδας σε σχέση με το 100/50.51 της προηγούμενης. Με την αύξηση των PS3 και την ανυπαρξία νέων κυκλοφοριών από την πλευρά του HD-DVD πίστευα ότι η "ψαλίδα" θα άνοιγε πιο γρήγορα.
Και συνεχίζω να θέλω πραγματικά νούμερα. Άλλο είναι το 100 του HD-DVD στο "Since inception" να αναπαριστά π.χ. 200.000 HD-DVDs και άλλο 2.000.000

Reaction score
62
Αυτό που έχω να πώ είναι ότι στην Ελλάδα ακόμα είναι Βαθυάαααααα νυχτωμένοι, όσον αφορά το Hd. Δυστυχώς θα το πάρουν αργά μυρωδιά εδώ, όπως η αγορά Dvd το 98-99, που το ζητούσες και νόμιζαν ότι αγόραζες ολόγραμμα!!!!!

Reaction score
0
Αυτό που έχω να πώ είναι ότι στην Ελλάδα ακόμα είναι Βαθυάαααααα νυχτωμένοι, όσον αφορά το Hd. Δυστυχώς θα το πάρουν αργά μυρωδιά εδώ, όπως η αγορά Dvd το 98-99, που το ζητούσες και νόμιζαν ότι αγόραζες ολόγραμμα!!!!!
Δεν νομίζω ότι θα αργήσουμε τόσο αυτή τη φορά.
Υπάρχει ευρύτατη ενημέρωση από το internet, υπάρχουν μερικές δεκάδες χιλιάδες (τουλάχιστον) Έλληνες που πήραν HD Ready Tvs και αναρωτιούνται τί σημαίνει το HD και γιατί τις πήραν :happy_5: , υπάρχει το format war που αν έχει ένα καλό αυτό είναι ότι θα ρίξει τις τιμές πιο γρήγορα απ' ότι αν υπήρχε ένα standard και τέλος υπάρχει το PS3.
Να δούμε πρώτα αν θα πιάσει και στο εξωτερικό κάποιο από τα δύο βέβαια γιατί ακόμα όλους κουμπωμένους τους βλέπω...

Reaction score
62
Δεν νομίζω ότι θα αργήσουμε τόσο αυτή τη φορά.
Υπάρχει ευρύτατη ενημέρωση από το internet, υπάρχουν μερικές δεκάδες χιλιάδες (τουλάχιστον) Έλληνες που πήραν HD Ready Tvs και αναρωτιούνται τί σημαίνει το HD και γιατί τις πήραν :happy_5: , υπάρχει το format war που αν έχει ένα καλό αυτό είναι ότι θα ρίξει τις τιμές πιο γρήγορα απ' ότι αν υπήρχε ένα standard και τέλος υπάρχει το PS3.
Να δούμε πρώτα αν θα πιάσει και στο εξωτερικό κάποιο από τα δύο βέβαια γιατί ακόμα όλους κουμπωμένους τους βλέπω...
Το γέλιο θα είναι να ξεπηδήξει από το πουθενά κανα τρίτο φορμά και να τα θάψει και τα 2!!!:happy_5:

Reaction score
14
χωρις σχόλια....(δικά μου...δικά σας περιμένω πως και πως...)

2/13/2007 12:24:10 PM, by Guido Henkel

Fox yanks Fox and MGM Blu-Ray titles from schedule

20th Century Fox Home entertainment just yanked a series of announced Blu-Ray titles from their release schedule, postponing them indefinitely.
The titles in question are Ice Age, Dodgeball, Commando, The Thomas Crown Affair, Dances With Wolves, Tristan & Isolde, Dude Wheres My Car, The Fly, Turistas, Hannibal, Silence of the Lambs and To Live and Die in LA.
Let's hope this is just a small production hitch and not a sign of Fox losing faith or commitment in the format. Time will tell

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.876
Members
38.510
Νεότερο μέλος
who7