ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Player(?)

Reaction score
3
Φίλε μου hear,kαλως ήρθες κατ'αρχήν στο avsite και στην κατηγορία μας.
Εαν είσαι Αθήνα,ελα να σου δανείσω τον "Ηι Εndo φονέα",για να διαπιστώσης με τα δικά σου αυτιά πως παίζει.
Εχω και το ps1 για όποιον άλλον ενδιαφέρεται για δοκιμή...
Καλό θα είναι όμως να είμαστε προσγειωμένοι.
ΔΕΝ χρειαζότανε να ξοδευτείτε για να το ακούσετε,θα σας το δάνειζα...
κάποιοι το "ανακάλυψαν" πολύ αργότερα απο εμένα στο άλλο forum και ενώ είναι αποδεδειγμένα "κουφοί",με την καλή έννοια,παρέσυραν τον κόσμο όπως και με κάποιο άλλο dvd παλαιότερα,για αγορές.
Ευτυχώς που το συγκεκριμένο είναι φτηνό.
Δεν έγραψα τις εντυπώσεις μου απο την αρχή,για να μην χαρακτηριστώ προκατειλημένος και κακο προαίρετος.
Τι οτι είναι απαράδεκτο και στον ήχο αλλά και στην εικόνα,όποιος έχει δει και ακούσει κάποιο dvd player των 100 ευρώ γνωστής εταιρείας,θα καταλάβει τι λέω.
Ασε το άλλο.Πιστεύω οτι κανένα απο τα b.s.,δεν θα έχει τον ίδιο "μουσικό" χαρακτήρα...:? το μουσικό είναι σχήμα λόγου...:happy_9:
Είναι θολό,δεν έχει άκρα,είναι λεπτόηχο.Εαν σε κάποιον αρέσει όμως,αυτό είναι άλλο θέμα.
Στο σύστημά μου,το οποίο θέλω να πιστεύω οτι είναι αποκαλυπτικό και ουδέτερο,απέδωσε σαν να ήταν χαλασμένο...:sad:
Πιστεύω μετά απο τόσες αγορές να μην έχουν ανεβάσει την τιμή...:happy_5: :mrgreen: :mrgreen:

Αρε Hi End που μας χρειάζετε...:respect:

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
30.728
Απάντηση: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Player(?)

Ωραία λοιπόν ας γράψω κι εγώ ο δόλιος λίγα πράγματα.
Μαζί με τον Μάκη Ευμορφόπουλο ακούσαμε το εν λόγω μηχάνημα μπλούσκάϊ και ενθουσιαστήκαμε από το πόσο καλά και καταπληκτικά παίζει (για 30 ευρώ).
Ως εκεί όμως.

Και ξάφνου εχθές μαζευτήκαμε πάλι στου Μάκη και ο Τσαρουχάς μας έφερε μαζί του τα τρανσπόρτ, τα ντακ, τα ανακόντα καλώδια κ.λ.π. και είχαμε και υπό δοκιμή και έναν ενισχυτή περώ (Pereaux).
Kαι μετά μας τα έβαλε να παίξουν!!!
Το ρημάδι το Tascam.
Τα Martin Logan του Μάκη έπαιξαν έτσι που δε έχουν ξαναπαίξει άλλη φορά.
Με τον Μάκη κοιταζόμαστε κρυφά σε άνευ σχολίων ματιές με νόημα.
Ο γκλόμπαλ έφυγε πιο νωρίς και έτσι δεν άκουσε τα σχόλια που λέγαμε μετά.
Δεν τα είπαμε μπροστά του για να μη μας κράξει.
Ήταν μια ωραία βραδυά.

Άτιμη κοινωνία. Κάποτε δεν είχα λεφτά να αγοράσω αυτό που ήθελα.
Τώρα που έχω λεφτά να τα αγοράσω δεν έχω το χώρο να τα στήσω.
Μα πάντα κάτι δεν θα κάθεται καλά;
Πάντως μάλλον ότι πληρώσεις παίρνεις. Αν υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις .....ε!

Reaction score
250
......
κάποιοι το "ανακάλυψαν" πολύ αργότερα απο εμένα στο άλλο forum και ενώ είναι αποδεδειγμένα "κουφοί",με την καλή έννοια,παρέσυραν τον κόσμο.....
Συνεπώς οι κουφοί με την καλή έννοια (!!!!) του άλλου forum παρέσυραν

και τους κουφούς του εδώ forum (Τσαντουλή , Κωστόπουλο-CpHadcock

κ.λ.π κ.λ.π) και έγινε αδικαιολόγητα το νταβαντούρι......

Τώρα το αν το ακούσαμε σε 6 κορυφαία συστήματα και έπαιζε από

ικανοποιητικά μέχρι εξαιρετικά στα 4 και μέτρια μέχρι άθλια στα δύο

αυτό δεν σημαίνει τίποτε !( Και μιλάμε για το ίδιο ακριβώς "κομμάτι")

Reaction score
250
καταλάβει τι λέω.
Ασε το άλλο.Πιστεύω οτι κανένα απο τα b.s.,δεν θα έχει τον ίδιο "μουσικό" χαρακτήρα...:? το μουσικό είναι σχήμα λόγου...:happy_9:
Είναι θολό,δεν έχει άκρα,είναι λεπτόηχο.Εαν σε κάποιον αρέσει όμως,αυτό είναι άλλο θέμα.
Στο σύστημά μου,το οποίο θέλω να πιστεύω οτι είναι αποκαλυπτικό και ουδέτερο,απέδωσε σαν να ήταν χαλασμένο...:sad:
1) Αυτή την στιγμή στο σύστημα μου είναι συνδεδεμένα τέσσερα .

Ολα έχουν ακριβώς τον ίδιο χαρακτήρα !!!

2) Οχι μόνο δεν είναι θολό , αλλά έχει επίσης και εξαιρετικά άκρα !

(στο σύστημα μου φυσικά . παρόμοια αίσθηση και σε 3 άλλα συστήματα).

Reaction score
250
Ηθικό δίδαγμα ;;;

Δεν γενικεύουμε με αφορισμούς τα συμπεράσματα από το σύστημα μας !

Προτρέπουμε τον άλλο να ψαχτεί στο δικό του γιατί εκεί ενδέχεται

τα πράγματα να είναι τελείως διαφορετικά όχι μόνο προς το καλύτερο

αλλά και προς το χειρότερο !

Και αυτά για οποιοδήποτε μηχάνημα ανεξάρτητα τιμής και σχεδιαστικής

φιλοσοφίας-υλοποίησης......

Reaction score
14
Re: Απάντηση: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Player(?)

Άτιμη κοινωνία. Κάποτε δεν είχα λεφτά να αγοράσω αυτό που ήθελα.
Τώρα που έχω λεφτά να τα αγοράσω δεν έχω το χώρο να τα στήσω.
Μα πάντα κάτι δεν θα κάθεται καλά;

Δεν είναι τίποτα.
Απλά συνεχίζεις να μην έχεις λεφτά να αγοράσεις αυτό που θες.

Χώρο! :twisted: :angel:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ηθικό δίδαγμα ;;;

Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω απόλυτα.
Κανένας δεν είναι κουφός, τουλάχιστον μέχρι να προσκομίσει ακοόγραμμα... :happy_9:

Το προφανές, καμιά φορά δεν αποδεικνύεται και τα outsiders υπάρχουν για να μας εκπλήσσουν ευχάριστα. Σε κάθε περίπτωση, το δικό μας σύστημα είναι το υποκειμενικό μας κριτήριο και έτσι πρέπει να το βλέπουμε. Αυτό σημαίνει επίσης, ότι πάντα πρέπει να κρατάμε μια στάση αναμονής και να μην ενθουσιαζόμαστε εύκολα. Όμως όποιος ασχολείται με το σπορ, έχει αυτόν τον ενθουσιασμό σε υπέρμετρο βαθμό και γι αυτό δεν φταίει ούτε το μπλούσκάι ούτε κανένας αφού το χόμπι προϋποθέτει έρευνα. Τοιουτοτρόπως, δεν δέχομαι ότι κάποιοι παρασύρθηκαν χωρίς να το θέλουν, ιδίως δε όταν το αποτέλεσμα τους δικαιώνει.

Είναι σίγουρο ότι μια συσκευή μπορεί να παίζει καλά στο σπίτι μου και να παίζει μάπα κάπου αλλού. Αυτό το γνωρίζει οποιοσδήποτε ασχολείται έστω και λίγο με το άθλημα. Η διερεύνηση αυτού του θέματος είναι ακόμη πιο σημαντική από τα συγκριτικά συσκευών, εφόσον θέλουμε να εξηγήσουμε γιατί ένα μηχάνημα έχει διαφορετικές συμπεριφορές σε διαφορετικά setup και διαφορετικούς χώρους. Αν αυτό δεν λυθεί, δεν μπορεί κανένας να μιλήσει απόλυτα για συσκευές, πόσο μάλλον για μαντζούνια και καλώδια.

Αυτό όμως που μπορεί να κάνει, είναι να αναλύσει τα υπάρχοντα δεδομένα και να προσπαθήσει να κατανοήσει τους λόγους για τους οποίους ο ήχος είναι αυτός που είναι κάθε φορά. Αυτό διότι τελικά, τα άλλα αντί άλλων συμπεράσματα είναι ωραία για την κουβεντούλα μας, αλλά δεν βοηθούν κανέναν. Όταν μια συσκευή αποδεδειγμένα ενσωματώνει τεχνολογία αιχμής και δεν κάθεται στο δικό μας σύστημα, τότε δεν φταίει ο ανάδρομος Ερμής. Δουλειά μας δεν είναι μόνον να ακούμε, είναι να βρούμε τι φταίει και να κατανοήσουμε σε βάθος το φαινόμενο. Μόνο τότε θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ορθές επιλογές...

sk

Reaction score
501
Δεν είναι τίποτα.
Απλά συνεχίζεις να μην έχεις λεφτά να αγοράσεις αυτό που θες.

Χώρο! :twisted: :angel:
Έχει και συνέχεια ...

Κι όταν αποκτήσουμε αρκετά λεφτά για να μπορούμε να αγοράσουμε τον Χώρο, δυστυχώς δεν θα μας περισσεύει πλέον Χρόνος.

(κι αυτός δυστυχώς δεν αγοράζεται).

Άτιμη Κοινωνία - δις ... :sad:

.

Reaction score
3
Είναι προφανές...

...ότι συμβαίνει, για μια ακόμα φορά, αυτό που εύστοχα περιγράφει ο Βασίλης Τσαντουλής: ο Νόμος του High End, που δεν επιτρέπει γενικεύσεις σε θέματα ακροάσεων με βάση την ηχητική συμπεριφορά μιας μηχανής σε ένα δεδομένο σύστημα.

Συνεπώς, μόνο η στατιστική επεξεργασία ικανού δείγματος ακροάσεων/συστημάτων ενδέχεται να βοηθά στη διαμόρφωση άποψης. Κάτι τέτοιο, βέβαια, αποτελεί ουτοπία, αφού είναι πρακτικά αδύνατο να βρεθούν ταυτόχρονα τόσα συστήματα και τόσες μηχανές ώστε η παραπάνω συνθήκη να είναι και ικανή και αναγκαία.

Το ευτύχημα, στην περίπτωσή μας, είναι ότι το εν λόγω μηχανάκι κοστίζει όσο ένα "καλό" DVD "επώνυμου" καλλιτέχνη, επομένως είναι πιο εύκολο να βρει το δρόμο του σε τόσα οικιακά συστήματα που να αποτελούν στατιστικά ορθό δείγμα.
Αρκεί, βέβαια, και οι κάτοχοί τους να έχουν τη διάθεση και την θετική προαίρεση για να διεξαγάγουν μια σωστή ακρόαση και να παραθέσουν τη γνώμη τους, ανεξάρτητα από τις όποιες προκαταλήψεις επιφέρουν η προέλευση και η τιμή του player...//; - )

sk

Reaction score
501
Είναι σίγουρο ότι μια συσκευή μπορεί να παίζει καλά στο σπίτι μου και να παίζει μάπα κάπου αλλού. Αυτό το γνωρίζει οποιοσδήποτε ασχολείται έστω και λίγο με το άθλημα. Η διερεύνηση αυτού του θέματος είναι ακόμη πιο σημαντική από τα συγκριτικά συσκευών, εφόσον θέλουμε να εξηγήσουμε γιατί ένα μηχάνημα έχει διαφορετικές συμπεριφορές σε διαφορετικά setup και διαφορετικούς χώρους. Αν αυτό δεν λυθεί, δεν μπορεί κανένας να μιλήσει απόλυτα για συσκευές, πόσο μάλλον για μαντζούνια και καλώδια.
+1

Να θυμίσω όμως ότι μέχρι σχετικά πρόσφατα ο παράγοντας Χώρος ήταν κάτι που συνήθως έλλειπε από τις συζητήσεις, μάλλον με το πρόσχημα της ιδιαιτερότητας του να είναι διαφορετικός (μοναδικός) για τον καθένα.
Επίσης, αρκετές προσπάθειες που έγιναν για την κατανόηση της σημασίας του και την ενιαία πλέον αντιμετώπιση του Χωροσυστήματος ατόνησαν, είτε γιατί ευθέως δηλώθηκε ότι για την κατανόηση τέτοιων ζητημάτων υπερβαίνουμε εαυτόν, είτε γιατί δηλώθηκε (άμεσα ή έμμεσα) ότι τέτοιες συζητήσεις / αναζητήσεις «ξεφεύγουν» από το βασικό μας hobby.
Αφήνοντας με πάντα με την απορία : ποιο είναι τελικά αυτό το αντικείμενο του Hobby μας και τι απαιτείται από μέρους μας για την εξάσκηση του ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αφήνοντας με πάντα με την απορία : ποιο είναι τελικά αυτό το αντικείμενο του Hobby μας και τι απαιτείται από μέρους μας για την εξάσκηση του ?
1. Ο καλός ήχος και η μουσική.
2. Μεράκι.

:cool_4:

Reaction score
0
Nα σας ρωτησω κατι???
Με την λογικη (απολυτως σωστη κατα την γνωμη μου) οτι καθε μηχανημα ταιριαζει ή οχι με ενα ηχοσυστημα, δεν ακυρωνουμε κατα καποιο τροπο και τα blind test για τα οποια τοσο κοπτομεθα????

Ποιος μου λεει οτι στο συγκεκριμενο ηχοσυστημα το συγκεκριμενο μηχανακι δεν ταιραιζει, αρα τι νοημα εχει να το κανουμε, αφου το αλλο που θα ταιριαζει ειναι ωφελειμενο απο τα ....αποδυτηρια??????
Οποτε το blind test μαλλον τους ακροατες τεσταρει και οχι τα μηχανακια!!!!
Τα λεω σωστα ή εχω παρανοησει τελειως??????

Reaction score
0
Ηθικό δίδαγμα ;;;

Και εγώ συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ και επαυξάνω!!!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Nα σας ρωτησω κατι???
Με την λογικη (απολυτως σωστη κατα την γνωμη μου) οτι καθε μηχανημα ταιριαζει ή οχι με ενα ηχοσυστημα, δεν ακυρωνουμε κατα καποιο τροπο και τα blind test για τα οποια τοσο κοπτομεθα????

Ποιος μου λεει οτι στο συγκεκριμενο ηχοσυστημα το συγκεκριμενο μηχανακι δεν ταιραιζει, αρα τι νοημα εχει να το κανουμε, αφου το αλλο που θα ταιριαζει ειναι ωφελειμενο απο τα ....αποδυτηρια??????
Οποτε το blind test μαλλον τους ακροατες τεσταρει και οχι τα μηχανακια!!!!
Τα λεω σωστα ή εχω παρανοησει τελειως??????
Δεν έχεις παρανοήσει. Αλλά...
Το blind test, δεν περιλαμβάνει μόνον την συγκεκριμένη διαδικασία - μεθοδολογία ακροάσεων. Ένα τέτοιο test οφείλει να γίνεται σε ένα setup πολύ προσεγμένο από όλες τις απόψεις. Άρα blind test δεν νοείται σε μη προσεγμένο χώρο. Έτσι το στατιστικό σφάλμα ελαχιστοποιείται, ή ελέγχεται, κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει με διαφορετικές συνθήκες.

Το τελικό συμπέρασμα, εννοείται ότι αναφέρεται στο ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ πλαίσιο μηχανών/χώρου.

Πέραν αυτών, η εν λόγω διαδικασία από μόνη της, ελαχιστοποιεί και τους ψυχολογικούς παράγοντες που επηρεάζουν την κρίση των ακροατών. Άρα είναι αναμφίβολα και η καλύτερη...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
p.s. Αν ξέρατε πόσο τυχεροί είμαστε που ο Βασίλης Χουρμουζιάδης μας διαθέτει τον χώρο της Τηλεοπτικής για τα test μας, θα θέλατε κάθε μέρα κι ένα blind test...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.050
Members
38.525
Νεότερο μέλος
Vaslamp