ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Player(?)

Reaction score
14
Απάντηση: ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Player(?)

Αγαπητοί Φίλοι, διαβάζοντας τα παραπάνω έχω μια απορία:

"Για ποιό λόγο έχουμε τόσο μεγάλο θέμα;

α)Γιατί κάτι είναι καλό και φθηνό;
β)Γιατί κάτι είναι κακό και φθηνό;

Αν ισχύει το α) τότε είναι πολύ ενδιαφέρον ενώ αν ισχύει το β) τότε δεν είναι και τόσο κακό μιας και ακόμα και αν το αγοράσουμε, δεν θα χαλάσουμε πολλά. Συνεπώς, όπως και να το κάνουμε είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση. Γιατί λοιπόν τόσος ντόρος;

Reaction score
1
Παρακολουθώ με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα όσα έχουν γραφτεί σε αυτό το thread γιατί έργάζομαι και εγώ σε μία γνωστή εμπορική εταιρεία που εισάγει και πουλάει, μεταξύ άλλων, και είδη παρόμοιας ποιότητας-κόστους-τιμής πώλησης. Οι συνάδελφοι αγοραστές, σε συζητήσεις που κατά καιρούς κάνουμε πιστεύουν ότι οι εισαγωγές αυτές αποτελούν αν μη τι άλλο μία τίμια αγορά σε σχέση με αυτό που νεο-ελληνικά περιγράφουμε ως "value for money".

Όντας και εγώ πελάτης, έχω διαπιστώσει ότι είδη που έχω αγοράσει σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές έχουν στην "αγορά" τεράστιες διαφορές και αποκλίσεις απλά γιατί πληρώνουμε το "όνομα" του κατασκευαστή, αντιπροσώπου, πωλητή, και όχι την ουσία του είδους που αγοράζουμε!

Αυτά ως πρόλογος για να μην παρεξηγηθώ για τα όσα ακολουθούν...

Ωστόσο, διαβάζοντας λοιπόν, και δίνοντας προσοχή στις εξαιρετικές περιγραφές του κ. Τσαντουλή, τον οποίο ευχαριστούμε για τις συγκρίσεις που έκανε, τόσο ο ίδιος όσο και άλλοι φίλοι μου δημιουργήθηκαν οι εξής απορίες:

1. Υπάρχει πιθανότητα στα συστήματα που έγινε η δοκιμή του εν λόγω player (BS) το όλο setup των συστημάτων να ήταν καθοριστικό για την αναβάθμιση της εικόνας που το player έδινε στους ακροατές του?

2. Από την άλλη μήπως τα επώνυμα players -και σαφώς ακριβότερα- τα οποία συγκρίθηκαν να έπαιζαν στα "ανώτερα ποιοτικά" όριά τους κατά τρόπο τέτοιο που τα συστήματα που τα συνόδευαν να μην ήταν σε θέση να αναδείξουν και να δώσουν κάτι παραπάνω στους ακροατές τους?

3. Έχει τύχει κάποιος φίλος να δοκιμάσει το εν λόγω player (BS) σε ένα σχετικά φθηνό σύστημα-setup για να δει αν πραγματικά οι διαφορές στην ποιότητα αναπαραγωγής του ήχου είναι δικαιολογημένες και τόσο μεγάλες ή αν τελικά η όλη ποιότητα του ήχου αναβαθμίζεται λόγω των συνοδών μηχανημάτων-ενισχυτών-καλωδιώσεων-ηχείων, κ.λπ.?

Ζητώντας συγνώμη για το μακροσκελές, περιμένω με ενδιαφέρον τις απόψεις σας, στοχεύοντας στο να προσπαθήσω να κατανοήσω αφ' ενός την σχέση απόδοσης-ποιότητας κάποιου μηχανήματος με βάση τα συνοδά του και αφ' ετέρου κατά πόσο κάποια ακριβά μηχανήματα που ορισμένοι φίλοι επενδύουν, μας δίνουν αυτό που πραγματικά πληρώνουμε...

Ας σκεφτούμε λοιπόν λίγο σαν τους mythbusters.
Μύθος ή αλήθεια? // ;)

Reaction score
0
Γιατί, μάλλον το θέμα ξέφυγε από τη σκοπιά των μηχανημάτων και «κύλησε» στις οικονομικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των μελών :(

Reaction score
61
1. Υπάρχει πιθανότητα στα συστήματα που έγινε η δοκιμή του εν λόγω player (BS) το όλο setup των συστημάτων να ήταν καθοριστικό για την αναβάθμιση της εικόνας που το player έδινε στους ακροατές του?

2. Από την άλλη μήπως τα επώνυμα players -και σαφώς ακριβότερα- τα οποία συγκρίθηκαν να έπαιζαν στα "ανώτερα ποιοτικά" όριά τους κατά τρόπο τέτοιο που τα συστήματα που τα συνόδευαν να μην ήταν σε θέση να αναδείξουν και να δώσουν κάτι παραπάνω στους ακροατές τους?

3. Έχει τύχει κάποιος φίλος να δοκιμάσει το εν λόγω player (BS) σε ένα σχετικά φθηνό σύστημα-setup για να δει αν πραγματικά οι διαφορές στην ποιότητα αναπαραγωγής του ήχου είναι δικαιολογημένες και τόσο μεγάλες ή αν τελικά η όλη ποιότητα του ήχου αναβαθμίζεται λόγω των συνοδών μηχανημάτων-ενισχυτών-καλωδιώσεων-ηχείων, κ.λπ.?
Φίλε στέλεχος γειά χαρά...

Παρακολουθώ κι εγώ το θέμα με πολύ ενδιαφέρον και στα δύο!!! σχετικά site όπου ξεδιπλώνονται οι τόσο ενδιαφέρουσες, θα μπορούσα να πώ προκλητικές (με την καλή την έννοια πάντα) απόψεις.

Θα ξεκινήσω μ' αυτά που τολμώ να πώ πως γνωρίζω στα σίγουρα...

1. Ο Βασίλης και καλό σύστημα έχει και όταν λέει κάτι το λέει γιατί το πιστεύει και επιθυμεί πάντα να βοηθήσει όλους εμάς που υπολοιπόμαστε της δικής του εμπειρίας. Σε δύο περιστάσεις που τον έχω εμπιστευτεί, μόνο καλό μου έκανε. Τελικά απέκτησα ένα εξαιρετικό προενισχυτικό στάδιο χάρη στις συμβουλές του (και όχι σε προτάσεις του για συγκεκριμένα μηχανάκια).

2. Ένα ακριβό/ αναλυτικό σύστημα δεν τείνει να εξυψώσει ή να υποβαθμίσει τα μηχανήματα (την πηγή στην περιπτωσή μας) αλλά να αναδείξει/ αποκαλύψει την πραγματική τους ταυτότητα.

Ήτοι...αν το BS ήταν μάπα αυτό θα φαινόταν ΠΟΛΥ περισσότερο σ' ένα σύστημα όπως αυτό που μας περιγράφει ο Βασίλης και λιγότερο σε ένα φτηνό/ συνηθισμένο Hi-Fi σύστημα.

Αν δεν είχα τον πονοκέφαλο των καλωδιώσεων που είναι απρόσιτες στο βάθος του rack μου, τότε σίγουρα θα το δοκίμαζα κι' εγώ...

Reaction score
0
Φίλτατε Central συμφωνώ απόλυτα μαζί σου αλλά θα σταθώ στην παράγραφο 3 του Stelexos και θα ήταν πολύ ενδιαφέρον αν γινόντουσαν κάποιες "μετρήσεις" και στα φθηνά μηχανάκια...

Reaction score
1
1. Ο Βασίλης και καλό σύστημα έχει και όταν λέει κάτι το λέει γιατί το πιστεύει και επιθυμεί πάντα να βοηθήσει όλους εμάς που υπολοιπόμαστε της δικής του εμπειρίας. Σε δύο περιστάσεις που τον έχω εμπιστευτεί, μόνο καλό μου έκανε. Τελικά απέκτησα ένα εξαιρετικό προενισχυτικό στάδιο χάρη στις συμβουλές του (και όχι σε προτάσεις του για συγκεκριμένα μηχανάκια).

2. Ένα ακριβό/ αναλυτικό σύστημα δεν τείνει να εξυψώσει ή να υποβαθμίσει τα μηχανήματα (την πηγή στην περιπτωσή μας) αλλά να αναδείξει/ αποκαλύψει την πραγματική τους ταυτότητα.

Ήτοι...αν το BS ήταν μάπα αυτό θα φαινόταν ΠΟΛΥ περισσότερο σ' ένα σύστημα όπως αυτό που μας περιγράφει ο Βασίλης και λιγότερο σε ένα φτηνό/ συνηθισμένο Hi-Fi σύστημα.
Κατ' αρχήν ευχαριστώ τον Central για την τοποθέτησή του στα ερωτήματά μου.

Θα ήθελα για να μην παρεξηγηθώ να διευκρινίσω ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ή για να το θέσω καλύτερα καμία απολύτως αμφιβολία για τα όσα μας περιέγραψε ο Β. Τσαντουλής από τις ενδιαφέρουσες παρατηρήσεις του.

Απλά, δεχόμενος την απόψη του Central, όπως ανέφερα θα ήθελα να διευκρινήσω -και αν είναι δυνατό να συνδράμουν περισσότεροι φίλοι με τις γνώμες & εμπειρίες τους- το κατά πόσο ένα καλό steup μηχανημάτων μπορεί να αναδείξει μία μέτρια πηγή ή να μην προσθέσει τίποτα παραπάνω σε μία ήδη καλή πηγή.

Για το λόγο αυτό ρώτησα και αν κάποιος έχει κάνει κάποιες δοκιμές με "φθηνότερα" (πιό μέτριας ποιότητας) setup μηχανημάτων.

Θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε κάποιες ακόμα παρατηρήσεις από το Β. Τσαντουλή, τον Κ. Κόγια ή και άλλους φίλους αν έχουν κάποια σχετική εμπειρία... // ;)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.132
Όχι. Το ξέρω ότι ακούγεται κοφτό, αντιπαθητικό, μονομερές, στριφνό, ή ό,τι άλλο, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα! Ο,τιδήποτε αναπαράγεται από μια συσκευή και το αντιλαμβανόμαστε ως ηχητικό τόνο ή χρώμα, δεν είναι παρά εναλλασσόμενο ρεύμα, (η κωδικοποιημένος τετραγωνικός παλμός, εάν το σήμα είναι ψηφιακό). Η αναλογική έξοδος ενός player δεν παρουσιάζει τίποτε άλλο από εναλλασσόμενο ρεύμα μεταβλητής τάσης και μεταβλητής συχνότητας, το οποίο μπορεί να θέσει σε κίνηση τον ηλεκτροκινητήρα ενός μεγαφώνου, και τίποτε άλλο. Ό,τι παρεμβάλλεται μεταξύ του player και του μεγαφώνου χρησιμεύει στην αναλογική αύξηση αυτής της τάσης και στην παροχή μεγάλου ρεύματος, αναλόγως των αναγκών που καλείται να εξυπηρετήσει ο κινητήρας, και μόνον. Η πηγή είναι που οδηγεί την υπόλοιπη αλυσίδα, και ό,τι προστίθεται από την αλυσίδα λειτουργεί ως αλλοίωση, και ποτέ ως βελτίωση.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.132
Δηλαδή, η υπόλοιπη αλυσίδα, ως κοινός παρονομαστής, οδηγούμενη εναλλάξ από τον κουβά και το ακριβό κοσκινάκι, τα εξίσωσε προς τα κάτω; Πολύ πιθανό, εάν όλοι αυτοί που εξεφράσθησαν ευμενώς για το φθηνό player έχουν κάνει λάνθασμένες επιλογές, και οι ενισχυτές και τα ηχεία τους υπολείπονται σαφώς των πηγών τους.

Reaction score
298
Θα είχα την περιέργεια να μάθω το μουσικό πρόγραμμα που χρησιμοποιήθηκε. Ο global, π.χ., κάνει τεστ με ηχογραφήσεις bootleg :crazy_1:

Reaction score
250
Λυπάμαι αλλά διαφωνώ κάθετα !

Εντυπωσιακός ορθολογισμός αλλά υπέρ το δέον απλουστευτικός !

Στην πράξη τα παραπάνω δεν επαληθεύονται κατά γράμμα !

Η αξιόλογη σκέψη του Κώστα θα πρέπει να εμπλουτιστεί και

από αντίστοιχα αξιόλογη εμπειρία στο πεδίο των επανειλημμένων

και διαρκών ακουστικών δοκιμών !

Τότε το αποδεδειγμένα υψηλό επιστημονικό "ειδικό βάρος του" ίσως

να αξιοποιηθεί για επαρκή ερμηνεία φαινομένων του audio που

είτε αγνοεί ή δεν θέλει να δεχθεί ότι συμβαίνουν !

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Η περιέργεια σκότωσε την γάτα...

Είναι εντελώς άσκοπο (για να μην πω άλλη λέξη), ύστερα από τόσες μέρες να προσπαθεί κανείς να εξηγήσει γιατί ακούστηκε καλά ή κακά το εν λόγω player. Όποιος έχει αποκτήσει άποψη γι αυτό μετά από ακρόαση, καλά κάνει και την παραθέτει. Οι υπόλοιποι μπορούμε απλά να κάτσουμε και να διαβάσουμε τα αποτελέσματα, εκτός κι αν έχουμε βάσιμες υποψίες ότι τα αυτιά των μεν ή των δε, έχουν πρόβλημα.

Αν δεν υπάρχει κάτι επ' αυτού, ίσως θα ήταν καλό να πάμε παρακάτω...

Reaction score
0
Τα πράγματα είναι όπως τα λέει ο Νίκος, παιδιά! Πήραμε πιστεύω όλοι (όσοι δοκιμάσαμε το player) τα "χαμπάρια" μας, βγάλαμε τα συμπεράσματά μας, το κρατήσαμε στο ρακ μας ή στην κρεβατοκάμαρα ή και εγώ δεν ξέρω πού αλλού, αλλά ας μην το κουράζουμε άλλο. Και να πω στους τυχόν καινούριους που θα δουν τα threads ότι ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΔΟΚΙΜΗ θα τους πείσει και ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ!:happy_4:

Reaction score
1
Ό,τι παρεμβάλλεται μεταξύ του player και του μεγαφώνου χρησιμεύει στην αναλογική αύξηση αυτής της τάσης και στην παροχή μεγάλου ρεύματος, αναλόγως των αναγκών που καλείται να εξυπηρετήσει ο κινητήρας, και μόνον. Η πηγή είναι που οδηγεί την υπόλοιπη αλυσίδα, και ό,τι προστίθεται από την αλυσίδα λειτουργεί ως αλλοίωση, και ποτέ ως βελτίωση.
Χωρίς να έχω την γνώση, ικανότητα ή δυνατότητα να διαφωνήσω με την θέση αυτή, επιτρέψτε μου να συνεχίσω λίγο ένα προβληματισμό μου τεχνικής φύσεως, ανεξάρτητα όμως από την όλη ιστορία για το συγκεκριμένο player.

1) Αν τα παραπάνω είναι αληθή, πως εξηγείται ότι σε ένα παλαιό "monoblock 3 σε 1" συστηματάκι της Kenwood που είχα αλλάζοντας μόνο τα απλά εργοστασιακά καλώδια των ηχείων με κάποια λίγο πιό "χοντρά" και πλακέ (κοινά, του εμπορίου όχι τίποτα επώνυμο ή ιδιαίτερο) άλλαξε αισθητά το ηχόχρωμα του player (δηλ. τα μπάσσα έγιναν πιό γεμάτα και μεστά και τα πρίμα απέκτησαν όγκο που πριν δεν είχαν) και ο ήχος σαφώς βελτιώθηκε; :roll:

2) Αν "η πηγή είναι που οδηγεί την υπόλοιπη αλυσίδα, και ό,τι προστίθεται από την αλυσίδα λειτουργεί ως αλλοίωση, και ποτέ ως βελτίωση" τότε ποιός ο λόγος ύπαρξης προενισχυτών, τελικών, ισοσταθμιστών κ.α., και ποιά η συνεισφορά τους στο τελικό αποτέλεσμα; Γιατί αν είναι μόνο για την αύξηση της τάσης και τελικά της "διέγερσης" των ηχείων μας μήπως "πληρώνουμε λίγο ακριβά το μάρμαρο"? :-?

3) Από την όλη τοποθέτηση του Κ. Κόγια εγώ τελικά συμπεραίνω -με χιουμοριστική διάθεση- ότι αν είναι "μάπα το καρπούζι" ο,τιδήποτε και να κάνει κάποιος π.χ. να προσθέσει τα καλύτερα των υλικών καλό γλυκό δε γίνεται... Ενώ ένα καλό καρπούζι ακόμα κι αν του προσθέσεις τα καλύτερα των υλικών θα γίνει ελάχιστα καλύτερο γλυκό από ό,τι αρχικά ήταν... Σωστό ή λάθος? :?:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.132
Λυπάμαι αλλά διαφωνώ κάθετα !

Εντυπωσιακός ορθολογισμός αλλά υπέρ το δέον απλουστευτικός !

Στην πράξη τα παραπάνω δεν επαληθεύονται κατά γράμμα !

Η αξιόλογη σκέψη του Κώστα θα πρέπει να εμπλουτιστεί και

από αντίστοιχα αξιόλογη εμπειρία στο πεδίο των επανειλημμένων

και διαρκών ακουστικών δοκιμών !

Τότε το αποδεδειγμένα υψηλό επιστημονικό "ειδικό βάρος του" ίσως

να αξιοποιηθεί για επαρκή ερμηνεία φαινομένων του audio που

είτε αγνοεί ή δεν θέλει να δεχθεί ότι συμβαίνουν !
Ρε Βασίλη, άσε την εμπειρία και την αντίληψη στην άκρη. Δεν μιλάμε για ψυχιατρικό θέμα. Για αναλογικό, ηλεκτρικό σήμα ακουστικής συχνότητας μιλάμε.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.132
3) Από την όλη τοποθέτηση του Κ. Κόγια εγώ τελικά συμπεραίνω -με χιουμοριστική διάθεση- ότι αν είναι "μάπα το καρπούζι" ο,τιδήποτε και να κάνει κάποιος π.χ. να προσθέσει τα καλύτερα των υλικών καλό γλυκό δε γίνεται... Ενώ ένα καλό καρπούζι ακόμα κι αν του προσθέσεις τα καλύτερα των υλικών θα γίνει ελάχιστα καλύτερο γλυκό από ό,τι αρχικά ήταν... Σωστό ή λάθος? :?:
Σωστό.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.132
2) Αν "η πηγή είναι που οδηγεί την υπόλοιπη αλυσίδα, και ό,τι προστίθεται από την αλυσίδα λειτουργεί ως αλλοίωση, και ποτέ ως βελτίωση" τότε ποιός ο λόγος ύπαρξης προενισχυτών, τελικών, ισοσταθμιστών κ.α., και ποιά η συνεισφορά τους στο τελικό αποτέλεσμα;
Αυτό έχει να κάνει με τις φυσικές διαστάσεις των μεγεθών. Η ενέργεια που μπορεί να εξαχθεί με την ανάγνωση ενός δίσκου που χωρεί στην παλάμη ενός ενήλικα είναι πολύ μικρή για να κινήσει τον αέρα ενός οικιακού δωματίου, όπως η φωνή που μπορεί να βγάλει ο λάρυγγας ενός τραγουδιστή δεν μπορεί να ακουστεί σε επαρκή στάθμη από έναν ακροατή που βρίσκεται 100 μέτρα μακριά του.

Reaction score
1
Αυτό έχει να κάνει με τις φυσικές διαστάσεις των μεγεθών. Η ενέργεια που μπορεί να εξαχθεί με την ανάγνωση ενός δίσκου που χωρεί στην παλάμη ενός ενήλικα είναι πολύ μικρή για να κινήσει τον αέρα ενός οικιακού δωματίου, όπως η φωνή που μπορεί να βγάλει ο λάρυγγας ενός τραγουδιστή δεν μπορεί να ακουστεί σε επαρκή στάθμη από έναν ακροατή που βρίσκεται 100 μέτρα μακριά του.
Σεβάσμιε γέροντα (διόρθωσε βρε άνθρωπέ μου αυτή την ηλικία.. άκου 96 ετών) περιμένω και μία απάντηση-εξήγηση για την απορία Νο#1...:mrgreen:
Ωστόσο επέτρεψέ μου να διαφωνήσω λίιιγο μαζί σου γιατί στην περίπτωσή μας δεν κρίνουμε την ένταση της μετάδοσης του ήχου, αλλά κυρίως την διαφορά στην χροιά και το ύψος του ήχου. :roll:
Γιατί σαφώς περισσότερο ρεύμα = περισσότερη ισχυς = περισσότερη ένταση. Αυτό όμως δεν σημαίνει κατά βάση διαφορετικό (καλύτερο / χειρότερο) ύψος ή χροιά, δηλαδή τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ήχου... :confused:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.019
Members
38.523