ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ Player(?)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.132
Γιατί σαφώς περισσότερο ρεύμα = περισσότερη ισχυς = περισσότερη ένταση. Αυτό όμως δεν σημαίνει κατά βάση διαφορετικό (καλύτερο / χειρότερο) ύψος ή χροιά, δηλαδή τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του ήχου... :confused:

Όου νόου!
Πρόσεξε!Η στάθμη, αυτό που κοινώς ονομάζουμε ένταση του ήχου, εξαρτάται από την τάση, τα Volt. H ένταση, το περισσότερο ή λιγότερο ρεύμα είναι αποτέλεσμα της αντίστασης του μεγαφώνου σε συγκεκριμένη κατά περίπτωση συχνότητα. Μη συγχέεις το ρεύμα, τα αμπέρ, με τη στάθμη.

Επίσης, μη συγχέεις την ισχύ με τη στάθμη! Εάν ένα μεγάφωνο έχει αντίσταση 16Ω στα 1000Hz, και του δώσουμε τάση Α, θα παράγει στάθμη Α1. Αν το ίδιο μεγάφωνου έχει αντίσταση 8Ω στα 6ΚΗz και του δώσουμε τάση Α, θα παράγει ΚΑΙ ΠΑΛΙ στάθμη Α1, ΑΛΛΑ θα καταναλώνει διπλάσιο ρεύμα, αφού σ' εκείνη τη συχνότητα έχει ΥΠΟδιπλάσια αντίσταση. Επό την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι η απποκρισή του είναι η ίδια και στα δύο αυτά σημεία του συχνοτικού φάσματος.

Και είναι εδώ που υπεισέρχεται το κριτήριο της ποιότητας. Αυτό που ονομάζεις χροιά εξαρτάται από το όσο πιστά διογκώνεται η τάση, πόσο ίδια είναι η κυματομορφή που παράγει ο ενισχυτής σε σχέση με την κυματομορφή που δέχεται ο ενισχυτής, ενώ το ύψος εξαρτάται από το επίπεδο ή μη της απόκρισής του.

Reaction score
10
1) Αν τα παραπάνω είναι αληθή, πως εξηγείται ότι σε ένα παλαιό "monoblock 3 σε 1" συστηματάκι της Kenwood που είχα αλλάζοντας μόνο τα απλά εργοστασιακά καλώδια των ηχείων με κάποια λίγο πιό "χοντρά" και πλακέ (κοινά, του εμπορίου όχι τίποτα επώνυμο ή ιδιαίτερο) άλλαξε αισθητά το ηχόχρωμα του player (δηλ. τα μπάσσα έγιναν πιό γεμάτα και μεστά και τα πρίμα απέκτησαν όγκο που πριν δεν είχαν) και ο ήχος σαφώς βελτιώθηκε; :roll:
Αλλάζοντας καλώδια άλλαξε η αλλοίωση, μειώθηκε... Τόσο απλό.

Βέβαια για να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου, υπάρχουν περιπτώσεις
που μία κακοσχεδιασμένη συσκευή (κυρίως στα αναλογικά) τη βοηθά να βελτιωθεί
μια καλύτερα σχεδιασμένη.
Ειδικά σε ζητήματα αντιστάσεων εισόδου-εξόδου όπου πολλές φορές γίνονται
απαράδεκτα πράγματα.

Reaction score
1
Κάτι για το οποίο διαφωνώ κάθετα γιατί το περίφημο ματσάρισμα δεν είναι άλλο από κακής ποιότητας και απόδοσης μηχανήματα στα οποία οι αδυναμίες του ενός συμπληρώνουν τις αδυναμίες του αλλού με αποτέλεσμα τα δύο αρνητικά να δίνουν θετικό αποτέλεσμα. Δεν λέω κανένα μηχάνημα δεν έχει την ίδια απόδοση με κάποιο άλλο αλλά να φτάσουμε να μιλούμε ότι ένα πράγμα τον 30 εύρο συμπλήρωσε μηχανήματα τον τριών και πέντε χιλιάδων εύρο δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν, είτε το blue sky είναι πράγματι φονέας γιγάντων η τα υπόλοιπα συνωδά έχουν τόσες πολλές αδυναμίες που σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζονται hi-end. Λαμβάνοντας υπόψη και τις διιστάμανες απόψεις για το εν λόγω player που απλά τον θεωρούν κακό, δεν μπορώ να ασπαστώ την πρώτη περίπτωση!!
Για άλλη μία φορά συλλαμβάνω εαυτόν όπως συμφωνεί απόλυτα με το φίλτατο Αντώνη..

Τελικά το bluesky κατέκτησε μία θέση στο rack μου..

Παίζει θαυμάσια xvid και divx αρχεία, με DD ήχο ενώ αναγνωρίζει και υπότιτλους..

Ως DVD player?

Συμπαθέστατο για αναπαραγωγή σε 576p στην παλιά μου CRT, με ικανοποιητική κίνηση και χρωματική παλέττα, υστερεί σαφώς σε ευκρίνεια σε σχέση με τα Denon 3910, Pioneer 747, HTPC, ενώ εμφανίζεται ενοχλητικό jagginess στα περιγράμματα των αντικειμένων.

Reaction score
7
Λοιπόν το BS dv865 me SN 1006GRCA11DV865025757, έμεινε ανοικτό και έπεζε συνεχώς επι 96 ώρες, υπόψιν ότι μετά τις 36 ώρες δεν παρουσίασε διαφορές. Χώρος ο συνηθισμένος μου. Μηχανήματα, Προ ο opa627, MTZ MKII, τελικός music reference RM-200, με λυχνίες ΚΤ-88 JJ TESLA. Ηχεία Αrcos X. Interconnect, Nordost Blue Heaven και ηχείων neoteh ofc.
Σε σύγκριση με το pioneer 575A αξία αγοράς 210€:
1. Το 575Α είχε καλλιτερες μεσουψηλές, υψηλές.
2. Οι μεσαίες μακράν καλλίτερες του BS.
3. To ΒS σαφώς περισσότερο χαμηλό, αλλά πολύ μεσοχαμηλό οπότε θόλωνε ολόκληρο το φάσμα.
4. Το χαμηλό, π.χ. στην μπότα υπήρχε σεντόνι μεταξύ του τυμπανου και της μπότας. Τα μεγάλα έγχορδα δεν μπουμάριζαν.
5. Το pioneer κάποιες φορές γινότανε σκληρό, το BS όχι.
6. To BS κρύβει λεπτομέρειες.
6. Κανένα απο τα δύο δεν σε ικανοποιεί σαν κύριο πλειερ. Λιγότερο κακό όμως είναι το 575Α.
Σε σύγκριση με το SONY 50es. Με μονη αλλαγή καλωδίου ρεύματος.
Καμμία σύγκριση. Απο το 50 (με την όλη γνωστή συμπεριφορά του) άκουγες μουσική. Ηταν σαν να άκουγες άλλα κομμάτια.
Κανείς δεν μπόρεσε να πεί λόγια σύγκρισης.
Στο τέλος το σύνδεσα σε ένα mini TOMSON 15ΕΤΊΑς. Λοιπόν εκεί ακούστηκε πιό ισορροπημένα αλλά σε ποιότητα δεν ξεπέρασε το ενσωματωμένο cd του mini. Δεν είχε όμως τα χαμηλά που είχε όταν έπαιζε στο κυρίως σύστημα. Οταν σύνδεσα υπογούφερ στο mini το αποτέλεσμα ήταν οικτρό. Θα παραμείνει όμως στο mini γιατί ακούγεται μαλακό, και παίζει και άλλα format. Πάντως στο mini ακούγεται σαν να είναι άλλο πλειερ, ίσως επειδή το mini δεν είναι πλήρους φάσματος.
Τα παραπάω διαπιστώθηκαν, απο εμένα, την συζύγό μου, μια υπάλληλο του γραφείου και ένα συμφορουμίτη που γελούσε.
Αυτά διαπιστώθηκαν αυστηρα στο σύστημά μου, στο χώρο μου κάτω απο τις συνθήκες που περιέγραψα.

Reaction score
3
Aυτά που έγραψε ο Βαγγέλης Κυρίτσης,η περιγραφή και οι διαφορές,είναι οτι καλύτερο έχω διαβάσει μέχρι στιγμής σε αυτό το tread,διότι μας γράφει,οτι αυτά ακούστηκαν στον χώρο του με τα συνοδά που περιέγραψε,σε σχέση και με κάποια άλλα player,περιγράφοντας διαφορές και ομοιότητες.
Περιμένουμε και απο τους άλλους που το δοκίμασαν,κάτι αντίστοιχο.:cool_4:

Reaction score
7
τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά όσο ήταν δυνατόν καρατσεκαρίστηκαν. (+ στο + κλπ). Η φάση είναι μεγάλη ιστορία να βρεθεί. Παρεπιπτόντως δεν είχε διαφορά.

Reaction score
3
...Στο σύστημα μου το μηχανάκι απέδωσε πολύ καλά !

Εχει εξαιρετική λεπτομέρεια και στερεοφωνική εικόνα .

Εχει πολύ καλή συμπεριφορά σε όλο το συχνοτικό φάσμα .

Το γενικό ηχητικό αποτέλεσμα είναι ξεκούραστο-ενδιαφέρον και σε εξιτάρει

συγκινησιακά !...
Είμαι (ως συνήθως...:oops: ) από τους τελευταίους που πήραν χαμπάρι το ντόρο με το κινέζικο Giant-killer DVD player. Χρειάστηκαν κάμποσες ώρες κουβέντας με "γνωστούς υπόπτους" και άφθονο διάβασμα στα σχετικά ιντερνετικά thread για ν' αποφασίσω την Παρασκευή το βράδι να αγοράσω ένα και να δοκιμάσω την τύχη μου.

Όλο το σαββατοκύριακο, λοιπόν, που ακούω το εν λόγω player δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τα συμπεράσματα του φίλτατου Βασίλη - προφανώς, λόγω κοινής φιλοσοφίας συστημάτων (MartinLogan με υβριδική ενίσχυση).

Θα σταθώ ειδικά σε ένα σημείο: το DV865 έχει μια, σχεδόν μαγική, ιδιότητα να σε παρασύρει συναισθηματικά στην ακρόαση γνωστών και μη μουσικών κομματιών, και να σε κρατάει δέσμιο μέχρι τη λήξη ΟΛΟΥ του κομματιού.

Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το σπορ, ελάχιστοι ήταν οι αναπαραγωγείς που άκουσα και είχαν αυτή την ιδιότητα.
Να σε κάνουν να αδιαφορείς παντελώς για τα γνωστά "χαϊεντικά" χαρακτηριστικά (διαστάσεις εικόνας, τοποθέτηση οργάνων και φωνών, ανάδειξη μικρολεπτομερειών κ.ο.κ.) και να αφοσιώνεσαι στην ακρόαση του μουσικού έργου.

Αυτή, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι πραγματική ευλογία και, ειλικρινά, θα την αγόραζα οπουδήποτε και από οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως τιμής.

Όσο περνούν οι ώρες και συνεχίζονται οι ακροάσεις -ακόμα και τώρα, που γράφω αυτές τις γραμμές, από το διπλανό δωμάτιο- αυτό το player με πείθει όλο και περισσότερο ότι θα μπορούσα να περάσω την υπόλοιπη χαϊφιντελίστικη ζωή μου μαζί του, απαρνούμενος το πιστό σετ Audio Innovations transport/Theta Digital DAC/TLC, που συνοδεύει τις μουσικές μου αναζητήσεις την τελευταία επταετία...

Αν μη τι άλλο, η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ πλευρά της αναπαραγωγής ενός μουσικού έργου, που προκρίνει ανερυθρίαστα το κινέζικο player, είναι σαφώς προτιμότερη της τεχνητής, επίπλαστα διογκωμένης σε διαστάσεις σκηνής και χειρουργικής ευκρίνειας σε λεπτομέρειες, που δίνει ο συνδυασμός των διπλών Theta.

Από την πλευρά μου, το μόνο που θα ήθελα να καταθέσω εδώ είναι το δέος απέναντι στο τεχνολογικό θαύμα που μάς επιφυλάσσει η ψηφιακή εποχή στην οικιακή ψυχαγωγία.
Το αύριο είναι ήδη εδώ, αδέρφια. Και, πιστέψτε με, δεν έχει καμμία σχέση με τις αναλογικές φιλοσοφικές αναζητήσεις που μάς ταλαιπωρούν χρόνια τώρα.

Αρκεί να έχουμε τα αυτάκια μας ανοιχτά και το μυαλό καθαρό, για να καταπιούμε την πτώση των Ειδώλων, που αναπόφευκτα έρχεται...//; - )

Reaction score
0
Είμαι (ως συνήθως...:oops: ) από τους τελευταίους που πήραν χαμπάρι το ντόρο με το κινέζικο Giant-killer DVD player. Χρειάστηκαν κάμποσες ώρες κουβέντας με "γνωστούς υπόπτους" και άφθονο διάβασμα στα σχετικά ιντερνετικά thread για ν' αποφασίσω την Παρασκευή το βράδι να αγοράσω ένα και να δοκιμάσω την τύχη μου.

Όλο το σαββατοκύριακο, λοιπόν, που ακούω το εν λόγω player δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με τα συμπεράσματα του φίλτατου Βασίλη - προφανώς, λόγω κοινής φιλοσοφίας συστημάτων (MartinLogan με υβριδική ενίσχυση).

Θα σταθώ ειδικά σε ένα σημείο: το DV865 έχει μια, σχεδόν μαγική, ιδιότητα να σε παρασύρει συναισθηματικά στην ακρόαση γνωστών και μη μουσικών κομματιών, και να σε κρατάει δέσμιο μέχρι τη λήξη ΟΛΟΥ του κομματιού.

Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με το σπορ, ελάχιστοι ήταν οι αναπαραγωγείς που άκουσα και είχαν αυτή την ιδιότητα.
Να σε κάνουν να αδιαφορείς παντελώς για τα γνωστά "χαϊεντικά" χαρακτηριστικά (διαστάσεις εικόνας, τοποθέτηση οργάνων και φωνών, ανάδειξη μικρολεπτομερειών κ.ο.κ.) και να αφοσιώνεσαι στην ακρόαση του μουσικού έργου.

Αυτή, κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι πραγματική ευλογία και, ειλικρινά, θα την αγόραζα οπουδήποτε και από οποιονδήποτε, ανεξαρτήτως τιμής.

Όσο περνούν οι ώρες και συνεχίζονται οι ακροάσεις -ακόμα και τώρα, που γράφω αυτές τις γραμμές, από το διπλανό δωμάτιο- αυτό το player με πείθει όλο και περισσότερο ότι θα μπορούσα να περάσω την υπόλοιπη χαϊφιντελίστικη ζωή μου μαζί του, απαρνούμενος το πιστό σετ Audio Innovations transport/Theta Digital DAC/TLC, που συνοδεύει τις μουσικές μου αναζητήσεις την τελευταία επταετία...

Αν μη τι άλλο, η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ πλευρά της αναπαραγωγής ενός μουσικού έργου, που προκρίνει ανερυθρίαστα το κινέζικο player, είναι σαφώς προτιμότερη της τεχνητής, επίπλαστα διογκωμένης σε διαστάσεις σκηνής και χειρουργικής ευκρίνειας σε λεπτομέρειες, που δίνει ο συνδυασμός των διπλών Theta.

Από την πλευρά μου, το μόνο που θα ήθελα να καταθέσω εδώ είναι το δέος απέναντι στο τεχνολογικό θαύμα που μάς επιφυλάσσει η ψηφιακή εποχή στην οικιακή ψυχαγωγία.
Το αύριο είναι ήδη εδώ, αδέρφια. Και, πιστέψτε με, δεν έχει καμμία σχέση με τις αναλογικές φιλοσοφικές αναζητήσεις που μάς ταλαιπωρούν χρόνια τώρα.

Αρκεί να έχουμε τα αυτάκια μας ανοιχτά και το μυαλό καθαρό, για να καταπιούμε την πτώση των Ειδώλων, που αναπόφευκτα έρχεται...//; - )
ΕΥΓΕ!!!:bravo::bravo::bravo::bravo::bravo:

Reaction score
5

Τα τελευταία κομμάτια σε εκπτώσεις από τα Carrefour στην τιμή τον 29 λιρών Κύπρου!!:cool_4: :happy_2: Το αφεντικό τρελάθηκε προλάβετε κόσμε!! Δεχόμαστε παραγγελιές για όλη την Ελλάδα. :dancing:

Προλάβετε! :rei:

Reaction score
0
Το νούμερο που φαίνεται μέσα στον κύκλο πάνω στο κουτί του BS δεν είναι τυχαίο!!!!!:bravo::bravo::bravo:

Reaction score
5
Ξέρεις όμως τι μου έκανε μεγάλη εντύπωση? Ακόμα και οι επιγραφές ασφαλείας στην πίσω πλευρά του player ήταν γραμμένες στα ελληνικά!!

Reaction score
5
Και λέω τώρα εγώ, μήπως είναι σχεδίαση κάποιου έλληνα κατασκευαστή hi end προϊόντων? :prof: Έχουμε καμία πληροφορία περί τούτου? :crazy_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Παρόλο που για αν είμαι ειλικρινής δεν ήθελα να ασχοληθώ με το θέμα, χθες το βράδυ, σε γνωστή γιάφκα, άκουσα κι εγώ το περιβόητο... bluesky. :smoking:

Το αντίπαλον δέος ήταν τα δικά μου ψηφιακά, ήτοι το tascam ως transport, με δύο επιλογές για dac, αυτό που ενσωματώνει το Behringer ULTRACURVE PRO DEQ2496 και του γνωστού Goldmund Mimesis 14. Το υπόλοιπο σύστημα ήταν τα martin logan ascent i και ένας ικανότατος ομολογουμένως ολοκληρωμένος, αγνώστου προελεύσεως...

Ούτε blind test έγινε, ούτε άλλη συγκεκριμένη σοβαρή διαδικασία τηρήθηκε. Με λίγα λόγια μαζευτήκαμε Ευμορφόπουλος, Μελίδης, Κακαλιός κι εγώ και εν μέσω κρασοκατάνυξης ακούσαμε και λίγη μουσική από 3-4 διαφορετικά set up ψηφιακών πηγών.

Η εντύπωση που μου άφησε το bluesky ήταν η εντύπωση που όφειλε να μου αφήσει ένα player των 30€. Ο ήχος του ήταν τόσο... χάλια σε όλα τα σημεία, που δεν κατάφερα να συγκρατηθώ και να αφήσω ολόκληρο τραγούδι να παίξει. Σε οποιαδήποτε των περιπτώσεων, τόσο στον συνδυασμό tascam+behringer όσο και στον συνδυασμό tascam+goldmund..., δεν υπήρξε ούτε η παραμικρή υποψία για να σου αρέσει κάτι από το bluesky περισσότερο. Στεγνό, λεπτόηχο, συρρικνωμένη εικόνα, μειωμένα δυναμικά, περιορισμένο φάσμα στα άκρα, μεσαία χωρίς σώματα, θολό... ας μην συνεχίσω καλύτερα.

ΝΑΙ δεν ενοχλεί. Υποψιάζομαι όμως ότι δεν ενοχλεί για τους παραπάνω λόγους. Δηλαδή αν ένα σύστημα δεν αντέχει την αλήθεια μιας πηγής που τα βγάζει ΟΛΑ, προφανώς είναι πιο εύηχο με μια που δεν τα βγάζει. Κατά την γνώμη μου το εν λόγω player είναι 1000% λάθος. Επίσης είμαι σίγουρος ότι κάποια player των 200€ του ρίχνουν στα αυτιά, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να κάτσω και να κάνω συγκριτικά και blind tests κλπ...

ΝΑ επαναλάβω, ότι τα παραπάνω αποτελούν την ταπεινή προσωπική μου άποψη για μια ακρόαση με τις προαναφερθείσες συνθήκες...

- Πάντως περάσαμε μούρλια, κοινώς έπεσε το γέλιο της αρκούδας και εννοείται ότι όποιος φτερνιζόταν χθες το βράδυ, ήταν λόγω του κουτσομπολιού. "happy_1"

Μέχρι και Μαρία Κάλλας τους έβαλα αλλά το χειρότερο δεν ήταν αυτό. Το χειρότερο ήταν ότι άρεσε στον Μάκη! :bravo:

Τα σέβη μου στην οικοδέσποινα και στον οικοδεσπότη! Και εις άλλα με υγεία Μάκη!

Reaction score
5
Πρώτη φορά που εντυπώσεις για μηχάνημα με βρίσκουν σύμφωνο χωρίς να το έχω ακούσει:happy_4:

Κατατοπιστικότατο, ευχαριστούμε:cool_4:

Reaction score
0
Καλά ρε Νίκο, τόσες μέρες γράφεις, γράφεις, γράφεις και μόλις χθες το άκουσες?:mad_1:

Reaction score
250
Εξυπακούεται ότι αυτή η ποικιλία εκτιμήσεων και έντονων

σχετικών διαφοροποιήσεων δεν ξενίζει κανένα έμπειρο

Φίλο του χώρου ! Είναι απόλυτα φυσιολογική και αναμενόμενη!

Σας διαβεβαιώ και είναι καρατσεκαρισμένο ότι όποια πανάκριβη

και μεθοδικά-αριστοτεχνικά υλοποιημένη ψηφιακή πηγή τεστάραμε

σε τόση μαζική κλίμακα πάλι θα καταλήγαμε σε αντικρουόμενες

εκτιμήσεις !

Απλά εδώ συμβαίνουν ιδιαίτερα πράγματα :

1) Εχουμε ένα player , που ενώ αξίζει 29Eu , αποδεδειγμένα "κάθεται"

σε κάποια καλοστημένα εξαιρετικά συστήματα (όχι σε όλα !!!)

2) Υπάρχει η δυνατότητα μαζικής του δοκιμής λόγω κόστους

και προμηθευσιμότητας . Θα μπορούσαν να γίνουν τόσες

δοκιμές σε πανελλήνια κλίμακα με ένα player που κοστίζει

10000 Eu ;;;;;

Και φυσικά το ίδιο συμβαίνει για κάθε κρίκο του συστήματος!

Κανένας δεν είναι εξαιρετικά προσαρμόσιμος παντού

και γενικής αποδοχής !

Για αυτό ξελαρυγγιάζομαι με τον κίνδυνο να γίνω γραφικός!

Μην αγοράζετε τίποτε αν δεν το ακούσετε στο σύστημα σας !

Οι όποιες πληροφορίες θετικές ή αρνητικές δεν προεξοφλούν

τίποτε με ασφάλεια και τίποτε δεν είναι δεδομένο !

Στην προκείμενη περίπτωση και προκειμένου για ηχητικές συμπεριφορές

καμία πηγή πληροφόρησης (διαδικτυακή,ειδικά περιοδικά κ.λ.π.)

δεν είναι επαρκής και απόλυτα χρήσιμη....

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.019
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos