Προτασεις για την hi end κατηγορια...

Reaction score
1
Βλάση, το μήνυμα μου, καθώς και τα μηνύματα των περισσότερων κατά της ανωνυμίας δεν απευθύνονται σε εσένα που σε γνωρίζουμε. Απευθύνονται στον audiophile και σε κάθε τυπάκο που δεν γνωρίζουμε, όπου εδώ μέσα μπαίνουν μονάχα για να εκτονώσουν τα συμπλέγματα τους.

Reaction score
1
Όσον αφορά τα όσα έγραψες για το αν έχουμε διαφορές μεταξύ μας, σε πληροφορώ - τουλάχιστον για εμένα - ότι δεν έχω καμία διαφορά με κανέναν και αν είχα, θα την έλυνα εκτός forum.

Το θέμα είναι ότι εδώ μπαίνουν άτομα που δεν τα ξέρουμε και δεν μας ξέρουν και το μόνο που κάνουν είναι να αποσυντονίζουν την κατάσταση και να προσβάλουν τους υπολοίπους.

Συμφωνώ απόλυτα με τα όσα έγραψες περί της οικονομίας, της στέρησης, των αναγκών και του αγώνα που δίνει ο κάθε ένας από εμάς για να αποκτήσει αυτό που τον γεμίζει και γενικώς αυτό που γουστάρει.

...και φυσικά επαυξάνω.:cool_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Έχει ένα ωραίο τραγούδι που λέει:
"Άμα θες να μείνεις μείνε, άμα θες να κάτσεις κάτσε"...
Μόνο σταμάτα την γκρίνια, να χαρείς δηλαδή, εδώ δεν είναι νηπιαγωγείο...

- Καλό καλοκαίρι παιδιά! :happy_4:

Reaction score
2
Καταρχας για να ξεκαθαριζουμε μερικα πραγματα. Με τον Κωστα και τον Νικο δεν εχω απολυτως τιποτα. Μακαρι καποια στιγμη να πιουμε μπυρες παρεα.Την ειρωνια ομως ειλικρινα δεν την αντεχω ουτε και απο τον κολλητο μου και δυστυχως την εχουν κανει αποψη. Οσο για το εαν γραφω σαν καταστηματαρχης και οτι εχω συμφεροντα, γι'αυτο και διαφωνω με τις αποψεις τους, εχω να πω οτι τουλαχιστον απο τα φορουμ δεν βγαζω ψωμι ουτε εχω πελατεια μεσα απο αυτα. Εδω - και το εχω ξαναπει - γραφω για το χομπι μου και μονο γ'αυτο! Ηθελα να ηξερα εαν ολοι εμεις οι "hiendαδες" αρχιζαμε τις ειρωνιες για ολες αυτες τις μπουρδες που εχουν γραφτει στην hi-end και που τοσο καιρο κανουμε τους μ@λ@κες για να μην οξεινουμε τα πραγματα αρχιζαμε τις επιθεσεις τι θα γινοτανε? Ολοι κι ολοι 10 ειμαστε που γραφουμε εδω κι οχι 50 ή 100 που ειμασταν καποτε. Εσεις δεν εχετε αναρωτηθει που πηγαν οι υπολοιποι? Για ολα υπαρχει δικαιολογια?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Καταρχας για να ξεκαθαριζουμε μερικα πραγματα. Με τον Κωστα και τον Νικο δεν εχω απολυτως τιποτα. Μακαρι καποια στιγμη να πιουμε μπυρες παρεα.Την ειρωνια ομως ειλικρινα δεν την αντεχω ουτε και απο τον κολλητο μου και δυστυχως την εχουν κανει αποψη. Οσο για το εαν γραφω σαν καταστηματαρχης και οτι εχω συμφεροντα, γι'αυτο και διαφωνω με τις αποψεις τους, εχω να πω οτι τουλαχιστον απο τα φορουμ δεν βγαζω ψωμι ουτε εχω πελατεια μεσα απο αυτα. Εδω - και το εχω ξαναπει - γραφω για το χομπι μου και μονο γ'αυτο! Ηθελα να ηξερα εαν ολοι εμεις οι "hiendαδες" αρχιζαμε τις ειρωνιες για ολες αυτες τις μπουρδες που εχουν γραφτει στην hi-end και που τοσο καιρο κανουμε τους μ@λ@κες για να μην οξεινουμε τα πραγματα αρχιζαμε τις επιθεσεις τι θα γινοτανε? Ολοι κι ολοι 10 ειμαστε που γραφουμε εδω κι οχι 50 ή 100 που ειμασταν καποτε. Εσεις δεν εχετε αναρωτηθει που πηγαν οι υπολοιποι? Για ολα υπαρχει δικαιολογια?
Ομολογώ, σκοπός της ζωής μου είναι να σε ειρωνεύομαι.
Θες ένα bluesky? :happy_9:

Άντε ρε τράβα διακοπές που σε έχει φάει η κάψα... :cool_4:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Προτασεις για την hi end κατηγορια...

...μονο καθηγητες και επιστημονες εχουν δικαιωμα να γραφουν εδω γιατι δεν αναφερεται στις οδηγιες εγγραφης νεων μελων?''Απαραιτητη προυποθεση εγγραφης, υπαρξη πτυχιων τουλαχιστον ανωτερας εκπαιδευσης" και ολοι οι αλλοι ΠΟΡΤΑ!
Γιάννη, δε νομίζω να είναι αυτή η άποψη του Κόγια. Θα ήταν παράλογο.
Να σου πω πως το καταλαβαίνω εγώ, γιατί αυτό το θέμα το επαναφέρουν συχνά αρκετά μέλη...

Επειδή πρόκειται για ένα απλό hobby σε πρώτο επίπεδο (κάθεσαι και ακούς, τίποτα παραπάνω) αλλά γίνεται εξαιρετικά δύσκολο και τεχνικό όσο το σκαλίζεις (σε σημείο να χρειάζονται ανώτερα μαθηματικά όταν το παρακάνεις με το σκάλισμα) δεν γίνεται να εμβαθύνουν όλοι στον ίδιο βαθμό.

Πέραν του ότι δεν νοιώθουν την ανάγκη όλοι να το ψάξουν λίγο παραπάνω (είναι και θέμα χαρακτήρα), πολλοί δεν έχουν και τα γνωστικά εφόδια να το κάνουν. Είναι απόλυτα λογικό και, στην τελική, δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να το ψάξει ούτε πρόκειται να δώσουμε κάπου εξετάσεις για να περάσουμε στην επόμενη τάξη. Πρόκειται για hobby - μην το ξεχνάμε. Μπορεί κάποιος να μείνει και στο καθαρά επιφανειακό επίπεδο και να "τη δει" απλός καταναλωτής.

Έτσι λοιπόν, κάποιος θα έχει μεγάλο εμπειρία απο ακροάσεις αλλά δεν θα έχει τις γνώσεις για να εμβαθύνει σε τεχνικά θέματα, κάποιος άλλος θα έχει πολύ καλό γνωστικό υπόβαθρο αλλά δεν θα έχει ακούσει πολλά μηχανήματα, κάποιος άλλος θα διαθέτει και εμπειρία και γνώσεις.
Όλοι έχουν κάτι να προσφέρουν και έχουν θέση σε μία κατηγορία σαν αυτή εδώ και όλες οι επιλογές (πρέπει να) είναι δεκτές και σεβαστές, αρκεί να έχουμε συναίσθηση του τι ξέρουμε, τι δεν ξέρουμε, τι παραπάνω μπορούμε να μάθουμε και γενικώς να αναζητούμε τρόπους για να βελτιωθούμε. Με άλλα λόγια, το...perspective είναι απαραίτητο.

Το πρόβλημα είναι η συνύπαρξη όλων αυτών των ατόμων με διαφορετικούς χαρακτήρες, διαφορετικό background, διαφορετικές εμπειρίες και διαφορετικό βαθμό εμβάθυνσης στο αντικείμενο. Το θέμα περιπλέκεται ακόμη παραπάνω επειδή στο συγκεκριμένο αντικείμενο οι μετρήσεις και η τεχνική ανάλυση δεν λένε πάντα όλη την αλήθεια και, απο την άλλη, οι ακροάσεις είναι μία, κατά κύριο λόγο, υποκειμενική διαδικασία.

Φαντάζομαι όλοι συμφωνούμε πως ο αλληλοσεβασμός είναι απαραίτητος. Αν σεβόμαστε τον συνομιλητή μας γίνονται όλα ευκολότερα.
Όμως, όλα έχουν τα όριά τους.
Θα δεχθώ πως ίσως το "ο σεβασμός κερδίζεται" δεν ισχύει στην περίπτωσή μας διότι σε μία online κοινότητα, με τόσους συμμετέχοντες οι οποίοι στην ουσία δε γνωρίζονται μεταξύ τους και η δυνατότητα δια ζώσης επικοινωνίας είναι περιορισμένη, ο αλληλοσεβασμός πρέπει να αποτελεί τη βάση της όποιας συζήτησης.

Όμως, φίλοι μου, ενώ ξεκινάς με όλη την καλή διάθεση και με θετικές σκέψεις, υπάρχουν ορισμένα άτομα που δε σε αφήνουν να τους σεβαστείς...
Δεν είναι κάτι νέο, that's life.

Να σας το πω πιο αναλυτικά, για να γίνω κατανοητός...
Για μένα είναι αυτονόητο πως θα πρέπει να σέβομαι τη γνώμη κάποιου που ξεκίνησε να ασχολείται με το τιμημένο αυτό hobby πριν γεννηθώ.
Όμως, αν γι'αυτόν τον κάποιο σιγά-σιγά αρχίζω να διαπιστώνω πως δε γνωρίζει αρκετά πράγματα που τα έχω μάθει εγώ στα ελάχιστα χρόνια που ασχολούμαι σοβαρά με το HiFi και τα οποία δε χρειάζονται να είσαι πυρηνικός φυσικός για να τα καταλάβεις, απλά λίγο να ενδιαφέρεσαι, ε, κάπου μπαίνω σε σκέψεις αν αξίζει να τον παίρνω στα σοβαρά εφόσον κι ο ίδιος δε φαίνεται να ασχολείται και πολύ σοβαρά και μένει στην καταναλωτική πλευρά του πράγματος. Αν, δε, αυτός ο κάποιος πετάξει τίποτα χοντράδες του στυλ "θέλουμε δυναμική περιοχή 180dB" (το παράδειγμα τυχαίο γιατί αν πω τις χοντράδες που έχω στο μυαλό μου θα φωτογραφίσω άτομα και θα είναι έμμεση προσωπική επίθεση σε άλλα μέλη, κάτι το οποίο αντιβαίνει στους κανόνες του forum) και, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, βγαίνει και κράζει άτομα που αποδεδειγμένα γνωρίζουν απείρως περισσότερα απο εκείνον και τους κατηγορεί ότι δήθεν "δεν αγαπάνε το hobby μας και του κάνουν κακό", ε, τότε, συγγνώμη κιόλας, αλλά αυτός ο a priori σεβασμός μετατρέπεται σε a posteriori λύπηση (για να μην πω τίποτα πιο χοντρό).

Κάπου εκεί βγαίνει απο τα ρούχα του ο Κόγιας... Δεν λέω ότι συμφωνώ πάντα με τον τρόπο που εκφράζει την αγανάκτησή του, αλλά ειλικρινά μπορώ να τον καταλάβω διότι, δυστυχώς, το θράσος ορισμένων είναι ευθέως ανάλογο της άγνοιάς τους.. Αν εμένα με εκνευρίζουν οι παραπάνω τύποι, δε γίνεται να μην ενοχλούν τον Κώστα ο οποίος είναι και ο στόχος των επιθέσεών τους, τους τρώει στη μάπα περισσότερα χρόνια απο εμένα και μόνο ο ίδιος ξέρει πόσο έχει στρώσει τον πwπw του για να μάθει όσα ξέρει.

Το σωστότερο, για μένα, είναι ο καθένας να μένει σε αυτά που ξέρει και μπορεί να κατανοήσει και να μην κρίνει αυτά που δεν μπορεί να κατανοήσει. Δεχόμαστε ότι κάποια πράγματα είναι πέρα απο τις δυνατότητές μας, διότι καλώς ή κακώς δεν είμαστε όλοι φυσικομαθηματικοί, ηλεκτρονικοί or whatever, και συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με το hobby μας επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον μας στους τομείς εκείνους που μπορούμε να αντιληφθούμε.

Το παραπάνω δεν είναι απλά θεωρία. Λόγω ηλικίας έχω βρεθεί στη θέση και των δύο πλευρών, μέχρι κάποιο βαθμό.
Όταν ήμουν πιτσιρικάς, επί εποχής AVForum, πραγματικά δεν είχα τις γνώσεις για να κατανοήσω κάποια πράγματα. Προσπαθούσα να παρακολουθήσω μερικά αμιγώς τεχνικά θέματα, δεν μπορούσα, απογοητευόμουν και έλεγα "δε βαριέσαι, το αυτί είναι ο τελικός κριτής". Πραγματικά με έτρωγε που κάποια πράγματα δεν τα καταλάβαινα αλλά αυτό δε μείωσε το ενδιαφέρον μου για το ΗiFi ούτε έκανε την ενασχόλησή μου με το αντικείμενο λιγότερο ευχάριστη. Σέβεσαι τους ανθρώπους που ξέρουν 5 πράγματα παραπάνω απο εσένα και έχουν ακούσει και πολλά περισσότερα συστήματα, κοιτάς να κερδίσεις (σε γνώσεις πάντα) ό,τι μπορείς απο την τριβή σου με αυτούς και αποφεύγεις να εκφράσεις γνώμη για πράγματα που δεν καταλαβαίνεις ή/και δε γνωρίζεις. Απλό μου φαινόταν - ακόμη και στα 17 μου.
Σήμερα, λόγω των προπτυχιακών σπουδών μου αλλά και λόγω αρκετού διαβάσματος, είμαι σε θέση να κατανοήσω περισσότερα πράγματα και να παρακολουθήσω συζητήσεις και γραπτά που ξεφεύγουν απο το επίπεδο των ακροάσεων και πάνε λίγο παρακάτω (θεωρώ πως τα καταφέρνω καλά στην κατανόηση του θεωρητικού/μαθηματικού υπόβαθρου του πράγματος και σε ό,τι έχει να κάνει με...bit, αλλά σε θέματα που απαιτούν γνώσεις ηλεκτρονικής η κατάσταση σηκώνει πολύ βελτίωση).
Φυσικά αυτά που δεν ξέρω είναι πολύ περισσότερα απο αυτά που ξέρω αλλά πλέον το βασικό που λείπει είναι ο χρόνος για παραπάνω διάβασμα...

...Γιατί το ρημάδι, για να απαντήσω πάνω στην πολύ σωστή βάση που έθεσε ο Νικόλας εδώ, άμα θες να λέγεσαι σοβαρός hobbίστας (ή HiEndας, με τη δική μου ερμηνεία του όρου), εκτός απο αρκετό χρήμα, πολλές ώρες ακροάσεων κλπ, θέλει και διάβασμα....Διάβασμα το οποίο, μέχρι ένα σημείο (σίγουρα μέχρι το σημείο εκείνο που δε θα υπάρχει κίνδυνος να πετάξει κάποιος τις...κοτσάνες που αναφέρω παραπάνω και με τις οποίες μπορεί να εκτεθεί ανεπανόρθωτα), δεν απαιτεί πτυχίο Πυρηνικής Φυσικής - γιατί πίσω απο αυτή τη δικαιολογία κρύβονται αρκετοί - αλλά, απλά και μόνο, όρεξη.

Καλές και χρήσιμες οι ακροάσεις 5 διαφορετικών συστημάτων τη βδομάδα΄ έτσι γίνεσαι έμπειρος ακροατής.
Καλό και χρήσιμο το ρευστό όταν υπάρχει διότι σου δίνει την άνεση των συχνών αναβαθμίσεων, αλλαγών και δοκιμών στο σύστημά σου΄ έτσι γίνεσαι έμπειρος καταναλωτής και γνώστης της αγοράς.
Τα παραπάνω όμως απο μόνα τους δεν είναι αρκετά. Για να μπορείς να τα αξιοποιήσεις στο έπακρο χρειάζεται και αρκετό διάβασμα (μιλάμε για διάβασμα που απαιτεί, το πολύ, γνώσεις Λυκείου, μην ξεχνιόμαστε).
In my humble opinion πάντα, μόνο έτσι μπορείς να λες ότι ασχολείσαι σοβαρά με το HiFi/HiEnd και δεν είσαι απλά ακροατής ή/και καταναλωτής.

Φιλικά.

Ρε πόσα έγραψα ο φούστης?! Και με περιμένουν και για ποτάκι και έχω αργήσει... Έφυγαααααααααα! :crazy_1:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Ομολογώ, σκοπός της ζωής μου είναι να σε ειρωνεύομαι.
Θες ένα bluesky? :happy_9:

Άντε ρε τράβα διακοπές που σε έχει φάει η κάψα... :cool_4:
Tώρα που είπες Bluesky...
Mετά απο σύντομη κόντρα:
Bluesky - Marantz CD67SE σημειώσατε 2 (στο σύστημά μου πάντα).

Για τα λεφτά του παίζει SUPER και σε άλλο σύστημα ίσως να το προτιμούσα απο το γερο-Marantz, αλλά HiEnd player δεν είναι.

Θα ακολουθήσει και 2ος γύρος ακροάσεων γιατί μάλλον θα χτυπήσω ένα κι εγώ να ξεφορτωθώ το Sony DVD που έχω και το οποίο είναι της εποχής του Καφάτου (σχήμα λόγου).

Reaction score
2
Ναι ρε φιλε αλλα μην ξεχνας οτι υπαρχει ο "απλος" κοσμος που αγαπαει την μουσικη και την πιστη αναπαραγωγη της μεσα απο ενα συστημα. Τωρα αν με μαθηματικα και φυσικη αποδεικνυεται γιατι το ταδε συστημα παιζει ετσι και το ταδε αλλιως τι τον ενδιαφερει αυτον περα του τελικα πως παιζει? Οταν ερθει καποιος στο μαγαζι μου με βαζει να του συστησω καποια συστηματα ή μου λεει αυτος τι θελει να ακουσει. Σκεφτεσαι καθε φορα να καθομουν να αναλυσω με μαθηματικους υπολογισμους και τεχνικα θεματα γιατι το καθε μηχανημα ακουγεται διαφορετικα? Θα με επαιρνε με τα γιαουρτια. Τελικα ξερεις τι μου εχει λειψει εδω? Οι παρουσιασεις συστηματων - μηχανηματων - τα νεα προιοντα της αγορας χωρις τα μονιμα χλευαστικα σχολια για τον κατασκευαστη και τον αντιπροσωπο. Στην τελικη υπαρχει πληθωρα μηχανηματων ακριβα και φθηνα και σε οποιον αρεσουν τα ακουει. Πραγματικα θα ειμουν προθυμος να βοηθησω οσο μπορω και μεσα απο την ιδιοτητα μου ως επαγγελματιας και ως απλος χομπιστας.

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Προτασεις για την hi end κατηγορια...

Μα εννοείται, Γιάννη, πως δεν θα αρχίσεις τον πελάτη στην ανάλυση αυτού του είδους. Το έγραψα και παραπάνω, δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να γνωρίζει τι συμβαίνει "κάτω απο το καπό" της συσκευής και ίσα-ίσα που μας συμφέρει το hobby να είναι προσιτό σε όλους και όχι κάτι το δύσκολο.
Αν όμως κάποιος θέλει να το ψάξει λίγο παραπάνω, και μέχρι ένα σημείο, δεν χρειάζεται να είναι ούτε φυσικός ούτε μαθηματικός ούτε ηλεκτρονικός για να κατανοήσει κάποια πράγματα.

Οι παρουσιάσεις συστημάτων και οι εντυπώσεις απο ακροάσεις λείπουν, όντως, αλλά το πρόβλημα είναι μάλλον αυτό που επεσήμανε ο Νικόλας ο Κορακάκης. :cool_4:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Re: Απάντηση: Re: Προτασεις για την hi end κατηγορια...

Tώρα που είπες Bluesky...
Mετά απο σύντομη κόντρα:
Bluesky - Marantz CD67SE σημειώσατε 2 (στο σύστημά μου πάντα).
Δηλαδη βρε Κωστα υπαρχει πιθανοτητα 1 στο 1.000.000 να παιξει σε αλλο συστημα καλυτερα το BS ;;;;
Ημαρτον !!

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτασεις για την hi end κατηγορια...

Δηλαδη βρε Κωστα υπαρχει πιθανοτητα 1 στο 1.000.000 να παιξει σε αλλο συστημα καλυτερα το BS ;;;;
Ημαρτον !!
Βρε δεν ξέρεις τι γούστα μπορεί να έχει ο άλλος ή πως είναι στημένο το σύστημά του. Την παρένθεση την έβαλα γιατί στις μεσαίες το BS ήταν πιο προβολικό κι αυτό μπορεί να κολλάει καλύτερα σε κάποια συστήματα (και κάποια γούστα) απο το...voicing του Marantz.

sk

Reaction score
502
Re: Απάντηση: Προτασεις για την hi end κατηγορια...

Αν όμως κάποιος θέλει να το ψάξει λίγο παραπάνω, και μέχρι ένα σημείο, δεν χρειάζεται να είναι ούτε φυσικός ούτε μαθηματικός ούτε ηλεκτρονικός για να κατανοήσει κάποια πράγματα.

Μιλάμε για high end.
Θεωρώ ότι «οφείλεις» να το ψάξεις λίγο παραπάνω.
Οι παρουσιάσεις συστημάτων και οι εντυπώσεις απο ακροάσεις λείπουν, όντως,

Δεν λείπουν – Σπανίζουν (ο Κος Korakakis προσφάτως μας τίμησε με μια) .
Πάντως για μένα καλύτερα λίγες και καλές , γιατί οι περισσότερες κατέληγαν στην περίφημη κολοκυθόπιτα, και ως γνωστό η μάνα μου φτιάχνει την καλύτερη (IMHO).
Ψυχραιμία παιδιά – και καλό καλοκαίρι να ΄χουμε :happy_4:

Reaction score
7
Αγαπητέ Κώστα Φ., ο Κόγιας ποτέ δεν είπε:
....Το θέμα περιπλέκεται ακόμη παραπάνω επειδή στο συγκεκριμένο αντικείμενο οι μετρήσεις και η τεχνική ανάλυση δεν λένε πάντα όλη την αλήθεια και, απο την άλλη, οι ακροάσεις είναι μία, κατά κύριο λόγο, υποκειμενική διαδικασία...
O Κόγιας είναι ο εκφραστής του Ορθού Λόγου. Η υπογραμμισμένη φράση (η υπογράμμιση δική μου), αποτελεί την φιλοσοφία του Κόγια και οποιοσδήποτε παρεκλίνει είναι άσχετος.
Εχω την εντύπωση όμως Κώστα, αν μου επιτρέπεις ότι κάπου έχεις μπλέξει λίγο τις έννοιες. Το να καταλάβω ή να εμβαθύνω στις τοπολογίες ενισχυτών και ποια μετράει καλλίτερα, ή τους τύπους των ηχείων και ποια η θεωρία τους κλπ δεν είναι το hobby του hi-end. Το hobby του hi-end είναι να καταφέρεις αυτό που γραφτηκε στο αποθηκευτικό μέσο (που δεν έχεις την πληροφορία, αλλά λέμε τώρα) να την αναπαράγεις (ιδεατά το ίδιο) αλλά πρακτικά όσο το δυνατόν πιστότερα χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα τεχνολογία, δηλαδή κάτι σαν μαγείρεμα. Βέβαια αν θέλεις να εμβαθύνεις μπορείς να το φτάσεις μέχρι οπού θέλεις, απο το να είσαι λογιστής και να πάρεις master στην ηλεκτροακουστική, αλλά για να εξασκήσεις το hobby του hi-end, δηλαδή να απολαύσεις την 5η του Malher π.χ. χρειάζεται να έχεις εμπειρία πάνω της, πολλά ακούσματα μουσικής και άπειρη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου όταν ακούς. Τώρα το αν είναι ακριβώς όπως εκτελέστηκε απο την μεγάλη ορχήστρα του St Petersbourg και τον Temirkanov, είναι ουτοπία, τουλάχιστον με τα μέσα που έχουμε μέχρι σήμερα. To λίγο καλλίτερα(;) ή λίγο ορθότερα ποτέ δεν σε έκανε ευτυχισμένο. Αυτές οι συγκρίσεις είναι για τους μηχανάκηδες και τους θεωρητικούς, απο τέτοιους δόξα το θεώ υπάρχουν πολλοί. Και όσο υπάρχουν αυτοί θα υπάρχουν και οι διαμάχες βινύλιο vs cd, λάμπα vs transistor, mp3 vs original κλπ. Αυτή είναι η άποψή μου.
Το πιστότερα όμως πως ορίζεται; έχεις το αρχικό για να δεις πόσο πιστή είναι η αναπαραγωγή; Και γιατί μήπως έχει αποδειχθεί ποιά μέθοδος είναι η πιό αξιόπιστη;

.....Φαντάζομαι όλοι συμφωνούμε πως ο αλληλοσεβασμός είναι απαραίτητος. Αν σεβόμαστε τον συνομιλητή μας γίνονται όλα ευκολότερα.....
Αυτό που το διέκρινες στον Κόγια;
Τελικά όμως το thread είναι προτάσεις για την hi-end, και όχι ποιές είναι οι απόψεις του Κόγια και του οποιουδήποτε για την hi-end!.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Προτασεις για την hi end κατηγορια...

Βρε δεν ξέρεις τι γούστα μπορεί να έχει ο άλλος ή πως είναι στημένο το σύστημά του. Την παρένθεση την έβαλα γιατί στις μεσαίες το BS ήταν πιο προβολικό κι αυτό μπορεί να κολλάει καλύτερα σε κάποια συστήματα (και κάποια γούστα) απο το...voicing του Marantz.
Η τονικη (αν)ισορροπια ενος μηχανηματος (πρεπει να) ειναι ενα κλασμα της συνολικης εκτιμησης .

Προτιμω ενα π.χ. πιο φωνακλαδικο στις φωνες CD player αλλα πολυ καθαρο σε ολο το φασμα , με στακατο μπασσο και αληθοφανες χροιες παρα ενα τονικα ουδετερο αλλα θαμπο ψηλα π.χ.

Τωρα αν το συστημα του ειναι με μηχανηματα του κιλου , ισως και το BS να το κανει ν ακουγεται ευχαριστα . Ομως εδω μιλαμε για Hi End ....:cool_4:

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Η παρουσία ατόμων σαν τον Κώστα Φ. στο avsite είναι πολυπλεύρως πολύτιμος, όχι τόσο διότι αντισταθμίζει το άγος της παρουσίας εδώ κάποιων αμορφώτων, ασημάντων, δυστύχων τυχαρπάστων, που δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσουν τον χαρταετό από το σταυραετό, αλλά διότι οι κατ' ιδίαν προαίρεσιν παρόντες μορφωμένοι άνθρωποι είναι πολύτιμοι, όχι μόνον εδώ, στο avsite, αλλά παντού, ούτως ή άλλως.
Ναι , ναι ..., ναι ....

Ο γιατρος ειπε να λεμε παντα ναι ......

Reaction score
1
.....που να τρεχω στον Βολο :happy_8: :happy_8: :happy_8:
Επειδή οι περισσότεροι τελικά έχετε πρόβλημα με τον Κώστα και επειδή ο άνθρωπος μένει Βόλο, γεγονός που δυσκολεύει τα πράγματα σε περίπτωση που κάποιοι θα επιθυμούσαν να μεταβούν εκεί για να επιλύσουν τα μεταξύ τους προβλήματα με τον εν λόγω άνθρωπο, προτείνω... να του νοικιάσουμε ένα δυάρι στο Κολονάκι, όπου εκεί θα μπορεί να δέχεται σε ώρες καταστημάτων, όλα τα μέλη του forum που έχουν πρόβλημα μαζί του. :crazy_3: :crazy_3:
:crazy_3: :crazy_3:
:crazy_3: :crazy_3:

Για τους καταστηματάρχες θα υπάρξει ειδική ρύθμιση.:happy_7: :happy_7: :happy_7: :happy_7: :happy_7: :happy_7: :happy_7:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Αγαπητέ Κώστα Φ., ο Κόγιας ποτέ δεν είπε:
....Το θέμα περιπλέκεται ακόμη παραπάνω επειδή στο συγκεκριμένο αντικείμενο οι μετρήσεις και η τεχνική ανάλυση δεν λένε πάντα όλη την αλήθεια και, απο την άλλη, οι ακροάσεις είναι μία, κατά κύριο λόγο, υποκειμενική διαδικασία...
O Κόγιας είναι ο εκφραστής του Ορθού Λόγου. Η υπογραμμισμένη φράση (η υπογράμμιση δική μου), αποτελεί την φιλοσοφία του Κόγια και οποιοδήποτε παρεκλίνει είναι άσχετος.
Kι όμως...Αντιγράφω απο αυτό το post του Κ.Κ.:

"...παλιότερα αποδιδόταν μεγάλο βάρος στις εργαστηριακές μετρήσεις του δοκιμίου, με παράλληλη την παράθεση των ακουστικών εντυπώσεων από μέρους του δοκιμαστή, ενώ στα μεταγενέστερα χρόνια, περίπου από τα μέσα της 10ετίας του ’80 και εντεύθεν, οι μετρήσεις βαθμιαία πέρασαν σε δεύτερη μοίρα, δίνοντας την πρωτοκαθεδρία στις ακουστικές εντυπώσεις του δοκιμαστή. Αυτό δεν ήταν βεβαίως κάτι λανθασμένο, τουλάχιστον κατά την προσωπική μου άποψη, καθώς οι μετρήσεις αυτές βασίζονταν –και βασίζονται- σε σχετικά παλιές νόρμες, της 10ετίας του ’60, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι λανθασμένες, αλλά απλώς ελλιπείς. Σε κάθε περίπτωση, όμως, και νομίζω πως δεν λέω κάτι πρωτότυπο, αλλά το απολύτως αυτονόητο, οι μετρήσεις αυτές, ναι μεν δεν είναι θετικό, είναι όμως ένα σχετικά ικανό αρνητικό κριτήριο."

Για τον ορισμό του HiEnd δε θα διαφωνήσω αλλά εγώ αναφερόμουν στον (δικό μου) ορισμό του HiEndά (aka σοβαρού hobbίστα που δεν του αρκεί να είναι απλά ακροατής και καταναλωτής).
Επίσης δε θεωρώ πως είμαστε off-topic, διότι θεωρώ πως, όπως πολύ σωστά το έθεσε ο Νικόλας, πολλά προβλήματα ξεκινούν απο τον ορισμό που δίνει ο καθένας μας στο HiEnd και, πηγαίνοντας το λίγο παραπέρα, στους HiEnd...hobbίστες.

LUXMAN

Επαγγελματίας
Reaction score
69
Για τους καταστηματάρχες θα υπάρξει ειδική ρύθμιση.:happy_7: :happy_7: :happy_7: :happy_7: :happy_7: :happy_7: :happy_7:
Τοτε θα δουν ποιος ειναι πραγματικα ....Κεφατος !! :happy_8: :happy_8: :happy_8: :happy_8:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.218
Members
38.540
Νεότερο μέλος
TehLooney