Προτασεις για την hi end κατηγορια...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Ναι ρε φιλε αλλα μην ξεχνας οτι υπαρχει ο "απλος" κοσμος που αγαπαει την μουσικη και την πιστη αναπαραγωγη της μεσα απο ενα συστημα.
Μπορεί να γράψει ότι θέλει στην audio ο απλός κόσμος λοιπόν. Εδώ, στο υποτιθέμενο άνω άκρο του χόμπι, τίποτα δεν μπορεί να πέσει κάτω ή να ανήκει στον... απλό κόσμο με το έτσι θέλω ή επειδή έχει λεφτά. Δυστυχώς έτσι είναι φίλε...

Μα εννοείται, Γιάννη, πως δεν θα αρχίσεις τον πελάτη στην ανάλυση αυτού του είδους.
Μισό για να μην τα μπλέξουμε. Τι δουλειά έχει η προσέγγιση πελατών με την προσέγγιση του χόμπι? Στον πελάτη μπορεί να πει κάποιος 15 μ@λ@κίες. Εδώ δεν μπορεί...

Δηλαδη βρε Κωστα υπαρχει πιθανοτητα 1 στο 1.000.000 να παιξει σε αλλο συστημα καλυτερα το BS ;;;;
Ημαρτον !!
Ναι βέβαια. Δεν διαβάζεις δεξιά και αριστερά? :happy_9:

Το να καταλάβω ή να εμβαθύνω στις τοπολογίες ενισχυτών και ποια μετράει καλλίτερα, ή τους τύπους των ηχείων και ποια η θεωρία τους κλπ δεν είναι το hobby του hi-end. Το hobby του hi-end είναι να καταφέρεις αυτό που γραφτηκε στο αποθηκευτικό μέσο (που δεν έχεις την πληροφορία, αλλά λέμε τώρα) να την αναπαράγεις (ιδεατά το ίδιο) αλλά πρακτικά όσο το δυνατόν πιστότερα χρησιμοποιώντας την υπάρχουσα τεχνολογία, δηλαδή κάτι σαν μαγείρεμα. Βέβαια αν θέλεις να εμβαθύνεις μπορείς να το φτάσεις μέχρι οπού θέλεις, απο το να είσαι λογιστής και να πάρεις master στην ηλεκτροακουστική, αλλά για να εξασκήσεις το hobby του hi-end, δηλαδή να απολαύσεις την 5η του Malher π.χ. χρειάζεται να έχεις εμπειρία πάνω της, πολλά ακούσματα μουσικής και άπειρη εμπιστοσύνη στον εαυτό σου όταν ακούς. Τώρα το αν είναι ακριβώς όπως εκτελέστηκε απο την μεγάλη ορχήστρα του St Petersbourg και τον Temirkanov, είναι ουτοπία, τουλάχιστον με τα μέσα που έχουμε μέχρι σήμερα.
Μάλλον εσύ Βαγγέλη έχεις μπερδέψει τις έννοιες.
Προφανώς, βολεύει να παρουσιάζουμε μονίμως το hi end ως μια απέραντη κολοκυθόπιτα, διότι έτσι, μπορούν να έχουν όλοι άποψη. Όμως, το hi end είναι τόσο χόμπι υποκειμενισμού, όσο και χόμπι τεχνολογίας και δυστυχώς αυτό δεν αλλάζει ότι και να λέμε. Αν λοιπόν, στην hi μορφή του audio δεν ασχοληθούμε κυρίως με τεχνικά θέματα, αναλύοντας το οτιδήποτε, που θα ασχοληθούμε? Ξεβολευτείτε ήταν πάντα το σύνθημα του Κόγια μεσιέ Ευάγγελε, διότι όποιος ασχολείται με μηχανές δεκάδων χιλιάδων ευρώ, οφείλει να κρίνει ορθολογιστικά και όχι με κριτήρια καναπέ, πτι φουρ και κοινωνικών μαζώξεων ψυχολογικής ανάτασης. Μην μπλέκετε επιτέλους ένα χόμπι τεχνολογίας με τις συλλογές γραμματοσήμων ή ακριβών έργων τέχνης. Αυτό που μονίμως βλέπω, είναι ότι όταν κάποιος έχει άποψη (ή νομίζει ότι έχει τέλος πάντων) για κάποιο τεχνικό θέμα, τότε το hi end είναι μια χαρά τεχνικό σπορ. Όταν δεν έχει, είναι κολοκυθόπιτα. Έλεος βρε...

Και φυσικά, αυτή η καραμέλα με τον σεβασμό των απόψεων, μου είναι παντελώς αδιάφορη διότι για παράδειγμα, δεν μπορώ να διαβάζω για τις ευεργετικές επιδράσεις της κρυογένεσης ή τον φονέα γιγάντων bluesky και να λέω "ο καθένας έχει την άποψή του". Στα δημοκρατικά πλαίσια της λεγόμενης ελευθερίας του λόγου ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει κι εγώ, (όπως και οποιοσδήποτε άλλος), έχω δικαίωμα να διαφωνήσω και όχι την υποχρέωση να σεβαστώ μια άποψη που θεωρώ λάθος (ή μια απλή χαζομάρα).

Τελικά όμως το thread είναι προτάσεις για την hi-end, και όχι ποιές είναι οι απόψεις του Κόγια και του οποιουδήποτε για την hi-end!.
Σωστό και δεν είδα ούτε μισή μέχρι τώρα...

Reaction score
2
Μπορεί να γράψει ότι θέλει στην audio ο απλός κόσμος λοιπόν. Εδώ, στο υποτιθέμενο άνω άκρο του χόμπι, τίποτα δεν μπορεί να πέσει κάτω ή να ανήκει στον... απλό κόσμο με το έτσι θέλω ή επειδή έχει λεφτά. Δυστυχώς έτσι είναι φίλε...

Μισό για να μην τα μπλέξουμε. Τι δουλειά έχει η προσέγγιση πελατών με την προσέγγιση του χόμπι? Στον πελάτη μπορεί να πει κάποιος 15 μ@λ@κίες. Εδώ δεν μπορεί...

Ναι βέβαια. Δεν διαβάζεις δεξιά και αριστερά? :happy_9:

Προφανώς, βολεύει να παρουσιάζουμε μονίμως το hi end ως μια απέραντη κολοκυθόπιτα, διότι έτσι, μπορούν να έχουν όλοι άποψη. Όμως, το hi end είναι τόσο χόμπι υποκειμενισμού, όσο και χόμπι τεχνολογίας και δυστυχώς αυτό δεν αλλάζει ότι και να λέμε. Αν λοιπόν, στην hi μορφή του audio δεν ασχοληθούμε κυρίως με τεχνικά θέματα, αναλύοντας το οτιδήποτε, που θα ασχοληθούμε? Ξεβολευτείτε ήταν πάντα το σύνθημα του Κόγια μεσιέ Ευάγγελε, διότι όποιος ασχολείται με μηχανές δεκάδων χιλιάδων ευρώ, οφείλει να κρίνει ορθολογιστικά και όχι με κριτήρια καναπέ, πτι φουρ και κοινωνικών μαζώξεων ψυχολογικής ανάτασης. Μην μπλέκετε επιτέλους ένα χόμπι τεχνολογίας με τις συλλογές γραμματοσήμων ή ακριβών έργων τέχνης. Αυτό που μονίμως βλέπω, είναι ότι όταν κάποιος έχει άποψη (ή νομίζει ότι έχει τέλος πάντων) για κάποιο τεχνικό θέμα, τότε το hi end είναι μια χαρά τεχνικό σπορ. Όταν δεν έχει, είναι κολοκυθόπιτα. Έλεος βρε...

Και φυσικά, αυτή η καραμέλα με τον σεβασμό των απόψεων, μου είναι παντελώς αδιάφορη διότι για παράδειγμα, δεν μπορώ να διαβάζω για τις ευεργετικές επιδράσεις της κρυογένεσης ή τον φονέα γιγάντων bluesky και να λέω "ο καθένας έχει την άποψή του". Στα δημοκρατικά πλαίσια της λεγόμενης ελευθερίας του λόγου ο καθένας μπορεί να πει ότι θέλει κι εγώ, (όπως και οποιοσδήποτε άλλος), έχω δικαίωμα να διαφωνήσω και όχι την υποχρέωση να σεβαστώ μια άποψη που θεωρώ λάθος (ή μια απλή χαζομάρα).

1.Και εσεις δηλαδη δεν ανηκετε στον απλο κοσμο??Ειστε δηλαδη αυτοι που δεν αφηνετε τιποτα να πεσει κατω???Μολις καποιος ξεστομισει την λεξη hiend του την πεφτετε με <<επιστημονικες>> ορολογιες,για να αποδ/ξετε τι?οτι δεν υπαρχει hiend η οτι εσεις τα ξερετε ολα?? Επισης διακρινω ενα ειδος κομπλεξ στα γραφομενα σας συνεχεια,για αυτους που <<εχουν>> λεφτα και τα σκανε σε αυτο που γουσταρουν!!! ποιο ειναι το κακο? Ποτε ηταν η τελευταια φορα που αναφερθηκες εσυ η ο κωστας (με κολακευτικα λογια),ποτε ηταν η τελευταια φορα που γραψατε για hiend χωρις να το-τους θαψετε?Προσωπικη γνωμη παντα ειναι πως ΕΔΩ και ΠΑΝΤΟΥ μπορει να γραψει ο οποισδηποτε που του αρεσει η συγκεκριμενη κατηγορια και οχι οποιος εχει πτυχια.Καλλυτερα να μου αρεσει αυτο που ακουω παρα να ψαχνω να βρω μαθηματικους τροπους να αποδειξω το αντιθετο?Θεωρεις τον εαυτο σου χομπιστα?Σου αρεσει η <καλη>> μουσικη? ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!! 2.Αμ,εδω ειναι που γραφονται τα καλλυτερα.Ενας επαγ/ας εαν πει οχι 15 αλλα 5 λαλακιες,παει τον εχασε τον πελατη και μαζι με αυτον και οσους αλλους του πηγαινε.Ετσι δουλευει η αγορα παντου.Ο κλεφτης και ο απατεωνας η αυτος που νομιζει οτι τα ξερει ολα,ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ βγαινει χαμενος.Νομος. 3.Το κακο ομως ειναι να ασχολησε ΜΟΝΟ με τεχνικα θεματα και παντα για να αποδειξεις οτι οι αλλοι δεν ξερουν,η,οτι δεν υπαρχει hiend.Δεν πρεπει να μας ενοχλει οταν μια συσκευη παιζει καλα,(την αποκτουμε και το χαιρομαστε),δεν την θαβουμε και λεμε οτι μονο το bs παιζει.Ας χαλαρωσουμε ολοι λιγο γιατι δεν παμε καλα μου φαινεται............φιλικα.....

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
1.Και εσεις δηλαδη δεν ανηκετε στον απλο κοσμο??Ειστε δηλαδη αυτοι που δεν αφηνετε τιποτα να πεσει κατω???Μολις καποιος ξεστομισει την λεξη hiend του την πεφτετε με <<επιστημονικες>> ορολογιες,για να αποδ/ξετε τι?οτι δεν υπαρχει hiend η οτι εσεις τα ξερετε ολα?? Επισης διακρινω ενα ειδος κομπλεξ στα γραφομενα σας συνεχεια,για αυτους που <<εχουν>> λεφτα και τα σκανε σε αυτο που γουσταρουν!!! ποιο ειναι το κακο? Ποτε ηταν η τελευταια φορα που αναφερθηκες εσυ η ο κωστας (με κολακευτικα λογια),ποτε ηταν η τελευταια φορα που γραψατε για hiend χωρις να το-τους θαψετε?Προσωπικη γνωμη παντα ειναι πως ΕΔΩ και ΠΑΝΤΟΥ μπορει να γραψει ο οποισδηποτε που του αρεσει η συγκεκριμενη κατηγορια και οχι οποιος εχει πτυχια.Καλλυτερα να μου αρεσει αυτο που ακουω παρα να ψαχνω να βρω μαθηματικους τροπους να αποδειξω το αντιθετο?Θεωρεις τον εαυτο σου χομπιστα?Σου αρεσει η <καλη>> μουσικη? ΑΥΤΟ ΜΕΤΡΑΕΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!! 2.Αμ,εδω ειναι που γραφονται τα καλλυτερα.Ενας επαγ/ας εαν πει οχι 15 αλλα 5 λαλακιες,παει τον εχασε τον πελατη και μαζι με αυτον και οσους αλλους του πηγαινε.Ετσι δουλευει η αγορα παντου.Ο κλεφτης και ο απατεωνας η αυτος που νομιζει οτι τα ξερει ολα,ΠΑΝΤΑ ΜΑ ΠΑΝΤΑ βγαινει χαμενος.Νομος. 3.Το κακο ομως ειναι να ασχολησε ΜΟΝΟ με τεχνικα θεματα και παντα για να αποδειξεις οτι οι αλλοι δεν ξερουν,η,οτι δεν υπαρχει hiend.Δεν πρεπει να μας ενοχλει οταν μια συσκευη παιζει καλα,(την αποκτουμε και το χαιρομαστε),δεν την θαβουμε και λεμε οτι μονο το bs παιζει.Ας χαλαρωσουμε ολοι λιγο γιατι δεν παμε καλα μου φαινεται............φιλικα.....
Απλά υπερβάλεις...
Ούτε πτυχία ζητήθηκαν ούτε επιστημονικές ανακαλύψεις, ούτε προσπάθησε κανείς να πει τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει. Αυτά είναι η δική σου ερμηνεία των πραγμάτων. Αυτό που ζητήθηκε είναι να μην δημιουργούνται θέσφατα που στηρίζονται μόνον στην υποκειμενικότητα της κολοκυθόπιτας και αυτό να βαφτίζεται hi end, διότι έτσι μας αρέσει...

Επίσης, μήπως έχασα κάτι?
Τα περί bluesky να τα πείς σε αυτούς που το λιβανίζουν εδώ και 6 μήνες. Εγώ γελούσα από την πρώτη στιγμή. Κάποιοι το άκουσαν και έγραψαν καλά λόγια, εκεί τελείωσε το θέμα... στο avsite.

Τέλος, αρκετά βρε παιδιά με την αγάπη για την μουσική, έχω αρχίσει να δακρύζω. Αν όλοι εμείς απλά αγαπούσαμε την μουσική, θα αγοράζαμε μόνο δίσκους και θα αρκούμασταν σε απλές μηχανές just to get the job done...

Reaction score
13
Μπορεί να γράψει ότι θέλει στην audio ο απλός κόσμος λοιπόν. Εδώ, στο υποτιθέμενο άνω άκρο του χόμπι, τίποτα δεν μπορεί να πέσει κάτω ή να ανήκει στον... απλό κόσμο με το έτσι θέλω ή επειδή έχει λεφτά.

+++++

Προφανώς, βολεύει να παρουσιάζουμε μονίμως το hi end ως μια απέραντη κολοκυθόπιτα, διότι έτσι, μπορούν να έχουν όλοι άποψη. Όμως, το hi end είναι τόσο χόμπι υποκειμενισμού, όσο και χόμπι τεχνολογίας

Αν λοιπόν, στην hi μορφή του audio δεν ασχοληθούμε κυρίως με τεχνικά θέματα, αναλύοντας το οτιδήποτε, που θα ασχοληθούμε? Ξεβολευτείτε ήταν πάντα το σύνθημα του Κόγια μεσιέ Ευάγγελε, διότι όποιος ασχολείται με μηχανές δεκάδων χιλιάδων ευρώ, οφείλει να κρίνει ορθολογιστικά και όχι με κριτήρια καναπέ, πτι φουρ και κοινωνικών μαζώξεων ψυχολογικής ανάτασης μετα τειου υπο το φεγγαροφως.

Καλως ή κακως το Ξεβολευτειτε μπορει κανεις να το πει με διαφορους τροπους. Ο ΚΚ πιθανον δεν θελει να το διατυπωσει με την γλωσσα που θα δεχτει να ακουσει ο ηλικιακα ωριμος και κοινωνικα δημιουργημενος αντρας που αποτελει κατα κανονα τον πληθυσμο του Hi End χωρου, και επιμενει σε κατι πιο χυμα. Προσωπικα δεν εχω προβλημα να διαβασω ουτε να μεταχειριστω χυμα λογο. Οταν ομως γινεται φανερο οτι αλλοι συνομιλητες νοιωθουν ετσι εξω απο τα νερα τους, θεωρωντας οτι θιγεται το επικοδομημα τους, και τελικα παει στραφι η ουσια των θεματων, τοτε δεν τον αποδεχομαι. Αλλη μια φορα : Το μεγαλο θυμα αυτης της ιστοριας ειναι η ουσια που χανεται. Το "Παραξενισμα" σαν φορμα γραπτου λογου (βλεπε εργα του Μπερτολντ Μπρεχτ, ή του δικου μας Νικου Τσιφορου) εξασκει τρομερη δυναμη σε συγκεκριμενη κατηγορια αποδεκτων, και φαινεται οτι οι Χαιενταδες δεν ανηκουν σε αυτην. Ο Ντοχερτυ (κατα την γνωμη μου ενας απο τους πιο υψηλου ρητορικου επιπεδου συνομιλητες) απετυχε να συμπλευσει με το μεσο συνφορουμιτη ακριβως για λογους ακαταλληλης φορμας του λογου του.
Επιμενω λοιπον οτι μια σειρα προβληματων της κατηγοριας ειναι καθαρα πρακτικης φυσης, οπως το να μιλαμε τουλαχιστον την ιδια γλωσσα. Μονο τοτε θα μας δωθει η ευκαιρια να δουμε το σοβαρα ζητηματα σε βαθος.
Ας πουμε, ποσο ειναι καθοριστικη ή εστω χρησιμη η Τεχνικη προσεγγιση, και ποσο η Ακουστικη.

Μην μπλέκετε επιτέλους ένα χόμπι τεχνολογίας με τις συλλογές γραμματοσήμων ή ακριβών έργων τέχνης. Αυτό που μονίμως βλέπω, είναι ότι όταν κάποιος έχει άποψη (ή νομίζει ότι έχει τέλος πάντων) για κάποιο τεχνικό θέμα, τότε το hi end είναι μια χαρά τεχνικό σπορ. Όταν δεν έχει, είναι κολοκυθόπιτα. Έλεος βρε...

+++++

+++++

ΕΓΩ ΕΙΔΑ ΜΕΡΙΚΕΣ. ΕΣΥ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΔΕΣ ??
:smoking:

Reaction score
0
Όταν ξεκίνησε αυτή διαδικτυακή παρέα, το κέφι υπήρχε, οι δοκιμές υπήρχαν, οι μαζώξεις για ακροάσεις και μετά φαγητό, οινοποσία υπήρχαν.
Η συνέχεια όμως ήταν πολύ διαφορετική:
Υπήρχαν άτομα, που βλέποντας τη δυναμική του φόρουμ (πρώην και νυν) ξεκίνησαν μία «διαδρομή» προς όφελός τους.
Κινήθηκαν σε εισαγωγείς, με καλά προϊόντα, ίσως και καταστήματα, δηλώνοντας μέλη του φόρουμ (πρώην και νυν), υποσχέθηκαν μέσα από τα γραπτά τους να επηρεάσουν καταναλωτές με σκοπό μία καλύτερη τιμή από τους εισαγωγείς ή τα καταστήματα λιανικής πώλησης αυτών των προϊόντων.
Αποτέλεσμα όλης αυτής της κίνησης, είναι η σημερινή κατάσταση.

Πολλοί, κάποιοι, ελάχιστοι, δε ξέρω τον αριθμό, μπορεί να γνώριζαν αυτή τη κατάσταση, με τη «σιωπή» τους όμως, την απόκρυψή της κατάστασης, την ανοχή, το δε βαριέσαι ή το δε με ενδιαφέρει, αρκεί είμαι σωστός εγώ, κατάφεραν σιγά σιγά να «αποξενώσουν» την κατηγορία του Hi End, αφήνοντάς να την «λυμαίνονται» τύποι σαν την περιγραφή νωρίτερα.

Στη συνέχεια, κάποιοι από αυτούς αποφάσισαν να «σπάσουν» τη σιωπή τους, διακριτικά να βγάζουν στον «αέρα» αυτά που γνώριζαν...
… Έλα όμως που αν κάποιος τους ρωτούσε:
«Καλά, παιδιά, αφού τα γνωρίζατε τόσο καιρό γιατί δε γράφατε κάτι»…
… Τι να έγραφαν?
Ότι τόσο καιρό σκεφτόμασταν ότι δεν μας ενδιέφερε και τώρα αποφασίσαμε να «μιλήσουμε»?
Αμέσως ο ερωτών θα σκεφτόταν:
Μήπως πια έχουν κάποιο συμφέρον να το κάνουν?

… και αυτό ήταν, ΤΕΛΟΣ η κατηγορία HI End…

Σκεπτόμενος τώρα και κάτι που έγραψε η γυναίκα μου σε κάποιο άλλο φόρουμ [εντάξει, μη γκρινιάζετε, θα της «κόψω» τη συμμετοχή (τελειώνει η άδειά της, ευτυχώς!)] και έλεγε περίπου ότι ο καθένας μπορεί να πει «σε αγαπώ» αλλά για τον καθένα ο τρόπος του «σ ΄αγαπώ» μπορεί να εκδηλώνεται διαφορετικά.

Έτσι ακριβώς είναι και το Hi End, ο καθένας το ορίζει διαφορετικά, το αισθάνεται διαφορετικά και το δικό του Hi End είτε μπορεί να είναι αυτό που μπορεί να αποκτήσει βάση της τσέπης του (υπέρβαση έτσι και αλλιώς, από τη στιγμή που δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης), είτε μπορεί να είναι η ολοκλήρωση ενός παιδικού ονείρου, είτε απλά η επίδειξη κάποιας οικονομικής επιφάνειας και άνεσης.

Εμείς, ΟΛΟΙ εμείς, άσχετα από πού ξεκινάει, ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να σεβαστούμε την άποψη του, άσχετα αν δεν συμφωνούμε.

Εκεί, λοιπόν είναι το λάθος μας, ΟΛΩΝ ΜΑΣ… αν διαφωνούμε με κάποια γνώμη, προσπαθούμε να επιβάλλουμε την άποψή μας, ως την πιο σωστή, παραθέτοντας τεχνικά στοιχεία (όσοι μπορούν), παραθέτοντας τη «μεγάλη» μας εμπειρία (?), παραθέτοντας άρθρα από το ιντερνέτ και άλλα τόσα που διαψεύδουν τα πρώτα!!!!, αναγκάζουμε ανθρώπους να υπερασπιστούν τη γνώμη τους (είναι απόρροια προσωπικών βιωμάτων και δε βλέπω το λόγο να απολογηθεί κανείς για τη…ζωή του) ή τέλος τους υποχρεώνουμε να σιωπήσουν γιατί ένοιωσαν προσβεβλημένοι και δεν επιθυμούσαν να ανοίξουν ένα διάλογο με κάποιον που στην ουσία δεν τους ξέρει και τους ειρωνεύεται!!!

Reaction score
0
Αν ήταν να κάνω προτάσεις για την κατηγορία θα ήταν:

Α) ΣΕΒΑΣΜΟΣ στο μέλος που εκφράζει τη γνώμη του, είναι ένας άνθρωπος που επιθυμεί σεβασμό όπως τον επιθυμούμε και εμείς για τα γραπτά μας και τη γνώμη μας.
Β) Σε οποιαδήποτε, ανάρμοστη συμπεριφορά μέσω των γραπτών, ενός μέλους, ο διαχειριστής να τον προειδοποιεί, με μήνυμα, άμεσα στο θέμα και να τον βάζει στη «θέση» του ή να τον επαναφέρει στην τάξη.
Φυσικά, αν όντως διατηρηθεί ο σεβασμός, από ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ, δε θα χρειαστεί καν η επέμβαση του διαχειριστή.
Αν το μέλος συνεχίσει να του απαγορευτεί η οποιαδήποτε συμμετοχή στο συγκεκριμένο θέμα, αν ανοίξει νέο που αναφέρεται στην εκεί κατάσταση να διαγραφή επίσης ή να κλειδωθεί.
Συγνώμη, δε κατάλαβα την ερώτηση?
Με ποιο δικαίωμα?... μα φυσικά με το δικαίωμα της έλλειψης σεβασμού!
Αν μη τι άλλο, αν έχει ήδη κάποιος προειδοποιηθεί για την αγενή του συμπεριφορά και δεν έχει διορθωθεί, αυτόματα δίνεται το δικαίωμα στο διαχειριστή της κατηγορίας να τον «κλειδώσει».
Γ) Να ξεκινήσουν οι παρουσιάσεις, οι αναφορές σε δοκιμές, η κατάθεση γνώμης από τα μέλη, που αν έχουν δει πραγματικά τα άλλα μέλη να σέβονται τη γνώμη τους, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος της ειρωνείας, θα μπορούν να γράψουν τις εντυπώσεις τους.
Δ) Να ξεκινήσουν και πάλι οι παρουσιάσεις μηχανημάτων σε καταστήματα, αντιπροσωπείες ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΤΙΜΕΣ ειδικά για τις ημέρες των … «παρουσιάσεων», στην ουσία ήταν «προμελετημένα εγκλήματα» και οδήγησαν στο «εδώ» που είμαστε…
Ε) Ας έχουμε το θάρρος της γνώμης μας για να ξεκινήσει μία συζήτηση εποικοδομητική και όχι ευκαιρία για ειρωνεία και σχόλια υποτιμητικά.
ΣΤ) Ο καθένας από εμάς έχει τη νοημοσύνη να κρίνει αν η τιμή ενός μηχανήματος είναι καλή, είτε γιατί το άκουσε στις συγκεντρώσεις, είτε γιατί το άκουσε σε φίλο του, είτε γιατί το έχει στο σπίτι του.
Αν τώρα είναι υπερτιμημένο, υποτιμημένο, τίμιο ή… άτιμο, μπορεί να το αναφέρει, χωρίς όμως να προσπαθήσει και να το επιβάλει στους άλλους.
Όταν μπει στο «χορό» που ονομάζεται, ψάχνω, δοκιμάζω, πετάω, κατασκευάζω, διαφημίζω, συμμετέχω σε εκθέσεις, έχω κέρδος για μένα, την οικογένειά μου, τους υπαλλήλους μου, κεφάλαια για νέες «αναζητήσεις», εισάγω, τιμολογώ, έχω stock, κάνω επιδείξεις, δίνω κέρδος στο μεταπωλητή (?), τότε και ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ, θα μπορούσε να γράψει κάτι για το κόστος ΑΛΛΑ και πάλι, ας μην ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ!!!
Είναι ΔΙΚΗ ΤΟΥ, τη σεβόμαστε αλλά δεν πρέπει ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!!!!
Ζ) Οι υπόλοιποι, όσοι δεν έχει τύχει να ακούσουν το μηχάνημα, καλό θα είναι να μην εκφέρουν γνώμη, η οποία έχει σχηματιστεί μέσω των περιοδικών ή άρθρων γραμμένων από τρίτους στο ιντερνέτ, γιατί ποτέ κανείς από εμάς δε μπορεί να γνωρίζει τι μπορεί να κρύβεται από πίσω…
Είναι, κρίμα λοιπόν, να υποτιμούμαι κάποιους οι οποίοι έχει τύχει να ακούσουν αυτό το μηχάνημα, «ακούγοντας» με άρθρα άλλων και γράφοντας μία γνώμη άλλων, ως δική μας!!!
Η) Ο/ ΟΙ διαχειριστές ας φροντίσουν να ξεκαθαρίζουν την κατηγορία από τα μηνύματα χλευασμού, όπως το μήνυμα για το Blue Sky και ας «κόβουν το βήχα» του καθενός, συγκεντρώνοντας άμεσα κόσμο για μία συγκριτική δοκιμή και ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΣ το οποιοδήποτε κείμενο ξεφεύγει από το θέμα (π.χ. όπως είπε ο Andrew: το έχω για τασάκι, το έχω για σουβέρ κλπ)
Θ) Καλή η κατάθεση γνώμης: Αν δεν το ακούσεις στο χώρο σου, μην κάνεις κίνηση καμία (π.χ. Pioneer S-1EX).
Για να σκεφτούμε όμως λίγο… 63κιλά ηχείο, μπορεί να μετακινείται αριστερά-δεξιά για «πλάκα»… και ποιος θα αναλάβει την επικινδυνότητα να χτυπηθεί το ηχείο στην καλύτερη, να πάθει η μέση του κάθε καταστηματάρχη στην χειρότερη, για να πετύχει (?) μία πώληση?
Μήπως ζητήθηκε ποτέ από πωλητή air condition, η επίδειξη του μηχανήματος στο σπίτι και αν η απόδοση του κλιματιστικού δεν είναι καλή να το πάρει πίσω?
Επίδειξη κουζίνας, πλυντηρίου, θερμοσίφωνα, τηλεόρασης?
Έγραψα γι αυτή την περίπτωση, που διαβάζω πολύ συχνά ως πρόταση, γιατί δείχνει έλλειψη σεβασμού στον καταστηματάρχη/αντιπρόσωπο.
Γιατί το γράφω αυτό?...
Γιατί εμείς που το γράφουμε εκείνη τη στιγμή, δε σκεπτόμαστε καθόλου το συνάνθρωπό μας, δε σκεπτόμαστε ότι έχει οικογένεια και άσχημα τα ψέματα όλοι επιθυμούμαι αυτή την επίδειξη ώρα και ημέρα που βολεύει ΕΜΑΣ, μετά τη δουλειά μας, μετά το μεσημεριανό μας ύπνο ή Σαββατοκύριακο, ώρες που ο καθένας δικαιούται να ξεκουραστεί και να απολαμβάνει.
Αντίθετα, αν κάποιος το κάνει αυτό σε εμάς, γκρινιάζουμε…

Μαζεύοντας προτάσεις από όλα τα μέλη, ίσως, η κατηγορία μπορεί να έρθει σε καταστάσεις που ήταν στο ξεκίνημά της, έχοντας και πάλι κέφι, κινητικότητα, δραστηριοποιήσεις γενικά μια υγιή εικόνα και που ξέρεις… ίσως και πωλήσεις.

Reaction score
0

… Και ποιος μας έβαλε κριτή, ποιος μας έκανε «Θεούς», με τι γνώσεις κρίνουμε κάτι, όταν μπορεί να έχουμε/κατέχουμε το τεχνικό κομμάτι, δεν έχουμε όμως την ακουστική εμπειρία σε αυτό που κρίνουμε?...
Δύο είναι οι παράγοντες, τεχνικός και αποτέλεσμα ηχητικό, εμείς γιατί βασιζόμαστε μόνο στο τεχνικό? [B/]

Μη το γράφεται αυτό… ο καθένας στηριζόμενος σε τεχνικές αναλύσεις, μπορεί τελικά να γράψει περισσότερες ανοησίες από ότι θα του αποδειχθεί τελικά με μία ακρόαση… [B/]

Μόλις εκφέρατε άποψη για κάποιον συλλέκτη γραμματοσήμων ή έργων τέχνης, υποτιμώντας μάλιστα την τεχνική τους κατάρτιση… [B/]

Έχετε το ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να διαφωνήσετε, όχι όμως να επιβάλετε!!!!
Από περιέργεια, δοκιμάσατε ποτέ να κάνετε μία κρυογένεση σε καλώδιο?... ποιο το αποτέλεσμα?
Προσωπικά δεν άκουσα διαφορά, κάποιος όμως μπορεί και να άκουσε… Είμαι λάθος ή εκείνος είναι λάθος?
ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ, όπως το αισθάνεται ο καθένας, όπως το ακούει, όπως την «ακούει»
(αν θέλετε μπορώ να σας δώσω τα καλώδια να δοκιμάσετε και εσείς) [B/]

Reaction score
2
Ρε παιδια, πρεπει να σταματησει αυτο το "κανεις δεν εχει δικιο, αλλος ακουει και αλλος δεν ακουει". Εχουν γινει εκτεταμενες αναλυσεις με επιστημονικα επιχειρηματα γιατι δεν γινεται να ακουει καποιος διαφορες (ή να ακουσει). Οι οποιες φυσικα υποτιμηθηκαν αμεσως απο τους Ιερους Προστατες του hi-end. Ακους εκει να δωσεις 2κ ευρω για καλωδια και να μην ακους διαφορα. Ακους, θες δεν θες!

Ειναι καποια πραγματα που ειναι επιστημονικως αποδεκτα, θελουμε δεν θελουμε. Εαν δεν εχουμε (προφανως βαζω και τον εαυτο μου μεσα) τις απαραιτητες γνωσεις για να κατανοησουμε τις επιστημονικες αναλυσεις πληρως, ας αρκεστουμε στο συμπερασμα. Εαν παλι διαφωνουμε με το αποτελεσμα των ερευνων, 2 ειναι τα τινα. 1) Ψαχνουμε, και με επιχειρηματα (και οχι επειδη μας συμφερει να αγοραζει ο κοσμος 2κ ευρω καλωδια, ή για να ικανοποιησουμε τη ματαιοδοξια μας) αποδεικνυουμε το αντιθετο, ή 2) κλεινουμε το στοματακι μας και αφηνουμε αυτους που ξερουν να κανουν τη δουλεια τους.

Διαβασα παλι και παλι τη γνωστη καραμελα του οτι γινονται συζητησεις που για να τις παρακολουθησεις πρεπει να εχεις πανεπιστημιακες γνωσεις, και παραπονιουνται γιατι δεν μπορουν να ακολουθησουν. Για καθιστε, γιατι κατι δεν επιασα καλα. Απο ποτε καποιος μας υποχρεωνει να εχουμε γνωμη επι παντος επιστητου? Δεν το επιτρεπει ο εγωισμος μας να μην ξερουμε κατι? και μενα με ενδιαφερουν οι προβολεις, αλλα δεν ξερω τα @@ μου. Τι πρεπει να γινει δηλαδη, να την πω στον Λαμπρου?

Και στο κατω-κατω, το hi-end δεν υποτιθεται οτι ειναι το ανω φραγμα (που λεν κ οι μαθηματικοι στο χωριο μου) του hobby? Προφανως θα υπαρχουν και 2 ανθρωποι που ξερουν 5 πραγματα παραπανω, και αν θελουμε να παρακολουθησουμε τη συζητηση πρεπει και μεις να μαθουμε καποια πραγματακια, και να μην βασιζομαστε μονο στα λεφτα μας...

Οσο για το επωνυμο γραψιμο, καμια μα καμια αντιρρηση. Αλλα οχι να υποχρεωνουμε νεα μελη να γραφονται μονο με ονοματεπωνυμο, ή να υποχρεωσουμε να ηδη υπαρχοντα να αλλαξουν nick. Προσωπικα παντως δεν θα ειχα κανενα προβλημα να "υπογραφω" στο τελος καθε ποστ.

Juf

Reaction score
0
Θα παρακαλούσα να επιτρέψετε μερικές προτάσεις από ένα μη ενεργό μέλος:
1. Προσωπικά θεωρώ ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει κατηγορία Hi-End. Θα έπρεπε να υπάρχει μόνο μια κατηγορία που να ασχολείται με τον δικάναλο ήχο. Νομίζω ότι τα οφέλη είναι πολλά για όλα τα μέλη του site. Ο διαχωρισμός το μόνο που καταφέρνει είναι να δημιουργείται ένα ελιτίστικο ύφος γύρω από την κατηγορία που σίγουρα δεν ευνοεί την ανταλλαγή απόψεων. Αντίθετα θα έλεγα ότι ο μη σαφής διαχωρισμός (εξ' ορισμού και πολυσυζητημένος) προκαλεί την δημιουργία αντιπαραθέσεων.
2. Το θέμα της ανωνυμίας είναι εκ των ουκ άνευ στο internet και δεν θεωρώ σωστό να τίθεται το θέμα καν. Οι συμπεριφορές είναι το πρόβλημα και όχι τα ονόματα. Η μόνη λύση είναι οι "ανώνυμοι" χρήστες αφενώς να "τιμωρούνται" από τον κανονισμό λειτουργίας του site και με τον ίδιο τρόπο να προστατεύονται από την εφαρμογή του.
3. Αν δεν μπορούμε να μιλήσουμε για τις απόψεις μας για κάποια μηχανήματα, τότε η κατηγορία (όπως και η audio) θα πρέπει να καταργηθεί. Οι απόψεις είναι υποκειμενικές και ο "δυνάμει" αγοραστής τις κρίνει και τις λαμβάνει υπόψη του ή όχι. Το "αν δεν ακούσεις, δεν θα καταλάβεις" ισχύει πάντα, αλλά ας σταματήσουμε να το λέμε, βάλτε το σαν banner γιατί καταντάει βαρετό να επαναλλαμβάνεται στα θέματα. Από την άλλη πιστεύω ότι ο οποιοσδήποτε "ανώνυμος" επιχειρήσει να πει την άποψη του, θα κριθεί με βάση τα παρακάτω:
  1. Λέει καλά λόγια γιατί είναι δάκτυλος του έμπορα και θέλει να τον φτιάξει.
  2. Λέει άσχημα λόγια γιατί τα παίρνει από άλλον έμπορα και θέλει να τον καταστρέψει. *
Έτσι όμως δεν γίνεται παίδες. Ούτε η λόγικη "αυτός γράφει επώμυμα" μου λέει κάτι. Αν έχεις forum, έχεις ανώνυμους χρήστες. Αν επίσης η ιστοσελίδα είναι ανοικτή σε όλους, τότε έχεις και μαγαζάτορες οι οποίοι συνειδητά ή ασυνείδητα θα προωθήσουν και τα προϊόντα τους. Αυτό όμως είναι το internet. Λες και αν ξέραν τα μέλη το δικό μου όνομα θα τους έλεγε κάτι.

Σε αντιστοιχία ο κύριος Κανελόπουλος στη μουσική προωθεί την εκπομπή του, αλλά δεν ενοχλεί κανέναν. Φαντάζομαι ότι σε όσους δεν αρέσει η κλασσική δεν ανοίγουν καν τα post του και τελειώνει εκεί η ιστορία.

4. Απομάκρυνση όσο γίνεται από το κουτσομπολιό. Δεν ενδιαφέρουν παρά την κουτσομπολόστικη πλευρά του καθενός μας και δεν προάγουν την αισθητική μας. Επίσης ένα thread με υπονοούμενα που θα τα καταλάβουν μόνο μερικοί, είναι επιεικώς άχρηστο μέχρι και προσβλητικό για τους υπόλοιπους. Είναι σαν να βρίσκεσαι σε παρέα και όλοι να μιλούν και κάποιος να μη καταλαβαίνει.

Αυτά τα ολίγα και με καλή διάθεση.

** άκουσα κάποιους ενισχυτές πρόσφατα αλλά πραγματικά κωλύομαι να μοιραστώ την εμπειρία για να μην έχω ούτε τον έναν, ούτε τον άλλον "κατατρεγμό".

Reaction score
7
Νίκο για να σε βοηθήσω λίγο μπας και δεις καμμία πρόταση:
Οι προσωπικές μου προτάσεις, μετά από τα όσα συνέβησαν στην Hi-end, με ότι και αν σημαίνει για τον καθένα ο όρος, συνοψίζονται στα παρακάτω:
  • Κατάργηση της κατηγορίας Hi-end Audio (δεν είναι δική μου ιδέα αλλά του αείμνηστου του Σπύρου του Κωστόπουλου).
  • Η κατηγορία Audio να διαχωριστεί σε υποκατηγορίες
Αναλογικές πηγές
Ψηφιακές πηγές
Ενισχυτές
Ηχεία
Καλώδια-Αξεσουαρ
Λοιπα
  • Να σταματήσει η αντιγραφή του avmentor και των υπόλοιπων sites. Όταν δεν υπάρχει θέμα ας μη το εκβιάζουμε, δεν είναι υποχρεωτικό να έχει η κατηγορία 40 καινούρια θέματα καθημερινά.
  • Η θεματολογία να είναι σχετική με την ενότητα και όχι ότι θέλει ο καθένας.
  • Ο-οι διαχειριστές να μην κάνουν έντονη την παρουσία τους, απλά να τηρούν την δεοντολογία και τους κανόνες του forum, όπου φυσικά γνωρίζουν μπορούν να απαντούν.
  • Να απομακρυνθούν από την διαχείριση ο Νίκος ο Τσαρουχάς και ο Κώστας ο Κόγιας, γιατί θεωρώ ότι με την μέχρι τώρα πορεία τους στο site δεν διαθέτουν τα προσόντα του διαχειριστή. Ουδεμία σχέση ή μπέρδεμα με τα επαγγελματικά τους, τα προσωπικά τους, απλά η κρίση μου περιορίζεται αυστηρά στον ρόλο του διαχειριστή.
  • Οι κανόνες και η δεοντολογία να ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως και χωρίς διακρίσεις.
  • Διαγραφή οποιουδήποτε θέματος στηρίζεται σε πληροφορίες που αφορούν οτιδήποτε και στηρίζονται στο άκουσα, μου είπαν και άλλα τέτοια ευτράπελα. Ακόμα χειρότερα ‘όταν σπιλώνουν χώρους, καταστήματα ή επαγγελματίες. Όταν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία τότε να δημοσιεύονται.

Το ότι όμως δεν υπάρχουν πολλές προτάσεις πρέπει εσύ να το σκεφτείς γιατί και πως;
.........Μην μπλέκετε επιτέλους ένα χόμπι τεχνολογίας ....
Δηλαδή Νίκο απευθύνεται ή εξασκείται απο τεχνικούς; Αν δεν έχεις τεχνικό υποβαθρο δεν.....

.....Προφανώς, βολεύει να παρουσιάζουμε μονίμως το hi end ως μια απέραντη κολοκυθόπιτα, διότι έτσι, μπορούν να έχουν όλοι άποψη....
Τι εννοείς δηλαδή, τι εχέγγυα πρέπει να διαθέτει κανείς για να έχει άποψη;

.........διότι όποιος ασχολείται με μηχανές δεκάδων χιλιάδων ευρώ, οφείλει να κρίνει ορθολογιστικά.......
είσαι σίγουρος, πες μου λίγο τα ορθολογιαστικά κριτήρια που θα πρέπει να ακολουθήσω για να έχω το δικαίωμα να ασχοληθώ με μηχανές δεκάδων χιλιάδων. Εσύ τα ξέρεις, έχεις ασχοληθεί, άκουσες μηχανές δεκάδων χιλιάδων πολλές ή σου είπαν και άκουσες.

Νίκο εσύ δεν κατάλαβες ακόμη η επιστήμη στην αναπαραγωγή δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να λύσει το πρόβλημα, δεν υπάρχει ο σίγουρος δρόμος. Κοινώς ότι μετράει καλά δεν σημαίνει ότι ακούγεται και καλά, επίσης ότι δεν μετράει καλά δεν σημαίνει κατ΄ανάγκην ότι ακούγεται χειρότερα απο μια μηχανή που μετράει καλά. Αυτό ισχύει πολλά χρόνια τώρα, ακόμα πριν δημιουργηθεί ο όρος απο τον Κακαδέλη.Θέλει εμπειρία Νίκο, επειδή σου είπανε για μερικούς εμπόρους που είναι κακοί και μερικούς χομπίστες που τα παίρνουν και επειδή άκουσες ότι υπάρχουν ίντριγκες ο χώρος δεν βρωμάει, ούτε έχει μπόχα. Μπόχα και δυσωσμία υπάρχει γιαυτούς που θέλουν να έχει γιατί μόνο αυτό ξέρουν να λένε.
Επίσης για να το ξεκαθαρίσουμε και αυτό, ξέρω πολύ καλά τι θέλει να πεί ο Κόγιας και ποιές είναι οι γνώσεις του, τον παρακολουθώ απο την πρώτη μέρα του avforum και έχουμε μιλήσει και ακτιδίαν, δυστυχώς ο τρόπος του και το χιύμορ του με ενοχλούν, ανεχόμασταν τέτοιους τρόπους όταν η διακίνηση της πληροφορίας ήταν δύσκολη, τα λεγόμενα πετρινα χρόνια, σήμερα όμως δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανέχεσαι τον τρόπο του Κόγια ή του κάθε Κόγια γιατί η διάθεση της πληροφορίας σήμερα είναι ελεύθερη και μάλιστα σε υπερπροσφορά, άσε που πέφτεις και πάνω σε ανθρώπους που λένε τα ίδια πράγματα, αρκεί φυσικά να ξέρερις να διαβάζεις.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: Προτασεις για την hi end κατηγορια...

** άκουσα κάποιους ενισχυτές πρόσφατα αλλά πραγματικά κωλύομαι να μοιραστώ την εμπειρία για να μην έχω ούτε τον έναν, ούτε τον άλλον "κατατρεγμό".
Φαντάζομαι όλοι θέλουμε να διαβάσουμε τις εντυπώσεις σου, φίλε Juf.
Δεν θα υπάρξει κανενός είδους "κατατρεγμός", trust me. :cool_4:

Reaction score
10
Εγω παντως δεν ειδα καμια προοδο τις τελευταιες μερες!
Εισακουστηκε καμια προταση απο μελη?Γιατι το ανοιξαμε αυτο το thread?
Και τελικα γιατι κανεις δεν απαντησε εκτος απο εμας που γραφουμε παντα?Αυτο δεν σας προβληματιζει?
Ολοι λεμε για το προβλημα της ομιλιας του Κογια και μετα βγαινει καποιος απο εσας και μιλαει για "σεβασμο πανω απο ολαμπλα μπλα".....Μα καλα πλακα κανετε?Δεν βλεπετε οτι οι ιδιοι οι διαχειριστες σας ειναι αυτοι που δεν σεβονται?
Μεχρι και ο Τσαντουλης και ο Αναμουρλιδης φυγανε....Ουτε αυτο λεει κατι?
Τωρα θα βγει παλι καποιος και θα πει"Τελικα για ολα τα κακα του hi-end φταιει ο Κογιας?μπλα μπλα μπλα"
Αλλα λεμε αλλα καταλαβαινουμε...η καταλαβαινουμε οτι μας συμφερει.....
Δηλαδη πρεπει να κανετε να δειτε μυνημα 1 χρονο για να παραδεχτειτε οτι κατι δεν παει καλα?

Πραγματικα ειναι απλα τα πραγματα:

1ον Σεβασμο στο συνομιλητη
2ον Οποιος δεν πιστευει σε αυτο που τελος παντων λεγεται hi-end ειναι τοσο δυσκολο να σταματησει να γραφει σε αυτη τη κατηγορια?Η ας μπει μια φορα να γραψει την αποψη του και τελος.Δεν ειναι αναγκη να πεταγετε σα μην πω τι σε καθε thread.

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
To Hi end δυστηχως ή ευτηχως, δεν εχει να κανει με συσκευες.
Εχει να κανει με τροπο ζωης.

Υ.Γ. σορρυ για το οφ τοπικ, αλλα αφου αναφερθηκε, ο ντοχερτυ εγραψε ποτε ποιο ειναι το συστημα του?
Αν ναι μπορειτε να ποσταρεται το λινκ?

Reaction score
0
Απάντηση: Προτασεις για την hi end κατηγορια...

Ζητάω προκαταβολικά συγνώμη για το off αλλά επειδή τα παρακάτω μηνύματα με προσβάλουν, θα ήθελα από κάποιον mod τα στοιχεία αυτού του κυρίου ή της κυρίας (δεν μας έχει διευκρινίσει τι είναι) εκτός αν θέλει ο ίδιος (ή η ίδια να επικοινωνήσει μαζί μου)

σρλουπ... σρλουπ.....
Ακροάσεις κάνεις εν οψει κάποιας σχεδιαζόμενης αγοράς/αναβάθμισης η απλα για να ταλαιπωρεις τους καταστηματάρχες?
Γιατί σέ τέτοιους καιρούς τους φτάνει η αναδουλειά , δέν χρειάζονται καί χαβαλέδες δήθεν ενδιαφερόμενους....

Reaction score
2
[
Επιμενω λοιπον οτι μια σειρα προβληματων της κατηγοριας ειναι καθαρα πρακτικης φυσης, οπως το να μιλαμε τουλαχιστον την ιδια γλωσσα. Μονο τοτε θα μας δωθει η ευκαιρια να δουμε το σοβαρα ζητηματα σε βαθος.
Ας πουμε, ποσο ειναι καθοριστικη ή εστω χρησιμη η Τεχνικη προσεγγιση, και ποσο η Ακουστικη.
.................................................................................................................................................................................... Συμφωνω!!!Μονο που εκτος απο ιδια γλωσσα πρεπει να μιλαμε και για το ιδιο πραγμα......Αν μιλαμε για διαφορετικα και στην ιδια γλωσσα να τα λεμε,δεν οδηγει πουθενα.Για καθοριστικη δεν ξερω αλλα για χρησιμη σιγουρα και η τεχνικη οσο και η ακουστικη προσεγγιση.Ομως,η μια να συμπληρωνει την αλλη και οχι η μια να αναιρει την αλλη.

Reaction score
13
[
.................................................................................................................................................................................... Συμφωνω!!!Μονο που εκτος απο ιδια γλωσσα πρεπει να μιλαμε και για το ιδιο πραγμα......Αν μιλαμε για διαφορετικα και στην ιδια γλωσσα να τα λεμε,δεν οδηγει πουθενα.Για καθοριστικη δεν ξερω αλλα για χρησιμη σιγουρα και η τεχνικη οσο και η ακουστικη προσεγγιση.Ομως,η μια να συμπληρωνει την αλλη και οχι η μια να αναιρει την αλλη.
+1
Για να μην καταντησει ευχολογιο καλο θα ηταν συντομα να γινει μια ανακεφαλαιωση αποψεων και να δουμε προς τα που παει το πραγμα. Ειναι και δυσκολη εποχη βλεπεις που λειπουν σημαντικα μελη.
Ενα σημειο που εγω βλεπω να υπαρχει συγκλιση ειναι οτι στην κατηγορια δεν μπορει να συμμετεχουν οι παντες. Το λεω σωστα ??
Αν ειναι ετσι θα πρεπει ειτε να αυτοπροσδιοριστουν οι πραγματικα ενδιαφερομενοι, ειτε να οριστουν μερικα κριτηρια.
Δεν βλεπω απ' την αλλη να συμφωνουν πολλοι με τον Βαγγελη που λεει να καταργηθει η κατηγορια, και να δημιουργηθουν μια σειρα αλλες.
Για σηκωστε τα χερακια παρακαλω.

Reaction score
1
To Hi end δυστηχως ή ευτηχως, δεν εχει να κανει με συσκευες.Εχει να κανει με τροπο ζωης.
Σωστός και συμφωνώ απόλυτα.

Είναι ένα καθημερινό κυνήγι της τελειότητας με οτιδήποτε καταπιανόμαστε και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε "στην απ’ έξω" το αγαπημένο μας hobby.

Reaction score
1
Πραγματικα ειναι απλα τα πραγματα:
1ον Σεβασμο στο συνομιλητη
2ον Οποιος δεν πιστευει σε αυτο που τελος παντων λεγεται hi-end ειναι τοσο δυσκολο να σταματησει να γραφει σε αυτη τη κατηγορια?Η ας μπει μια φορα να γραψει την αποψη του και τελος.Δεν ειναι αναγκη να πεταγετε σα μην πω τι σε καθε thread.
Συμφωνώ. Ο σεβασμός είναι το "α και το ω" σε όλες τις κοινωνικές συνευρέσεις και ιδιαίτερα όταν αυτές γίνονται μέσα σε ένα internetικό club και πίσω από μια οθόνη.
Όσον αφορά το 2, θα έλεγα ότι χώρος υπάρχει για όλους και όλοι μπορούν να "πιστέψουν", εφόσον ακούσουν. Το πρόβλημα μας δεν είναι αυτοί που δεν έχουν ακούσει μέχρι τώρα και δεν "πιστεύουν". Το πρόβλημα μας είναι αυτοί που όταν άκουσαν, διαπίστωσαν ότι υπάρχει διαφορά και παρόλα αυτά συνεχίζουν να πολεμάνε το high end για ένα σορό διαφορετικούς λόγους.

Reaction score
1
Ενα σημειο που εγω βλεπω να υπαρχει συγκλιση ειναι οτι στην κατηγορια δεν μπορει να συμμετεχουν οι παντες. Το λεω σωστα ?? Αν ειναι ετσι θα πρεπει ειτε να αυτοπροσδιοριστουν οι πραγματικα ενδιαφερομενοι, ειτε να οριστουν μερικα κριτηρια.
Μιχάλη λες κάτι ανάλογο με αυτό που είπε ο diabolical, στο οποίο και συμφωνώ.

Κατά την προσωπική μου άποψη (την οποία εξέθεσα στο αμέσως προηγούμενο μήνυμα), ένα μεγάλο πρόβλημα για την κατηγορία δημιουργείται από αυτούς που αρνούνται να πιστέψουν τα ίδια τους τα αυτιά, αφού σε κάθε περίπτωση, ούτε αυτοί είναι κουφοί, ούτε όλες οι συσκευές αποδίδουν το ίδιο. Γιατί αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, τότε όλα αυτά τα εκατομμύρια των μουσικόφιλων που ασχολούνται με το high end σε παγκόσμιο επίπεδο, θα έπρεπε να ήταν εντελώς παλαβοί. Αυτό όμως δεν ισχύει. Οι διαφορές υπάρχουν. Το High End είναι γεγονός τόσο στο χώρο των συσκευών αναπαραγωγής της μουσικής, όσο και σε ένα σορό άλλες βιομηχανίες.

Γι' αυτό λοιπόν, θα συμφωνήσω ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν όλοι και θα προσδιορίσω ότι αυτοί που θα πρέπει να μην μας ενοχλούν είναι όσοι αρνούνται πεισματικά να πιστέψουν σε αυτά που ισχύουν για εκατομμύρια φίλους της μουσικής και των μέσων αναπαραγωγής της. Με άλλα λόγια, σε αυτή την κατηγορία θα πρέπει να συμμετέχουν όσοι έχουν είδη πεισθεί, αλλά και όσοι έχουν την διάθεση, την διορατικότητα, την περιέργεια, το ενδιαφέρον και το μεράκι για να καταπιαστούν με αυτό το πολύπλευρο hobby.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • PeterMeni
    DIY - "Επαγγελματίας"

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.218
Members
38.540