Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Reaction score
0
Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

στη φαση αυτη εγιναν με το codec της microsoft στη μικροτερη δυνατη συμπιεση.
αλλα το ιδιο εγινε και με αλλα που ειχα απο πιο παλια και σε κωδικα mp3 παλι με την μικροτερη δυνατη συμπιεση
εχω 2 σκληρους στο πισι ο ενας τρακοσαρης οποτε δεν εχω προβλημα χωρου.
και οτι εχω ριξει εγω μεσα απο cd ειναι ετσι , με τη μικροτερη δυνατη συμπιεση.
δεν σου λεω το πως ακουγονται τα αποσυμπιεσμενα που εχω απο αλλους φιλους απο παλια με μεγαλυτερες συμπιεσεις και απλα τα ειχα αντιγραψει στο πισι μου απο τα dvd τους των συμπιεσμενων με mp3.

κανε κατι απλο αν δεν το πιστευεις αυτο που λεω.
παρε ενα σιντακι που εχεις αντιγραψει χωρις συμπιεση, απ'ευθειας και ενα απο αποσυμπιεσμενα του wmp και πηγαινε να τα ακουσεις στον αντιπροσωπο της cain. ζητησε του να ακουσεις το αββυ (δεν σου λεω καν το ben) με τα νταχαβιλαντ (set).
αν και ο χωρος ειναι μεγαλος και στρωμενος μοκετες θα ακουσεις τη διαφορα.
να παρεις και το πλεηερ σου γιατι ο δημητρης δεν βαζει ποτε cd player.

σκεψου λοιπον το πως ακουγεται σε ενα κλασικο σαλονι με συνθετο αναμεσα και πισω απο τα ηχεια και τηλεοραση crt κλπ οπου ο χωρος απαιτει το καλυτερο δυνατον για να μην σκληρυνει

το πλεηερ μου ειναι το ah! πολυ καλο με αποτελεσμα να δειχνει αυτα που τα φτηνοτερα κρυβουν.

αλλα φυσικα αν δεν εχεις εμπειρια με ενα set πανω σε φ-ρ μεσα σε ενα κλασικο σαλονι, αυτο θα το θεωρησεις τραβηγμενο.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

στη φαση αυτη εγιναν με το codec της microsoft στη μικροτερη δυνατη συμπιεση.
Ο codec της Microsoft απέχει αρκετά απο το ιδανικό αλλά εφόσον οι διαφορές είναι τόσο τραγικές στο σύστημά σου φαντάζομαι δε θα διστάσεις να δηλώσεις συμμετοχή σε αυτό το test. :cool_4:

Reaction score
3
nickolas, δεν χρειάζετε να γνωρίζεις προσωπικά κάποιον για να έχεις γνώμη,την στιγμή που υπάρχουν γραπτά του στα περιοδικά ή στο ίντερνετ.
Σεβαστή η γνώμη σου για τους δύο αρθρογράφους, αν και η δική μου είναι τελείως διαφορετική.Ομως δεν έγραψα κάτι κακό γι'αυτούς και μην μπερδεύεις τα λόγια κάποιων άλλων με τα δικά μου.
Ελπίζω να το κατάλαβες και συ με την σειρά σου.
Είναι ευχάριστο να υπάρχουν καινούργια ενεργά μέλη σαν και σένα.
Συνέχισε την καλή σου προσπάθεια και μην γίνεσαι επιθετικός και το χαλάς.:cool_4:

Reaction score
0

φυσικα και δεχομαι! :)

αλλα απο τα λιγα που ειδα, η κοντρα σας ειναι στο θεμα συμπιεση.
αν εχεις καποιο κωδικα συμπιεσης διαφορετικο απο αυτον που εχει το wmp 11 τον οποιο και χρησιμοποιησα και ετσι εχεις καταφερει εσυ στην ουσια να κανει το ιδιο ακουσμα με το ασυμπιεστο, δεν το γνωριζω.
ειμαι ψιλοασχετος με τους codes και τα πισι γενικοτερα.

αν ομως ειναι απο αποσυμπιεσμενα με το wmp 11 , τοτε ανετα.
στειλε εσυ οποια κομματια θεωρεις καλυτερο , αρκει ομως σε παρακαλω να εχει και φωνες μαζι με τη μουσικη, (καλες φωνες), ειτε ειναι απλα και λιγα οργανα ειτε περισσοτερα.

τιμια πραγματα ετσι? λολ
μονο που αν καθυστερησω λιγο να σου απαντησω θα οφειλεται στην γενικοτερη μετακομιση που εχω μπροστα μου (plus γαμο κλπ)

αν ομως δεν ειναι αμεσα, πρωτου το μεγαλο τρεξιμο και το ξεστησιμο του χωρου μου τοτε θα αργησω λιγο γιατι μεχρι να στησω παλι στο νεο χωρο και να προσαρμοστει το αυτι μπορει να περασει λιγος καιρος.
βαλε καιτη γενικοτερη βαβουρα της μετακομισης και του γαμου!

αλλα απορω τι θα καταλαβεις απο αυτο και δεν κανεις αυτο που σου ειπα για να ακουσεις με τα αυτια σου.
ισως θα μου πεις μονο και μονο για να δεις αν θα βρω τη διαφορα μεσα σε ενα ασχημο ακουστικα σαλονι.
οποτε δεκτο! :)

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

nickolas, δεν χρειάζετε να γνωρίζεις προσωπικά κάποιον για να έχεις γνώμη,την στιγμή που υπάρχουν γραπτά του στα περιοδικά ή στο ίντερνετ.
Σεβαστή η γνώμη σου για τους δύο αρθρογράφους, αν και η δική μου είναι τελείως διαφορετική.Ομως δεν έγραψα κάτι κακό γι'αυτούς και μην μπερδεύεις τα λόγια κάποιων άλλων με τα δικά μου.
Ελπίζω να το κατάλαβες και συ με την σειρά σου.
Είναι ευχάριστο να υπάρχουν καινούργια ενεργά μέλη σαν και σένα.
Συνέχισε την καλή σου προσπάθεια και μην γίνεσαι επιθετικός και το χαλάς.:cool_4:

γιωργο το να με χαρακτηρισεις επιθετικο με αυτα που γραφω, τοτε απορω πως θα χαρακτηριζες καποιους αλλους...

δεκτο ομως.
καλα να περναμε, αυτο ειναι το ζητουμενο μας! :)

Κώστας Φ.

Reaction score
895

φυσικα και δεχομαι! :)
Ωραία, θα σε βάλω στην επόμενη ανανέωση της λίστας.
Πείραμα κάνουμε, ως συνέχεια μίας παλαιότερης κουβέντας που είχαμε κάνει περί MP3.
Όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο! :cool_4:

platon

"Επαγγελματίας"
Reaction score
1.562
@Μιχαλη Σπ. :respect:

Θελω ομως οταν φτιαξεις και το δικο ΣΕ και το ακουσεις με "σωστο" ηχειο να μου πεις την γνωμη σου.:cool_1:

Reaction score
13
@Μιχαλη Σπ. :respect:

Θελω ομως οταν φτιαξεις και το δικο ΣΕ και το ακουσεις με "σωστο" ηχειο να μου πεις την γνωμη σου.:cool_1:
Mε το μαλακο και ολα θα γινουν.
Η ζωη μπροστα μας ειναι.
Ξερεις early 70s, ημουνα δεν ημουνα 15 χρονων εφτιαχνα τους πρωτους μου λαμπατους με μια ECC83 και μια 6L6, σασσι στρατζαρισμενα στην κασα της πορτας κλπ, για τις ακουστικες κιθαρες με τους μαγνητες τσοντα, που ειχανε τοτε τα ροκαδικα συγκροτηματα της περιοχης. Τωρα που το λεω αντιλαμβανομαι οτι ετσι γλυτωσανε τις κακουχιες και πολλα ραδιοφωνα της εποχης (SE παρακαλω) που εκτελουσανε χρεη Ενισχυτη, στα διαφορα καμαρακια.
Σχετικα προσφατα τι μαθαινω ?
Οτι κατι τετοιο, εαν φτιαξεις το σασσι σε CNC και του βαλεις και δυο μπετουγιες, ετσι για ομορφια, λεγεται Single Ended, και ειναι φοβερη ανακαλυψη! Εχει φοβερη Εσωτερικοτητα και ... χροιες να φανε κι οι κοτες.

Σαν τον Ρουκουνα οταν του ειπανε οτι αυτα που τραγουδαει λεγονται Ρεμπετικα : Τι Ρεμπετικα μου λετε ρε παιδια ? Μια χαρα τραγουδια ειναι ...

Κώστας Φ.

Reaction score
895

Η συζήτηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα (ρισπεκτ του Spertos klp.), αλλά ξεχάσαμε να πούμε τα καλορίζικα στο φίλο μας που άνοιξε το thread.

και εγω σημερα παραγγειλα τα status 6 :)
Με το καλό να τα δεχτείς! :cool_4:
Περιμένουμε εντυπώσεις. :happy_2:

Reaction score
0
Να ειστε καλα ολοι σας.
Δεν περιμενα τοσες απαντησεις απο ενα thread που ανοιξα.

Με βοηθησατε πολυ!!!
Ευχαριστω!! :crazy_3:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
23.167
Re: Απάντηση: Re: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

και αυτο γιατι οχι μονο η διαφορα προτοτυπου με mp3 ειναι τεραστια, αλλα και η διαφορα του αποσυμπιεσμενου απο mp3 με το απλο αντιγραφο ειναι μεγαλη στο δικο ΜΟΥ συστημα.

αυτο τι σημαινει?
Amigo, mira la esencia, no las apariencias.

Reaction score
10
Κωστα πως εισαι τοσο σιγουρος, εχεις κανει την συγκριση σε τοσα πολλα συστηματα?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Amigo, mira la esencia, no las apariencias.
κ .κογια, δεν γνωριζω ισπανικα. αν μου το πεις ελληνικα ευχαριστως να απαντησω.
εσενα εννοουσα και σε εχω χρεωσει 15 cd :) λολ

για να το λες, σιγουρα στο δικο σου συστημα δεν ακουγεται η διαφορα.
μην γενικευεις ομως, καθως στο σχημα που αναφερα ακουγεται!

για να τους εχουν δημιουργησει καποιοι τους αλγοριθμους συμπιεσης και να ειναι ευρυτερα αποδεκτοι, αυτο σημαινει οτι στα περισσοτερα συστηματα δεν ανιχνευονται ευκολα οι διαφορες.

μην το γενικευεις ομως.
γιατι στα συστηματα hi-end οι διαφορες εμφανιζονται.

Reaction score
877
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

...............
σοβαρα ομως, ενα καλο set δεν μπαινει σε συγκριση με κατι αλλο ετσι απλα.
ειδικα αν παιξει πανω σε ενα σοβαρο φ-ρ ή σε ενα καθαρο και χρονισμενο διδρομο σαν το καρμα αν μπορει να το οδηγησει.
................
τα "σοβαρα" ηχεια ειναι ενα μοντανα ας πουμε? ενα γκραντ ουτοπια που δεν μπορουσε να ελεχθει απολυτα ουτε απο μονομπλοκ κρελλ των 700 βατ και ψιλοεχανε?
.................
η το muon που ακουσα απο τη βιντεοκαμερα σε διπλανο θρεντ και που η χρονικη αστοχια του μπασου σε σχεση με τα μεσουψηλα ηταν εμφανεστατη?
wall_1 wall_1 wall_1 :crazy_1: :crazy_1: :crazy_1: :mad_2: :mad_2: :mad_2:
φυσικα δεν ακουγα το muon, ακουγα το μικροφωνο της καμερας, αλλα ο χρονος φαινοταν.
...............
το να σε κανει να ζησεις ομως αυτο που ακους, αυτο δεν το κανει κανενα τρανζιστορ νομιζω σε κανενα muon. ισως ουτε ο 211 δεν μπορει να το πετυχει αυτο πανω σε ενα muon ή σε ενα μονταν ή σε ουτοπια.
οποτε γιατι να τα αγορασει κανεις περαν του εντυπωσιακου κατα τα αλλα ογκου του ηχου?.................
Από θεωρία τα πας μια χαρά...καθώς και από πολυλογία...
Δε μας τεκμηριώνεις όμως τις μπούρδ... συγνώμη...τα λεγόμενά σου και σε μας τους άσχετους να πεισθούμε....Γιατί μ' αυτά που λες δε θα μας μείνουν ούτε μαλιά ούτε σκάλπ ούτε μυαλά και θα το ρίξουμε και στα βαρειά....
Όταν πιάνεις φίλε μου στο στόμα σου ή στην πέννα σου τα kef τα utopia και τα krell να τα πλένεις με ανθόνερο.......SUDOKU....

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Από θεωρία τα πας μια χαρά...καθώς και από πολυλογία...
Δε μας τεκμηριώνεις όμως τις μπούρδ... συγνώμη...τα λεγόμενά σου και σε μας τους άσχετους να πεισθούμε....Γιατί μ' αυτά που λες δε θα μας μείνουν ούτε μαλιά ούτε σκάλπ ούτε μυαλά και θα το ρίξουμε και στα βαρειά....
Όταν πιάνεις φίλε μου στο στόμα σου ή στην πέννα σου τα kef τα utopia και τα krell να τα πλένεις με ανθόνερο.......SUDOKU....
χαιρομαι που βλεπω την ποιοτικη διαφορα μεταξυ των γραφομενων μου και κειμενων σαν το δικο σου :)

και θα ηθελα να δω το αν θα με ξαναχαρακτηρισει ο κ . αναμουρλιδης επιθετικο :) συγκρινοντας τα δικα μου ποστ με τα δικα σου.

προφανως εσυ εισαι γνωστης οντας η πηγη του ανθονερου λολ-λολ :)

αν συναδελφε μιλω αστοχα , τι πιο απλο απο το να με αγνοησεις?

μηπως εχεις καποιο οικονομικο οφελος και στο χαλω?
πουλας ουτοπια, κρελλ και κεφ?
εξαιρετικα μηχανηματα αλλα οχι για μενα.

αν οχι , τοτε να σε πληροφορησω οτι καλος φιλος εχει λιγα χρονια τωρα το ουτοπια με τα δυο μιντ.
ενας αλλος εχει καιρο τωρα το παλιο 801.
ενας αλλος εχει το 802 Ν ναυτιλο.

συστηματα που τα εχω ακουσει αρκετα.
και λεω αυτα που λεω.

αν αυτα ειναι μπουρδες για σενα τοτε να τα αγνοησεις.

υγ. σε παρακαλω αν θες να με τσαντισεις, μην το κανεις. μεχρι τωρα δεν εχω χαρακτηρισει μπουρδες ουτε αυτα που ειπε ο κ. κογιας και το πληρωσα με μια μερα χρονου να αντιγραφω cd.

απλα μου το λετε και εφυγα, αν η παρουσια μου εδω ενοχλει.

μπηκα να συμβουλεψω καποιους συναδελφους που ηθελαν να αγορασουν συστηματα που καποια επι μερους κομματια εξ'αυτων εχω ακουσει ή εχω ζησει.
αρα για καλο σκοπο ηρθα. για να μην επαναλαβουν τα λαθη μου, ή να βρουν κατι καλο που ανακαλυψα και εγω μετα απο τοσους αλλους.

και στη πορεια μιλησα με τον κ. σπερτο , ενα γνωστη του τομεα του και ετσι εμεινα.

και φυσικα για καποιον που το αυτι του εχει εμπειρια μονο απο τρανζιστορ σε πολυδρομα θα χαρακτηρισει ως αστοχο αυτο που ειπα για το muon.

το οτι εσυ το χαρακτηριζεις ως μπουρδα αυτο μου δειχνει οτι περα απο την ελλειψη ακουσματων, εχεις και επιπεδο "μπασο" λολ
δεν θα εκπλαγω να ακουσω απο σενα και σαμπγουφερ ! λολ -λολ

το να λετε ενα κωτση εμπορο ναρκωτικων ή οτι τα παιρνει κλπ ειναι λογικο για καποιους απο εσας.
(δεν μιλω για ολους ετσι?)

το να λεω το προφανες για καποιον που εχει εμπειριες, οτι το ακουσμα στο muon ειχε χρονικη αστοχια ειναι μπουρδα.

ελπιζω να μην ειναι αυτο το επιπεδο του φορουμ, γιατι δεν συνηθιζω να συναθροιζομαι με παιδακια.
αυτα στο παιδικο σταθμο τους και εγω αλλου.

αν ομως ενοχλουν οι αποψεις μου σταματα να τις διαβαζεις.
αν ενοχλω ως ατομο γενικοτερα, την εκανα και καλα να περνατε καθως δεν εψαχνα για παιδικο σταθμο μπαινοντας εδω :)

φιλακια :) (εχει κατι μπασα το muon, δεν λεω...) λολ-λολ-λολ

Reaction score
877
Μην αποπροσανατολίζεις την κουβέντα...Δεν σου είπα να φύγεις ούτε είμαι έμπορος utopia και krell...
Αλλά το να θάβεις ΚΟΡΥΦΑΙΑ HI END μηχανήματα και συσκευές 'θρύλλους' στην ιστορία της μουσικής αναπαραγωγής έτσι απλά χωρίς να τεκμηριώνεις τα λεγόμενά σου είναι άτοπο και άσχημο...
Όσο για το ότι κατάλαβες τη 'χρονική διαφορά' των muon ακούγοντάς τα από.....βιντεοκάμερα......εδώ δε χωράει σχολιασμός...
Τον Πάρι Κωτσή τον πάω (και κατά βάθος τον ζηλεύω γιατί ποτέ δεν θ' ακούσω τα μηχανήματα που έχει ακούσει όπως και κανένας απ' τους άσχετους που τον θάβουν) ...Όμως στο θέμα των ολιγόβατων ενισχυτικών και των ηχείων-χοανών διαφωνώ μαζί του ριζικά...Τυγχάνει να έχω και λάμπες και τρανζίστορ και έχοντας ακούσει πολλές-πολλές ώρες με αμφότερους τους συνδυασμούς η διαφορά υπέρ των τρανζίστορ(ειδικά στο χαμηλό και τα δυναμικά αλλά και σε ανάλυση και έκταση) είναι τεράστια...

Reaction score
3
Ούτε νηπιαγωγείο είμαστε,ούτε παιδική χαρά.
Είμαστε απλά ένα forum που σκοπό έχει την ανταλλαγή γνώσεως και εμπειρίας.
Θέλω να πιστεύω οτι είμαστε παιδιά,όμως μεγάλα παιδιά και δεν κάνουμε σαν να μας πήραν το παιχνίδι απο τα χέρια.

sudoku,χαλάρωσε δεν πρόκειται να παρεξηγηθούν ούτε χρειάζονται υπερασπιστή δικηγόρο κάποιες καταξιωμένες εταιρείες.
Απλά ο nickolas, έγραψε την γνώμη του,πιθανόν για κάποιον ατυχή συνδιασμό μηχανημάτων που έτυχε να ακούσει.
Την γνώμη του που είναι σεβαστή, όπως και του καθενός μας.

Reaction score
0
Σημερα με μεγαλη χαρα παρελαβα τα ηχεια:crazy_3:
Και ενα ποντεσιομετρο ALPS "happy_1"
Κατα το ανοιγμα των δεματων ξεπροβαλαν τα κομψα και φινιρισμενα status 6.
Δεν το περιμενα να ειναι τοσο ομορφα.

Για να δουμε τι λενε και απο ηχο.
Βασικα επειδη δεν ειμαι και κανενας εξπερ ακουστικος που να εχω ακουσει τα απειρα ηχεια και συστηματα θα πω οτι με αφησε αφωνο απο τα οσα ειχα ακουσει μεχρι τωρα.
Απλα αναφερω οτι ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος απο την επιδοση status 6 + Cst 70 + Harman Kardon HD 970 σαν πρωτη μου επαφη ας πουμε με αξιολογα μηχανηματα.

Παντα σε σχεση τιμης/αποδοσης.

Μαλλον ολα τα αλλα που ακουγα μεχρι τωρα (τα ετοιμα πακετα που δινουν στα ηλεκτρομαγαζα) ηταν μπρικια"happy_1"

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.185
Members
38.541
Νεότερο μέλος
jabe