Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Καλορίζικα! Εύχομαι να τα χαρείς για πολύ πολύ καιρό!

Reaction score
10
Σημερα με μεγαλη χαρα παρελαβα τα ηχεια:crazy_3:
Και ενα ποντεσιομετρο ALPS "happy_1"
Κατα το ανοιγμα των δεματων ξεπροβαλαν τα κομψα και φινιρισμενα status 6.
Δεν το περιμενα να ειναι τοσο ομορφα.

Για να δουμε τι λενε και απο ηχο.
Βασικα επειδη δεν ειμαι και κανενας εξπερ ακουστικος που να εχω ακουσει τα απειρα ηχεια και συστηματα θα πω οτι με αφησε αφωνο απο τα οσα ειχα ακουσει μεχρι τωρα.
Απλα αναφερω οτι ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος απο την επιδοση status 6 + Cst 70 + Harman Kardon HD 970 σαν πρωτη μου επαφη ας πουμε με αξιολογα μηχανηματα.

Παντα σε σχεση τιμης/αποδοσης.

Μαλλον ολα τα αλλα που ακουγα μεχρι τωρα (τα ετοιμα πακετα που δινουν στα ηλεκτρομαγαζα) ηταν μπρικια"happy_1"

Καλες ακροασεις φιλε!:cool_4:

Reaction score
0

καλημερα!
χαντερ καλες ακροασεις και ευχομαι να ακους παντα με χαμογελο οτι κι αν ακους!:crazy_3:

σουντοκου , οπως ειπε και ο κ.αναμουρλιδης, εταιρειες σαν και αυτες δεν εχουν αναγκη δικηγορου. (και μαλιστα αγενους):happy_9:

σχετικα με τα μπασα των τρανζιστορ, ακουγονται "καλα", ειδικα με κρελλ.
αλλα ακομα θυμαμαι και ισως και αλλοι, το απιστευτο μπασο που σε βαραγε γροθια στο στομαχι του CJ-140 πανω στο ουτοπια.
ουτε και εχω ξανακουσει τετοια οδηγηση και μιλαμε για ουτοπια των 15κ, οχι για καποιο πουπουλο.

και πραγματικα τουλαχιστον εγω δεν εχω ξανακουσει τετοια οδηγηση!
μπορει ενα π-π με ελ34 να μην εχει τετοιο μπασο αλλα τρανζιστορ ειναι και ενας πραιμερ π.χ. που δεν ειναι κρελλ.

γ.αναμουρλιδη, +1, σωστος και ωραιος!

δεν εχω κακες εμπειριες με ουτοπια και κρελλ και B&W.
καπου νομιζω το εχω ξαναγραψει (εδω ή αλλου) οτι επαθα πλακα καποτε σε μια εκθεση, ακουγοντας τον στερεο κρελλ FCB των 350 W (αν το εγραψα καλα) να παιζει με απιστευτο τροπο για τις μεχρι τοτε εμπειριες μου πανω στο ουτοπια με τα δυο μιντ των 30κ περιπου.
μιλαμε ομως για συνολικη τιμη των 60κ περιπου για πηγη-ενισχυτικα-ηχεια!

για οποιον εχει ομως αυτι και δεν περιοριζεται στο να ζητωκραυγαζει απερισκεπτα τα "ονοματα", θα θυμαται οτι στην ιδια εκθεση, τα γκραντ ουτοπια με τα μεγαλα μονομπλοκ κρελλ που κοστιζαν πολλαπλασια του προηγουμενου συστηματος, δεν επαιζαν το ιδιο καλα.

ισως εφταιγε το υψος της αιθουσας για ενα τοσο ψηλο ηχειο, οπως ελεγαν καποιοι (οχι και τοσο πιθανο νομιζω), ισως εφταιγε το οτι το ηχειο ηταν 4 δρομων, με αποτελεσμα να μην μπορουν να μπουν σε σωστη ευθυγραμμιση και οι 4, ισως εφταιγε οτι το κροσοβερ ηταν απιστευτα "βαρυ", ή τελος ισως τα βατ να ηταν λιγα (και αυτο απιθανο το θεωρω)...

ισως και να εφταιγε ο χωρος αλλα και αυτο το θεωρω σχετικα απιθανο καθως ο χωρος στο μικρο ηταν χειροτερος (τον μοιραζοταν με ηχεια κρελλ και ρουνκο προβολεα αν θυμαμαι καλα στην λοξως απεναντι πλευρα).
δεν ξερω..

για μενα (και αρκετους αλλους που ακουσαν τα δυο συστηματα, πολυ πιο εμπειρους απο μενα) το "μικρο" ηταν τουλαχιστον μια κλαση μπροστα απο το μεγαλυτερο σχημα.
παρολα αυτα δεν μου προκαλουσε εκπληξη που πιανοντας κουβεντα με διαφορους περαστικους μου ελεγαν για το μεγαλο: πω-πω ! το καλυτερο πραγμα που ακουσα ποτε!"happy_1" οι 8 στους 10!
(ειχε προηγηθει και το τεστ του ηχου):cool_3:
καλο το μικρο αλλα το μεγαλο δεν παιζεται κλπ :happy_5:

βλεπεις λοιπον κ. γιωργο οτι ακομα και στο ιδιο θεμα, (τρανζιστορ κρελλ και ουτοπια) τα αυτια διαφερουν.

δεν ξερω ποιοι ειχαν δικιο αντικειμενικα, αλλα για καποιους το ποιο ηταν καλυτερο, διεφερε απο την γνωμη των πολλων.
και υποκειμενικα ακουγοντας, ημουν μεσα σε αυτους..

σημερα με τις εμπειριες που εχω λεω οτι ειμαι αλλου.
και αυτο γιατι το αυτι απεκτησε περισσοτερες εμπειριες.
και με 60κ θα αγοραζα πολυ διαφορετικα μηχανηματα των προαναφερθεντων.

θα σε προκαλεσω να δεις το εξης.
(δεν ειναι κατι το αντικειμενικο, αλλα ετσι για πλακα)"happy_1"

αν μπεις στο σαιτ της σονους ακουγεται κλασικη μουσικη που ειναι απο μικροφωνο που ακουγε μαλλον τα αματι.
θα δεις οτι εκει υπαρχει χρονικη ευθυγραμμιση σκαλες καλυτερα απο αυτο που ακουστηκε απο μικροφωνο (καμερας βεβαια-δυστυχως) στο muon.
(ενταξει στο σαιτ η ηχογραφηση σιγουρα θα ειναι καλυτερη απο της καμερας αλλα ετσι σαν ιδεα...)
με αποτελεσμα το ακουσμα να ειναι πολυ πιο ευχαριστο και πιο μουσικο .
ελπιζω βεβαια οτι στο πισι δεν εχεις ηψεια-ψειρες αλλα ενα μικρο εστω συστημα.

σιγουρα αυτο δεν ειναι μια πραγματικη και αντικειμενικη ακροαση αλλα ετσι σαν ιδεα μπορει κατι να μας δειξει.

για μενα αν αυτο συμβαινει και σε πραγματικη ακροαση, δεν οφειλεται σε γνωσεις μαυρης μαγειας -λολ- των ιταλων , αλλα στα λιγοτερα μεγαφωνα και στο σιγουρα καλυτερο κροσοβερ τους.

και ισως γιαυτο ο κεσλερ καποτε εγραψε οτι τα στραντ αξιζουν δεκα φορες επανω απο οσο τα αγοραζει καποιος.

ενηγουεη θα με πουν καποιοι παλι πολυλογα"happy_1" , οποτε σταματω εδω :happy_4:

Κώστας Φ.

Reaction score
895

καπου νομιζω το εχω ξαναγραψει (εδω ή αλλου) οτι επαθα πλακα καποτε σε μια εκθεση, ακουγοντας τον στερεο κρελλ FCB των 350 W (αν το εγραψα καλα) να παιζει με απιστευτο τροπο για τις μεχρι τοτε εμπειριες μου πανω στο ουτοπια με τα δυο μιντ των 30κ περιπου.
μιλαμε ομως για συνολικη τιμη των 60κ περιπου για πηγη-ενισχυτικα-ηχεια!

για οποιον εχει ομως αυτι και δεν περιοριζεται στο να ζητωκραυγαζει απερισκεπτα τα "ονοματα", θα θυμαται οτι στην ιδια εκθεση, τα γκραντ ουτοπια με τα μεγαλα μονομπλοκ κρελλ που κοστιζαν πολλαπλασια του προηγουμενου συστηματος, δεν επαιζαν το ιδιο καλα.

ισως εφταιγε το υψος της αιθουσας για ενα τοσο ψηλο ηχειο, οπως ελεγαν καποιοι (οχι και τοσο πιθανο νομιζω), ισως εφταιγε το οτι το ηχειο ηταν 4 δρομων, με αποτελεσμα να μην μπορουν να μπουν σε σωστη ευθυγραμμιση και οι 4, ισως εφταιγε οτι το κροσοβερ ηταν απιστευτα "βαρυ", ή τελος ισως τα βατ να ηταν λιγα (και αυτο απιθανο το θεωρω)...

ισως και να εφταιγε ο χωρος αλλα και αυτο το θεωρω σχετικα απιθανο καθως ο χωρος στο μικρο ηταν χειροτερος (τον μοιραζοταν με ηχεια κρελλ και ρουνκο προβολεα αν θυμαμαι καλα στην λοξως απεναντι πλευρα).
δεν ξερω..

για μενα (και αρκετους αλλους που ακουσαν τα δυο συστηματα, πολυ πιο εμπειρους απο μενα) το "μικρο" ηταν τουλαχιστον μια κλαση μπροστα απο το μεγαλυτερο σχημα.
παρολα αυτα δεν μου προκαλουσε εκπληξη που πιανοντας κουβεντα με διαφορους περαστικους μου ελεγαν για το μεγαλο: πω-πω ! το καλυτερο πραγμα που ακουσα ποτε!"happy_1" οι 8 στους 10!
(ειχε προηγηθει και το τεστ του ηχου):cool_3:
καλο το μικρο αλλα το μεγαλο δεν παιζεται κλπ :happy_5:

Καλημέρα!

Δηλαδή, φίλε μου, θεωρείς πως υπάρχει μία στο εκατομμύριο η Focal-JMLab να έβγαλε ένα statement ηχείο όπως το Grand Utopia και αυτό να τους "βγήκε" κατώτερο απο τα μικρότερα μοντέλα της? Κι όχι μόνο αυτό αλλά να μην το πήρανε και χαμπάρι σε μετρήσεις, ακροάσεις κλπ που κάνανε κατά την ανάπτυξη του ηχείου και να το κατάλαβες εσύ με 2-3 φίλους σου σε μία έκθεση?

Εντάξει, εδώ δε μιλάμε για κάτι υποκειμενικό όπως "εμένα μου αρέσουν τα Abby, εσένα τα Sonus Faber", oπότε, αντικειμενικά, αυτό που λες δε στέκει...

Reaction score
7
Καλορίζικα στον hunter και καλές ακροάσεις εύχομαι.

καλημερα!
αλλα τρανζιστορ ειναι και ενας πραιμερ π.χ.
Ζητώ τη βοήθεια το κοινού.

ΥΓ.
Πάντως κάποιος πρέπει να επαινέσει τον mr nicholas για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει τα "πειράγματα" των μελών.Εγώ τον θαύμασα πάντως για τον τρόπο με τον οποίο καταφέρνει να διατηρεί το επίπεδο και να συνεχίζει με το ίδιο κέφι !
Επίσης γιατί τόσα χρόνια λίγοι (έως ελάχιστοι) έχουν κάνει τόσο συγκεκριμένα ακουστικά σχόλια για τέτοιες και τόσες φημισμένες μηχανές και setup. Γενικά πιστεύω ότι κανένας με τις ακουστικές εμπειρίες του nicholas δεν έχει γράψει γι αυτές στο βαθμό που το έχει κάνει αυτός και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Για μένα αυτό ήταν κάτι που έλειπε και δε σας κρύβω ήταν από τα πράγματα που περίμενα να βλέπω πολύ συχνότερα μπαίνοντας σε μια κατηγορία "hi-end" ενός forum.

Στη "μετάφραση" ζορίζομαι λίγο αλλά με τέτοιο "κοινό" τελικά τα βρίσκω όλα ! :happy_4:

Reaction score
10
Και μενα ο nicholas μου εχει ανανεωσει το ενδιαφερον για το φορουμ!
Νικολα συνεχισε ετσι!

Εγω παντως καποια στιγμη θα τα παρω τα strativari.

Ηχειοδανειο παιζει?:happy_9:

Κώστας Φ.

Reaction score
895
Απάντηση: Re: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Επίσης γιατί τόσα χρόνια λίγοι (έως ελάχιστοι) έχουν κάνει τόσο συγκεκριμένα ακουστικά σχόλια για τέτοιες και τόσες φημισμένες μηχανές και setup. Γενικά πιστεύω ότι κανένας με τις ακουστικές εμπειρίες του nicholas δεν έχει γράψει γι αυτές στο βαθμό που το έχει κάνει αυτός και σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.
Για μένα αυτό ήταν κάτι που έλειπε και δε σας κρύβω ήταν από τα πράγματα που περίμενα να βλέπω πολύ συχνότερα μπαίνοντας σε μια κατηγορία "hi-end" ενός forum.
Έτσι είναι, Μπάμπη.

Βλέπεις το ένα στρατόπεδο, αυτό της "γνώσης", όλο και κάποιο thread θα ανοίξει σχετικά με κάποιο τεχνικό θέμα (και με εντυπώσεις ακροάσεων βέβαια αλλά εντάξει, αυτά δεν τα βλέπουμε).

Το άλλο στρατόπεδο, αυτό της "εμπειρία uber alles", δεν βλέπω να μοιράζεται τις πολλές και σχεδόν καθημερινές εμπειρίες του με τους υπόλοιπους... Όταν είναι για γκρίνια πως "έχει πέσει" η κατηγορία ποστάρουν πρώτοι βέβαια....

Reaction score
0

ξανα γεια και χαρα!:crazy_3:

η αληθεια ειναι οτι αυτο το καιρο εχω αρκετη ελευθερια χρονου, και ειπα να πω και εγω μερικα απο αυτα που γνωρισα.
καποια στιγμη θα ξαναεξαφανιστω, και λογω χρονου, αλλα ενιωθα οτι ειχα καποια πραγματα να πω και ετσι ερχομαι καμια βολτουλα απο τα φορουμς.

δεν φοβαμαι να πω την αποψη μου, και πραγματι και εγω θα χαιρομουν ιδιαιτερα να καταθετουν ολοι τις εμπειριες τους.
νομιζω οτι δεν γινεται αυτο γιατι φοβουνται το "κραξιμο" απο καποιους που υποθετουν, χωρις να εχουν τις αυτες.
υπαρχει και η προσωπικη επαφη και αρκετοι ντρεπονται να πουν αυτα που τους αρεσουν, γιατι θα βγει ο καθε "γνωστης" που εχει το σουπερ ντουπερ συστημα και θα τους πει με στομφο : τι λες ρε, δεν ξερω αγω καλυτερα?

εγω κανω και τη πλακα μου, τριπλαρω κιολας τις στραβες με το γαντι"happy_1", απευθυνομενος στην ωριμη πλευρα του χαρακτηρα των συναδελφων και νομιζω οτι κατι δινω και εγω σε ανθρωπους που ειναι ανοικτοι στο να ακουσουν και μετα να πανε οι ιδιοι να αποκτησουν εμπειρια αφου υποθετω οτι τις βασικες γνωσεις τις εχουμε ολοι.

:happy_9:

κωστα φ. ναι ! οχι μονο μια στο εκατομμυριο αλλα σχεδον σιγουρα!
δες τη λεπτη διαφορα.
ενα γκραντ ακουγεται πιο εντυπωσιακο (ογκος χαμηλου, σωμα μεσοχαμηλου κλπ)
δεν σημαινει ομως οτι ακουγεται και φυσικα.

οι εταιρειες κανουν "δηλωσεις" που τραβανε πανω τους το αγοραστικο κοινο.
τα βλεματα του πληθους και σπρωχνουν ετσι τα προιοντα τους.

μην ξεχνας ακομα οτι ποτε κανενας δεν ακουσε ενα ηχειο μονο του .
παντα το ακουμε μεσα σε μια αλυσιδα.

ο ηχος ειναι ενα μυστηριο πραγμα
και ακομα σημερα δεν εχει εξηγηθει η ακριβης του φυση οπως την αντιλαμβανεται το αυτι και μετα ο εγκεφαλος μας.
ποσο μαλλον η τεχνικη αναπαραγωγη του.

τα σετ εχουν παραμορφωσεις. γιατι ακουγονται υπεροχα στα μεσαια?
ολοι υποθετουν.
ενας ονγκακου ειναι τεχνικα πισω. αλλα οσοι τον εχουν ακουσει (εγω δυστυχως οχι ακομα) μιλανε (και ελλαδα και εξω) για απιστευτο εργαλειο.
(οχι βεβαια πανω σε ενα πολυδρομο με κροσοβερ μαμουθ)

και μπορει τα μετρητικα οργανα να μετρουν γραμμικα αλλα το αυτι δεν ακουει γραμμικα. το ξερεις αυτο .

το σωστο κομματι "ενισχυτης+ηχειο" ειναι ενα μυστηριο πραγμα.

το θεμα ειναι να βρουμε τι μας παει καλυτερα.
αυτο ειναι σε αμεση εξαρτηση απο τις εμπειριες μας.

οικονομικα πριν μπλεξω με αλλαγη σπιτιου κλπ ειχα την ικανοτητα να τα σκασω σχετικα χοντρα και να παρω ενα εντυπωσιακο συστημα.
δεν το εκανα γιατι την ψαχνω και μαθαινω , κανοντας στασεις που με ικανοποιουν.

π.χ. ηθελα να μαθω γιατι ενας πολυ καλος ενισχυτης σαν τον μοντενα δεν πηγαινε στο καρμα.
στην πορεια (νομιζω οτι) καταλαβα.
διαβαζοντας τουλαχιστον αποψεις ανθρωπων που ειχαν και γνωση και εμπειρια.

με τον ιδιο τροπο η προσωπικη μου αποψη ειναι οτι το γκραντ ειναι χειροτερο απο το μικροτερο.
(οταν μιλαμε για φυσικο ηχο).

ομως εκει που θα τα εσκαγα και θα επαιρνα ενα εντυπωσιακο συστημα για να ακουω ενα υπεροχο ψεμα, πολυ πιο ομορφο απο την αληθεια, προεκυψε το σχημα set-fr και set/καλο χρονισμενο διδρομο.

οπως ειπα, αν ειχα 60κ σημερα ηξερα τι θα επαιρνα.
αν ειχα 120κ παλι νομιζω οτι ξερω.

αλλα δεν θα ηταν ουτοπια, ουτε τρανζιστορ, ουτε και cd σαν κυρια πηγη. (δεν εχω αποψη για τον καινουριο κρελλ, δεν τον εχω ακουσει).

και τωρα το ζουμι του ποστ...:crazy_3:

το γκραντ δημιουργει ενα καλυτερο παραμυθι. ενα καλυτερο ψεμα.
το μικροτερο ουτοπια δημιουργει μια μεγαλυτερη αληθεια.

το παραμυθι ισως ειναι πολλες φορες πιο ομορφο απο την αληθεια, αλλα δεν ειναι αληθεια.

αν ψαξω για ψεμα, ισως ενα απο τα καλυτερα που μπορω να βρω θα ηταν ενα π-π300β με μπολικη αναδραση σε ενα ηχειο ακουστικης αναρτησης, ή καποιο γλυκοηχο που να μπορει να παιξει με τον ενισχυτη αυτο. και οσο ακριβοτερο τοσο καλυτερα.

αναζητω την αληθεια, τοσο στη ζωη μου, οσο και στον ηχο που ακουω :cool_3:

αυτα....:happy_4:

Reaction score
10
Re: Απάντηση: Re: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

νομιζω οτι δεν γινεται αυτο γιατι φοβουνται το "κραξιμο" απο καποιους που υποθετουν, χωρις να εχουν τις αυτες.
Αν και λιγο καιρο εδω μπηκες αμεσως στο κλιμα βλεπω.

Κώστας Φ.

Reaction score
895

δεν φοβαμαι να πω την αποψη μου, και πραγματι και εγω θα χαιρομουν ιδιαιτερα να καταθετουν ολοι τις εμπειριες τους.
Λες βρε Νικόλα?! Τι να πω, πέφτω απο τα σύννεφα... Εγώ απο πολύ μικρός έχω μάθει να εκφράζω τη γνώμη μου και να μην κάνω την πάπια (ή κότα - βάλτε το πτηνό της επιλογής σας), ακόμα κι αν αυτό δεν είναι προς το συμφέρον μου - πόσο μάλιστα όταν έχω απέναντί μου διαφωνούντες που δεν έχουν τις ανάλογες εμπειρίες και γνώσεις, όπως λες, αφού σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ εύκολο όχι μόνο να στηρίξω τις απόψεις μου αλλά να τους κάνω ρόμπα κι από πάνω.

Θέλεις και παράδειγμα? Η τελευταία μας ακρόαση με τα παιδιά εδώ στο Ηράκλειο, που περιέγραψα αναλυτικά το τι άκουσα... Είδες κανέναν να "κώλωσε" να γράψει τη γνώμη του? Όλα τα παιδιά έγραψαν λίγο πολύ τις εντυπώσεις τους... Επίσης δεν παρέλειψα να αναφέρω τη διαφορά που ακούσαμε όλοι όταν αλλάξαμε τα καλώδια ηχείων. Εγώ, που έχω πει πολλές φορές ότι θεωρώ ανόητο να δίνεις 3 και 4 και 5 χιλιαρικα για 5 μέτρα καλώδιο, εκτός εάν αυτά τα χρήματα τα βγάζεις μεροκάματο και έχεις λύσει όλα τα υπόλοιπα προβλήματα του συστήματός σου και του χώρου σου. Αφού το άκουσα. Να μην το γράψω? Να φοβηθώ τι?! Μην μου την πει ο Κόγιας, ο Τσαρουχάς ή ο Πάπας της Ρώμης? Όποιος ενδιαφέρεται να βρει το λόγο ας ρίξει μία ματιά στα πολύ καλά ηλεκτρικά χαρακτηριστικά του Cardas Golden Reference και ας τα συγκρίνει με τα χαρακτηριστικά του Shunyata (αν τα βρει) για να πάρει την απάντηση στο γιατί το πρώτο έπαιξε σωστά και το δεύτερο δεν ακουγόταν. Σιγά μην λιποθυμήσω και πάνω στο πληκτρολόγιο....

Για εμένα, κάποιος που φοβάται να πει την άποψή του και δεν είναι σε θέση να την υπερασπιστεί με επιχειρήματα όταν χρειαστεί τότε μάλλον είναι άνθρωπος που δεν πατάει γερά στα πόδια του (κάτι σαν τα παιδάκια που έλεγες νωρίτερα), προφανώς δεν είναι καθόλου μα καθόλου σίγουρος για την ορθότητα των απόψεών του και, τελικά, είναι άξιος της μοίρας του.

Ευτυχώς - και το εννοώ το "ευτυχώς" - υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εσένα που δεν φοβούνται να πουν τη γνώμη τους, όποια κι αν είναι αυτή, γιατί διαφορετικά το μόνο που θα γραφόταν στα forum θα ήταν γκρίνιες και κλάψες που θα έδιωχναν και τους υπόλοιπους (αυτούς που δεν ψάχνουν ευκαιρία να περιγράψουν το δράμα που ζουν καθημερινά αλλά ευκαιρία να ενημερωθούν και να συζητήσουν για το hobby τους). :cool_4:

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Re: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Γεια σου Νικολα
Επιτελους εμαθες πως μπαινουν οι φατσουλες :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:

Τελικα τι σημαινει "ακουγεται φυσικα" και πως οριζεται αυτο.
Ενα μουσικο κομματι σημερα περιεχει και ηχους που δεν υπαρχουν στην φυση.
Οπως διολου σπανια μπορεις να βρεις ηχους σαν του κεραυνου, ή μιας εκρηξης, ενος τρακαρισματος.
Ενα ηχειο σαν το Grand Utopia θα τους παραγει πιο πιστα απο ενα με μεγαφωνο ευρειας ζωνης. Ετσι δεν ειναι ??
Τοτε το πρωτο Ηχειο ακουγεται πιο φυσικα. Εαν ολες οι μουσικες περιειχαν μονο Αρπα και μαντολινο δεν θα μας χρειαζονταν ηχεια σαν το Grand Utopia.

ο ηχος ειναι ενα μυστηριο πραγμα
και ακομα σημερα δεν εχει εξηγηθει η ακριβης του φυση οπως την αντιλαμβανεται το αυτι και μετα ο εγκεφαλος μας.

Ολα τα παραπανω εχουν ηδη μελετηθει και συνεχιζουν να μελετωνται σε πολυ διεξοδικο επιπεδο, απο ανθρωπους που ειδικευονται σε αυτες τις επιστημες. Αυτοι ειναι σε θεση να γνωριζουν με αξιοθαυμαστη λεπτομερεια ολη αυτην την διεργασια που λεγεται Αντιληψη των Ηχων. Δεν μιλαω για τον εαυτο μου βεβαια, αλλα για εκεινους που ενδιαφερομενοι, μελετουν σε συστηματικη βαση οσα αναφερεις. Το οτι οι επιστημονες δεν παυουν να ερευνουν δεν σημαινει οτι ο σημερινος ανθρωπος εχει μεσανυχτα σε τετοια θεματα.

1) .... τα σετ εχουν παραμορφωσεις. γιατι ακουγονται υπεροχα στα μεσαια?
2) .... ενας ονγκακου ειναι τεχνικα πισω. αλλα οσοι τον εχουν ακουσει (εγω δυστυχως οχι ακομα) μιλανε (και ελλαδα και εξω) για απιστευτο εργαλειο.

Εδω στηριζεσαι στο 1 που ειναι προσωπικη σου εμπειρια, για να πεισεις εαυτον και αλληλους για το 2, για το οποιο δεν εχεις εμπειρια. Το 2 λοιπον μπορει να ειναι ετσι μπορει και οχι.

Παραπερα, τα υποτιθεμενα παραδοξα που αναφερεις εχουν την εξηγηση τους. Δεν θα την βρεις μεσα απο την κουβεντουλα με αλλους εξισου μη καλους γνωστες. Θα πρεπει να δαπανησεις χρονο για μελετη των φαινομενων πριν αποφανθεις οτι δεν εξηγουνται.
Ισως πρεπει να αναζητησεις την εξηγηση στο γεγονος οτι οι αισθησεις δεν ειναι αντικειμενικο κριτηριο, καθως η καθε προσλαμβανομενη πληροφορια μπαινει στην βασανο της αξιολογησης και αποδοχης της ή μη, με βαση το προσωπικο συστημα αξιων που εχει οικοδομηθει στον καθενα μας μεσα απο διαφορες συνθηκες.
Ωσ γνωστον, το καλο δεν ειναι καλο για ολους, οπως και το ομορφο δεν ειναι ομορφο για ολους. Επισης το ομορφο δεν ειναι κατ αναγκη καλο. Για τους προγονους μας, το καλυτερο αισθητικα ειναι εκεινο που συμβαινει οταν το χρειαζεσαι (στην ωρα του) γι αυτο και λεγεται "Ωραιο"
Εσενα σου αρεσει μια γυναικα που εχει κρεμασει απο τα χειλη της ενα τηγανι ? Σε αλλους αρεσει.

και μπορει τα μετρητικα οργανα να μετρουν γραμμικα (αλλα ναι και αλλα οχι) αλλα το αυτι δεν ακουει γραμμικα. το ξερεις αυτο.

Και αυτο τι σημαινει ? Ή, που κολλαει ?

Γενικα παρατηρω οτι εκτος απο την εμπειριοκρατικη προσεγγιση την οποια σαφως δικαιουσαι (ισως με πιο συμπυκνωμενο λογο), συχνα μεταχειριζεσαι με ανεση ειδικου και Τεχνικους ορους, (πχ αυτο για τα οργανα) για τους οποιους γινεται φανερο οτι δεν εχεις γνησια αντιληψη. Ακριβως οπως το κανουν μερικοι απο τους ημιμαθεις δημοσιογραφους/ρηβιουερς που αναφερεσαι με θαυμασμο, των οποιων οι γνωσεις για Οργανα Ηλεκτρικων Μετρησεων τελειωνουν στο πολυμετρο.
Αν μπορεις αποφυγε το αυτο διοτι για καποιους αποτελει προκληση να σε χαρακτηρισουν, με το δικιο τους, ξερολα.

Τελος, να πω οτι και ο πιο πολυπειρος Ακροατης δεν βλαπτει καμμια φορα να γινεται και λιγο δεκτης εκτος απο πληθωρικος πομπος πληροφοριας.
Τα λεμε

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

Αρχικό μήνυμα απο nickolas

Γεια σου Νικολα
Επιτελους εμαθες πως μπαινουν οι φατσουλες :crazy_3: :crazy_3: :crazy_3:

Τελικα τι σημαινει "ακουγεται φυσικα" και πως οριζεται αυτο.
Ενα μουσικο κομματι σημερα περιεχει και ηχους που δεν υπαρχουν στην φυση.
Οπως διολου σπανια μπορεις να βρεις ηχους σαν του κεραυνου, ή μιας εκρηξης, ενος τρακαρισματος.
Ενα ηχειο σαν το Grand Utopia θα τους παραγει πιο πιστα απο ενα με μεγαφωνο ευρειας ζωνης. Ετσι δεν ειναι ??
Τοτε το πρωτο Ηχειο ακουγεται πιο φυσικα. Εαν ολες οι μουσικες περιειχαν μονο Αρπα και μαντολινο δεν θα μας χρειαζονταν ηχεια σαν το Grand Utopia.

μιχαλη και να θελα να φυγω , δεν με αφηνει το διαβολακι.
να δω μερικα σημεια σου.

μου αρεσει που λες" αρπα και μαντολινο".
η μουσικη βλεπεις δεν ειναι παντα κεραυνοι ε?
αυτο μπορει να ειναι χομ σινεμα (και αυτος ειναι ο λογος που εκει βλεπεις τρανζιστορ ειτε ως ενισχυτες ηχειων ειτε ως οδηγους σαμπγουφερ), αλλα προτιμω να ακουω καλυτερα ενα μουσικο οργανο παρα κεραυνο οταν ακουω μουσικη.
για το κεραυνο και το σεισμο εχω εξακαναλο και σαμπγουφερ :cool_3:

ρωτας τι ειναι το "φυσικα".
ενας ηχος , (το ξερεις) εχει χρονισμο. οι φυσικες φωνες ειναι απο φουλ ρεηντζ -λολ-:happy_5: (το στομα) το ακουσμα μεσω φ-ρ σου δινει εξαιρετικο χρονισμο αδυνατο να συγκριθει με ενα διδρομο εστω!
ακομα και το "χωνακι" του αββυ χαλα ελαχιστα αυτο το χρονισμο.

τα υλικα κατασκευης ομως των σημερινων μεγαφωνων, δεν μπορουν να αναπαραγουν ολο το φασμα των συχνοτητων με ενα μεγαφωνο και μαλιστα το ιδιο καλα ολες τις συχνοτητες.
και αυτο γιατι το μεγεθος ας πουμε ενος τυιτερ εχει να κανει, σε συνδυασμο παντα με το υλικο κατασκευης του στο ποσο ψηλα μπορει να φτασει.
απο την αλλη το μεγεθος ενος γουφερ , αλλα και παλι αναλογα με το υλικο κατασκευης του εχει να κανει με το ποσο χαμηλα μπορει να φτασει αλλα και το ποσο καθαρα

γιαυτο βλεπεις το καρμα να κατεβαινει με απιστευτη καθαροτητα στα μπασα αλλα και κατω χαμηλα. δεν εχει ας πουμε χαρτινο διαφραγμα, δεν εχει παραμορφωσεις επιφανειας ο κωνος του κλπ.

ο φυσικος ηχος ειναι χρονισμενος σωστα. απο τη φυση του, καθως οι πηγες του ειναι φ-ρ -λολ-

γιαυτο και τα μικροφωνα ειναι φ-ρ δεν εχω δει διδρομο μικροφωνο"happy_1"

προσπαθουμε λοιπον να βρουμε τη χρυση τομη μεταξυ χρονου και συχνοτητων στο hi-end.
κανοντας εκατερωθεν παραχωρησεις.
το νιαρ φιλντ αββυ, για να φτασει στον απολυτο χρονισμο που μπορει να του επιτρεψει η κατασκευη του(μην ξεχνας την οπη στη βαση του) παραχωρει το συχνοτικο φασμα του και ανεβαινει αν θυμαμαι καλα μεχρι τα 16κ.
το δικο μου αββυ. παραχωρει λιγο χρονισμο για να πετυχει πιο πληρη καλυψη στο φασμα.

εισαγοντας στην ουσια ενα "ακουστικο κροσοβερ"

το αυτο ισχυει και για τα ηλεκτρονικα κροσοβερ, αλλα εκει εχουμε να κανουμε και με ηλεκτρονικα στοιχεια που καλυπτουν αμβλυνοντας τις παραμορφωσεις. τον ιδιο σκοπο εξυπηρετει και η αναδραση.
μπορει η αναδραση να μην ξερω πως δουλευει ηλεκτρονικα, ξερω ομως πως ακουγεται ηχητικα.

ενα γκραντ ουτοπια προσπαθει με τους 4 δρομους του και τα 5 (εξαιρετικα) μεγαφωνα του να πετυχει απολυτο συχνοτικο φασμα, και οχι μονο, αλλα κρατωντας το καθε μεγαφωνο στο φασμα στο οποιο αποδιδει πιο απαραμορφωτα , προσπαθει να μας δωσει απαραμορφωτο συχνοτικο φασμα!

ελα ομως που η διασπορα του σηματος σε τοσους δρομους το κανει να διασπαται σε μη ευθυγραμμισμενα χρονικα "κομματια"!:cool_3:

το πιο μικρο υπολειπεται συχνοτικα λιγο, αλλα υπερτερει χρονικα.
και οχι μονο αλλα λογω ελαφρυτερου ισως κροσοβερ και λιγοτερων και μικροτερων μεγαφωνων δεν προβληματιζει αντιστοιχα τον ενισχυτη.

μιχαλη, το ξερεις καλυτερα απο μενα.
σε καθε κατηγορια τιμης, δινεις και παιρνεις για να φερεις αυτο που η τιμη του προϊοντος μπορει να σου επιτρεψει.
αν βαλεις καλυτερο πυκνωτη, ισως βαλεις χειροτερο καλωδιο κλπ για να μεινεις εντος τιμης.

η μαεστρια σου σαν κατασκευαστη ειναι να βρεις αυτη τη χρυση τομη.

στα υπολοιπα θα σου απαντησω αργοτερα, να παρω και καμια ανασα:happy_5::happy_4:

Reaction score
0

με πριζωνεις μιχαλη και σ'αρεσει αλλα και μενα με τρωει ο πισινος μου:happy_5:

λες:
Αρχικό μήνυμα απο nickolas

Ολα τα παραπανω εχουν ηδη μελετηθει και συνεχιζουν να μελετωνται σε πολυ διεξοδικο επιπεδο, απο ανθρωπους που ειδικευονται σε αυτες τις επιστημες. Αυτοι ειναι σε θεση να γνωριζουν με αξιοθαυμαστη λεπτομερεια ολη αυτην την διεργασια που λεγεται Αντιληψη των Ηχων. Δεν μιλαω για τον εαυτο μου βεβαια, αλλα για εκεινους που ενδιαφερομενοι, μελετουν σε συστηματικη βαση οσα αναφερεις. Το οτι οι επιστημονες δεν παυουν να ερευνουν δεν σημαινει οτι ο σημερινος ανθρωπος εχει μεσανυχτα σε τετοια θεματα.

και φυσικα δεν εχουμε μεσανυχτα, αλλα μιχαλη μου εσυ μπορει να μου λες οτι επιστημονικα μιλωντας νικολα εσυ βλεπεις φασμα της ορατης ακτινοβολιας μεσα στο οποιο διαχεονται ακτινοβολιες με διαφορετικα μηκα κυματος κλπ. και εγω να λεω οτι απλα εξω εχει μερα!:happy_9:

βλεπεις οτι ακομα μελετωνται...

συμμετειχες αν θυμαμαι στο αλλο φορουμ στο θρεντ "σετ και μετρησεις" αλλα ειδες οτι λυση κοινα αποδεκτη για τα set, δεν ειναι ευκολο να βρεθει ουτε απο εσας τους ηλεκτρονικους.
και εκεινο το αρθρο απο το stereofile μιλουσε για παραμορφωσεις των set που καλυπτονται απο τις παραμορφωσεις του αυτιου.

οπως και αν εξηγειται και αν εξηγειται, τα set οντας χρονικα σωστα, αναπαραγουν υπεροχα το φασμα, χανοντας λιγο στα ακρα. (σε ευκολα παντα ηχεια)

γιατι συμβαινουν αυτα, δουλια σου ειναι σαν μηχανικος να το βρεις.
εμενα σαν ακροατης μου αρκει που το ακουω...:cool_3:

και λεω σε ευκολα ηχεια, γιατι αν μου βαλεις ενα πολυδρομο που διασπα σε ασυνδετα χρονικα κομματια το σημα, τοτε καταστρεφεις το βασικο προσον του set.
και αν εχει βαρυ κροσοβερ μαλιστα, τοτε η μικρη του ισχυς δεν μπορει να ελεγξει τα ενεργοβορα μεφαφωνα.
και αν το αναγκασεις να βγαλει μεγαλο μερος απο την ισχυ του θα σου ανεβασει πολυ τις παραμορφωσεις...

οποτε αν κανεις τετοια βλακεια, τοτε εισαι ή ασχετος ή εσκεμμενα νεκροθαφτης λολ"happy_1":happy_5:

αν ομως επιμενεις και μου λες οτι με τις (σημερινες) μετρησεις αυτο δεν ισχυει τοτε θα σου πω αυτο που ειχα πει και εκει .
αν το set ειναι "αμαρτωλο" δεν ξερω.
ενα ξερω οτι πριν δεν ακουγα και τωρα ακουω.

το τι ακουω ομως εγω, δεν μπορω να σε κανω να το ακουσεις και εσυ.
και αυτο γιατι το αυτι δεν ειναι ματι οπου εκει υπαρχει η εξηγηση οτι αν ματι υπαρχουν 150.000 κωνικα ραβδια κλπ που μεταφερουν το οπτικο σημα στον εγκεφαλο κλπκλπ.

αλλα ακομα και στο ματι, απο το οποιο ο ανθρωπινος εγκεφαλος αντλει το 85 % των ινπουτ του και αρα διδει πολυ μεγαλυτερη και εστιασμενη προσοχη σε αυτο που βλεπει και οχι τοσο σε αυτο που ακουει, ακομα και εκει το ανθρωπινο ματι διαφερει.
ποσο μαλλον διαφερει το αυτι που και πιο ανεξερευνητο ειναι και πιο λιγη προσοχη δινουμε.

για να καταλαβεις το τι ακους πρεπει να δωσεις προσοχη. να εστιασεις στο ακουσμα.

αυτη ειναι η λυση του προβληματος για μενα!

και αυτο γιατι δεν το κανει μονος του ο εγκεφαλος ευκολα και γιαυτο η μνημη που αφιερωνει σε ενα ακουσμα ειναι μικροτερη και λιγοτερο καθαρη απο ενα οπτικο ερεθισμα.

ανασα ξανα :happy_5::happy_5:

Reaction score
0

συνεχιζοντας και θελοντας να με κανεις να φανω ασχετος (στα ηλεκτρονικα και τις θεωριες ειμαι , στην πραξη των εμπειριων , οχι :cool_3:) λες:

Και αυτο τι σημαινει ? Ή, που κολλαει ?

(σε αυτο που ειπα),
"και μπορει τα μετρητικα οργανα να μετρουν γραμμικα αλλα το αυτι δεν ακουει γραμμικα. το ξερεις αυτο."

κολλαει, κολλαει...:happy_5:

γιατι αν δεις την καμπυλη ακουστικοτητας του ανθρωπινου αυτιου, θα δεις οτι καθε αλλο παρα γραμμικη ειναι
ενας ηχος στα 1κζ ακουγεται δεκαδες db δυνατοτερα απο ενα στα 25 ηζ.
στα οργανα ομως ακουγεται γραμμικα.

νομιζω οτι κατι παρομοιο γινεται με το οτι τα οργανα μετρανε παραμορφωσεις στα set , οι οποιες ομως δεν ενοχλουν.
γιατι συμβαινει αυτο και οι ζυγες κατα την ταξη δεν ενοχλουν ενω ενοχλουν οι μονες , ισως καποτε το εξηγησουν οι γιατροι ή οι ηχοληπτες.
μεχρι τοτε εγω απλα ακουω και επιβραβευω ή κατακρινω.

στο οργανο ομως φαινονται αμφοτερες το ιδιο.

μετα λες:

Γενικα παρατηρω οτι εκτος απο την εμπειριοκρατικη προσεγγιση την οποια σαφως δικαιουσαι (ισως με πιο συμπυκνωμενο λογο), συχνα μεταχειριζεσαι με ανεση ειδικου και Τεχνικους ορους, (πχ αυτο για τα οργανα) για τους οποιους γινεται φανερο οτι δεν εχεις γνησια αντιληψη. Ακριβως οπως το κανουν μερικοι απο τους ημιμαθεις δημοσιογραφους/ρηβιουερς που αναφερεσαι με θαυμασμο, των οποιων οι γνωσεις για Οργανα Ηλεκτρικων Μετρησεων τελειωνουν στο πολυμετρο.
Αν μπορεις αποφυγε το αυτο διοτι για καποιους αποτελει προκληση να σε χαρακτηρισουν, με το δικιο τους, ξερολα.

χα.χα.χα :happy_5:

αν με χαρακτηρισουν ξερολα να βαλω τα κλαματα? "happy_1"

πες με και ηλιθιο (μεσα σου βρε, τι νομισες θα σου ελεγα πες με ηλιθιο στο κοσμο?"happy_1" ) αλλα ειτε με πεις ξερολα ειτε οχι εμενα μου δειχνουν αυτα που λες για τα set το εξης:

ή δεν εχεις ακουσει ποτε set+f-r, ή δεν εδωσες προσοχη σε αυτο που ακουγες και επιασες μονο αυτο που η φυση μας εχει προγραμματισει να ακουμε πρωτο γιατην επιβιωση μας.
τους χαμηλους ηχους που παρηγαγαν καποτε οι μεγαλο δεινοσαυροι, τα ηφαιστια, οι σεισμοι, οι κεραυνοι κλπ... ή τους πολυ υψηλους που προκαλουσαν τα πετουμενα αρπακτικα!

:happy_5:

μη γελας.
αυτο αντιλαμβανεται πρωτα το αυτι, προγραμματισμενο ετσι απο τη φυση.

αλλα η μουσικη δεν εχει να κανει με επιβιωση αλλα με καλλιεργεια...:cool_3:

Τελος, να πω οτι και ο πιο πολυπειρος Ακροατης δεν βλαπτει καμμια φορα να γινεται και λιγο δεκτης εκτος απο πληθωρικος πομπος πληροφοριας.

φυσικα! δεν λεω οτι ανακαλυψα το τελειο, ή την "αληθεια".
δεν λεω οτι τα ξερω ολα.

σε αντιθεση με αλλους που υποθετουν και μονο.
εγω απλα προσπαθω να εξηγησω αυτα που ακουω...

υγ. με πεθανες βρε αλλα χαλαλι σου και κοιτα να δεις το θεμα μουσικο ακουσμα και με το αυτι και οχι μονο κοιτωντας τα οργανα μετρησης...:cool_3:
:happy_4:

Reaction score
0

κωστα φ, σιγουρα τα παντα θα μπορεσουν καποτε να εξηγηθουν μεσω της ηλεκτρονικης επιστημης καθως σιγουρα ολα τα σημεια της τεχνητης αναπαραγωγης ηχων εχει να κανει με ηλεκτρονικες (οχι παντα βεβαια μοναδες καθως τα ηχεια δεν ειναι μονο ηλεκτρονικη).

ομως η σημερινη ηλεκτρονικη και ψυχοακουστικη επιστημη, δεν εχει φτασει ακομα σε αυτο το σημειο.

μεχρι να γινει αυτο ας προσπαθησουμε να καταλαβουμε σημερα το γιατι ακομα και οι ανθρωποι που ανδρωθηκαν ακουστικα μεσα απο τρανζιστορ και πολυδρομμα, γιατι ακομα και αυτοι μιλανε με κορυφαια λογια για ενα set οπως ο αξις ή ο ονγκακου :happy_4:

Reaction score
13
Re: Απάντηση: Επιλογη ηχειων για λαμπατο

συμμετειχες αν θυμαμαι στο αλλο φορουμ στο θρεντ "σετ και μετρησεις" αλλα ειδες οτι λυση κοινα αποδεκτη για τα set, δεν ειναι ευκολο να βρεθει ουτε απο εσας τους ηλεκτρονικους.
Δεν συμμετεχω σε αλλο φορουμ, αλλα επειδη εχω μεγαλη περιεργεια να δω τι παιχτηκε, πες μου σε παρακαλω σε ποιο φορουμ, ποια κατηγορια, υποκατηγορια, και τιτλο του θεματος, να παω να το διαβασω.
Φανταζομαι το φορουμ μαλλον θα ειναι το AVclub.
Πες μου τα υπολοιπα για να μην ψαχνω, pls.

Οσο για τα υπολοιπα, δεν τελειωσαμε εμεις οι δυο.
Για την ωρα μετραω ποσες φορες υπαρχει το f-r γραμμενο σε καθε κειμενο σου. :happy_5: :happy_5: :happy_5:
Κοιτα ... και μεις αγαπησαμε αλλα δεν καναμε ετσι.

Reaction score
0

χαχαχα .
τα μισα λενε για set/f-r ομως τα αλλα μισα για set-διδρομο.

δεν λεω, καλα και τα π-π πιο ανετη λυση, στο ξαναπα.
κατι δινεις κατι παιρνεις.

:happy_9:
και θα το ακους απο μενα:happy_5: το set, γιατι εσυ βρε εισαι ερωτευμενος με τα π-π και μιλας για καψουρες?:cool_4::happy_5:

η καλη νοικοκυρα ειναι δουλα και κυρα, αλλα συνηθως δεν ειναι το πιπινι που θα σε στειλει. :crazy_3::happy_5::crazy_3:
εμενα μου αρεσουν οι αμαρτιες περισσοτερο, εσυ εισαι πιο λογικος και πιο "οικογενειαρχης"
:happy_5:
εσενα σου αρεσουν τα καλα κοριτσια, εμενα τα προστυχα.
δεν ξερουν να μαγειρευουν , να σιδερωνουν κλπ αλλα εχουν αλλες χαρες :cool_4::happy_5:

ναι για το avclub λεω στη κατηγορια hi-end με τιτλο "set και μετρησεις".
νομιζα οτι συμμετειχες και εκει αλλα μαλλον εκανα λαθος και σε μπερδεψα με αλλον.

καληνυχτα:happy_4:

Reaction score
13

βρε εισαι ερωτευμενος με τα π-π και μιλας για καψουρες?

Λοιπον για να βαλουμε λιγο τα πραγματα σε μια σειρα.
Εδω διαβαζει κοσμος που προσπαθει να βγαλει μερικα ασφαλη συμπερασματα.
Δεν θα κανω το ιδιο λαθος με σενα να θεοποιησω μια τοπολογια θεωρωντας την πανακεια.
Για μενα η καθε τοπολογια εχει υπερ και κατα, σε διαφορα επιπεδα.
Σε γενικες γραμμες το SE ειναι πιο βασικη και απλοικη τοπολογια σε σχεση με το PP που ειναι πιο συνθετος και ψαγμενος μηχανισμος. Η τεχνολογια δεν περασε απο το SE στο PP, ή αντιστοιχα απο την Τριοδο στην Πεντοδο, απο βιτσιο ή για την πλακα. Υπαρχουν ισχυροτατοι λογοι γι αυτο.

Το γεγονος οτι οι δυο τοπολογιες ακουγονται διαφορετικα δεν το αμφισβητει κανεις.
Το τι ακριβως συμβαινει και ακουγονται διαφορετικα ειναι μεγαλη ιστορια και υπαρχουν διαφορες αποψεις πανω σ'αυτο. Φοβαμαι ομως οτι εισαι ο ΠΡΟτελευταιος που θα καταφερει να το εξηγησει, καθως ο απολυτως τελευταιος ειναι ο θρασυτατος μεσα στην αγνοια της αγνοιας του απο Ηλεκτρονικα, πρωην ρηβιουερ, που εκραχθει απ' ολον τον κοσμο στο αλλο φορουμ, γιατι δεν εννοει να καταλαβει οτι πρεπει να αρκεστει στην πληθωρικη μεν, πλην απολυτως προσωπικη Ακουστικη του εμπειρια (και ως τετοια σεβαστη) για τα SE, και οχι να προσπαθει να επενδυσει αυτην με Τεχνικο μανδυα, καθως δεν εχει το απαραιτητο υποβαθρο και αναγκαζεται να κανει χονδροειδη λαθη που γινονται φανερα και απο πρωτοετη τεχνικης σχολης. Αυτο του το λενε συνεχως σε καμμια 200αρια ποστ και δεν λεει να το παραδεχτει.

Παραπερα αυτο που ενδιαφερει πολυ κοσμο ειναι "Τι να προτιμησω ?"
Εδω επανω πρεπει να ειναι κανεις τουλαχιστον ενημερος για το μεγεθος της περιπετειας που του επιφυλασσει το σεναριο "SET ενισχυτικο με Full Range ηχειο".
Επειδη και τα δυο συστατικα αυτου του σεναριου ειναι περιορισμενης αποδοσης σε σχεση με τον πιο πολυταλαντο χαρακτηρα μιας πιο κλασσικης λυσης, θα υπαρξει 100% προβληματισμος απο φυσιολογικους και μη πολωμενους Ακροατες. Εαν η διαφορετικη Ακουστικη συμπεριφορα του σεναριου αυτου θεωρηθει απο τον καθε επιμερους Ακροατη ικανο κινητρο για να στραφει προς τα εκει, περιττευει καθε κουβεντα.

Τα περι φασικης παραμορφωσης (αυτο που αποκαλεις χρονισμο ακολουθωντας την αυθαιρετη ορολογια του ... αλλουνου) ειναι γνωστα και ξεκαθαρισμενα πραγματα.
Ενα οποιοδηποτε SE-Νοn feedback δεν ειναι απαραιτητα πιο φασικα απαραμορφωτο απο ενα PP.
Μαλλον το αντιθετο συμβαινει.
Θελεις να μαθεις το γιατι ?
Εαν δεν αρκεισαι να το δεχτεις απο μενα (και οχι μονο) που στο λεω, ισως θα πρεπει να πας για μερικα χρονακια σε ενα ειδικο σχολειο να σου το εξηγησουν, και μετα αρκετα ακομη χρονακια να το εμπεδωσεις στην πραξη. Μιλωντας για τετοια θεματα, δεν μπορει οποιοσδηποτε να αμολαει ασχετοσυνες που μαζεψε απο δω και απο κει.
Ειδικα στην περιπτωση σου μιλαμε για πρωταθλητισμο.
Σε καθε μια προταση σου ανοιγεις 3-4 διαφορετικα θεματα.
Αυτο σιγουρα οξυνει το ενδιαφερον αρκετων μελων, που στο προσωπο σου αναγνωριζουν ενα πολυπραγμονα Ακροατη.
Ομως, πιστευεις οτι δεν πειθεις αρκετα καταθετωντας απλα τις Ακουστικες εντυπωσεις σου απο τα διαφορα μηχανηματα και θελεις να τις ενισχυσεις με αγνωστα σε σενα πραματα ?

Προσοχη. Δεν σε απορριπτω σαν συνομιλητη και ατομο με ιδιαιτερο ζηλο για τα Ηχητικα. Σαφως ομως σε κατακρινω για τον τροπο που θελεις να περασεις τα μυνηματα σου μπαινοντας σε λαθος χωραφια.

ναι για το avclub λεω στη κατηγορια hi-end με τιτλο "set και μετρησεις".
νομιζα οτι συμμετειχες και εκει αλλα μαλλον εκανα λαθος και σε μπερδεψα με αλλον.

Ετσι ειναι. Με μπερδεψες με αλλον.
Βλεπεις δεν ειμαι ο μονος που εχει αυτες τις αποψεις.

καληνυχτα:happy_4:
Καληνυχτα αλλα με αναγκαζεις να γινομαι δυσαρεστος.
Και ξερεις οτι δεν το θελω ...
Απ την αλλη δεν εχω και τον ελευθερο χρονο που χρειαζονται αυτες οι συζητησεις για να γινουν σωστα και τεκμηριωμενα.

Reaction score
0

μωρε εσυ καλα μπορει να τα λες, αλλα εγω ακουω άλλα!:happy_5:

προσωπικη αποψη, για να παει καποιος σε set πρεπει να εχει περασει απο π-π και ΑΝ το κανει να το κανει ξεροντας το γιατι.

και αυτο γιατι θα στερηθει καποια πραγματα.
την οδηγηση ας πουμε.
την ομαλοτητα της αποδοσης σε ολο το volume.
το πιο αποδεκτο ακουσμα απο το μεσο ορο κλπ.

τα αλλα περι καλυτερης φασικης συμπεριφορας, μπορει να τα λες σωστα βασιζομενος στη σημερινη αποψη αλλα στο αυτι δεν ειναι ετσι.

βαλε ενα ενισχυτη τρανζιστορ με 5% (αν υπαρχει) και βαλε ενα set με την ιδια παραμορφωση και ελα να μου πεις τι ακους.
θα τα ειδες και στο αναφερθεν θρεντ.
μπορει αραγε ενα π-π να πιασει τη διαφανεια και τη φασικη αμεσοτητα ενος set στη πραξη στην ιδια παντα κατηγορια τιμης?
εσυ λες ναι διαβαζοντας τη σημερινη ηλεκτρονικη.
εγω λεω οχι ακουγοντας.

το τι αρεσει στο καθενα εχει να κανει με την προσωπικη του εμπειρια.
καποιοι θα αρεσκονται στο ενα και καποιοι στο αλλο.
αναλογα καποιοι αρεσκονταν στο γκραντ ουτοπια και καποιοι αλλοι στο μικροτερο.

η σωστη φασικη συμπεριφορα-χρονισμος που λεω εγω και αλλοι, ειναι αυτη που δημιουργει την αισθηση του ζωντανου ακουσματος.
την φυσικη αμεσοτητα ! το πραγματικο ακουσμα.
που δημιουργει και τη μεταφορα συναισθηματων.
για μενα παντα.

φιλε μιχαλη...
αν κανω λαθος (που στο αυτι δεν κανω τουλαχιστον στο δικο μου) τι πιο απλο για καποιον που θελει να επαυξησει τις γνωσεις του να παει να ακουσει και να διαμορφωση ο ιδιος αποψη!

δηλαδη με κατηγορεις για ασχετοσυνη . να το δεχτω.
με τον ιδιο τροπο μπορω να σε κατηγορησω για μονομερη υποστηρικτη των π-π για επαγγελματικους λογους :cool_3:

δεν ειμαι εναντιον των π-π.
απλα συνειδητα, θυσιαζω οδηγηση και ομαλη συμπεριφορα για να παρω αμεσοτητα και συναισθημα.

αυτο μπορει να μην ειναι ευχαριστο σε καποιον αλλο.
γιαυτο εχω ξαναπει οτι το ακουσμα set/f-r ΔΕΝ ειναι για ολους.
για μενα ειναι , για σενα οχι.
μιλωντας ΠΑΝΤΑ για την ιδια κατηγορια τιμης ε?

δεν περιμενω ολος ο κοσμος να στειλει στο καιαδα τα π-π και τα τρανζιστορ γιατι το καθενα εχει τη δικη του χαρη.
και αυτο γιατι σε αντιθεση με σενα βλεπω αλυσιδες και οχι μεμονομενα κομματια.

αν το ηχειο μου ειναι ενα ουτοπια ή ενα μεγαλο B&W θα ημουν ηλιθιος επι παραδειγματι να συστησω σε καποιον να βαλει set.

απο λαμπα, εκει μονο π-π και μαλιστα οχι κατω απο 150-200 w.
και παλι ισως παιξουν καλυτερα τετοια ηχεια με ενα κορυφαιο τρανζιστορ οπως ενα μεγαλο κρελλ.

αλλα οταν θελω να χορεψω το ζειμπεκικο της ευδοκιας, στα 5κ συνολικα για ενισχυτη ηχειο, θα παρω το δικο μου...

αυτα...:happy_4:

Reaction score
13

προσωπικη αποψη, για να παει καποιος σε set πρεπει να εχει περασει απο π-π και ΑΝ το κανει να το κανει ξεροντας το γιατι.

και αυτο γιατι θα στερηθει καποια πραγματα.
την οδηγηση ας πουμε.
την ομαλοτητα της αποδοσης σε ολο το volume.
το πιο αποδεκτο ακουσμα απο το μεσο ορο κλπ.

τα αλλα περι καλυτερης φασικης συμπεριφορας, μπορει να τα λες σωστα βασιζομενος στη σημερινη αποψη αλλα στο αυτι δεν ειναι ετσι.

βαλε ενα ενισχυτη τρανζιστορ με 5% (αν υπαρχει) και βαλε ενα set με την ιδια παραμορφωση και ελα να μου πεις τι ακους.
θα τα ειδες και στο αναφερθεν θρεντ.
μπορει αραγε ενα π-π να πιασει τη διαφανεια και τη φασικη αμεσοτητα ενος set στη πραξη στην ιδια παντα κατηγορια τιμης?

ΝΑΙ. Μπορει να πιασει και να ξεπερασει την αμεσοτητα και χωρις την αναγκη Ηχειων 100+dB

εσυ λες ναι διαβαζοντας ΚΑΙ ΑΣΚΩΝΤΑΣ τη σημερινη ηλεκτρονικη ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ.

εγω λεω οχι ακουγοντας.
το τι αρεσει στο καθενα εχει να κανει με την προσωπικη του εμπειρια.
καποιοι θα αρεσκονται στο ενα και καποιοι στο αλλο.
αναλογα καποιοι αρεσκονταν στο γκραντ ουτοπια και καποιοι αλλοι στο μικροτερο.

ΙΜΗΟ το Ηχειο που αναφερεις ειναι ενα δυστροπο Ηχειο πολυτελειας, με περιορισμενη εφαρμογη στα περισσοτερα συστηματα. Ακριβως οτι και ενας ΣΕΤ, για διαφορετικους ομως λογους.

η σωστη φασικη συμπεριφορα-χρονισμος που λεω εγω και αλλοι, ειναι αυτη που δημιουργει την αισθηση του ζωντανου ακουσματος.

ΣΩΣΤΑ

την φυσικη αμεσοτητα ! το πραγματικο ακουσμα.
που δημιουργει και τη μεταφορα συναισθηματων.
για μενα παντα.

φιλε μιχαλη...
αν κανω λαθος (που στο αυτι δεν κανω τουλαχιστον στο δικο μου) τι πιο απλο για καποιον που θελει να επαυξησει τις γνωσεις του να παει να ακουσει και να διαμορφωση ο ιδιος αποψη!

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΑΥΤΙΑ ΞΕΡΕΙΣ
ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΣΕΤ.

δηλαδη με κατηγορεις για ασχετοσυνη . να το δεχτω.

ΣΕ ΚΑΤΑΚΡΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗ ΣΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΠΡΟΧΩΡΕΙΣ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΣΕ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ, ΚΑΚΟΠΟΙΩΝΤΑΣ (ΛΟΓΩ ΑΓΝΟΙΑΣ) ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΥΠΗΡΕΤΩ.

ΚΥΤΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ ΝΑ ΜΕ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΠΟΥ ΚΟΝΤΡΑΡΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΙΑΔΟΥ, ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΜΑΙΑ.. :happy_5: :happy_5:

με τον ιδιο τροπο μπορω να σε κατηγορησω για μονομερη υποστηρικτη των π-π για επαγγελματικους λογους :cool_3:

ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΦΤΙΑΧΝΩ ΜΟΝΟ ΠΟΥΣ ΠΟΥΛ.
ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΣΕΝΑ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΟΥ ?
ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ. ΔΕΝ ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ

δεν ειμαι εναντιον των π-π.
απλα συνειδητα, θυσιαζω οδηγηση και ομαλη συμπεριφορα για να παρω αμεσοτητα και συναισθημα.

αυτο μπορει να μην ειναι ευχαριστο σε καποιον αλλο.
γιαυτο εχω ξαναπει οτι το ακουσμα set/f-r ΔΕΝ ειναι για ολους.
για μενα ειναι , για σενα οχι.

ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΠΕΙ ΑΥΤΟ ΕΤΣΙ ΩΡΑΙΑ. ΑΡΚΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΤΟ ΛΕΣ ΤΩΡΑ. ΕΤΣΙ ΜΑΛΙΣΤΑ. ΕΞΑΛΛΟΥ ΤΟ ΙΔΙΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΕΓΩ.

μιλωντας ΠΑΝΤΑ για την ιδια κατηγορια τιμης ε?

ΟΧΙ ΔΑ. ΤΑ ΣΕΤ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΟΥΣ ΠΟΥΛ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ (πχ ΣΤΑ 25 ΒΑΤΤ)
ΜΟΝΟ Ο ΜΕΤ/ΣΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΩΝ ΣΕΤ ΚΑΝΕΙ 3-4 ΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΩΝ ΠΠ. ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑ.

δεν περιμενω ολος ο κοσμος να στειλει στο καιαδα τα π-π και τα τρανζιστορ γιατι το καθενα εχει τη δικη του χαρη.
και αυτο γιατι σε αντιθεση με σενα βλεπω αλυσιδες και οχι μεμονομενα κομματια.

ΜΕ ΥΠΟΤΙΜΑΣ.
ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΧΤΕΣΙΝΟΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ?
ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΜΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΤΩΡΑ, ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ ΣΣΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Ή ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΚΕΙ.
ΤΟ ΘΕΜΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ. ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΟΜΠΥ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΘΟΔΟ ΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ.
ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ. ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΙΑΣ ΡΗΒΙΟΥΕΡΣ.

οταν θελω να χορεψω το ζειμπεκικο της ευδοκιας, στα 5κ συνολικα για ενισχυτη ηχειο, θα παρω το δικο μου...

ΕΔΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΕΠΑΥΞΑΝΩ ΤΑ ΜΑΛΛΑ.

αυτα...:happy_4:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.176