AvSite Moto Club

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: AvSite Moto Club

Σε ένα κράνος, όσο ελαφρύ και αν φαίνεται στα χέρια (ή στα νούμερα) η διαφορά στο βάρος είναι μικρή. Κάπου στα 300gr συνήθως.
Το σημαντικότερο δεν είναι το βάρος αλλά η κατανομή βάρους στο κέλυφος και τις επενδύσεις.
Και επίσης σημαντικό η αεροδυναμική του. Όχι τόσο ως προς τη μείωση των αεροδυναμικών θορύβων όσο για την σταθερότητα του κράνους στις υψηλές ταχύτητες. Βέβαια αν είχε ένα GTR1400 και ξεκινούσες για τον γύρο της Ευρώπης θα χρειαζόσουν και κάτι με λιγότερο θόρυβο.
Σημαντικός και ο τομέας του εξαερισμού που βοηθά (μαζί με την ποιοτική και αφαιρούμενη επένδυση) να νιώθουμε όμορφα μέσα σε αυτό.
Σοβαρή αντιπροσωπεία. Επίσης σημαντικός λόγος για να μην περιμένουμε για ένα καπάκι κόστους 10€ 2 μήνες και δεν έχουμε κράνος.
Και βεβαίως η εμφάνιση. Πρέπει να μας αρέσει για να μην "ξεχνάμε" να το φορέσουμε.....

Πρόσεξε κάτι. Γιατί πολύς κόσμος την έχει πατήσει.....
Πολλές εταιρείες, ιδιαίτερα οι σοβαρές (πχ ARAI, SHOEI κ.ο.κ) έχουν άλλη γραμμή παραγωγής για κράνη της Αμερικής , άλλη για τα Ευρωπαϊκά και άλλη για της ανατολής. Γιατί το κεφάλι (κατά μέσο όρο) ενός Αμερικάνου είναι διαφορετικό από ενός Ευρωπαίου κ.ο.κ. Και πιθανότατα το Νο 54 Αμερικής να διαφέρει από το 54 Ευρώπης (αν και στα κράνη με εντελως αφαιρούμενες επενδύσεις και μαξιλαράκια το σώζεις το θέμα αλλάζοντάς τα. Αλλά οι επενδύσεις είναι ακριβές αφού πλήρως αφαιρούμενες έχουν οι ακριβές σειρές των μεγάλων εταιρειών)
Οπότε αν μπεις στη διαδικασία αγοράς κράνους μέσω internet επέλεξε Ευρώπη για την συναλλαγή σου.

Για DUKE II με τελική 170km/h μην ψαχτείς με τις ναυαρχίδες των μεγάλων εταιριών (πχ το RX7 corsair της ΑRAI) γιατί εκεί πληρώνεις μελέτη κράνους που θα συμπεριφέρεται σωστά και σε πολύ υψηλές ταχύτητες (240+ km/h)
Θα πληρώσεις δηλαδή 700-800€ (αναλόγως το χρώμα) για κάτι που δεν θα αξιοποιήσεις (ακόμα και αν αύριο αγοράσεις ένα SuperDUKE)

Εγώ θα κοιτούσα σε ARAI ή SHOEI κόστους γύρω στα 400 με 450€.
Είμαι υπέρ της ARAI περισσότερο (έχω ένα RX7XX) αλλά και τα SHOEI είναι εξίσου καλά. Προσωπικά το ARAI μου φαίνεται λίγο πιο ποιοτικό στα πλαστικά του (αεραγωγούς, τελειώματα κ.ο.κ) ενώ τα SHOEI λιγότερο θορυβώδη στις μεγάλες ταχύτητες.
Πάντως και η UVEX σαν εταιρεία είναι καλή. Μην προβληματίζεσαι.
Δεν ειπα τιποτα για internet. Εχω αλλαξει πολλα κρανη και τα περισσοτερα ηταν Shoei full face. Μια φορα αγορασα απο USA οταν ημουν εκει και εκτος οτι ηταν πιο βαρυ απο το Ευροπαικο μοντελο εκανα αμαν και πως να βρω ζελατινα γιατι δεν εκαναν οι ζελατινες που ειχαν εδω. Δοκιμασα και το Tour X της Arai αλλα και το Uvex. Μπορω να πω πως το Uvex ειναι απο τα πιο ελαφρια κρανη που εχω φορεσει. Απλα μου αρεσε η υβριδικη ιδεα της Arai. Θα μου πεις θα πας ποτε σε χωματοδρομο για να χρειαστεις το γυσο? Μαλλον οχι αλλα εχει ωραια σχεδιαση, εφαρμογη και ειναι Arai :)

Reaction score
10
Γιαννη το μεγεθος ειναι large.

Στο τσακ να χτυπησω ενα Shoei XR1000 Diabolic Zero αλλα ...δε με εκαναν την εκπτωση που περιμενα :mad_2:....και ετσι απο Δευτερα μαλλον για Shark RSR2 Fujiwara με βλεπω.
Αφου ημουν ευχαριστημενος με το παλιο ....απ οτι ειδα και η ποιοτητα κατασκευης ειναι βελτιωμενη , αρκει να κραταει.
Το μοναδικο με τα Shark ειναι οτι στη βροχη η ζελατινα , μετα τα 40χλμ διωχνει σχεδον τελειως τη βροχη.
Επισης κατι που δε μ αρεσει σε κρανη τυπου Arai ειναι τα πολυ μικρα ρυθμιστικα που εχουν. Το χειμωνα με τα γαντια , πρεπει να σταματησεις για να βρεις το κουμπακι.
Προς το παρον , κατεβασα απο ενα ραφι το παλιο μου , Arai...:crazy_3: Doohan Replica , το πρωτο , που το εχω συλλεκτικο πια, και βολευομαι προσωρινα ...

Reaction score
10
Το πηρα, το καινουργιο κρανος σημερα.
Shark RSR2 Fujiwara .
Ελαφρως βελτιωμενο, νεοι αεραγωγοι ...δε μου αρεσει το ανοιξε-κλεισε.
Βαρυ...1500γρ, ενω λεει 1290+-50.
Τους εκοψε να βαλουν προστατευτικα κατω απο τα μαγουλα γιατι στη βροχη μουσκευανε τα μαξιλαρακια.
Πιο καλο εσωτερικο υλικο.
Απο θορυβο....δε ξερω αλλα η πρωτη μου εντυπωση ηταν , αποροφηση μηδεν...σαν να μη φορας κρανος. Λετε επειδη ειναι ταχα μου αγωνιστικο ?
Θα δουμε τις επομενες μερες.
Τωρα θα μου πεις γιατι το διαλεξα....για την εκπτωση "happy_1" και τα ανταλλακτικα.

Attachments

Reaction score
51
Απάντηση: AvSite Moto Club

Kαλορίζικο Τόλη.....:happy_4:
Και προς Θεού....Μη το αφήνεις στη μηχανή!!! :happy_4: :happy_6:

Ως προς το μειωμένο θόρυβο.
Δεν έχει να κάνει με το "τάχα μου αγωνιστικό"
Γιατί τα αγωνιστικά έχουν πολλούς αεραγωγούς και είναι πάντα πιο θορυβώδη από τα "χρήσης δρόμου"
Γι αυτό άλλωστε οι αγωνιζόμενοι φορούν πάντα ωτασπίδες (που κανονικά θα έπρεπε να φορούμε και εμείς...)

Reaction score
14

Γι αυτό άλλωστε οι αγωνιζόμενοι φορούν πάντα ωτασπίδες (που κανονικά θα έπρεπε να φορούμε και εμείς...)
Και γιατί αυτό; Πως θα ακούσεις κάποιο κορνάρισμα, σφύριγμα τροχονόμου ή μια φωνή;

Reaction score
50
Καλημέρα στην παρέα

οι σωστές ωτοασπίδες δεν σε κάνουν κουφό, απλά κόβουν τις συχνότητες που ενοχλούν. Βέβαια σαφώς είναι πιο δύσκολο να ακούσεις μια φωνή αλλά συνολικά παρεχουν την απαραίτητη προστασία για τα αυτάκια μας (που που ειναι και hi-fi χεχε)

Αν μπείτε σε fora του εξωτερικού θα διαπιστώσετε ότι ο περισσότερος κόσμος φορά ωτοασπιδες.

Προσωπικά όσες φορές έβαλα, το ταξίδι μου έγινε πολύ πιο ξεκούραστο και άνετο, ομως το βάλε-βγάλε είναι σπαστικό και έτσι ..... αντί να βρίσκονται στα αυτιά μου ειναι κάπου παρατημένες στο σπίτι .. :(

Reaction score
3
Καλημέρα στην παρέα

οι σωστές ωτοασπίδες δεν σε κάνουν κουφό, απλά κόβουν τις συχνότητες που ενοχλούν. Βέβαια σαφώς είναι πιο δύσκολο να ακούσεις μια φωνή αλλά συνολικά παρεχουν την απαραίτητη προστασία για τα αυτάκια μας (που που ειναι και hi-fi χεχε)

Αν μπείτε σε fora του εξωτερικού θα διαπιστώσετε ότι ο περισσότερος κόσμος φορά ωτοασπιδες.

Προσωπικά όσες φορές έβαλα, το ταξίδι μου έγινε πολύ πιο ξεκούραστο και άνετο, ομως το βάλε-βγάλε είναι σπαστικό και έτσι ..... αντί να βρίσκονται στα αυτιά μου ειναι κάπου παρατημένες στο σπίτι .. :(
:cool_4:

Reaction score
5
Σωστός ο Κώστας, και να προσθέσω ότι οι ωτασπίδες έχουν νόημα για τα ταξίδια όπου οι ταχύτητες είναι μεγάλες (όχι το Σύνταγμα - Ομόνοια), γιατί ο θόρυβος στο κράνος αυξάνει με την ταχύτητα. Ιδιαίτερα με θορυβώδη κράνη, η ζημιά στα τύμπανα μπορεί να είναι μόνιμη σε βάθος χρόνου.

Reaction score
10
Τα νεα shark εχουν 5 χρονια εγγυηση και καρτουλα με το serial , ετσι ειναι πιο ευκολο να το βρεις αμα το χασεις.
Εγω καλου κακου εχω ενημερωσει τα yamaha center μηπως εμφανιστει ο τυπος για αξεσουαρ.

Reaction score
51

Και γιατί αυτό; Πως θα ακούσεις κάποιο κορνάρισμα, σφύριγμα τροχονόμου ή μια φωνή;

Mιλώ προφανώς για ταξίδι.
Μέσα στην πόλη κανένα κράνος δεν είναι θορυβώδες.
Κυρίως γιατί οι ταχύτητες είναι μικρές. Αλλά ακόμα κι αν πάμε γρήγορα κάποια στιγμή (σε κάποια μεγάλη οδό πχ) θα είναι για μικρό χρονικό διάστημα οπότε δεν κουράζει τ' αυτιά ο θόρυβος.
Μιχάλη πιστεύω ότι στα Arai μας χρειάζονται ωτασπίδες στο ταξίδι (είναι αρκετά θορυβώδη στις υψηλές ταχύτητες)

Reaction score
14

Ναι Γιάννη για την πολη ρώταγα όχι για το ταξίδι. Μου φάνηκε περίεργο για μέσα στην πόλη.

Απ'την άλλη να σε ρωτήσω κάτι ακόμα. Τα κράνη με ενδοσυνενόηση χρειάζονται ωτοασπίδες; χιχιχιχι

Reaction score
2.001
Απάντηση: Re: AvSite Moto Club

Σύντροφοι μοτοσικλετιστές, σχεδόν όλα τα επώνυμα είναι πολύ καλά, όλα έχουν σωστή αποτίμηση, κανένα δεν είναι υπερτιμημένο. Εάν τώρα αγοράζεις κάποιο με σχέδια του Troy Lee τότε θα το πληρώσεις. Αυτό που θεωρώ σημαντικό είναι να πάει κανείς και να δοκιμάσει τη φόρμα του κράνους. Σε αυτό το θέμα υπάρχει διαφορά μεγάλη από εταιρία σε εταιρία. Χωρίς να σημαίνει ότι κάποια είναι καλύτερο από τα άλλα, μπορώ να σας βεβαιώσω, μετά από 20 χρόνια μοτοσικλέτας και άλλα τόσα κράνη, ότι η διαφορά στις φόρμες όχι μόνο υπάρχει, αλλά είναι και πολύ ενοχλητική. Και βέβαια να είστε επιφυλακτικοί στις υποσχέσεις των πωλητών ότι όλα διορθώνονται με ένα άλλο σετ από εσωτερικά μαξιλαράκια.
Πολύ σωστό!!!

Πριν μερικούς μήνες αγόρασα ενα ARAI ViperGT, αλλά πρίν δοκίμασα και SHOEI, UVEX, NOLAN κλπ ετειρίες......Το ARAI ήταν αυτό που καθόταν καλύτερα στο κεφάλι μου και με βάση αυτό θα πρέπει να αγοραζουμε κράνος.
Γενικά πιστεύω ότι από ποιότητα και ασφάλεια όλες οι κορυφαιές εταιρίες είναι στα ίδια επίπεδα.

Reaction score
10
Νεο Yamaha ΧΤ660Ζ TENERE...
http://www.yamaha-motor-europe.com/products/motorcycles/adventure/xt660z.jsp

Καλα αυτοι μυαλο δε βαζουν...πηραν το νεο 660 και το εκαναν Τενερε....
μμμμ σωθηκαμε....

Χαθηκε να φιαξουν ενα θεριο, με το κινητηρα του TDM ?
Δε βλεπουν γυρω τους τη suzuki , BMW και σε λιγο τη Honda που θα βγαλει νεο 750 μαλλον varadero.......

Αλλο κουρσουμι για πεταμα....αντε γιατι τα πηρα wall_1

Attachments

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.950
Members
38.631
Νεότερο μέλος
Manosmathiou