CD from MP3, ομαδικό test...

Reaction score
4.715
Λοιπόν εγώ άντεξα να ακούσω τα πρώτα πέντε πριν φάω μια παντόφλα στην μάπα που την δικαιολόγησα :)) Άλλη φορά βάλτε κανα rock να ακούγετε ευχάριστα.....
Στα πρώτα 5 εννοείται οι διαφορές αν υπάρχουν είναι ελάχιστες και πιθανόν μόνο στο μυαλό μας. Πάντως τα αξιολόγησα ως εξής.
1. mp3 . 9,5
2. wav . 10
3.wav 10
4. mp3. 8.5
5 . mp3 9
6. παντόφλα
7.παντόφλα

Αν αργήσει καμιά εβδομάδα η ανακοίνωση των απαντήσεων ίσως προλάβω να τα ξανακούσω ολά μέχρι τέλους.

ΥΓ. εννοείται βρήκα σημείο από το 1.30-2.30 δεν αντεχόταν όλο το κομμάτι.

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: CD from MP3, ομαδικό test...

Δυστυχώς δεν βρήκα χρόνο να κάνω ακρόαση με το νέο DAC (δεν ήρθε ακόμη) ούτε και με τα ακουστικά μου (είχα κόσμο σπίτι σήμερα).

Με βάση όσα άκουσα τις προηγούμενες μέρες, μόνο το κομμάτι 7 μπόρεσα να ξεχωρίσω ως χειρότερο απο τα υπόλοιπα. Τα 2 μου ακούστηκε καλύτερα απο το 1. Τα 4-5-6 μου φάνηκαν πολύ κοντά μεταξύ τους. Ποιό είναι το CD? Θα σας γελάσω!

Tι καλά που από την αρχή έλεγα πως δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές! :mrgreen:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Έφτασε η ώρα των αποκαλύψεων.

Κατ’ αρχάς θα σας πω δυο λόγια για την διαδικασία..
Ο τρόπος που επιλέχθηκε για να φιαχθούν τα προς διερεύνηση cd, ήταν τέτοιος ώστε να γίνει γενικά αποδεκτός ως ένας πολύ εύκολος τρόπος μετατροπής, κάτι δηλαδή που δεν χρειάζεται ειδικές γνώσεις και λογισμικά. Για την εισαγωγή στον υπολογιστή του αυθεντικού κομματιού, χρησιμοποιήθηκε το δωρεάν λογισμικό Exact Audio Copy. Στην συνέχεια και για όλες τις μετατροπές των αρχείων (mp3wavmp3), χρησιμοποιήθηκε το επίσης δωρεάν Audacity στην έκδοση 1.2.6. Η επιλογή του έγινε καθαρά στην τύχη, ανάμεσα σε καμιά τριανταριά σοφτγουεράκια που βγαίνουν στο google αν αναζητήσει κανείς το αντίστοιχο θέμα. Το εν λόγω s/w χρησιμοποίησε τον LAME έκδοσης 3.97 που νομίζω ότι είναι και η τελευταία. Όλα τα παραπάνω μπορείτε να τα κατεβάσετε στην πλήρη μορφή τους και φυσικά δωρεάν.

Επίτηδες και προς απογοήτευση μερικών που έχουν μια τάση στα σενάρια επιστημονικής φαντασίας, δεν χρησιμοποιήθηκε κανένα άλλο s/w παρά μόνον αυτά, διότι όπως προείπα, έπρεπε την διαδικασία να μπορεί να την ακολουθήσει οποιοσδήποτε και φυσικά τζάμπα, σαν να μετέτρεπε μέρος της δισκοθήκης ενός φίλου του για να την έχει στο αρχείο του. Όλες οι μετατροπές των wav σε mp3 έγιναν στα 320kbps με τις default ρυθμίσεις του Audacity.

Η διαδικασία ήταν η παραπάνω και ήταν η απλούστερη δυνατή, χωρίς περίεργες ρυθμίσεις, equalizers, ψηφιο-αναλογικές μετατροπές ή άλλα καουμπόικα που αναφέρθηκαν. Επειδή τα εκ μετατροπής wav ήταν μερικά KB μικρότερα από το αυθεντικό, έβγαλα απειροελάχιστο χρόνο κενού από το αυθεντικό κομμάτι. Έτσι όλα τα tracks έχουν τον ίδιο όγκο. Τα cd τελικά κάηκαν με EAC (με default ρυθμίσεις), το οποίο έβαλε και τα κενά μεταξύ των τραγουδιών, τον λόγο για τον οποίο το τελευταίο track πάντα φαίνεται μικρότερο...

Τέλος να πω ότι όλα αυτά, ακόμη και η εγγραφή των CD, έγιναν από εμένα στον καναπέ του σπιτιού μου, με έναν super duper φορητό υπολογιστή fujitsu siemens amilo si 1520 με Core 2 Duo T5500, 512MB RAM και 12” TFΤ, wifi κλπ κλπ. :cool_4:

- Το κάθε cd έχει σε τυχαία σειρά τα εξής tracks σε wav μορφή:
1. Track = Είναι το αυθεντικό κομμάτι
2. Track01 = Είναι αυτό που προήλθε από την mp3 έκδοση του αυθεντικού
3. Track02 = Είναι αυτό που προήλθε από την mp3 έκδοση του Track01
4. Track03 = Είναι αυτό που προήλθε από την mp3 έκδοση του Track02

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Στην διαδικασία εισήλθαν δύο ισχυρές δικλίδες ασφαλείας.

1. Τα κομμάτια που έχει το cd σας, όπως πλέον γνωρίζετε είναι 7 και όχι 4, άρα κάποια είναι μέσα εις διπλούν. Tο αυθεντικό τραγούδι είναι μέσα στο cd δύο φορές, απλά για να γίνει φανερή η χρήση κάποιου software από αυτόν που έδωσε την απάντηση. Ένας ακροατής μπορεί να βρει έστω και στην τύχη το αυθεντικό μια φορά. Αφ’ ενός όμως κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι το αυθεντικό υπάρχει δύο φορές μέσα στο cd και αφ’ ετέρου δεν θα μπορούσε φυσικά να το καταλάβει με μια ακρόαση, εκτός κι αν είχε χρησιμοποιήσει software με spectrum analyzer για να δει τι γίνεται. Άρα όποιος έχει γράψει ότι βρήκε 2 αυθεντικά τραγούδια στο cd έχει χρησιμοποιήσει software και δεν στηρίχθηκε μόνον στην ακρόαση. Επιπλέον το cd έχει τρεις φορές το Track01 (mp3 πρώτης μετατροπής), και από μία φορά τα άλλα δύο. Η ύπαρξη αυτής της τυχαίας σειράς με διπλά και τριπλά τα ίδια κομμάτια, εξασφάλισε το ότι ο ακροατής που θα έβαζε σειρά προτίμησης θα έπρεπε να είναι σίγουρος για τον εαυτό του και δεν θα το έκανε στην τύχη. Καθώς, αν κάποιος βρει ας πούμε το 1ο αυθεντικό κομμάτι αλλά σε σύγκριση με το 2ο αυθεντικό κομμάτι βρίσκει διαφορές, αυτό σημαίνει ότι το επέλεξε στην τύχη. Αν επίσης μας δηλώσει εντελώς ορθή σειρά προτίμησης, τότε 101% έχει χρησιμοποιήσει κάποιο s/w... :happy_6:

2. Στους 38 συμμετέχοντες, μοιράστηκαν 5 διαφορετικά cd. Προφανώς αυτό έγινε για να αποφευχθεί η απλή αντιγραφή από τον έναν στον άλλον. Αν κάποιος λοιπόν, είδε τι δήλωσε κάποιος άλλος και το αντέγραψε, κακό του κεφαλιού του... :happy_6:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Θα μου πείτε... ρε φίλε έτσι όπως τα έκανες, δεν υπάρχει καμία περίπτωση για κάποιον να δώσει σωστή απάντηση, να επιτύχει δηλαδή στο test και να του πούμε όλοι μαζί μπράβο. Έχετε δίκιο. Δεν γίνεται ρε παιδιά σε ένα τέτοιο συνδυασμό να δώσει κάποιος απολύτως σωστή απάντηση και οι πιο μετριοπαθείς από εμάς, το γνωρίζουμε, παρότι δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας κουφούς. Ένα σωστό test έχει όλες εκείνες τις δικλίδες που θα αποκλείσουν τον παράγοντα τύχη, όπως ακριβώς θα κάναμε και σε ένα blind test όπου βέβαια με πίεση χρόνου και με άγνωστο σύστημα τα αποτελέσματα θα ήταν επίσης άλλα αντί άλλων. Άρα ως διαδικασία και το δικό μας test έπρεπε να γίνει όπως ακριβώς έγινε.

Αν προσπαθήσει κάποιος να αναλύσει τα αποτελέσματα βάσει της επιστήμης των πιθανοτήτων ήτοι της στατιστικής, ακόμη κι αν λάβει υπόψη του τις απαντήσεις που όπως θα δείτε πιο κάτω έχουν βγει με την βοήθεια κάποιων s/w, πάλι το ίδιο συμπέρασμα θα βγάλει, ότι η σωστή απάντηση είναι θέμα τύχης. Ενδεχόμενη αναγωγή λοιπόν των απαντήσεων σε πίνακες δυωνυμικής κατανομής, θα βγάλει πολύ αποθαρρυντικό αποτέλεσμα, οπότε δεν έχει νόημα να την κάνουμε. Με λίγα λόγια, οι διαφορές είναι πάρα πολύ δύσκολο να εντοπισθούν αλλά και αν αυτές γίνουν αντιληπτές, τα κριτήρια με τα οποία ο καθένας θα επιλέξει το αυθεντικό ως την ορθότερη λύση, είναι ρευστά και τυχαία.

Πρέπει να σημειώσω ότι υπάρχει τρόπος έτσι ώστε το mp3 που θα παραχθεί από το αυθεντικό, να μην μπορεί να το ξεχωρίσει ΚΑΝΕΝΑ λογισμικό. Όμως επίτηδες ΔΕΝ χρησιμοποίησα τέτοια μέθοδο ή άλλες περίεργες επεξεργασίες των αρχείων γιατί δεν θα μπορούσα με κανέναν τρόπο να επιβεβαιώσω του λόγου μου το αληθές και οι συμμετέχοντες θα διατηρούσαν αμφιβολίες για την ορθή λύση που θα τους δώσω. Τώρα όμως, με την απλή μέθοδο που χρησιμοποίησα όλοι μπορείτε να τσεκάρετε αυτά που σας λέω και δεν θα υπάρξουν αμφιβολίες. Κοινώς, έπρεπε να είστε σε θέση να διαπιστώσετε μόνοι σας ότι δεν σας λέω μπαρούφες. Μαζί με την λύση λοιπόν, θα σας δώσω κι ένα s/w που θα πιστοποιεί ότι το αποτέλεσμα που σας παραθέτω είναι αληθές.

Παρακάτω θα δείτε ότι το εν λόγω software, το έχει ήδη αναφέρει μέλος της παρέας μας, στο προηγούμενο thread που αφορούσε το ίδιο θέμα και συνεπώς γνώριζα ήδη ότι όλοι οι συμμετέχοντες είναι σε θέση να το χρησιμοποιήσουν. Ως εκ τούτου, για να έχει κι έναν σχετικό βαθμό δυσκολίας το test και να αποκαλύπτεται εύκολα αυτός που δεν έκανε χρήση μόνον των αυτιών του, έβαλα τις παραπάνω δικλίδες ασφαλείας. Βεβαίως, επειδή δεν είναι δα και κανένα σοβαρό διαγώνισμα, είχα την ελπίδα ότι κανείς δεν θα καταφύγει σε τεχνικά μέσα. Φυσικά διαψεύστηκα, αλλά είναι λογικό αφού λάβει κανείς υπόψη του την δυσκολία να βρεθεί το αυθεντικό track. Ουσιαστικά είναι αδύνατο...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Συνεχίζω επισυνάπτοντας το excel με τις σωστές απαντήσεις. Στο ένα φύλλο αναγράφονται οι συμμετέχοντες με την σειρά που είχαν δηλώσει συμμετοχή και δίπλα τους ο αριθμός του cd που πήραν (μια τυχαία φθίνουσα σειρά). Στο άλλο φύλλο γράφονται τα περιεχόμενα του καθενός από τα 5 cd.

- Σε αυτό το σημείο παρακαλώ τον Ανδρέα Κ και τον Βασίλη Τσαντουλή να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για το αρχείο που έλαβαν στις 14/9.

Μπορείτε όλοι να τσεκάρετε, την σωστή σειρά των tracks στο δικό σας cd κάνοντας χρήση του παρακάτω software που έχει δώσει ο g.kar. Η λύση στο πρόβλημα ήταν όλον αυτόν τον καιρό, μπροστά στα μάτια σας:

Για να μην μας πιάνουν Κώτσους, οι εταιρείες παραγωγής δίσκων :
AuCDtect version 0.8 release 3
AuCDtect - is a free console program for determining the authenticity of musical CDs. By evaluating the character of audio data a CD contains, Tau Analyzer can distinguish between original studio-based recordings and those that have been "reconstructed" using a lossy audio source, such as MP3. Console app. Freeware. Downloads.. More...

http://www.true-audio.com/

Now what ?
Το ακριβές link για το κατέβασμα είναι το: http://www.true-audio.com/Tau_Analyz...icity_Detector

Attachments

• 20,5 KB Προβολές: 42

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πάμε να δούμε τώρα τις δοθείσες απαντήσεις μια προς μία...

Θυμηθείτε:
tracΚ -->Αυθεντικό
track01 --> wav from mp3 from Αυθεντικό
track02 --> wav from mp3 from track01
track03 --> wav from mp3 from track02

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
No1-PCM-6
No2-mp3-7
No3-mp3-2
No4-mp3-4
No5-mp3-5
No6-mp3-3
No7-mp3-1
Η σωστή απάντηση είναι:
CD No5:
Track No1 track01
Track No2 track01
Track No3 track02
Track No4 track
Track No5 track
Track No6 track01
Track No7 track03

Ο Μάκης θεωρεί ότι το mp3 πρώτης μετατροπής είναι το αυθεντικό, που δεν είναι, αλλά ηχητικά του άρεσε περισσότερο το mp3, τρίτης μετατροπής. Η λίστα δείχνει ότι τα αυθεντικά tracks στο cd του Μάκη είναι τα 4 και 5. Πολύ συνηθισμένη η επιλογή του, από ότι θα δείτε και πιο κάτω... :cool_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Τα tracks 3 & 6 είναι τα ασυμπίεστα ( CDDA)
Tα υπόλοιπα είναι MP3 ( MPEG).

Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ να βαθμολογήσω ποιο MP3 μου άρεσε καλύτερα.
Τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, αργότερα θα σας πω.

Μόλις πριν λίγο τα άκουσα για 5 λεπτά.

Σας ευχαριστώ για το CD που μου στείλατε.
Η σωστή απάντηση είναι:
CD No1
Track No1 track02
Track No2 track03
Track No3 track
Track No4 track01
Track No5 track01
Track No6 track
Track No7 track01

Εδώ έχουμε απόλυτη επιτυχία στην εξεύρεση και των 2 αυθεντικών κομματιών. Η χρήση δεν των (CDDA) και (MPEG) αποδεικνύει απ’ ευθείας ότι έχει γίνει χρήση του λογισμικού που ο ίδιος ο Γιώργος έχει ποστάρει σε ανύποπτο χρόνο. Φυσικά ο άνθρωπος το παραδέχτηκε στο τηλέφωνο που, αμέσως μόλις είδα τα αποτελέσματα, του έκανα. :happy_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λοιπόν... τα δικά μου αποτελέσματα. 1) τα 3 και 7 είναι τα αυθεντικά 2) τα 1, 2 , 4 είναι MP3 καλής ποιότητας (δεν ξεχωρίζω κάποιες διαφορές). 3) το 5 είναι MP3 'χαμηλότερης' ποιότητας 4) το 6 είναι MP3 , το 'χειρότερο' απ' όλα. Η ακρόαση έγινε με τα ταπεινά Altec Lansing του PC μου. Άντε να δούμε τι θα δούμε!
Η σωστή απάντηση για το cd του Αλέξανδρου είναι:
CD No4
Track No1 track01
Track No2 track01
Track No3 track
Track No4 track01
Track No5 track02
Track No6 track03
Track No7 track

Το αυτό, δηλαδή απόλυτη επιτυχία στην αναγνώριση και των δύο αυθεντικών κομματιών. Ο Αλέξανδρος ξέρει από αυτά και μου είπε ότι έκανε χρήση του ίδιου ακριβώς software. :happy_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αυθεντικο το 1ο .
Επονται ως πιο κοντα στο 1ο και ως λιγοτερο ασαφη και κουραστικα το 3 , 6 , 5 , 7 , 4 και το χειροτερο ολων το ....,τι αλλο ,το 2 .
Η σωστή απάντηση είναι:
CD No2
Track No1 track
Track No2 track03
Track No3 track02
Track No4 track01
Track No5 track
Track No6 track01
Track No7 track01

Έκτακτο παράρτημα! Ο Μαρίνος, εντόπισε το πρώτο αυθεντικό κομμάτι. Εντοπίζει όμως μεγάλες διαφορές (το έχει 4ο στην σειρά προτίμησης) και με το δεύτερο αυθεντικό που στην περίπτωσή του ήταν το Νο5! :happy_9: Εδώ είμαστε 100% σίγουροι ότι το αποτέλεσμα είναι τυχαίο, αφού δύο ίδια τραγούδια δεν μπορούν να έχουν διαφορές. To ίδιο βέβαια έγινε και στα υπόλοιπα tracks, ο Μαρίνος εντόπισε διαφορές ανάμεσα και σε άλλα όμοια κομμάτια. Όλα ήταν διαφορετικά με βάση τις ακουστικές του εκτιμήσεις.

Τα συγχαρητήριά μου λοιπόν σε αυτόν που εντόπισε διαφορές ανάμεσα σε ίδια tracks. You are the best! :cool_1:

Θυμήθηκα όσους ακούνε εκείνες τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές ανάμεσα σε καλώδια ρεύματος και γέλασε λίγο το χειλάκι μου. "happy_1"

Επειδή έκανες και τόσο ντόρο, πρέπει να σου πω ότι από τις απαντήσεις σου, διαπιστώνω ότι είσαι ο ιδανικός tester για blind test διαδικασία. Θα λες μονίμως άλλα αντ’ άλλων. Για να μην νομίζεις όμως πάλι ότι άπαντες διοργανώνουν συνομωσίες για την πάρτη σου, σημειώσω ότι ακριβώς έτσι είμαι κι εγώ (έχω αποδείξεις)... :cool_11:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λοιπόν μετά την παραδοχή από μέρους μου για το εξαιρετικά δύσκολο τις αναγνώρισης του καθαρού κομματιού έγινε η εξής διαδικασία ακρόασης.

Ακρόαση όλου του cd με την σειρά που υπάρχει στο cd και σημειώσεις για την ποιότητα του κάθε κομματιού. Δείτε τις σημειώσεις.

Track 1 κάτι δεν μου πήγαινε καλά σε αυτό το πρώτο κομμάτι και πρώτη εντύπωση αναφορικά με τις κορυφές και δυναμικές εξάρσεις τις μουσικής.

Track 2 καλύτερο από το 1

Track 3 μοιάζει με mp3 (το δεύτερο μου άρεσε καλύτερα)

Track 4 Ίδιο με το 3 η λίγο καλύτερο. ( καλύτερο μάλλον)

Track 5 καλύτερο από 4 μοιάζει wav

Track 6 ακούγεται σαν το 4 αλλά κάποιος πιο πιεστικό

Track 7 διαφορετικό από τα υπόλοιπα μοιάζει να έχει περισσότερες μεσαίες και μπάσα.

Όπως καταλαβαίνετε πλήρης σύγχυση.

Τελικά αποφάσισα να συγκρίνω το Track 5 (αφού αυτό μου έδωσε πρώτο την αίσθηση του wav) με τα υπόλοιπα Α-Β και αυτό μετά από διάστημα περίπου 20 λεπτών ώστε να έχω καλύτερη άποψη.

Σύγκρινα το Track 5 με το Track 4 και δεν αντιλήφθηκα καμία απόλυτος διάφορα. Και είχα μεγαλύτερη την αίσθηση ότι και τα 2 Track όταν καθαρά wav.

Ακολούθως σύγκρινα το Track 5 με το 6 . 7.1.2.3 για πολύ λίγο χρονικό διάστημα και εντόπισα πολύ μικρές δυσδιάκριτες διαφορές.

Τέλος για να μην σας κουράζω επέλεξα το 4-5 σαν αυθεντικά κομμάτια.

Τελεσίδικη απόφαση είναι ότι τα Track 5 & 4 είναι τα γνήσια wav κομμάτια.
Η σωστή απάντηση είναι:
CD No5
Track No1 track01
Track No2 track01
Track No3 track02
Track No4 track
Track No5 track
Track No6 track01
Track No7 track03

Εδώ έχουμε μια επί μακροσκελή ανάλυση :)happy_9: ), η οποία βέβαια έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αρχική σου άποψη που συμφωνούσε με αυτή του g.kar. Ο Αντώνης πέτυχε 2 στα 2 και είναι προφανές πως το έκανε, είτε με την χρήση του s/w που έχει πρωτοβγάλει ο g.kar, είτε με κάποιο άλλο. Σε αντίθεση με τους άλλους δεν το έχει παραδεχθεί (δεν τον ρώτησα κιόλας) αλλά νομίζω ότι θα το κάνει τώρα καθώς έχει ήδη παραδεχθεί ότι τα βρήκε σκούρα. Και να μην το κάνει βέβαια, δεν έχει και πολύ νόημα. (Στατιστικά, οι πιθανότητες να βρει κάποιος ότι το cd έχει δύο φορές το αυθεντικό κομμάτι είναι όσες να πέσω από τον 8ο όροφο και να μην πάθω απολύτως τίποτα). )(

Τα σενάρια ξεβρακώματος, ας τα ακολουθήσεις με κανένα ρωσιδάκι... :cool_4:
Τα υπόλοιπα με τα Audionet Art G2 και την προτίμησή σου στο track No7, είναι ωραίο θέμα για προβληματισμό, σε δεύτερο χρόνο.
Σκέψου το πάντως... :happy_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Αντε τώρα να βγώ να πω ότι το 2 μάλλον μου άρεσε περισσότερο
Η σωστή απάντηση είναι:
CD No2
Track No1 track
Track No2 track03
Track No3 track02
Track No4 track01
Track No5 track
Track No6 track01
Track No7 track01

Ο Δημήτρης έβγαλε το συμπέρασμα ότι δεν μπορεί να καταλάβει διαφορές. Παρόλα αυτά κάτι τον έσπρωχνε στο να προτιμήσει το Νο2. Ίσως ήταν οι τρεις μετατροπές mp3 που πραγματικά παίζουν υπέροχα... :cool_11:

Ξέρω , ξέρω... Έπρεπε να βάλω κανένα γιαπωνέζικο. :happy_9:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το Αudiograbber δινει καποιες πληροφοριες μεταξυ των οποιων το Check sum καθενος αρχειου.
Το check sum ειναι ενας μοναδικος για καθε ψηφιακο αρχειο αριθμος στο δεκαεξαδικο συστημα, που μπορει να θεωρηθει η ταυτοτητα του αρχειου. Δυο ολοιδια bit προς bit αρχεια εχουν το ιδιο check sum. Οταν κανεις αντιγραφει τσιπακια μνημης (πχ E-eprom) περιμενει να δει οτι η αντιγραμμενη μνημη εχει το ιδιο check sum με την πρωτοτυπη για να σιγουρευτει οτι η αντιγραφη εχει γινει σωστα μπιτ για μπιτ.

Τα τρακς 1, 3, 4 εχουν το ιδιο cs αρα ειναι ολοιδια.
Τα τρακς 2 και 5 εχουν το ιδιο cs, αρα ειναι ολοιδια.
Το τρακ 6 εχει δικο του cs, και το τρακ 7 επισης δικο του cs.

Δηλαδη στο δισκακι υπαρχουν 4 version μουσικων αρχειων.
εαν αληθευει οτι το γνησιο CD αρχειο ειναι ενα, τοτε ειναι μεταξυ των 6 και 7.
Το τρακ 7 εχει σε αντιθεση με ολα τα αλλα μικροτερο ογκο σε bit, και μικροτερη διαρκεια. Ομως το ιδιο, εχει και το check sum με το μεγαλυτερο πληθος εναλλαγων καταστασεων.

Τα παραπανω με οδηγουν στο μη 100% ασφαλες συμπερασμα οτι αυτο ειναι το ζητουμενο αρχειο προερχομενο απο CD.
Oμως η Ακουστικη μου εκτιμηση ειναι υπερ του τρακ 6, και εντελει αυτο θα απαντουσα οτι ειναι πραγματικα το ζητουμενο αρχειο, ή τελος παντων μου αρεσε εμενα πιο πολυ.

Τελος να ξαναπω οτι το μουσικο κομματι το βρισκω και απολυτως καταλληλο για τετοιου ειδους τεστ αλλα προσωπικα μου αρεσει αυτη η μουσικη (μεταξυ αλλων βεβαια)
Η σωστή απάντηση είναι:
CD No3
Track No1 track01
Track No2 track
Track No3 track01
Track No4 track01
Track No5 track
Track No6 track03
Track No7 track02

Ο μαστροΜιχάλης, καθώς έχει δεχθεί ότι δεν υπάρχει περίπτωση να βγάλει άκρη με τις ακροάσεις, επιστρατεύει την τεχνολογία. Φυσικά τα συμπεράσματα του audiograbber δεν είναι λάθος. Όμως η «δια της ατόπου» μέθοδος που ακολουθεί είναι λάθος, διότι ξεκινά με την υπόθεση ότι το αυθεντικό κομμάτι στο cd είναι ένα και μοναδικό. Καταλήγει λοιπόν στο συμπέρασμα ότι το trackNo6 που στην δική του περίπτωση είναι mp3 τριπλής μετατροπής, είναι το καλύτερο όλων. Δεν έχω καμία αντίρρηση, κι εμένα αυτό μου αρέσει... :bravo:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Το άκουσα και εγώ σε δύο φάσεις: και χαζολογώντας με κάτι άλλο, όπως ακούω μουσική συνήθως, και πιο προσεκτικά. Παρ' όλο που τα καλώδιά μου είναι προσεκτικά στρωμένα (πίσω από το έπιπλο, χωρίς μπερδέματα, τσακίσεις και κόμπους ) διαφορές δεν άκουσα, όπως το περίμενα...
Οπότε μπορώ να ακούω ευτυχής τα DVD που έχω πεταμένα εδώ και εκεί, με 6557847 mp3 το καθένα!

Το κομμάτι πάντως με άρεσε!
Η σωστή απάντηση είναι:
CD No1
Track No1 track02
Track No2 track03
Track No3 track
Track No4 track01
Track No5 track01
Track No6 track
Track No7 track01

Έχει γούστο το παιδί, αλλά από διαφορές όπως ήταν αναμενόμενο... δεν. :happy_9:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Γρήγορη ακρόαση, ελάχιστες διαφορές, νομίζω ότι το 2 είναι καλύτερο από τα άλλα.
Η σωστή απάντηση είναι:
CD No1
Track No1 track02
Track No2 track03
Track No3 track
Track No4 track01
Track No5 track01
Track No6 track
Track No7 track01

Ξεκάθαρα πράγματα, επίσης. Δεν βρίσκει σοβαρές διαφορές ο άνθρωπος. Επιλέγει όμως ως καλύτερο αυτό που επέλεξαν και οι Μάκης/Δημήτρης, δηλαδή αυτό της τρίτης μετατροπής mp3. Θα μου πείτε, άμα παίζει καλά, ας είναι και 13 οι μετατροπές... :happy_6:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Με τις πρώτες προσπάθειες, δεν κατάφερα να βρω τίποτα σχεδόν.

Με πολύ κόπο, το μόνο που μπορώ να κάνω, είναι να κατηγοριοποιήσω τα κομμάτια, με βάση το ότι πλησιάζει το ένα το άλλο (λέω τώρα).
-2,7
-1
-3,6
-4,5
Τα περισσότερο ξεκούραστα χωρίς να σημαίνει κάτι όσο αφορά το wav, για τα κουρασμένα αυτιά μου μετά από τόσες δοκιμές, για μένα είναι τα 4-5.
Και είχα υποσχεθεί, ότι δεν θα περάσω ποτέ ξανά αυτή την διαδικασία.: :
Η σωστή απάντηση είναι:
CD No4
Track No1 track01
Track No2 track01
Track No3 track
Track No4 track01
Track No5 track02
Track No6 track03
Track No7 track

ΟΚ αυτή είναι επίσης μια φιλότιμη προσπάθεια, αλλά κι αυτή είναι εντελώς λάθος. Σημειώνω ότι τα 4-5 δεν είναι ίδια και είναι και τα δύο mp3. Τα αυθεντικά στην περίπτωση αυτή είναι τα 3-7. :happy_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
να γραψω λοιπον και εγω.
ξεκινησα με χαρτι και μολυβι να τα βαθμολογησω.
εβαλα στο track 1 βαθμο 10 για να μπορω να παω πανω κατω.
στο track 2 εβαλα 12.
στα track 3 και 6 εβαλα 8(μου ακουγονται ιδια).
στα track 4,5,7 εβαλα 11(μου ακουγονται ιδια).
το 2 μου αρεσε πιο πολυ απο ολα αλλα κατι μου λεει οτι δεν ειναι αυτο το wav.
παραδινομαι δεν μπορω να βρω ποιο ειναι.
παντως οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες ενω σε test που καναμε προχτες στο σπιτι μου που ειχαμε μαζευτη 7 ατομα εντοπιζαν ολοι ποτε παιζη το cd και ποτε το mp3 (128αρι ομως)με ευκολια.
ελπιζω να μας πειτε πως τα συμπιεσατε μια και εχει γινη εξαιρετικη δουλεια.
Η σωστή απάντηση είναι:
CD No1
Track No1 track02
Track No2 track03
Track No3 track
Track No4 track01
Track No5 track01
Track No6 track
Track No7 track01

Μάλιστα!
Το πράγμα αρχίζει και γίνεται εξαιρετικά ενδιαφέρον διότι ο φίλος back, είναι άλλος ένας από αυτούς που προτίμησαν ηχητικά το track που έχει περάσει από 3 μετατροπές! Πολύ σωστή η επισήμανση ότι το 3 και το 6 είναι ίδια, ενώ πάλι τα mp3 πρώτης μετατροπής 4, 5, 7 του ακουστήκανε πιο σωστά. Αρχίζει λοιπόν και υπάρχει σαφής προτίμηση των ακροατών προς τα 2ης και 3ης μετατροπής αρχεία, ενώ τα αυθεντικά λίγο ή πολύ τα έχουν… χ@σμένα.
Μετά επανέρχεται δριμύτερος:
αφου ξεκουραστηκαν τα αυτια μου το ξανακουσα.
νομιζω οτι τα 3 και 6 ειναι το original.
συνεχιζω να προτιμω το 2 ως το πιο ευακουστο.

υ.γ.η ειμαστε ολοι κουφοι η εχουμε διαφορετικα δισκακια.
Έτσι ακριβώς είναι, αλλά πες μας βρε και ποιο s/w έβαλες για να το βγάλεις. Πάντως, η προτίμησή σου στο 2, κάνει το «παιχνίδι» να παίρνει άλλη τροπή... :cool_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Όπως προείπα, έχω βρει με τεχνικό τρόπο (όχι με ακρόαση) το/τα κομμάτι/α που είναι από το CD κατευθείαν. Είναι απλό αν ξέρει κανείς πώς δουλεύει η συμπίεση MPEG-1 audio layer 3. Και θεωρώ ότι όλοι αυτοί που το κατακρίνουν, θα έπρεπε να ξέρουν. Η πραγματικότητα είναι διαφορετική βέβαια. Και φυσικά κάποιοι πάνε να απαξιώσουν την διαδικασία, εφόσον τα αποτελέσματα είναι αντίθετα με τις απόψεις τους που υποστήριζαν με αντίστοιχο χλευασμό των άλλων, και τώρα εκτίθενται.

Από τις απαντήσεις που έχω δει μέχρι τώρα, επιβεβαιώνεται το αρχικό θεώρημα, ότι δηλαδή δεν είναι δυνατόν να ξεχωρίσει κάποιος με βεβαιότητα ένα καλοφτιαγμένο mp3 από το αντίστοιχο CDDA.

Ελπίζω αυτό το test να είναι η αρχή μιας νέας επιχειρηματολογίας μεταξύ των μουσικόφιλων.
Η σωστή απάντηση είναι:
CD No4
Track No1 track01
Track No2 track01
Track No3 track
Track No4 track01
Track No5 track02
Track No6 track03
Track No7 track

Εδώ υπάρχει άλλη μία ομολογία, ότι αν δεν χρησιμοποιούσε το s/w, δεν θα καταλάβαινε απολύτως τίποτα. Απολύτως δεκτό, αυτής της άποψης είμαι κι εγώ. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η διαδικασία ήταν πολύ απλή και φαντάζομαι ότι αν κάτσει κάποιος και δουλέψει καλά επάνω στις μετατροπές, τότε τα αποτελέσματα θα ήταν ακόμη χειρότερα... αν υπάρχει χειρότερα δηλαδή... :happy_9:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.846
Members
38.506
Νεότερο μέλος
costasgera