CD from MP3, ομαδικό test...

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: CD from MP3, ομαδικό test...

Τουλάχιστον μην προσπαθείς να μειώσεις την απάντηση του Μαρίνου ο οποίος βρήκε την σωστή απάντηση.

Το ευχαριστώ εδώ είναι ότι δεν τον κατηγορείς για χρήση s/w.

Μαρίνο για μένα είσαι τουλάχιστον ο ηθικός νικητής αυτού του τεστ.
Η λογική λέει πως εφόσον αναγνώρισε το 1 αλλά δεν αναγνώρισε το 5, η (σωστή) απάντησή του ήταν, λίγο-πολύ, τυχαία.

Ίσως βέβαια είχαν κουραστεί τα αυτιά του και δεν άκουσε το "ΜΠΑΜ" που του έκανε το 5ο κομμάτι... :happy_9:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι οι περισσότεροι επέλεξαν ένα mp3 ως το καλύτερο κομμάτι ηχητικά?

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305

Χαρά στο κουράγιο σου Σπύρο. Και τι εντόπισες τελικά? :happy_6:
Κατέληξα ότι το 4 ακουγόταν πιο φυσικό, τόσο σε μέγεθος εικόνας όσο και στο φύσημά του...
Με έναν αναλυτή φάσματος στην συνέχεια επιβεβαίωσα ότι αυτό είναι το σωστό. Και φυσικά είδα ότι το ίδιο κάνει κια το 5. Δεν μπόρεσα να διακρίνω πιο Mp3 είναι το καλύτερο με το αυτί. Μου φαινόταν λίγο πολύ ίδια...

Και μία παράκληση. Αν ξανα0επαναλάβουμε κάτι τέτοιο ας μην βάλουμε κλασσική μουσική. Κάτι σε ποπ-ροκ για να μην μα κοιτάν σαν χαζούς οι υπόλοιποι στην οικογένεια...

Reaction score
5
Γιατί δεν παραδεχόμαστε το αυτονόητο;
Κάποιο έλεγαν ότι ΑΜΕΣΩΣ εντοπίζουν τις διαφορές και εδώ έκρινε δύο ίδια κομμάτια έχουν μεγάλες διαφορές. Βρήκε το ένα wav. Το άλλο όμως, πώς και το έβαλε τέταρτο; Συν τω ότι άλλαξε και γνώμη.
Συγγνώμη αλλά το τεστ ήταν τα βρει το σωστό και όχι να σας αναλύσει τι πως και γιατί το βρήκε η γιατί καθυστέρησε να απαντήσει. Δηλαδή έτσι μειώνεται η άξια τις σωστής απάντησης?

Και κάτι άλλο ίσως και εγώ να μην έβρισκα το δεύτερο αν δεν το έκανε φανερό με τις δηλώσεις του ότι πιθανών να υπάρχει και αυτό το ενδεχόμενο.

Sorry αλλά κάπου είσαστε λάθος.

Και το κυριότερο λάθος είναι που αφήσατε κύριοι υπεύθυνοι να συνεχιστεί αυτή η κωμωδία όταν είχατε ανακαλύψει και σας παραδέχτηκαν οι πρώτοι την χρήση s/w. Γιατί συνεχίσατε αυτή την κωμωδία δηλαδή και παροτρύνατε τους γνωστούς αυτούς που τάχα θα έβρισκαν τις διαφορές με την μια να γράψουν τώρα?

Να σας πω εγώ γιατί. Γιατί ελπίζατε και παρακαλούσατε να δώσουν λάθος απάντηση για να τους μειώσετε αυτός ήταν ο απώτερος σκοπός σας.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Έλα άντε πες τώρα, με το Tau τα βρήκες ή με άλλο s/w. Στην αρχή είχες τον g.kar για καλό ακροατή και μετά τον έβγαλες σκάρτο? :happy_9:

Η πλάκα είναι ότι εσύ φαγώθηκες να γίνει το test, άλλοι είχαν απώτερους σκοπούς? wall_1

Αντώνη, σαν παιδί κάνεις... :crazy_1:

Reaction score
13
Νικο σπαστα και ξαναριχτα.
Οπως ηταν οργανωμενο το τεστ ακομη και αν καποιος πραγματι εβρισκε τα δυο σωστα κομματια δεν υπηρχε καμμια περιπτωση να του αναγνωριστει (οπως και εγινε) αφου ειτε
1) Εκανε χρηση βοηθηματος και το παραδεχεται, ειτε
2) Δεν το παραδεχεται μεν αλλα ειναι απιθανο να μην εκανε χρηση βοηθηματος.

Με λιγα λογια ηταν ετσι ρυθμισμενο το πραγμα ωστε με βαση την λογικη σου δεν υπηρχε καμμια πιθανοτητα εστω και στην τυχη να υπαρξει νικητης, δηλαδη καποιος που αναμφισβητητα ακουει.

Οχι οτι πιστευω πως καποιος θα τα καταφερνε, αλλα επρεπε να υπαρχει και αυτη πιθανοτητα.
Κατα την γνωμη μου το τεστ θα ηταν πιο αντικειμενικο, και τα αποτελεσματα πιο ατρανταχτα εαν υπηρχε το "καλο" κομματι μονο μια φορα στο δισκακι.
Ευτυχως που δεν παθαμε και τιποτα, που λεει το ανεκδοτο.

Reaction score
164
Συγγνώμη αλλά το τεστ ήταν τα βρει το σωστό και όχι να σας αναλύσει τι πως και γιατί το βρήκε η γιατί καθυστέρησε να απαντήσει. Δηλαδή έτσι μειώνεται η άξια τις σωστής απάντησης?
Η απλή λογική λέει ότι αν κάποιος υποστηρίζει ότι βρίσκει τις διαφορές αμέσως και όταν τη λέει σε όσους δεν μπορούν, τότε θα πρέπει άμεσα να βρει τη σωστή απάντηση. Και ας ήταν οι απαιτήσεις του τεστ άλλες. Το ότι κάποιοι που δηλώνουν έμπειροι ακροατές, με κρυογεννημένα καλώδια, ειδικές ασφάλειες, πανάκριβες συσκευές και καλώδια που κάνουν έναν σκασμό λεφτά δεν μπόρεσαν να ξεχωρίσουν το MP3 άπό το ασυμπίεστο, παρ' όλες τις αντίθετες δηλώσεις, σε εμένα λέει πολλά. Αν εσένα δεν λέει κάτι παρά μόνο ότι ο Νίκος εκτέθηκε, τα βλέπουμε πολύ διαφορετικά τα πράγματα.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Οχι οτι πιστευω πως καποιος θα τα καταφερνε, αλλα επρεπε να υπαρχει και αυτη πιθανοτητα.
Συμφωνώ Μιχάλη, όμως δεν υπάρχει τρόπος.
Όπως εξήγησα, το ίδιο γίνεται και στις μεθοδολογίες συγκριτικών ακροάσεων. Βασικό μέλημα είναι να εξασφαλιστεί ότι η τύχη δεν θα συμβάλει στο αποτέλεσμα. Για να είναι ένα αποτέλεσμα σωστό με την στενή έννοια και όχι γενικώς, πρέπει να είναι 100% σίγουρο. Αυτό λέει η στατιστική.

Με λίγα λόγια αυτό που ζητάς, είναι λογικό, αφ' ενός όμως δεν γίνεται και αφ' ετέρου δεν θα είχε χρηστική αξία ως αποτέλεσμα.

- Για παράδειγμα, για να κερδίσει κάποιος το συγκεκριμένο test πρέπει να απαντήσει σωστά, όπως πχ απάντησε ο Αντώνης. Όποιος κρίνει ότι υπάρχει αυτή η πιθανότητα σε αυτήν την ζωή, ας του δώσει και το βραβείο. Εγώ δεν θα φέρω αντιρρήσεις... :cool_4:
Κατόπιν μπορούμε να ανάγουμε την επιτυχία αυτή στο δείγμα και να της δώσουμε την αξία που τελικά έχει. Δηλαδή καμία διότι είναι μοναδική...

Reaction score
3.490
Πως σχολιάζετε το γεγονός ότι οι περισσότεροι επέλεξαν ένα mp3 ως το καλύτερο κομμάτι ηχητικά?
Αυτό έχει πραγματικό ενδιαφέρον.

Από μια προηγούμενη δική μου αναζητηση, ένα μεγάλο ποσοστό των ακροατών προτιμά τα πολλαπλής συμπίεσης αρχεία .

Εχω μουσικά κομμάτια που είναι απο 1 έως και 12 φορες συμπιεσμένα & αποσυμπιεσμένα με την μέθοδο που χρησιμοποίησε και σε αυτό το τεστ ο Νίκος.
Τα αρχεία με την μεγαλύτερη συμπίεση αποσυμπίεση, αρέσουν και αυτό είναι γεγονός. Το είχα αναφέρει και παλαιότερα.

Πολλά DSP βλέπω τελευταία σε CD players και αρχίζω να ανησυχώ ... :pc:

Πολύ καλή η διοργάνωση και πολύ έξυπνη η διαδικασία που ακολουθήθηκε , "bullet proof".

Reaction score
5
Καταρχήν, η διαδικασία ήταν σωστή κατ'εμέ. Όποιος μπορούσε να διακρίνει διαφορές, θα πρέπει να τις διακρίνει ανεξάρτητα την σειρά ή τον αριθμό των κομματιών.

Έχω μια εντύπωση ότι αν δεν είχε δοθεί το link από τον g.kar δεν θα είχαμε καν αυτά τα αποτελέσματα. Το συγκεκριμένο s/w δίνει το αποτέλεσμα στο πιάτο. Αν απλά χρησιμοποιούσε κάποιος συχνοτική ανάλυση, έπρεπε τουλάχιστον να ξέρει τι βλέπει στην γραφική παράσταση για να δώσει αποτέλεσμα. Ιδιαίτερα οι μη-εξοικειωμένοι με PC θα είχαν πρόβλημα...

Reaction score
3.490
Εγώ, για να μην μαλώνετε έχω να προτείνω το εξής :

Οποιος νομίζει ότι αδικήθηκε θα κάνουμε το εξής :

Θα φέρει το CD που έχει στην κατοχή του για να κάνουμε ένα δεύτερο τεστ.
Γνωρίζει ήδη ότι υπάρχουν δύο ίδια original ασυμπίεστα tracks. Γνωρίζει και τις θέσεις.

Θα χειρίζομαι εγώ το control και θα αλλάζω κομμάτια έχοντας ένα πετσετάκι στο display . Μονο εγώ και μια βιντεοκάμερα θα βλέπει το σωστό αποτέλεσμα. Επάνω στο CD θα υπάρχει και ένα ψηφιακό ρολόι.
Θα γινει καταγραφή για να μην αδικηθεί ο ακροατής για δεύτερη συνεχή φορά.

Θέλω να αναγνωρίσει με ακρόαση ποια tracks είναι τα αυθεντικά.

Σύστημα της επιλογής του.

Τα αποτελέσματα του test θα ανακοινωθούν .

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ για να μην μαλώνεται έχω να προτείνω το εξής :

Οποιος νομίζει ότι αδικήθηκε θα κάνει το εξής :

Θα φέρει το CD που έχει στην κατοχή του για να τον τεστάρω.
Γνωρίζει ήδη ότι υπάρχουν δύο ίδια original ασυμπίεστα tracks.

Θα χειρίζομαι εγώ το control και θα αλλάζω κομμάτια έχοντας ένα πετσετάκι στο display . Μονο εγώ και μια βιντεοκάμερα θα βλέπει το σωστό αποτέλεσμα.
Το πετσετάκι τι μάρκα θα είναι? :cool_11::cool_11:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895

Θα χειρίζομαι εγώ το control και θα αλλάζω κομμάτια έχοντας ένα πετσετάκι στο display . Μονο εγώ και μια βιντεοκάμερα θα βλέπει το σωστό αποτέλεσμα.
:cool_11: :respect:

Reaction score
2
Εαν δεν ειναι απο pure 101% μεταξι εγω αρνουμαι να συμμετασχω σε αυτη τη φαιδρη διαδικασια :cool_11:

Reaction score
13

Εγω δεν ισχυριζομαι οτι εχω αδικηθει αλλα αμα αθλοθετησεις και ενα ταψι μπακλαβα ερχομαι σφαιρα.

Reaction score
5
Βασικό μέλημα είναι να εξασφαλιστεί ότι η τύχη δεν θα συμβάλει στο αποτέλεσμα. Για να είναι ένα αποτέλεσμα σωστό με την στενή έννοια και όχι γενικώς, πρέπει να είναι 100% σίγουρο. Αυτό λέει η στατιστική.
Μου το εξηγάς λίγο αυτό γιατί δεν το καταλάβω, πως είναι δυνατόν να αποκλείεις τον παράγοντα τύχη?

Το έπαιξες έτσι ώστε και η τύχη να μην ήταν με το μέρος μας. 2 προς 5 όπως καταλαβαίνετε και στην τύχη να απαντούσε κάποιος θα είχε περισσότερες πιθανότητες να αποτύχει.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Μου το εξηγάς λίγο αυτό γιατί δεν το καταλάβω, πως είναι δυνατόν να αποκλείεις τον παράγοντα τύχη?

Το έπαιξες έτσι ώστε και η τύχη να μην ήταν με το μέρος μας. 2 προς 5 όπως καταλαβαίνετε και στην τύχη να απαντούσε κάποιος θα είχε περισσότερες πιθανότητες να αποτύχει.
Τώρα εγώ σου φταίω που δεν καταλαβαίνεις? Τα ίδια εξηγούσαμε και στο blind test.

Επειδή δεν μπορώ να τον αποκλείσω (τον παράγοντα τύχη) βάσει της διαδικασίας, λόγω μικρού αριθμού επαναλήψεων του φαινομένου (θυμάσαι το κέρμα και τα κορώνα γράμματα?) κάνω κάτι διαφορετικό. Για να έχει αξία μια απάντηση πρέπει να έχει αποκλειστεί η πιθανότητα του να είναι τυχαία. Προκειμένου να σε βάλω να ακούσεις λοιπόν 50 cd, έβαλα μέσα στο ίδιο cd 2 αυθεντικά κομμάτια, τρία από τα άλλα και από ένα από άλλα δύο. Δηλαδή από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλα... κάτι που για να επιτευχθεί στατιστικώς έχει πιθανότητες όσες εγώ να αρχίσω να πετάω.
Εν ολίγοις, είτε πρέπει να μας πεις κι εσύ όπως μας είπαν οι άλλοι το s/w που χρησιμοποίησες, είτε πρέπει να είσαι ο πιο τυχερός άνθρωπος στο σύμπαν.

Δες το ρε Αντουάν σαν παιχνίδι τέλος πάντων. Δεν θα μας πέσει ο κ@λος... :cool_4:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.847
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss