CD from MP3, ομαδικό test...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δηλωνω ευθαρσως οτι με μια νορμαλ ακροαση, και χωρις σημειωσεις και πολλαπλα επαναλαμβανομενες ακροασεις στο γεματο πραγματα σαλονι μου, δεν καταλαβα χριστο. Επιφυλασομαι και για μια ακροαση στο Ρεγκουναμαξο, αν και λιγα πραγματα, νομιζω, θα αλλαξουν.

Το συστημα δοκιμης ηταν:

Klipsch Forte II
Accuphase E-207
και ως πηγη το κυριο PC μου με ενα Micromega DAC.
Καλωδια Monster
Η σωστή απάντηση είναι:
CD No5
Track No1 track01
Track No2 track01
Track No3 track02
Track No4 track
Track No5 track
Track No6 track01
Track No7 track03

Τι να πώ? No comment... :happy_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Επίσης κι εγώ, δεν μπορέσα να διακρίνω διαφορές.

Μονάχα σε ένα σημείο στο 1.57-1.58, θα έλεγα ότι ακούω αρκετά έντονα ένα κλασικό τεχνούργημα των mp3 (αλλοίωση στις υψηλές) αλλά το ακούω σε όλα. Και αφού υπάρχει τουλάχιστον ένα αυθεντικό μέσα, τότε δεν καταδυκνεί κάποιο mp3.
Η σωστή απάντηση είναι:
CD No3
Track No1 track01
Track No2 track
Track No3 track01
Track No4 track01
Track No5 track
Track No6 track03
Track No7 track02

No comment again... Λογική απάντηση που εναρμονίζεται απολύτως με την πλειοψηφία. :cool_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
αρρώστεια...
3 ακροάσεις -παρασκευή σάββατο βράδυ, κυριακή πρωί- και μηδέν αποτέλεσμα.
μμμ... καλό το 3... και το 4 δεν είναι ασχημο..ααα και τα υπόλοιπα καλά ακούγονται....:( τιγίνεται εδώ???

ε ρε γλέντια, αν όλα τα κομμάτια είναι το ίδιο.....:)

σταματάω εδώ τις ακροάσεις πριν με περάσουν οι γείτονες για ψυχοπαθή :)
ε, τρεις μέρες από1-2ώρες το ιδιο κομμάτι και σε μεγάλη ένταση δεν είναι ότι πιο φυσιολογικό....
εκτός αυτού έχουμε και άλλες δουλειές να κάνουμε.

πάντως αναρωτιέμαι αν όντως έχει νόημα το να βρει κάποιος τη λύση, αν θα έχει σπαταλήσει 2-3 ώρες....αυτός που σκέφτηκε το test, made his point...
ακόμα χειρότερα αν η διαφορά φαίνεται σε πολύ ακριβά set-up
(ή μάλλον καλύτερα για τους υπόλοιπους)

μου άρεσαν πιο πολύ το 5 και το 4.

σειρά καλυτερότητας :)
5>4>6>3>2 - ε τώρα, μη με ζορίζετε για τ'αλλα 2.. δεν μπορώ..είμαι συναχωμένος και έχουν βουλώσει τ'αυτιά'μ.
καλή σας μέρα
Η σωστή απάντηση είναι:
CD No4
Track No1 track01
Track No2 track01
Track No3 track
Track No4 track01
Track No5 track02
Track No6 track03
Track No7 track

Μ’ αρέσει που έχεις εντελώς χ@σμένο το 7... :cool_11:
Άλλος ένας που προτίμησε το mp3 δύο μετατροπών... :cool_4:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Δεν κατάφερα να εντοπίσω διαφορές....
Δεν κατάφερα να ακούσω το cd τρίτη φορά....
Πρέπει να παρατηρήσω πως ο ήχος είναι εντελώς άδειος, αφύσικος και με πάρα πολύ μικρή σκηνή (χειρότερος ήχος κι από τότε που είχα συνδέσει το mp3 player στο σύστημα)...
Χρειάστηκα 1,5 ώρες με Smog και Paul Roland για να στανιάρω....
Ήταν μια εμπειρία....
Ελπίζω να μη μου ξανατύχει....
Η σωστή απάντηση είναι:
CD No2
Track No1 track
Track No2 track03
Track No3 track02
Track No4 track01
Track No5 track
Track No6 track01
Track No7 track01

Opera maniac... :cool_11:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λοιπόν... Ύστερα από άκουσμα εντός του οχήματος έχω να πω τα εξής :

Το Track 4 μου άρεσε περισσότερο απ'όλα.

Δεν μου άρεσαν καθόλου τα Tracks 3,5 και 7. Tα υπόλοιπα ούτε κρύο ούτε ζέστη...

Αλλά εγώ είμαι και κουφός

edit : δεν ξέρω ποιο είναι mp3 και ποιο CDDA
Η σωστή απάντηση είναι:
CD No5
Track No1 track01
Track No2 track01
Track No3 track02
Track No4 track
Track No5 track
Track No6 track01
Track No7 track03

- Άμα σου άρεσε το 4 αλλά δεν σου άρεσε το 5, τότε τζάμπα τα αυτιά μωρή.
Ίδια ήταν... :cool_11: :cool_11:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λοιπόν εγώ μέσα στο Σαββατοκύριακο άκουσα ξανά το cd και από τα ηχεία μου και από ακουστικά. Μπορώ να πω οτι υπήρξαν φορές που πίστεψα οτι άκουσα διαφορές, χωρίς όμως να είμαι σε θέση να ξεχωρίσω ποιό είναι καλύτερο από το άλλο. Οι διαφορές άλλωστε ήταν τόσο μικρές που ήταν πολύ κουραστικό να ακούς ξανά και ξανά το ίδιο ψάχνοντας να τις εντοπίσεις, άσε που πιστεύω οτι πολλές φορές οι διαφορές ήταν η ιδέα μου και όχι στο cd

Πιστεύω οτι το αυθεντικό είναι το 4.
Η σωστή απάντηση είναι:
CD No1
Track No1 track02
Track No2 track03
Track No3 track
Track No4 track01
Track No5 track01
Track No6 track
Track No7 track01

Γράψε λάθος!... :happy_9:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Λοιπόν εγώ άντεξα να ακούσω τα πρώτα πέντε πριν φάω μια παντόφλα στην μάπα που την δικαιολόγησα :)) Άλλη φορά βάλτε κανα rock να ακούγετε ευχάριστα.....
Στα πρώτα 5 εννοείται οι διαφορές αν υπάρχουν είναι ελάχιστες και πιθανόν μόνο στο μυαλό μας. Πάντως τα αξιολόγησα ως εξής.
1. mp3 . 9,5
2. wav . 10
3.wav 10
4. mp3. 8.5
5 . mp3 9
6. παντόφλα
7.παντόφλα

Αν αργήσει καμιά εβδομάδα η ανακοίνωση των απαντήσεων ίσως προλάβω να τα ξανακούσω ολά μέχρι τέλους

ΥΓ. εννοείται βρήκα σημείο από το 1.30-2.30 δεν αντεχόταν όλο το κομμάτι.
Η σωστή απάντηση είναι:
CD No3
Track No1 track01
Track No2 track
Track No3 track01
Track No4 track01
Track No5 track
Track No6 track03
Track No7 track02

Την παντόφλα την πέτυχες! :happy_9:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Θέλω να σας ευχαριστήσω που μπήκατε στον κόπο και να πω ένα μπράβο σε όλους σας. Δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα όμορφο παιχνίδι και ως τέτοιο να το αντιμετωπίσετε. :happy_4:

Τα σχόλια δικά σας!:cool_4:

Reaction score
164
Και εμείς σε ευχαριστούμε. :bravo:

Χαίρομαι που έπεσα μέσα στις εκτιμήσεις μου: είμαι κουφός. :happy_9: Η επόμενη πηγή που θα αγοράσω θα είναι iPod! Επιπλέον, δεν χρειάζεται καμία αλλαγή σε ηχεία και ενισχυτή γιατί κάνουν τα mp3 να ακούγονται τόσο καλά όσο τα wav. :cool_1:

Πάω να βάλω το κράνος μου γιατί θα ακολουθησουν οδομαχίες. )(

Reaction score
5
Επειδή βαρέθηκα τις αηδίες θαυμάστε εδώ τον αναπληρωτή γενικό σας διαχειριστή να κατηγορεί και να δικάζει τους πάντες. Δεν το σχολιάζω άλλο κρίνετε τον μόνοι σας.
Αλλά το πιο ωραίο μάλιστα είναι ότι είναι και ήταν απόλυτα σίγουρος ότι είναι αδύνατον να βρει κάποιος το αυθεντικό κομμάτι μόνο με την χρήση τον αυτιών του. Φαίνεται ότι είναι ο μοναδικός που η φύση τον επέλεξε να μπορεί να αναγνωρίζει τέτοια κομμάτια.

Το θέμα για μένα έληξε.

θαυμάστε τον.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Επειδή βαρέθηκα τις αηδίες θαυμάστε εδώ τον αναπληρωτή γενικό σας διαχειριστή να κατηγορεί και να δικάζει τους πάντες. Δεν το σχολιάζω άλλο κρίνετε τον μόνοι σας.
Αλλά το πιο ωραίο μάλιστα είναι ότι είναι και ήταν απόλυτα σίγουρος ότι είναι αδύνατον να βρει κάποιος το αυθεντικό κομμάτι μόνο με την χρήση τον αυτιών του. Φαίνεται ότι είναι ο μοναδικός που η φύση τον επέλεξε να μπορεί να αναγνωρίζει τέτοια κομμάτια.

Το θέμα για μένα έληξε.
θαυμάστε τον.
Γειά σου Αντωνάκη οξύθυμε! :cool_11:
Ξέρω ότι ΟΛΟΙ οι άλλοι που βρήκαν 2 αυθεντικά χρησιμοποίησαν s/w. Πες το κι εσύ ρε μην ντρέπεσαι, παιδιά είμαστε? Αμάν με τα κ@λοεμπιθρι... :happy_4:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: CD from MP3, ομαδικό test...

Δυστυχώς δεν βρήκα χρόνο να κάνω ακρόαση με το νέο DAC (δεν ήρθε ακόμη) ούτε και με τα ακουστικά μου (είχα κόσμο σπίτι σήμερα).

Με βάση όσα άκουσα τις προηγούμενες μέρες, μόνο το κομμάτι 7 μπόρεσα να ξεχωρίσω ως χειρότερο απο τα υπόλοιπα. Τα 2 μου ακούστηκε καλύτερα απο το 1. Τα 4-5-6 μου φάνηκαν πολύ κοντά μεταξύ τους. Ποιό είναι το CD? Θα σας γελάσω!

Tι καλά που από την αρχή έλεγα πως δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές! :mrgreen:

CD No5
Track No1 track01
Track No2 track01
Track No3 track02
Track No4 track
Track No5 track
Track No6 track01
Track No7 track03

Kαι θα ορκιζόμουν ότι το 2ο κομμάτι έπαιζε ένα "τακ" πιο δυνατά και καθαρά απο το πρώτο... :cool_11:
Γι'αυτό γελούσες ρε κουφ@λ@?! :mrgreen:

Το 7 πάντως, με εμένα στα 2 μέτρα απο τα ηχεία, ακουγόταν χειρότερα απο τα υπόλοιπα. Η φόρμα εγγραφής στο ACA που είναι?!

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Κι εσύ άκουγες διαφορές σε ίδια κομμάτια ρε?
Μήπως τα βράδια ακούς και φωνές?... :cool_11:

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Απάντηση: Re: CD from MP3, ομαδικό test...

Κι εσύ άκουγες διαφορές σε ίδια κομμάτια ρε?
Μήπως τα βράδια ακούς και φωνές?... :cool_11:
Και στοίχημα έβαζα λέμε... :crazy_1:

Έπρεπε να ρυθμίσεις σωστά το lame να δούμε αν θα δούλευαν τα software... Εκεί να δεις γέλιο (και κλάμα)...

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
305
Απάντηση: Re: CD from MP3, ομαδικό test...

Η σωστή απάντηση είναι:
CD No5
Track No1 track01
Track No2 track01
Track No3 track02
Track No4 track
Track No5 track
Track No6 track01
Track No7 track03

Εδώ έχουμε μια επί μακροσκελή ανάλυση :)happy_9: ), η οποία βέβαια έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αρχική σου άποψη που συμφωνούσε με αυτή του g.kar. Ο Αντώνης πέτυχε 2 στα 2 και είναι προφανές πως το έκανε, είτε με την χρήση του s/w που έχει πρωτοβγάλει ο g.kar, είτε με κάποιο άλλο. Σε αντίθεση με τους άλλους δεν το έχει παραδεχθεί (δεν τον ρώτησα κιόλας) αλλά νομίζω ότι θα το κάνει τώρα καθώς έχει ήδη παραδεχθεί ότι τα βρήκε σκούρα. Και να μην το κάνει βέβαια, δεν έχει και πολύ νόημα. (Στατιστικά, οι πιθανότητες να βρει κάποιος ότι το cd έχει δύο φορές το αυθεντικό κομμάτι είναι όσες να πέσω από τον 8ο όροφο και να μην πάθω απολύτως τίποτα). )(

Τα σενάρια ξεβρακώματος, ας τα ακολουθήσεις με κανένα ρωσιδάκι... :cool_4:
Τα υπόλοιπα με τα Audionet Art G2 και την προτίμησή σου στο track No7, είναι ωραίο θέμα για προβληματισμό, σε δεύτερο χρόνο.
Σκέψου το πάντως... :happy_4:

Μάλλον αυτό είναι και το cd που έχω εγώ.

Η μεθοδολογία που ακολούθησα ήταν η ακόλουθη.
Εντόπισα αρχικά 3 σημεία στο κομμάτι που θεωρούσα ότι θα μπορούσαν να προδώσουν κάτι. Αυτά ήταν η εισαγωγή με το "φύσημα" της ηχογράφησης να είναι πιο έντονο, μετά στα 5' 20" όπου έχουμε μία μικρή ομάδα εγχόρδων και τέλος από τα 6' 13" και μετά όπου αρχικά έχουμε ένα ήρεμο πέρασμα με πνευστά και αργότερα (μετά τα 7' 20") έχουμε ένα κρεσέντο.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
97.455
Όπως είπε και ο Νίκος, χρησιμοποίησα software για να βρω τις σωστές λύσεις.
Με το αυτί το μόνο που κατάφερα να βρω ήταν το χειρότερο MP3. Όλα τα άλλα tracks μου φαίνονταν ίδια.
Το CD το άκουσα στα Altec Lansing του PC μου. Η επιλογή αυτή έγινε γιατί σε αυτά "σπαταλώ" το 80% του χρόνου που ακούω μουσική. Άρα δε μ' ενδιαφέρει αν θα μπορούσα να ακούσω διαφορές στο "καλό" μου σύστημα ή σε κάποιο studio. Όχι ότι θα έβρισκα κάποιες...
Τέλος το κομμάτι ήταν τόσο εκνευριστικό που άντεχα μόνο τα πρώτα δευτερόλεπτα πριν κάνω skip. Και πως να αποφασίσω ποιο track είναι "χειρότερο" όταν το ίδιο το θέμα είναι από τα χειρότερα που μπορούσαν να υπάρξουν;;; :happy_8: :crazy_3:

Reaction score
5
Η σωστή απάντηση είναι:
CD No2
Track No1 track
Track No2 track03
Track No3 track02
Track No4 track01
Track No5 track
Track No6 track01
Track No7 track01

Έκτακτο παράρτημα! Ο Μαρίνος, εντόπισε το πρώτο αυθεντικό κομμάτι. Εντοπίζει όμως μεγάλες διαφορές (το έχει 4ο στην σειρά προτίμησης) και με το δεύτερο αυθεντικό που στην περίπτωσή του ήταν το Νο5! :happy_9: Εδώ είμαστε 100% σίγουροι ότι το αποτέλεσμα είναι τυχαίο, αφού δύο ίδια τραγούδια δεν μπορούν να έχουν διαφορές. To ίδιο βέβαια έγινε και στα υπόλοιπα tracks, ο Μαρίνος εντόπισε διαφορές ανάμεσα και σε άλλα όμοια κομμάτια. Όλα ήταν διαφορετικά με βάση τις ακουστικές του εκτιμήσεις.

Τα συγχαρητήριά μου λοιπόν σε αυτόν που εντόπισε διαφορές ανάμεσα σε ίδια tracks. You are the best! :cool_1:

Θυμήθηκα όσους ακούνε εκείνες τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ διαφορές ανάμεσα σε καλώδια ρεύματος και γέλασε λίγο το χειλάκι μου. "happy_1"

Επειδή έκανες και τόσο ντόρο, πρέπει να σου πω ότι από τις απαντήσεις σου, διαπιστώνω ότι είσαι ο ιδανικός tester για blind test διαδικασία. Θα λες μονίμως άλλα αντ’ άλλων. Για να μην νομίζεις όμως πάλι ότι άπαντες διοργανώνουν συνομωσίες για την πάρτη σου, σημειώσω ότι ακριβώς έτσι είμαι κι εγώ (έχω αποδείξεις)... :cool_11:
Τουλάχιστον μην προσπαθείς να μειώσεις την απάντηση του Μαρίνου ο οποίος βρήκε την σωστή απάντηση.

Το ευχαριστώ εδώ είναι ότι δεν τον κατηγορείς για χρήση s/w.

Μαρίνο για μένα είσαι τουλάχιστον ο ηθικός νικητής αυτού του τεστ.

Reaction score
164
Τουλάχιστον μην προσπαθείς να μειώσεις την απάντηση του Μαρίνου ο οποίος βρήκε την σωστή απάντηση.

Το ευχαριστώ εδώ είναι ότι δεν τον κατηγορείς για χρήση s/w.

Μαρίνο για μένα είσαι τουλάχιστον ο ηθικός νικητής αυτού του τεστ.
Γιατί δεν παραδεχόμαστε το αυτονόητο;
Κάποιο έλεγαν ότι ΑΜΕΣΩΣ εντοπίζουν τις διαφορές και εδώ έκρινε δύο ίδια κομμάτια έχουν μεγάλες διαφορές. Βρήκε το ένα wav. Το άλλο όμως, πώς και το έβαλε τέταρτο; Συν τω ότι άλλαξε και γνώμη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.856
Members
38.508
Νεότερο μέλος
Ioanniss