ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Reaction score
14
Σκέψου μόνο τη νεαρή Ιφιγένεια να λέει στα άλλα παιδάκια "εμένα ο παπούς μου έχει Ιmpreza"!!! "happy_1"

Γρήγορο είναι...αλλά από αισθητική.... )(

Ο άνθρωπος δεν θέλει να μπλέξει με κανα πτώμα....αλλά μάλλον δεν τον ενδιαφέρουν και τα φανάρι-φανάρι με τους κάγκουρους της περιοχής του....εεεε; :happy_8:

Costas Coyias

Επίτιμο μέλος
Reaction score
23.726
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Καμια παραπλησια προταση τωρα που με...καταλαβατε;

Ορίστε. Το μισό εφ' άπαξ και μερικά γραμμάτια.

Αν όμως ξεπαιδέψατε πραγματικά, να πάρετε αυτό. Πραγματικό αυτοκίνητο, και δεν χαλάει σαν... τέλος πάντων, δε λέω τίποτα, γιατί μετά ποιος τον ακούει τον Πατρινό, χι, χι...

Reaction score
265
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Επιτελους καταλαβαμε τι θες ρε πατριδα.Δωσε βαση τωρα τι θα σου γραψω.OPEL ASTRA 1.6 TOURBO 4πορτο 180 μπλαρια περι τα 22.000 ευρωπουλα.Προχθες το πειρε ενας φιλος μου και ειναι τρελα.Ροπη απο τις 2.000στρ φρενα απαιχτα ανεση φοβερη και αν σου κολισει και κανενας πιτσιρικας με 106 rally ψιλοφτιαγμενο πατας το κουμπι sport στο ταμπλο και λες αντε για στα κουβαδακια εκ γαλλιας μερια.Αστα τα λεον και τα skoda γιατι σταματα ξεκινα στη λαρισα που ειναι ντα χειροτερα και απο την αθηνα θα πας για βασεις μηχανης (φαρμακι η τιμη τους) και αλλαγη σασμαν μεσα στα 3 πρωτα χρονια.Ετσι θα παρεις το astra (το 3πορτο ειναι και ομορφο) θα μπει μεσα ηχοσηστημα καλο να παιζει καργα σκυλαδικα και οταν θα σου τη βαραει θα βαζεις τσιτα την ενταση με τραγουδια δικα μας απο τη θεσσαλια(ξερεις εσυ τι λεω ετσι?).ΚΛΑΡΙΝΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΚΛΕΩ.Αθηναιοι ακουσατε τι ειπα τωρα?μας εχετε πριξει με τα τσικι-τσικι ζτναμπα-ζτνουπα.:happy_4::happy_4:

Reaction score
0
Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ενα Golf ή Leon 1,8/160 ή μια 147 (αχ που ειναι η 156;)με χωρους αποσκευων - οπως καταλαβαινετε παω για σπορτιφ επιδοσεις κλπ και οχι για οχημα μεταφορας ζευγους ...συνταξιουχων!
Δυστυχως/ευτυχως το μπατζετ ειναι αυτο (περι τα 22000) γιατι θεωρω λιγο ανοησια να φας το μισο εφάπαξ (λεμε τωρα) στο αυτοκινητο.
Καμια παραπλησια προταση τωρα που με...καταλαβατε;[/FONT][/I]

Με το καλό λοιπόν...εκ των τριών...Γκολφ...όμως,
αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι αν επικρατήσει το καλό σενάριο και το αυτοκινητο βγει απόλυτα αξιόπιστο (σαν το δικό μου), είσαι τυπικός στη συντήρηση (σαν εμένα) και έχεις την τρέλλα/εξυπνάδα/χαζομάρα να το κανεις σερβις στην αντιπροσωπεία (σαν εμένα), να μην ξεχνάς κάθε φορά που θα ξεκινάς για τον τυπικό έλεγχο και αλλαγή των προβλεπόμενων, να έχεις μαζί σου και το μπλοκ των επιταγών.
Εντελώς ενδεικτικά αναφέρω - κι επειδή μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση - στον τυπικό έλεγχο πριν 2 ή 3 καλοκαίρια η προσθήκη φρεον κόστιζε στο σέρβις 120 ευρώ.
Οι ίδια κατάσταση με το κόστος υφίσταται για κάθε μοντέλο VW αλλά και στη SEAT, στα AUDI είναι λίγο ακριβότερα , ενώ είναι καλύτερα στη SKODA.

ΑΥτά...και καλές βόλτες...

Reaction score
265

Με το καλό λοιπόν...εκ των τριών...Γκολφ...όμως,
αυτό που πρέπει να έχεις κατά νου είναι ότι αν επικρατήσει το καλό σενάριο και το αυτοκινητο βγει απόλυτα αξιόπιστο (σαν το δικό μου), είσαι τυπικός στη συντήρηση (σαν εμένα) και έχεις την τρέλλα/εξυπνάδα/χαζομάρα να το κανεις σερβις στην αντιπροσωπεία (σαν εμένα), να μην ξεχνάς κάθε φορά που θα ξεκινάς για τον τυπικό έλεγχο και αλλαγή των προβλεπόμενων, να έχεις μαζί σου και το μπλοκ των επιταγών.
Εντελώς ενδεικτικά αναφέρω - κι επειδή μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση - στον τυπικό έλεγχο πριν 2 ή 3 καλοκαίρια η προσθήκη φρεον κόστιζε στο σέρβις 120 ευρώ.
Οι ίδια κατάσταση με το κόστος υφίσταται για κάθε μοντέλο VW αλλά και στη SEAT, στα AUDI είναι λίγο ακριβότερα , ενώ είναι καλύτερα στη SKODA.

ΑΥτά...και καλές βόλτες...
Εδω ο γαμπρος μου που εχει το golf 5 1.4 fsi(εφ-ες α'ι' αλλα αντι να φυσαει παει σαν κοτα κουτση) και τα εχει δει ολλα με τις τιμεσ της vw στα σερβις.Μεγαλο κλεψιμο αδερφια.Μακρια απο vw.

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429
Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Ορίστε. Το μισό εφ' άπαξ και μερικά γραμμάτια.

Αν όμως ξεπαιδέψατε πραγματικά, να πάρετε αυτό. Πραγματικό αυτοκίνητο, και δεν χαλάει σαν... τέλος πάντων, δε λέω τίποτα, γιατί μετά ποιος τον ακούει τον Πατρινό, χι, χι...
Φιλαρακι πουρακι ως moi πηρε το toyota mrv (;) απλα και μονο για να κανει το κεφι του. Ενταξει εχει την πλακα του, αλλα ακομα ξανθια δεν εβαλε μεσα"happy_1""happy_1""happy_1""happy_1". Οποτε τζαμπα παει! Και για το Θεο - οχι διπορτο! Υπαρχει και το...λουμπαγκο!!!
Impreza- επιμενεις ξεροκεφαλο ανηψουδι; Για που μωρε; για τις στροφες και τα 4wd στο ισιωμα του καμπου; αυτα ειναι ειδικης χρησης και μιας χρησης. Παιζεις οσο βασταει και το πετας, ποιος το παιρνει μεταχειρισμενο; Αλλα παλι αν η Ιφιγενεια jr περηφανευεται στην πιπινοπαρεα της...λετε να το σκεφθω; μπρρρρ.

Λοιπον για να σοβαρευτουμε, ειναι οντως δυσκολη η αγορα αυτ/του με τις προύποθεσεις που θετω (οικονομικα κλπ).Σα να λεμε μια δραχμη (σορι: γιουρο!) ελιες χοντρες και πολλες - μαλλον δυσκολο ε;. Σκεπτομαι το opel που αναφερει ο τακηκυτη, αλλα μουρχεται στο νου το opel olympia (rekord;) που ειχε ο πατερας μου στα σιξτις και "κατι" μου κανει (οχι ενοχες παντως, παρ΄ολο που κοντεψα να το αναψω χωρις νερο στο ψυγειο!!)
Παρεπιμπτοντως φιλε τακησκυτη, σκυλαδικα δεν παζω με τιποτα, απο κλαρινα κανενα ηπειρωτικο (λογω συζυξ, αλλα μου αρεσουν κι εμενα ως ηχος hi end:crazy_3:) αλλα απο ροκιες των ΄60s-70s το ξεσκιζω το Pioneer P88 και τα SEAS και τον Helix και το sub Focal
αμα λαχει"happy_1"
Ευχαριστω για τις προτασεις -ετσι κι αλλιως περιορισμενες σε γκαμα, ειπαμε γιατι.

Καμια Alfa δεν παιζει εκει γυρω γμτο; να επιζησει και κανενα συνεργειο:crazy_3:

Reaction score
2
εάν θες ένα καλό μικρόμεσαίο αμάξι για πόλη, που να μην καίει τα κέρατα του αλλά να γίνεται και σπορ όταν το θες, στα 22.000 εγώ ένα έχω να σου προτείνω :

GOLF 1.4 TSI 140psi Sportline DSG

πραγματικά αξίζει να του κάνεις ένα test drive μόνο και μόνο για να δεις την αίσθηση που έχει το DSG στην πολή και το πως μεταμορφώνει το αυτοκίνητο όταν το βάλεις στην θέση S... σε νορμάλ οδήγηση ο TSI είναι φοβερά ησυχος και οικονομικός (καμία σχέση με αργός εννοείται), ενώ στο S νομίζεις ότι οδηγείς 2λιτρο!

παρεπιπτώντος, το παραπάνω αμάξι το πήρε ο πατέρας μου στην μάνα μου (wall_1 ) πριν κανά εξάμηνο επειδή ήταν κολημένη στα Golf και ήθελε ένα αυτόματο για την πόλη (γυναίκες!!), και με το που το οδήγησε μια φορά δεν της το ξανάδωσε πίσω! :crazy_1: :crazy_1: επίσης να ξέρεις το DSG δεν έχει καμία σχέση με τα παλιά αυτόματα ...μιλάμε το αμάξι έχει καλύτερες επιδόσεις απότι το αντίστοιχο με manual!

πάντως για να πω και την αμαρτία μου, εγώ εαν το έπερνα για μένα μάλλον θα έπερνα την έκδοση με τους 170 ίππους και τους λεβιέδες ταχυτήτων στο τιμόνι και τότε άντε γειά!! :cool_1: :cool_1:

Reaction score
14
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Υπαρχει και το...λουμπαγκο!!!

Δίκιο έχει ο άνθρωπας!
Ούτε εγώ δεν μπορώ να σηκωθώ από το MX5...που έχω τα μισά του χρόνια! :happy_8:

Impreza- επιμενεις ξεροκεφαλο ανηψουδι; Για που μωρε; για τις στροφες και τα 4wd στο ισιωμα του καμπου; αυτα ειναι ειδικης χρησης και μιας χρησης. Παιζεις οσο βασταει και το πετας, ποιος το παιρνει μεταχειρισμενο; Αλλα παλι αν η Ιφιγενεια jr περηφανευεται στην πιπινοπαρεα της...λετε να το σκεφθω; μπρρρρ.

Τι να το κάνεις το καγκουροάμαξο....

Σκεπτομαι το opel που αναφερει ο τακηκυτη, αλλα μουρχεται στο νου το opel olympia (rekord;) που ειχε ο πατερας μου στα σιξτις και "κατι" μου κανει (οχι ενοχες παντως, παρ΄ολο που κοντεψα να το αναψω χωρις νερο στο ψυγειο!!)

Pas mal!!! :happy_6:

Παρεπιμπτοντως φιλε τακησκυτη, σκυλαδικα δεν παζω με τιποτα, απο κλαρινα κανενα ηπειρωτικο (λογω συζυξ, αλλα μου αρεσουν κι εμενα ως ηχος hi end:crazy_3:)

Άσε μην σε πάρει κανας μπόγιας από πίσω.... :happy_8: :happy_2:

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Δίκιο έχει ο άνθρωπας!

:mad_2::mad_2::mad_2::mad_2::mad_2::mad_2::mad_2::mad_2::mad_2::mad_2::mad_2::mad_2::mad_2::mad_3::mad_3::mad_3::mad_3::mad_3::mad_3::mad_3::mad_3: μωρουδελι μου εσυ:crazy_1:

Reaction score
265

ΡΟΚ?Τι ειναι παλι τουτο?Μου φερνει στο μιαλο μου τις ροκες που κλεβαμε πιτσιρικαδες απο τα χωραφια και τις ψηναμε στην φωτια που αναβαμε το βραδι στις αυλες.Κανουνε και για κολυβα,να συκωσεις το υψωμα στις γιορτες κ.α.Τελος με αυτες κανουνε και τις παπαρδελες.χα-χα-χα-χα :happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4::happy_4:

Reaction score
265

Δίκιο έχει ο άνθρωπας!

Δεν μας ειπες ρε πατριδα εσυ στο αμαξι σου τι εχεις απο ηχοσυστημα?

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

Δίκιο έχει ο άνθρωπας!

Δεν μας ειπες ρε πατριδα εσυ στο αμαξι σου τι εχεις απο ηχοσυστημα?

Δεν με προσεεις δεν με προσεχεις. Σου το εγραψα και με γραμματα κοκκινα (μην. 46)
Γιαννη, ολα αυτα τα μικρου κυβισμου υπερενισχυμενα φοβαμαι οτι θα παρουσιασουν μελλοντικα προβληματα- για τον απλο λογο οτι ολοι θα τα ξεσκιζουν (γι αυτο δεν τα παιρνουν;)

lakiss51

"Επαγγελματίας"
Reaction score
2.429

giannisK ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ:happy_4:

Reaction score
2
Re: Απάντηση: ΑΓΟΡΑ ΝΕΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

giannisK ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ:happy_4:
να σε καλά, ευχαριστώ!! :respect:

Γιαννη, ολα αυτα τα μικρου κυβισμου υπερενισχυμενα φοβαμαι οτι θα παρουσιασουν μελλοντικα προβληματα- για τον απλο λογο οτι ολοι θα τα ξεσκιζουν (γι αυτο δεν τα παιρνουν;)

σ'αυτό που λες δεν έχεις και αδίκο, και γω υπέρ της ατμόσφαιρας και των κυβικών ήμουν... απλά δεν νομίζω ένα τόσο μεγάλο group σαν την VW θα έριχνε τόσο εύκολα στην αγορά τους TSI εαν δεν ήταν σίγουροι για την αξιοποστία τους και να τους βάζει σε ότι καινούργιο βγάζει (VW, AUDI, κλπ), ουσιαστικά καταργόντας σταδιακά τους FSI... άσε που δεν έχω ακούσει να έχουν βγάλει προβλήματα ακόμα (πάει κανά χρόνο τώρα και βάλε που πρωτοβγήκαν), και όπως λες αυτοί που τους πήραν στην αρχή ήταν κυρίως γκαζοφονιάδες :crazy_1::crazy_1:

πάντως επειδή το έψαξα λίγο παρπάνω γενικά για τους TSI, το συγκεκριμένο Golf στην έκδοση 1.4 140psi έχει ακριβώς τα ίδια μηχανικά μέρη με την έκδοση στα 170psi και η μόνη τους διαφορά είναι στην χαρτογράφηση του εγκεφάλου, το οποίο η ίδια η VW το πουλάει σαν upgrade kit νομίζω κάπου 1000ευρώ με εργοστασιακή εγγύηση... ουσιαστικά πουλάει το 170αρι χαμηλομένο στα 140 άλογα δηλαδή θεωρητικά ακόμα πιο αξιόπιστο... αα και το κουφότερο απόλα... στο δυναμομέτρο τα 140αρια τα έχουν μετρήσει να βγάζουν 154 άλογα, δηλαδή περισσότερα απόσο λέει η εταιρία!

anyway, το θέμα είναι να σου αρέσει το αμάξι σαν σουλούπι, τα DSG και τα άλογα είναι για την τρέλα.. μην σε πάρω και στο λαιμό μου :crazy_3::crazy_3:

αξίζει πάντως ένα test drive με το DSG, μόνο για το δεις το κιβώτιο... μιλάμε όλα τα λεφτά! 8ms αλλαγές με διπλό συμπλέκτη... πιο γρήγορο και από το κιβώτιο της F1 !! :happy_4::happy_4:

Reaction score
1

το DSG θεωρείται ισοδύναμο ίσως και ελάχιστα καλύτερο από το 7G της mercedes ...

Και το μοντέλο με τα 170 άλογα , η δυναμομέτρηση δίνει 185 άλογα ...

και με τα 122 άλογα ( με συμπιεστή καυσίμων - χωρίς μηχανικό συμπιεστή ) πάλι εαν βγαίνει με DSG , πάλι καλό είναι ...

Επίσης σαν TwinCharger έχει πολύ περισσότερο χρόνο στην αγορά και υπάρχουν αναφορές για αυτοκίνητα που πέρασαν τα 140.000 χλμ χωρίς προβλήματα και με πολλές κόντρες "φορτωμένες"

Reaction score
0
Επειδή διάβασα μεταξύ άλλων να γράφετε και για το Mazda 6. Έχω ένα 2τρο, μοντέλο 2004. Έχει κάνει 50.000χλμ . Δεν έχει βγάλει καμία ζημιά και τα σέρβις θεωρώ ότι είναι πολύ φθηνά για τον κυβισμό. Σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με γερμανικά τουρμπάτα. Από επιδόσεις είναι αξιοπρεπές, αλλά σίγουρα δεν είναι για κόντρες με χάτσμπακ.

Αυτό που μετάνιωσα είναι που δεν πήρα το 2.3 τότε.

Η γυναίκα μου έχει ένα Golf MK4 , 1.6 του 1999 το οποίο είναι για κλωτσές και έχει πληρώσει άλλο ένα τουλάχιστον σε ανταλλακτικά με 70.000χλμ.

Ακόμη έχω ένα Opel Astra 1.4 του 1992 , το οποίο με 160.000 χλμ έχει καταναλώσει μόνο βενζίνη (λάδια δεν θυμάμαι κάθε πότε αλλάζω!). Ζημιές δεν έχει βγάλει τίποτε κι αυτό, πολύ οικονομική συντήρηση. Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι τα εξουσιοδοτημένα της Opel είναι πολύ αισχρά, αλλά το έλυσα με ... ανεξάρτητο!

Reaction score
12
Πως και δεν αναφερθηκε ακομα κανα Vectra 1.8 GTS?Εχετε κατα νου τιποτις για δαυτο?

Αγαπητε Λακη γνωμη μου ειναι να αφησεις τα "μικρα",να πηγαινεις τις ταξιδαρες σου με ανεση μιας που βγαινεις και στη συνταξη...με την ανεσαρα σου κοκ!
Δεν ξερω εχω μια αδυναμια στα μεγαλα αμαξωματα...
Τωρα οσο για τα οκταβια νταξει δεν λεω ειναι οντως αξιοπρεπεστατα αλλα ολο ταριφες ταχουν!!
Τελος παντων δεν εχει σημασια η επιλογη δικη σου ειναι..ενημερωσε μας οταν το παρεις παντως το κοσκινακι

Reaction score
51

Για να δούμε και κάποια άλλη πρόταση.....

Για την χρήση που το θες (και ανώτατο όριο τα 22 χιλιάρικα) θα προτείνω τα εξής:

1. Alfa Romeo 147 2.0 Distinctive.
Υπάρχει σε προσφορά και βγαίνει κάπου στα χρήματα που θες.
Την προτείνω γιατί σου αρέσουν οι Alfa (και εμένα...:crazy_3: ) και θα την
γουστάρεις πολύ. Στρίβει απίστευτα, φρενάρει πολύ καλά, είναι σβέλτη,
καίει όσο η 1.6, πολύ κομψή, αλλά οι χώροι δεν είναι το φόρτε της....

2. Opel Astra 1.6Turbo Sport
Αντίστοιχη τιμή, πολύ καλό στο δρόμο, φρενάρες, προσεγμένο, καλοί
χώροι και σοβαρές επιδόσεις (180 ίπποι).

3. Fiat Bravo 1.4 Sport T-Jet
Στα 20.5 κομπλέ είναι ίσως η καλύτερη επιλογή. Υπέροχο αισθητικά
(ιδιαίτερα στο μπορντό), πολύ καλός εξοπλισμός, γρήγορο, στρίβει
και φρενάρει τρομερά. Χώροι καλοί, εργονομία πολύ καλή και αν το
δεις από κοντά θα πάθεις (και από την ποιότητά του μέσα & έξω)

4. Κia Cee'd 1.6 EX Intense
Στα 19 χιλιάρικα είναι η αποκάλυψη της χρονιάς (το φώναζα πριν από
1 χρόνο...). Με ρέστα 3 χιλιάρικα έχεις ένα full εξοπλισμένο 1600άρι,
με δυνατό μοτέρ (122 άλογα), πολύ καλή ποιότητα & κορυφαία
αξιοπιστία (όλα τα περιοδικά έχουν να το λένε) και στρίψιμο που δεν
θα πιστεύεις ότι είναι από Κορέα. Στο δρόμο είναι τρομερό, ήσυχο,
σβέλτο και στριφτερό. Και τα ρέστα πολλά. Χώρια που έχεις και 7
χρόνια εγγύηση & φθηνά service και ανταλλακτικά

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.602