Hand made 300b se

Reaction score
1
ena neo project poy xekinise 2 mines arga arga
se ligo kai perisoteres mazi me shimatiko:happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4:

Attachments

• 103,4 KB Προβολές: 137
  • 76,9 KB Προβολές: 85
  • 98,2 KB Προβολές: 102
  • 96,5 KB Προβολές: 103
  • 90,9 KB Προβολές: 63

Reaction score
13
Re: hade made 300b se

ena neo project poy xekinise 2 mines arga arga
se ligo kai perisoteres mazi me shimatiko:happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4:

Καλως ηρθες FM335

Ενδιαφερον το Project. Μετα απο μια προχειρη ματια παρατηρω ενα πραγματικα προχωρημενο σχεδιασμο που θελει ...

- Τα Ηλεκτρομαγνητικα πεδια των μετ/στων Εξοδου και Τροφοδοσιας να ειναι παραλληλα και αλληλοεπιρρεαζομενα. Πονηρε !! Τι ρυθμιζεις με αυτον τον τροπο ?
- Το RCA Εισοδου του καθε καναλιου να ειναι κολλητα στο κοκκινο βυσμα Εξοδου για να υπαρχει καποιου ειδους αναδραση εξ επαγωγης. Σατανικος τροπος για να υπεισαγουμε αναδραση χωρις να φαινεται στο σχεδιο. Ειμαι σιγουρος οτι το εχεις ρυθμισει ετσι ωστε να μην προκυπτει Θετικη.
- Τα μιλλιαμπερομετρα να ειναι κοντα στην πρωτη προενισχυτρια ωστε να μαγνητιζουν τα εξαρτηματα της. Ευρηματικος τροπος για να καταλαβαινουμε απο τον βομβο οτι ο Ενισχυτης ειναι σε λειτουργια.

Eιναι εξ ολοκληρου Hade made ή προκειται για κιτ ?
Πολυ εντυπωσιακο το κουτι. Μου αρεσουν οι τεφλον ροδελλες σε καθε βιδα για να μην πεταξει φλουδα το χρωμα. :cool_4:

Reaction score
1

kalimera
to bapsimo egeine ilektrostatika kai meta ston foyrno
ta organa epilextike na mpoyn ekei giati ekei xoragane stin prosopsi kai oxi gia kapion allo logo
ta sidera episis oso gia ta in kai out vismata pali gia ton idio logo an kai gnorizo pos apo epagogi tha tsimpagane pano apo merikes dekades mhz ara 20 -20 khz malon oxi
exalou panta sta se poy exo kataskevasi pote den exo anadrasi
ta sidera eina genikos kataskevi sto xeri akoma me ponane apo tis spires kathos egeinan spira spira
akoma kai ston trofodosias
a xexasa tha mpoyn kai 3 chock ena sta 400volt meta apo tin lampa anorthosis kai apo 1 se kathe kanali opoy tha vlepei mono enan ylektrolitiko piknoti
meta 2 plastikoys 47 μf sta 630 volt to kathe kanali
afta epete sinexeia

Reaction score
1

afto einai ena project persino me 2 6550 paralliles
out 28,5 watt ul
18 triodos watt
poli katharos xoris thoribo akoma kai me poli evestita hxeia opos ta jeriho toy jimakoy
:happy_4: :happy_4: :happy_4: :happy_4:

Attachments

Reaction score
1

a kai kati poy xexasa
den einai kit apla poli doyleia sta aloyminia me tripania kai limes
manikoyristra egina sta geramata
thimithika ta ergastiria sto 1 etos tis mesis sxolis me to limarisma
vlepe dokimia klp

Reaction score
0

a kai kati poy xexasa
vlepe dokimia klp
Παιδια το μηχανακι το εχω δει απο κοντα και το φινιρισμα ειναι ΑΠΑΙΚΤΟ !!!
Καμποη μου μπραβο και συγχαρητηρια και καλη συνεχεια.
Βαλε μονο κανενα ελληνικο γιατι μου βγηκανε τα ματια να διαβαζω ειμαι και γερος ανθρωπος"happy_1"

Reaction score
13

a kai kati poy xexasa
vlepe dokimia klp

Το φινιρισμα ειναι πραγματικα εξαιρετικο.
Καταλαβαινω τι δουλεια εχεις ριξει εκει πανω.

Δυστυχως η μπανικη εμφανιση ειναι ενα μονο μερος της σωστης κατασκευης. Ισως ειναι το ευκολο μερος, καθως συνηθως υπαρχει η προσβαση σε εργαλεια και τα ειδικα συνεργεια ειναι προσιτα. Το σπουδαιοτερο μερος κατα την γνωμη μου ειναι αυτο που ΔΕΝ δινει βαρος ο μεσος ιδιοκατασκευαστης καθως εκει δεν εχει την τεχνογνωσια και συνηθως αγνοει τις συνεπειες. Μιλαω για τον σχεδιασμο του ολου προτζεκτ, με βαση καποιους κανονες και καποιες πρακτικες αυτης της τεχνης.
Το σταυρωμα των πεδιων των μετ/στων, αλλα και των τσοκ ειναι βασικος κανονας σε τετοιες κατασκευες με κλασσικους μετ/στες. Αυτο οφειλουμε να το εφαρμοζουμε ανεξαρτητα απο το ποσο πιστευουμε οτι επιρρεαζει το τελικο αποτελεσμα.

Ο σεβασμος σε κατι τετοιους κανονες (που δεν ανακαλυψα εγω) συμβαλλει στην συνολικο επιπεδο του Προτζεκτ. Εαν σου αρκει να δεχεσαι συγχαρητηρια απο σχετικα απειρους ντιουηδες εδω και παραδιπλα, για το επιπεδο του φινιρισματος που εχεις πετυχει και που πραγματι αξιζεις, εγω παω πασσο. Ομως κρινομενη η κατασκευη με πιο ειδικα κριτηρια πασχει κατα την γνωμη μου σε οσα προανεφερα, και παντα θα προδιδει την ερασιτεχνικη της προελευση, ενω θα ειχε τα φοντα να ειναι αψογη.

Εαν τωρα η φιλοσοφια σου ειναι "Ελα τωρα μωρε ... την πλακα μας κανουμε", και εαν τα παραπανω σου ακουγονται σαν αποτελεσματα μιας αρτηριοσκληρωσης, μπορεις φυσικα να τα αγνοησεις και να συνεχισεις την κατασκευη σου ακαθεκτος. Ουτως ή αλλως με τετοιο look οι πολλοι θα κρεμασουν σαγονια. Βλεπω ομως οτι εχεις το μερακι της τελειοτητας, και ελπιζω να μην τα αφησεις ετσι. :cool_4:

Reaction score
13

Υποδειγμα σωστης και λαθος τοποθετησης γειτονικων πηνιων σε κροσοβερ.

Τα πραγματα ειναι πολυ πιο κρισιμα οταν προκειται για μετασχηματιστες με πυρηνες E-I Laminations.

Reaction score
0

Το φινιρισμα ειναι πραγματικα εξαιρετικο.
Καταλαβαινω τι δουλεια εχεις ριξει εκει πανω.

Δυστυχως η μπανικη εμφανιση ειναι ενα μονο μερος της σωστης κατασκευης. Ισως ειναι το ευκολο μερος, καθως συνηθως υπαρχει η προσβαση σε εργαλεια και τα ειδικα συνεργεια ειναι προσιτα. Το σπουδαιοτερο μερος κατα την γνωμη μου ειναι αυτο που ΔΕΝ δινει βαρος ο μεσος ιδιοκατασκευαστης καθως εκει δεν εχει την τεχνογνωσια και συνηθως αγνοει τις συνεπειες. Μιλαω για τον σχεδιασμο του ολου προτζεκτ, με βαση καποιους κανονες και καποιες πρακτικες αυτης της τεχνης.
Το σταυρωμα των πεδιων των μετ/στων, αλλα και των τσοκ ειναι βασικος κανονας σε τετοιες κατασκευες με κλασσικους μετ/στες. Αυτο οφειλουμε να το εφαρμοζουμε ανεξαρτητα απο το ποσο πιστευουμε οτι επιρρεαζει το τελικο αποτελεσμα.

Ο σεβασμος σε κατι τετοιους κανονες (που δεν ανακαλυψα εγω) συμβαλλει στην συνολικο επιπεδο του Προτζεκτ. Εαν σου αρκει να δεχεσαι συγχαρητηρια απο σχετικα απειρους ντιουηδες εδω και παραδιπλα, για το επιπεδο του φινιρισματος που εχεις πετυχει και που πραγματι αξιζεις, εγω παω πασσο. Ομως κρινομενη η κατασκευη με πιο ειδικα κριτηρια πασχει κατα την γνωμη μου σε οσα προανεφερα, και παντα θα προδιδει την ερασιτεχνικη της προελευση, ενω θα ειχε τα φοντα να ειναι αψογη.

Εαν τωρα η φιλοσοφια σου ειναι "Ελα τωρα μωρε ... την πλακα μας κανουμε", και εαν τα παραπανω σου ακουγονται σαν αποτελεσματα μιας αρτηριοσκληρωσης, μπορεις φυσικα να τα αγνοησεις και να συνεχισεις την κατασκευη σου ακαθεκτος. Ουτως ή αλλως με τετοιο look οι πολλοι θα κρεμασουν σαγονια. Βλεπω ομως οτι εχεις το μερακι της τελειοτητας, και ελπιζω να μην τα αφησεις ετσι. :cool_4:
Μιχαλη,

μιας και εχω αμεση επαφη με τις κατασκευες του Αντωνη, σε διαβεβαιω οτι τιποτα απο τα παραπανω δεν συμβαινει. Το PSE με τις 6550 ηταν υπερανω κριτικης σε κατασκευη και ηχο. Οι ακροασεις που καναμε με το Μακη και τον Αντωνη σπιτι μου ηταν αξεχαστες. Απο τις καλυτερες στιγμες ηχητικα στο συστημα μου.

Φυσικα, αυτο που εγραψες για "απειρους" ντιουδες εδω και "παραδιπλα" ωφειλεις να το εξηγησεις ...

Reaction score
13

Μιχαλη,

μιας και εχω αμεση επαφη με τις κατασκευες του Αντωνη, σε διαβεβαιω οτι τιποτα απο τα παραπανω δεν συμβαινει. Το PSE με τις 6550 ηταν υπερανω κριτικης σε κατασκευη και ηχο. Οι ακροασεις που καναμε με το Μακη και τον Αντωνη σπιτι μου ηταν αξεχαστες. Απο τις καλυτερες στιγμες ηχητικα στο συστημα μου.

Φυσικα, αυτο που εγραψες για "απειρους" ντιουδες εδω και "παραδιπλα" ωφειλεις να το εξηγησεις ...

Σορρυ δεν μπορω να σηκωσω εικονα.
κατι κολλαει.

Για τους ντιουηδες.
Παρατηρω οτι γενικα παιζει ενα επιπεδο που κατα την γνωμη μου ειναι μετριο.
Δηλαδη διαβαζω οτι θεωρουνται ικανοποιητικες κατασκευες με τελειως ερασιτεχνικη προσεγγιση.

Προφανως αυτα ειναι σχετικα και κατι που για καποιον ειναι φτιαγμενο Σουπερ για αλλον μπορει να ειναι αλλη μια απο τα ιδια. Το ιδιο ισχυει και για το πως ακουγεται.

Καθως υπαρχει διαβαθμιση στις απαιτησεις του καθενος δεν μπορουμε να θεσουμε τα κριτηρια που θα ισχυουν για ολους.
Για παραδειγμα οταν καποιος κανει την πρωτη του κατασκευη θα ειναι ικανοποιημενος απλα και μονο να δουλεψει με την πρωτη χωρις να καει κατι και να εχει παραδεκτο αποτελεσμα.
Προχωρωντας σε βαθος σε αυτην την διαδικασια οι απαιτησεις αυξανονται και τα κριτηρια Επιτυχιας εκλεπτυνονται.

Οταν βλεπω τοσο καλη δουλεια στο σασσι περιμενω αντιστοιχα ψαγμενη δουλεια στις λεπτομερειες της ολης υλοποιησης.
Διαφορετικα θιγεται το αισθημα ισορροπιας που εχω διαμορφωσει μεσα μου για το επιπεδο μιας κατασκευης.

Παντως το να βαζεις πχ μετασχηματιστες τροφοδοσιας με σχετικα βολικο λογο μετασχηματισμου στην Εξοδο ενος Λαμπατου Ενισχυτη και να λες οτι παιζει περιφημα, (οπως διαβασα καπου) ειναι δειγμα θρασσους της αγνοιας.
Τι λες εσυ ?
Το να συμφωνει η ομηγυρη του φορουμ πανω σε κατι τετοιο ειναι ενδεικτικο για το επιπεδο της ομηγυρης.
Παραπερα, πραγματα σαν κι αυτα που επισημαινω για τον ενισχυτη του Αντωνη θεωρω οτι ειναι περα για περα αντιπροσωπευτικα του επιπεδου που αποπνεει η εμφανιση της κατασκευης.

ελπιζω να σε καλυψα.

Reaction score
0

Σορρυ δεν μπορω να σηκωσω εικονα.
κατι κολλαει.

Για τους ντιουηδες.
Παρατηρω οτι γενικα παιζει ενα επιπεδο που κατα την γνωμη μου ειναι μετριο.
Δηλαδη διαβαζω οτι θεωρουνται ικανοποιητικες κατασκευες με τελειως ερασιτεχνικη προσεγγιση.

Προφανως αυτα ειναι σχετικα και κατι που για καποιον ειναι φτιαγμενο Σουπερ για αλλον μπορει να ειναι αλλη μια απο τα ιδια. Το ιδιο ισχυει και για το πως ακουγεται.

Καθως υπαρχει διαβαθμιση στις απαιτησεις του καθενος δεν μπορουμε να θεσουμε τα κριτηρια που θα ισχυουν για ολους.
Για παραδειγμα οταν καποιος κανει την πρωτη του κατασκευη θα ειναι ικανοποιημενος απλα και μονο να δουλεψει με την πρωτη χωρις να καει κατι και να εχει παραδεκτο αποτελεσμα.
Προχωρωντας σε βαθος σε αυτην την διαδικασια οι απαιτησεις αυξανονται και τα κριτηρια Επιτυχιας εκλεπτυνονται.

Οταν βλεπω τοσο καλη δουλεια στο σασσι περιμενω αντιστοιχα ψαγμενη δουλεια στις λεπτομερειες της ολης υλοποιησης.
Διαφορετικα θιγεται το αισθημα ισορροπιας που εχω διαμορφωσει μεσα μου για το επιπεδο μιας κατασκευης.

Παντως το να βαζεις πχ μετασχηματιστες τροφοδοσιας με σχετικα βολικο λογο μετασχηματισμου στην Εξοδο ενος Λαμπατου Ενισχυτη και να λες οτι παιζει περιφημα, (οπως διαβασα καπου) ειναι δειγμα θρασσους της αγνοιας.
Τι λες εσυ ?
Εγω λεω οτι παραφερεσαι.

Δεν σε ξερω προσωπικα αλλα πιστευω προσπαθεις να κανεις τον εξυπνο και τον ξερολα . Γραφεις χαζομαρες χωρις να ξερεις τιποτα για αυτα που μιλαμε και προσπαθεις να το παιξεις γκουρου. Αυτο λεω εγω.
Πιθανον, να θεωρεις οτι ετσι θα προωθησεις το μαγαζι σου.
Κανεις λαθος βεβαια , αλλα εμενα βεβαια δεν μου πεφτει λογαριασμος ...

Reaction score
7

Εγω λεω οτι παραφερεσαι.

Δεν σε ξερω προσωπικα αλλα πιστευω προσπαθεις να κανεις τον εξυπνο και τον ξερολα . Γραφεις χαζομαρες χωρις να ξερεις τιποτα για αυτα που μιλαμε και προσπαθεις να το παιξεις γκουρου. Αυτο λεω εγω.
Πιθανον, να θεωρεις οτι ετσι θα προωθησεις το μαγαζι σου.
Κανεις λαθος βεβαια , αλλα εμενα βεβαια δεν μου πεφτει λογαριασμος ...
Δεν τον ξέρω το Μιχάλη προσωπικά, αλλά από τα κείμενα του που διαβάζω κατά καιρούς εδώ μέσα έχω σχηματίσει την καλύτερη γνώμη και σε επίπεδο γνώσεων αλλά και σε επίπεδο ανθρώπου. Από την άλλη αν κρίνω τα δικά σου γραπτά, μάλλον εσύ λες χαζομάρες και χωρίς κανένα επιχείρημα λές τον άλλο γκουρού καθώς και άλλα απαξιωτικά σχόλια με μεγάλη δόση ειρωνείας... πρόσεχε πως εκφράζεσαι και ειδικά σε άτομα με επίπεδο και γνώσεις σαν το Μιχάλη. Απλά προσπαθεί να δώσει μερικές συμβουλές στον φίλο FM για να τελειοποιήσει τον ενισχυτή του. Γνώσεις και συμβουλές χαρίζει ο άνθρωπος, δεν νομίζω ότι πρέπει να πέσουμε πάνω του να τον φάμε αν δεν συμφωνούμε μαζί του.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Δεν νομίζω ρε παιδιά ότι ένα τέτοιο θέμα αξίζει τον κόπο για να ανέβουν οι τόνοι. Αγαπητέ Δημήτρη, νομίζω ότι βιάστηκες λιγάκι και η κρίση σου για τον Μιχάλη είναι άδικη. Αν τον γνωρίσεις λίγο καλύτερα, είμαι 100% σίγουρος ότι θα αναθεωρήσεις. Αλλά τέλος πάντων, παρά το ότι οι κρίσεις σε επίπεδο σχεδιαστικών επιλογών ή τεχνολογίας είναι σε κάθε περίπτωση θεμιτές, οι επικρίσεις που αφορούν συμπεριφορές ή προσωπικότητες είναι προφανώς ολίγον άκομψες.

...

Reaction score
0

Ρε παιδια ελεος . Μπαινει καποιος για πρωτη φορα εδω μεσα να παρουσιασει μια κατασκευη και δεχεται ειρωνιες του στυλ : "Πονηρε !! Τι ρυθμιζεις με αυτον τον τροπο ?"

Ξερω και γω να ειρωνευομαι αμα λαχει ....

Τελος παντων, για χαρη του ΚΚ και του Νικολα (που γνωρισα προχθες και συμπαθησα ιδιαιτερα), απο μενα τελος.

Παντως, με τετοια αντιμετωπιση στα νεα μελη, δεν θα παμε μπροστα.
Βεβαια, δικο σας το φορουμ δικια σας, η κατηγορια, εσεις αποφασιζετε ....

Reaction score
1

sorry alla den perimena toso thetika kai toso arnitika
alla as to afisoyme
otan pexi tha xaro nas sas dixo metrisis se foto ton organon kai oxi logia
afta
efxaristo genika kai kaloproereta kai kakoproereta sxolia

Reaction score
1

alla kai mia paratirisi xoris eironia mixali ....
poso tha epireasti i proti lampa ec8010 poy apo apostasi 8-10 cm tha perasi mia tasi peripoy ton 80mv poy tha paei sto ma gia na vlepo to revma iremias opoy einai apalagmeno apo 50hz klp klp
kai den epireazete apo ta 220 malon 230 pleon toy on off poy exoyn ta perisotera mixanakia se apostasi kati ligotero apo 4 cm

Staff online

• xfader
    Segregation supporter
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.954
Members
38.522
Νεότερο μέλος
Stearsa