BLAUPUNKT MEMPHIS MP66

Reaction score
0
Αυτό κοιτούσα στην αρχή, αλλά μου είπαν ότι μπορώ στο sub out να βάλω έναν διακλαδωτή και να βγάλει δύο rca.Giobanni περιμένούμε τα φώτα σου!!

Reaction score
3
Ψάχνω και εγώ για πηγή στην κατηγορία 150-250€ και "έπεσα" πάνω στο Memphis MP66 στο eshop.

Απλά με «φοβίζει» λίγο γιατί η Blaupunkt δεν είναι και από τις μεγάλες μου συμπάθειες. Βέβαια εδώ υποτίθεται πως δεν έχουμε να κάνουμε με μία συσκευή «της σειράς», αλλά με κάτι πιο αξιόλογο.

Πέρα από αυτό, διάβασα σε κάποια γερμανικά forums για προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί χρήστες της συγκεκριμένης συσκευής, και συγκεκριμένα:
- Σημαντικά bugs στο software, μερικά από τα οποία λύνονται μετά από firmware update στην αντιπροσωπεία.
- Ένα συνεχή background θόρυβο κατά την αναπαραγωγή MP3.

Προσωπικά από το RCD με ενδιαφέρει κυρίως η δυνατότητα αναπαραγωγής MP3 από USB και η ποιότητα ήχου, όπως και η ευκολία χρήσης (π.χ. συμβατότητα με διαφορετικές συσκευές αποθήκευσης, αλφαβητική ταξινόμιση τραγουδιών κλπ). Δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσω εξωτερικά ενισχυτικά, τουλάχιστον σύντομα, αλλά τα ενσωματωμένα. Επιπλέον, η TFT οθόνη του MP66, αν και ευπρόσδεκτη, δεν αποτελεί κριτήριο για την αγορά του, επειδή χρησιμεύει μόνο για τις βασικές λειτουργίες και ρυθμίσεις (και όχι π.χ. για την αναπαραγωγή φωτογραφιών ή ταινιών, όπου θα ήταν απαραίτητη).

Με δεδομένα αυτά, τα βασικό μου ερώτημα είναι πως συγκρίνεται το MP66 (ανεξαρτήτως τιμής) σε σχέση με νεότερες προτάσεις που ενσωματώνουν και κάποιες τεχνολογίες βελτίωσης του ήχου από συμπιεσεμένα αρχεία, όπως:

- Pioneer Pioneer DEH-P6000UB
- Kenwood KDC-W7141UY

Reaction score
180
Αυτό κοιτούσα στην αρχή, αλλά μου είπαν ότι μπορώ στο sub out να βάλω έναν διακλαδωτή και να βγάλει δύο rca.Giobanni περιμένούμε τα φώτα σου!!
Νομιζω οτι στην "πλεξουδα" με τα RCA δεν υπαρχει καθολου καλωδιο subout.
Το μαυρο και το κοκκινο ειναι preout μπροστα δεξι - μπροστα αριστερο
και το κιτρινο και ασπρο ειναι preout πισω δεξι - πίσω αριστερο.
Giobanni που εισαι?

ΥΓ. Με γεια. Ομορφο το Memphis.

Reaction score
0
Thanx!!!Όχι δεν είναι στην πλεξούδα με τα rca, είναι στην μεσαία πλεξούδα το μαύρο.Πάντως αναπαραγωγή φωτογραφιών έχει.Στάθη όταν λες bugs στο software τι εννοείς?Kαι ο θόρυβος στα mp3 ήταν σε όλα ή κάποιοι το ανέφεραν?

Reaction score
49
Απάντηση: Re: BLAUPUNKT MEMPHIS MP66

Και εδώ είναι όλα τα καλώδιο.
Το αριστερα δίνει line out για front left, front right, rear left, rear right.To μαύρο rca που είναι στο κέντρο είναι sub out απο ότι γράφει.Πως όμως συνδέεται αφού το καλώδιο απο το ενυσχητή ξεκινάει με δύο rca?Τελικά θα χρειαστώ επιπλέον καλώδιο ή αυτά που έχει φτάνουν????Περιμένω εναγωνιοδώς απαντήσεις!!!

Λοιπόννννν......
Αυτό που πρέπει να προσέξετε καλά είναι να μην κουμπώσετε το φις ρεύματος και φις ηχείων σε λάθος θέση γιατί θα κάνετε ζημιά. Και το τονίζω γιατί οι υποδοχές είναι ίδιες στο μάτι (8 πινάκια) και μπορεί από βιασύνη να γίνει λάθος.....
Αν είναι οι «μαμά» δεν θα έχετε πρόβλημα γιατί το πλαϊνό αυτάκι βρίσκεται σε άλλη θέση, αλλά δεν ξέρω αν οι φίσες είναι «μαμά»

Οι τρεις φίσες που έχετε είναι: γενική (κεραία ραδιοφώνου, Radio mute, sub out, εντολή για ηλεκτρική κεραία, φωτισμός, διακόπτης, συνεχές και γείωση)
Στην φωτογραφία είναι η τέρμα δεξιά.

Η άλλη φίσα (η μεσαία) είναι για τα ηχεία μας και
η άλλη (τέρμα αριστερά) είναι για εξόδους προενίσχυσης.
Κανονικά το Memphis όταν αγοράσεις την extra φίσα για εξόδους προενίσχυσης έχει 6 rca (FL-FR-RL-RR-Sub) και το καλωδιάκι remote (για την ενεργοποίηση του ενισχυτή) αλλά στην μεριά που κουμπώνει στην πηγή έχει άλλα δύο μικρά βυσματάκια με το ένα από αυτά να συνδέεται στην φίσα ρεύματος όπου υπάρχει υποδοχή για sub out

Δες την φωτό:

Attachments

Reaction score
49
Απάντηση: BLAUPUNKT MEMPHIS MP66

Αυτό που πρέπει να ρωτήσω τώρα είναι το εξής:
Πως θα συνδέσεις τους ενισχυτές?
Αν πχ συνδέσεις τον 4κάναλο γεφυρωμένο (οπότε θα έχεις 2κάναλο ουσιαστικά) και οδηγήσεις μόνο τα εμπρός (ενώ τα πίσω τα οδηγήσεις από τον ενισχυτή της πηγής) ενώ τον δικάναλο μόνο για το sub τότε μπορείς να:
πάρεις σήμα για τον ενισχυτή των ηχείων από τις Front Pre Amp ενώ για τον ενισχυτή του sub από τις rear pre amp

Προσωπικά θα αγόραζα την φίσα με τις 6 εξόδους και θα δούλευα άψογα χωρίς πατέντες. Και θα εκμεταλλευόμουν όλες τις δυνατότητες της πηγής και κυρίως τον έλεγχο του sub από την πηγή (πχ μπορεί αργότερα να θες να βάλεις το μικρόφωνο ισοστάθμισης κλπ)

Δεν είναι κακή η λύση του διακλαδωτή αλλά για την περίπτωση που θα παίζεις με το Fader της πηγής, για να μην χάνεις το μπάσο από το sub πάρε σήμα από Front Right & Rear Left (και όχι από το ζεύγος Front μόνο ή Rear). Και βεβαίως θα χάσεις το παιχνίδι των ρυθμίσεων του sub μέσα από την πηγή αφού δεν έχεις καρφώσει το κατάλληλο βύσμα στην θέση 3 του φις ρεύματος (που είναι η υποδοχή sub out)

Reaction score
49

φιλε πως το ειδες το ραδιο???πες καμια εντύπωση....

Ο ραδιοφωνικός δέκτης του Blaupunkt είναι άριστος.....
Ή μάλλον ΑΡΙΣΤΟΣ!!!!
Ήταν η πρώτη φορά που στο αυτοκίνητό μου άκουσα πολύ ραδιόφωνο.
Έχει τρομερή ευαισθησία, πιάνει παντού τουλάχιστον σε αξιόλογο επίπεδο και εντός πόλης χτυπάει 10/10.
Αν κάποιος ακούει πολύ ραδιόφωνο, το Memphis είναι άριστη επιλογή!

Reaction score
49
Απάντηση: BLAUPUNKT MEMPHIS MP66

Γιώργο, προσωπικά (πέρα από την αγορά του φις των εξόδων προενίσχυσης) θα έκανα το εξής:

Θα τοποθετούσα την πηγή, θα απενεργοποιούσα τον ενισχυτή της (υπάρχει η δυνατότητα μέσα από το menu της πηγής) και θα έστελνα σήμα στον 4κάναλο και στον 2κάναλο.
Τον 4κάναλο θα τον γεφύρωνα και θα οδηγούσα μόνο μπροστινά ηχεία (τα πίσω θα τα έβγαζα εντελώς) τα οποία επ' ευκαιρίας θα αντικαθιστούσα με ένα συμπαθητικό σετ διαιρούμενων (κόστους μέχρι 150-170€)
Τον 2κάναλο μόνο για το sub γεφυρωμένο!
Και τέλος......

Reaction score
3
Λοιπόν πήγα και το είδα από κοντά. Μου έκανε πάρα πολύ θετική εντύπωση η κατασκευή του και η στιβαρότητα της πρόσοψης. Γενικά η συσκευή αποπνέει μία αίσθηση ποιότητας, χωρίς όμως να είναι συντηρητική σε σχεδιασμό. Τα πλαστικά φαίνονται πολύ καλά και σε σχέση με άλλα RCD δε γεμίζει δαχτυλιές κλπ. Πιστεύω ότι εμφανισιακά ταιριάζει στο αυτοκίνητό μου περισσότερο από όλα τα άλλα μοντέλα που ανέφερα προηγουμένως, και λαμβάνοντας υπόψη και τα σχόλια του Γιάννη... το παράγγειλα (απλά μάλλον θα προσπαθήσω να βάψω ασημί το μαύρο πλαίσιο ώστε να φαίνεται ακόμα καλύτερο)! :107:

Reaction score
3
Στάθη όταν λες bugs στο software τι εννοείς?Kαι ο θόρυβος στα mp3 ήταν σε όλα ή κάποιοι το ανέφεραν?
Κάποια από τα bugs και προβλήματα που ανέφεραν, απότι θυμάμαι, ήταν ότι (άσχετη η σειρά):
- Δεν αναγνώριζε κάποιους σκληρούς δίσκους 2.5".
- Δε μπορούσες να αλλάξεις το μήνυμα χαιρετισμού που προβάλλεται στην αρχή.
- Δεν υφίσταται η λειτουργία animation που περιγράφεται στο manual.
- Όταν το σβήσεις και ξανα-ανάψεις, στα MP3 από USB πολλές φορές χάνει το σημείο απ' όπου έπαιζε. Ή μπορεί να συνεχίσει από το σωστό κομμάτι, αλλά το επόμενο κομμάτι που θα παίξει να είναι το πρώτο που θα έπαιζε αν συνέδεες εκ νέου τη μνήμη USB.
- Δε θυμόταν την προηγούμενη ένταση ήχου μετά από mute.
- Σε κάποιον κόλλαγε και έπρεπε να γυρίσει το κλειδί του αυτοκινήτου 2-3 φορές μέχρι να δουλέψει πάλι κανονικά.

'Ισως να μην είναι και τραγικά bugs, αλλά καλύτερα να μην υπήρχαν. Βέβαια φαντάζομαι ότι τα νεότερα μοντέλα θα έχουν αναβαθμισμένο software. Στο κατάστημα που το είδα κάθισα και έπαιξα λίγο με τα μενού του, και τουλάχιστον το μήνυμα χαιρετισμού μπορούσες να το αλλάξεις κανονικά.

Τον θόρυβο κάποιοι τον είχαν ακούσει και κάποιοι άλλοι όχι. Σε κάποιον άλλο έβγαζε περίεργους θορύβους από τα ηχεία μετά από μία πολύ κρύα νύχτα (αλλά διορθώθηκε μετά από μεσολάβηση του service).

Γενικά θα έλεγα πως αυτά μπορεί να συμβούν ως μεμονωμένα περιστατικά, αλλά μου φάνηκαν αρκετά μαζεμένα. Τώρα θα δείξει... από κοντά μου φάνηκε πολύ προσεγμένη η συσκευή και θέλω να ελπίζω για το καλύτερο! :107:

Reaction score
0
Γιάννη αυτό το μαύρο rca που φένεται στη φωτό πάνω δεξιά αν και δεν φαίνεται καλά είναι απο την δεξια φύσα (του ρεύματος) και ξεκινάει απο την θέση τρία!Βασικά ξεκινάει ένα καλωδιάκι απο την θέση τρία που την αναφέρει ως sub out και ένα αν δεν κάνω λάθος απο την 8 που είναι ground, και καταλήγη στο ένα rca.Εκεί έλεγα να βάλω τον διακλαδωτή.Θα χάσω τις ρυθμίσεις του sub?Α! Οι φύσες έχουν διαφορετικά αυτάκια και δεν μπορούν να μπουν σε λάθος θέσεις

Στάθη οι κινούμενες εικόνες απο ότι διάβασα στις οδηγίες, και αν κατάλαβα καλά, γιατί ακόμα δεν πρόλαβα να ασχοληθώ αρκετά, πρέπει να είναι σε μορφή bmp, και αν κατάλαβα καλά πρέπει να είναι 8 bmp που τα διαβάζει στη σειρά

Reaction score
0
Όσο γιατο πώς θα τα συνδέσω, έλεγα να βάλω στον 4καναλο τα μπρος και πίσω ηχεία, και στον δικάναλο το sub.Θα έχω καλύτερη αποδοση (μιλάω για χειμώνα, γιατί το καλοκαίρι όταν το έχω ανοιχτό, τα πίσω καταργούνται γιατί κλείνει εκεί η κουκούλα, και εκτός αυτού δεν ακούω πολύ δυνατά όταν είναι ανοιχτό) αν κάνω το εξής:
Γεφυρώνω τον 4κανάλο και βάζω εκεί το sub, στον δικάναλο βάζω τα οβαλ, και τα μπροστά(που στο μέλλον θα αλλάξω) τα τρέχω απο τον ενισυτή της πηγής?Δυναμώνει περισσότερο το sub και τα οβάλ σε αυτή την περίπωση?

Απο ότι κοίταξα στις οδηγίες η φύσα που είναι στη φωτό δεξιά είναι του ρεύματος, και στη μέση των ηχείων

Reaction score
49

Κάποια από τα bugs και προβλήματα που ανέφεραν, απότι θυμάμαι, ήταν ότι (άσχετη η σειρά):
- Δεν αναγνώριζε κάποιους σκληρούς δίσκους 2.5".
- Δε μπορούσες να αλλάξεις το μήνυμα χαιρετισμού που προβάλλεται στην αρχή.
- Δεν υφίσταται η λειτουργία animation που περιγράφεται στο manual.
- Όταν το σβήσεις και ξανα-ανάψεις, στα MP3 από USB πολλές φορές χάνει το σημείο απ' όπου έπαιζε. Ή μπορεί να συνεχίσει από το σωστό κομμάτι, αλλά το επόμενο κομμάτι που θα παίξει να είναι το πρώτο που θα έπαιζε αν συνέδεες εκ νέου τη μνήμη USB.
- Δε θυμόταν την προηγούμενη ένταση ήχου μετά από mute.
- Σε κάποιον κόλλαγε και έπρεπε να γυρίσει το κλειδί του αυτοκινήτου 2-3 φορές μέχρι να δουλέψει πάλι κανονικά.
Σε πολλές συσκευές υπάρχουν προβλήματα αναγνώρισης εξωτερικών δίσκων. Και όχι μόνο σε αυτήν....Άλλωστε είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός δίσκων που αποκλείεται να βρούμε κάποια data base δίσκων που να παίζουν 100% με το μηχάνημα.
Εγώ είχα δοκιμάσει 3-4 διαφορετικά flash sticks και έπαιξαν όλα μια χαρά. Και 2 εξωτερικούς 2.5άρηδες και επίσης όλα ΟΚ....
Μάλλον στατιστικά είναι δύσκολο να σας προβληματίσει αυτή η δυνατότητα.....

Animation εννοείς το screensaver?
Αν ναι, πρέπει να την ενεργοποιήσεις στο υπομενού display settings. Αλλά δεν θυμάμαι αν το δοκίμασα γιατί τα μπιχλιμπίδια στην οθόνη δεν μου αρέσουν και μόνο κακό κάνουν στον ήχο :126:

Είχα σβήσει/ ανάψει πάρα πολλές φορές το αυτοκίνητο. Είτε σε Usb, είτε σε κάρτα SD είτε σε CD. Κάθε φορά επέστρεφε εκεί που είχε σταματήσει. Κανένα πρόβλημα......
Το μόνο σπαστικό είναι ότι για να βάλεις άλλο κάρτα SD θα πρέπει να βγει η πρόσοψη από την πηγή (το slot είναι κάτω αριστερά)

Στο θέμα του mute τώρα....
Υπάρχει μια ρύθμιση της πηγής που λέγεται «Last Volume»
Είναι στο υπομενού «Volume Settings».
Εκεί μπορείς να ρυθμίσεις, ώστε μετά το off (ή και mute αν θυμάμαι καλά) να επιστρέφει ο ήχος στην προεπιλεγμένη ένταση που έχουμε ρυθμίσει. Ίσως όσοι είχαν πρόβλημα να είχαν ρυθμίσει λάθος το συγκεκριμένο menu!
Το mute ενεργοποιείται απλά αν πατήσουμε μία φορά το πλήκτρο (μπλε, στο κέντρο του κύκλου αριστερά της οθόνης) on-off.
Για να ανάψει/ σβήσει η πηγή πατάμε το ίδιο με διάρκεια.

Η πηγή πάντα έπαιρνε μπροστά. Κανένα πρόβλημα. Ποτέ!

'Ισως να μην είναι και τραγικά bugs, αλλά καλύτερα να μην υπήρχαν. Βέβαια φαντάζομαι ότι τα νεότερα μοντέλα θα έχουν αναβαθμισμένο software. Στο κατάστημα που το είδα κάθισα και έπαιξα λίγο με τα μενού του, και τουλάχιστον το μήνυμα χαιρετισμού μπορούσες να το αλλάξεις κανονικά.
Θα ανεβάσω αργότερα φωτό που είχα αλλάξει το μήνυμα της πηγής όταν την ενεργοποιείς!! :116:
Είναι και χαρακτηριστική αφού αναφέρω χρονολογία, τον τίτλο του περιοδικού που συνεργαζόμουν και το αυτοκίνητο!!

Τον θόρυβο κάποιοι τον είχαν ακούσει και κάποιοι άλλοι όχι. Σε κάποιον άλλο έβγαζε περίεργους θορύβους από τα ηχεία μετά από μία πολύ κρύα νύχτα (αλλά διορθώθηκε μετά από μεσολάβηση του service).
Κανένα πρόβλημα σε αυτό!
Μπορεί να παίζει πρόβλημα σε άλλο τομέα (πχ σε κάποιο ενισχυτή ή ηχείο κλπ), ακόμα και στο αυτοκίνητο ή τις συνθήκες (πχ πολύ υγρασία ή κρύο κλπ)

Γενικά θα έλεγα πως αυτά μπορεί να συμβούν ως μεμονωμένα περιστατικά, αλλά μου φάνηκαν αρκετά μαζεμένα. Τώρα θα δείξει... από κοντά μου φάνηκε πολύ προσεγμένη η συσκευή και θέλω να ελπίζω για το καλύτερο! :107:
Μην ανησυχείτε. Η πηγή είναι πολύ καλή και άριστη αν συνυπολογίσουμε την τιμή της!!!

Reaction score
49

Απο ότι κοίταξα στις οδηγίες η φύσα που είναι στη φωτό δεξιά είναι του ρεύματος, και στη μέση των ηχείων

Ναι.....'Εχεις δίκιο. Δεν είδα καλά την φωτό!!!!!
Νόμιζα πως το χοντρό βύσμα (για την ηλεκτρική κεραία λογικά) ήταν στην μεσαία φίσα!

Για τις συνδέσεις θα σου πω λίγο αργότερα!!!
Κάνω μια δουλίτσα.....

Reaction score
0
Οκ, όχι το χοντρό μαυρο βύσμα είναι το rca που είναι το sub out.Γιάννη χίλια ευχαριστώ!!!

Reaction score
49

Θα ανεβάσω αργότερα φωτό που είχα αλλάξει το μήνυμα της πηγής όταν την ενεργοποιείς!! :116:
Είναι και χαρακτηριστική αφού αναφέρω χρονολογία, τον τίτλο του περιοδικού που συνεργαζόμουν και το αυτοκίνητο!!

Ορίστε η φωτογραφία......

Attachments

Reaction score
49

Όσο γιατο πώς θα τα συνδέσω, έλεγα να βάλω στον 4καναλο τα μπρος και πίσω ηχεία, και στον δικάναλο το sub.Θα έχω καλύτερη αποδοση (μιλάω για χειμώνα, γιατί το καλοκαίρι όταν το έχω ανοιχτό, τα πίσω καταργούνται γιατί κλείνει εκεί η κουκούλα, και εκτός αυτού δεν ακούω πολύ δυνατά όταν είναι ανοιχτό)
Αυτή είναι η λογικότερη κίνηση από αυτές που αναφέρεις.
Προσωπικά θα καταργούσα τα πίσω ηχεία έτσι κι αλλιώς και θα γεφύρωνα τον 4κάναλο για να οδηγήσω μόνο τα μπροστινά ηχεία. Ιδιαίτερα αν κάποια στιγμή τα αντικαταστήσεις με κάποια συμπαθητικά διαιρούμενα εμπρός!!

Τον 2κάναλο γεφυρωμένο θα τον χρησιμοποιούσα για το sub και τέλος!!!

αν κάνω το εξής:
Γεφυρώνω τον 4κανάλο και βάζω εκεί το sub, στον δικάναλο βάζω τα οβαλ, και τα μπροστά(που στο μέλλον θα αλλάξω) τα τρέχω απο τον ενισυτή της πηγής?Δυναμώνει περισσότερο το sub και τα οβάλ σε αυτή την περίπωση?
Μην σκεφτείς άλλο αυτή τη λύση......Θα παίξει χειρότερα....
Αν γεφυρώσεις τον 4κάναλο για να παίξεις με τα 2 κανάλια τα πίσω οβάλ και τα άλλα δύο γέφυρα στο sub θα στέλνεις επιπλέον ισχύ στα ηχεία που κανονικά δεν έπρεπε καν να υπάρχουν με αποτέλεσμα να χαλάσεις εντελώς τη μουσική σκηνή που οφείλει να είναι μπροστά!!!!
Χώρια που αν τα τροφοδοτικά του ενισχυτή δεν είναι τόσο καλά, στα δύσκολα περάσματα της μουσικής (που θα ζητάει το sub ρεύμα) θα «κλατάρει» από ρεύμα και θα σου βγάζει παραμόρφωση στα πίσω ηχεία.....

Και βεβαίως όχι...Δεν θα οδηγήσεις τα εμπρός ηχεία με τον ενισχυτή της πηγής. Πρώτον γιατί δεν θα έχουν σωστή ισχύ και το κυριότερο θα επενεργοποιήσεις τον εσωτερικό ενισχυτή για να δουλέψεις μόνο με τους εξωτερικούς ενισχυτές. Διάβασε και το τεστ. Αναφέρω εκεί και για το θέμα του εσωτερικού ενισχυτή!!

Reaction score
0
Έγινε Γιάννη.Και πάλι σε ευχαριστώ.Κατέληξα στο να συν΄δεσω μπρος πίσω στο 4κάναλο, και μόλις πάρω διαιρούμενα για μπροστά, να καταργήσω τα πίσω και να στείλω όλη την ισχύ μπροστά.Τελικά νομίζω με τον διακλαδωτή στο μαυρο rca (sub out) γίνετε η δουλειά μου και σωστά χωρίς να χάνω ρυθμίσεις έτσι?

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.734
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Gianni Tab