Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Reaction score
1
by the way, χθες ηταν στο σπιτι μου (αναμεσα σε αλλους) ενας μουσικος, με αμεση σχεση με το μεγαρο μουσικης, αλλα βλεπεις δεν γραφει σε forums.

εκει να δεις τι εγινε, εφυγε η παρεα στις 2.20πμ σε τρελο κεφι (ακουγαμε μουσικη απο τις 8.30μμ και οι γυναικες τους περιμεναν 12.00 με 12.30 πισω)- αλλά βλεπεις δεν γραφονται ολα, ουτε και μπορεις να αναγκασεις καποιον να γραψει, οση βαρυτητα και αν εχει η αποψη του.

Reaction score
1
Re: Απάντηση: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Αστειευτηκα Ηλια, απλα περιμενω την συνεχεια. Ηλια μπορεις να αρχισεις εσυ. Σαν κατοχος των ηχειων της ιδιας εταιριας θα γραψεις τεχνικα χαρακτηριστικα που σαψως τα γνωριζεις καλυτερα.

υπομονη, θα γραψω αν το κρινω απαραιτητο...

Reaction score
8
Βασιλη, ως φιλοξενουμενος εκεινη την ημερα μπορεις να γραψεις πρωτος τις εντυπωσεις σου τοσο απο την επισκεψη οσο και απο την ηχητικη εκτιμηση των ηχειων. Αλλωστε αν ειναι διαφορετικη απο την δικη μου, αυτο δεν σημαινει τιποτα, μιας και δεν ειναι υποχρεωτικο να συμπιπτουν οι ακουστικες εκτιμησεις δυο ανθρωπων, γιατι αν συνεβαινε αυτο, θα υπηρχε μονο ενα η ελαχιστα ηχεια που θα συνεκλιναν προς αυτην την εννιαια ακουστικη εκτιμηση.
Το σημαντικοτερο για μενα ηταν η γνωρημια με ανθρωπους του χομπυ μας και η φιλια που αναπτυσεται μεταξυ μας, γι αυτο θα σε παρακαλουσα να εκφρασεις ελευθερα την αποψη σου.

Reaction score
4.250
Απάντηση: Ηχεια Analysis - συναντησεις κατοχων

Ενταξει, με επεισες. Παλι εμπροσθοφυλακη :114:
Καταρχην να πω οτι πηγα προκατελειμενος θετικα. Δηλαδη εχοντας διαβασει στον διεθνη τυπο διθυραμβους ειχα μια ανυπονησια να δω αν θα επαληθευθουν τα γραφομενα. Αλωστε ηταν ενα ηχειο ακριβο (18.000 καινουριο) και επρεπε υποχρεωτικα να αποδωσει. Στα αρνητικα φυσικα η ηλικια του ηχειου (περιπου 7-8 ετων).
Εμφανησιακα επιβλητικο με τα 2 μετρα υψος και τα 70 περιπου εκατοστα πλατος.
Απο τις πρωτες νοτες εδειξε οτι ειναι κλασικο ηχειο πανελ με οτι συνεπαγεται. Ιδιως απο ενα διμετρο ηχειο. Εκταση αναλυση και ογκος στον ηχο. Χαμηλο ναι μεν καλο αλλα δεν πιανει τα ηχεια με τα 10ιντσα και 12ιντσα γουφερ. Αλωστε φανηκε οτι ειχε και καποιο προβλημα τεχνικο οταν σηκωναμε πολυ τις εντασεις (προφανως διορθωνεται με καποιο τροπο, πραγμα που το υποσχεθηκε αλωστε). Ωστοσο και στην περιοχη που τα πανελ δινουν τα ρεστα τους κατι δεν με γεμιζε. Εγω λεω πως μαλλον το ηχειο μας εδειξε την ηλικια του. Δηλαδη σα να ελειπε η λαμψη και η αστραφτεροτητα του ηχου. Επειδη αυτα που λεω ειναι και λιγο υποκειμενικα ενδεχομενως σε καποιον αλλο να του εδινε τελειως διαφορετικη αποψη. Αλλα εχοντας ακουσει προσφατα κι αλλα πανελ αυτη ειναι η αποψη μου. Δεν αποκλειω βεβαια και το γεγονος οτι μπορει τα ενισχυτικα να μην κανουν και την καλυτερη χημεια με το εν λογω ηχειο. Στην ουσια κατεληξα οτι οσον αφορα το ηχειο που θα αγορασω θα ειναι τελειως καινουριο η στην χειροτερη περιπτωση λιγων μηνων.
Δεν σας κρυβω οτι περιμενω την αποψη του Θαναση και του Ηλια για να μου πουν σαν τριτοι στην προκειμενη περιπτωση και ενδεχομενως πιο ψυχραιμοι πως τους φανηκε. Και μαλιστα σε σχεση και με τα δικα τους που ειναι της ιδιας εταιριας.

Reaction score
1

Ενταξει, με επεισες. Παλι εμπροσθοφυλακη :114:
Καταρχην να πω οτι πηγα προκατελειμενος θετικα. Δηλαδη εχοντας διαβασει στον διεθνη τυπο διθυραμβους ειχα μια ανυπονησια να δω αν θα επαληθευθουν τα γραφομενα. Αλωστε ηταν ενα ηχειο ακριβο (18.000 καινουριο) και επρεπε υποχρεωτικα να αποδωσει. Στα αρνητικα φυσικα η ηλικια του ηχειου (περιπου 7-8 ετων).
Εμφανησιακα επιβλητικο με τα 2 μετρα υψος και τα 70 περιπου εκατοστα πλατος.
Απο τις πρωτες νοτες εδειξε οτι ειναι κλασικο ηχειο πανελ με οτι συνεπαγεται. Ιδιως απο ενα διμετρο ηχειο. ????????????????????????Εκταση αναλυση και ογκος στον ηχο. Χαμηλο ναι μεν καλο αλλα δεν πιανει τα ηχεια με τα 10ιντσα και 12ιντσα γουφερ????????????????????????????????. Αλωστε φανηκε οτι ειχε και καποιο προβλημα τεχνικο οταν σηκωναμε πολυ τις εντασεις (προφανως διορθωνεται με καποιο τροπο, πραγμα που το υποσχεθηκε αλωστε). Ωστοσο και στην περιοχη που τα πανελ δινουν τα ρεστα τους κατι δεν με γεμιζε. Εγω λεω πως μαλλον το ηχειο μας εδειξε την ηλικια του. Δηλαδη σα να ελειπε η λαμψη και η αστραφτεροτητα του ηχου. Επειδη αυτα που λεω ειναι και λιγο υποκειμενικα ενδεχομενως σε καποιον αλλο να του εδινε τελειως διαφορετικη αποψη. Αλλα εχοντας ακουσει προσφατα κι αλλα πανελ αυτη ειναι η αποψη μου. Δεν αποκλειω βεβαια και το γεγονος οτι μπορει τα ενισχυτικα να μην κανουν και την καλυτερη χημεια με το εν λογω ηχειο. Στην ουσια κατεληξα οτι οσον αφορα το ηχειο που θα αγορασω θα ειναι τελειως καινουριο η στην χειροτερη περιπτωση λιγων μηνων.
Δεν σας κρυβω οτι περιμενω την αποψη του Θαναση και του Ηλια για να μου πουν σαν τριτοι στην προκειμενη περιπτωση και ενδεχομενως πιο ψυχραιμοι πως τους φανηκε. Και μαλιστα σε σχεση και με τα δικα τους που ειναι της ιδιας εταιριας.

Το ηχειο εδειξε την κλαση του αλλα τα ενισχυτικα σου -λαμπες 115w/ch σε συνδυασμο με την 2μετρη μεμβρανη και την αντισταση των 3ohm χαλαρα- τα βρηκαν σκουρα απο την αποψη της οδηγησης.
σε αυτο που εγραψες για το χαμηλο πρεπει να προσθεσεις "με τα ενισχυτικα μου"
το ηχειο ειναι ικανο για απιστευτα μετωπα χαμηλου και ταχυτατα μεταβατικα.

το ηχειο χρειαζεται πολυ ρευμα, ρευμα που τα ενισχυτικα σου δεν διαθετουν. σε μεταβατικα οι ενισχυτες κατερρεαν και τρεμοπαιζαν οι λαμπες .

προσοχη βασιλη, μην μπερδευτεις:
δεν σου γραφω οτι δεν ειναι καλα ηχητικα.
σου γραφω οτι δεν διαθετουν το ρευμα που απαιτειται για τους αμφιτρυωνες.

επισης θα πρεπει να πειραματιστεις με τις προενισχυτριες σε καθε περιπτωση στο θεμα του ταιριασματος συσκευων

*******ειμαι στη διαθεση σου για να βοηθησω σε οτι χρειαστεις και το γνωριζεις αυτο και απο το οτι ηρθα μαζι σου εκεινη τη μερα (πιθανως παρακάμπτοντας το προγραμμα μου αφου το εμαθα μολις το μεσημερακι) και απο το οτι ειδα τα ηχεια εξαρχης και σου ειπα 2 πραγματα.*****

αυτα. για οτι αλλο θες παρε τηλεφωνο, καλη συνεχεια στην αναζητηση ηχειων. πανω απ ολα ακου, μαθε, ασχολησου με το χομπυ, μαζεψε εμπειριες.

να ξερεις οτι στην ακροαση δεν κριθηκαν οι αμφιτρυωνες αλλα ο εξοπλισμος σου και μαλιστα με πολυ θετικα αποτελεσματα.

Χαρηκα πολυ που γνωρισα τη Λενα, δωσε πολλους χαιρετισμους.

Reaction score
4.250

Ηλια το τρεμοπαιγμα με τις λαμπες το εχω και με τα τωρινα ηχεια σε υψηλες εντασεις. Αντιθετως με τα VMPS RM30 που εχουν ευαισθησια 93 db και με τις 6550 λυχνιες δεν παρατηρησα κατι αναλογο. Φυσικα γνωριζω οτι οτι τα περισσοτερα πανελ δεν ειναι οι καλυτεροι συνεργατες με τους λαμπατους ενισχυτες. Γι αυτο οταν επικοινωνω με τους εμπορους ξεκιναω απο κει την συζητηση, δηλαδη λεγοντας το τι ενισχυτικα εχω. Και φυσικα σε καμια περιπτωση δεν σκεφτομαι για αναβαθμισεις. Θα παρω κατι που θα ταιριαζει με τον καλυτερο τροπο με τους ενισχυτες μου. Αν και ξερω οτι θα επρεπε να εχω τα ηχεια και να ψαχνω για ενισχυτες.
Παντως περιμενω την αποψη σου για τα εν λογω ηχεια σε σχεση με τα δικα σου (ενταξει δεν ειναι το ιδιο σεταπ, αλλα ειμαι σιγουρος οτι εχεις αποψη επι του θεματος).

Reaction score
13

Ηλια το τρεμοπαιγμα με τις λαμπες το εχω και με τα τωρινα ηχεια σε υψηλες εντασεις. Αντιθετως με τα VMPS RM30 που εχουν ευαισθησια 93 db και με τις 6550 λυχνιες δεν παρατηρησα κατι αναλογο. Φυσικα γνωριζω οτι οτι τα περισσοτερα πανελ δεν ειναι οι καλυτεροι συνεργατες με τους λαμπατους ενισχυτες. Γι αυτο οταν επικοινωνω με τους εμπορους ξεκιναω απο κει την συζητηση, δηλαδη λεγοντας το τι ενισχυτικα εχω. Και φυσικα σε καμια περιπτωση δεν σκεφτομαι για αναβαθμισεις. Θα παρω κατι που θα ταιριαζει με τον καλυτερο τροπο με τους ενισχυτες μου. Αν και ξερω οτι θα επρεπε να εχω τα ηχεια και να ψαχνω για ενισχυτες.
Παντως περιμενω την αποψη σου για τα εν λογω ηχεια σε σχεση με τα δικα σου (ενταξει δεν ειναι το ιδιο σεταπ, αλλα ειμαι σιγουρος οτι εχεις αποψη επι του θεματος).

Ειναι που ειναι ζορικα τα πανελ, ειναι κι εκεινο το μυστηριο autobias που φρεναρει το συστημα στα ζορια, ηταν φαινεται βαρυς κι ο Τανομεζες .... ηρθε κι εδεσε.

Να με συγχωρουν οι φιλοι πορτιερηδες-φυσιογνωμιστες που πεταγομαι σαν ... αλλα εγω θα κυτταγα και κανενα μεγαλο τριδρομο τυπου ATC. 'H κατι παρομοιο σε αυτο το σεναριο, αποδεδειγμενης ευθυτητος της καμπυλης Impedance. Να δεις πως θα του φυγουν και τα πονακια και τα τρεμουλιασματα.

Reaction score
250

Έχοντας ασχοληθεί με τα Analysis πάνω από μια δεκαετία νομίζω ότι δικαιούμαι να έχω άποψη ! Η άποψη μου συνίσταται στα εξής :
1) Τα ηχεία αυτά δεν έχουν υπερβολικές απαιτήσεις σε ρεύμα. Αντίθετα θα έλεγα η «αντίστασή» τους τα κάνει ιδιαίτερα φιλικά στους ενισχυτές. Γενικά είναι φορτίο «εύκολο».
2) Είναι όμως ιδιαίτερα αναίσθητα ! Άρα απαιτείται πολύ ισχυρός ενισχυτής για να έχεις αξιοπρεπή δυναμική περιοχή και καλά «δυναμικά χαρακτηριστικά».Αυτό οδηγεί περίπου μονοσήμαντα στην επιλογή ισχυρών τρανζιστοράτων ένισχυτών (class AB ή class D).Οι λαμπάτοι (ακόμη και οι πιο ισχυροί push-pull) αντενδείκνυνται .
3) Η μεμβράνη των χαμηλών ισοδυναμεί με περισσότερα από τέσσερα 12ιντσα ηλεκτροδυναμικά woofer στο κανάλι. Λόγω όμως της δίπολης φύσης του ηχείου το παραγόμενο χαμηλό εξαρτάται άμεσα από την τοποθέτηση του ηχείου. Το ηχείο αυτό μπορεί υπό συνθήκες να παράγει χαμηλό με μεγάλη έκταση που προσεγγίζει τα 20 hz. Ταυτόχρονα το χαμηλό αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικό σε όγκο, άρθρωση, πληροφορία. Δεν θα έχει όμως ποτέ το punch και τα δυναμικά που έχει ένα καλό ηλεκτροδυναμικό ηχείο. Υπό συνθήκες βέβαια μπορεί να αποδώσει και χαμηλό ανύπαρκτο (λιγότερο και χειρότερο από ένα κλειστό ηχείο 8 lt με ένα φτωχό 6ιντσο γουφεράκι).

Reaction score
8
ας αρχισουμε απο την δικη μου ακουστικη εκτιμηση που οπως γραφω συνεχως ειναι τελειως προσωπικη υποθεση. Η μαλλον ας αρχισω απο το γεγονος οτι το ηχειο ειχε οντως ενα προβλημα με την αναρτηση της μεβρανης των μεσοχαμηλων που οντως ακουγοταν σε εντονες κορυφωσεις.
Το δευτερο προβλημα της ακροασης, ηταν οντως τα ενισχυτικα του Βασιλη που απο τις πρωτες νοτες καταλαβα οτι δεν μπορουσαν να διεγειρουν πληρως τις μεβρανες των Αναλυσις.
Και αυτο βεβαια δεν εχει σχεση με τον εξαιρετο ηχητικο χαραχτηρα των ενισχυτικων που επισης απο την αρχη θαυμασα. Απλως τα 115 βατ ειναι φυση αδυνατον να οδηγησουν σψστα ενα τετοιο ηχειο και αυτο το καταλαβαινουν οσοι γνωριζουν. Να αναφερω εδω οτι το μικροτερο μοντελο το Ωμεγα που κατεχω το οδηγουν τεσσερεις μονομπλοκ λαμπατοι 400 βατ ανα καναλι και οριακα αρκουν γι αυτο. Και εδω θα ηθελα να επισημανω κατι που ισως οι περισσοτεροι γνωριζουν, το ποσο επηρεαζει αυτο, δηλαδη η αδυναμια πληρους οδηγησης, την εκταση της χαμηλης περιοχης και μαλιστα απο ενισχυτη λυχνιας με EL-34 που ολοι γνωριζουν την υπεροχη μεσουψηλη περιοχη τους, αλλα και την οχι τοσο εκτεταμενη αποδοση στην χαμηλη περιοχη του φασματος.
Τελος για να τελειωσουμε με την συγκεκριμενη περιοχη, υπαρχει και αλλη μια παραμετρος που πρεπει να εξεταστει. Το χαμηλο των πανελ ειναι γρηγορο και καθαρο, αλλα του λειπει αυτη η αισθηση του χτυπηματος - δονησης των ηλεκτροδυναμικων γουφερ. Ετσι καποιοι τα λατρευουν για την αποδοση τους στο συγκεκριμενο μερος του φασματος και αλλοι τα μισουν.
Και ερχομαστε τωρα στις μεσουψηλες η μαλλον καλυτερη στην ηχητικη αποδοση στην περιοχη των υψηλων συχνοτητων. Εδω ηταν που πραγματικα εμενα το ηχειο με σαγηνευσε. Και εδω ειναι που δεν αμφισβητω τον φιλο Βασιλη που η συγκεκριμενη περιοχη δεν τον ικανοποιησε, γιατι εδω υπαρχουν οι απειρες αποψεις των χομπιστων για την αποδοση αυτου του μερους του φασματος. Απο τον ηχο ξυραφι που επιζητουν καποιοι μεχρι την σχεδον ελλειψη της συγκεκριμενης περιοχης. Εγω ας πουμε απεχθανομαι οχι μονον τον τονισμο των υψηλων συχνοτητων, αλλα ακομα και την φλατ αποδοση της, ενω καποιοι αλλοι μπορει να θεωρουν και οτι καποιος τονισμος τους βοηθαει στην καθαροτητα του ακουσματος.
Ως ενα παραδειγμα για τα παραπανω φερω τις εντυπωσεις μας απο την ακροαση των συστηματων της εκθεσης. Αλλοι θεωρουσαν καποια συστηματα κορυφαια και αλλοι θεωρουσαν το ακουσμα των ιδιων συστηματων αδιαφορο. Δεν σημαινει οτι οι μεν η οι δε εχουν δικιο η αδικο.
Συνοψιζοντας θα ελεγα οτι η ακροαση ενος ηχειου και οι ακουστικες εντυπωσεις που συμπαιρενονται απο αυτην, υποκεινται στην προσωπικη αποψη του καθενος και κανεις δεν μπορει να τις κρινει. Τουναντιον αυτο που θα ελεγα οτι πρεπει να μενει ειναι οι ομορφες βραδιες και οι παντα για μενα ευχαριστες ακουστικες εμπειριες με φιλους.

Reaction score
13
εγραφα ταυτοχρονα με τους δυο παραπανω φιλους τους οποιους και καλησπεριζω
Και εγω αμφοτερους.
Θαναση εχεις πιασει το νοημα οσον αφορα τις υψηλες.
Τωρα εγω θα ξαναπω οτι ενα καλο (και ακριβο) συστημα δεν επιτρεπεται να εχει εξαρσεις και ιδιορυθμιες.
Εκτος και αν συμβαδιζουν με τις ιδιορυθμιες του ακροατη του, οποτε παω πασσο.

Reaction score
1.685

Έχοντας ασχοληθεί με τα Analysis πάνω από μια δεκαετία νομίζω ότι δικαιούμαι να έχω άποψη ! Η άποψη μου συνίσταται στα εξής :
1) Τα ηχεία αυτά δεν έχουν υπερβολικές απαιτήσεις σε ρεύμα. Αντίθετα θα έλεγα η «αντίστασή» τους τα κάνει ιδιαίτερα φιλικά στους ενισχυτές. Γενικά είναι φορτίο «εύκολο».
2) Είναι όμως ιδιαίτερα αναίσθητα ! Άρα απαιτείται πολύ ισχυρός ενισχυτής για να έχεις αξιοπρεπή δυναμική περιοχή και καλά «δυναμικά χαρακτηριστικά».Αυτό οδηγεί περίπου μονοσήμαντα στην επιλογή ισχυρών τρανζιστοράτων ένισχυτών (class AB ή class D).Οι λαμπάτοι (ακόμη και οι πιο ισχυροί push-pull) αντενδείκνυνται .
3) Η μεμβράνη των χαμηλών ισοδυναμεί με περισσότερα από τέσσερα 12ιντσα ηλεκτροδυναμικά woofer στο κανάλι. Λόγω όμως της δίπολης φύσης του ηχείου το παραγόμενο χαμηλό εξαρτάται άμεσα από την τοποθέτηση του ηχείου. Το ηχείο αυτό μπορεί υπό συνθήκες να παράγει χαμηλό με μεγάλη έκταση που προσεγγίζει τα 20 hz. Ταυτόχρονα το χαμηλό αυτό μπορεί να είναι εξαιρετικό σε όγκο, άρθρωση, πληροφορία. Δεν θα έχει όμως ποτέ το punch και τα δυναμικά που έχει ένα καλό ηλεκτροδυναμικό ηχείο. Υπό συνθήκες βέβαια μπορεί να αποδώσει και χαμηλό ανύπαρκτο (λιγότερο και χειρότερο από ένα κλειστό ηχείο 8 lt με ένα φτωχό 6ιντσο γουφεράκι).
Πεστα Βασσιλη για να γινει κατανοητο επιτελους.

Ενα ηχειο ( ανεξαρτητα το πως λεγεται και τι τεχνοτροπικης κατασκευης ειναι ) οταν εχει ευαισθησια 80db περιπου στα 4 μετρα απο το σημειο ακροασης για να αποδοσει ακουστικη πιεση ( αισθηση , ιση μ ενα αλλο συμβατικο ηχειο των 90db ) των 50 watts χρειαζεται να καταναλωσει 8 φορες περισσοτερη ισχυ = 400 watts, ακριβως οπως λες κι εσυ Θαναση. Σε ποιο απο τα ενισχυτικα που συζηταμε θα την βρει?
Μην μπερδεουμε λοιπον την πραγματικη ισχυ που θα "ρουφηξει" τελειως αεργα με το ρευμα του ενισχυτη μας.

Η αντισταση των 6 ohm στο συγκεκριμενο δεν πεφτει ποτε κατω απο 3.7 ohm , τιμη απολυτα ανεκτη απο καθε ενισχυτικο.
Αυτος ειναι ο λογος που ακουγεται "ανεμικο" και "κουρασμενο" κι οχι η ηλικια των 6-7 χρονων που αναφερθηκε παρα πανω.

Οταν δοκιμαζαμε το Omega αλλα και το Omicron μιας αλλης εποχης, τα οποια κι εχω ακομη στην κατοχη μου, το εκανα με Krell KSA-150 και Threshold Stasis 3, πραγματικα τερατα τελικοι σε θεματα ισχυος και ρευματος, παρολα αυτα ο ηχος ηταν.........καπως λιγος.

Για το χαμηλο τωρα , οπως λεει ο Βασσιλης , θα το "ακουσεις" να κατεβαινει θα σε γεμισει ογκο κι αναλυση αλλα δεν θα σου ριξει ποτε την κλωτσια μιας μποτας στο στομαχι.

Reaction score
1
μια μικρη υπενθυμιση*, αναφερεστε καποιοι στα omega και omicron αλλα ακουσαμε τον γιγαντα αμφιτρυων, που ριχνει στο omega μισο μετρο υψος σε μεμβρανες μεσοχαμηλων και υψηλων.
το ηχειο ειναι 30% μεγαλυτερο σε υψος απο το αμεσως μικροτερο omega. οι απαιτησεις του απο τα ενισχυτικα ειναι σαφως αυξημενες.

*εκτος αν κανω λαθος και ειχε καποιος απο εσας στην κατοχη του το αμφιτρυων.

γεια χαρα

Reaction score
2
μια μικρη υπενθυμιση*, αναφερεστε καποιοι στα omega και omicron αλλα ακουσαμε τον γιγαντα αμφιτρυων, που ριχνει στο omega μισο μετρο υψος σε μεμβρανες μεσοχαμηλων και υψηλων.
το ηχειο ειναι 30% μεγαλυτερο σε υψος απο το αμεσως μικροτερο omega. οι απαιτησεις του απο τα ενισχυτικα ειναι σαφως αυξημενες.

*εκτος αν κανω λαθος και ειχε καποιος απο εσας στην κατοχη του το αμφιτρυων.

γεια χαρα
Ηλια ο αμφιτριωνας ειναι το ποιο ευκολοδηγητο ηχειο της εταιριας! Το ομεγα ειναι σαφως ποιο δυσκολο!

Reaction score
4.250

Κατ αρχην την καλημερα μου στην εκλεκτη παρεα.
Ισως ειμαι ο μονος που δεν εχω τις τεχνικες γνωσεις των συνομιλητων (μαθαινω ομως λιγο-λιγο).
Παντα οταν γραφω μια αποψη που σκιαζει την ποιοτητα ενος μηχανηματος ειτε ειναι αυτο ηχειο η ενισχυτες κ.λ.π ειμαι ιδιαιτερα προσεχτικος. Και προσπαθω να καταλαβω γιατι δεν μ αρεσει. Οι φιλοι που γραψανε νωριτερα εξηγησαν με πειστικο τροπο τι δεν πηγε καλα και δεν ακουσαμε αυτα που επρεπε να ακουσουμε απο ενα τετοιο ηχειο. Ο Θανασης εβαλε και μια ακομη πινελια που σε καποιο βαθμο εχει να κανει και με το γουστο.
Πριν απο λιγο καιρο ακουσα 2 φορες τα Quad 2905. Παιζανε με μικρους λαμπατους ενισχυτες. Ο ηχος του ηχειου μ αρεσε παρα πολυ. Αντιθετως το ιδιο το ηχειο το ακουσε και ο Ηλιας με διαφορετικο σεταπ, τον οποιο ομως ο ηχος δεν τον ενθουσιασε.

Reaction score
3.477
Εξ αρχής δηλώνω οπαδός των ηλεκτροδυναμικών, αλλά οι λίγες ακροάσεις που είχα κατά το παρελθόν των ηχείων Analysis Omega, με ικανοποίησαν ηχητικά.

Το μοναδικό σημείο που ενδεχομένως θέλει αρκετό πειραματισμό είναι το θέμα της ταχύτητας στην κάτω μεσαία περιοχή και στις χαμηλές συχνότητες. Μια κακή επιλογή τελικού ενιχυτή και ένας αργός προενισχυτής είναι ικανά να θέσουν το ηχείο εκτός πραγματικότητας, αφού το ηχείο αδυνατεί να αποκαλύψει την πραγματική διάρκεια της κάθε νότες του πενταγράμμου.
Το συγκεκριμένο λάθος το γνωρίζουν όσοι μελετούν μουσική. Η κάθε νότα πρέπει να έχει συγκεκριμένη χρονική διάρκεια, πρέπει να ακολουθει την φυσική απόσβεση του μουσικού οργάνου ή τέλος πάντων να είναι όσο γίνεται πιο πιστό στο ηχογραφημένο υλικό ή το μέσον που καλέιταιι να αναπαράγει.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677
A.C.A. meetings στου Χάρτζη...

Ηλια ο αμφιτριωνας ειναι το ποιο ευκολοδηγητο ηχειο της εταιριας! Το ομεγα ειναι σαφως ποιο δυσκολο!
Στο Audio Profile του Τάσου, μπορείτε να δείτε και 2 meetings που έχουμε κάνει σπίτι του (αυτό του Νοεμβρίου 2007 είναι πιό πρόσφατο και πιό ενδιαφέρον...)

Απλά για ενημέρωση του... Club σας... :126:

Reaction score
4.250

Το δικο μου Audio profile το εχεις?

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.800
Members
38.495
Νεότερο μέλος