Τεχνολογία... βινυλίου...

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Τεχνολογία... βινυλίου...

Αδιαφορώ γιατί προτιμώ κάτι πιο σύγχρονο. :137:

...
Το ΓΡΑΦΩΦΩΝΟ του Edison Εξ ου και Columbia Graphophone Company (EMI) που έπαιζε κυλίνδρους σε αντίθεση με το Γραμμόφωνο του Berliner εξ ου και The Gramophone Company Ltd (ΕΜΙ) που έπαιζε επίπεδους δίσκους.
Φανταστήτε με σε κατάστημα μεταχειρισμένων δίσκων στο Norwich της Αγγλίας, πόλη καταγωγής της γυναίκας μου, κάποιος αγόραζε κυλίνδρους, ενας άλλος δίσκους γραμμοφώνου, εγώ δίσκους βινυλίου και ένας, που έψαχνε τον τέλειο ήχο για πάντα, ώστε να μην παιδεύεται, αγόραζε cd!!!!!!!
Φοβερή εικόνα, αληθινή όχι επιστημονικής φαντασίας! Λ.Σ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Εγώ από παρόμοια καταστήματα Λουκά μου αγοράζω μόνον παλαιά κομπολόγια από κεχριμπάρι. :114:

...

Reaction score
6
Εγώ θέλω να θέσω ένα ερώτημα και όποιος θέλει μου απαντάει.
Έτσι κι αλλιώς πρόκειται για το δικό μου όφελος (τσ, τσ, είμαι εγωίσταρος :138:).

Μου φαίνεται ότι έγραψα κάπου στην αρχή για κάτι δίσκους των Beatles σε Βινύλιο.

Δε κουέστιον:
Αυτοί οι δίσκοι (όλα τα album σε Parlophone και καναδυό σε Capitol) για λόγους δικαιωμάτων δεν έχουν κυκλοφορήσει σε remaster CD και φυσικά ούτε λόγος για HD audio. Η δε σύγκριση με τους ίδιους σε CD απλώς αστεία, τα συγκεκριμένα είναι πολύ υποδεέστερα ηχητικά από τα αντίστοιχα βινύλια (μόνο γι' αυτά μιλάω εντάξει;).
Γιατί να μην εκμεταλευτώ λοιπόν με ένα πικάπ τους συγκεκριμένους δίσκους βινυλίου; Να τους πετάξω ρε παιδιά και να περιμένω του Αγίου π****** ανήμερα πότε θα δεήσουν να τα βγάλουν σε καμιά ηχογράφηση ψηφιακή της προκοπής;

Μη μου πείτε για καλύτερα ηχεία και DAC, αφ' ενός μιλάω για πηγές και αφ' εταίρου τα ηχεία δεν αλλάζουν, αυτά είναι, αυτά θα παραμείνουν στο σπίτι (εδώ με δυσκολία τα έχω κι αυτά ελέω waf).

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.663
Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Φυσικά όποιος έχει δισκοθήκη βινυλίου καλά θα κάνει να έχει και μια πηγή να μπορεί να την ακούει. Εννοείται.
Ακόμα κι αν είναι της Lenco, με μόνη έξοδο μια USB...

http://www.lenco-audiovideo.com/ind...80-usb&catid=1:platenspelers&Itemid=3&lang=en

http://www.lenco-audiovideo.com/ind...78-usb&catid=1:platenspelers&Itemid=3&lang=en

http://www.lenco-audiovideo.com/ind...66-usb&catid=1:platenspelers&Itemid=3&lang=en

http://www.lenco-audiovideo.com/ind...67-usb&catid=1:platenspelers&Itemid=3&lang=en
...

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.422
Νίκο μου η διαφωνία μου δεν έχει να κάνει με το συγκεκριμένο θέμα μόνο, αλλά με ένα γενικότερο ρατσισμό που μας διακατέχει.

Γιατί μας είναι δύσκολο να δεχτούμε τα διαφορετικά γούστα και τη διαφορετική κουλτούρα?

Έχουμε όλοι μας κάπου κατασταλάξει. Είτε αυτό είναι αυτοκινήτου SUV ή κούρσα, είτε τρόπος που ακούμε τη μουσική μας μέσα από ασημί ή μαύρα δισκάκια, είτε πίνουμε μπύρα ή κρασί και τόσα άλλα.

Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι βρήκες τον ιδανικό δρόμο και όλοι οι υπόλοιποι θα πρέπει να ακολουθήσουν?
Πιστεύεις ότι θα αλλάξουν κάποιοι απόψεις και αύριο το πρωί θα γεμίσουν οι δρόμοι πεταμένες δισκοθήκες?

Reaction score
8

Ερώτησις: Αν γεμίσουμε ένα σκληρό δίσκο με βινύλια 180gr ριπαρισμένα με σύστημα high end, πόσο θα βαρύνει ο δίσκος;
δεν μου αρεσαν ποτε τα ελαφρια

Reaction score
2
Πλάκα κάνεις βεβαίως ε; Εδώ δεν τολμάμε να ανοίξουμε θέμα για ψηφιακά μέσα ή high definition και πετάγονται να μας υπενθυμίσουν ότι αν δεν σέρνεις μια πέτρα σε ένα πλαστικό δίσκο δεν ακούς σωστά, κούνια που τους κούναγε. Ωραίο το πικάπ, το γουστάρω πολύ και για χρόνια ολόκληρα έπαιζα δίσκους στα μπαράκια. Αλλά πλέον, ΔΕΝ είναι hi end διότι έχει ξεπεραστεί προ πολλού. Υπάρχουν άλλα μέσα που υπηρετούν πολύ καλύτερα αυτό που λέγεται "υψηλή πιστότητα", λεπτομέρεια στην καταγραφή και αναπαραγωγή ήχου. Βλέποντας το video απορώ πως είναι δυνατόν δύο αντίτυπα του ίδιου δίσκου να παίζουν το ίδιο.

Αλλά τι λέω... δεν είναι. :142::142:

...
Μάλλον αυτό
Ωραίο το πικάπ, το γουστάρω πολύ και για χρόνια ολόκληρα έπαιζα δίσκους στα μπαράκια

μου δίνει εξηγήσεις για μερικές απόψεις που έχεις.....

Reaction score
59
Νίκο μην απορείς για το αν δυο αντίτυπα του ίδιου δίσκου παίζουν το ίδιο. Σε πληροφορώ ότι παίζουν διαφορετικά. Έχω κανει ολόκληρη έρευνα. Αλλά επίσης θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι αυτό το διαφορετικά είναι διαφορετικά καλό. Σου αρέσει και το ένα και το άλλο. Μιλάμε φυσικά για κανονικές σωστές παραγωγές, ούτε audiophile ούτε και σαβούρα. Σε πληροφορώ επίσης-επίσης ότι σε αυτές τις περιπτώσεις που τις διαφορές τις ακούς μόνο σε άμεση σύγκριση, ότι το αντίτυπο που ακούγεται λιγότερο καλά, δεν το φτάνει κανένα ψηφιακό. Αποτέλεσμα έρευνας και όχι σε λόγια να βρισκόμαστε.Λ.Σ.

Reaction score
59
Μάλλον αυτό
Ωραίο το πικάπ, το γουστάρω πολύ και για χρόνια ολόκληρα έπαιζα δίσκους στα μπαράκια

μου δίνει εξηγήσεις για μερικές απόψεις που έχεις.....
Ναι και σε μένα! Λ.Σ.

Reaction score
2
Εγώ θέλω να θέσω ένα ερώτημα και όποιος θέλει μου απαντάει.
Έτσι κι αλλιώς πρόκειται για το δικό μου όφελος (τσ, τσ, είμαι εγωίσταρος :138:).

Μου φαίνεται ότι έγραψα κάπου στην αρχή για κάτι δίσκους των Beatles σε Βινύλιο.

Δε κουέστιον:
Αυτοί οι δίσκοι (όλα τα album σε Parlophone και καναδυό σε Capitol) για λόγους δικαιωμάτων δεν έχουν κυκλοφορήσει σε remaster CD και φυσικά ούτε λόγος για HD audio. Η δε σύγκριση με τους ίδιους σε CD απλώς αστεία, τα συγκεκριμένα είναι πολύ υποδεέστερα ηχητικά από τα αντίστοιχα βινύλια (μόνο γι' αυτά μιλάω εντάξει;).
Γιατί να μην εκμεταλευτώ λοιπόν με ένα πικάπ τους συγκεκριμένους δίσκους βινυλίου; Να τους πετάξω ρε παιδιά και να περιμένω του Αγίου π****** ανήμερα πότε θα δεήσουν να τα βγάλουν σε καμιά ηχογράφηση ψηφιακή της προκοπής;

Μη μου πείτε για καλύτερα ηχεία και DAC, αφ' ενός μιλάω για πηγές και αφ' εταίρου τα ηχεία δεν αλλάζουν, αυτά είναι, αυτά θα παραμείνουν στο σπίτι (εδώ με δυσκολία τα έχω κι αυτά ελέω waf).
Παράδειγμα 1..πικάπ των 2000 ευρώ + βελόνα 1000 = 3000
δίσκους??? 180 γρ. απο elusive disc πχ στην τιμή των 20-30 ευρώ.
Παράδειγμα 2...CD player διπλάσιας τιμής.....και βάλε...

Απότέλεσμα??? το 3000 χιλιαρικάκια να δίνω σε δίσκους

Reaction score
8

Πιστεύει κανείς ειλικρινά (πέραν του πως παίζει) ότι υπάρχει περίπτωση ποτέ να αναστηθεί πραγματικά το βινύλιο; Διότι μέχρι στιγμής μένουμε σε επικοινωνιακές φούσκες για να πουλήσουν μερικοί επιτήδειοι κατασκευαστές τα ακριβά τους πλατώ.
το ιδιο ερωτημα δεν τιθεται και για το σιντι;

Reaction score
19
Ναι αλλά οι τεχνοκράτες δεν έχουν αγκιστρωθεί πάνω στο cd ως το απόλυτο μέσο μουσικής όπως συμβαίνει στην άλλη περίπτωση. Ήδη περνάνε στις νέες μορφές διανομής.

Reaction score
19
Τα πράγματα είναι μάλλον πιο απλά. Και για να καταλάβει κανείς την υπεροχή του ενός έναντι του άλλου δεν χρειάζεται να είναι ούτε μουσικόφιλος, ούτε να έχει δίσκους και για την ακρίβεια μπορεί να είναι και κουφός. Χωρίς πλάκα.

Αρκεί να ανοίξει ένα βιβλίο και να διαβάσει για τον τρόπο που αποθηκεύεται η ηχητική πληροφορία στο ένα μέσο και τον αντίστοιχο τρόπο στο πιο εξελιγμένο μέσο. Μόνο αυτό αρκεί, και για κάποιον που μισεί τη μουσική.

Αν από κει και πέρα το ηχητικό αποτέλεσμα είναι μάπα, αλλούνου κεφάλι πρέπει να πάρει κανείς, όχι του μέσου.

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Τεχνολογία... βινυλίου...

Θανάση πιστεύεις οταν στο εξωτερικό ανατυπώνουν βινύλια στα 180 γραμ. στα 200 γραμ. απλά γιατί απευθύνονται σε όλους τους ρομαντικούς???
ή απλά κάτι γινεται????
Μήπως το cd έχει δώσει οτι μπορεί ??? εκ φύσεως ατελές μέσον??

και απλά ξαναγυρνάμαι απο την αρχή ????

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Πιστεύεις ότι θα αλλάξουν κάποιοι απόψεις και αύριο το πρωί θα γεμίσουν οι δρόμοι πεταμένες δισκοθήκες?
Πάλι πάς στο άλλο άκρο άνευ λόγου και ουσίας και ειλικρινά είναι κουραστικό. Είδες πουθενά γραμμένο αυτό το πράγμα; Όποιος έχει δίσκους να πάρει πικάπ να τους ακούει. Αυτό λένε όλοι όσοι έγραψαν σε αυτό το θέμα. Γιατί δεν απαντάς επί της ουσίας και επί των επιχειρημάτων της άλλης πλευράς και το ρίχνεις στις λαϊκές ρήσεις; :137:

1. Για ποιόν λόγο να ασχοληθεί ένας νέος με το βινύλιο (ένα τόσο ακριβό σπορ) αφού το μέσο είναι νεκρό, δεν υπάρχουν δηλαδή παραγωγές; Για να πλουτίζουν κατασκευαστές και έμποροι;
2. Τι μπορεί να δώσει μια τεχνολογία μηχανών αναπαραγωγής βινυλίου, όταν μιλάμε για δίσκους που παρήχθησαν 20-30 χρόνια πριν και με μια μέθοδο που δεν εξασφαλίζει ούτε καν την ίδια ποιότητα στα αντίγραφα της ίδιας πρέσας. Πόσο hi end είναι μια τέτοια προσέγγιση;

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896
Νίκο μην απορείς για το αν δυο αντίτυπα του ίδιου δίσκου παίζουν το ίδιο. Σε πληροφορώ ότι παίζουν διαφορετικά. Έχω κανει ολόκληρη έρευνα. Αλλά επίσης θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι αυτό το διαφορετικά είναι διαφορετικά καλό. Σου αρέσει και το ένα και το άλλο. Μιλάμε φυσικά για κανονικές σωστές παραγωγές, ούτε audiophile ούτε και σαβούρα. Σε πληροφορώ επίσης-επίσης ότι σε αυτές τις περιπτώσεις που τις διαφορές τις ακούς μόνο σε άμεση σύγκριση, ότι το αντίτυπο που ακούγεται λιγότερο καλά, δεν το φτάνει κανένα ψηφιακό. Αποτέλεσμα έρευνας και όχι σε λόγια να βρισκόμαστε.Λ.Σ.
Αυτήν την έρευνα Λουκά την περιμένω πως και πως. Και να σου πω γιατί; Γιατί θα αποδείξει την λανθασμένη προσέγγιση πολλών σε αυτό το μέσο. Θα αποδείξει το μάταιον της υποθέσεως που λέγεται ακριβή μηχανή αναπαραγωγής δίσκων. Ο καλύτερος και ο πιο ψαγμένος βινυλιόφιλος που γνωρίζω (δηλαδή εσύ), παραδέχεται το προφανές, (αυτό που δείχνουν τα video του αυτού του thread), ότι δηλαδή η διαδικασία παραγωγής βινυλίου ποτέ δεν εξασφάλισε σταθερή και καλή ποιότητα ούτε καν ανάμεσα στα ίδια αντίγραφα. Από μόνο του αυτό το δεδομένο, τοποθετεί το βινύλιο σε πολύ κατώτερο επίπεδο από κάποια άλλη σύγχρονη μέθοδο αποθήκευσης μουσικής. Εγώ αυτό δεν το λέω hi end και αυτή είναι η διαφορά στην προσέγγισή μας. Ο θάνατος του μέσου από κάτι τέτοια προήλθε.

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Αυτό είναι το λάθος των ανθρώπων του βινυλίου. ΚΑΝΕΝΑΣ φίλων των ψηφιακών δεν είναι κολλημένος με το μέσο δηλαδή με το σιντάκι, το εξώφυλλό του, τα ράφια της δισκοθήκης του κ.ο.κ. Μόλις μυρίστηκαν άνοδο ποιότητας σε άλλους τρόπους αποθήκευσης μουσικής, έφυγαν χωρίς κανέναν ενδοιασμό και πήγαν σε σκληρούς δίσκους, σε pc audio, αρχεία υψηλής ανάλυσης κλπ. Ούτε ερωτευμένοι με τα dac τους ήταν ούτε με τα transport τους. Με αυτά και μ' αυτά φαίνεται ότι οι μόνοι κολλημένοι με μέσο και τις μηχανές που το υπηρετούν είναι οι βινυλιολάτρεις. Ότι και να βγει, ο Θεός ο ίδιος να κατέβει και να πει πάρτε το xyz μέσο διότι είναι το τέλειο αυτού του κόσμου, αυτοί θα χαϊδεύουν τα πλατώ και τις δισκοθήκες τους αυτοπαραμυθιαζόμενοι για την μουσικοφιλία που τους διακατέχει, ακούγοντας 10 παλιούς δίσκους. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα, τουλάχιστον αυτό βγαίνει από οποιαδήποτε κουβέντα.

Επίσης αυτή η καραμέλα για το ποιές πηγές έχει ο καθένας στο σύστημά του είναι παλιά και έχει χαλάσει. Υπάρχει κανείς ανάμεσά μας που να μην είχε ποτέ σχέση με πικάπ;

...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
3.896

Μήπως το cd έχει δώσει οτι μπορεί ??? εκ φύσεως ατελές μέσον??
Κάτι τέτοια ρε συ είναι για γέλια. Δηλαδή το ένα μέσο που παράγεται με την τεχνολογία του 40, με ποιοτικά κριτήρια χειρότερα από τα πλαστικά τάπερ μεγάλων βιομηχανιών (τα οποία βγαίνουν ΠΑΝΤΑ ίσια) έχει να δώσει κι άλλα στο audio, ενώ ένα ψηφιακό μέσο δεν έχει να δώσει τίποτα.

Μόνο να σε ρωτήσω το εξής. Με ποτηράκια και χάντρες θα δώσει αυτό το παραπάνω το βινύλιο ή σκέτο; :137:

...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.817
Members
38.498
Νεότερο μέλος
antikotsos