WD TV HD: Pre-Release firmware 1.02.10 (16/6/09)

Reaction score
0
Oταν πρόκειται για .vob αρχεία, τα οποία τα έχεις μέσα στους δύο φακέλλους (Video και Αudio), για να εμφανιστεί το .jpg αρχείο σου σαν thumbnail, πρέπει να κάνεις copy ενα μικρό .vob απο τον Video φάκελλο και να τον κάνεις paste στον υποφάκελλο της ταινίας σου.
Αρα, θα έχεις -στον υποφάκελλο 2 φακέλλους (Video και Audio) και 1 αρχείο .vob (όποιο να ΄ναι. Αρκεί το WD να "βλέπει" οτι πρόκειται για αρχειο video.

Δοκίμασέ το κι αν έχεις κάποια απορία ,πες μου να σε βοηθήσω.
Να σου πώ και πως να προσαρμόζεις το μέγεθος στο πάνελ.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.220
Απάντηση: WD TV HD: Pre-Release firmware 1.02.10 (16/6/09)

Παιδιά δοκίμασε κανείς αν με το νέο firmware παίζει αρχεία .vob και να διαλέγεις

γλώσσες και υπότιτλους;

Αυτό το ελάττωμα πάντως με έκανε να μην το έχω αγοράσει ακόμα!

Reaction score
0
Re: Απάντηση: WD TV HD: Pre-Release firmware 1.02.10 (16/6/09)

To thumbnail θα το εμφανίζει στο εικονίδιο της ταινίας δηλαδή;;;;:112::112::112:

Εγώ έχω στο φάκελο Movies υποφακέλους για κάθε ταινία
Οπότε μόλις μπαίνω στο Movies βλέπω τους φακέλους με εικόνα μαζί.
Αν μπώ μέσα σε φάκελο ταινίας τότε μου εμφανίζει μόνο το αρχείο της ταινίας χωρίς thumbnail.

Παρακάτω είναι ένα παράδειγμα του τί βλέπω..... Αυτά είναι οι φάκελοι.
Αν μπείς μέσα σε κάποιο φάκελο βλέπεις το αρχείο βίντεο χωρίς thumbnail.
Γεια και πάλι
Όσο είμαι στη δουλειά για να μη ταλαιπωρηθω στο πσάξιμο
Φτιάχνω φάΣκελο movies και μέσα του φτιάχνω υποφακέλους γιά την κάθε ταινία. Στο κάθε υποφάκελο βάζω την ταινία και τους .srt με το ίδιο όνομα υπότιτλοι.
Από εδώ και πέρα:
α) στο κάθε ΥΠΟΦΑσΚΕΛΟ θα βάλω την φωτό της κάθε ταινίας με το ίδιο όνομα? και σε τι ανάλυση προτείνεις για να μη κουράζεται το μηχανάκι??
β) βάζοντας στο settings το thumbnails αφενός θα βλέπω τα εξώφυλλα και αφετέρου κάνοντας κλικ στο κάθε εξώφυλλο θα μπαίνω στον υποφάκελο της ταινίας?
γ) για τις ταινίες σε μορφή .vob δεν υπάρχει άλλος τρόπος απ' αυτόν που περιέγραψες??
να σαι καλά μιας και κσαίρο ότι θα είσαι αναλυτικός
Ευχαριστώωωω

JL_

Reaction score
19

Παιδιά δοκίμασε κανείς αν με το νέο firmware παίζει αρχεία .vob και να διαλέγεις

γλώσσες και υπότιτλους;

Αυτό το ελάττωμα πάντως με έκανε να μην το έχω αγοράσει ακόμα!
Αρχεία .vob ανέκαθεν τα διάβαζε, με γλώσσες και υπότιτλους, απλώς δεν αναγνωρίζει μενού, διαβάζει μόνο το main movie από κάθε φάκελο VIDEO_TS και πρέπει να είναι απείραχτο το δισκάκι περασμένο από το αρχικό authoring. Aν έχει πέσει δάκτυλος από DVD Shrink κτλ. ξέχνα το, το βγάζει unsupported.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
107.220
Απάντηση: Re: Απάντηση: WD TV HD: Pre-Release firmware 1.02.10 (16/6/09)

Αρχεία .vob ανέκαθεν τα διάβαζε, με γλώσσες και υπότιτλους, απλώς δεν αναγνωρίζει μενού, διαβάζει μόνο το main movie από κάθε φάκελο VIDEO_TS και πρέπει να είναι απείραχτο το δισκάκι περασμένο από το αρχικό authoring. Aν έχει πέσει δάκτυλος από DVD Shrink κτλ. ξέχνα το, το βγάζει unsupported.
Δηλαδή ούτε συμπίεση, ούτε να βγάζω περιττές γλώσσες;

Τα έξτρα να τα περνάω; (δεν τα χρειάζομαι).

Γιατί είναι κρίμα να πιάνει τόσο χώρο μια κοινή ταινία DVD!

Reaction score
0

Γεια και πάλι
Όσο είμαι στη δουλειά για να μη ταλαιπωρηθω στο πσάξιμο
Φτιάχνω φάΣκελο movies και μέσα του φτιάχνω υποφακέλους γιά την κάθε ταινία. Στο κάθε υποφάκελο βάζω την ταινία και τους .srt με το ίδιο όνομα υπότιτλοι.
Από εδώ και πέρα:
α) στο κάθε ΥΠΟΦΑσΚΕΛΟ θα βάλω την φωτό της κάθε ταινίας με το ίδιο όνομα? και σε τι ανάλυση προτείνεις για να μη κουράζεται το μηχανάκι??
β) βάζοντας στο settings το thumbnails αφενός θα βλέπω τα εξώφυλλα και αφετέρου κάνοντας κλικ στο κάθε εξώφυλλο θα μπαίνω στον υποφάκελο της ταινίας?
γ) για τις ταινίες σε μορφή .vob δεν υπάρχει άλλος τρόπος απ' αυτόν που περιέγραψες??
να σαι καλά μιας και κσαίρο ότι θα είσαι αναλυτικός
Ευχαριστώωωω
α)Να σου πω την αλήθεια το πρώτο πόστερ που βρίσκω αυτό βάζω δεν έχω κοιτάξει ποτέ την ανάλυση αλλά πιστευω και 640Χ480 (περίπου) μια χαρά είναι. Δοκίμασε και πιό μεγάλες αν θέλεις και δες πως ανταποκρίνεται.
β)ΝΑΙ :107:
γ) Για vob δοκίμασε αυτό που γράφει ο φίλος. Προσωπικά δε κατεβάζω vob :105:

Enjoy :102:

Reaction score
0

α)Να σου πω την αλήθεια το πρώτο πόστερ που βρίσκω αυτό βάζω δεν έχω κοιτάξει ποτέ την ανάλυση αλλά πιστευω και 640Χ480 (περίπου) μια χαρά είναι. Δοκίμασε και πιό μεγάλες αν θέλεις και δες πως ανταποκρίνεται.
β)ΝΑΙ :107:
γ) Για vob δοκίμασε αυτό που γράφει ο φίλος. Προσωπικά δε κατεβάζω vob :105:

Enjoy :102:
Σ ευχαριστώ και κατ αρχάς και καταρχήν.
Αυ τό που περιγράφω στην ερώτηση α)στο κάθε ΥΠΟΦΑσΚΕΛΟ θα βάλω την φωτό της κάθε ταινίας με το ίδιο όνομα? κάνοντας κλικ στο κάθε εξώφυλλο θα μπαίνω στον υποφάκελο της ταινίας? είναι σωστό?

Reaction score
0

β
....και θα ΄λεγα όσο πιο μεγάλες βρείς.
Αν μάλιστα, αυριο-μεθαυριο αλλάξεις το format της παρουσίασης σε στυλ WDLxTV π.χ., με 5 ή ακόμα και 4 πάνελς, τότε θα χρειαστείς >50ΚΒ εικόνες για να έχουν ικανοποιητική εμφάνιση και να μην pixelιάζουν.
Στη παρούσα περίπτωση (2Χ6 πάνελς) 20ΚΒ-30ΚΒ είναι αρκετά.

Reaction score
1
Οι ιδανικές διαστάσεις του thumbnail είναι - φυσικά - αυτές στις οποίες απεικονίζεται. Αν το thumbnail είναι μικρότερο, τότε το WD το μεγενθύνει με αποτέλεσμα το "πιξέλιασμα" που λέτε. Αν είναι μεγαλύτερο, θα γίνει σμίκρυνση και τα επιπλέοντα pixels θα πεταχτούν. Το σημαντικότερο είναι ότι θα γεμίζει η μνήμη του WD και θα καθυστερεί περισσότερο, χωρίς λόγο.

Με βάση το συγκεκριμένο layout παρουσίασης 2χ6 που ανέβηκε σε προηγούμενο post, το ιδανικό ύψος υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας την κάθετη ανάλυση με το .254. Δηλαδή, αν επιθυμούμε thumbnails για απεικόνιση σε ανάλυση 1080 (που είναι και η μεγαλύτερη), τότε αυτά πρέπει να έχουν ύψος 0.254χ1080=274 pixels. Το πλάτος είναι ύψος χ 0.672 (= 184).

Στο wdtvc χρησιμοποιούν 120χ180. Δεν ξέρω πως τους ήρθε αυτό. Αν δεν πρόκειται για "κόφτη" του firmware (πράγμα που δε γνωρίζω), τότε οι διαστάσεις αυτές είναι αυθαίρετες και δεν ταιριάζουν σε καμία ανάλυση απεικόνισης.

Reaction score
0

....και θα ΄λεγα όσο πιο μεγάλες βρείς.
Αν μάλιστα, αυριο-μεθαυριο αλλάξεις το format της παρουσίασης σε στυλ WDLxTV π.χ., με 5 ή ακόμα και 4 πάνελς, τότε θα χρειαστείς >50ΚΒ εικόνες για να έχουν ικανοποιητική εμφάνιση και να μην pixelιάζουν.
Στη παρούσα περίπτωση (2Χ6 πάνελς) 20ΚΒ-30ΚΒ είναι αρκετά.
Thanks για τη συμβουλή! Θα πάω να το κάνω αυτό με το .vob sample που μου είπες. Προσωπικά έχω δοκιμάσει τα πάντα μέχρι πριν και δεν έχω καταφέρει τίποτα. Vob αρχεία δεν κατεβάζω ούτε κι εγώ. Απλά έχω κάποια βιντεο και ταινίες της κόρης μου που τις έχω κάνει convert με το convertX2dvd το οποίο παράγει αρχεία vob ενσωματώνει υποτίτλους και δημιουργεί μενού όπως περίπου έχει και το DVD. Τώρα...στο θέμα μας!! :116: WDLxTV έχει βγεί πάνω στο 1.02.10 ?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: WD TV HD: Pre-Release firmware 1.02.10 (16/6/09)

Ενα δωρο απ τον φιλο μας:
firmware based on 1.02.10, added greek language and subs font sizes 44-80.
http://www.mediafire.com/?ytnimllyd2o
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ REZMUS!!!

Παιδιά όλοι πρέπει να βάλετε το patched αυτό firmware!!! Στηρίζεται στην έκδοση 1.02.10 , αλλά έχει font sizes εώς και 80!!

Reaction score
0
Προβληματα παιδια. Στη νεα εκδοση κατα τη διαρκεια της ταινιας χανεται ο ηχος και αρχιζει να παιζει πιο γρηγορα πηδωντας σκηνες. Τι να κανω ? Να γυρισω στα παλιοτερα? Το προβλημα με το 'Α δεν εχει λυθει...

Reaction score
0
Προβληματα παιδια. Στη νεα εκδοση κατα τη διαρκεια της ταινιας χανεται ο ηχος και αρχιζει να παιζει πιο γρηγορα πηδωντας σκηνες. Τι να κανω ? Να γυρισω στα παλιοτερα? Το προβλημα με το 'Α δεν εχει λυθει...
Σίγουρα την πέρασες με επιτυχία;;;
Για να λυθεί το 'Α πρέπει να επιλέξεις windows 1253 και όχι greek iso

Reaction score
0
Εχεις δικιο για το Α δεν ειχα επιλεξει 1253 αλλα το προβλημα με τν εικονα επιμενει

Reaction score
0
Στο wdtvc χρησιμοποιούν 120χ180. Δεν ξέρω πως τους ήρθε αυτό. Αν δεν πρόκειται για "κόφτη" του firmware (πράγμα που δε γνωρίζω), τότε οι διαστάσεις αυτές είναι αυθαίρετες και δεν ταιριάζουν σε καμία ανάλυση απεικόνισης.
Θα συμφωνήσω απολύτως. Μέχρι στιγμής δεν έχω βρεί κάποιο λόγο που να στηρίζει την αναλογία 18Χ12 όπως πολύ σωστά αναφέρεις.
Αν λοιπόν κάποιος θέλει μια αξιοπρεπή συλλογή και όμορφα παρουσιασμένη, καταφευγει σε επεξεργασία της εικόνας αναγκαστικά. Π.χ. επεξεργασία των windows, η οποία ειναι ευκολη σχετικά.
Η απορία μου όμως στο σημείο αυτό είναι η εξής: Ο B-rad και οι συν αυτώ προγραμματιστές, απο τις πρώτες vers. του WDLxTV προσφέρουν αυτόματη προσαρμογή της εικόνας στο πλαίσιο (χωρίς αυτό να σημαίνει πως ειναι και ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος αφού η εικόνα παραμορφώνεται και πάλι) προσφέρωντας αισθητικά πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Οι άλλοι οι περίφημοι "WDπρογραμματιστές" δεν το 'χουν προσέξει; Ή ....."τους έχει πέσει δουλειά μαζεμένη" απο τα τόσα bugs που "σκάνε" καθημερινά;

Reaction score
0
Απάντηση: WD TV HD: Pre-Release firmware 1.02.10 (16/6/09)

Εγώ πάντως επέλεξα windows 1253 αλλά το Ά δε φαίνεται.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: WD TV HD: Pre-Release firmware 1.02.10 (16/6/09)

Αυτονόητο δεν είναι τπτ στη ζωή φίλτατε (άλλο αν θα έπρεπε να ήταν πολλά). Γιατί εάν δεν ήταν τα παιδιά απο τα ελληνικά φόρουμς να πιέσουν την κατάσταση και να υποδείξουν τις ατέλειες στην εταιρεία και εάν δεν είχε τη θέληση η εταιρεία, σιγά μην ασχολιόντουσαν με το 0,05% της μερίδας των πωλήσεων τους...
Δεν εννοουσα τα παιδια των φορουμ που κανουν το κεφι τους και την πλακα τους,Ηθελα να πω οτι η Wd επρεπε να κανει το αυτονοητο, δηλαδη να παιζει το μηχανημα ελληνικιυς υποτιτλους.
Ειναι υποχρεωση της απεναντι στους πελατες της.Γι αυτο ειπα οτι δεν μας κανουν χαρη οι της WD.Πληρωσαμε και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ να δουλευει.

Εβαλα κι εγω την 1.02.10 του Rezmus κσι δουλευει αψογα μεχρι στιγμης.

Εχω προβλημα ομως με τις φωτογραφιες.Φωτογραφιες 5 και 8 mp
ενω στο pc φαινονται αψογα με μεγαλη λεπτομερια στο WD φαινονται σα να γινεται απλα upscaling.Φυσικα η διαφορα ειναι μεγαλη στη πιοοτητα απεικονισης.Φταιει το δικο μου το μηχανημα
η ετσι ειναι ολα?Εχει παρατηρησει κανενας αλλος κατι τετοιο?

JL_

Reaction score
19
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: WD TV HD: Pre-Release firmware 1.02.10 (16/6/09)

Δηλαδή ούτε συμπίεση, ούτε να βγάζω περιττές γλώσσες;

Τα έξτρα να τα περνάω; (δεν τα χρειάζομαι).

Γιατί είναι κρίμα να πιάνει τόσο χώρο μια κοινή ταινία DVD!
Λοιπόν, με αφορμή την ερώτησή σου, έκανα κάποιες δοκιμές με το καινούριο firmware. Συμπίεση ή και reauthoring (αρκεί να κρατήσεις ολόκληρη την ταινία) τα δέχεται. Με τις κοπτοραπτικές έχει πρόβλημα... Κατά τ' άλλα, ισχύουν αυτά που σου έγραψα προηγουμένως (+ ότι δεν αναγνωρίζει chapters σε αρχεία .vob).

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.744
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88