:138:ΑΡΙΣΤΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ
Στον απο πάνω μου η απάντηση είναι ΝΑΙ !!
Most visitors online was 2872 , on 2 Jun 2025
:138:ΑΡΙΣΤΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ
και κάτι ακόμα...ΑΡΙΣΤΟΣ Ο ΦΙΛΟΣ
Ίσως επειδής ζεν είναι όρθιες αλλά κσάπλα???Αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με κάποια screenshots.Και συγκεκριμένα με αυτά:
http://images.google.gr/imgres?imgu...Q_ELGR309&sa=G&um=1&ei=OJ9ASsjoFcaNsAa3jvSCCQ που γράφει 720p
και http://images.google.gr/imgres?imgu...Q_ELGR309&sa=G&um=1&ei=cJ9ASpSwGYGTsAamkJmICQ που γράφει 1080p.
Οι φάκελοι που έχω τις ταινίες τις έχω ονομάσει 720ρ και 1080ρ.Στις εικόνες βάζω ακριβώς το ίδιο όνομα αλλά δε μου βγάζει thubnails.Ίσως είναι μικρά τα αρχεία.Μπορεί κάποιος να μου τα φτιάξει και να ανεβάσει γιατί με τα άλλα δεν έχω πρόβλημα..
Ίσως φίλε μου.Πάντως κάτι άλλα που έχω δεν έχω πρόβλημα.Και 2 απο αυτά είναι σε οριζόντια θέση.Απλώς τα βγάζει με κενό πάνω κάτω.Αν έχει κάποιος κάποια άλλα ας τα ανεβάσει..Ίσως επειδής ζεν είναι όρθιες αλλά κσάπλα???
Εγώ πάλι ...δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος κόπος ρε παιδιά. Κι εμένα μου αρέσει η τακτοποιημένη προβολή των thumbnails αλλά δεν χρειάζεται να φτιάξουμε φάκελλο για την κάθε ταινία. Απλά ωρισμένες λεπτομέρειες θέλουν προσοχή. Πχ. 1 φάκελος με όνομα "HD movies" και μέσα όλες οι ταινίες HD χύμα. Με το ίδιο όνομα εάν έχουμε τους υπότιτλους και τις φωτογραφίες των ταινιών ....που να πάνε ? Δεν χάνονται!!! Εγώ έτσι τάχω και στο μενού μπροστά βλέπω το εξωφυλλο της ταινίας που θέλω να δω. Προσοχή βέβαια για την σωστή προβολή των εξωφύλλων είναι να χρησιμοποείται η διάσταση 120πλ.Χ 180 υψος για κάθε thumbnail ή 240Χ360 που είναι το διπλάσιο του. Δεν συνιστάται μεγαλύτερο πολλ/σιο γιατί θα κουράζεται το μηχανάκι μετά. Τώρα ...σε ταινίες .vob που έχουν φακέλους Audio + Video μέσα στον αρχικό φάκελλο της ταινίας η συμβουλή ενός φίλου έπιασε και την παραθέτω εδώ: Κάνουμε copy ένα μικρό τμήμα της ταινίας από το φακελλο Video και paste έξω από αυτόν. το μετονομάζουμε από VTS...που θα λέει σε κάτι άλλο(πιθανόν το όνομα της ταινίας) και δίνουμε στην φωτογραφία το ίδιο όνομα. Ως δια μαγείας η φωτογραφία θα εμφανιστεί κι αυτή όπως γίνεται στα .avi ή .mkv αρχεία μας .Αρα αν έχουμε ένα φάκελο movies και μέσα έχουμε φτιάξει υποφακέλους που στο κάθε υποφάκελο έχουμε βάλει την ταινία και τους υπότιτλους, τότε αρκεί για τον κάθε υποφάκελο να βάλουμε την φωτό με όνομα folder.jpg???
Ευχαριστώ
Άνοιξέ την στο Photoshop και κάνε save as... δώσε το ίδιο όνομα αν θες και βγάλε το Color profile που έχει ενσωματωμένο. Πάτα save και θα σε ρωτήση για αντικατάσταση (αν έβαλες το ίδιο όνομα αρχείου). Συμφωνείς στην αντικατάσταση και σου βγάζει το μενού συμπίεσης jpeg. Το quality δεν έχει σημασία, αλλά από κάτω στο format όπου έχει επιλεγμένο το baseline optimized, ΠΡΕΠΕΙ να βάλεις baseline "Standard". Πάτα και θα παίζει το thumbnail σου. (Μην ξεχάσεις να το ονομάσεις folder.jpg)Αντιμετωπίζω κάποιο πρόβλημα με κάποια screenshots.Και συγκεκριμένα με αυτά:
http://images.google.gr/imgres?imgu...Q_ELGR309&sa=G&um=1&ei=OJ9ASsjoFcaNsAa3jvSCCQ που γράφει 720p
και http://images.google.gr/imgres?imgu...Q_ELGR309&sa=G&um=1&ei=cJ9ASpSwGYGTsAamkJmICQ που γράφει 1080p.
Οι φάκελοι που έχω τις ταινίες τις έχω ονομάσει 720ρ και 1080ρ.Στις εικόνες βάζω ακριβώς το ίδιο όνομα αλλά δε μου βγάζει thubnails.Ίσως είναι μικρά τα αρχεία.Μπορεί κάποιος να μου τα φτιάξει και να ανεβάσει γιατί με τα άλλα δεν έχω πρόβλημα..
Ο πιο πρόσφορος τρόπος απ' όσες πλευρές κι αν το κοιτάξει κανείς, ειναι η αναζήτηση poster απο.....wikipedia! Απλά στο search δώστε τον όνομα του τίτλου. Θα πάρετε στο δεξί άκρο της οθόνης το theatrical poster του έργου στο οποίο αναφέρεστε και όχι αυτό του DVD (home theater vers) που όσο να 'ναι υπολείπεται του πρώτου τόσο σε καλλιτεχνική όσο και σε συλλεκτική αξία. Αναφέρομαι πάντα σε όσοι/ες κάνουν συλλογή ταινιών στούς HDD τους αλλά και σε όσοι θέλουν μια άρτια αισθητικά παρουσίαση απο το WDTV τους.η συμβουλή ενός φίλου έπιασε και την παραθέτω εδώ: Κάνουμε copy ένα μικρό τμήμα της ταινίας από το φακελλο Video και paste έξω από αυτόν. το μετονομάζουμε από VTS...που θα λέει σε κάτι άλλο(πιθανόν το όνομα της ταινίας) και δίνουμε στην φωτογραφία το ίδιο όνομα.
Από την αρχή της ταινίας.....ή....μετά από κάποιο fast forward?Προς μεγαλη μου εκπληξη ειδα οτι σε Dvix αρχειο δεν ειχα συγχρονισμο ομιλιας με εικονα. Στο computer παιζει αψογα
Κι εμένα μου συμβαίνει αυτό. Είναι ένα τελείως απλό Xvid σε container .avi, με δικάναλο ήχο, κωδικοποιημένο pal και γενικά τίποτα εξωτικό. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Μόνο σε αυτά τα αρχεία (είναι σειρά από 20 περίπου) μου συμβαίνει αυτό. Έχει κάποιος άλλος φίλος παρόμοια εμπειρία, πριν αρχίσω να τα κωδικοποιώ σε διαφορετικό φορμά, διαδικασία που βαριέμαι πολύ;;; :121:Μετα απο λιγα λεπτα και με την παροδο του χρονου μεγαλωνε. Κανονικο παιξιμο. Το ξαναδοκιμασα μετα 1 ωρα και εκανε το ιδιο. Στο PC αψογο
Εάν αυτό συμβαίνει σε 20 αρχεία...ε αυτό είναι πρόβλημα. Εμένα ρε παιδιά δεν μου έχει παρουσιάσει ακόμα τίποτα. Ούτε σε απλό avi ούτε σε mkv. Αυτό το 'κωδικοποιημένο pal" με προβληματίζει πάντως. Τα επανακωδικοποιείς εσύ? Η είναι αρχεία κατευθείαν από download?Κι εμένα μου συμβαίνει αυτό. Είναι ένα τελείως απλό Xvid σε container .avi, με δικάναλο ήχο, κωδικοποιημένο pal και γενικά τίποτα εξωτικό. Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει. Μόνο σε αυτά τα αρχεία (είναι σειρά από 20 περίπου) μου συμβαίνει αυτό. Έχει κάποιος άλλος φίλος παρόμοια εμπειρία, πριν αρχίσω να τα κωδικοποιώ σε διαφορετικό φορμά, διαδικασία που βαριέμαι πολύ;;; :121:
Έχεις δίκιο. "Κωδικοποιημένο από pal" θα έπρεπε να έχω γράψει. Mpeg4 είναι κατά βάση. Αφορά μια σειρά της τηλεόρασης που διανεμήθηκε σε DVD, και που τα μετέτρεψε ένας φίλος μου και μου τα έδωσε. Πάντως κι εγώ, εκτός απ' αυτά, δεν έχω κανένα άλλο πρόβλημα μέχρι σήμερα. Ότι και να το τάϊσα το έπαιξε.Εάν αυτό συμβαίνει σε 20 αρχεία...ε αυτό είναι πρόβλημα. Εμένα ρε παιδιά δεν μου έχει παρουσιάσει ακόμα τίποτα. Ούτε σε απλό avi ούτε σε mkv. Αυτό το 'κωδικοποιημένο pal" με προβληματίζει πάντως. Τα επανακωδικοποιείς εσύ? Η είναι αρχεία κατευθείαν από download?
Μετα απο λιγα λεπτα και με την παροδο του χρονου μεγαλωνε. Κανονικο παιξιμο. Το ξαναδοκιμασα μετα 1 ωρα και εκανε το ιδιο. Στο PC αψογο
Ρε παιδιά ας μου εξηγήσει κάποιος ΓΙΑΤΙ αυτή την αναλογία την αναφέρουμε ως "12/18" και όχι απλά ως "2/3" ;;;Υ.Γ. Το μέγεθος των posters.jpg απο wiki, ειναι το ελάχιστο ανεκτό, αν και αυτό επαφίεται στο μέγεθος του panel σας. Σε > 60" - 70" οθόνη αρχίζει να pixelιάζει και χρειάζεται μεγαλύτερης ανάλυσης αρχείο. Σε 42" - 46" το οπτικό αποτέλεσμα ειναι άριστο και χρειάζεται ελάχιστη επέμβαση ως προς τις αναλογίες, το περίφημο πια 12/18.