Προβολέας+οθόνη

Reaction score
62
Απάντηση: Προβολέας+οθόνη

Υπάρχει και η αντίστροφη διαδικασία. Η δέσμη του λέιζερ να φεύγει από το ύψος των ματιών. Σε αυτή την περίπτωση μετακινούμαι τον καθρέφτη μέχρι η δέσμη να καταλήξει στο κέντρο του φακού του προβολέα.

Reaction score
384

Kαι γιατι να μην το λυσεις γεωμετρικα με το νομο του Snell στο χαρτι και να παιδευεσαι?

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.249

Κι εγώ για να πω την αλήθεια, τη γεωμετρική μέθοδο βρίσκω πρακτικότερη. Με βοηθάει να έχω πλήρη εποπτεία του χώρου, πριν αρχίσω οποιαδήποτε εργασία.

Reaction score
62

Δεν νομίζω ότι είναι μεγάλο παίδεμα δυο λεπτά υπόθεση είναι.Υπάρχουν πολλοί δρόμοι για να φτάσεις στο τελικό αποτέλεσμα. Στη φυσική και στη γεωμετρική οπτική χρησιμοποιείται ο νόμος του snell (απόρροια της αρχής του Fermat). Εμένα μου ήρθε εκείνη τη στιγμή η μέθοδος με χρήση λέιζερ(κβαντομηχανική).

Βαγγέλης Λάμπρου

Επαγγελματίας
Reaction score
277

Αμα θέλετε να κάνετε "σχάση σε πυρήνα" για να βάλετε μια οθόνη και ένα προβολέα να μου το πείτε για να ζητήσω έδρα στο Μετσόβειο. :135::135:

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
12.249

Ειδικά αν έχεις έτοιμες όψεις του χώρου σε AutoCAD (ή ανάλογο πρόγραμμα), είναι θέμα λίγων λεπτών το να υπολογίσεις όλες τις γωνίες, αποστάσεις, μήκη καλωδίων, τοποθέτηση εξοπλισμού κι επίπλων και ότι άλλο χρειάζεσαι.
Μπορείς έτσι να μελετήσεις εναλλακτικά σενάρια και ν'αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις στην πορεία. :126:

Reaction score
152

Βαγγελη, για καθε συνδεση τα καλωδια cat6 πανε ανα ζευγος;
το ρωταω γιατι οι ....ακροδεκτες αυτο δειχνουν.

Περίπου.
Για να ακριβολογώ υπάρχει αυτη η στιγμή extender που μεταφέρει το HDMI με 2 cat5 όπως επίσης και ένας πιο εξελιγμένος που μεταφέρει το σήμα με 1 cat6 !!!

Υπάρχουν μερικές εταιρίες που ασχολούνται αρκετά με το αντικείμενο και έχουν διαφορες λύσεις και προσεγγίσεις πάνω στη μεταφορα σήματος.

Για παράδειγμα:
HDMI to 2xcat5 to HDMI της Gefen όπως και HDMI to 1xCat6 to HDMI της ιδιιας εταιρίας.
σε περιπτωση που επιλεξω αυτο που παραθετω στην εικονα,(οι τιμες των gefen ειναι απαγορευτικες,ενω η τιμη ενος τετοιου ζευγους ανερχεται στα 21ε...) τα καλωδια cat6 θα πρεπει να αγορασθουν σε 2πλασια ποσοτητα,σωστα;

Reaction score
2.302
Εγώ να ρωτήσω κάτι άλλο; Μπορώ δηλαδή αντί να χρυσοπληρώσω ένα καλώδιο για 15 μέτρα να πάρω δύο τέτοια πραγματάκια αντί 21 ευρώ και δυο καλώδια cat6 και να τα δουλέψω σε ότι αποστάσεις θέλω (σε λογικά πλαίσια, εντός ενός δωματίου εννοώ) χωρίς να ανησυχώ για κλειδώματα και να μου χαλάσουν μετά από ένα χρόνο; Δηλαδή αρκούν τα βυσματάκια και τα καλώδια και όλα δουλεύουν τέλεια?

exs

Reaction score
3

Λοιπόν, επειδή απο αύριο θα ξεκινήσει ο ηλεκτρολόγος, και επειδή στη κοντινότερη θέση του προβολέα(φώτο) 3,5μ δεν θα βρω προβολέα, λέω να τον βάλω στον πίσω τοίχο(φώτο) όπου θα είναι στα 6,2-6,5μ απόσταση απο την οθόνη(100-106"),
τι λέτε, δε βλέπω κάποια άλλη λύση...
(Η θέαση θα είναι απο τα 3-4μ κάτω απο το δοκάρι)
Και για να ανακεφαλαιώσω, απο προβολέα σε οθόνη: 1xcomposite, 2xhdmi, 2xcat6, 2x1mm trigger, σωστά;(οτι έχετε προτείνει εσείς)
Τα παραπάνω καλώδια(12μ περίπου απόσταση απο προβολέα σε οθόνη)θα περαστούν με κανάλι απο το πάτωμα.
Αν πάει πίσω ο προβολέας, ρεύμα θα πάρω πάλι απο το ράκ συσκευών(κάτω απο την οθόνη) ή μια γραμμή απο τον πίνακα που θα πηγαίνει πίσω απο τον προβολέα;
Κάποια γνώμη για προβολέα;(απόστασης απο οθόνη 6,5μ)

exs

Reaction score
3

Κάποιος;;; (περισσότερο με καίει η τοποθέτηση του προβολέα, τέρμα πίσω ή στη μέση του σαλονιού...)

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Κάποιος;;; (περισσότερο με καίει η τοποθέτηση του προβολέα, τέρμα πίσω ή στη μέση του σαλονιού...)
Κοιτα, και οι δυο λυσεις θεωρουνται ακραιες.
Λυσεις παντα μπορουν να βρεθουν αλλα δεν θα ειναι "αναιμακτες".
Δεν μπορεις γυρω στα 4,5 μετρα?

exs

Reaction score
3

Για σκέψου Αντρέα τι άσχημο θα είναι ένα τεράστιο πράγμα να κρέμεται στη μέση του σαλονιού πλέον τα καλώδιά του...
Ετσι όπως το βλέπεις, όποιος μπαίνει στο σπίτι θα καρφώνει το βλέμμα του σε αυτό με όλα τα παρελκόμενά του... το πρόβλημα είναι αισθητικό, δεν είναι dedicated room...

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
731

Για σκέψου Αντρέα τι άσχημο θα είναι ένα τεράστιο πράγμα να κρέμεται στη μέση του σαλονιού πλέον τα καλώδιά του...
Ετσι όπως το βλέπεις, όποιος μπαίνει στο σπίτι θα καρφώνει το βλέμμα του σε αυτό με όλα τα παρελκόμενά του... το πρόβλημα είναι αισθητικό, δεν είναι dedicated room...
Πιστεψε με, κανεις δεν θα "καρφωνει" τιποτα εκτος απο εσενα
που θα ξερεις.
Οσο για τα καλωδια...γιατι υπαρχουν τα καναλια?
Η και αλλες πιο "πρoχωρημενες" λυσεις...

exs

Reaction score
3

Δε θα βάλω γυψοσανίδα(αν και το σκέφτηκα αρχικά) στο ταβάνι λόγω συντονισμών(όπως είπε ο μηχανικός) αλλά και του οτι θα χαμηλώσει αρκετά το ωφέλιμο ύψος

Reaction score
0
Κατω απ το δοκαρι πιστευω ειναι η ιδανικοτερη θεση απλα ο προβολεας για να βγαζει 100 τουλαχιστον ιντσες απο αυτη την αποσταση το ζουμ θα ειναι σχεδον τερμα.Αυτο δεν ειναι και οτι καλυτερο αν και δεν νομιζω να χασεις πολυ σε ποιοτητα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
177.538
Members
38.713
Νεότερο μέλος
KMARKOS