Popcorn Hour: Οδηγός επιβίωσης

Reaction score
0
Απάντηση: Popcorn Hour: Οδηγός επιβίωσης

Καλησπέρα! μόλις έγινα και εγώ κάτοχος ενός καλαμποκιού Α110! το έχω εδώ και μια βδομάδα και μέχρι στιγμής μου έχει αφήσει καλές εντυπώσεις! εχω ομως καποιες αποριες...

Τι χρειάζεται το καλαμπόκι για να συνδεθεί ασύρματα με το ρουτερ? αν επιλέξω την ενσύρματη σύνδεση, κερδιζω ή χάνω?

Όταν συνδεθεί ασύρματα ''καλαμπόκι-ρουτερ'' (μεσώ δικτύου αν δε κάνω λάθος), η ανταλλαγή αρχείων γίνεται ποιο γρήγορα από μια σύνδεση USB με τον Η/Υ?

Ο κόκκινος κεραυνός στην πρόσοψη του Α110 όταν ανάβει τη σημαίνει?

Μπορεί κάποιος να μπει μέσα στο δίκτυο ,με κακό σκοπό?

Ευχαριστώ,προκαταβολικά!!!

Reaction score
0
Καλωσήρθες στο club.
Για να συνδεθείς ασύρματα, χρειάζεσαι αυτό ή κάτιαντίστοιχο.
Προφανώς με την ενσύρματη σύνδεση θα πετυχαίνεις καλύτερες ταχύτητες.
Η ταχύτητα μεταφοράς είναι μικρότερη από τη USB 2.0 αλλά καλύτερη από ότι στην 1.1
Το κόκκινο φωτάκι στην πρόσοψη ανάβει όταν το PCH είναι σε STANDBY πράγμα που σημαίνει πως απλά έχει απενεργοποιήσει ήχο και εικόνα. ΚΑτά τα άλλα είναι απολύτως σε λειτουργία, δηλαδή μπορείς να κατεβάζεις, να μοιράζεσαι στο κοινόχρηστο δικτυο κλπ.
Αν έχεις κλειδώσει το δίκτυό σου με ένα WPA2 κλειδί, δε νομίζω πως μπορεί κάποιος να μπει ασύρματα στο δίκτυό σου αν δεν έχει τον κωδικό.

Reaction score
0

Σε ευχαριστω για τα ''φωτα'' σου!
Προσπαθησα να συνδεσω μια αλλη παρομοια καρτα δικτυου (crypto 54 usb adapter 802.11b/g),αλλα δεν εγινε τιποτα! Το καλαμποκι ουτε καν την ''ειδε'.τι φταιει?
Όσον αφορα το κοκκινο φωτακι, δεν θυμαμαι ποτε αναψε! Αν ομως π.χ παιζει μια ταινια αποκλειεται να ειναι αναμμενο?
Ευχαριστώ και παλι......

Reaction score
0

Αν το ονομα του .str ειναι ακριβως ιδιο με αυτο του βιντεο δεν υπαρχει περιπτωση να μην τους βλεπει!

Εχω και εγω προβλημα με μια ταινια! Ιδια ονομασια του .srt αρχειου με αυτο του βιντεο,υποτιτλοι σε ANSI,στον ιδιο φακελο και τα δυο αρχεια,επιλογη τα ελληνικα απο τις προτιμισεις του nmt και παλι τιποτα!
Επισης οταν η ταινια αναπαραγεται στον Η/Υ με καποιον αλλο player παιζουν κανονικα! Ξερει κανεις τι γινεται?

Reaction score
0

έχω ένα 100 από τον Απρίλη-Μάιο του 2008 (από την πρώτη φουρνιά που ήρθε εδώ!) ...αλλά γενικά πολύ λίγο χρόνο για ψάξιμο!
ερώτηση
στην κατάσταση standby μπορεί να λυθεί το θέμα του να μην λειτουργεί (από μόνος του!) ο εσωτερικός σκληρός δίσκος;

Reaction score
0

καλησπέρα παιδιά!

Εχω και εγώ το popcornhour A-110 και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό με την εγκατάσταση του σκληρού δίσκου σε αυτό.
Εχω έναν νέο WD 500GB σκληρό και δεν μπορώ να τον φορμάρω σε EXT για να τον δει το μηχάνημα. Εγκατέστησα το πρόγραμμα EXT2FSD, μου βλέπει τον σκληρό ωστόσο δεν μπορώ να του δώσω γράμμα και εμφανίζεται στη λίστα με τους υπόλοιπους σκληρούς σαν RAW.
Εάν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Πρέπει να είναι φορμαρισμένος ο δίσκος πχ σε NTFS και μετά να προχωρίσω σε νέα διαμόρφωσή του σε EXT; Πρέπει μήπως σε κάποιο στάδιο να είναι κλειστή η τηλεόραση ή αυτό δεν επηρεάζει τη διαδικασία.

τα ΝΜΤ Applications πρέπει να τα εγκαταστήσω ξεχωριστά από το νεό firmware που έβαλα;

ευχαριστώ

Reaction score
2
Re: Απάντηση: Popcorn Hour: Οδηγός επιβίωσης

καλησπέρα παιδιά!

Εχω και εγώ το popcornhour A-110 και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό με την εγκατάσταση του σκληρού δίσκου σε αυτό.
Εχω έναν νέο WD 500GB σκληρό και δεν μπορώ να τον φορμάρω σε EXT για να τον δει το μηχάνημα. Εγκατέστησα το πρόγραμμα EXT2FSD, μου βλέπει τον σκληρό ωστόσο δεν μπορώ να του δώσω γράμμα και εμφανίζεται στη λίστα με τους υπόλοιπους σκληρούς σαν RAW.
Εάν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Πρέπει να είναι φορμαρισμένος ο δίσκος πχ σε NTFS και μετά να προχωρίσω σε νέα διαμόρφωσή του σε EXT; Πρέπει μήπως σε κάποιο στάδιο να είναι κλειστή η τηλεόραση ή αυτό δεν επηρεάζει τη διαδικασία.

τα ΝΜΤ Applications πρέπει να τα εγκαταστήσω ξεχωριστά από το νεό firmware που έβαλα;

ευχαριστώ
Δεν χρειάζεται να έχεις φορμάρει το δίσκο,αφού αυτό θα το κάνει το μηχάνημα.
Όταν θα ξεκινήσεις την εγκατάσταση των ΝΜΤ εφαρμογών, θα σου ζητήσει να φορμάρει το δίσκο σε ext3 και θα τον χωρίσει σε τρία partitions.
Ένα μεγάλο για τις ταινίες και δύο μικρά για τις εφαρμογές.

Τα ΝΜΤ θα τα εγκαταστήσεις ξεχωριστά μέσα από το μενού "εγκατάσταση" και αφού έχεις αντιγράψει το αρχείο τους σε ένα USB stick ή και κατευθείαν από το intrrnet αν είσαι συνδεδεμένος.

Reaction score
2

έχω ένα 100 από τον Απρίλη-Μάιο του 2008 (από την πρώτη φουρνιά που ήρθε εδώ!) ...αλλά γενικά πολύ λίγο χρόνο για ψάξιμο!
ερώτηση
στην κατάσταση standby μπορεί να λυθεί το θέμα του να μην λειτουργεί (από μόνος του!) ο εσωτερικός σκληρός δίσκος;
Απ'ότι είχα διαβάσει, πρέπει να κλείσεις τον server των torrents και κάποιες ιντερνετικές υπηρεσίες, όπως το casgle, αν θυμάμαι καλά.

Εννοείται ότι έχεις το τελευταίο firmware.

Reaction score
2

Εχω και εγω προβλημα με μια ταινια! Ιδια ονομασια του .srt αρχειου με αυτο του βιντεο,υποτιτλοι σε ANSI,στον ιδιο φακελο και τα δυο αρχεια,επιλογη τα ελληνικα απο τις προτιμισεις του nmt και παλι τιποτα!
Επισης οταν η ταινια αναπαραγεται στον Η/Υ με καποιον αλλο player παιζουν κανονικα! Ξερει κανεις τι γινεται?
Κάτι άλλο γίνεται.
Βεβαιώσου ότι το όνομα είναι ακριβώς το ίδιο με copy paste,γιατι καμιά φορά μας ξεφεύγει κανένα space ή τελεία.
Ξανακοίταξε το .srt αρχείο ότι είναι σίγουρα σε ANSI και όχι σε κάτι άλλο.

Reaction score
0
Ρε παιδιά ξέρει κανείς πως προσθέτουμε έναν ραδιοφωνικό σταθμό που εκπέμπει απο internet???

Reaction score
0

Καλησπερα σας,
Τις τελευταιες μερες αντιμετοπιζω ενα προβλημα: Συνδεω το popcorn μεσω usb με το pc (windows xp), με το IFS driver αλλαζω το ονομα του εσωτερικου δισκου (1 ΤΒ) σε (M:) ή (N:) και μετα βλεπω τον δισκο στον Υπολογιστη Μου. Οτι αρχεια εχει μεσα ο δισκος μπορω να τα δω.

Το προβλημα ερχεται οταν προσπαθησω να μεταφερω αρχεια απο το pc στο popcorn.. Ανεξαρτητα απο το μεγεθος του αρχειου, μου βγαζει ενα μνμ οτι ο δισκος χρησιμοποιείται ή ειναι γεματος ή οτι ειναι κλειδωμενος.

P.S. Ειναι η δευτερη φορα που συνδεω το pc με το popcorn (μεσω usb slave). Την πρωτη φορα λειτουργισε κανονικα (μετεφερα 140 gb ταινιες) και απο τοτε δεν εχω πειραξει τιποτα ουτε στο pc ουτε στο popcorn.

Reaction score
0
Καλημέρα. Πήρα και εγώ ένα Popcorn αλλά αντιμετωπίζω δύο προβλήματα:
1) δεν έχω ήχο μέσω τοu coaxial (optical)
2) ποιο jukebox θεωρείται ότι είναι το καλύτερο και κυρίως ποιο μπορούμε να ρυθμίσουμε εύκολα διότι δωκίμασα κάποια αλλά είναι αδύνατο να "δουν" την συλλογή μου με ταινίες που έχω στο NAS μου.

Κανείς κάποια ιδέα??

Reaction score
638
Δε διαφωνεί
NFS: | ~33Mbps
HTTP: | ~42Mbps
USB HDD: | ~42Mbps
USB DVDROM (8x): | ~42Mbps

Internal HDD: | ~42Mbps​

Γίνεται κατανοητό ότι οι παραπάνω δικτυακές συνδέσεις (SMB/NFS/HTTP) αναφέρονται σε ενσύρματη σύνδεση, τουλάχιστον 100Mbps, και πως σε ασύρματο περιβάλλον εξαρτώνται και πιθανώς περιορίζονται από την ποιότητα της ασύρματης σύνδεσης.
Παιδια εαν εχει κανεις εσωτερικο δισκο με ταχυτητα 42 Mbps να τον βαλει αγγελια στην κατηγορια χαριζεται .
Αυτη η ταχυτητα αντιστοιχει σε ταχυτητα 5 MB το δευτερολεπτο

Reaction score
0
Κυριοι τη βοηθεια σας,προσπαθω να αντιγραψω απο τον εσωτερικο σκληρο σε στικ αλλα δε βρισκω τον τροπο,ενω το αντιθετο ειναι ευκολο, καμια ιδεα?
Ευχαριστω

minas

Πισιά
Reaction score
4.236
Απάντηση: Re: Popcorn Hour: Οδηγός επιβίωσης

Παιδια εαν εχει κανεις εσωτερικο δισκο με ταχυτητα 42 Mbps να τον βαλει αγγελια στην κατηγορια χαριζεται .
Αυτη η ταχυτητα αντιστοιχει σε ταχυτητα 5 MB το δευτερολεπτο
Είναι προφανές ότι η στενωπός δεν είναι ο δίσκος στις ταχύτητες που ανέφερε ο φίλος, αλλά το πρωτόκολο και οι δίαυλοι που διέρχονται τα δεδομένα.
Για την ακρίβεια θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις να υπερβείς αυτές τις ταχύτητες στο PCH και να το διαπιστώσεις και μόνος σου.

Reaction score
638
Re: Απάντηση: Re: Popcorn Hour: Οδηγός επιβίωσης

Είναι προφανές ότι η στενωπός δεν είναι ο δίσκος στις ταχύτητες που ανέφερε ο φίλος, αλλά το πρωτόκολο και οι δίαυλοι που διέρχονται τα δεδομένα.
Για την ακρίβεια θα σου πρότεινα να προσπαθήσεις να υπερβείς αυτές τις ταχύτητες στο PCH και να το διαπιστώσεις και μόνος σου.
Με ποιο τροπο αδερφε ?
Με ftp φτανει μεχρι 9 MB / sec δηλαδη 75 Μbps και οριο διαυλου τα 100 Mbps της συνδεσης lan.
Αυτο που σχολιασα ηταν το λαθος του υπολογισμου της ταχυτητας σε Mbps του σκληρου δισκου και η συγκριση του με την ταχυτητα μεταφορας ftp του καλαμποκιου.

Reaction score
638
εάν δουλέυεις τον default transmission δεν πρόκειται να πάρεις τις ταχύτητες που πιάνει το utorrent.εγκατέστησε τον νεό 1.52 και θα δεις μεγάλη διαφορά.βασικά εμένα μου κατεβάζει απο greektrucker kai torrentvibes στο μέγιστο που μπορελι το νμτ χωρίς να κολάει,δηλαδή 1,2mbs
Πως βλεπω με ποιο δουλευω το τελευταιο ειναι το 1.74 ειναι πιο γρηγορο απο το 1.52 ?

minas

Πισιά
Reaction score
4.236
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Popcorn Hour: Οδηγός επιβίωσης

Με ποιο τροπο αδερφε ?
Με ftp φτανει μεχρι 9 MB / sec δηλαδη 75 Μbps και οριο διαυλου τα 100 Mbps της συνδεσης lan.
Αυτο που σχολιασα ηταν το λαθος του υπολογισμου της ταχυτητας σε Mbps του σκληρου δισκου και η συγκριση του με την ταχυτητα μεταφορας ftp του καλαμποκιου.
Δεν έχω διαβάσει το αρχικό μήνυμα, παρά μόνο το quote που έχεις κάνει. Βάσει αυτού θεώρησα ότι είναι μετρήσεις που έκανε ο ίδιος στο PCH του. Οι ταχύτητες των 42 Mbits/sec, δηλαδή 5+ MBytes/sec δεν είναι καθόλου παράλογες -σε ποιο λάθος υπολογισμού αναφέρεσαι? Ειδικά ο NFS server του PCH, δύσκολα ξεπερνάει τα 40 Mbps.

Reaction score
0
Ρε παιδιά ξέρει κανείς πως προσθέτουμε έναν ραδιοφωνικό σταθμό που εκπέμπει απο internet???
Κανενας..........???

Reaction score
638
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Popcorn Hour: Οδηγός επιβίωσης

Δεν έχω διαβάσει το αρχικό μήνυμα, παρά μόνο το quote που έχεις κάνει. Βάσει αυτού θεώρησα ότι είναι μετρήσεις που έκανε ο ίδιος στο PCH του. Οι ταχύτητες των 42 Mbits/sec, δηλαδή 5+ MBytes/sec δεν είναι καθόλου παράλογες -σε ποιο λάθος υπολογισμού αναφέρεσαι? Ειδικά ο NFS server του PCH, δύσκολα ξεπερνάει τα 40 Mbps.
Αναφερει ο φιλος οτι οι εσωτερικοι σκληροι δισκοι εχουν ταχυτητες 40 Μbps δηλαδη 5 Mbytes /sec κατι που φυσικα δεν ισχυει

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.023
Members
38.523
Νεότερο μέλος
seos