... μετά τα 16 bits,... το Χάος

Reaction score
20.762
Απάντηση: ... μετά τα 16 bits,... το Χάος

Δεν είπε κανείς (απ' όσο θυμάμαι στο topic) ότι είναι θέμα μόνο του DAC. Αλλά για να ακούσεις τελικά μουσική, χρειάζεται και μια πηγή, πως θα γίνει; Έχουμε λοιπόν ένα πολύ καλό DAC, τι βάζουμε ως πηγή; Εγώ λέω να βάλω το PC! :135::137:

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: ... μετά τα 16 bits,... το Χάος

Ας υποθέσουμε ότι υπάρχουν εξωτερικοί DAC υψηλών προδιαγραφών (που όντως υπάρχουν αρκετοί με εξαιρετικές επιδόσεις και "λογικά αποδεκτό" επίπεδο jitter).

1. Teac Esoteric D-01
  2. Audionote Dac 5
  3. Boulderamp Dac2020
  4. GTE Trinity Dac
(Πλάκα κάνω, υπάρχουν και φθηνότεροι)

Ερώτηση: Πως μπορεί κάποιος να είναι βέβαιος ότι το σήμα του "σαβουρο" PC με το οποίο τον τροφοδοτεί βρίσκεται στην βέλτιστη δυνατή κατάσταση?

ειναι πολυ απλο.

παρε ενα dac απο τα παραπανω ριχτου την εξοδο απο μια

επαγγελματικη καρτα ηχου με το pc σεταρισμενο να βγαζη εξοδο

bit perfect και μετα ψαξε να βρης transport που να το φταση.

οσοι το προσπαθησαν παντως δεν βρηκαν.

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: Re: ... μετά τα 16 bits,... το Χάος

οσοι το προσπαθησαν παντως δεν βρηκαν.
μαστα... δηλαδη παιζει καλυτερα απο οτι πχ το αντιστοιχο transport της esoteric P-01 συνδεδεμενα και τα δυο με το εξωτερικο "ρολογακι" της esoteric....
βρε τι μαθαμε σημερα...

D

deleted user 10898

Guest
Re: Απάντηση: ... μετά τα 16 bits,... το Χάος

Δεν είπε κανείς (απ' όσο θυμάμαι στο topic) ότι είναι θέμα μόνο του DAC. Αλλά για να ακούσεις τελικά μουσική, χρειάζεται και μια πηγή, πως θα γίνει; Έχουμε λοιπόν ένα πολύ καλό DAC, τι βάζουμε ως πηγή; Εγώ λέω να βάλω το PC! :135::137:
εκει στο νησι ειστε ολοι ψηφιοπαλαβοι....
βαλε το πισι αλλα μην ακους πως το πισι ειναι το τελειο τρανσπορτ.
το πισι "μπορει να γινει" το τελειο τρανσπορτ, εχει λιγο δρομο ομως ακομα...
ηδη βγαζουν software που το πουλανε πανακριβα που οσοι το εχουν ακουσει ορκιζονται οτι τσακιζει foobar itunes κλπ κλπ
και μονο αυτο σημαινει πως ακομα εχουμε δρομο.
και κατι αλλο.... στο δικο μου dac το cd τρανσπορτ παιζει καλυτερα απο οτιδηποτε εχω δοκιμασει... δεν ειναι ολα τα dac Ικανα στην μειωση του jitter αλλα και αυτα που ειναι προτιμουν να τα ταιζουμε με οσο το δυνατον λιγοτερο!
αυτα...
Νικος

Κώστας Φ.

Truth hurts. Here's a teddy bear.
Reaction score
895
Kου-φου πού είναι το θέμα με τα αρχεία που είναι πήχτρα στο jitter?
Εδώ.

ηδη βγαζουν software που το πουλανε πανακριβα που οσοι το εχουν ακουσει ορκιζονται οτι τσακιζει foobar itunes κλπ κλπ
Τα ίδια διάβασα και αλλού αλλά προσωπικά τα ακούω βερεσέ... Άμα ορκίζονται τότε φαντάζομαι δε θα έχουν πρόβλημα να συμμετέχουν και σε ΑΒΧ blind test...
Μέχρι να γίνει το test αυτό, το μόνο που αποδεικνύεται είναι ότι ορισμένοι βρήκαν άλλο ένα τρόπο να αρμέγουν τα κορόιδα...

D

deleted user 10898

Guest
Τα ίδια διάβασα και αλλού αλλά προσωπικά τα ακούω βερεσέ... Άμα ορκίζονται τότε φαντάζομαι δε θα έχουν πρόβλημα να συμμετέχουν και σε ΑΒΧ blind test...
Μέχρι να γίνει το test αυτό, το μόνο που αποδεικνύεται είναι ότι ορισμένοι βρήκαν άλλο ένα τρόπο να αρμέγουν τα κορόιδα...
και ειναι και κλειδωμενο το ατιμο και δεν μπορω να βρω μια κοπια να την βαλω στοv imac με το apogee dac μου...(δοκιμαστικα φυσικα...)

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: Απάντηση: ... μετά τα 16 bits,... το Χάος

εκει στο νησι ειστε ολοι ψηφιοπαλαβοι....
βαλε το πισι αλλα μην ακους πως το πισι ειναι το τελειο τρανσπορτ.
το πισι "μπορει να γινει" το τελειο τρανσπορτ, εχει λιγο δρομο ομως ακομα...
και μονο αυτο σημαινει πως ακομα εχουμε δρομο.
και κατι αλλο.... στο δικο μου dac το cd τρανσπορτ παιζει καλυτερα απο οτιδηποτε εχω δοκιμασει... δεν ειναι ολα τα dac Ικανα στην μειωση του jitter αλλα και αυτα που ειναι προτιμουν να τα ταιζουμε με οσο το δυνατον λιγοτερο!
αυτα...
Νικος
σε ενα pc το jitter εξαρταται αποκλειστικα απο την καρτα ηχου και το ρολοι της.

αν το esoteric ειναι συνδεμενο με το ιδιο ρολοι με μια lynx ας

πουμε θα παιζουν και τα δυο το ιδιο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.946
Απάντηση: Re: ... μετά τα 16 bits,... το Χάος

:116:
Amarra
http://www.sonicstudio.com/amarra/index.html

Προτέινουν και συγκεκριμένο hardware

http://www.sonicstudio.com/amarra/amarra_hardware.html

Παίζει και με τα weisss
http://www.weiss-highend.ch/amarra/Amarra.html
Πω πω, καταστροφή!, δεν παίζει ούτε με Esoteric, ούτε με EMM Labs. Τί θα κάνουμε τώρα;:114:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.750

είχατε δεν είχατε, πάλι στο τζίτερ το ρίξατε...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.750

ΙΜΗΟ καλύτερο transport από το PC ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ.

Κάποια transport που κοστίζουν όσο 2 διαμερίσματα, είναι όντως τέλεια, διότι είναι PC. Τώρα γιατί κοστίζουν τόσο είναι διαφορετικό κατά περίπτωση, αλλά σε κάθε περίπτωση είναι αδικαιολόγητο.

Ομοίως, το καλύτερο Blu-Ray player είναι το PC.

Σαφώς, ούτε το PC-transport ούτε το PC-Blu-Ray-player δεν είναι απλή υπόθεση, με την έννοια όχι της "λειτουργίας" αλλά με την έννοια της "κορυφής".

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.750

Για την καταπολέμηση του τζίτερ από το pc-transport (που σαφώς υπάρχει) χρειάζονται τα εξής:

1. AES/EBU έξοδοι, ώστε να μην είναι ευαίσθητο το καλώδιο στα RF. (και με οπτική γίνεται, αλλά χαλάει το πράμα στο τμήμα πριν της οπτικής, καθώς και στους μετατροπείς). Στην AES/EBU κάρτα ήχου, όλα τα κυκλώματα απ'άκρη σ'άκρη είναι διαφορικά. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε...

2. Καλό AES/EBU καλώδιο, με τήρηση των παραμέτρων εμπέδησης και μήκους. Τα αυτονόητα, αυτά που λέει η AES ρε παιδί μου...

3. Μετασχηματιστής AES/EBU, ώστε να υπάρχει γαλβανική απομόνωση μεταξύ PC και υπόλοιπου εξοπλισμού, αλλά και ακύρωση των RF που απλά δε περνάν από το μετασχηματιστή. Όλες οι μετρήσεις με μετασχηματιστές έχουν ένα συμπέρασμα: πολύ λιγότερο τζίτερ!

4. Ρολογάκι ακριβείας. Εγώ με μια αλλαγή κρύσταλου άκουσα τέτοιες διαφορές που ΠΟΤΕ δε θα το πίστευα αν μου το έλεγε κάποιος. Που να δοκιμάσεις με καλό ρολογάκι, εκεί να δεις τη γλύκα...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.831
Members
38.504
Νεότερο μέλος
leftos