... μετά τα 16 bits,... το Χάος

Reaction score
1.772
Απάντηση: Re: ... μετά τα 16 bits,... το Χάος

Για κάντα πιο λιανά βρε μάστορα τα παραπάνω, για να καταλάβουμε κι εμείς που δεν κατέχουμε το άθλημα.

Ολα κι όλα δεν θέλω να ακούω για αλλαγές πηνίων και τα σχετικά. Δλδ, πώς άλλαξε η απόκριση των ηχείων? :140:Αυτό με το 192Khz και το upsampling των ηχείων δεν το έπιασα. Πού σταματάει η σοβαρή απάντηση και πού αρχίζει η πλάκα? Μην παίζεις με τον πόνο μας please!
ολο πλακα.

εκτος αν εβαλες κατα λαθος καποιο δικο σου track ολα αυτα που

γραφης ειναι αδυνατον να συνεβησαν.

δε μπορη ολοι οι υπολοιποι να ακουν ψιθυρο εως τιποτα και εσυ

να πεταχτηκες απο την καρεκλα.

Reaction score
47
Έβαλα ξανά να παίξω τα αρχεία στο PC με τα ηχειάκια creative και δεν ακούω τίποτα και με τα 3 αρχεία.

Και όμως με το τεστ 3 συνέβη! Τι τρέχει με το τεστ3 και ακουγόταν σε κανονικότατες στάθμες? Και για να αποφύγω θέμα λάθους αυτό με τις ισπανικές κιθάρες και τα φλαμένκο δεν είναι?
Πραγματικά πίστεψα οτι μπορεί να έχω κάνει ζημιά. Εχει να κάνει με το egreat?

Reaction score
1.772

Έβαλα ξανά να παίξω τα αρχεία στο PC με τα ηχειάκια creative και δεν ακούω τίποτα και με τα 3 αρχεία.

Και όμως με το τεστ 3 συνέβη! Τι τρέχει με το τεστ3 και ακουγόταν σε κανονικότατες στάθμες? Και για να αποφύγω θέμα λάθους αυτό με τις ισπανικές κιθάρες και τα φλαμένκο δεν είναι?
Πραγματικά πίστεψα οτι μπορεί να έχω κάνει ζημιά. Εχει να κάνει με το egreat?
οχι μαλλον μπερδεψες το τριτο αρχειο με καποιο αλλο.

δεν ξερω ποιο ειναι καθως εχω μονο τα πρωτα δυο αλλα δεν

θα συνεβαινε μονο σε σενα, θα ειχαν παραπονεθη κι αλλοι.

Reaction score
47
To ξαναδοκίμασα μόλις.

Το αποτέλεσμα ίδιο.

Τεστ1: ακούγεται καλά αν δυναμώσω την ένταση αρκετά, όχι τέρμα (rose spanish κλπ)

Τεστ2: ακούγονται κάτι βιολάκια μόνο αν δυναμώσω τέρμα και κολλήσω το αυτί στο ηχείο

Τεστ3: ακούγεται σε φυσιολογικές εντάσεις σαν φυσιολογικό αρχείο (φλαμενκο κλπ) Το όνομα του αρχείου είναι 03_gkar_24bit_test3.wav

Δε νομίζω να κάνω κάτι λάθος, κάποιος λόγος θα υπάρχει όμως που γίνεται αυτό.
Όντως μετά τα 16bits...χάος

Reaction score
1.772
Απάντηση: ... μετά τα 16 bits,... το Χάος

το δοκιμασα μια και τελειωσε το βουβαλι μου.

το πρωτο ακουγεται μεχρι τα 20 εκατοστα απο το ηχειο.

το δευτερο ακουγεται μεχρι τη θεση ακροασης αλλα πολυ σιγα.

το τριτο δεν το εχω.

και να φανταστης οτι δεν εχω προ αλλιως θα ακουγονταν πολυ δυνατοτερα.

Reaction score
1.187

Αν έχεις τσεκαρισμένο το Volume Leveling στο MediaMonkey ή στο WinAmp σου φέρνει την ένταση στο φυσιολογικό επίπεδο όσο δυνατά ή σιγά κι αν είναι γραμμένο ένα αρχείο.

Reaction score
3.477

To έχουμε πει 500 φορές να μην χρησιμοποιείτε ψηφιακό volume, κι εσείς εκεί ... άμα πια !

Ανεβάζοντας την ένταση με ψηφιακό volume control (οποιασδήποτε μορφής), πέρνουμε λανθασμένα αποτελέσματα με τα συγκεκριμένα tests.

Reaction score
3.477

το τριτο δεν το εχω.

Εξαιρετικά αποτελέσματα το 32αρι SABRE DAC, αλλά και το βουβάλι σου :112:

Reaction score
3.477

Αν έχεις τσεκαρισμένο το Volume Leveling στο MediaMonkey ή στο WinAmp σου φέρνει την ένταση στο φυσιολογικό επίπεδο όσο δυνατά ή σιγά κι αν είναι γραμμένο ένα αρχείο.
Γιατί όμως δεν συμβαίνει το ίδιο με τα tests 1 & 2 ?
Εκτός κι αν το πρόγραμμα που χρησιμοποιεί o steppenwolf δεν ανιχνεύει καθόλου την πληροφορία που υπάρχει στα tests 1 & 2 αλλά ανιχνεύει μόνο την πληροφορία στο test3, που είναι γραμμένη σε υψηλότερη στάθμη από τα υπόλοιπα δύο tests (οριακά μέσα στη περιοχή της μικρότερης δυνατής στάθμης των 16 bits).

Reaction score
47
Με Egreat ακούω και το volume στο 0. Αν το βάλω στο -15 ούτως ή άλλως δεν ακούγεται τίποτα. Άλλωστε ο Κωσταυτιάς έχει τονίσει επανειλλημένως να μην κουνάμε το volume του egreat από το 0 γιατί εκεί δίνει bitperfect.
Τώρα να κάνει το egreat (ή το DAC?) από μόνο του ένα είδος συμπίεσης? Γιατί δεν το κάνει και στα 3 όμως? Να σημειώσω οτι το τρακ3 ακούγεται με διακοπές, σα να διακόπτεται το streaming ένα πράγμα.
Με άλλα samples 24/96 και φυσικά με αρχεία 16/44 δεν έχει παρουσιαστεί κάτι ανάλογο.
Τα αρχεία που ανέβασες gkar είναι τα ίδια με τα 3 πρώτα?

Reaction score
10

το τριτο δεν το εχω.

Εξαιρετικά αποτελέσματα το 32αρι SABRE DAC, αλλά και το βουβάλι σου :112:
Ήθελα να ξερα ποιός παρέσυρε τον back και κατέληξε στον συνδυασμό Buffalo DAC με Hypex τελικούς
Δεν θα τον πετύχω...

Reaction score
777
Re: Απάντηση: ... μετά τα 16 bits,... το Χάος

To έχουμε πει 500 φορές να μην χρησιμοποιείτε ψηφιακό volume, κι εσείς εκεί ... άμα πια !

Ανεβάζοντας την ένταση με ψηφιακό volume control (οποιασδήποτε μορφής), πέρνουμε λανθασμένα αποτελέσματα με τα συγκεκριμένα tests.
Ναι ενώ με αναλογικό...παίρνουμε τα σωστά...π.χ. εγώ συνέδεσα ακουστικά και ακούω συνέδεσα ηχεία και δέν ακούω.

Άρα τα ακουστικά είναι ικανά να παίξουν 24 ενώ τα ηχεία όχι...να δούμε τί άλλο θα δούμε...

Reaction score
1.772

Ήθελα να ξερα ποιός παρέσυρε τον back και κατέληξε στον συνδυασμό Buffalo DAC με Hypex τελικούς
Δεν θα τον πετύχω...
εχω χρυσο αυτι εγω.

τα ακουσα και τα καταλαβα ολα:142:

Reaction score
3.477
Απάντηση: Re: Απάντηση: ... μετά τα 16 bits,... το Χάος

Ναι ενώ με αναλογικό...παίρνουμε τα σωστά...π.χ. εγώ συνέδεσα ακουστικά και ακούω συνέδεσα ηχεία και δέν ακούω.

Άρα τα ακουστικά είναι ικανά να παίξουν 24 ενώ τα ηχεία όχι...να δούμε τί άλλο θα δούμε...
Να μην ανησυχείς, εφόσον ακούς καθαρά και χωρίς διακοπές και τα τρια κομμάτια των tests με τα ακουστικά σου. Τουλάχιστον μέχρι εκεί η πραγματική δυναμική περιοχή είναι >95dB (κυρίως test 1 & test 2).

Απλώς κάποιοι τυχεροι ακούνε τα tests καθαρά και χωρίς παραμόρφωση από τα ηχεία τους. Είναι θέμα πραγματικής δυναμικής περιοχής, ασχέτως εάν πραγματικά την χρειαζόμαστε. Τα 24-bit/96-KHz απλώς μας την υπόσχονται αλλά μόνο στα χαρτιά.

Τo "κρητικό" buffalo DAC του φίλου μας του back αναπαράγει καθαρά και τα τρία tests χωρίς προενισχυτή. Αυτοί οι Κρήτες, κάτι μας κρύβουν :126:

Reaction score
3.477

Τα αρχεία που ανέβασες gkar είναι τα ίδια με τα 3 πρώτα?
Είναι ακριβώς τα ίδια με τα 3 πρώτα tests.
Μπορείς αν θες να τα τσεκάρεις bit προς bit .

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Απάντηση: ... μετά τα 16 bits,... το Χάος

.....
Αυτοί οι Κρήτες, κάτι μας κρύβουν :126:
"Κρῆτες ἀεὶ ψεῦσται"....δεν είναι δικό μου αλλά του Επιμενίδη. :137:

(αν και είναι 'νόμιμο' να το λέω)

GF

Reaction score
27

Μολις δοκιμασα το πρωτο απο τα τρια και ακουσα πεντακαθαρα την εισαγωγη του spanish harlem. Τα αλλα δυο δεν τα εχω. Αν μπορουν να ξανανεβουν θα το εκτιμουσα.

Ακουω απο το egreat 34 οπτικη > src+deq+dcx. Δεν ανεβασα την ενταση απο τους ενισχυτες. Οπως ακουω νορμαλ δηλαδη και μαλιστα απο τα ψηφιακα εχω μερικα ντι-μπι μειοω.

Reaction score
10

εχω χρυσο αυτι εγω.

τα ακουσα και τα καταλαβα ολα:142:
Άμα σου ξαναφέρω μηχάνημα εγώ στο σπίτι να με... :136:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • xfader
    Segregation supporter
  • rose.athens