EGreat EG-M34A, το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

Reaction score
0
Απάντηση: Re: EGreat EG-M34A, το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση....

Όταν βλέπω φωτογραφίες από οποιοδήποτε μέσο έχω συνδέσει, μπορώ να ακούω ταυτόχρονα και μουσική;
Με streaming από pc μεσω του myihome lite που το έχω δοκιμάσει γίνεται.

Reaction score
0
Απάντηση: EGreat EG-M34A, το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

Πάντως τελευταία μου κάνει νούμερα και δεν ξέρω αν φταίει που οι δίσκοι 1τερρα και 500γιγα αντίστοιχα είναι σχεδόν γεμάτοι αν και τους έκανα ανασυγκρότηση ή που τα βίντεο είναι 1080p 24αρια. Με λίγα λόγια χθές έβαλα να δω το Boondock saints (1992) και μετά το μισάωρο έπαιζε μόνο εικόνα καρέ καρέ σαν << 2Χ και καθόλου ήχο. Δοκίμασα παύση,στοπ, επανεκίνηση κλπ αλλά πάλι τα ίδια. Δοκίμασα άλλες ταίνιες και έπαιξαν κανονικά. Μου το είχε κάνει και σε επισόδειο του Band of Brothers αλλά σε σκηνή που το video rate ανέβηκε τρελά διότι είχε φάση επίθεσης με πολύ λαο να τρέχει κλπ. Εκεί τα έπαιξε αλλά το προχώρησα μερικά λεπτά αργότερα σε ήρεμη σκηνή και ολα οκ. Χθές όμως η ταινία ήταν επίσης σε χαλαρή σκηνή με διάλογο χωρίς καθόλου "δράση".Παρατηρώ οτι οι δίσκοι οταν κολάνε έτσι οι ταινίες ειναι κολημένο το λαμπάκι τους. Δοκίμασα να αλλάξω ρυθμίσεις εικόνας στο AUTO ,χωρίς framesync κλπ αλλα πάλι τα ίδια. Μήπως πρέπει και οι δίσκοι να έχουν αξιοπρεπές buffer; γιατί κοίταξα να πάρω τον πιο φθηνό 1τερρα και οχι τι επιδόσεις έχει κλπ. Πάντως έχω πρόβλημα με το χώρο πρέπει κάθε 2 εβδομάδες να αγοράζω 1τερρα δίσκο και είναι ασύμφορο...προβληματίζομαι. Μπορώ να ρυθμίσω κάπως το buffer της συσκευής και ας αργεί να φορτώσει αρκεί μετά ολη η ταινία να παίξει απρόσκοπτα;;;
Μάλλον έχει σχέση με την ταχύτητα ανάγνωσης του δίσκου.Εχει συμβεί και σε μένα μία φορά σε ένα αρχείο με πολύ υψηλό bitrate,όταν όμως μετέφερα το ίδιο αρχείο σε άλλο ταχύτερο δίσκο,έπαιξε κανονικά.
Και όπως σωστά αναφέρεις παίζει ρόλο και το buffer του δίσκου.
Γι αυτό όταν αγοράζουμε δίσκο γι αυτήν την δουλειά,να προσέχουμε τα χαρακτηριστικά.
Οι εταιρείες το ξέρουν και κυκλοφορούν δίσκους για τέτοια χρήση και όχι μόνο για αποθήκευση.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: EGreat EG-M34A, το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

Μάλλον έχει σχέση με την ταχύτητα ανάγνωσης του δίσκου.Εχει συμβεί και σε μένα μία φορά σε ένα αρχείο με πολύ υψηλό bitrate,όταν όμως μετέφερα το ίδιο αρχείο σε άλλο ταχύτερο δίσκο,έπαιξε κανονικά.
Και όπως σωστά αναφέρεις παίζει ρόλο και το buffer του δίσκου.
Γι αυτό όταν αγοράζουμε δίσκο γι αυτήν την δουλειά,να προσέχουμε τα χαρακτηριστικά.
Οι εταιρείες το ξέρουν και κυκλοφορούν δίσκους για τέτοια χρήση και όχι μόνο για αποθήκευση.
Επειδή έθεσες ένα πολύ μεγάλο και καίριο θέμα μήπως θα ήταν καλό να αναφέρουμε ποιοι είναι οι δίσκοι εκείνοι που είναι ταχείς,με μεγάλο buffer και ανταποκρίνονται με ταχύτητα στις ανάγκες των media players ?

Reaction score
0

το αγορασα τελικα σημερα, το αναβαθμισα κιολας. ολα καλα, και ενα mkv που το δοκιμασα το παιζει και με ηχο μετα την αναβαθμιση.

γιατι οταν γραφω την IP στον υπολογιστη μου δεν το βρισκει??

πρεπει να κατεβασω το ΝΜΤ αν καταλαβα καλα?
απο που?

Reaction score
0
Απάντηση: Re: Απάντηση: EGreat EG-M34A, το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

Επειδή έθεσες ένα πολύ μεγάλο και καίριο θέμα μήπως θα ήταν καλό να αναφέρουμε ποιοι είναι οι δίσκοι εκείνοι που είναι ταχείς,με μεγάλο buffer και ανταποκρίνονται με ταχύτητα στις ανάγκες των media players ?
πχ...

Samsung 1TB HDD (32MB Buffer, 7200 rpm, Sata, HD103UJ)

Seagate 750 GB HDD (32MB, 7200.12, Sata II, ST3750528AS)

Hitachi 1TB HDD (32MB Cache, 7200, Sata 2, HDT721010SLA360)

καί η σειρά Caviar Green της WD.

Reaction score
8

Γειά σας παιδιά

Μόλις χθες παρέλαβα το δικό μου Egreat M-34A. Eχω να πω ως πρώτη εντύπωση ότι το "μηχανάκι" είναι άπαιχτο.
Το παρέλαβα με το νέο firmware και προς το παρόν το έχω δοκιμάσει με divx και σε απλή CRT τηλεόραση. Το βράδυ θα συνδεθεί στον projector και στον ενισχυτή να δω τι "ψάρια" πιάνει.

Reaction score
0

ΠΑΙΔΙΑ το πουλαω κι εγω μαζι με τις μπαταριες που δεν ειχε

στα 120 ευρω μαζι με τα χαρτια του και την αποδειξη αγορας απο το e-shop
ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ

ΤΟ ΕΧΩ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ .

Reaction score
0

Το μηχανάκι είναι αψογο στις ταινίες.πήγα να παίξω mp3 και ο ήχος μικροφώνιζε...δοκίμασα με οπτική όπως και με analog.
άλαξα και τις ρυθμίσεις αλλά τιποτα. στον υπολογιστή μου αυτά τα αρχεία παίζουνε άψογα όπως και στο dvd player. έχει κανείς καμια ιδέα?
χαμηλωσα την ενταση στο "0" και δεν παραμορφωνει.βαζω την ενταση του ενισχυτη δυνατοτερα βεβαια και ανεβαζει θερμοκρασια.
ευχαριστω πολυ παντως

Reaction score
0

Αγόρασα έναν εσωτερικό σκληρό WD caviar. Από που θα πάρει τροφοδοσία για ρεύμα; Νόμιζα ότι το καλώδιο που είχε μέσα το egreat θα έδινε και ρεύμα. Τι πρέπει να κάνω;

Reaction score
0

ΠΑΙΔΙΑ το πουλαω κι εγω μαζι με τις μπαταριες που δεν ειχε

στα 120 ευρω μαζι με τα χαρτια του και την αποδειξη αγορας απο το e-shop
ΑΘΗΝΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ

ΤΟ ΕΧΩ 1 ΕΒΔΟΜΑΔΑ .
Να πω την μαύρη αλήθεια πουλάω κι εγώ τον δικό μου. Ολοκαινουργιος μόλις 5 ημερών. ( Τον παλιό τον έδωσα στον πεθερό μου ...) αλλά μετά την παράλληλη αγορά που έκανα μαζί με το Egreat - ένα HDX 1000 - δεν βλέπω κανένα - μα κανένα λόγο να το κρατήσω. 110 ευρώ μαζί με δίσκο e-sata 160giga. Προλαβετεεεεεεε!!!!!

Reaction score
84

Να πω την μαύρη αλήθεια πουλάω κι εγώ τον δικό μου. Ολοκαινουργιος μόλις 5 ημερών. ( Τον παλιό τον έδωσα στον πεθερό μου ...) αλλά μετά την παράλληλη αγορά που έκανα μαζί με το Egreat - ένα HDX 1000 - δεν βλέπω κανένα - μα κανένα λόγο να το κρατήσω. 110 ευρώ μαζί με δίσκο e-sata 160giga. Προλαβετεεεεεεε!!!!!
Φίλε μου με ενδιαφέρει. Το τηλ. μου είναι 6947604615 πάρε με να βρεθούμε να το πάρω.

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: EGreat EG-M34A, το "WD HD TV Media Player KILLER" ???

Φίλε μου με ενδιαφέρει. Το τηλ. μου είναι 6947604615 πάρε με να βρεθούμε να το πάρω.

ok!! its done!!

Reaction score
0

Τελικά όσο το ψάχνω τόσο πιο πολύ ενδιαφέρον μηχανάκι γίνεται! Βέβαια απαιτεί ώρες ψάξιμο στο δίκτυο (λόγω κάκιστου manual) αλλά αξίζει όχι τόσο για τις ευκολίες που προσφέρει αλλά για τη χαρά της "ανακάλυψης". Άσε που χρειάζεται και τύχη σε πολλά πράγματα!!! Δεν έχω πειράξει καμία ρύθμιση και όλα γίνονταν τέλεια (ασύρματη σύνδεση, επικοινωνία με lapto, usb HDD κλπ). Του έβαλα εσωτερικό σκληρό (WD caviar green 1TB, 32MB, 7200 rpm) και τα ΝΜΤ και έχω χάσει τον μπούσουλα με τις εφαρμογές. Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει γιατί δεν έχω βγάλει άκρη από τις έρευνες στο δίκτυο.

1. Το FTP για ασύρματη μεταφορά αρχείων είναι πιο γρήγορο από τον SAMBA server; Για τη μεταφορά ενός .avi 700 ΜΒ από το laptop στο EGREAT έκανα 1,5 ώρα με τον SAMBA.

2. Πως κατεβάζεις torrents από το ελληνικό GAMATO π.χ.;

3. Το myihome είναι μόνο για streaming mp3 και video από το PC στο egreat; Κάνει κάτι άλλο;

4. Προσπάθησα να δω ένα video από το youtube και συνέχεια κόλαγε ή έπαιζε γρήγορα χωρίς ήχο. Τι φταίει;

Ευχαριστώ για τη βοήθεια.

ΥΓ: Μένει κανένας Ηλιούπολη (Αθήνα) ώστε να ανταλλάξουμε γνώσεις από κοντά;

Reaction score
14
Βρήκα και ανέβασα αυτό εδώ το Manual για το eGreat M34.Για όσους παραπονιώνται οτι αυτό που συνοδεύει τη συσκευή δεν είναι τόσο αναλυτικό...

Reaction score
0

Οι πρώτες μου εντυπώσεις απο το egreat είναι ότι πέταξα τα λεφτά μου.
Και εξηγούμαι:
1. Άθλιο manual με άσχημα αγγλικά που κάνει μπαμ ότι είναι από κινέζους άσχετους. Μου θύμισε ταινία καράτε παραγωγής Hong-Kong. Για τα ελληνικά δεν το συζητώ.
2. Ο ήχος των mp3 είναι άθλιος.
3. Δεν έχει καθόλου επιλογές στην αναπαραγωγή mp3. Ούτε καν shuffle ρε παιδιά; Ξεφτίλα. Κατά τη γνώμη μου θα έπρεπε να υποστηρίζει playlists από winamp, WMP, itunes.
4. Ξανά στο manual. Δεν σου λέει πουθενά τι είναι το software στο CD. Δεν λέει τι είναι αυτά τα format του δίσκου που πρέπει να κάνεις (ext2,ext3). Σε παραπέμπουν συνέχεια στα forum. Τι βλακείες είναι αυτές;
5. Δεν λέει στο κουτί ότι το μοναδικό wireless adapter που υποστηρίζει είναι το 821Ν. Την πάτησα στο eshop και μου πουλήσανε ένα που δεν κάνει και τώρα κάνουν τους ανύξερους. ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΕΣ.
6. Η οθόνη υποδοχής είναι κινέζικη και αντιαισθητική μέχρι αηδίας.
7. Για να το λειτουργήσεις και να το "σετάρεις" πρέπει να είσαι ειδικός ή να κωλοβαράς συνέχεια στα forum.

Το egreat (ή καλύτερα eshit) δεν έπρεπε να κάνει πάνω από 30 Euro και πολλά του είναι. Μεγάλη πατάτα.

Οι επίδοξοι αγοραστές ας το ξανασκεφτούν.
Έχοντας το M31B -από το οποίο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος- δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ ότι έχεις απόλυτο δίκιο.

Το manual δεν είναι απλά άθλιο, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο. Γενικά η e-great πάσχει πολύ σοβαρά από documentation. Όσο για το ext2/ext3 αν δεν γνωρίζεις από linux η επιλογή ext2/3 γίνεται κατά τύχη. Ακόμα χειρότερα αν κάποιος επιλέξει το ext3 -που παρεμπιπτόντως είναι η καλύτερη επιλογή- την πατάει γιατί το συνοδευτικό software -τουλάχιστον στο M31B- δεν υποστηρίζει ext3. Βέβαια αυτό δεν ήταν ιδιαίτερο πρόβλημα μιας και

α) έχω έτσι και αλλιώς linux ως second boot
β) ήξερα (ακριβώς επειδή έχω linux σε δύο υπολογιστές που έχουν πάρε δώσε μεταξύ τους) ποιο software να κατεβάσω προκειμένου τα windows να δουν το ext3

Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτά τα all-in-one media players είναι υπερφορητοί υπολογιστές με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην πολυπλοκότητά τους. Είναι πολύ πιο κοντά στο desκtop υπολογιστή σου απ' ότι οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή έχεις. Θα στο θέσω και αλλιώς, το μηχανάκι το οποίο αγόρασες για να προβάλεις video/ακούς μουσική μπορεί πρακτικά να κάνει -με μια παραχώρηση στην ταχύτητα- ότι μπορεί να κάνει και ο υπολογιστής σου αν του βάλεις linux.

Μεγάλες δυνατότητες συνήθως συνεπάγεται μεγάλη πολυπλοκότητα. Αυτές οι συσκευές δεν είναι ακόμα για τη γιαγιά και τη μαμά και τον παππού -και πολύ πιθανό να μη γίνουν ποτέ.
Διάολε, την πρώτη φορά που άνοιξα την τηλεόρασή μου (Sony Bravia 46X4500) το πρώτο πράγμα που είδα ήταν "Let's setup your TV" (ή κάτι ανάλογο) και μιλάμε για τηλεόραση, όχι για all-in-one portable computer/media player.

Καταλήγοντας θα ξαναπώ ότι έχεις δίκιο σε όλα τα σημεία σου και ότι το documentation θα έπρεπε να είναι καλύτερο ώστε κάποιος *που γνωρίζει* να μη χρειάζεται να φάει το google για να στήσει το μηχανάκι του. Ωστόσο ακόμα κι έτσι αυτά τα μηχανάκια απευθύνονται -προς το παρόν τουλάχιστον- σε αυτούς που γνωρίζουν και αυτοί που γνωρίζουν θα έτρωγαν έτσι και αλλιώς το google προκειμένου να μάθουν εις βάθος τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει το μηχανάκι.

Reaction score
0

Έχοντας το M31B -από το οποίο είμαι απόλυτα ευχαριστημένος- δεν μπορώ παρά να παραδεχτώ ότι έχεις απόλυτο δίκιο.

Το manual δεν είναι απλά άθλιο, είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο. Γενικά η e-great πάσχει πολύ σοβαρά από documentation. Όσο για το ext2/ext3 αν δεν γνωρίζεις από linux η επιλογή ext2/3 γίνεται κατά τύχη. Ακόμα χειρότερα αν κάποιος επιλέξει το ext3 -που παρεμπιπτόντως είναι η καλύτερη επιλογή- την πατάει γιατί το συνοδευτικό software -τουλάχιστον στο M31B- δεν υποστηρίζει ext3. Βέβαια αυτό δεν ήταν ιδιαίτερο πρόβλημα μιας και

α) έχω έτσι και αλλιώς linux ως second boot
β) ήξερα (ακριβώς επειδή έχω linux σε δύο υπολογιστές που έχουν πάρε δώσε μεταξύ τους) ποιο software να κατεβάσω προκειμένου τα windows να δουν το ext3

Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτά τα all-in-one media players είναι υπερφορητοί υπολογιστές με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην πολυπλοκότητά τους. Είναι πολύ πιο κοντά στο desκtop υπολογιστή σου απ' ότι οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή έχεις. Θα στο θέσω και αλλιώς, το μηχανάκι το οποίο αγόρασες για να προβάλεις video/ακούς μουσική μπορεί πρακτικά να κάνει -με μια παραχώρηση στην ταχύτητα- ότι μπορεί να κάνει και ο υπολογιστής σου αν του βάλεις linux.

Μεγάλες δυνατότητες συνήθως συνεπάγεται μεγάλη πολυπλοκότητα. Αυτές οι συσκευές δεν είναι ακόμα για τη γιαγιά και τη μαμά και τον παππού -και πολύ πιθανό να μη γίνουν ποτέ.
Διάολε, την πρώτη φορά που άνοιξα την τηλεόρασή μου (Sony Bravia 46X4500) το πρώτο πράγμα που είδα ήταν "Let's setup your TV" (ή κάτι ανάλογο) και μιλάμε για τηλεόραση, όχι για all-in-one portable computer/media player.

Καταλήγοντας θα ξαναπώ ότι έχεις δίκιο σε όλα τα σημεία σου και ότι το documentation θα έπρεπε να είναι καλύτερο ώστε κάποιος *που γνωρίζει* να μη χρειάζεται να φάει το google για να στήσει το μηχανάκι του. Ωστόσο ακόμα κι έτσι αυτά τα μηχανάκια απευθύνονται -προς το παρόν τουλάχιστον- σε αυτούς που γνωρίζουν και αυτοί που γνωρίζουν θα έτρωγαν έτσι και αλλιώς το google προκειμένου να μάθουν εις βάθος τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει το μηχανάκι.
Ακριβώς!!

Reaction score
0
Η επιλογη για ext2 φορματ στο δισκο στη sata θυρα, οταν περνας τα NMT apps, εχει πλεον καταργηθει στα τελευταια firmware και μπορεις να φορμαρεις απο το egreat μονο σε ext3. Αυτο το εκαναν για 2 λογους, επειδη το ext2 δεν υποστηριζει journaling και για να μην ψαχνονται οσοι θελουν να κανουν φορματ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.204
Members
38.539
Νεότερο μέλος
jabe